19/8/11

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Παναθηναϊκός 3-0, η «γαυροποίηση» ολοκληρώθηκε...


 Η κατρακύλα του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού δεν έχει σταματημό. Μετά τον ντροπιαστικό αποκλεισμό στο Champions League από την Οντένσε, κανείς από διοίκηση, προπονητές και παίκτες δεν πήρε το μάθημά του και ο περιφερόμενος πράσινος θίασος (έτσι έχει καταντήσει) διασύρθηκε από... κάποια Μακάμπι στο Τελ Αβίλ με το βαρύ, ασήκωτο και δυσκολοχώνευτο 3-0.

 Αποτέλεσμα που φέρνει τους Ισραηλινούς μια ανάσα από τους ομίλους του Europa League και τον Παναθηναϊκό να γράφει μια μαύρη σελίδα στην ένδοξη ευρωπαϊκή ιστορία του, αποκλειόμενος (αν δε γίνει το μεγάλο θαύμα στη ρεβάνς) από τα ευρωπαϊκά κύπελλα από τον... Αύγουστο. Ω, ξεφτίλα!
 
 Οι συνθέσεις του αγώνα:

 Μακάμπι Τελ Αβίβ (Μότι Ίβανιρ): Χάιμοφ, Νταμπούρ (46' Κολαούτι), Μίκα, Νιβάλντο, Ατάρ, Παβίσεβιτς, Κονάτε (71' Κεχάτ), Γέινι, Λογκάσι, Βερέντ, Νταχάν (54' Μεντουνιανίν).

 Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σιμάο (68' Ζέκα), Κατσουράνης, Νίνης (55' Βιτόλο), Λέτο, Κουίνσι, Τοτσέ.


 Κι αν ο αποκλεισμός από τους δευτεραθλητές Δανίας ήταν ντροπιαστικός, η βαριά ήττα - μισός και παραπάνω αποκλεισμός- από τους Ισραηλινούς είναι 10 φορές χειρότερη, όταν μάλιστα ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να είμασταν πιο προετοιμασμένοι και ψιλιασμένοι. Οι ευθύνες έχουν επιρριφθεί όλον αυτόν τον καιρό. Τη μεγαλύτερη ευθύνη για αυτά τα μαύρα χάλια έχουν οι Αμέτοχοι. Όμως δε νομίζω ότι εμείς από την πλευρά μας είμαστε εντάξει αν κάθε φορά τελειώνουμε την κριτική μας στους τέσσερις μαλάκες που άφησαν τον ΠΑΟ στην τύχη του από αδιαφορία και/ή ανικανότητα.
 Ως πότε σε αυτήν την ομάδα θα παραμένουν άμοιροι ευθυνών οι καλομαθημένοι και εκνευριστικά απαθείς και αδιάφοροι Έλληνες ποδοσφαιριστές; Ως πότε θα ανεχόμαστε τα ατομικά λάθη των Καντέ, Σπυρόπουλου, Βύντρα, Σαριέγκι, Τζόρβα, Κατσουράνη κλπ; Ως πότε θα λέμε «δεν πειράζει παιδιά, πάμε, σας στηρίζουμε»; Ως πότε θα υπομένουμε τέτοιες ξεφτίλες χωρίς να πέφτει τσουχτερό πρόστιμο; Ως πότε θα αναγκαζόμαστε να βλέπουμε στον Παναθηναϊκό σούργελα να ξεφτιλίζουν τη βαριά φανέλα με το Τριφύλλι; Ως πότε, εν ολίγοις, οι παίκτες της ομάδας θα παραμένουν στο απυρόβλητο και δε θα τους αγγίζει καμία κριτική επειδή ο Τζίγκερ είναι ο γνωστός άνιωθος βλάκας ιδιοκτήτης ή οι Βγενοπατέρες είναι κρυμμένοι και εξακολουθούν να κάνουν κακό στην ομάδα ή ο Γιαννακόπουλος δεν έχει ακόμη εξηγήσει στον κόσμο τι σκατά συνέβη τα περασμένα χρόνια;

 Σε προσωπικό τουλάχιστον επίπεδο έχω αναφέρει επανειλημμένως ότι οι Αμέτοχοι επιβαρύνονται με το μεγαλύτερο ποσοστό ευθύνης για τη σημερινή ΚΑΤΑΝΤΙΑ του Παναθηναϊκού. Αλλά δεν μπορώ να μην κριτικάρω τα κωλόπαιδα που δεν έχουν επίγνωση της ιστορικής φανέλας που έχουν την ΤΙΜΗ να φοράνε και τη διασύρουν με το χειρότερο τρόπο.
 Και βέβαια, ΤΕΛΟΣ, ευθύνη για το διπλό αυτόν αποκλεισμό έχει φυσικά και ο Φερέιρα. Αλλά ΟΧΙ ΜΟΝΟ ο Φερέιρα, όπως θα επιχειρήσουν κάποιοι να κάνουν για να στρέψουν αλλού την προσοχή του κόσμου. Ο Πορτογάλος, ευτυχώς ή δυστυχώς, δεν έχει μέλλον στην ομάδα και ίσως πρέπει να φύγει άμεσα. Άλλωστε το δήλωσε κι ο ίδιος: «Θα πετύχω ή θα φύγω». Ε, νομίζω ότι δύο απανωτοί ευρωπαϊκοί αποκλεισμοί από σαφώς κατώτερες ομάδες είναι ένας επαρκέστατος λόγος για να στηριχτεί η άποψη ότι ο προπονητής ΑΠΕΤΥΧΕ οικτρά.
 Απλώς, ξαναλέω, δε θα φτιάξουν τα πράγματα με τη φυγή Φερέιρα. Γιατί αν δεν έρθει προπονηταράς παγκόσμιας κλάσης οι υπόλοιποι μικρές διαφορές έχουν. Και όπως έχει σωστά ειπωθεί, ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ όλοι οι προπονητές που έχει αλλάξει ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια να είναι άσχετοι. Άρα, ας γίνει focus εκεί που πραγματικά η ομάδα έχει πληγές. Στη διοίκηση και τους αλήτες που είναι και δεν είναι στην ομάδα και στα μαλακισμένα που κάνουν πλάκα και ξεφτιλίζουν 103 χρόνια ιστορίας του μεγαλύτερου ελληνικού συλλόγου.
 Και βέβαια άμοιρος ευθυνών δεν είναι ούτε ο κόσμος, που επίσης έχει μείνει απαθής σε ότι συμβαίνει. Και αναφέρομαι τόσο στους οργανωμένους και την αστεία (δυστυχώς έτσι έχει καταντήσει) Θύρα 13 όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, που παραμένει αποστασιοποιημένος..

 Τον πάτο του βαρελιού δεν τον έχουμε δει ακόμη και δυστυχώς, είναι μόλις Αύγουστος...

16/8/11

Με Μπουτσουρή για νέα αρχή το βόλεϊ του ΠΑΟ


 Ο Νίκος Μπουτσουρής θα είναι ο νέος προπονητής της αντρικής ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού. Ο νεαρός κόουτς κέρδισε τη «μάχη» από τους Γιάννη Λάιο και Δημήτρη Καζάζη και θα κάτσει στον πάγκο του Τριφυλλιού τη νέα σεζόν μετά από συμφωνία με τον πρόεδρο του ΤΑΑ Χρόνη Ακριτίδη.

 Ο Μπουτσουρής αυτές τις μέρες προπονεί -μαζί με το φίλο και συνεργάτη του Μάκη Δημητριάδη- την Εθνική ομάδα στη Βραζιλία ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος Παίδων που θα διεξαχθεί στην Αργεντινή και θα ξεκινήσει στις 19 Αυγούστου. Η Ελλάδα μάλιστα επικράτησε στο πολύ δυνατό τεστ της Βραζιλίας με 3-2 σετ δείχνοντας έτοιμη για τη μεγάλη πρόκληση.

 Ο ομοσπονδιακός τεχνικός επιστρέφει στον Παναθηναϊκό, καθώς τη σεζόν 2006-2007 είχε διατελέσει βοηθός του τότε Βραζιλιάνου προπονητή Φρανσίσκο ντος Σάντος, ενώ ο νέος πρόεδρος του πράσινου ΤΑΑ δήλωσε στην «Πράσινη» ότι πιστεύει στο ταλέντο του νεαρού κόουτς, με τον οποίο θέλει να χτίσει το νέο Παναθηναϊκό δημιουργώντας ομάδα με πλάνο πενταετούς διάρκειας.

 * Ο Ηλίας Λάππας έφυγε μετά από επτά χρόνια από τον Παναθηναϊκό και θα συνεχίσει την καριε΄ρα του στο Φοίνικα Σύρου.