18/5/13

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 61-71

Ο Παναθηναϊκός σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι στα πρώτα τρία δεκάλεπτα κέρδισε τελικά τον ΠΑΟΚ με 71-61 φορτσάροντας στο τέλος και έχοντας ως κορυφαίους τους Ραμέλ Κάρι και Δημήτρη Διαμαντίδη. Δεν αγωνίστηκε καθόλου ο Λάσμε.
Με κορυφαίο τον Ραμέλ Κάρι που πέτυχε 19 πόντους με 3 τρίποντα και φορτσάροντας στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 71-61 και θα αντιμετωπίσει στην πρώτη φάση των πλέι οφ τον Ίκαρο Καλλιθέας.
Οι πράσινοι οι οποίοι αγωνίστηκαν χωρίς τον Λάσμε ο οποίος ήταν στην Θεσσαλονίκη αλλά προφυλάχθηκε και χωρίς τον Μπανκς που είναι τραυματίας και μετράει ώρες μπήκαν νωθρά στο παιχνίδι στο πρώτο δεκάλεπτο.
Δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο του αγώνα να επιβάλλουν τον ρυθμό τους ενώ ήταν και πολύ άστοχοι. Ο Αργύρης Πεδουλάκης ξεκίνησε την αναμέτρηση με τους Ούκιτς, Διαμαντίδη, Ματσιούλις, Γκιστ και Σκορδίλη χωρίς όμως τον Παναθηναϊκό να βρίσκει εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι.
Το σκορ άνοιξε με τρίποντο του Γκιστ αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη με τους πράσινους να αστοχούν σε διαδοχικά σουτ από όλες τις θέσεις. Την ίδια ώρα ο Χάρπερ από πλευράς ΠΑΟΚ είχε αναλάβει όλες τις επιθετικές πρωτοβουλίες και με καλάθι του Παπαδόπουλου έγινε το 7-5. Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε με τον Διαμαντίδη ενώ πήρε προβάδισμα με τον Γκιστ κάνοντας ένα μίνι σερί 0-6. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με ένα καλάθι του Χάρπερ ο οποίος ισοφάρισε σε 13-13.
Ίδια εικόνα
Ίδια εικόνα και στο δεύτερο δεκάλεπτο με τις δυο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ καμία να μην μπορεί να ξεφύγει και απλώς τους παίκτες να είναι λίγο πιο εύστοχοι.
Από πλευράς Παναθηναϊκού οι Μπράμος, Ματσιούλις, Γκιστ και Κάρι ήταν αυτοί που τράβηξαν περισσότερο και βοήθησαν τους πράσινους να κλείσουν την ψαλίδα καθώς ο ΠΑΟΚ είχε προηγηθεί στο δεύτερο δεκάλεπτο και το ημίχρονο να λήξει ισόπαλο με 33-33.
Απείλησε με τρίποντα... έκανε και λάθη
Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν μια επανάληψη των όσων έγιναν στα πρώτα είκοσι λεπτά με τις δυο ομάδες να δείχνουν ότι αντιμετωπίζουν την αναμέτρηση σαν ένα φιλικό παιχνίδι. ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός εναλλάσσονταν στο προβάδισμα με τους πράσινους πλέον όμως να βρίσκουν λύσεις και από τη γραμμή των τριών πόντων.
Πότε με τον Διαμαντίδη, πότε με τον Κάρι και πότε με τον Μπράμος. Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ όμως δεν εγκατέλειπε την μάχη και εκμεταλλευόμενος και τα λάθη του Παναθηναϊκού στην επίθεση έμενε κοντά στο σκορ με τον Κασελάκη μάλιστα να ισοφαρίζει σε 48-48 λίγο πριν το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου.
Ο Παναθηναϊκός έχασε δυο επιθέσεις αρχικά με τους Σχορτσιανίτη και Γκιστ και εν συνεχεία με τους Διαμαντίδη και Κάρι και το 48-48 ήταν το σκορ με το οποίο έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο.
Φόρτσαρε στο τέταρτο δεκάλεπτο
Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι πράσινοι εκμεταλλευόμενοι τις περισσότερες λύσεις που είχαν μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και πήραν από την αρχή το προβάδισμα χάρη σε τρίποντο του Διαμαντίδη και σουτ του Κάρι για το 48-53.
Εν συνεχεία ο Κάρι με νέο τρίποντο έφερε την διαφορά στο +8 για τον Παναθηναϊκό και ο Ούκιτς από κοντά διατήρησε την απόσταση ασφαλείας για τους πράσινους.
Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να μειώσει με τον Δέδα ο οποίος με σουτ από κοντά έκανε το 52-58 αλλά η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε με τρίποντο του Ματσιούλις.
Τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα το Τριφύλλι ήταν μπροστά με 61-54. Ο ΠΑΟΚ με τρεις συνεχόμενες βολές μείωσε σε 57-61 ρίχνοντας την διαφορά στους τέσσερις αλλά από εκείνο το σημείο μέχρι το φινάλε ο Παναθηναϊκός δεν επέτρεψε στον Κάρι να ελπίζει άλλο και με νέο τρίποντο του Κάρι και μια βολή του Ματσιούλις πήγε και πάλι την διαφορά στο +8.
Το τελικό 71-61 διαμορφώθηκε ύστερα από δυο βολές του Ούκιτς με την λήξη του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 13-13, 33-33, 48-48, 61-71.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χάτσεν 11(1), Κασελάκης 6(1), Χαραλαμπίδης 14, Θεοδωράκος, Τσαϊρέλης 1, Δέδας 10(2), Μαργαρίτης 6, Παπαδόπουλος 6, Νικολόπουλος, Καλλές 2, Χρυσικόπουλος 5, Αμπαράς.
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 3, Μπράμος 6(1), Κάρι 19(3), Ματσιούλις 8(1), Ούκιτς 6, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 16(2), Γκιστ 11(1), Ξανθόπουλος, Σκορδίλης.

Από prasinanea