16/2/13

Παναθηναϊκός - Αθηναϊκός 83-55, «εκθρόνιση» στο... πάρτι τίτλου!

 

 Σε ένα ανεπανάληπτο πάρτι, που στήθηκε στην κατάμεστη Λεωφόρο στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής, ο Παναθηναϊκός «εκθρόνισε» τον Αθηναϊκό διασύροντάς τον με το εντυπωσιακό 83-55!

 Ο αήττητος επί 3,5 χρόνια Αθηναϊκός μπορεί να γνώρισε την πρώτη του ήττα νωρίτερα στη σεζόν από το Ελληνικό, όμως ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να το είχε πετύχει πρώτος, αν δεν τον σταματούσαν οι διαιτητές από το σπουδαίο «2» στο Βύρωνα. 
 Αυτό όμως που δεν έγινε στον α' γύρο, έγινε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο στη ρεβάνς στον «Τάφο του Ινδού». Με σχεδόν 30(!) πόντους διαφορά οι κορίτσαροι της Σαμαντούρα «εκθρόνισαν» τον μέχρι πρότινος αδιαμφισβήτητο κυρίαρχο του γυναικείου μπάσκετ, Αθηναϊκό, δείχνοντας ότι το αφεντικό άλλαξε και κάνοντας παράλληλα μεγάλο άλμα για την κατάκτηση της πρωτιάς στην κανονική περίοδο.

 Πλέον ο Παναθηναϊκός έφτασε στο +3 από τον Αθηναϊκό, ενώ υπερτερεί και σε πιθανή ισοβαθμία, καλύπτοντας φυσικά την ήττα του πρώτου γύρου. Μοναδικός αντίπαλος για τις πράσινες, στη μάχη για την 1η θέση, το αξιόμαχο Ελληνικό, το οποίο επίσης περιμένει στη Λεωφόρο, για να σφραγίσει, με ακόμη μία νίκη, το πλεονέκτημα για τα πλέι οφ.

 Η μεγάλη δίψα για τη νίκη φαινόταν στα πρόσωπα της Γιασεμή, της Τούλας, της Ιωάννας, της Έλενας, της Αριστέας, της Σταύριας, της Νταϊάνα, της Ευγενίας, της Αναστασίας και της Σοφίας.

 Το ασύλληπτο 11/15 τρίποντα (τα 5 η Βλάνη) ήταν φυσικά ένας μεγάλος παράγοντας για το εύρος της νίκης, όμως η διαφορά μεταξύ των ομάδων εμφανής και αδιαμφισβήτητη. Τρομερή κατάθεση ψυχής από όλες τις παίκτριες, μεγάλο πάθος για τη νίκη και ένας απίστευτος κόσμος να «σπρώχνει» από την εξέδρα. Κατάμεστο το κλειστό με... άλλους τόσους να τραγουδούν απ' έξω!

 Πλέον, θέλει προσοχή, να μη χαθεί ότι χτίστηκε καθ όλη τη σεζόν. Νίκες μέχρι τέλους και ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΞΑΝΑ!

 Μάλιστα, το 2000 με τη Σαμαντούρα στον πάγκο και την Καλέντζου να ηγείται μιας εξαιρετικής ομάδας, πήραμε το μοναδικό νταμπλ στην ιστορία μας, κάτι που μπορεί να επαναληφθεί 13(!) ολόκληρα χρόνια μετά, ξανά με κύριες πρωταγωνίστριες τις Σαμαντούρα, Καλέντζου.

 Τα δεκάλεπτα: 21-18, 44-32, 61-47, 83-55

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των δύο ομάδων: 

 Παναθηναϊκός (Σαμαντούρα): Καλέντζου 13 (1 τριπ., 10 ασίστ, 7 ριμπ.), Βλάνη 19 (5), Κόνιαλη, Μαγκλάρα 10 (8 ριμπ, 6 ασίστ), Σλούκα 13 (3), Δίελα 14 (2 τριπ., 7 ριμπ.), Χρονοπούλου, Ντέλβα 14 (16 ριμπ), Θεολόγου.
 Αθηναϊκός (Λειβάδης): Βουκίσεβιτς 2 (1/1τρ.), Λύμουρα 19 (3/5τρ., 6ρ., 7ασ.), Σπαθάρου, Καζαντζίδου 3 (1/2τρ.), Ζότοβα, Κεχαγιά 9 (4/12δίπ.), Χαλικιά 4 (4ρ.), Κοσμά 8 (0/4τρ., 13 ρ.), Ισκιόγλου 4, Κυριακοπούλου 6 (4ρ., 6λ.).

14/2/13

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Παναθηναϊκός 86-69

Ο Παναθηναϊκός έμεινε από δυνάμεις στο δεύτερο ημίχρονο, προδόθηκε από την αστοχία του και γνώρισε την ήττα με 86-69 από την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα.
 Από την αρχή του αγώνα οι πράσινοι προσπάθησαν να βάλουν την μπάλα στο ζωγραφιστό για τον "Σόφο". Στα πρώτα πέντε λεπτά οι άμυνες των δύο ομάδων είχαν πάει περίπατο και έτσι το σκορ έφτασε στο 11-8 με την ΤΣΣΚΑ να είναι μπροστά. Στη συνέχεια όμως η άμυνα των γηπεδούχων βελτιώθηκε και με ένα ξέσπασμα από τους Καούν και Τεόντοσιτς κατάφεραν να πάρουν μία διαφορά.
Για την ακρίβεια η ΤΣΣΚΑ κατάφερε στο 7' να προηγηθεί για πρώτη φορά με πέντε πόντους (17-12). Ο Τέοντοσιτς με 8 δικούς του πόντους έστειλε τη διαφορά στους 10 (25-15) σκορ με το οποίο τελείωσε το πρώτο δεκάλεπτο.
Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα του δευτέρου δεκαλέπτου. Ο Παναθηναϊκός έσφιξε την άμυνά του και με τον Γκιστ να δίνει λύσεις στην επίθεση ροκάνισε τη διαφορά. Οι πράσινοι έτρεξαν ένα σερί 8-0 και μέσα σε δύο λεπτά κατέβασαν τη διαφορά στους δύο (25-23).
Η ΤΣΣΚΑ προσπαθούσε να αντιδράσει αλλά η άμυνα του Τριφυλλιού δεν την άφηνε και έτσι η διαφορά παρέμενε μεταξύ δύο και τεσσάρων πόντων. Κάπως έτσι το ημίχρονο τελείωσε με το σκορ να είναι στο 35-31. Ο Παναθηναϊκός σούταρε με χειρότερα ποσοστά από ότι η ΤΣΣΚΑ, αλλά έλεγξε τον τομέα των ριμπάουντ, έκανε μόλις τρία λάθη έναντι των επτά των γηπεδούχων. Το αρνητικό για τον Αργύρη Πεδουλάκη ήταν πως οι περισσότεροι ψηλοί του φορτώθηκαν γρήγορα μα φάουλ (Τσαρτσαρής 3, Λάσμε 2 και Γκιστ 2).
Επιθετικά ο Γκιστ ήταν πρώτος σκόρερ με 7 πόντους έχοντας παράλληλα και πέντε ριμπάουντ. Στην αντίπερα όχθη ο Τεόντοσιτς με 10 και Κρστιτς με 8 ήταν αυτοί που έκαναν τη ζημιά στους πράσινους.
Τον πρόδωσε η άμυνα
Αντιθέτως ανάλογη ήταν η εικόνα της άμυνας του Παναθηναϊκού στο τρίτο δεκάλεπτο. Με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας έξω από τη γραμμή των τριών πόντων (σούταραν συνέχεια πάνω από 50%), οι γηπεδούχοι άρχισαν να χτίζουν μία διαφορά.
Ο Ουίμς με τέσσερις διαδοχικούς πόντους ανέβασε τη διαφορά στους 11 (54-43) στο 25', για να ολοκληρώσει το 8-0 σερί της ΤΣΣΚΑ ο Τεόντοσιτς (58-43). Στην αντίπερα όχθη ο Παναθηναϊκός δεν έβρισκε λύσεις. Ο Λάσμε προσπαθούσε να κρατήσει τους πράσινους ζωντανούς, αλλά η ΤΣΣΚΑ πάντα έβρισκε το δρόμο προς το καλάθι. Με αυτό τον τρόπο οι γηπεδούχοι πήγαν στην τέταρτη περίοδο με το σκορ στο 66-50.
Η ΤΣΣΚΑ συνέχισε με το πόδι πατημένο στο γκάζι και στο δ' δεκάλεπτο, υποχρεώνοντας τον Παναθηναϊκό σε ολική  κατάρρευση. Οι "πράσινοι" βρέθηκαν να υπολείπονται με 26 πόντους διαφορά, έχοντας χάσει την υπομονή τους στο παρκέ. Κακή κυκλοφορία της μπάλας και κακή άμυνα, ήταν τα στοιχεία που επέτρεψαν στην ΤΣΣΚΑ να ξεφύγει στο σκορ με 79-53 στο 33'.
Μετά από αρκετή ώρα, ο Παναθηναϊκός έδειξε σημάδια αντίδρασης, κατεβάζοντας και πάλι το ρυθμό στα μέτρα του και τρέχοντας ένα σερί 10-0 έγραψε το 76-63. Ο Τεόντοσιτς έδωσε λύση στο στιγμιαίο μπλακ άουτ της ΤΣΣΚΑ, έξω από τα 6.75μ., ενώ λίγο αργότερα ο Τζάκσον με δικό του τρίποντο μπροστά από τον Διαμαντίδη έκανε το σκορ 85-67.

Δεκάλεπτα: 25-15, 35-31, 66-50, 86-69

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Μεσίνα): Τεόντοσιτς 20, Μίτσοβ 10, Τζάκσον 11, Σόκολοφ, Κρστιτς 8, Ουίμς 19, Ζοζούλιν, Έρτσεγκ 5, Βοροντσέβιτς Κρίστμας, Καούν 13, Πονκρασόφ.
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος, Ματσιούλις 15, Καπόνο 5, Ούκιτς 8, Λάσμε 12, Τσαρτσαρής 3, Διαμαντίδης 5, Γκιστ 12, Μπανκς 3, Ξανθόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης 6.

Από prasinanea

* Εμφανής η κούραση του Παναθηναϊκού και δίκαιη η επικράτηση της ΤΣΣΚΑ. Το ερώτημα είναι πώς αυτή η πολύ μεγάλη ομάδα διασύρθηκε εντός έδρας από τη Μάλαγα, με τη δικαιολογία ότι βρέθηκε σε μια «κακή βραδιά»..
Αφήνοντας του Ρώσους με τα περίεργα παιχνίδια τους, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει στο δεύτερο γύρο του Top-16 να τρέξει ένα σερί νικών, αν θέλει να μείνει εντός πλαισίου πρόκρισης. Με τα έως τώρα δεδομένα η Ρεάλ Μαδρίτης θα πάρει την 1η θέση του ομίλου και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας τη 2η. Επομένως, μένουν μόλις 2 θέσεις ακόμη και ο ανταγωνισμός είναι υψηλός, με την Εφές Αναντολού να έχει ένα προβάδισμα έναντι Παναθηναϊκού, Μάλαγα και Ζαλγκίρις..

11/2/13

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 78-81, πράσινος ο πρώτος τίτλος της «νέας εποχής»!

 
 Ο Παναθηναϊκός στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας Ανδρών 2013 μετά από ένα συναρπαστικό, όσο και επεισοδιακό τελικό στο κλειστό γυμναστήριο του Ελληνικού. Οι «πράσινοι» επιβλήθηκαν 81-78 του Ολυμπιακού, έχοντας την κυριαρχία στο παρκέ σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.
 Το «τριφύλλι» ξεκίνησε πολύ καλύτερα και πήρε τα ηνία του αγώνα, χωρίς αυτό να επιδέχεται αμφισβήτηση. Η ευστοχία, οι σωστές επιλογές και η κυριαρχία στα ριμπάουντ (13-2 λίγο πριν ολοκληρωθεί το δεκάλεπτο) οδήγησαν στο 9-22 (9’10’’). Οι τυπικά γηπεδούχοι προσπάθησαν για την αντεπίθεση, μείωσαν στους έξι πόντους (17-23, 10’33’’), αλλά με τον Σχορτσιανίτη να διαμορφώνει το 17-26, ο αγώνας διακόπηκε εξαιτίας επεισοδίων… Όταν οι δύο ομάδες επέστρεψαν στο γήπεδο είχε αποφασιστεί η εκκένωση του γηπέδου. Ο Παναθηναϊκός ήταν πιο μαχητικός με την επανέναρξη του αγώνα, οδήγησε τη διαφορά στο +17 (20-37, 16’22’’). Ο αγώνας άλλαξε μορφή στο δεύτερο μισό. Με μια αντεπίθεση διαρκείας η απόσταση ανάμεσα στις δύο ομάδες μειώθηκε στους δύο πόντους, καθώς ευστόχησαν σε σουτ τριών πόντων οι Σλούκας, Σπανούλης, Άντιτς, οδηγώντας στο 43-45 (23’43’’). Ο Παναθηναϊκός βρήκε άμεσα την απάντηση που είχε ανάγκη με εκτελεστές τους Λάσμε – Γκιστ (43-50, 25’40’’) και μαέστρο τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος διεύθυνε την ομάδα, έχοντας στο πλευρό του έναν εξαιρετικό Ρόκο Λένι Ούκιτς. Οι «πράσινοι» έφτασαν ως το +13 (43-56, 25’50’’), αλλά ο αγώνας είχε δρόμο ακόμη. Η διαφορά μειώθηκε και πάλι στους δύο πόντους (60-62, 32’), ο Παναθηναϊκός έφτασε ως το +7 (62-69, 34’20’’). Όμως λίγο αργότερα και με την κατοχή του ρυθμού να έχει αλλάξει χέρια, βρέθηκε για πρώτη φορά πίσω στο σκορ (72-71, 37’) χάρη σε ένα τρίποντο του Κώστα Σλούκα. Δεν διατήρησε όμως το προβάδισμα αυτό. Οι «πράσινοι» δεν άφησαν το παιχνίδι να ξεφύγει. Ούκιτς και Διαμαντίδης και στη συνέχεια ο Στεφάν Λάσμε φρόντισαν ώστε το Κύπελλο να παραμείνει σε πράσινα χέρια με το τελικό 78-81.
Από paobc
 Τα δεκάλεπτα: 15-23, 30-41, 53-62, 78-81.

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των δύο ομάδων:
 Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 8, Λο 15(1), Άντιτς 17(4), Σπανούλης 12(2), Περπέρογλου 2, Σερμαντίνι 4, Σλούκας 10(2), Παπανικολάου 2, Πάουελ 2, Πρίντεζης 6(1), Γκετσεβίτσιους.
 Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσιανίτης 6, Μπράμος, Σκορδίλης, Ματσιούλις 3(1), Καπόνο 8, Ούκιτς 18(3), Λάσμε 16, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 19(1), Γκιστ 11, Μπανκς.

*  Νέα εποχή στο ελληνικό μπάσκετ από φέτος, το ίδιο όμως αφεντικό! Στην αγαπημένη... γκαρσονιέρα ο Παναθηναϊκός όντας καθολικός κυρίαρχος στον τελικό νίκησε, ίσως πιο δύσκολα απ' ότι έπρεπε με βάση την εικόνα των ομάδων, τον αιώνιο πελάτη και κατέκτησε την πρώτη κούπα της σεζόν.
Φυσικά ακολουθεί ο δεύτερος μεγάλος εγχώριος στόχος, όμως νωρίτερα το μυαλό όλων είναι στη Μόσχα και το σούπερ ματς με την ΤΣΣΚΑ, την Πέμπτη, κρίσιμο για την ευρωπαϊκή συνέχεια. Γιατί, παρά τις αντιξοότητες, το 7ο είναι το κρυφό όνειρο...

* Για τα επεισόδια τα λέμε συνέχεια, δεν αξίζει καμία ειδική αναφορά. Εκατέρωθεν αλήτες υπό την αιγίδα των ΚΑΕ (και ΠΑΕ αντιστοίχως) τινάζουν στον αέρα παιχνίδια και απειλούν τη σωματική ακεραιότητα των ιδίων (χεστήκαμε για αυτούς) αλλά και των αθλητών! Επειδή όμως η εικόνα άδειων κερκίδων σε τελικό είναι άθλια, ας κάτσουν επιτέλους οι «υπεύθυνοι» να βρουν λύση!

10/2/13

Παναθηναϊκός - Ξάνθη 0-1, η καλή παρένθεση έκλεισε απότομα...

Παίζοντας μπάλα μόνο για δύο δεκάλεπτα, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 0-1 από τη Ξάνθη στο "Σπύρος Λούης" και επέστρεψε στις κακές εμφανίσεις των εντός έδρας αναμετρήσεων.
 Ευχάριστο διάλειμμα αποτέλεσαν για τον Παναθηναϊκό οι πολύ καλές εμφανίσεις απέναντι σε Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητο, αφού επιστρέφοντας στο "Σπύρος Λούης", επέστρεψε και στην κακή εικόνα του πρόσφατου παρελθόντος...
Αποδίδοντας καλά μόνο για δύο δεκάλεπτα, ένα σε κάθε ημίχρονο, ηττήθηκε 0-1 από την παθιασμένη Ξάνθη, η οποία με ένα γκολ του Ντίε στο 40', πήρε αυτό που ήθελε. Είναι προφανές ότι με την αστάθεια που παρουσιάζει, η είσοδος στα πλέι οφ φαντάζει ανέφικτος στόχος, αφού αντί να πλησιάζει, απομακρύνεται και σίγουρα δεν πρόκειται να τον πετύχει με τόσο αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά.
Το χειρότερο για τον Παναθηναϊκό είναι πως ότι κέρδισε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, το έχασε ξανά... Το μομέντουμ, το καλό κλίμα, τη διάθεση και την ψυχολογική τόνωση...
Ευτυχώς για τους οπαδούς του Τριφυλλιού, η ομάδα μπάσκετ τους έφτιαξε το βράδυ της Κυριακής με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας και τους απέσπασε την προσοχή Διότι πλην των 2.000 οι οποίοι μετέβησαν στο "Σπύρος Λούης", η συντριπτική πλειοψηφία των υπολοίπων είχε το μυαλό της στο Ελληνικό..
Μπάλα για δέκα λεπτά
Με δυο αλλαγές στην ενδεκάδα άρχισε ο Παναθηναϊκός το παιχνίδι με την Ξάνθη, σε σύγκριση με τον Αστέρα. Ο Τριανταφυλλόπουλος πήρε τη θέση του τραυματία Βελάσκες και ο Μαυρίας του τιμωρημένου Τοτσέ. Ίδιοι έμειναν οι Καρνέζης, Μπουμσόνγκ, Σεϊταρίδης, Μαρίνος, Βιτόλο, Σο, Ζέκα, Σισοκό, Καζιγιάμα.
Η Ξάνθη μπήκε πιο δυνατά στο ματς και επιτιθέμενη από την πλευρά του Μαρίνου, απείλησε την εστία του Καρνέζη. Όμως αρχικά ο Σεϊταρίδης και έπειτα ο Μπουμσόνγκ, πρόλαβαν με προβολές τους Σμιθ και Ονουάτσι πριν πάρουν τη μπάλα σε πλεονεκτικό σημείο.
Από το 10' και μετά, ο Παναθηναϊκός πήρε τα ηνία και άρχισε να απειλεί. Ένα σουτ του Καζιγιάμα στο 11' πέρασε άουτ, ένα τετ α τετ του Ζέκα το απόκρουσε ο Λοντίγκιν, ενώ εκτός πέρασαν τα σουτ των Βιτόλο και Σο. Ωστόσο, η Ξάνθη ισορρόπησε ξανά το ματς και είχε καλές ευκαιρίες με δύο σουτ των Ονουάτσι και Σμιθ.
Τελικά, άνοιξε το σκορ στο 40', όταν ο Γούτας εκτέλεσε πασαριστά ένα φάουλ στον Ντίε έξω από την περιοχή και αυτός με ευθύβολο σουτ, "νίκησε" τον Καρνέζη. Η ίδια κομπίνα έγινε στο 44', αλλά αυτή τη φορά το σουτ του Πάιτο κατέληξε άουτ. Το ημίχρονο έκλεισε με μία αποτυχημένη εκτέλεση φάουλ του Σισοκό.
Απείλησε, δεν σκόραρε
Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον Χοκίν να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό, αντικαθιστώντας τον Καζιγιάμα. Ο Σο απείλησε στο 47' αλλά ο Λοντίγκιν μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το σουτ. Στο 51' η δυνατή κεφαλιά του Γούτα πέρασε άουτ και πέντε λεπτά αργότερα, ο Χοκίν έκανε τη σέντρα-σουτ από δεξιά, ο Λοντίγκιν μπλόκαρε στη γραμμή και ο Καρσιώτης έκρινε ότι η μπάλα δεν πέρασε εντός τέρματος.
Στο 58' ο Φουρλάνος πέρασε στη θέση του Μαυρία για να προσδώσει δημιουργία στη μεσαία γραμμή, αλλά η Ξάνθη ήταν αυτή που απείλησε ξανά με ένα φάουλ του Ντίε στο 61'. Στο 63' ο Σεϊταρίδης σούταρε ένα συρτό φάουλ άουτ και πέντε λεπτά αργότερα, από ψηλοκρεμαστή μπαλιά του Σισοκό, ο Ζέκα δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά.
Ο Παναθηναϊκός ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του και άρχισε να απειλεί. Αρχικά, από σέντρα του Χοκίν, ο Σο έπιασε την καρφωτή κεφαλιά αλλά ο Λοντίγκιν απέκρουσε στο "γάμα". Έπειτα, ο δημιουργός πέρασε σε θέση εκτελεστή, αλλά η κεφαλιά-ψαράκι του Ισπανού βρήκε το κάθετο δοκάρι. Ακολούθως, ήρθε μια διπλή ευκαιρία για τον Ζέκα. Πρώτα από μπαλιά του Σισοκό, δεν βρήκε καλά τη μπάλα και την έστειλε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, από την κάθετη του Κάιπερ, του σουτ του Πορτογάλου κατέληξε άουτ.
Μετά το καταιγιστικό δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός "έκατσε" και στα τελευταία λεπτά, δεν κατάφερε να δημιουργήσει κίνδυνο για την εστία του Λοντίγκιν. Η Ξάνθη κράτησε ανεπαφη την εστία της χωρίς δυσκολία και μοιραία ήρθε ήττα με 0-1.

Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Μπουμσόνγκ, Τριανταφυλλόπουλος, Σεϊταρίδης (68' Κάιπερ), Μαρίνος, Σο, Βιτόλο, Σισοκό, Μαυρίας (57' Φουρλάνος), Καζιγιάμα (46' Χοκίν), Ζέκα.
Ξάνθη: Λοντίγκινς, Μάρτινς, Μάνταλος, Σμιθ (60' Σολτάνι), Κομεσίδης, Βάλλας, Γούτας, Μαρίν, Ντάνι (65' Βασιλακάκης), Ντίε, Ονουάτσι (79' Μαρσελίνιο).

Από prasinanea

* Σε μια βραδιά τελικού κυπέλλου με τον αιώνιο πελάτη δεν υπήρχε λόγος να χαλαστώ με τη μιζέρια του ποδοσφαίρου. Ως εκ τούτου δεν έχω εικόνα από τη νέα κάκιστη εμφάνιση μετά την ευχάριστη παρένθεση με τις καλές εκτός έδρας εμφανίσεις σε Περιστέρι, Τρίπολη. Περαστικά μας και κοιτάξτε πλάκα, που κοροϊδεύαμε την ΑΕΚ ότι θα υποβιβαστεί και μας μείωσε στη βαθμολογία, στον πόντο!

Ξεκολλάνε οι άνδρες, βυθίζονται οι γυναίκες στο βόλεϊ. Νίκη πριν το ντέρμπι οι γυναίκες στο μπάσκετ, μεγάλο «2» στο πόλο.

Παναθηναϊκός - Λαμία 3-1

 Νίκη βάλσαμο κόντρα στη Λαμία πήρε ο Παναθηναϊκός.

 Οι πράσινοι επικράτησαν με 3-1 σετ και πήραν μία σημαντική βαθμολογική ανάσα μειώνοντας τη διαφορά τους από όλες τις ομάδες που είναι από πάνω τους. Οι φιλοξενούμενοι παρά το δυνατό ξεκίνημα του Τριφυλλιού ήταν εκείνοι που πήραν το πρώτο σετ.
 Στη συνέχεια όμως ο Παναθηναϊκός ανέβασε στροφές και έφτασε σε μία μεγάλη νίκη. Η Λαμία μπήκε δυνατά και στο δεύτερο σετ και έφτασε να προηγείται με τρεις πόντους (9-12), η συνέχεια όμως ανήκε εξολοκλήρου στους γηπεδούχους. Με αντεπίθεση διαρκείας οι παίκτες του Καζάζη γύρισαν το σετ και έκαναν το 1-1 (25-22).
 Το ματς ουσιαστικά κρίθηκε στο τρίτο σετ. Εκεί και πάλι οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να είναι μπροστά στο σκορ. Προηγήθηκαν δύο φορές με τρεις πόντους, (18-15 και 21-18) αλλά τελικά εκείνοι που χαμογέλασαν στο τέλος ήταν οι πράσινοι. Το Τριφύλλι πρώτα οδήγησε το σετ στην παράταση και στο τέλος το κατέκτησε με 29-27.
 Το τέταρτο σετ ήταν περισσότερο μια τυπική διαδικασία. Η Λαμία μπήκε δυνατά μεν αλλά στη συνέχεια οι πράσινοι πήραν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και πανηγύρισαν ένα πολύ σημαντικό τρίποντο.
 Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός μείωσε τη διαφορά του από τη Νίκη Αιγινίου στους δύο, στους τρεις είναι η Κηφισιά και στους τέσσερις ο Ηρακλής.
 

 Τα σετ: 22-25, 25-22, 29-27, 25-20

 Οι πόντοι και τα στατιστικά των δύο ομάδων:
 Παναθηναϊκός (Καζάζης Σ.): Γουόκερ 20 (18/36, 2 μπλοκ, 42% υποδοχή), Ιωάννου 16 (14/32, 1 άσσο, 1 μπλοκ), Πρωτοψάλτης 12 (11/21, 1 μπλοκ, 67% υπ.), Βόγκελ 15 (7/13, 3 άσσοι, 5 μπλοκ). Λιβαθηνός 2 (1 άσσο, 1 μπλοκ), Στίγγας 9 (4/8, 5 μπλοκ) / Ζήσης (λ.- 59% υπ. – 29% άριστες) / Βολουδάκης (25%υπ.), Λιόντας 1, Μαδούρας.
 ΓΣ Λαμία (Ανδρεόπουλος): Καραγάτσος 2 (1/4, 1 μπλοκ), Χριστοφορίδης 2 (2/8), Κόμελ 21 (18/36, 1 άσσο, 2 μπλοκ, 64% υπ.), Χαντ 18 (15/31, 1 άσσο, 2 μπλοκ, 41% υπ.), Δημητριάδης 1 (1 άσσο), Φίλιπας 13 (12/28, 1 μπλοκ) / Γκούζντα (λ. - 50% υπ. - 33% άριστες), Δραγκίδης, Καρβούνης.

Βριλήσσια - Παναθηναϊκός 3-1

 Οδυνηρή ήττα με 3-1 σετ από τα Βριλήσσια γνώρισε ο Παναθηναϊκός.

 Οι πράσινες θα μπορούσαν να είχαν φύγει τουλάχιστον με έναν βαθμό αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν. Τα Βριλήσσια μπήκαν δυνατά στο πρώτο σετ και προηγήθηκαν ακόμα και με πέντε πόντους (19-14). Το Τριφύλλι προσπάθησε να κάνει την ανατροπή όμως οι γηπεδούχες ήταν πιο ψύχραιμες και πήραν το σετ με 27-25.
 Στο δεύτερο ο Παναθηναϊκός αντέδρασε. Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο στο σκορ μέχρι το 16-16. Τότε οι πράσινες έκαναν ένα μικρό σερί, απέκτησαν προβάδισμα το οποίο και τελικά τους έδωσε το σετ.
 Τα Βριλήσσια μπήκαν δυνατά στο τρίτο σετ. Προηγήθηκαν με 11-6, το Τριφύλλι αντέδρασε μειώνοντας σε 13-11, αλλά στη συνέχεια έπαθε καθίζηση. Οι γηπεδούχες έκαναν ένα επί μέρους σκορ 7-0 και ουσιαστικά καθάρισαν το σετ.
 Στο τέταρτο ο Παναθηναϊκός τα έδωσε όλα για να οδηγήσει το ματς στο τάι μπρέικ. Οι πράσινες προηγήθηκαν με τέσσερις πόντους (14-18) και με τρεις (18-21) σε κρίσιμα σημεία του σετ όμως τα Βριλήσσια ήταν εκείνα που το πήραν και πανηγύρισαν ένα σημαντικό τρίποντο.
 Το Τριφύλλι για ένα ακόμα ματς έμεινε χωρίς νίκη μακριά από την Κυψέλη και πλέον τα ματς με Ανατόλια, Ωραιόκαστρο και Μακεδόνες αποκτούν χαρακτήρα "ζωής ή θανάτου".

 Τα σετ:
27-25, 23-25, 25-15, 25-22

 Οι πόντοι και τα στατιστικά των δύο ομάδων:
 Βριλήσσια (Κωβαίος): Πετρουλάκη 15 (7/10 επ., 6 άσοι, 2 μπλοκ), Κυρίτση 5 (3/8 επ., 2 μπλοκ), Γιοβάνη 13 (13/37 επ.), Γκότζη, 15 (15/31 επ., 40% υπ. -08% άριστες)Σιλχάνοβα 7 (4/14 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ, 44% υπ. – 11% άριστες), Καραγιώργου 12 (6/10 επ., 3 άσοι, 3 μπλοκ), Τσούμη –λ (39% υπ. – 09% άριστες), Κόκκιου (λ), Κοκλανάκη 7 (6/17 επ., 1 άσο, 12% υπ. – 00% άριστες).
 Παναθηναϊκός (Ρούσης): Κουντουρά 9 (2/4 επ., 5 άσοι, 2 μπλοκ), Ιχτιάρη 6 (4/7 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ), Βασιλαντωνάκη 20 (12/48 επ., 5 άσοι, 3 μπλοκ), Πέρεζ 10 (9/32 επ., 1 άσο, 33% υπ. – 05% άριστες), Καββαδία 8 (4/9 επ., 4 μπλοκ), Νούσια 15 (13/26 επ., 2 μπλοκ, 33% υπ. – 10% άριστες), Μυλωνά (λ., 40% υπ. – 27% άριστες) / Μαλουσάρη, Σωτηρίου 1, Λιάγκη.

Ολυμπιακός Βόλου - Παναθηναϊκός 58-80


 Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο αλλά τελικά πήρε εύκολα τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου.
 Οι πράσινες επιβλήθηκαν με 80-58 επί των ερυθρόλευκων και πλέον έχουν στο μυαλό τους το ντέρμπι με τον Αθηναϊκό την ερχόμενη αγωνιστική. Το Τριφύλλι από την αρχή του ματς είχε πάρει ένα μικρό προβάδισμα όμως οι γηπεδούχες κατάφερναν να μένουν κοντά στο σκορ. Κάπως έτσι, ο Παναθηναϊκός πήγε στα αποδυτήρια όντας μπροστά με 36-30.
 Στην τρίτη περίοδο οι πράσινες έδειξαν πως ήθελαν να τελειώσουν μια και καλή το παιχνίδι. Με άμυνα που δεν επέτρεπε στον Ολυμπιακό να σκοράρει και με την Ντέλβα να κάνει πάρτι στην επίθεση ουσιαστικά τελείωσαν το ματς. Το επί μέρους σκορ του δεκαλέπτου τα λέει όλα με το Τριφύλλι να κάνει 29-9.
 Η τελευταία περίοδο ήταν καθαρά μία τυπική διαδικασία με την Γιασεμή Σαμαντούρα να δίνει και πάλι χρόνο σε όλες τις παίκτριες.

 Τα δεκάλεπτα: 11-15, 30-36, 39-65, 58-80

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των δύο ομάδων:
 Ολυμπιακός Βόλου: Ταντουρόφσκα 8 (2), Σαρακατσάνη 6 (2), Αγαγιώτη 2, Σουλτάνη 5 (1), Παύλου, Χαβαλέ 18 (2), Ζερβα 17 (10 ριμπ), Ζήτη, Θανασούλη. 
 Παναθηναϊκός (Σαμαντούρα): Καλέντζου 9 (2 τριπ., 8 ασίστ), Βλάνη, Κόνιαλη, Μαγκλάρα 5 (5 ασίστ), Ντέλβα 34 (13 ριμπάουντ), Χριστινάκη 4, Σλούκα, Δίελα 15 (1), Χρονοπούλόυ, Κωτουλα 2, Μοσχοπούλου, Θεολόγου 11.

Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 7-8

 Μία μεγάλη νίκη πήρε ο Παναθηναϊκός στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιώνιου.

 Οι πράσινοι παρά τα προβλήματά τους επικράτησαν με 8-7 σε ένα ματς το οποίο ήταν ντέρμπι. Το Τριφύλλι μπήκε δυνατά στο ματς και προηγήθηκε με 2-0 στο σκορ. Με δύο τέρματα από τον Θωμάκο και ένα του Παπαδόγκωνα οι πράσινοι έκλεισαν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 3-2.
Το δεύτερο οκτάλεπτο είχε μόνο από ένα τέρμα για την κάθε ομάδα. Ο Παπαδόγκωνας έδωσε αέρα δύο τερμάτων στο Τριφύλλι για να μειώσει ο Τζαμαντάκης και πάνε οι δύο ομάδες στο ημίχρονο με το σκορ στο 3-4.
 Το ντέρμπι συνεχίστηκε μέχρι το τέλος. Στην αρχή της τρίτης περιόδου ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα με τρία τέρματα χάρη στα γκολ των Αφρουδάκη και Κουρλιαφτη. Με δύο τέρματα στο τέλος του οκταλέπτου ο Πανιώνιος μείωσε και πάλι στο γκολ.
 Ο Γιώργος Αφρουδάκης έδωσε αέρα δύο τερμάτων στον Παναθηναϊκό, αλλά ο Πανιώνιο ισοφάρισε με δύο γκολ από τον Κουτσιαλή πέντε λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Οι πράσινοι όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη με τον Κατσαούνη να είναι εκείνος που χάρισε τελικά τη νίκη στο Τριφύλλι.

 Τα οκτάλεπτα:
2-3, 1-1, 2-2, 2-2

 Τα γκολ των δύο ομάδων:
 Πανιώνιος (Κώστας Πασλής): Θωμάκος 1, Τζαμαντάκης 1, Κουτσιαλής 4, Αναστασιάδης 1.
 Παναθηναϊκός (Φάνης Κουντουδιός): Αφρουδάκης Γ. 3, Παπαδόγκωνας 3, Κουρλιάφτης 1, Κατσαούνης 1.

 Από prasinanea