12/6/10

2ος όμιλος, 1η αγωνιστική: Νότιος Κορέα - Ελλάδα 2-0, Αργεντινή - Νιγηρία 1-0


 Στο μεσημεριάτικο ματς του 2ου ομίλου, στο "Νέλσον Μαντέλα Μπέι Στέιντιουμ" η Νότιος Κορέα κέρδισε εύκολα και απολύτως δίκαια την κακή Εθνική μας ομάδα(;) με 2-0 και δικαιούται να κάνει όνειρα πρόκρισης στους "16" μαζί με την Αργεντινή. Η Ελλάδα κατέβηκε με εκπλήξεις, καθώς ο Ρεχάγκελ άφησε εκτός 11άδας τον Κυριάκο στην λογική του να παίξει με κοντούς και ευέλικτους αμυντικούς για να αντιμετωπίσει τους γρήγορους Κορεάτες. Σαν λογική δεν ήταν λάθος, λάθος όμως ήταν οι επιλογές του Γερμανού που προτίμησε τον Βύντρα από τον Παπασταθόπουλο. Για τον Σωκράτη έχω ξαναπεί ότι είναι ο καλύτερος αμυντικός που διαθέτουμε αναμφισβήτητα. Ο Βύντρα ξέρουμε ότι σε κάθε ματς θα κάνει ένα τσαφ. Όπως έκανε και σήμερα και φάγαμε το δεύτερο γκολ από τον Παρκ. Έναν τέτοιο παίκτη λοιπόν ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να τον βάζεις στο κέντρο της άμυνας. Γι' αυτό ο Λουκάς καλύτερα να παίζει δεξί μπακ στη θέση του Γιούρκα που είναι πολύ πεσμένος. Ή ας μην παίζει καθόλου, με τον Τοροσίδη να παίζει κανονικά δεξί μπακ και τον Σπυρόπουλο κανονικά αριστερό.

 Και επειδή ποτέ δεν θέλω να γίνομαι μετά Χριστόν προφήτης, όλα αυτά τα έχω πει από πολύ πριν!

 Επίσης το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας είναι το κέντρο. Ο Κατσουράνης περπατάει, ο Καραγκούνης δεν μαρκάρει πολύ και ο Τζιόλης που σήμερα τα πήγε πολύ καλά αμυντικά, είναι επίσης πολύ αργός. Ξεκάθαρα λοιπόν η Ελλάδα θέλει ενίσχυση στα χαφ, είτε με Πρίττα, είτε με Τοροσίδη. Και τέλος οι τρεις μπροστά. Μεγάλο λάθος αφού κανείς από αυτούς που παίζουν στα άκρα δεν είναι εξτρέμ. Ειδικά ο Χαριστέας δεν είναι καν παίχτης.. 4-4-2 πρέπει να παίζουμε με Σαμαρά και Σάλπι ή Γκέκα μπροστά και Νίνη στα χαφ. Σαμαράς και Νίνης περιττό να πω ότι είναι μακράν οι δύο ποιοτικότεροι ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα.

 Όσο λοιπόν ο Ρεχάγκελ είναι κολλημένος και κάνει τα ίδια λάθη, η Ελλάδα δεν έχει μέλλον. Ακόμη και οι αλλαγές ήταν μαλακίες. Έβγαλε τον Κάρα λέγοντας ότι δεν έκανε τα πράγματα που έπρεπε (λες κι όλοι οι άλλοι έπαιξαν μπάλα!) και πέρασε τον Πατσατζόγλου... που δεν έπαιζε ούτε στην Ομόνοια του Λεμονή! Στη συνέχεια μας... αποτέλειωσε περνώντας τον Καπετάνο(;) στη θέση του "δικού του παιδιού", του βλάκα του Χαριστέα. Και οι δύο τελευταίοι δεν έχουν θέση στην Εθνική. Μόνο ο Σάλπι έδειξε καλά στοιχεία και ειλικρινά περιμένω πως και πως το επόμενο ματς για να δω αν θα ξεκινήσει ο Σαλπιγγίδης ή αν ο Γερμανός θα επιλέξει και πάλι τους Γκέκα/Χαριστέα...

 Πάντως η Εθνική μας ξεκίνησε καλά και έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Τοροσίδη να ανοίξει το σκορ. Δυο λεπτά μετά η Κορέα έκανε το 1-0 με στημένη φάση, όπου Τζόρβας και 4(!) αμυντικοί δεν μπόρεσαν να διώξουν τη μπάλα...
 Γρήγορο γκολ είχε και το δεύτερο ημίχρονο. Ο Λουκάς δεν έκανε κοντρόλ, ο δαιμόνιος Παρκ πήρε τη μπάλα, μπήκε στην περιοχή, ο Αβραάμ έκανε άστοχο τάκλιν (ενώ φαινόταν ότι προλάβαινε) και ο MVP του αγώνα πλάσαρε σωστά για το 2-0.
 Μετά το 2-0 η Ελλάδα βγήκε μπροστά, έχασε 3-4 καλές ευκαιρίες και έδειξε ότι μπορούσε να είχε πάρει αποτέλεσμα από την Ν. Κορέα, η οποία σε καμία περίπτωση δεν έχει καλύτερη ομάδα από εμάς. Όμως πληρώσαμε τα λάθη του προπονητή, το κακό στήσιμο, τις αλλαγές αλλά και την έλλειψη μεγάλων παιχτών..

 Οι συνθέσεις των ομάδων:

 Νότιος Κορέα (Τζούνγκ Μου Χο): Σούνγκ Ριόνγκ Τζούνγκ, Τσα Ντου Ρι, Λι Γιάνγκ Πίο, Γιόνγκ Χούνγκ Τσο, Τζούνγκ Σου Λι Τζούνγκ Σου Λι (90' Τζάε Σούνγκ Κιμ), Σούνγκ Γιόνγκ Κι (75' Κιμ Ναμ Ιλ), Τζούνγκ Βου Κιμ, Τσούνγκ Βου Κιμ, Παρκ Τζι Σούνγκ (87' Γέουν Σέουνγκ Λι), Κι Χούν Βέομ, Παρκ Τσου Γιούνγκ.

 Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Τζόρβας, Σεϊταρίδης, Τοροσίδης, Βύντρα, Παπαδόπουλος, Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης (46' Πατσατζόγλου), Σαμαράς (59' Σαλπιγγίδης), Χαριστέας (61' Καπετάνος), Γκέκας.



 Στο απογευματινό ματς το μεγάλο φαβορί του ομίλου και ένα από τα μεγάλα για την κατάκτηση του Μουντιάλ, Αργεντινή νίκησε στο "Ελις Παρκ Στέιντιουμ" του Γιοχάνεσμπουργκ τη Νιγηρία με 1-0 με τρομερή κεφαλιά ψαράκι του Χάιντσε στο 7'. Οι Αργεντινοί έχασαν πολλές ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα, όμως έπεσαν πάνω σε έναν εκπληκτικό Ενιάμα που πραγματοποίησε εκπληκτικές αποκρούσεις. Βέβαια όσο κυλούσε η ώρα και φτάναμε προς το τέλος του αγώνα, οι Νίγηρες γίνονταν πιο επικίνδυνοι και έχασαν κάποιες ευκαιρίες για να φτάσουν στην ισοφάριση και να κάνουν την έκπληξη αλλά τελικά το 1-0 έμεινε, όπως και στο αντίστοιχο ματς των δύο στην πρεμιέρα του Μουντιάλ του 2002.
 Ο Μαραντόνα πάντως έπαιξε πολύ επιθετικά και μόνο στο τέλος διόρθωσε κάπως τα πράγματα. Καταρχήν έβαλε τον Γκουτιέρεζ δεξί μπακ, ο οποίος είναι καθαρό χαφ-εξτρέμ. Μετά ξεκίνησε με μόνο ένα καθαρό αμυντικό χαφ, τον Μαστσεράνο αφού ο Βερόν κινούταν προς τα δεξιά. Ο τρίτος του κέντρου ήταν ακόμη ένας εξτρέμ, ο Ντι Μαρία! Και μπροστά από αυτούς έπαιζε ο Μέσι με τους Ιγκουαΐν και Τέβεζ να είναι το επιθετικό δίδυμο!
 Σα να μην έφτανε η αρχική σύνθεση, ο Μαραντόνα πέρασε στο ματς τον Μάξι Ροντρίγκες στη θέση του Βερόν κάνοντας λίγο περισσότερο επιθετική την ομάδα του βρισκόμενος μπροστά στο σκορ. Σούπερ επίθεση λοιπόν που ευτυχώς δεν στοίχησε στην Αργεντινή. Ο Μιλίτο άλλαξε τον Ιγκουαΐν που έχασε τρεις μεγάλες ευκαιρίες, ενώ στα τελευταία λεπτά ο Μπουρντίσο πέρασε στη θέση του Ντι Μαρία (ο χειρότερος της Αργεντινής) για να πάει μπακ και να παίξει αριστερό χαφ ο Γκουτιέρες.
 Οι Νίγηρες το πάλεψαν το ματς, με τον Λάγκερμπακ να κάνει σωστές αλλαγές και τους Αφρικανούς να έχουν 2-3 καλές στιγμές για το 1-1, όμως δεν μπόρεσαν τελικά να ισοφαρίσουν.
 Ωστόσο η Νιγηρία έδειξε πολύ καλά στοιχεία και αυτή τη στιγμή μπορεί η Ν. Κορέα να είναι το φαβορί με 3 πόντους έναντι 0 των Αφρικανών, όμως στο μεταξύ τους παιχνίδι μπορεί κάλιστα να αλλάξει η κατάσταση, αφού σαφώς η Νιγηρία είναι καλύτερη ομάδα.

 Όσο για την Εθνική μας; Ναι, σαφώς και έχει ελπίδες πρόκρισης, αλλά τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα πια. Θα πρέπει είτε να νικήσουμε τη Νιγηρία και να φέρουμε "χ" με την Αργεντινή, είτε να νικήσουμε τη Νιγηρία και η Νιγηρία να νικήσει την Ν. Κορέα για να κοιτάξουμε μετά τι θα κάνουμε στην τριπλή ισοβαθμία...
 Η ουσία όμως είναι στο ότι θα πρέπει να αλλάξουν πολλά στην Ελλάδα. Και ο Ρεχάγκελ είναι αγύριστο κεφάλι και εγωιστής του κερατά και δεν δείχνει διατεθιμένος να αλλάξει αυτά τα σκατά που έχει στο μυαλό του...

 Οι συνθέσεις των ομάδων:
 ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Ντιέγκο Μαραντόνα): Ρομέρο, Χάιντσε, Ντεμικέλις, Ντι Μαρία (85' Μπουρντίσο), Βερόν (73' Μάξι Ροντρίγκες), Ιγκουαΐν (79' Μιλίτο), Μέσι, Τέβες, Σάμουελ, Μαστσεράνο, Γκουτιέρες.

 ΝΙΓΗΡΙΑ (Λαρς Λάγκερμπακ):
Ενιάμα, Γιόμπο, Ταϊβό (74' Ούτσε), Σίτου, Γιακούμπου, Καΐτα, Αρούνα, Οντια, Ομπίνα (52' Μάρτινς), Ομπάσι (60' Οντεμβιγκί), Ετούχου.

Νότιος Αφρική - Μεξικό 1-1 και Ουρουγουάη - Γαλλία 0-0 στα ματς του 1ου ομίλου την πρώτη ημέρα του Mundial


 Στο πρώτο χρονικά ματς του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, που ξεκίνησε με την διοργανώτρια ομάδα ως είθισται, στο «Σόκερ Σίτι Στέιντιουμ» του Γιοχάνεσμπουργκ η οικοδέσποινα Νότιος Αφρική ήρθε ισόπαλη 1-1 με το Μεξικό. Αποτέλεσμα που μάλλον αφήνει ικανοποιημένες και τις δύο ομάδες με βάση την εικόνα του αγώνα.
 Σε ένα ευχάριστο παιχνίδι το πρώτο ημίχρονο ανήκε καθολικά στο Μεξικό. Η ομάδα του Χαβιέρ Αγκίρε είχε τον έλεγχο, δημιούργησε φάσεις και έχασε καλές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ. Το 0-0 του ημιχρόνου αδικούσε το Μεξικό, όμως η εικόνα στο β' ημίχρονο ήταν εντελώς διαφορετική. Η Ν. Αφρική ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 55', όταν μετά από εκπληκτική κόντρα επίθεση ο απίθανος (λόγω ονόματος) Τσαμπαλάλα με εκπληκτικό σουτ έκανε το 1-0. Οι Μεξικανοί άργησαν πολύ να συνέλθουν, ο Ουζμπέκος διαιτητής δεν έδωσε ένα πέναλτι στους γηπεδούχους, για να φτάσουμε στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα, όπου η ομάδα του Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα οπισθοχώρησε, το Μεξικό βρήκε χώρους, πίεσε και έφτασε στο 1-1 με τον Μάρκες στο 79'. Στο 90' ο Μφέλα σε ακόμη μία αντεπίθεση των Αφρικανών είχε δοκάρι, αλλά το τελικό 1-1 νομίζω ότι είναι δίκαιο αποτέλεσμα και θα έλεγα καλό και για τους δύο.
 Από το Μεξικό ξεχώρισε ο Τζιοβάνι ντος Σάντος, ενώ "μοιραίος" ήταν ο μεγάλος σκόρερ του, ο Φράνκο που έχασε τρεις καλές ευκαιρίες για γκολ. Από τη Ν. Αφρική ξεχώρισε ο Τσαμπαλάλα που πέραν του γκολ έδειξε καλά στοιχεία, τεχνική και πολύ τρέξιμο.

 Οι συνθέσεις των ομάδων:

 Νότιος Αφρική (Kάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα): Κουνέ, Γκάχα, Μοκοένα, Κουμάλο, Τουάλα (46' Μασιλέλα), Τσαμπαλάλα, Ντικγκατσόι, Λετσολονιάνε, Μοντίσε, Μφέλα, Πιέναρ (83' Πάρκερ).

 Μεξικό (Χαβιέρ Αγκίρε): Πέρες, Αγκιλάρ (55' Γκουαρδάδο), Οσόριο, Ροντρίγκες, Σαλσίδο, Μάρκες, Τοράδο, Χουάρες, Βέλα (69' Μπλάνκο), Φράνκο (73' Ερνάντες), Ντος Σάντος.

 Στο έτερο ματς του ομίλου, στο "Κέιπ Τάουν Στέιντιουμ" του Κέιπ Τάουν Ουρουγουάη και Γαλλία ήρθαν επίσης ισόπαλες 0-0. Σε ένα πραγματικό κακό ματς, από τη μία οι γνωστοί Γάλλοι επί Ντομενέκ που δυσκολεύονται πολύ να σκοράρουν για τον απλό λόγο ότι δεν έχουν επιθετικό περιοχής και από την άλλη οι Λατινοαμερικάνοι του Όσκαρ Ταμπάρεζ περίμεναν του Γάλλους έχοντας ξακάθαρο στόχο να μη δεχθούν γκολ. Μάλιστα λίγο έλειψε σε μια δυο φάσεις με τον Ντιέγκο Φορλάν, τον πιο επικίνδυνο παίχτη του αγώνα, να κλέψουν τη νίκη. Το 0-0 όμως έμεινε, παρά το γεγονός ότι η Ουρουγουάη έμεινε με 10 παίχτες στο 82' λόγω αποβολής του Λοντέιρο που είχε μπει ως αλλαγή στο 62'..
 Λίγα πράγματα από την Ουρουγουάη, αναμενόμενο όμως σε κάποιο βαθμό, σε αντίθεση με τη Γαλλία που δυστυχώς χαραμίζει το μεγάλο ταλέντο της με αυτόν τον βλάκα το Ντομενέκ..

 Οι συνθέσεις των ομάδων:

 Ουρουγουάη (Όσκαρ Ταμπάρεζ):
Μουσλέρα, Λουγκάνο, Γκοντίν, Βικτορίνο, Σουάρεζ (74' Αμπρέου), Φορλάν, Α. Περέιρα, Πέρεζ (87' Εγκουρέν), Μ. Περέιρα, Ρίος, Γκονζάλες (63' Λοντέιρο).

 Γαλλία (Ραϊμόν Ντομενέκ): Λορίς, Σανιά, Αμπιντάλ, Γκαλάς, Ριμπερί, Γκουρκούφ (75' Μαλουντά), Γκοβού (85' Ζινιάκ), Εβρά, Τουλαλάν, Ντιαμπί, Ανελκά (72' Ανρί).

 * Παιχνίδι σαν αυτό μεταξύ Ουρουγουάης και Γαλλίας καλύτερα να μην ξαναδούμε..

 * Πολύ καλό επιθετικά το Μεξικό, μία από τις ομάδες που επέλεξα ως έκπληξη (Σερβία, Δανία οι άλλες). Έχει βέβαια αρκετά προβλήματα στην άμυνα..

 * Συνεχίστηκε η παράδοση που θέλει τη διοργανώτρια ομάδα να μην χάνει στην πρεμιέρα του Μουντιάλ. Μένει να δούμε αν θα συνεχιστεί και η άλλη παράδοση που θέλει τη διοργανώτρια ομάδα να μην αποκλείεται ποτέ από τη φάση των ομίλων..

 * Ειλικρινά είναι κρίμα για τη Γαλλία να έχει αυτόν τον βλάκα στον πάγκο της.

 * Καλή επιτυχία στην Εθνική μας ομάδα, στο πρώτο και σημαντικότερο ματς του ομίλου της, Σάββατο στις 14:30 με Ν. Κορέα.

11/6/10

Boston Celtics - Los Angeles Lakers 96-89, με τρομερή ψυχή οι Celtics έκαναν το 2-2 στους τελικούς, την Δευτέρα και πάλι στη Βοστώνη κάνουν το 3-2 και πάνε να το σηκώσουν μέσα στην έδρα των μισητών αντιπάλων!!


 Στους πρώτους δύο τελικούς που διεξήχθησαν στο Λος Άντζελες, οι Celtics κατάφεραν να κάνουν ένα μπρέικ και να αποκτήσουν προβάδισμα για τη συνέχεια. Βέβαια τα 3 συνεχόμενα ματς που ακολουθούσαν στη Βοστώνη μάλλον... αρνητικό σημείο ήταν για τους πρώην πρωταθλητές, αφού στο παρελθόν των τελικών του NBA, ποτέ δεν έχει συμβεί μία γηπεδούχος ομάδα να πάρει και τα τρία συνεχόμενα εντός έδρας ματς! Αυτό επιβεβαίωσαν αμέσως οι Lakers κάνοντας μπρέικ στο μπρέικ στο ματς της Τετάρτης, όπου με χαρακτηριστική άνεση κέρδισαν με 91-84 και έκαναν το 2-1. Σήμερα όμως οι γηπεδούχοι ήταν αποφασισμένοι να μην παραδωθούν εύκολα, με τους φιλοξενούμενους από την άλλη να ξέρουν ότι πιθανό νέο μπρέικ, σχεδόν θα τους έχριζε πρωταθλητές, αφενός γιατί θα έκαναν δεύτερο μπρέικ, αφετέρου γιατί σειρά τελικών δεν γυρνάει από 1-3!

 Οι Celtics λοιπόν είχαν πολύ άγχος που μεταφράστηκε σε πολλά λάθη και αρκετά άστοχα σουτ. Όμως έπαιξαν και με μεγάλη ψυχή και με τον Glen "Big Baby" Davis να κάνει τρομερό ματς και τους Nate Robinson, Paul Pierce να ακολουθούν, οι "Κέλτες" έφτασαν στην σπουδαία νίκη με 96-89, ισοφάρισαν σε 2-2 τη σειρά των τελικών και πλέον θα πάνε αρχικά για το 3-2 και πάλι στη Βοστώνη τη Δευτέρα και στη συνέχεια για μία νίκη σε δύο ματς στο Λος Άντζελες και το δαχτυλίδι του πρωταθλητή μέσα στην έδρα των μισητών Lakers!

 Ο Davis πέτυχε 18 πόντους, εκ των οποίων τους μισούς στο τέταρτο δωδεκάλεπτο, οδηγώντας έτσι τους γηπεδούχους στο 96-89. Ο Robinson πέτυχε 12π. σε 17 λεπτά, ο Pierce σημείωσε 19π., με μεγάλη συμβολή όμως στο πρώτο ημίχρονο, ο Garnett "έμεινε" στους 13 και ο Ray Allen στους 12, ενώ ο Kobe Bryant που σημείωσε 33π. με άσχημα όμως ποσοστά, ξεχώρισε από τους ηττημένους.

 Πολλές βοήθειες λοιπόν από τον πάγκο πήραν οι Celtics, καθώς ο Garnett και κυρίως ο Rondo έμειναν εκτός για πολύ ώρα, όμως οι Robinson, Davis ήταν εκπληκτικοί και οδήγησαν τους γηπεδούχους στη νίκη που φυσικά αναπτερώνει τις ελπίδες τους για το πρωτάθλημα.

 * Ξημερώματα Δευτέρας ο τελευταίος τελικός στη Βοστώνη, για να μεταφερθεί η σειρά και πάλι στο Λος Άντζελες, Τετάρτη και Παρασκευή, αν βέβαια χρειαστούν 7 ματς συνολικά..

8/6/10

Σε λιγότερο από τρία 24ωρα ξεκινάει το Mundial της Ν. Αφρικής και ας πάμε να ρίξουμε μια ματιά στους 8 ομίλους και να κάνουμε τις πρώτες εκτιμήσεις


 Ο 1ος όμιλος λοιπόν και ο πιο αμφίρροπος κατέ με, αποτελείται από την διοργανώτρια και επικεφαλής του ομίλου Νότια Αφρική, το Μεξικό, την Ουρουγουάη και την Γαλλία.
 Κανονικά με βάση τις ομάδες, και δεδομένου ότι η Γαλλία έχει τα χάλια της εδώ και χρόνια, με τον Ντομενέκ να είναι εκτός τόπου και χρόνου και την Ν. Αφρική του Παρέιρα να είναι απλά "λίγη", το Μεξικό και η Ουρουγουάη φαντάζουν ως τα φαβορί για την πρόκριση. Όμως οι Αφρικανοί λόγω έδρας δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ξεγραμμένοι και οι Γάλλοι έχοντας καλούς παίχτες κάποτε θα πάρουν μπροστά και προσωπικά πιστεύω ότι το Μουντιάλ θα είναι η αρχή της επιστροφής των Τρικολόρ. Δεν λέω ότι θα το σηκώσουν, αλλά πιστεύω ότι εύκολα ή δύσκολα θα περάσουν τον όμιλο και μετά, αν αποφύγουν την Αργεντινή περνάνε και στους "8"...
 Γαλλία και Μεξικό βλέπω εδώ, αλλά στοιχηματικά ίσως αξίζει η Ν. Αφρική λόγω έδρας.

 Ο 2ος όμιλος είναι αυτός της Εθνικής μας και ο οποίος διασταυρώνεται μετά με τον 1ο. Αργεντινή, Νιγηρία, Ελλάδα και Νότιος Κορέα λοιπόν, με την ομάδα του Μαραντόνα (λίγος ως προπονητής ο "Θεός") να είναι το μεγάλο φαβορί για πρόκριση και ένα από τα φαβορί για την κούπα. Η Νιγηρία που παίζει σχεδόν εντός έδρας, θέλει υπό τις οδηγίες του Λαρς Λάγκερμπακ να προκριθεί έστω στους "16" και ο εύκολος θεωρητικά όμιλος την ευνοεί. Με τους Γιακούμπου, Μάρτινς και Ομπίνα μπροστά, τον Ενιεάμα στο τέρμα και τον Γιόμπο στην άμυνα έχει το υλικό για να το πετύχει. Η Ν. Κορέα δεν έχει πλην του Παρκ της Γιουνάιτετ, κάποιον καλό παίχτη, αλλά έχει παίχτες "μηχανάκια" και εκεί θα πρέπει εμείς να δώσουμε προσοχή. Η Ελλάδα που όπως όλοι βλέπετε και ξέρετε έχει τα χάλια της εδώ και καιρό. Και επειδή η προηγούμενη και μοναδική παρουσία μας σε τελικά παγκοσμίου κυπέλλου ήταν τραγική (Αμερική, 1994) καλό θα ήταν να κρατάμε χαμηλούς τόνους και να θέσουμε μικρούς και ρεαλιστικούς στόχους. Αρχικά ο στόχος θα πρέπει να είναι το 1ο μας γκολ, έπειτα ο βαθμός, μετά η νίκη και τέλος η πρόκριση στους "16", που αν με το καλό έρθει θα είναι μεγάλη επιτυχία.
 Εδώ βλέπω Αργεντινή (ομάδα που υποστηρίζω άλλωστε), Νιγηρία. Για την Ελλάδα τα πράγματα είναι απλά. Πρέπει να ξεκινήσει με νίκη κόντρα στην Ν. Κορέα και μετά να σκιστεί να πάρει ισοπαλία από τη Νιγηρία, και με τους 4 βαθμούς θα είναι με το... ενάμιση πόδι στους "16". Μπορεί όμως; Θα λάμψει πάλι το άστρο του Γερμανού; Λίγη υπομονή ακόμη και θα μάθουμε...

 Ο 3ος όμιλος αποτελείται από τις Αγγλία, ΗΠΑ, Αλγερία, Σλοβενία. Ξεκάθαρο φαβορί κι εδώ η ομάδα του Καπέλο, που παρουσιάζεται από πολλούς ως φαβορί ακόμη και για κατάκτηση. Από κει και πέρα οι ΗΠΑ δείχνουν φαβορί να ακολουθήσουν τα "λιοντάρια". Έχουν καλή ομάδα και τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει άλματα προόδου. Εικόνα της Αλγερίας δεν έχω, αλλά γιατί να μην μπει σφήνα; Στην έδρα της -σχεδόν- παίζει και οι ΗΠΑ είπαμε έχει καλή ομάδα, αλλά δεν είναι φόβητρο. Η Σλοβενία είναι επίσης αδύναμη, αλλά έχει ελπίδες να ακολουθήσει τους Άγγλους.
 Εδώ επιλέγω Αγγλία, ΗΠΑ, αν και όποιος θέλει να κυνηγήσει στοιχηματικά την έκπληξη, ας ποντάρει στην Αλγερία.

 Ο 4ος όμιλος που διασταυρώνεται με τον 3ο απαρτίζεται από τις Γερμανία, Σερβία, Γκάνα, Αυστραλία. Οι Γερμανοί είναι σαφώς το φαβορί, όμως την καλύτερη μπάλα παίζουν οι Σέρβοι. Με Ιβάνοβιτς, Βίντιτς, Σούμποντιτς και Κολάροφ στην άμυνα, Στάνκοβιτς, Κρέσιτς, Γιοβάνοβιτς στο κέντρο και Ζίγκιτς, Πάντελιτς μπροστά έχουν ένα εξαιρετικό σύνολο που έπαιξε μεγάλη μπάλα στα προκριματικά. Άλλο βέβαια τα τελικά, αλλά πιστεύω ότι η Σερβία θα προκριθεί στους "16", με τις Γκάνα (χωρίς τον Εσιέν) και Αυστραλία να μην πέφτουν αμαχητί αφού δεν είναι κακές ομάδες, αλλά τελικά να λυγίζουν..
 Επομένως βλέπω Γερμανία, Σερβία.

 Ο 5ος όμιλος αποτελείται από τις Ολλανδία, Δανία, Ιαπωνία, Καμερούν. Οι Ολλανδοί έκαναν περίπατο στα προκριματικά, χωρίς αντιπάλους βέβαια, ενώ και στα φιλικά πετάνε φωτιές στην επίθεση. Κλασικοί Ολλανδοί, έχουν παιχταράδες (Ρόμπεν, Σνέιντερ, Φαν Μπόμελ, Φαν Πέρσι, Κάιτ, Χούντελααρ κ.ά.), παίζουν όμορφο, επιθετικό ποδόσφαιρο, αλλά δυστυχώς δεν προχωράνε ποτέ, δεν φτάνουν μακριά, με την ταμπέλα "losers" να τους έχει μείνει δεκαετίες πριν. Θα δείξει αν φέτος είναι έτοιμοι για το κάτι παραπάνω με τον Φαν Μαρβάικ στον πάγκο. Οι Δανοί επίσης έκαναν εκπληκτικά προκριματικά και μάλιστα αφήνοντας 2ους τους Πορτογάλους και εκτός τους "μισητούς" Σουηδούς. Με τον Μορτεν Ολσεν στον πάγκο και τους Άγκερ, Κλόντρουπ, Πόουλσεν, Κάλενμπεργκ, Γένσεν, Γιόργκενσεν, Γκρόνχιερ, Μπέντνερ, Ρόμενταλ έχουν το υλικό για να αποτελέσουν την ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης. Οι Ιάπωνες είναι το μεγάλο αουτσάιντερ του ομίλου, ενώ το Καμερούν του Πωλ Λεγκουέν έχει δυνατότητες με τους Ετό, Σονγκ, Ενγκουεμό και την -σχεδόν- έδρα για να περάσει στους "16".
 Εδώ βλέπω Ολλανδία, Δανία, ενώ το Καμερούν στα φαβορί για κάποια έκπληξη.

 Ο 6ος όμιλος που διασταυρώνεται με τον 5ο απαρτίζεται από τις Ιταλία, Παραγουάη, Νέα Ζηλανδία, Σλοβακία. Οι Ιταλοί (η δεύτερη ομάδα που υποστηρίζω παραδοσιακά μαζί με Αργεντινή) είναι πολύ πεσμένοι και ευτυχώς που υπάρχει στον πάγκο ο Λίπι, αλλιώς προσωπικά θα τους ξέγραφα. Επίσης ευτυχώς, βρίσκονται σε εύκολο όμιλο, αν και η Παραγουάη δείχνει ικανή να πάρει την πρωτιά από το μεγάλο φαβορί. Πάντως δεν βλέπω κάποια εκ των Νέα Ζηλανδία (η χειρότερη μαζί με τη Β. Κορέα, του Μουντιάλ) και Σλοβακία να μπαίνει σφήνα.
 Ιταλία, Παραγουάη από εδώ, εύκολα.

 Ο 7ος όμιλος αποτελείται από τις Βραζιλία, Βόρειο Κορέα, Ακτή Ελεφαντοστού, Πορτογαλία. Μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Μουντιάλ οι Βραζιλιάνοι, δεν μπορεί να σκοντάψουν επάνω σε Ελέφαντες και Πορτογάλους. Καλές ομάδες και οι δύο, αλλά η Βραζιλία έχει τους παιχταράδες για να πάρει την πρώτη θέση. Η Ακτή Ελεφαντοστού μπορεί να κοντράρει στα ίσια τους Πορτογάλους και να προκριθεί ως δεύτερη, αλλά αν τελικά ο Ντρογκμπά δεν προλάβει το Μουντιάλ, τότε θα ποντάρω σίγουρα στους Ίβηρες.
 Άρα, Βραζιλία, Πορτογαλία, με σταντ μπάι τους Αφρικανούς αν τελικά προλάβει ο Ντρογκμπά.

 Ο 8ος όμιλος τέλος, που διασταυρώνεται με τον 7ο, αποτελείται από τις Ισπανία, Ελβετία, Ονδούρα, Χιλή. Οι Ισπανοί φυσικά είναι το μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση του ομίλου και ένα από τα μεγάλα για κατάκτηση του Μουντιάλ.
 Από κει και πέρα η Ονδούρα νομίζω ότι δεν έχει τύχη και η μάχη θα γίνει μεταξύ Χιλής, Ελβετίας. Η Χιλή που τερμάτισε πίσω μόνο από τη Βραζιλία στα προκριματικά είναι καλύτερη ομάδα από τους Ελβετούς, οι οποίοι με την διαιτησία βρέθηκαν στην τελική φάση και μπορεί να έχουν τον Χίτσφελντ στον πάγκο και κάποιους καλούς παίχτες (Σεντέρος, Ινλέρ, Φρέι, Ενκουφό) αλλά η Χιλή είναι ελαφρώς καλύτερη.
 Ισπανία και μάλλον Χιλή από εδώ.



 Αυτά λοιπόν εκ πρώτης όψης. Να μην προχωρήσω σε υποτιθέμενα ζευγάρια των "16" αφού δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τις ομάδες που θα προκριθούν από τους ομίλους, πόσο μάλλον την ακριβή διάταξη 1ης-2ης θέσης.

 Για την Ελλάδα, ελπίζουμε όλοι και ευχόμαστε να πάει καλά και στηρίζουμε πολλά στο πάθος των Ελλήνων παιχτών και στο άστρο του χερ Όττο. Αγωνιστικά πάντως έχουμε πολλά προβλήματα. Το βασικότερο είναι ότι δεν έχουμε κέντρο. Ο "Κάρα" είναι η ψυχή της ομάδας, ο μεγάλος αρχηγός, αλλά δεν μαρκάρει πολύ. Ο "Κατσούρ" δεν τρέχει, ως συνέχεια από τον Παναθηναϊκό, ενώ ο τρίτος χαφ, ο Τζιόλης, ε νομίζω ότι δεν χρειάζεται να πω κάτι. Πέραν του ότι ο Ρεχάγκελ θα έπρεπε να βάλει τον Τοροσίδη στα χαφ, που μαρκάρει και αριστερό μπακ τον αριστεροπόδαρο Σπυρόπουλο. Και φυσικά οι τρεις μπροστά είναι επίσης λάθος, αφού η Ελλάδα δεν έχει εξτρέμ. Έχει τρεις επιθετικούς περιοχής και οι δύο εξ αυτών χαραμίζονται στα άκρα. Πιο ορθολογικό θα ήταν ένα 4-4-2 με επιθετικό δίδυμο Σαμαρά Γκέκα (ή Σάλπι). Ο Χαριστέας είναι για τα μπάζα και ο Καπετάνος είναι απλά μία ατυχής έμπνευση του κόουτς. Τέλος στην άμυνα νομίζω ότι οι Κυριάκος, Παπασταθόπουλος είναι οι καλύτεροι αμυντικοί μας. Ούτε Αβραάμ-τσεκούρι, ούτε Μόρας. Ο Μόρας επειδή είναι ψηλός θα ήταν καλός σε σύστημα με τρεις πίσω, όπως μπορεί να δούμε την Εθνική μας με τη Νιγηρία..
 Αυτά τα λέω εξ αρχής για την Ελλάδα, γιατί δεν θέλω να τα λέω μετά. Είτε θα εκτεθώ είτε θα επιβεβαιωθώ, αλλά εγώ έτσι τα βλέπω.

 Τα φαβορί και οι δικές μου εκτιμήσεις:

 Αν επέλεγα ένα φαβορί, αυτό θα ήταν το... αναμενόμενο, η Βραζιλία. Οι αγαπημένες μου παραδοσιακά ομάδες, Ιταλία, Αργεντινή έχουν διαφορετικά προβλήματα η κάθε μία. Η Ιταλία έχει μεγάλο προπονητή αλλά δεν έχει μεγάλους παίχτες, ούτε παίχτες με προσωπικότητα που μπορούν να την καθοδηγήσουν, ενώ η Αργεντινή έχει παιχταράδες αλλά δεν έχει μεγάλο προπονητή. Σαφώς και είναι ανώτεροι από τους Ιταλούς και μπορούν να φτάσουν μέχρι τους "4" τουλάχιστον, ενώ η Ιταλία αν φτάσει στους "8" θα είναι επιτυχία, μολονότι πρόκειται για την κάτοχο του τροπαίου..
 Η Ισπανία είναι το έτερο μεγάλο φαβορί μαζί με τη Βραζιλία, έχει πολύ μεγάλους παίχτους και λογικά θα φτάσει ψηλά. Δεν μπορώ όμως να την βάλω στα μεγάλα φαβορί για τον λόγο ότι βλέπω δύσκολα να παίρνει δεύτερο μεγάλο τρόπαιο μετά το Ευρωπαϊκό.
 Η Γαλλία κάτι μου λέει ότι θα δείξει κάποια πράγματα μετά από χρόνια απραξίας, ενώ οι αντιπαθητικοί Άγγλοι δίνονται ως το τρίτο φαβορί μετά από Βραζιλία, Ισπανία. Άλλοι losers από κει και χωρίς τον αρχηγό Ρίο Φέρντιναντ (ο Τζέραρντ αρχηγός) θα προσπαθήσουν να φτάσουν ψηλά χάρις στο φαινομενικά εύκολο πρόγραμμα που έχουν. Ο Καπέλο πάντως είναι καλός προπονητής και εγώ θα πόνταρα κάποια χρήματα στους Άγγλους.
 Μετά λοιπόν τις Βραζιλία, Ισπανία, Αγγλία, Αργεντινή (η καλύτερη τετράδα για μένα), προσωπικά θα επέλεγα Ολλανδία και Ιταλία για την εξάδα. Οι έτεροι αντιπαθητικοι -μαζί με τους Άγγλους- Γερμανοί είναι πάντα ικανοί για να πάνε ψηλά και δεν πρέπει να υποτιμηθούν. Για την έκπληξη θα επέλεγα το Μεξικό και τη Δανία, ενώ οι Αφρικανικές ομάδες δεν βλέπω να φτάνουν ψηλά. Νότια Αφρική λόγω έδρας και Ακτή Ελεφαντοστού, Καμερούν, Νιγηρία, Αλγερία ίσως περάσουν στους "16" και με τύχη κάποια από αυτές μέχρι και τους "8", αλλά για παραπέρα δεν βλέπω καμία..

  Λιγότερες από τρεις μέρες έμειναν για την σέντρα του πρώτου αγώνα, μεταξύ της διοργανώτριας Νοτίου Αφρικής και του Μεξικού το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ το άλλο ματς του πρώτου ομίλου μεταξύ Ουρουγουάης και Γαλλίας θα γίνει το βράδυ της Παρασκευής, για να συνεχίσουν οι υπόλοιποι όμιλοι μέχρι και την Τετάρτη και ακολούθως οι επόμενες αγωνιστικές. Θα προσπαθώ να αναλύω τα ματς κάθε ημέρας, ενώ μετά τους ομίλους, όταν πια θα γνωρίζουμε τα ζευγάρια των "16" θα προχωρήσω εκ νέου σε προγνωστικά μέχρι και τον τελικό, αφού τότε πλέον θα ξέρουμε όλες τις διασταυρώσεις.

 Καλό Mundial να έχουμε, καλή επιτυχία στην Ελλάδα και μακάρι να δούμε ωραία μπαλίτσα στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής!

7/6/10

Στα πέναλτις έχασε την έξοδο στην Ευρώπη ο Παναθηναϊκός


 Δυστυχώς ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε στο Ρέστειο κολυμβητήριο του Παλαιού Φαλήρου, όπου μετά από ένα αμφίρροπο ματς ηττήθηκε τελικά στη διαδικασία των πέναλτις και τερμάτισε στην 6η θέση του πρωταθλήματος της Α1 πόλο των ανδρών. Αντίθετα, το Παλαιό Φάληρο κατέλαβε την 5η θέση, η οποία στέλνει την ομάδα των νοτίων προαστίων στο Len Trophy της επόμενης περιόδου. Αυτή μάλιστα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας που θα συμμετάσχει σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση.

 Μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ οι πράσινοι έπαιζαν σήμερα με την πλάτη στον τοίχο. Μια συνηθισμένη κατάσταση τη φετινή σεζόν για τους πολίστες του Παναθηναϊκού, που αντιμετώπιζαν εξωαγωνιστικά προβλήματα όντας απλήρωτοι από... πέρυσι αλλά και αγωνιστικά εξαιτίας τραυματισμών αλλά κυρίως είχαν να αντιμετωπίζουν τους διαιτητές οι οποίοι σε αρκετά ματς φέτος δεν σεβάστηκαν το Τριφύλλι...

 Κάτι που έγινε κραυγαλέα και σήμερα. Ο Ντράγκαν Άντριτς αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα, όπως επίσης αποβλήθηκαν από το ματς με τρεις αποβολές οι Φαναριώτογλου, Βουλγαράκης.

 Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο σε όλη τη διάρκεια με το σκορ να αλλάζει συνεχώς. Το αποτέλεσμα του 32λέπτου ήταν ισόπαλο 10-10 με αποτέλεσμα το ματς να οδηγηθεί στην παράταση. Εκεί οι δύο αντίπαλοι πέτυχαν από δύο γκολ για το τελικό 12-12 με την συμπλήρωση του εξτρά 6λέπτου. Στα πέναλτις τη νίκη τελικά πήραν οι γηπεδούχοι με 5-4 ή 17-16 συνολικά και συνάμα την πρόκριση στο Len Trophy της ερχόμενης χρονιάς.

 Τα οκτάλεπτα: 2-1, 3-4, 2-3, 3-2.

 Παράταση: 2-2, 5-4 στα πέναλτι.

 ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ: Κόλιανιν 4, Δικαίος 3, Γενηδουνιάς 2, Μητρόπουλος 1, Παπαδόπουλος 1, Λι Γιουν 1.
 
 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βράνιες 3, Φαναριώτογλου 2, Καφετζόπουλος 2, Δερμιτζάκης 1, Βουλγαράκης 1, Κουντουδιός 1, Χαριτάκης 1, Τσόκας 1.


 * Η χρονιά τελείωσε λοιπόν με τον Παναθηναϊκό να μην καταφέρνει δυστυχώς να βγει στην Ευρώπη, αν και είχε ξεκινήσει πολύ καλά. Τα πολλά προβλήματα, εξωαγωνιστικά κυρίως, λύγισαν τους πολίστες του Τριφυλλιού, οι οποίοι ωστόσο έκαναν κατάθεση ψυχής και πολλές φορές ξεπέρασαν τους εαυτούς τους.
 Από δω και πέρα θα ακολουθήσουν κάποια ραντεβού με τον Ερασιτέχνη για να δούμε τι πρόκειται να γίνει με κύριο μέλημα φυσικά την αποπληρωμή των δεδουλευμένων και εν συνεχεία τις απαραίτητες εγγυήσεις ώστε η ομάδα να λάβει μέρος στο επόμενο πρωτάθλημα με αξιώσεις για κάτι καλύτερο από την 6η θέση που δεν αρμόζει στην ιστορία του Συλλόγου.

Οι Boston Celtics έκαναν το μπρέικ στον 2ο τελικό του NBA (103-94) και ισοφάρισαν τους Lakers σε 1-1!


 Μετά τον θρίαμβο του ισόβιου Πρωταθλητή Ελλάδας, Παναθηναϊκού, κάθισα να παρακολουθήσω τον 2ο τελικό του NBA μεταξύ Lakers και Celtics. Και το ξενύχτι άξιζε και με το παραπάνω αφού η έτερη αγαπημένη ομάδα με το Τριφύλλι έκανε το μπρέικ μέσα στο "Staples Center" του Los Angeles και ισοφάρισε τη σειρά των τελικών σε 1-1!

 Είχε προηγηθεί το εύκολο 1-0 των Lakers την Παρασκευή με τους γηπεδούχους να παίζουν τρομερή άμυνα, τους Kobe Bryant (30π.) και Pau Gasol (23π., 14ρ.) να κάνουν εκπληκτικά πράγματα οδηγώντας την ομάδα τους στη νίκη με 102-89 και το 1-0, ενώ από τους ηττημένους που είχαν μία μετριότατη βραδιά διασώθηκε μόνο ο Paul Pierce με 24π.

 Σήμερα όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Ο Pierce δεν υπήρχε στο ματς, η συνεισφορά του Garnett ήταν ελάχιστη, αλλά ο Ray Allen και ο... πιτσιρικάς Rajon Rondo οδήγησαν του Celtics σε μία μεγάλη νίκη. Ο γερο-Allen σημείωσε 32 πόντους με 8/11τρ. (ρεκόρ NBA), εκ των οποίων τα 7 στο πρώτο ημίχρονο (όπου έβαλε τους 27 απ' τους 32 π.) ήταν συνεχόμενα!!
 Και ο Rondo, ο οποίος μετατρέπει τους "Big Three" σε "Fantastic Four", έκανε ένα μαγικό τέταρτο 12λεπτο, όπου πέτυχε συνεχόμενους πόντους και παράλληλα έβγαζε απίστευτες άμυνες με αποκορύφωμα την τάπα σε σουτ τριών πόντων στον Artest και το κλέψιμο μέσα απ' τα χέρια του Bryant! Συνολικά ο Rondo σημείωσε 19 πόντους, είχε 10 άσιστ και μάζεψε 12 ριμπάουντ κάνοντας ένα εκπληκτικό triple-double!

 Απ' τους γηπεδούχους που απώλεσαν το πλεονέκτημα της έδρας ο Gasol σημείωσε 25π., ενώ είχε 8ρ. και 6 τάπες. Ο Bynum πέτυχε 21π. και είχε 6ρ., ενώ ο Bryant "έμεινε" στους 21 με πάρα πολλά λάθη και χαμηλά για αυτόν ποσοστά.

 Οι Celtics λοιπόν έκαναν το μπρέικ (103-94) και μεταφέρουν τη σειρά των τελικών στο "ΤD Garden" της Βοστώνης, όπου θα διεξαχθούν τα επόμενα 3 ματς (Τετάρτη, Παρασκευή, Δευτέρα). Αν καταφέρουν να τα πάρουν όλα θα στεφθούν και πρωταθλητές με το εντυπωσιακό 4-1. Κάτι βέβαια που είναι πολύ δύσκολο, αλλά τουλάχιστον τα 2 να πάρουν, για να πάνε ξανά στο Λος Άντζελες και να διεκδικήσουν 1 νίκη σε 2 παιχνίδια για να ξαναπάρουν το δαχτυλίδι των πρωταθλητών μετά από το 2008.

11 χρόνια μετά τον τίτλο μες στο ΣΕΦ, ο Αυτοκράτορας του ελληνικού μπάσκετ επανέλαβε τον θρίαμβο και παίζοντας σπουδαίο μπάσκετ κόντρα σε ζούγκλα και διαιτησία έφτασε στην κατάκτηση του 8ου σερί πρωταθλήματος και 31ου στην ιστορία του!!


 Ο Παναθηναϊκός 11 χρόνια μετά το διπλό τίτλου στο ΣΕΦ επανέλαβε τον τότε θρίαμβο και σήκωσε μέσα στο... εξοχικό του το 8ο σερί πρωτάθλημα, 12ο τα τελευταία 13 χρόνια και 31ο στην ιστορία του και μάλιστα με κόντρα διαιτησία και μέσα σε μία αποπνικτική ατμόσφαιρα ζούγκλας που είχαν στήσει οι μισθοφόροι, γαύροι "οπαδοί".

 Ο Αυτοκράτορας του ελληνικού μπάσκετ και η μεγαλύτερη ελληνική ομάδα όλων των εποχών σε επίπεδο συλλόγων σε οποιοδήποτε άθλημα, ταπείνωσε με τον πλέον εμφατικό τρόπο τον αιώνιο πελάτη και πανηγύρισε μες στο ΣΕΦ (με 3-1 νίκες) το πιο μάγκικο και αντρίκειο πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων!

 Στον τέταρτο τελικό λοιπόν, που διήρκησε 4 ώρες, ξεκίνησε με 45λεπτη καθυστέρηση λόγω επεισοδίων, είχε διακοπή στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου σχεδόν 1 ώρας λόγω ρίψης αντικειμένων, φωτοβολίδων και μιας φωτιάς που ξέσπασε στον πράσινο πάγκο, αποφασίστηκε εκκένωση του κλειστού για να... μεταφερθούν τελικά κάποιοι οπαδοί στα πέταλα(!) και να συνεχιστεί το ματς, και τελικά να διακοπεί οριστικά 1' 3'' πριν τη λήξη με το σκορ στο 69-76 υπέρ του Παναθηναϊκού φυσικά, για να κατοχυρωθεί 0-20 υπέρ των πρωταθλητών.
 Κάτι που βέβαια θα μπορούσε να αποφευχθεί, αλλά είπαμε... Τα ζώα, τα πρόβατα οι κάφροι, η ντροπή των οπαδών αλλά κυρίως των ανθρώπων, οι υποκινούμενοι δολοφόνοι ΔΕΝ μπορούσαν με τίποτα να αντέξουν τη διαφαινόμενη ταπείνωση μέσα στο μπουρδέλο τους, και γι' αυτό ΔΕΝ ήθελαν να τελειώσει το παιχνίδι.
 Ο Παναθηναϊκός προηγούταν με 7 πόντους, ήταν στην επίθεση, ο Διαμαντίδης πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και... τα αντικείμενα άρχισαν να ξαναπέφτουν κατά ριπάς. Φυσικά η σωματική ακεραιότητα των παιχτών και του προπονητικού τιμ είναι πέρα και πάνω από κάθε αποτέλεσμα και πολύ σωστά οι διαιτητές διέκοψαν οριστικά το ματς. Κι ας ήθελε και 30'' που λέει ο λόγος...

 Εδώ να πω ότι πολύ καλά έκανε ο μάγκας Ζοτς, όπου ΑΥΤΟΣ ήταν που πήρε την ομάδα και έφυγε στο 25' όταν οι αλήτες έκαναν τα έκτροπα και όταν οι διαιτητές ΔΕΝ διέκοπταν το ματς. Ο Μπόγρης και ο φυσιοθεραπευτής της ομάδας είχαν χτυπήσει, ο πάγκος μας είχε πάρει φωτιά(!) και τα αντικείμενα έπαιφταν βροχή στα υπόλοιπα μέλη που είχαν μαζευτεί μες στο παρκέ... ΔΕΝ υπήρχε κανένας λόγος να μείνουν στον πάγκο, πόσο μάλλον να συνεχίσουν να αγωνίζονται.

 Πρέπει όμως επιτέλους κάποια στιγμή, σε αυτό το μπουρδελοκράτος που ζούμε να εφαρμοστούν κάποιοι νόμοι. Εντάξει, αυτοί κωλόγαυροι είναι, έχουν μάθει στο να παίρνουν αυτό που θέλουν με οποιονδήποτε τρόπο. Με τραμπουκισμούς, με ατμόσφαιρα ζούγκλας, με τραυματισμούς και δολοφονικές επιθέσεις...

 Ως πότε όμως θα συνεχίσουν οι αρμόδιοι(;) να ανέχονται αυτές τις καταστάσεις; Ως πότε θα κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των παιχτών και των προπονητών; Γιατί αν δεν γίνει κάποτε κάτι δραστικό, οι υποκινούμενοι δολοφόνοι της Τρούμπας θα ξεπεράσουν τους εαυτούς τους και θα φτάσουμε στο σημείο να θρηνήσουμε θύματα ΚΑΙ εντός των γηπέδων... Και τότε θα είναι πάρα πολύ αργά. Μάντης κακών δεν θέλω να είμαι ποτέ, αλλά κάποια πράγματα είναι εμφανή, και αν με θεωρείτε υπερβολικό παρακαλώ να με διαψεύσετε!

 * Οέ οέ οέ οέ Πρωτάθλημα μες στο Παλέ!!! Αυτό το φοβερό σύνθημα τραγουδούσαν μετά το τέλος του αγώνα (το σημείο έστω που τελείωσε) οι παίχτες και το τιμ του Παναθηναϊκού στα αποδυτήρια, ενώ φόρεσαν και τα μπλουζάκια... που είχαν έτοιμα και τα οποία φυσικά αναγράφουν "Παναθηναϊκός Πρωταθλητής Ελλάδας 2010"!!!

 * Σας γαμήσαμε μες στο Παλέ, σας γαμήσαμε μες στο Παλέ, σας γαμήσαμε μες στο Παλέ, σας γαμήσαμε μες στο Παλέ!!!

 * Σήμερα, για τρίτο σε τέσσερις τελικούς ο Παναθηναϊκός είχε πολύ κακή διαιτησία. 32-12 τα συνολικά φάουλ(!), κάποια ανύπαρκτα σφυρίγματα (4ο φάουλ Πέκοβιτς, μπρος πίσω Σάρας κ.ά.) και πα' όλα αυτά οι μάγκες της υπερομάδας μας ανέτρεψαν το 11-0 και 27-9 στο 31-38 του ημιχρόνου!!
 Τα ίδια στο ΟΑΚΑ στον 1ο τελικό που ρίξαμε 20άρα και στον 2ο που δεν παίξαμε και καλά. Και αυτοί ακόμη κλαίνε για την διαιτησία (την μόνη κακή γι' αυτούς) στο τρίτο ματς, επειδή δεν μπορούν να χωνέψουν πώς το +14 έγινε -9!!!

 * Οέ οέ οέ οι κούπες είναι αμέτρητες Παναθηναϊκέ!!!

 *  Τα στοιχεία του αγώνα για την ιστορία:

 Τα δεκάλεπτα: 19-12, 32-38, 54-63, 69-76.

 ΟΣΦΠ (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 2, Πεν 7 (1), Τσίλντρες 10, Βούισιτς, Βασιλόπουλος, Μπουρούσης 15, Μπέβερλι 1, Κλέιζα 11 (2), Μαυροκεφαλίδης 4, Τεόντοσιτς 10, Σχορτσιανίτης 9.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ομπράντοβιτς): Σερμαντίνι, Τέπιτς 3 (1), Σπανούλης 17 (3), Περπέρογλου, Μπατίστ 20, Φώτσης 2, Γιασικεβίτσιους 6, Νίκολας 13 (2), Τσαρτσαρής 8 (2), Διαμαντίδης 2, Πέκοβιτς 7, Καλάθης.

 * Σεβασμός και Υπόκλιση στο μεγαλείο του Αυτοκράτορα του ελληνικού μπάσκετ, Παναθηναϊκό, τη μεγαλύτερη ομάδα που έβγαλε ποτέ ο ελληνικός αθλητισμός!!!

6/6/10

Παναθηναϊκός - Παλαιό Φάληρο 5-7 και 0-1 στη μάχη για την 5η θέση


  Νωρίτερα το απόγευμα στο ανοιχτό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από το Παλαιό Φάληρο με 7-5 και πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο όσον αφορά την προσπάθεια κατάληψης της 5ης θέσης. Η ομάδα των νοτίων προαστίων με το μεγάλο αυτό διπλό έκανε το 1-0 σε αυτήν την σειρά των πλέι οφ και πλέον χρειάζεται ακόμη μία νίκη για να τερματίσει στην 5η θέση και να κερδίσει ένα εισιτήριο για το Len Trophy της ερχόμενης περιόδου.

 Σε ακόμη ένα ματς των πρασίνων φέτος οι σκληρές άμυνες ήταν χαρακτηριστικές. Όπως και το πρόβλημα των γηπεδούχων στο σκοράρισμα. Το ημίχρονο έληξε 1-3 αλλά το 4-2 των γηπεδούχων στο τρίτο οκτάλεπτο έφερε το ματς ισόπαλο 5-5. Στο τελευταίο όμως οκτάλεπτο ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να σκοράρει σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που πέτυχαν δύο γκολ και έφτασαν στο 5-7 και το μπρέικ της έδρας.

 Πλέον η σειρά μεταφέρεται στο Ρέστειο κολυμβητήριο του Π. Φαλήρου την Δευτέρα και ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να κερδίσει για να επιστρέψει στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη και να διεκδικήσει το Ευρωπαϊκό εισιτήριο.

 Τα οκτάλεπτα: 0-2, 1-1, 4-2, 0-2.

 Τα γκολ των δύο ομάδων:

 Παναθηναϊκός (Ντράγκαν Αντριτς): Βουλγαράκης 3, Δερμιτζάκης 1, Βράνιες 1.

 Π. Φάληρο (Θοδωρής Βλάχος): Γενηδουνιάς 2, Κόλιανιν 2, Μητρόπουλος 1, Δικαίος 1, Παπαδόπουλος 1.

 * Εάν τελικά το Π. Φάληρο καταφέρει να προκριθεί, θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του που θα συμμετάσχει σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση.