11/1/14

Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 1-0, αγχωτική νίκη με κάκιστο β' ημίχρονο. Περίπατος τα κορίτσια στο μπάσκετ, επιστροφή στις νίκες το πόλο

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε κόντρα στον Πανιώνιο με 1-0 στο γήπεδο της Λεωφόρου με τον Πράνιτς να είναι ο σκόρερ για το Τριφύλλι. Κατώτεροι οι πράσινοι στο δεύτερο ημίχρονο με τους φιλοξενούμενους να χάνουν και πέναλτι.
Το ματς:

Ο Παναθηναϊκός, υπό το βλέμμα του μεταγραφικού του αποκτήματος Μλάντεν Πέτριτς ο οποίος βρέθηκε στα επίσημα μαζί με τον συμπατριώτη του Γκόρντον Σίλντενφελντ, μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και με το καλημέρα έδειξε τις διαθέσεις του. Στο 8' ο Ντίνας έκανε το 1-2 με τον Μπέργκ μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και σούταρε αντί να γυρίσει πάλι στον Σουηδό με τον Ανέστη να μπλοκάρει.
Δυο λεπτά αργότερα ο Πράνιτς έριξε την πρώτη προειδοποιητική βολή καθώς έξω από την περιοχή έπιασε έναν κεραυνό, η μπάλα έσκασε, με αποτέλεσμα ο Ανέστης να μπλοκάρει ασταθώς αλλά οι επιθετικοί του τριφυλλιού δεν πρόλαβαν να γίνουν απειλητικοί.
Στο 13' ο Παναθηναϊκός πίεσε ψηλά με τον Καρέλη να κλέβει την μπάλα από τον Λαμπρόπουλο, με την μία έδωσε στον Μπέργκ ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Ανέστη, σούταρε και μπλόκαρε ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.
Οι "πράσινοι" συνέχισαν να πιέζουν και στο 15' ο Νάνο έκανε την σέντρα ο Μπέργκ πήδηξε για κεφαλιά αλλά δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε.
Απέδωσε καρπούς η πίεση
Η πίεση του Παναθηναϊκού απέδωσε καρπούς στο 16' όταν σε μια ωραία επίθεση από πλευράς των γηπεδούχων ο Μπέργκ έδωσε ωραία αριστερά στον Νάνο, ο Ισπανός έκανε την σέντρα και από το ύψος της μικρής περιοχής ο Πράνιτς με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για το τριφύλλι.
Το γκολ έδωσε όπως ήταν λογικό στον Παναθηναϊκό επιπλέον ώθηση ενώ αντίθετα οι παίκτες του Πανιωνίου έμεναν μακριά από την εστία του Καπίνο ο οποίος μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε απειληθεί.
Ο Παναθηναϊκός στο 33' έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ όταν ο Μπέργκ πολύ ωραία πέρασε άφησε την μπάλα να περάσει πάνω από τον αντίπαλο του και με την μια έδωσε την πάσα στον Καρέλη που βγήκε τετ α τετ με τον Ανέστη. Το κοντρόλ του επιθετικού των πράσινων όμως ήταν κακό με αποτέλεσμα να νικηθεί στην τελική προσπάθεια του.
Οι πράσινοι βρέθηκαν κοντά στο γκολ και στο 39' όταν ο Πράνιτς έκανε την σέντρα από τα αριστερά, ο Καρέλης πήρε την κεφαλιά και η μπάλα έγλειψε το αριστερό δοκάρι του Ανέστη.
Πιο επιθετικοί οι γηπεδούχοι
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Πανιώνιος προχώρησε σε μια αλλαγή με την οποία προσπάθησε να γίνει πιο επιθετικός και τα κατάφερε καθώς ο Ντούνης πέρασε αντί του Ζαχαράκη.
Έτσι οι φιλοξενούμενοι που στο πρώτο μέρος είχαν μόνο μια τελική μπήκαν στο δεύτερο μέρος πατώντας καλύτερα και στο 59' απείλησαν για πρώτη φορά με σουτ του Καπάνταη έξω από την περιοχή που έφυγε μόλις έξω.
Χαμένο πέναλτι με τον Λάζνικ
Στο 67' ο Αραβίδης ταλαιπώρησε τον Κουτρουμπή που τον ανέτρεψε με τον Δασκαλόπουλο να δίνει το πέναλτι. Ο Λάζνικ ο οποίος είχε περάσει πριν από δυο λεπτά στο ματς πήρε την μπάλα από τα χέρια του Αραβίδη και την έβαλε στην άσπρη βούλα. Ο μέσος του Πανιωνίου έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι σπαταλώντας μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του.
Ο Πανιώνιος συνέχισε να απειλεί και στο 69' ο Καπάντης βγήκε απέναντι από τον Καπίνο αλλά η αντίδραση του γκολκίπερ του τριφυλλιού ήταν άμεση και έτσι η μπάλα έφυγε πλάγια.
Το ίδιο έγινε και στο 74' όταν ο Κούρντι βρέθηκε σε θέση τετ α τετ αλλά ο Καπίνο αντέδρασε και πάλι άψογα και έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.
Πρώτη φάση για Παναθηναϊκό
Ο Παναθηναϊκός που σε αυτό το δεύτερο μέρος ήταν πολύ κακός απείλησε πρώτη φορά στο 75' με σουτ του Ντίνα αλλά ο Ανέστης μπλόκαρε. Στην επαναφορά ο Δώνης έκλεψε την μπάλα την έδωσε στον Ντίνα ο οποίος έκανε την σέντρα ο Μπέργκ με κεφαλιά έστρωσε στον Πράνιτς και αυτός από το ύψος του πέναλτι με βολ πλανέ έστειλε την μπάλα λίγο έξω.
Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: 
Απόστολος Νικολαϊδής

Καιρός:

Διαιτητής:
 Δασκαλόπουλος Γεώργιος (Κορινθίας)

Βοηθοί: Ελευθερίου Φλ. (Αθηνών), Ταρανάς Αθ. (Αθηνών)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: (ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ): Καπίνο, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Ρισβάνης, Νάνο, Μέντες, Αμπέντ (30' Δώνης), Ντίνας (77' Ατζαγκούν), Πράνιτς, Καρέλης (70' Κλωναρίδης), Μπεργκ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ): Ανέστης, Κούρντι, Λαμπρόπουλος, Παντίδος, Κούρος (82' Γιάννου), Κολοβός, Κουλουχέρης, Αραβίδης, Ζαχαράκης (46' Ντούνης), Παναγιωτούδης (65' Λάζνικ), Καπάνταης.

Γκολ: 16' Πράνιτς

Κίτρινες κάρτες: 67' Κουτρουμπής, 85΄Μπέργκ, Νάνο/15' Λαμπρόπουλος, 85' Κολοβός

 

Παναθηναϊκός - Ίκαρος 79-31

Ο Παναθηναϊκός δεν συνάντησε καμία απολύτως δυσκολία και επιβλήθηκε με 79-31 επί του Ίκαρου στην άδεια λόγω τιμωρίας Λεωφόρο. Ντέλβα, Γέμελος και Χρονοπούλου οι τρεις πρώτες σκόρερ.
Ένα πολύ εύκολο απόγευμα πέρασαν τα κορίτσια του Παναθηναϊκού.
Οι πράσινες επιβλήθηκαν στο κλειστό της Λεωφόρου με 79-31 επί του Ίκαρου. Το Τριφύλλι στη συγκεκριμένη αναμέτρηση αγωνίστηκε χωρίς τη βοήθεια του κόσμου του και εξέτισε την ποινή μιας αγωνιστικής που του είχε επιβληθεί.
Ο αγώνας δεν χρίζει ιδιαίτερης κριτικής. Η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες, αλλά και η όρεξη που έδειξαν οι πράσινες δεν άφησε και πολλά περιθώρια αντίδρασης στον Ίκαρο. Από τις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου η διαφορά ήταν σταθερά σε διψήφια νούμερα.
Ντέλβα και Γέμελος έκαναν ότι ήθελαν την αντίπαλη άμυνα, όλες οι πράσινες πήραν χρόνο συμμετοχής, εννιά από αυτές σκόραραν και κάπως έτσι ήρθε το τελικό 79-31.
Παναθηναϊκός - Ίκαρος 79-31

Τα δεκάλεπτα:
13-4, 39-18, 60-21, 79-31

Παναθηναϊκός: Καλέντζου, Γέμελος 19 (3), Πριονά 3 (1), Χριστινάκη 9, Μαγκλάρα 3, Κοσμά, Σλούκα, Κορακίτη 2, Χρονοπούλου 11, Καβάσιλα 9, Ντέλβα 21, Θεολόγου 2
 
 

Κέρκυρα - Παναθηναϊκός 6-12

Οι πράσινοι επέστρεψαν στις νίκες στο πρωτάθλημα επικρατώντας επί της Κέρκυρας με 12-6 στο Ιλίσιο κολυμβητήριο.
Μετά από τέσσερις αγωνιστικές (σ.σ. δύο ήττες και δύο ισοπαλίες) η ομάδα πόλο του Παναθηναϊκού επέστρεψε στις νίκες.
Το Τριφύλλι επιβλήθηκε στο Ιλίσιο κολυμβητήριο επί της Κέρκυρας με 12-6. Οι πράσινοι από την αρχή του αγώνα έδειξαν ότι δεν είχαν όρεξη για παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και ουσιαστικά το "καθάρισε" από νωρίς.
Με πέντε παίκτες του να βρίσκουν το δρόμο προς τα δίχτυα οι παίκτες του Λούδη προηγήθηκαν με 6-2 στο τέλος του πρώτου οκτάλεπτου. Στη συνέχεια διατήρησαν το προβάδισμά τους μέχρι το τέλος και του τρίτου οκταλέπτου.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ανέβασε και άλλο τη διαφορά και πήρε τη νίκη με 12-6. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Τριφυλλιού από τις 30 Νοεμβρίου.
Στα στατιστικά του αγώνα οι πράσινοι είχαν εξαιρετικό επιθετικό πλουραλισμό με τον Παπαδόγκωνα (φωτογραφία) να πετυχαίνει τρία τέρματα και τους Θεοδωρόπουλο, Αφρουδάκη και Κόχειλα να έχουν από δύο.
Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι η αναμέτρηση καθυστέρησε να ξεκινήσει αφού η Κέρκυρα δεν είχε φροντίσει να υπάρχει γιατρός στο κολυμβητήριο.
Κέρκυρα - Παναθηναϊκός 6-12

Τα οκτάλεπτα:
2-6, 1-1, 2-2, 1-3

Κέρκυρα: Τοράκης 2, Σαρησάββας, Παυλίδης 3

Παναθηναϊκός: Παπαδόγκωνας 3, Θεοδωρόπουλος 2, Αφρουδάκης 2, Κόχειλας 2, Κομάντινα, Δερμιτζάκης, Χατζηγούλας.
 
Prasinanea   
 
* Ένας Παναθηναϊκός πολύ καλός για 45' και αδικαιολόγητα κακός για το δεύτερο μισό του παιχνιδιού, έδωσε δικαιώματα στον Πανιώνιο, ο οποίος θα μπορούσε κάλλιστα να φύγει με αποτέλεσμα από τη Λεωφόρο. Εν πάση περιπτώσει το αποτέλεσμα μετράει, ενώ μην ξεχνάμε και τις σημαντικές απουσίες σε άμυνα και κέντρο. Το θέμα είναι να αποκτήσει επιτέλους η ομάδα αγωνιστική σταθερότητα...

Λαμποράλ Κούτσα - Παναθηναϊκός 64-72, 2χ2!

Ο Παναθηναϊκός με άμυνα για σεμινάριο "έπνιξε" τη Λαμποράλ και έφυγε με το διπλό από την Ισπανία επικρατώντας με 72-64. Μεγάλη εμφάνιση από Διαμαντίδη, Γκιστ, Λάσμε και Κάρι.
Ο αγώνας:
Με τη γνωστή του πεντάδα ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός (Ούκιτς, Διαμαντίδη, Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε), προηγούμενος πολύ γρήγορα με 5-0 και 7-2. Με το σκορ στο 12-8 υπέρ του Παναθηναϊκού στο 4ο λεπτό, ο Πλάις χρεώθηκε με 2ο φάουλ και κατευθύνθηκε στον πάγκο αφήνοντας τη θέση του στον νεαρό Ντιόπ. Ο Νοτσιόνι έδωσε το προβάδισμα για πρώτη φορά στην ομάδα του (13-12), αλλά ο Ματσιούλις απάντησε αμέσως.
Μετά από εξαιρετική πάσα του Διαμαντίδη στο Λάσμε, έγινε το 13-16 και ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ζήτησε αλλαγή. Ένα σερί 8-0 από τους "πράσινους" έκανε το σκορ 20-13 στο 7', αλλά οι Βάσκοι ροκάνισαν τη διαφορά με δύο διαδοχικά καρφώματα. Επέστρεψε ο Διαμαντίδης ο οποίος κι έγραψε το 17-24 στο τέλος της α' περιόδου, σε ένα παιχνίδι που ο Παναθηναϊκός έπαιζε με συγκέντρωση, έχοντας και καλά ποσοστά (8/11 δίποντα και 1/4 τρίποντα).
Η πίεση του Παναθηναϊκού απέδιδε καρπούς (7 λάθη η Λαμποράλ στο 14'), ενώ η υπομονή του στην άμυνα ζώνης του έδινε την ευκαιρία να διατηρήσει το προβάδισμα. Οι "πράσινοι" προηγήθηκαν με 28-21, ενώ οι Ισπανοί με κάθε ευκαιρία προσπαθούσαν να τρέξουν στον αιφνιδιασμό. Σε μία τέτοια κατάσταση ο Ερτέλ ευστόχησε έξω από τα 6.75μ., ενώ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 30-30 στο 17' υποχρεώνοντας τον Παναθηναϊκό στο 6ο του λάθος.
Ο Αργύρης Πεδουλάκης πήρε τάιμ άουτ για να ηρεμήσει την ομάδα του, ωστόσο πια το παιχνίδι είχε γίνει ντέρμπι. Ο Νοτσιόνι ισοφάρισε σε 32-32 με βολές, ενώ ο Μπατίστ που πέρασε στο παρκέ από τον πάγκο πέτυχε τέσσερις συνεχόμενους πόντους γράφοντας το 32-34 του ημιχρόνου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παναθηναϊκός είχε πετύχει μόλις 1 τρίποντο σε 7 προσπάθειες (14%) και έχανε τα ριμπάουντ (14-10).
Άμυνα για σεμινάριο και μπόλικο... Κάρι
Το β' ημίχρονο δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Παναθηναϊκό. Δύο γρήγορα φάουλ από τον Παππά (το ένα αντιαθλητικό) και σερί 5-0 από τους Βάσκους, τους έδωσαν ξανά το προβάδισμα με 37-34 στο 32'. Ο Ερτέλ με δύο διαδοχικά δίποντα, έδωσε για πρώτη φορά αέρα 6 πόντων στη Λαμποράλ (41-35) και προβλημάτισε τον Παναθηναϊκό που έκανε 3 λάθη στο γ' δεκάλεπτο και έδειχνε να χάνει το μομέντουμ του αγώνα.
Ωστόσο, ο Λάσμε είχε διαφορετική άποψη. Φτάνοντας τους 16 πόντους, κράτησε τον Παναθηναϊκό μέσα στο παιχνίδι πετυχαίνοντας και τους 7 πόντους πρώτους πόντους στο γ' δεκάλεπτο. Ωστόσο, χρεώθηκε με 3ο φάουλ και πέρασε στον πάγκο, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό αμυντικά ευάλωτο. Παίρνοντας χρόνο συμμετοχής, ο Κάρι πέτυχε πέντε σερί πόντους και μείωσε στον πόντο (49-48), όμως ο Γιέλινεκ με ένα απίστευτο buzzer beater μετέτρεψε το σκορ σε 52-48 στο 30'.
Με ένα επιμέρους 11-2 μπήκε ο Παναθηναϊκός στο δ' δεκάλεπτο, παίρνοντας ξανά το προβάδισμα μετά τα μεγάλα σουτ των Φώτση και Κάρι που έγραψαν το 54-59 στο 33'. Με όπλο την καλή τους άμυνα, οι "πράσινοι" διατήρησαν το προβάδισμα σε εκείνο το καθοριστικό σημείο, υποχρεώνοντας τους αντιπάλους τους σε λάθη με τον Φώτση να μαρκάρει τον Νοτσιόνι.
Τελικά, με το πρώτο του εύστοχο τρίποντο στο παιχνίδι, ο Μπράμος έγραψε το 56-62, υποχρέωσε τον Σκαριόλο να πάρει τάιμ άουτ και στη συνέχεια ο Διαμαντίδης έγραψε το 56-65 στο 37', χαρίζοντας στον Παναθηναϊκό διαφορά 9 πόντων!
Η Λαμποράλ δεν μπορούσε να αντιδράσει, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να βρίσκει εύκολους πόντους και κάπως έτσι ήρθε το τελικό 64-72.

Δεκάλεπτα: 17-24, 32-34, 52-48, 64-72

Λαμποράλ Κούτσα (Σκαριόλο): Μαινόλντι, Νοτσιόνι 8, Ποέτα , Βαν Όστρουμ , Χάνγκα 6, Ντιόπ 2, Χοτζ, Σαν Εμετέριο 7, Πλάις 17, Ερτέλ 13(1), Γέλινεκ 6(2), Κοζέρ 5(1).
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 5(1), Κάρι 10(2), Μπατίστ 4, Φώτσης 5(1), Ούκιτς 4, Λάσμε 20, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 12(2), Γκιστ 10, Παππάς, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 2.

Από prasinanea

* Συνέχεια στις καλές εμφανίσεις έδωσε ο Παναθηναϊκός στη Βιτόρια όπου πέτυχε κόντρα στη Λαμποράλ το 2χ2 στο Top-16! Και εντάξει, δεν έπαιξε κάποιο πολύ μεγάλο παιχνίδι ακόμη, αλλά κάθε εκτός έδρας νίκη σε αυτήν τη φάση είναι πολύ σημαντική. Το θετικό είναι ότι η ομάδα βρίσκει ρυθμό και πλέον δείχνει ικανότατη να περάσει στους «8» και μάλιστα από θέση ισχύος.

5/1/14

Ρέθυμνο - Παναθηναϊκός 63-82, νίκη και οι γυναίκες στον Άγιο Δημήτριο

Ο Παναθηναϊκός με τον Διαμαντίδη στο παρκέ ανέβασε την απόδοση του στο τρίτο δεκάλεπτο με το Ρέθυμνο και έφθασε στην άνετη επικράτηση με 82-63. Κορυφαίοι για το Τριφύλλι οι Φώτσης, Διαμαντίδης και Γκιστ.
Το Ρέθυμνο ήταν ανταγωνιστικό έως το 18ο λεπτό (34-37), αλλά όλα τα καλά κάποτε τελειώνουν. Ιδιαίτερα όταν αυτό είναι που θέλει ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Εξαιρετικοί ήταν οι Γκιστ, Φώτσης, Λασμέ και Κάρι.
Τα στατιστικά κάθε άλλο παρά ψέματα έλεγαν, σε ό,τι αφορά το... ποιο είναι το Ρέθυμνο: οι καλύτεροι παίκτες των 11 προηγούμενων ματς (Γκάμπριελ και Χαρτ) ήταν και οι μόνοι σκόρερ σε όλη την πρώτη περίοδο (16-19, διάστημα στο οποίο ο Γκσιτ είχε δώσει 6π., ο Διαμαντίδης 5 και οι Λασμέ και Φώτσης από 4, με τον διεθνή φόργουορντ να 'χει και 5 ριμπ.), για να αποκτήσουν παρέα στο 13.57'', όταν ο Αγγελόπουλος πέρασε τον Μπατίστ, σκόραρε, κέρδισε και φάουλ και διαμόρφωσε το 22-26. Ο Αρμπέτ ευστόχησε από τα 6.75 για να κόψει τη διαφορά στον πόντο (25-26).
Ο Ούκιτς, ο οποίος είχε δεχθεί δυο τάπες, σε ντράιβ, αντικαταστάθηκε από τον Διαμαντίδη και αυτός ξεκίνησε με τρίποντο (25-29, 15.03'' -ήταν το τρίτο της παρέας του σε 15 προσπάθειες), ενώ συνέχισε με ασίστ σε τρίποντο του Ματσιούλις (25-32). Αν τελείωσε κάτι; Όχι, γιατί οι Κρητικοί συνεργάστηκαν καλύτερα όπως έβρισκαν τον τρόπο να πλησιάσουν σε 34-37 (18').
Ο Πεδουλάκης, που είχε χρησιμοποιήσει ήδη όλους τους παίκτες του (ο μόνος που δεν είχε σκοράρει ήταν ο Ούκιτς), έδωσε τη ρακέτα στους Γκιστ και Λασμέ και με τον Μπράμο να κάνει τα... γνωστά του, εμφανίστηκε το 35-42 ως σκορ ημιχρόνου. Αυτό είχε 8/19 διπ. και 5/14 τριπ. για τους νησιώτες, μαζί με 8-2 ριμπ., 4 λάθη (τα 3 ήταν του Χαρτ), 4 ασίστ και 5 κλεψίματα. Οι "πράσινοι" μέτρησαν 11/15 διπ. και 5/17 τριπ., κυριάρχησαν απόλυτα στα ριμπάουντ (17-7), είχαν τις τριπλάσιες ασίστ (12), αλλά και 9 λάθη.
Στην τρίτη περίοδο ήλθε η ώρα του αρχηγού να... τελειώνει το ματς. Κατ' αρχάς, η ασίστ στο τρίποντο του Φώτση (37-45) ήταν δική του. Και μετά το 41-48 είχε συμμετοχή σε όλα έως το 41-54 (24.49''). Δηλαδή, δυο διεισδύσεις και ισάριθμα καλάθια και άλλη μια ασίστ (την 5η του) στο καλάθι του Γκιστ. Έως το 48-59 του 30', ο Φώτσης είχε κάνει 10 τα ριμπάουντ του, ο Ματσιούλις 5 τις ασίστ, όσες είχε και ο αρχηγός του ΠΑΟ, ενώ ο Γκιστ μέτρησε 13π., με 5/5 διπ. και 1/1 τριπ. Όλοι μαζί μέτρησαν 4/5 διπ. και 3/7 τριπ. και 5 ασίστ -στην τρίτη πράξη-, με τους γηπεδούχους να 'χουν την ίδια ώρα 3/13 διπ., 1/6 τριπ. και 2 ασίστ.
Από το 31' έως το 35.10' (55-74, με τον Γκάμπριελ -στους πρώτους του πόντους, μετά την πρώτη περίοδο) το Ρέθυμνο δεν σκόραρε εντός παιδιάς. Μόνο τις δυο βολές του Κουμπούρα. Οι "πράσινοι" από την άλλη, απήλαυσαν τις πτήσεις του Λασμέ, μαζί με τα τρίποντα του Κάρι, με τη διαφορά να φτάνει και το +21 (53-74). Στο τελευταίο δίλεπτο, το Ρέθυμνο εκμεταλλεύτηκε μια ηρεμία του ΠΑΟ (61-78, με διαδοχικούς πόντους του Κανονίδη), αλλά μέχρι κάποιο σημείο. Γιατί φρόντισε ο Κάρι για αυτό. 

Δεκάλεπτα: 16-19, 34-42, 48-59, 63-82

Ρέθυμνο (Γιαπλές): Χαρτ 19 (5/11 διπ., 2/7 τριπ.), Καλλινικίδης, Κουμπούρας 5, Αγγελόπουλος 11, Ράιτ, Αντωνόπουλος, Κανονίδης 4 (5 ριμπ.), Λάτοβιτς 2, Αρμπέτ 9, Γκάμπριελ 13 (7 ριμπ.).

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 5, Κάρι 13, Μπατίστ 1, Φώτσης 7 (11 ριμπ.), Ούκιτς, Λασμέ 14, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 12 (6 ασίστ), Γκιστ  16 (6/6 διπ., 1/1 τριπ., 1/1 βολές), Παππάς 6 (4 ασίστ), Γιάνκοβιτς 3, Ματσιούλις 3 (6 ασίστ).

Κρόνος Αγ. Δημητρίου-Παναθηναϊκός 49-57

Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης με τον Κρόνο και έφθασε στην εκτός έδρας επικράτηση με 57-49.
Οι Πράσινες στο πρώτο δεκάλεπτο αντιμετώπισαν προβλήματα, καθώς η Ντέλβα ήταν η μοναδική που έβρισκε τρόπους να φθάσει στο καλάθι, με αποτέλεσμα ο Κρόνος να διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα με τρεις πόντους με την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου (11-8).
Στο δεύτερο δεκάλεπτο, το Τριφύλλι κατάφερε να προηγηθεί με 14-13, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι μέχρι την λήξη της δεύτερης περιόδου που βρήκε τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 22-19. Στο τρίτο δεκάλεπτο, η Γέμελος ανέλαβε δράση και οι παίκτριες της Σαμαντούρα κατάφεραν να πάρουν μια διαφορά 8 πόντων.
Ωστόσο, ο Κρόνος για άλλη μια φορά βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει και με σερί 9-0 πήρε εκ νέου το προβάδισμα (31-30). Όμως, οι Πράσινες δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με ένα σερί 11-2 έκλεισαν το δεκάλεπτο προηγούμενες με 41-33.
Οι γηπεδούχες δεν τα παράτησαν, πλησίασαν τον Παναθηναϊκό στους δύο πόντους (47-45 & 51-49), όμως κάπου εκεί οι Μαγκλάρα, Ντέλβα και Γέμελος σημείωσαν καθοριστικούς πόντους και χάρισαν τη νίκη στο Τριφύλλι με 57-49.

Τα δεκάλεπτα: 11-8, 19-22, 33-41, 49-57
 
Κρόνος Αγίου Δημητρίου (Σόφτσης): Τσουκαλά 1, Εμμανουηλίδου 12 (2), Λουκάτου, Σπαθάρου 9 (1), Μίχου 11 (2), Μαντά, Χάρι 16 (16ρiμπ.).
Παναθηναϊκός (Σαμαντούρα): Καλέντζου 3 (4ασ.), Γέμελος 11 (6ριμπ.), Χριστινάκη, Μαγκλάρα 6, Κοσμά 8, Σλούκα 4, Χρονοπούλου 2, Καβασίλα 5, Ντέλβα 18 (8/13δίπ., 7ριμπ.).

Prasinanea

* Ο Παναθηναϊκός δείχνει ότι αρχίζει και ρολάρει. Ακόμη ένας περίπατος στο ελληνικό πρωτάθλημα, με επιθετική πολυφωνία. Μάλιστα ακολουθεί ένα πολύ κρίσιμο τεστ, στη Βιτόρια κόντρα στη Λαμποράλ για την Ευρωλίγκα, όπου μία ακόμη πιθανή νίκη θα βάλει την ομάδα σε νέα τροχιά...

* Οι κορίτσαροι αν και δυσκολεύτηκαν έφτασαν τις 9 νίκες σε 10 ματς και δείχνουν ότι και φέτος θα πρέπει να λογίζονται ως το μεγάλο φαβορί για το πρωτάθλημα.

Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός 1-0, δε λέει να σηκώσει κεφάλι...

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε κακή εμφάνιση στο Αγρίνιο και ηττήθηκε με 1-0 από τον Παναιτωλικό για την 18η αγωνιστική της Super League. Ο Καμαρά στο 29' σημείωσε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση.
Αήττητος για ένατο εντός έδρας παιχνίδι παρέμεινε ο Παναιτωλικός ο οποίος με όπλο το "κάστρο" του Αγρινίου επικράτησε του Παναθηναϊκού με 1-0 χάρη σε γκολ του Καμαρά και ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το 2014.
Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός δεν εμφανίστηκε σχέδον ποτέ στο γήπεδο καθώς οι πράσινοι απείλησαν μόλις δυο φορές σε όλη την αναμέτρηση και οι πράσινοι για μια ακόμη φορά δεν μπόρεσαν να φτάσουν στις τρεις σερί νίκες.
Ο Παναιτωλικός με αυτή τη νίκη έφτασε τους 24 βαθμούς ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι εντός έδρας έχει δεχθεί μόλις ένα τέρμα ενώ από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός γνώρισε εκτός έδρας ήττα μετά το ματς στην Τούμπα αλλά παρέμεινε στην 4η θέση.
Ο Μάκης Χάβος παρέταξε την ομάδα του με ένα 4-2-3-1 και τοποθετώντας τον Καμαρά στην κορυφή της επίθεσης θέλοντας να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του απέναντι στους Κουτρουμπή και Σίλντενφελντ κάτι το οποίο το κατάφερε στον απόλυτο βαθμό καθώς ο Καμαρά ήταν μια μίνιμη απειλή για τους πράσινους.
Από την άλλη ο Γιάννης Αναστασίου επανέφερε στο αρχικό σχήμα του τριφυλλιού τους Καπίνο και Μπεργκ ενώ άφησε εκτός ενδεκάδας τον Μέντες ο οποίος στα τελευταία ματς ήταν ιδιαίτερα ανεβασμένος.
Ο Παναιτωλικός μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 5' απείλησε για πρώτη φορά όταν ο Τζούνιορ μετά από πάσα του Θεοδωρίδη έπιασε το σουτ αλλά ο Καπίνο μπλόκαρε. Τέσσερα λεπτά αργότερα ύστερα από βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του τριφυλλιού ο Μπακάκης βγήκε τετ α τετ με τον Καπίνο έκανε το σουτ αλλά ήταν άστοχος.
Το πρώτο σουτ από πλευράς Παναθηναϊκού ήρθε στο 17' όταν ο έγινε κάτοχος της μπάλας και από μακριά σούταρε χωρίς όμως να απειλήσει την εστία του Παναιτωλικού.
Στο 21' οι γηπεδούχοι έχασαν την καλύτερη τους στιγμή. Σε φάουλ έξω από την περιοχή, ο Γκάλο ανέλαβε απευθείας την εκτέλεση του αλλά ο Καπίνο έπεσε στην δεξιά του γωνία και έδιωξε. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο γκολκίπερ των πράσινων έσωσε και πάλι τον κίνδυνο σε σουτ του Θεοδωρίδη.
Ο Παναιτωλικός αξιοποίησε την υπεροχή του στο 30' όταν ο Μπακάκης έγινε κάτοχος της μπάλας την κοντρόλαρε όμορφα και την γύρισε στον κενό χώρο στα αριστερά με τον Καμαρά να μπαίνει στην περιοχή και να πλασάρει τον Καπίνο κάνοντας το 1-0.
Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση χωρίς όμως να δημιουργήσει κάποια κλασική ευκαιρία και η πιο καλή στιγμή του ήταν στο 38' όταν ο Μπεργκ έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή, πέρασε τον αντίπαλο του, δεν σούταρε θέλοντας να ανοίξει δεξιά στον Καρέλη αλλά τελευταία στιγμή η άμυνα του Παναιτωλικού έκοψε.
Χωρίς αλλαγές οι δυο ομάδες
Οι δυο ομάδες παρατάχθηκαν στο δεύτερο μέρος χωρίς αλλαγές και παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός ήταν πίσω στο σκορ και έπρεπε να βγει για να ισοφαρίσει οι γηπεδούχοι έπαιξαν και πάλι πολύ έξυπνα και δεν άφησαν περιθώρια στους πράσινους.
Μάλιστα στο 57' θα μπορούσαν να είχαν κάνει το 2-0 όταν ο Καμαρά από τα αριστερά βγήκε πολύ γρήγορα στην αντεπίθεση, την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Μπακάκη ο οποίος από το ύψος του πέναλτι σούταρε άουτ.
Άλλαξε το σύστημα
Στο 60' της αναμέτρησης ο Αναστασίου έβγαλε τον Νάνο και πέρασε στην θέση του τον Κλωναρίδη αλλάζοντας και το σύστημα για τον Παναθηναϊκός καθώς έπαιξε με τρία στόπερ και το έκανε σε 3-4-3.
Στο 62' ο Παναθηναϊκός κέρδισε φάουλ στα αριστερά. Ο Αμπεντ ανέλαβε την εκτέλεση του, ο Μπεργκ πήρε την κεφαλιά αλλά ο Ράφαελ μπλόκαρε εύκολα την μπάλα.
Ο Παναθηναϊκός έχασε την μεγαλύτερη του ευκαιρία στο 68' όταν μετά από πίεση του Καρέλη πάνω στον Μπικέ ο αμυντικός του Παναιτωλικού έκανε το λάθος με την μπάλα να φτάνει στον Μπεργκ. Αυτός δεν έκανε με την μία το σουτ από το ύψος του πέναλτι αλλά θέλησε να περάσει έναν αμυντικό του Παναιτωλικού με αποτέλεσμα να κοπεί.
Και ο "Σίφο" στην επίθεση
Στα τελευταία λεπτά του αγώνα ο Αναστασίου ο οποίος είχε περάσει και τους Ντίνα, Δώνη στο γήπεδο χωρίς όμως να αλλάξουν κάτι ουσιαστικά πέρασε και τον "Σίφο" ως δεύτερο φορ προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 87' ο Πράνιτς επιασε το σουτ αλλά παρότι η μπάλα έσκασε στο έδαφος ο Ράφαελ μπόρεσε και την μπλόκαρε.
Η τελευταία καλή στιγμή για τους πράσινους χάθηκε στις καθυστερήσεις όταν σε γέμισμα στην περιοχή του Παναιτωλικού η μπάλα πέρασε στην περιοχή αλλά ο Σίλντενφελντ δεν κατάφερε απλά να βάλει το πόδι του για να νικήσει τον γκολκίπερ των γηπεδούχων.

Γήπεδο: Γήπεδο Αγρινίου
Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)

Παναιτωλικός (Χάβος): Ράφαελ, Κούσας, Καμαρά (86' Μπόγιοβιτς), Μελισσάς, Θεωδορίδης (76' Παπουτσογιαννόπουλος), Γοδόι, Τζούνιορ, Σφακιανάκης, Γκάλο, Μπακακάκης (79' Νταλμά), Μπικέ.
Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο (60' Κλωναρίδης), Λαγός (80' Δώνης), Ζέκα, Πράνιτς, Μπεργκ, Καρέλης (72' Ντίνας), Αμπέντ.

Γκολ: 29' Καμαρά
Κίτρινες: 20' Σίλντενφελντ, 58' Ζέκα

Prasinanea

* Δε λέει να σηκώσει κεφάλι με τίποτα τελικά ο Παναθηναϊκός, που δεν κατάφερε ούτε τώρα να πετύχει 3η σερί νίκη στο πρωτάθλημα...
Ο Παναιτωλικός από την πλευρά του μπορεί εντός έδρας να έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ(!) αλλά αυτό δε γίνεται να αποτελεί δικαιολογία για τον Παναθηναϊκό, που εξακολουθεί να αναζητά αγωνιστική σταθερότητα και αξιοπιστία...