3/5/14

Απόλλων Πάτρας - Παναθηναϊκός 79-95

Ο Παναθηναϊκός φόρτσαρε στο δεύτερο ημίχρονο και συνέτριψε τον Απόλλωνα Πάτρας με 95-79 στο κλειστό γυμναστήριο της Περιβόλας, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την κανονική διάρκεια της Α1.
Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, φτάνοντας στην 25η συνεχόμενη νίκη του.
Οι "πράσινοι" επικράτησαν με 95-79 του Απόλλωνα για την 26η αγωνιστική και πλέον την ερχόμενη Τρίτη μπαίνουν στη μάχη των πλέι οφ, έχοντας το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας μέχρι τους τελικούς.
Ο αγώνας
Πολύ καλό ξεκίνημα από τον Απόλλωνα και σταθερό προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του α' δεκαλέπτου με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 10-4 και 20-13, σε ένα παιχνίδι που ήταν ιδιαίτερα ανοιχτό. Ο Παναθηναϊκός με συνεχείς αλλαγές στην πεντάδα του δεν κατάφερνε να σκοράρει πάντα, ενώ ξεκίνησε το παιχνίδι και με 1/7 τρίποντα, όντας πολύ άστοχος από τα 6.75μ. Ωστόσο, τον κρατούσε το γεγονός ότι δεν έκανε λάθη κι έπαιζε καλή άμυνα έστω και κατά διαστήματα. Το 23-15 του 10λέπτου δεν ικανοποιούσε τον Φραγκίσκο Αλβέρτη που ωστόσο γνώριζε πως ήταν θέμα χρόνου να περάσει μπροστά η ομάδα του.
Στο ξεκίνημα του β' δεκαλέπτου, οι γηπεδούχοι βρέθηκαν να προηγούνται για πρώτη φορά στο παιχνίδι με 10 πόντους διαφορά (25-15) στο 11', χάρη στον εκπληκτικό Λένι Ντάνιελ. Ο Παναθηναϊκός μείωσε με δύο τρίποντα από τους Μπράμο και Μαυροκεφαλίδη σε 27-23 και σταδιακά η διαφορά εξανεμίστηκε χάρη σε συνολικό σερί 7-0 που έδωσε στο 14ο λεπτό την ευκαιρία στους "πράσινους" να προηγηθούν για πρώτη φορά στο παιχνίδι (29-30). Έκτοτε οι δυο ομάδες άρχισαν να συμβαδίζουν στο σκορ, με τον τον Μαυροκεφαλίδη να έχει 12 πόντους σε λιγότερο από 7 λεπτά αγώνα. Το ημίχρονο έγραψε ο Ρος με 1/2 βολές δίνοντας και πάλι το προβάδισμα στον Απόλλωνα.
"Τρίποντη" αντεπίθεση
Με σερί 6-0 από τον Παναθηναϊκό ξεκίνησε το β' ημίχρονο στην Πάτρα και με τους Γκιστ και Λάσμε να αναλαμβάνουν δράση στην επίθεση, προηγήθηκαν με 55-47 στο 22ο λεπτό, παίρνοντας αέρα 8 πόντων. Τα πράγματα άλλαξαν άρδην σε εκείνο το σημείο του αγώνα με τα τρίποντα πια να πέφτουν βροχή και τους Κάρι, Ματσιούλις να σκοράρουν και έτσι οι "πράσινοι" με ένα επιμέρους 31-13 στο γ' δεκάλεπτο κατάφεραν να εκτοξεύσουν τη διαφορά στους 17 πόντους (58-75).
Το δ' δεκάλεπτο ξεκίνησε με τους "πράσινους" να τρέχουν ένα επιμέρους 11-4 και να ξεφεύγουν και με 24 πόντους, σε ένα χρονικό σημείο που οι Πατρινοί είχαν πετάξει λευκή πετσέτα, μη μπορώντας πλέον να ακολουθήσουν το ρυθμό των παικτών του Φραγκίσκου Αλβέρτη.

Τα δεκάλεπτα: 23-15, 45-44, 58-75, 79-95

Απόλλων Π. (Βετούλας): Ρος 16(1), Αργυρόπουλος 10(1), Καπερώνης, Ντάνιελ 9, Γουίλσον 10(2), Λιανός 4, Οικονομόπουλος, Πέτροβιτς, Μολφέτας 16(4), Νιφόρας, Μιλουτίνοβιτς 3(1), Χοτ 3(1).
Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Μπράμος 9(2), Κάρι 18(4), Φώτσης 5(1), Ούκιτς 4, Λάσμε 21, Μαυροκεφαλίδης 12(1), Διαμαντίδης 2, Γκιστ 8(1), Παππάς 2, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 3(1), Ράιτ 8.

 Prasinanea

1/5/14

Πρωτέας Βούλας - Παναθηναϊκός 54-52, αποκλεισμός...

Ο Πρωτέας Βούλας νίκησε με 54-52 του Παναθηναϊκού και προκρίθηκε στην τελική φάση της Α1 Γυναικών στο μπάσκετ.
Η αναμέτρηση ήταν αμφίρροπη, στις δύο πρώτες περιόδους οι Πράσινες είχαν ένα μικρό προβάδισμα και έκλεισαν το το πρώτο μέρος στο +5 (29-24). Ωστόσο, ο Πρωτέας Βούλας ανέβασε την απόδοσή του στο δεύτερο μέρος και ισοφάρισε σε 41-41 στο 30'.
Οι δύο αντίπαλοι κινήθηκαν πόντο πόντο μέχρι το φινάλε, αλλά πιο ψύχραιμες οι γηπεδούχες έφθασαν στη νίκη και την πρόκρισή τους στον τελικό.
Ενάμισι λεπτό πριν την λήξη η Λύμουρα έκανε το 53-50, όμως η Ντέλβα με δύο βολές μείωσε στον πόντο (53-52), ενώ στη συνέχεια η Καλέντζου αστόχησε και δεν έδωσε το προβάδισμα στο Τριφύλλι.
Η Σωτηρίου, από τη γραμμή των βολών, ευστόχησε στην πρώτη προσπάθειά της κι επίτηδες αστόχησε στη δεύτερη, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στην τελική φάση.

Τα δεκάλεπτα: 12-13, 24-29, 41-41, 54-52

Πρωτέας Βούλας (Δάγλας): Δασκαλοπούλου 2, Λύμουρα 9 (1) , Μαγαλιού 10 (1) , Μπαρμπερίδου 3 (1), Παυλοπούλου , Σωτηρίου 9, Φρίμαν 14 (2), Βλάχου 5, Τετενέ 2.
Παναθηναϊκός (Σαμαντούρα): Καλέντζου 3 (1) , Χριστινάκη 9 , Μαγκλάρα , Κοσμά 6(2) Σλούκα , Κωστάκη 8, Καβάσιλα , Χρονοπούλου 2 , Ντέλβα 24 (16ριμπ.).

Prasinanea


30/4/14

Ατρόμητος - Παναθηναϊκός 1-1, μάλλον θετικό αποτέλεσμα παρά γκέλα

Ο Παναθηναϊκός παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε από το 79ο λεπτό με δέκα παίκτες (αποχώρησε λόγω τραυματισμού τον Λαγό) και έκανε δύο αναγκαστικές αλλαγές με τους Αμπέντ και Ατζαγκούν, ήρθε ισόπαλος 1-1 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες που θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη.
Τον βαθμό της ισοπαλίας μοιράστηκαν Ατρόμητος και Παναθηναϊκός στην 1η αγωνιστική των πλέι οφ με τις δυο ομάδες να έρχονται ισόπαλες 1-1 και με το τριφύλλι να παίζει με δέκα παίκτες από το 79' λόγω τραυματισμού του Λαγού που χτύπησε στο κεφάλι και δεν μπορούσε να συνεχίσει.
Οι πράσινοι προηγήθηκαν στην αναμέτρηση με τον Αμπέντ στο 18', δέχτηκαν την ισοφάριση όμως από τον Ταυλαρίδη 55' και εν συνεχεία και οι δυο ομάδες είχαν ευκαιρίες για να πάρουν το ματς χωρίς όμως να μπορέσουν να τις αξιοποιήσουν.
Ο αγώνας
Ο Ατρόμητος μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις στο 1' ο Παπαδόπουλος βρέθηκε σε θέση για γκολ αλλά το σουτ του από του ύψους του πέναλτι έφυγε λίγο πάνω από την εστία του Καπίνο.
Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε στο 15' όταν ο Πέτριτς έπιασε το βολέ έξω από την περιοχή αλλά ο Τζενάμο μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα.
Οι γηπεδούχοι κέρδισαν κόρνερ στο 16' και το εκτέλεσαν από τα αριστερά με τον Καπίνο να μην κάνει καλή έξοδο αλλά η κεφαλιά του Λαζαρίδη έφυγε μόλις έξω από την εστία του Καπίνο.
Γκολ στην δεύτερη φάση
Στην δεύτερη ουσιαστικά του φάση στο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός έφτασε στο γκολ με τον Αμπέντ στο 18. Οι πράσινοι αναπτύχθηκαν από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Τριανταφυλλόπουλο ο οποίος έκανε μια γλυκιά σέντρα και ο Αμπέντ από την απέναντι πλευρά κέρδισε τον Μπρίτο και άνοιξε το σκορ για τους πράσινους κάνοντας το 1-0.
Ο Ατρόμητος παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ προσπάθησε γρήγορα να φέρει το ματς στα ίσια. Ήταν το 22' της αναμέτρησης όταν ο Ούμπιδες προσπάθησε από μακριά να περάσει την μπάλα πάνω από τον Καπίνο και να τον κρεμάσει αλλά δεν τα κατάφερε με την μπάλα να περνάει μόλις έξω.
Οι γηπεδούχοι στο 30' απείλησαν και πάλι όταν ο Δημούτσος από το ύψος της περιοχής σούταρε με την μπάλα να φεύγει αρκετά κοντά από την εστία του Καπίνου.
Αναγκαστική αλλαγή ο σκόρερ
Σε εκείνο το σημείο ο Αμπέντ αποχώρησε από το παιχνίδι με χτύπημα στα πλευρά δίνοντας την θέση του στον Καρέλη.
Στο 37' ο Παναθηναϊκός απείλησε και πάλι για πρώτη φορά μετά το γκολ όταν ο Νάνο από μακριά είδε ότι είχε χώρο και έκανε το σουτ με τον Τζενάμο να μπλοκάρει σταθερά.
Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου οι πράσινοι είχαν μια ακόμα καλή στιγμή όταν ο Κλωναρίδης από τα αριστερά πέρασε τον αντίπαλο του όμορφα αλλά έψαξε την πάσα και όχι το σουτ με αποτέλεσμα να διώξει η άμυνα του Ατρόμητου.
Μεγάλη ευκαιρία
Ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία να "κλειδώσει" το ματς με το δεύτερο γκολ των πράσινων στο 47' με τον Πέτριτς. Ο Ατζαγκούν έκλεψε ωραία την μπάλα έδωσε στον Κροάτη ο οποίος βγήκε από τα αριστερά, προσπάθησε να πλασάρει τον Τζενάμο ο οποίος με το ένα χέρι έδιωξε και έσωσε την ομάδα του.
Ισοφάριση με Ταυλαρίδη
Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν "κλείδωσε" τη νίκη έδωσε την ευκαιρία στον Ατρόμητο να ισοφαρίσει και η ισοφάριση ήρθε στο 55' με τον Ταυλαρίδη. Ο στόπερ του Ατρόμητου πήδηψε ανενόχλητος και πήρε την κεφαλιά σκοράροντας για την ομάδα του Περιστερίου.
Η ισοφάριση έκανε καλύτερο το παιχνίδι και οι δυο ομάδες έψαξαν την νίκη που θα τους έδινε τρεις σημαντικούς πόντους στην μάχη των πλέι οφ.
Χαμένες ευκαιρίες με Πέτριτς, Ναπολεόνι
Αρχικά στο 58' ο Καρέλης έδωσε στον Πέτριτς με τον Κροάτη να κερδίζει στην μάχη τον Ταυλαρίδη, να κάνει μια πρώτη ντρίπλα στον Τζενάμο αλλά το σουτ που επιχείρησε το έπιασε ο γκολκίπερ των γηπεδούχων.
Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Νάνο βγήκε όμορφα από τα αριστερά έκανε την παράλληλη μπαλιά αλλά ο Ζέκα δεν μπόρεσε να πλασάρει από κοντά και ο Τζενάμο με δεύτερη ενέργεια μπλόκαρε την μπάλα.
Στο 72' οι γηπεδούχοι έφτασαν και αυτοί κοντά στο δεύτερο γκολ όταν μετά από μπαλιά του Ουμπίδες ο Ναπολεόνι βρέθηκε μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ αλλά ο Καπίνο μπλόκαρε και έσωσε τον Παναθηναϊκό.
Δεν μπόρεσε να συνεχίσει ο Λαγός
Από το 79' ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε με δέκα παίκτες καθώς ο Λαγός που είχε χτυπήσει δέκα λεπτά νωρίτερα ζαλίστηκε και δεν μπόρεσε να συνεχίσει στο ματς.
Στο 86' ο Παπαδόπουλος μετά από όμορφη πάσα από τον Ναπολεόνι απέφυγε τον Σίλντενφελντ και σούταρε νικώντας τον Καπίνο όχι όμως και τον Κουτρουμπή που πάνω στην γραμμή έδιωξε με το κεφάλι.
Στο 89' και ο Παναθηναϊκός έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία για να πάρει την νίκη. Ο "Σίφο" 89' έκανε το γέμισμα προς τον Καρέλη ο οποίος έξω από την περιοχή και με υπερέκταση προσπάθησε να πλασάρει την μπάλα πάνω από τον Τζενάμο αλλά δεν τα κατάφερε.

Γήπεδο: "Δημοτικό Περιστερίου"
Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Γρεβένης (Χαλκιδικής)

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος):  Τζενάμο, Νάστος, Λαζαρίδης, Ταυλάριδης (83' Φωτάκης), Γιαννούλης, Παπαδόπουλος, Δήμουτσος, Ούμπιδες, Γκαρσία (74' Μπάλλας), Καραμάνος, Μπρίτο (55' Ναπολεόνι).
Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο, Λαγός. Ζέκα, Ατζαγκούν (λ.τρ. 54' Μέντες), Πέτριτς (65' Μπεργκ), Αμπέντ (λ.τρ. 30' Καρέλης), Κλωναρίδης.

Γκολ: 55' Ταυλαρίδης / 18' Αμπέντ
Κίτρινες κάρτες: 59' Ταυλαρίδης / 90+ Μέντες

Prasinanea

* Μάλλον θετικό αποτέλεσμα με βάση και την εξέλιξη (δύο αναγκαστικές αλλαγές, με 10 παίκτες από το 79') παρά γκέλα πρέπει να θεωρηθεί το 1-1 στην έδρα του δυσκολότερου αντιπάλου σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα των πλέι οφ. Αυτό βέβαια ήταν το τρίτο φετινό ματς που ο Παναθηναϊκός δεν καταφέρνει να νικήσει τον Ατρόμητο και ελπίζω να σπάσει αυτό στη Λεωφόρο, όμως τα πάντα όσον αφορά την εξέλιξη του τουρνουά εξαρτώνται από το Τριφύλλι, που καλείται να αποδείξει την ανωτερότητά του συνολικά απέναντι σε Περιστέρι, ΠΑΟΚ, Τρίπολη.

29/4/14

Παναθηναϊκός - Ρέθυμνο 76-61

Για 35 λεπτά ο ΑΓΟΡ αντιστάθηκε αποτελεσματικά, αλλά με κορυφαίους τους Διαμαντίδη και Φώτση ο Παναθηναϊκός έκαμψε την αντίσταση του και επικράτησε με 76-61, ξεπερνώντας την κούραση από τα παιχνίδια με την ΤΣΣΚΑ.
Πιο δύσκολα απ' ότι καταδεικνύει το τελικό 76-61 νίκησε ο Παναθηναϊκός το Ρέθυμνο, για την 25η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ και επέστρεψε στις εγχώριες υποχρεώσεις μετά από ένα δεκαήμερο-φωτιά στη Euroleague.
Οι "πράσινοι" βρήκαν σθεναρή αντίσταση για περίπου 35 λεπτά αγώνα από τους Κρητικούς οι οποίοι παρουσίασαν ένα αρκούντως ανταγωνιστικό πρόσωπο, για να βάλουν δύσκολα στους γηπεδούχους.

Ωστόσο, οι παίκτες του Φραγκίσκου Αλβέρτη κατάφεραν στο τέλος να επιβάλουν την ανωτερότητας τους και να φτάσουν στην 24η φετινή τους συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα.
Κόντρα στον Απόλλωνα στην Πάτρα, ο Παναθηναϊκός θα δώσει το ερχόμενο Σάββατο (3/5) τον τελευταίο του αγώνα στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.
O πρωταγωνιστής
Μία εξαιρετική εμφάνιση από τον Δημήτρη Διαμαντίδη ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 23 πόντους, 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 3 λάθη σε 27 λεπτά συμμετοχής. Συγκέντρωσε 23 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και άφησε με 20 βαθμούς τον Αντώνη Φώτση πίσω του.
Που κρίθηκε το παιχνίδι
Ουσιαστικά στο καθοριστικό τρίποντο του Φώτση στο 33ο λεπτό όταν κι έγραψε το 61-54, σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο για την εξέλιξη της αναμέτρησης. Έκτοτε οι Κρητικοί δεν κατάφεραν να πλησιάσουν και το σκορ μετατράπηκε από 58-54 σε 74-57.
Ο αριθμός του αγώνα
Το 21% με το οποίο σούταρε το Ρέθυμνο στο παιχνίδι ήταν αρκετά χαμηλό για τα δεδομένα των Κρητικών. Είχε 4/19 σουτ τριών πόντων.
Ο αγώνας
Πολύ καλό το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού με τους "πράσινους" να προηγούνται στο 3' με σκορ 9-2 και να δείχνουν ικανοί να "καθαρίσουν" το παιχνίδι, από πολύ νωρίς. Μάλιστα, ξέφυγαν με διαφορά 11 πόντους (17-6), ωστόσο, οι Κρητικοί του Γιώργου Καλαφατάκη είχαν διαφορετική άποψη και παίζοντας με υπομονή στην επίθεση και ενέργεια στην άμυνα, κατάφεραν να τρέψουν ένα σερί 14-0, μετατρέποντας το σκορ σε 17-20. Ο Παναθηναϊκός το μόνο που κατάφερε ήταν μειώσει σε 19-20 στο τέλος του α' δεκαλέπτου, με 2/2 βολές του Ζακ Ράιτ, έχοντας 7/15 δίποντα και 1/5 τρίποντα. Από την άλλη, οι Κρητικοί είχαν ξεκινήσει με 0/4 τρίποντα και κανένα λάθος.
Με μία τρίποντη βόμβα του Αντώνη Φώτση, ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 24-24 κι έκτοτε διατήρησε το προβάδισμα με τους φιλοξενούμενους πάντως να καταφέρνουν να ισοφαρίσουν σε δύο περιπτώσεις (29-29, 31-31) και να μένουν μέσα στο παιχνίδι, με τους Εζιούκου και Γκάμπριελ. Το 31-31 μετατράπηκε σε 38-32 χάρη σε ένα επιμέρους 7-1 του Παναθηναϊκού ο οποίος έκανε ροτέισον και δοκίμαζε διάφορα σχήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Ρέθυμνο είχε 0/9 τρίποντα και κατάφερνε να παραμένει σε απόσταση αναπνοής, την ίδια στιγμή που ο Διαμαντίδης είχε 15 πόντους.
Στο ξεκίνημα του γ' δεκαλέπτου το Ρέθυμνο έτρεξε ένα επιμέρους 14-2 με το οποίο βρέθηκε για πρώτη φορά να προηγείται με 6 πόντους διαφορά, γράφοντας το 40-46 με τον Γκάμπριελ. Ένα αντιαθλητικό φάουλ του Κουμπούρα στο 25ο λεπτό του αγώνα,  έδωσε την ευκαιρία στους "πράσινους" να μειώσουν σε 45-46. Ακολούθησε ένα γκολ φάουλ του Λάσμε (48-46) με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να πάρουν ξανά το προβάδισμα. Το τέλος του γ' δεκαλέπτου, βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται με 56-52 και τον Διαμαντίδη να έχει φτάσει τους 21 πόντους, δίνοντας σημαντικές ανάσες στην ομάδα του.
Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης συνέχισε τις αλλαγές και στο δ' δεκάλεπτο, παίζοντας με τους Κάρι, Μπράμο και Μαυροκεφαλίδη για αρκετή ώρα. Στα 6.13'' πριν το τέλος του αγώνα, ο Αντώνης Φώτσης έγραψε το 61-54 και μετά από ώρα έδωσε αέρα 7 πόντων στην ομάδα του. Ο Μπράμος με 1/2 βολές έκανε το 64-54 στο 35ο λεπτό εκτοξεύοντας τη διαφορά στους 10 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 38-32, 56-52, 76-61

Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Μπράμος 5, Κάρι 5(1), Φώτσης 12(4), Ούκιτς 2, Λάσμε 15, Μαυροκεφαλίδης 4, Διαμαντίδης 23(4), Γκιστ 4, Παππάς 4, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις, Ράιτ 2.
Ρέθυμνο (Καλαφατάκης): Χαρτ 3, Καλλινικίδης 4, Κουμπούρας 11, Αντωνόπουλος, Καλαμπόκης 12(2), Κανονίδης, Σίννης 7, Εζιούκου 8, Όρκα, Γκάμπριελ 16(2).
 
 Prasinanea

28/4/14

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 13-8, 3η θέση!

Ο Παναθηναϊκός κατέλαβε την τρίτη θέση στα πλέι οφ της Α1 Ανδρών, επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 2-1 στη σειρά για τις θέσεις 3-4.
Το εισιτήριο για το Champions League εξασφάλισε ο Παναθηναϊκός. Οι "πράσινοι" νίκησαν με 13-8 τον ΠΑΟΚ στον τρίτο αγώνα της σειράς για τις θέσεις 3-4 και κατέλαβαν την τρίτη θέση.
Ο "δικέφαλος του βορρά" έμεινε στην τέταρτη θέση και βέβαια έχει και εκείνος ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τη νέα σεζόν στο Euro Cup. Οι δύο φιναλίστ ολοκλήρωσαν στο Ιλίσιο κολυμβητήριο τη φετινή αγωνιστική παρουσία τους, μιας και δεν πέρασαν στο final-4 του Κυπέλλου.
Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 5-1 στο ξεκίνημα του δεύτερου οκτάλεπτου με σκόρερ τον Δήμο Δερμιτζάκη. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν τη διαφορά στο ένα γκολ (5-4) με γκολ του Χέρβο Κόλιανιν στην κόντρα.
Ήρθε όμως το τέρμα του Αργύρη Θεοδωρόπουλου να επαναφέρει τη διαφορά στα δύο γκολ με τον Γιώργο Αφρουδάκη να διαμορφώνει το 7-4 στο τρίτο οκτάλεπτο. Με το τέταρτο γκολ του Γιάννη Κουρλιάφτη το σκορ διαμορφώθηκε σε 12-7 με τον Άγγγελο Φώσκολο να ολοκληρώνει την επιθετική βραδιά του Παναθηναϊκού. Το τελικό 13-8 διαμόρφωσε ο Γιάννης Κόχειλας με το τέταρτο προσωπικό του γκολ.
Μετά το τέλος του αγώνα ο Αργύρης Θεοδωρόπουλος τόνισε "ο στόχος εξ αρχής του Παναθηναϊκού ήταν η τρίτη θέση. Δυστυχώς η ομάδα δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση. Μας μένει μια πικρία γιατί δεν περάσαμε στο final-4 του Κυπέλλου. Σιγά σιγά η ομάδα πρέπει να παγιώσει τη θέση της και να ακολουθήσει μια αντίστοιχη πορεία και τα επόμενα χρόνια.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 3-3, 3-1, 4-3

Τα γκολ των δύο ομάδων σημείωσαν οι:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Κ.Λούδης): Κουρλιάφτης 4, Γ.Αφρουδάκης 3, Δερμιτζάκης 2, Θεοδωρόπουλος 2, Κόχειλας 1, Φώσκολος 1.
ΠΑΟΚ (Π.Βέργος): Γ.Κόχειλας 4, Μιτελούδης 1, Κόλιανιν 1, Κατσουλάκης 1, Σολανάκης 1.

Prasinanea

27/4/14

Άρης - Παναθηναϊκός 3-1 σετ, έσωσε τον Άρη...

 

Για την 5η και προτελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ, ο Παναθηναϊκός, έχοντας εξασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία από την προηγούμενη αγωνιστική και τη νίκη κόντρα στην Παναχαϊκή, ηττήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τον Άρη με 3-1 σετ.
Με αυτό το αποτέλεσμα ο Άρης επίσης σφράγισε την παραμονή του αφού διατήρησε το +4 από την Παναχαϊκή (επίσης καθαρό τρίποντο με Νίκη Αιγινίου), πριν την μεταξύ τους -αδιάφορη πια- κόντρα την τελευταία αγωνιστική στην Πάτρα, ενώ ο Παναθηναϊκός παίζει εκτός με Νίκη Αιγινίου, με στόχο την 1η θέση των πλέι άουτ...

Τα σετ: 3-1 (25-17, 25-20, 25-16, 25-19)
 
ΑΡΗΣ (Σπύρος Φίνος): Κυριακίδης 10 (8/15 επ, 2 μπλοκ, 77% υπ - 27% άριστες), Ντινας 11 (3/6 επ, 1 άσσος, 7 μπλοκ), Χαριτωνίδης 3 (1/2 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Γάτσης 7 (3/6 επ, 1 άσσος, 3 μπλοκ), Αρμενάκης 19 (14/26 επ, 2 άσσοι, 3 μπλοκ), Γκόρτσανιουκ 11 (10/13 επ, 1 μπλοκ, 85% υπ - 38% άριστες) / Γκαράς (λ, 92% υπ - 54% άριστες), Παπαδημητρίου 5 (4/4 επ, 1 μπλοκ, 92% υπ - 23% άριστες), Τσομπάνογλου, Ίλις 1 (1/1 επ), Χατζηπαραδείσης.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Καλμαζίδης): Γκάλιτς 17 (11/25 επ, 5 άσσοι, 1 μπλοκ, 94% υπ - 36% άριστες), Στιβαχτής 1 (1/2 επ), Αμορόσο 2 (2 μπλοκ), Μουρ 5 (3/11 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Μπέλος 18 (17/35 επ, 1 άσσος), Καρυπίδης 9 (9/19 επ, 96% υπ - 38% άριστες) / Κουρούπης (λ, 75% υπ - 50% άριστες), Καπίρης, Μανιόπουλος, Μαδούρας 2 (1 άσσος, 1 μπλοκ).