12/8/12

Ανόρθωσις - Παναθηναϊκός 0-0

Μετά από ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός έμεινε στο 0-0 με την Ανόρθωση στο "Αντώνης Παπαδόπουλος". Καλύτερος σε απόδοση πράσινος ο Πετρόπουλος, καλά στοιχεία από τους Πίντο, Φορναρόλι και τους μικρούς.
 Εκ των πραγμάτων η απουσία των έξι Ελλήνων διεθνών και του Βελάσκες αφαιρούσε από τον Φερέιρα τη δυνατότητα να δοκιμάσει πράγματα στο φιλικό του Παναθηναϊκού με την Ανόρθωση. Μοιραία οι δύο ομάδες έμειναν ισόπαλες στο 0-0 στο "Αντώνης Παπαδόπουλος", παρότι είχαν διάθεση και προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο.
 Τουλάχιστον, ο Πορτογάλος προπονητής είδε τους Φορναρόλι και Πίντο για μεγάλο χρονικό διάστημα στο γήπεδο, τον Μπαρμπαρούση στην πρώτη του εμφάνιση με την πράσινη φανέλα, έδωσε ευκαιρία στον Πετρόπουλο και τσέκαρε την απόδοση των Λαγού, Τριανταφυλλόπουλου, Φουρλάνου και Καπίνου.
 Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, κυρίως στο πρώτο μέρος και αμυντικά δεν επέτρεψε στην Ανόρθωση να τον απειλήσει, ακόμα και όταν έκανε αρκετές αλλαγές. Η ομάδα έχει αποκτήσει ορισμένες σταθερές στο παιχνίδι της και τις εφαρμόζει συνεχώς, με διαφορετικό κάθε φορά ποσοστό επιτυχίας.
 Γενικά, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει να κρατήσει αρκετά ατομικά στοιχεία από τους ποδοσφαιριστές που χρησιμοποίησε, όμως σε ομαδικό επίπεδο το ματς δεν του προσέφερε πολλά πράγματα.
Ο πιο δραστήριος πράσινος ήταν ο Πετρόπουλος, ο οποίος ήταν μέσα στις περισσότερες ευκαιρίες του Παναθηναϊκού, ενώ οι Πίντο και Φορναρόλι έδειξαν ότι έχουν καλά στοιχεία και όταν βρεθούν στην επιθυμητή κατάσταση, θα βοηθήσουν. Επίσης, οι Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Φουρλάνος και Κουσίδης απέδειξαν ότι είναι ποιοτικοί ποδοσφαιριστές και μπορούν να υπολογίζονται. Τέλος, ο Μπαρμπαρούσης έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό και φάνηκε ότι δεν έχει δουλέψει καιρό με την ομάδα.
 Αυτή που κέρδισε περισσότερο από το φιλικό ήταν η "Παναθηναϊκή Συμμαχία", η οποία με την παρουσία της ομάδας και του Γιάννη Αλαφούζου πραγματοποίησε άνοιγμα στον φίλαθλο κόσμο του νησιού. Οι φίλοι του Τριφυλλιού είχαν την ευκαιρία να αγκαλιάσουν το εγχείρημα της λαϊκής βάσης και να εκδηλώσουν την υποστήριξη τους στη νέα σελίδα στο ιδιοκτησιακό της ΠΑΕ.

 Απειλητικός και ευδιάθετος
 Ο Παναθηναϊκός άρχισε το ματς με τον Κοτσόλη γκολκίπερ, στόπερ οι Πίντο και Τριανταφυλλόπουλος, δεξί μπακ ο Σεϊταρίδης, αριστερό ο Λαγός, αμυντικοί μέσοι οι Βιτόλο και Μαρίνος, δεξιά και αριστερά εναλλάσσονταν οι Σισοκό και Μπαρμπαρούσης, ο Φορναρόλι είχε ελεύθερο ρόλο και ο Πετρόπουλος έπαιζε στην κορυφή.
 Το πειραματικό του σχήματος του Παναθηναϊκού ήταν λογικό να τον επηρεάσει στο πρώτο μέρος κυρίως σε επίπεδο συνοχής και οργάνωσης. Ωστόσο η διάθεση δεν έλειψε από τους πράσινους, οι οποίοι έλεγξαν απόλυτα το ρυθμό, δημιούργησαν ευκαιρίες και απειλήθηκαν μόνο σε μία περίπτωση από τους γηπεδούχους.
 Στο 9' ο Πετρόπουλος είχε σουτ στο δοκάρι, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Λομπάν έσωσε στη γραμμή την κεφαλιά του Τριανταφυλλόπουλου. Στο 19' ο Φορναρόλι απείλησε με ατομική ενέργεια και στο 24' το μακρινό σουτ του Μαρίνου πέρασε ελάχιστα άουτ. Μοναδική στιγμή που η Ανόρθωση απείλησε ήταν στο 29', αλλά ο Κοτσόλης μπλόκαρε εύκολα την κεφαλιά του Ρονκάτο.
 Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με δύο καλές στιγμές για τον Παναθηναϊκό, αφού στο 36' ο Πετρόπουλος αστόχησε με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση και τρία λεπτά αργότερα, δεν σημάδεψε σωστά και αστόχησε. 

 Δεν έφτασε στην εστία
 Με την έναρξη του ημιχρόνου, ο Φερέιρα πέρασε στο ματς τους Ζέκα, Φουρλάνο και Καπίνο αντί των Σεϊταρίδη, Σισοκό και Κοτσόλη. Ο Μαρίνος πήγε δεξιά και ο Φουρλάνος έπαιξε δίπλα στον Βιτόλο. Η Ανόρθωση είχε μία καλή στιγμή στο 47' με το φάουλ του Άντιτς να περνάει άουτ και ο Παναθηναϊκός απάντησε στο 51' με την κεφαλιά του Φορναρόλι, από φάουλ του Φουρλάνου.
Το δεύτερο μέρος παρότι είχε πιο γρήγορο ρυθμό από τις δύο ομάδες, δεν είχε ευκαιρίες, αφού οι δύο άμυνες ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικές. Στο 65' ο Τοτσέ πέρασε στο ματς αντικαθιστώντας τον Μπαρμπαρούση και δύο λεπτά αργότερα, ο Παναθηναϊκός απείλησε. Ο Μαρίνος έκανε τη σέντρα, ο Πετρόπουλος γύρισε τη μπάλα στο πρώτο δοκάρι, αλλά ο Ζέκα δεν έπιασε καλά το σουτ.
Στο 74' ο Φορναρόλι έκανε αισθητή την παρουσία του, με ένα μακρινό σουτ που δυσκόλεψε τον Μάστρου. Με τον ίδιο τρόπο θέλησε δύο λεπτά αργότερα να απειλήσει ο Μποαβεντούτα, αλλά χωρίς επιτυχία. Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τις αλλαγές του στο 80' με τον Κουσίδη αντί του Φορναρόλι. Στα λεπτά που ακολούθησαν ο Παναθηναϊκός δεν απείλησε, ούτε απειλήθηκε και το ματς έληξε 0-0.

 ΤΟ ΜΑΤΣ
 Ανόρθωση: Μάστρου, Άντιτς, Πάουλο Ζόρζε, Ίλιτς, Μποαβεντούρα, Λαμπάν (57' Σπαντάτσιο), Αλέξα, Οχαγιόν (57' Σέλης, 87' Αντρέου), Ρονκάτο (84' Λοϊζίδης), Ρέζεκ, Ζούλα (67' Οκκάς).
 Παναθηναϊκός: Κοτσόλης (46' Καπίνος), Πίντο, Τριανταφυλλόπουλος, Σεϊταρίδης (46' Φουρλάνος), Λαγός, Βιτόλο, Μαρίνος, Μπαρμπαρούσης (67' Τοτσέ), Σισοκό (46' Ζέκα), Πετρόπουλος, Φορναρόλι (80' Κουσίδης).

 Από prasinanea