8/3/14

Παναθηναϊκός - Άρης 4-1, γιόρτασε με νέο πάρτι!

Με τον Μάρκους Μπεργκ να εκτελεί τρεις φορές και να πετυχαίνει το πρώτο πράσινο χατ τρικ της σεζόν, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 4-1 του Άρη στο κατάμεστο "Απόστολος Νικολαΐδης".
Ερχόμενος με φόρα από την νίκη στο "Γ. Καραϊσκάκης" και με τον Μάρκους Μπεργκ σε μεγάλα κέφια ο Παναθηναϊκός σκόρπισε στους τέσσερις ανέμους τον Άρη επικρατώντας με 4-1 στην Λεωφόρο και ικανοποιώντας τον κόσμο του που γέμισε το "Απόστολος Νικολαϊδης" για να τιμήσει και την "ανίκητη γενιά" του 1963-64, πριν την έναρξη της αναμέτρησης.
Οι πράσινοι με αυτή τη νίκη τους πήραν ένα ακόμα σημαντικό τρίποντο και θα περιμένουν αύριο την απώλεια βαθμών από πλευράς ΠΑΟΚ ή Ατρόμητου για να μειώσουν την διαφορά. Την ίδια ώρα ο Άρης παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας της Super League.
Ο Γιάννης Αναστασίου αναγκάστηκε να κάνει αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το ματς στο "Γ. Καραίσκάκης" καθώς δεν έπαιζαν οι Καπίνο, Λαγός, Τριανταφυλλόπουλος ενώ έμεινε στον πάγκο και ο Ατζαγκούν. Τις θέσεις τους πήραν οι Κοτσόλης, Μέντες, Κλωναρίδης και Πέτριτς με τον Πράνιτς να επιστρατεύεται ως αμυντικός χαφ.
Ο Παναθηναϊκός σε όλη την διάρκεια του αγώνα ήταν ιδιαίτερα επιθετικός και μπορούσε να απειλήσει ανά πάσα στιγμή αλλά παράλληλα ήταν ευάλωτος αμυντικά με τον Άρη να κάνει αρκετές φάσεις τις οποίες όμως δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί.
Οι κίτρινοι κατέβηκαν και αυτοί με πολλές αλλαγές στην Λεωφόρο και πλην της ισοφάρισης δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι ακόμα. Καθοριστικό ρόλο για την ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου έπαιξε το γεγονός ότι το 2-1 έγινε λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους.

Ταυτότητα αγώνα
Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαϊδης"
Καιρός:
Διαιτητής: Δημήτριος Θάνος (Γρεβενών)
Βοηθοί: Κοσμάς Χαρίσης (Γρεβενών), Παναγιώτης Σταθόπουλος (Ηλείας)
4ος διαιτητής: Μάριος Λαμπαρόπουλος (Ηλείας)
Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Μέντες, Νάνο, Ζέκα, Πράνιτς (79' Δώνης), Αμπέντ (81' Καρέλης), Κλωναρίδης, Πέτριτς (72' Ατζαγκούν), Μπέργκ 
Άρης (Παπαδόπουλος): Διούδης, Κύργιας, Βανγκέλι, Γιαννίτσης, Οικονομόπουλος, Τάτος, Μανιάς, Βλάχος (50' Κουσίδης), Ηρακλής (63' Σουνάς), Τσιάρας, Νταμάρλης.
Γκολ: 26'-56'-74' Μπεργκ, 45' Κλωναρίδης/40' Μανιάς
Κάρτες: 37' Μπεργκ/39' Τσιάρας, 42' Βλάχος, 52' Τάτος, 70' Κύργιας

Η ανασκόπηση του αγώνα

Η πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση άνηκε στον Άρη με τους φιλοξενούμενους να βγαίνουν στην επίθεση στο 3' με μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού αλλά ο Κοτσόλης πρόλαβε με το χέρι τον Μανιά και έδιωξε και εν συνεχεία ο Βλάχος άνοιξε το κοντρόλ και έφυγε πλάγια.
Ο Παναθηναϊκός απείλησε για πρώτη φορά στο 10' μετά από σέντρα του Ζέκα από τα δεξιά με τον Αμπέντ να σουτάρει με το αριστερό και τον Διούδη να μπλοκάρει.
Στο 12' ο Μπεργκ επιχείρησε να βάλει το γκολ της χρονιάς. Ο Σουηδός πίεσε την άμυνα του Άρη έκλεψε την μπάλα βγήκε πλάγια δεξιά και επιχείρησε να σκάψει τον Διούδη που είχε επιχειρήσει έξοδο αλλά ο γκολκίπερ του Άρη επέστρεψε και μπλόκαρε.
Όχι σε χέρι του Γιαννίτση
Στο 24' ο Μπεργκ έκανε την κίνηση μέσα στην περιοχή του Άρη με τον Γιαννίτση να απλώνει τον αγκώνα του και να διώχνει την μπάλα με το χέρι αλλά ο Θάνος είπε όχι και έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι.
Στα επόμενα λεπτά οι Κλωναρίδης στο 25' και Πράνιτς στο 26' προσπάθησαν να νικήσουν τον Διούδη με σουτ αλλά δεν τα κατάφεραν.
Όμορφη φάση και γκολ
Στο 26' όμως ήρθε το πρώτο γκολ για τον Παναθηναϊκό. Ο Νάνο συνδυάστηκε όμορφα με τον Κλωναρίδη έκανε την κίνηση από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή και γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Μπεργκ ο οποίος με τακουνάκι νίκησε τον Διούδη και άνοιξε το σκορ.
Ο Άρης είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 36' όταν ο Θάνος υπέδειξε λανθασμένα πέναλτι σε πέσιμο του Οικονομόπουλου μέσα στην περιοχή. Ο Τάτος ανέλαβε την εκτέλεση αλλά ο Κοτσόλης έπεσε στην σωστή γωνία και μπλόκαρε την μπάλα.
Στο 39' ο Παναθηναϊκός κέρδισε ένα φάουλ σε καλή θέση, το εκτέλεσε ο Πέτριτς αλλά ο Διούδης μπλόκαρε την μπάλα που κατευθυνόταν προς το γάμα της εστίας του.
Ισοφάριση με Μανιά
Ότι δεν κατάφερε να κάνει στην φάση του πέναλτι ο Άρης το έκανε στο 40' με τον Μανιά. Ο Άρης κέρδισε φάουλ αρκετά μακριά. Ο Τάτος προσπάθησε να απειλήσει απευθείας, ο Κοτσόλης έπεσε και έδιωξε αλλά ο Μανιάς που ακολούθησε την φάση πήρε το ριμπάουντ και πλάσαρε από κοντά για το 1-1.
Ο Παναθηναϊκός δεν πτοήθηκε από την ισοφάριση και βγήκε στην επίθεση για ένα γρήγορο γκολ. Αυτό ήρθε πριν την λήξη του πρώτου μέρους. Ο Μπεργκ με υπέροχο τακουνάκι βρήκε τον Ζέκα μέσα στην περιοχή αυτός την γύρισε για τον Κλωναρίδη που πέτυχε με πλασέ από κοντά το 2-1 και έδωσε και πάλι προβάδισμα στο τριφύλλι.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δυο ομάδες και με τον Άρη στα πρώτα λεπτά να προσπαθεί να απειλήσει για να φτάσει και πάλι στην ισοφάριση. Το σουτ του Τάτου στο 51' από μακριά κόντραρε κάπου και κατέληξε έξω.
Τελείωσε το ματς ο Μπεργκ στο 56'
Ο Παναθηναϊκός ανέκτησε τα ηνία του αγώνα στο δεύτερο μέρος και έφτασε στο 3-1 στο 56' όταν μετά από σέντρα από τα αριστερά ο Ζέκα έγινε κάτοχος της μπάλας. Ο Πορτογάλος έκανε την σέντρα σουτ με την μπάλα να φτάνει στον Μπεργκ ο οποίος με κεφαλιά νίκησε τον Διούδη και ουσιαστικά τελείωσε το ματς.
Το παιχνίδι από εκείνο το σημείο άρχισε να αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα με τον Άρη να έχει αποδεχτεί ότι δεν μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω και τους δυο προπονητές να κάνουν και τις αλλαγές τους.
Χατ τρικ του Σουηδού στο 74'
Στο 74' ο Μπεργκ κατάφερε να ισοφαρίσει μια επίδοση που κρατούσε από το 2006 για τον Παναθηναϊκό καθώς μετά από ασίστ του Αμπέντ σκόραρε από κοντά με τακουνάκι και έκανε χατ τρικ. Κάτι που είχε να επιτευχθεί σε αγώνα πρωταθλήματος από τον Αύγουστο του 2006 με δράστη τον Σαλπιγγίδη.
Στο 76' ο Μπεργκ έδωσε με τακουνάκι την πάσα στον Κλωναρίδη ο οποίος με ωραίο πλασέ προσπάθησε να νικήσει τον Διούδη αλλά ο γκολκίπερ του Άρη έδιωξε σε κόρνερ.
Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη φάση στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό να ζητάει πέναλτι σε ανατροπή του Μαρινάκη στο 80' αλλά τον Θάνο να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Prasinanea

* Εορταστική ατμόσφαιρα στη Λεωφόρο, υποδοχή των θριαμβευτών και βιαστών του γαύρου, βράβευση των αληθινών και μοναδικών αήττητων πρωταθλητών και νέα μεγάλη ποδοσφαιρική παράσταση από τον Παναθηναϊκό, με νέο θύμα τον... Αρούλη της Β' Εθνικής!

Παναθηναϊκός - Λαμποράλ Κούτσα 61-68, τί θα γίνει κόουτς;;

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε "υπνωτισμένος" απέναντι στη Λαμποράλ και γνώρισε την ήττα με 68-61, ένα αποτέλεσμα που τον βάζει σε περιπέτειες όσον αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση της Euroleague.
Κακός ο Παναθηναϊκός, δεν κατάφερε να επιβάλλει το ρυθμό του κόντρα στην αδιάφορη Λαμποράλ και το πλήρωσε με τον πιο άσχημο τρόπο.
Οι Βάσκοι των 7 ηττών και της 1 νίκης πέρασαν νικηφόρα από το ΟΑΚΑ, νικώντας με 68-61 για την 9η αγωνιστική του TOP-16 της Euroleague.
Πλέον, όπως αντιλαμβάνεται κανείς τα πράγματα περιπλέκονται ιδιαίτερα στον όμιλο, καθώς Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και Φενέρμπαχτσε ισοβαθμούν με απολογισμό 4-5, έχοντας 3 ομάδες μπροστά τους...
Αναλυτικά, η βαθμολογία του Ομίλου: Μπαρτσελόνα 9-0, Αρμάνι 6-3, Μάλαγα 5-4, Φενέρμπαχτσε 4-5, Ολυμπιακός 4-5, Παναθηναϊκός 4-5, Εφές 2-7, Λαμποράλ 2-7.
Στο 1.03'' για το τέλος του αγώνα ο Ράιτ έκλεψε την μπάλα και μείωσε σε 60-65, ο Νοτσιόνι έκανε το λάθος και χρεώθηκε με τεχνική ποινή για θέατρο στη συνέχεια. Ο Διαμαντίδης μείωσε σε 65-61, ωστόσο στα 34'' για το τέλος ο Διαμαντίδης έχασε την μπάλα και κάπου εκεί όλα τελείωσαν... Η ήττα δεν μπορούσε να αλλάξει και το 68-61 επήλθε φυσιολογικά με βάση την εικόνα των δύο ομάδων.
Ο αγώνας
Με τους Ούκιτς, Διαμαντίδη, Ματσιούλι, Γκιστ και Λάσμε ξεκίνησε το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός, ενώ ο Σκαριόλο πέρασε στο παρκέ τους Ερτέλ, Κοσέρ, Νοτσιόνι, Πλάις, Σαν Εμετέριο. Οι "πράσινοι" όσο εύκολα πετύχαιναν το καλάθι, άλλο τόσο το έτρωγαν κιόλας... Ο Διαμαντίδης με δύο διαδοχικά τρίποντα (7-5, 10-7) έδωσε ανάσες στον Παναθηναϊκό, που αντιμετώπισε κάποια προβλήματα στην άμυνα στο ξεκίνημα, δεχόμενος μερικά εύκολα καλάθια.
Ο Νοτσιόνι δημιούργησε πολλά ρήγματα στην άμυνα των "πράσινων", καθώς στο 7ο λεπτό είχε ήδη 8 πόντους και 4 λάθη, βάζοντας δύσκολα στους γηπεδούχους. Η είσοδος του Ζακ Ράιτ στο παρκέ έδωσε ενέργεια και με 4 δικούς του πόντους, έγραψε το 18-18 στο τέλος του α' δεκαλέπτου.
Κακός επιθετικά, έχανε τα ριμπάουντ
Στο β' δεκάλεπτο οι δύο ομάδες ήταν πολύ νευρικές και άστοχες, με αποτέλεσμα η ποιότητα του παιχνιδιού να πέσει. Έχοντας κάνει αμφότερες από τρία λάθη σε περίπου 6 λεπτά, παρέμειναν σε χαμηλό σκορ. Το 20-23 υπέρ της Λαμποράλ έμεινε για αρκετή ώρα, καθώς οι "πράσινοι" είχαν 1/6 δίποντα και οι Ισπανοί 1/5. Ο Λάσμε με δύο διαδοχικά καρφώματα μείωσε σε 24-25 στο 17', σε ένα ματς που ο Παναθηναϊκός έπρεπε να προσέξει την άμυνα του.
Για πρώτη φορά στο 19' η Λαμποράλ βρέθηκε να προηγείται με 28-24 με τους Νοτσιόνι και Ερτέρλ να έχουν αντίστοιχα 10 και 5 πόντους. Με 3/4 βολές ο Διαμαντίδης μείωσε σε 27-28 στο ημίχρονο, όπου ο Παναθηναϊκός είχε αρκετά μεγάλο πρόβλημα έξω από τα 6.75μ. (2/10), καθώς και στα ριμπάουντ (15-19 υπέρ των Ισπανών).
Πάτησε γκάζι η Λαμποράλ
Μία εκπληκτική φάση από τον Γκιστ που πήρε τα βήματα του Πλάις και κάρφωσε την μπάλα στο καλάθι, στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου. Οι Ισπανοί προηγήθηκαν ξανά με 4 μετά το τρίποντο του Κοζέρ (31-35), ωστόσο ο Παναθηναϊκός κατάφερε σταδιακά να ισορροπήσει το παιχνίδι και να ισοφαρίσει σε 35-35 με τον Τζέιμς Γκιστ που έδινε σκορ και ενέργεια.
Η απάντηση της Λαμποράλ ήταν άμεση (4/4 τρίποντα στο γ' δεκ.) και με σερί 8-0, έγραψε το 35-43 στο 24', αντιμετωπίζοντας μεγάλο πρόβλημα στην άμυνα και τον Νοτσιόνι να είναι ασταμάτητος με 15 πόντους και 3/4 τρίποντα. Το τάιμ άουτ του Πεδουλάκη δεν κατάφερε να αλλάξει πολλά για τους "πράσινους" που δεν μπορούσαν να επιβάλουν το ρυθμό τους και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 50-38 (27'). Δύο συνεχόμενα τρίποντα από τους Ματσιούλις και Μπράμο, μείωσαν σε 44-50, ωστόσο η Λαμποράλ δίχως άγχος αντέδρασε και ολοκλήρωσε το δεκάλεπτο στο +11 (44-55).
Δεν είχε υπομονή...
Οι 27 πόντοι που δέχτηκε ο Παναθηναϊκός στο γ' δεκάλεπτο, ήταν αναμφίβολα μία μεγάλη πληγή για τους "πράσινους" που όμως δεν έδειχναν ικανοί να αλλάξουν το μομέντουμ. Με τον Ποέτα να βάζει πέντε σερί πόντους, η Λαμποράλ ξέφυγε με 61-46 στο 32' υποχρεώνοντας τον Πεδουλάκη να καλέσει τάιμ άουτ.
Στα 5.25'' για το τέλος του αγώνα, ο Πλάις αποβλήθηκε με 5ο φάουλ και ο Μπράμος μείωσε με βολές σε 51-61, σε ένα σημείο που ο Παναθηναϊκός έδειξε να αφυπνίζεται αλλά δεν είχε υπομονή. Το κλέψιμο του Γκιστ δεν συνοδεύτηκε από καλάθι, καθώς πάτησε γραμμή και η Λαμποράλ έμεινε ζωντανή. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν χωρίς καλάθι για 5 λεπτά, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν το εκμεταλλεύτηκε και ο Σαν Εμετέριο έδωσε πνοή με το 53-63. Έκτοτε, προσπάθησαν οι γηπεδούχοι, μείωσαν (65-61), αλλά δεν είχαν υπομονή και καθαρό μυαλό.

Δεκάλεπτα: 18-18, 27-28, 44-55, 61-68

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 10, Μπατίστ, Φώτσης 4, Ούκιτς 4, Λάσμε 2, Διαμαντίδης 15, Γκιστ 6, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 5, Ράιτ 12.
Λαμποράλ Κούτσα (Σκαριόλο): Μαϊνόλντι, Νοτσιόνι 16, Ποέτα 4, Χάνγκα 4, Ντιόπ, Σαν Εμετέριο 8, Πλάις 12, Ερτέλ 9, Γέλινεκ 6, Κοσέρ 9.

Prasinanea


 * Όλη τη χρονιά φέτος ο Παναθηναϊκός κωλοβαράει για ένα ημίχρονο και μετά τρέχει για να γυρίσει τα παιχνίδια, έχοντας έτσι χάσει αρκετά που θα έπρεπε και θα μπορούσε να πάρει. Τελευταία δε, προσπαθούσε να παίξει μπάσκετ μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο, ενώ απόψε ξεπέρασε εαυτόν, καθώς εμφανίστηκε στο παρκέ μετά το 35'! Προφανώς αυτή η κατάντια οφείλεται εν πολλοίς, αν όχι αποκλειστικά στον Αργύρη Πεδουλάκη, ο οποίος αν δεν ντράπηκε στο ημίχρονο βλέποντας τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ στους 27(!) πόντους, ε δεν έχει νόημα να γραφτεί κάτι άλλο...

2/3/14

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 0-3, μετά το αποψινό, ΒΟΥΛΩΝΕΤΕ!!!

Ο Παναθηναϊκός έκανε παρέλαση στο "Γ. Καραϊσκάκης", επικράτησε 3-0 του Ολυμπιακού και φρόντισε να παραμείνει η μοναδική ομάδα στην ιστορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος που κατέκτησε αήττητη πρωτάθλημα! Πράνιτς (45'), Μπεργκ (67') και Αμπέντ (89') σημείωσαν τα γκολ του Τριφυλλιού.
Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής του "αιώνιου" ντέρμπι στο "Γ. Καραϊσκάκης" καθώς επικράτησε με το εμφατικό 3-0 του Ολυμπιακού στο φαληρικό γήπεδο και έβαλε τέλος στο αήττητο σερί των "ερυθρόλευκων" που κρατούσε από την αρχή της σεζόν.
Οι πράσινοι με πρωταγωνιστή τον Μπεργκ που έβγαλε την ασίστ στο πρώτο γκολ του Πράνιτς και πέτυχε το δεύτερο τέρμα και με συμπρωταγωνιστές τον Αμπέντ, τον Πράνιτς, τον Ζέκα και τον Ατζαγκούν πήραν μια πολύ σπουδαία νίκη, κυρίως ψυχολογία και όχι τόσο βαθμολογικής συμμαχίας ενόψει και της συνέχειας της σεζόν.
Ο Παναθηναϊκός με αυτή τη νίκη έφτασε τους 50 βαθμούς και παρέμεινε στην τέταρτη θέση έχοντας μειώσει όμως την διαφορά που τον χωρίζει από τον δεύτερο και τρίτο στους πέντε πόντους.
Ο Μίτσελ παρέταξε την ίδια ενδεκάδα που επικράτησε της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 2-0 λίγες μέρες πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Δεν έκανε καμία αλλαγή καθώς ενδεκάδα που κερδίζει... την Γιουνάιτεντ δύσκολα αλλάζει και θέλοντας να εκμεταλλευτεί την ανεβασμένη ψυχολογία τους.
Από την άλλη ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε να κλείσει τους διαδρόμους καθώς παρέταξε τους πράσινους με ένα 4-2-3-1 και με παίκτες που έβγαλαν πίεση και αρκετό τρέξιμο στην διάρκεια του πρώτου 45ου μην αφήνοντας κανέναν χώρο αμαρκάριστο και σε καμία φάση τους παίκτες του Ολυμπιακού μόνους τους. Παράλληλα προσπαθούσε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις με Μπεργκ, Ατζαγκούν, Ζέκα και Πράνιτς.
Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τους πράσινους μετά το 0-2 του Μπεργκ να μην απειλούνται λεπτό, πλην του πέναλτι, και να φτάνουν και σε ένα τρίτο τέρμα με τον Αμπέντ στο 89'.
Ο αγώνας
Εγκλωβισμένος στο χαμηλό τέμπο του Παναθηναϊκού ήταν οι Πειραιώτες από το ξεκίνημα του αγώνα. Με τους Μπεργκ και Ατζαγκούν να κινούνται τους χώρους ανάμεσα σε Λαγό, Πράνιτς, Αμπέντ και Ζέκα, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να δυσκολέψουν την πρώτη πάσα για τους γηπεδούχους που μοιραία δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό στην αναμέτρηση. Ο Ολυμπιακός αναλώθηκε σε μια ανούσια υπεροχή, την ίδια στιγμή που οι "πράσινοι" ήταν άτολμοι επιθετικά.
Η πρώτη καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 23'. Σε μια εξαιρετική ενέργεια του Πέρες από τον άξονα και κάθετη πάσα στον Ολαϊτάν δημιούργησε προϋποθέσεις γκολ στον Νιγηριανό αλλά το κοντρόλ του ήταν απογοητευτικό δίνοντας στον Καπίνο την δυνατότητα να μπλοκάρει.
Το "Γ. Καραϊσκάκης"... πάγωσε στο 30', όταν ο Ολαϊτάν σωριάστηκε στο έδαφος χάνοντας τις αισθήσεις του με τους παίκτες του Παναθηναϊκού που ήταν κοντά του να καλούν εναγωνίως τους γιατρούς στο γήπεδο. Ο 19χρονος άσος αποχώρησε με το φορείο έχοντας τις αισθήσεις του και ο Βαλντές πήρε την θέση του στον αγωνιστικό χώρο.
Πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους στο 42', όταν σουτ του Μπεργκ σε κόντρα επίθεση έφυγε άουτ.
Έβγαλε "πιστόλια" ο... Πράνιτς
Στην δεύτερη αντεπίθεση που έβγαλε ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι ο Πράνιτς δεν αστόχησε, πλασάροντας εύστοχα τον Ρομπέρτο στην δεξιά του γωνία ύστερα από την ασίστ του Μπεργκ. Με το σκορ 0-1 ολοκληρώθηκε το πρώτο 45λεπτο στο Φάληρο.
Τεράστια ευκαιρία με Μπεργκ
Με την έναρξη του δευτέρου μέρος ο Μίτσελ πέρασε τον Αβραάμ Παπαδόπουλο στην θέση του Μαρκάνο σε μια αλλαγή μόνο προσώπων και τίποτα άλλο.
Ο Παναθηναϊκός συνέχισε με την ίδια ενδεκάδα και μάλιστα στο 47' έχασε τεράστια ευκαιρία να κάνει δυο τα τέρματα του και να πάρει σοβαρό προβάδισμα για την νίκη. Ο Ζέκα με έξοχη κάθετη είδε την κίνηση του Μπεργκ ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Ρομπέρτο αλλά το πλασέ του έδιωξε τελευταία στιγμή με σωτήρια προβολή ο Παπαδόπουλος.
Ο Ολυμπιακός απείλησε στο δεύτερο μέρος για πρώτη φορά στο 59' με σέντρα του Χολέμπας από τα αριστερά και προβολή του Βαλντές αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Καπίνο.
Δεν χαρίστηκε ξανά ο Μπεργκ
Ο Παναθηναϊκός στο 67' βρέθηκε και πάλι σε θέση βολής με τον Μπεργκ και αυτή την φορά ο Σουηδός δεν χαρίστηκε. Ο φορ των πράσινων στο τετ α τετ νίκησε αρχικά τον Παπαδόπουλο τον οποίο πήρε στο σπρίντ και εν συνεχεία πλάσαρε εύστοχα νικώντας και τον Ρομπέρτο και γράφοντας το 2-0 υπέρ του Παναθηναϊκού.
Οι πράσινοι δεν ένιωθαν καμία απειλή από τον αντίπαλο τους και στο 76' λίγο έλειψε να φτάσουν και σε ένα τρίτο γκολ που θα έδινε διαστάσεις θριάμβου στην νίκη τους. Ο Αμπέντ βγήκε τετ α τετ έχοντας δίπλα του τον Μανιάτη τον πέρασε αλλά το πλασέ του έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Ρομπέρτο.
Στο 78' σε μια φάση που έχει προηγηθεί επιθετικό φάουλ πάνω στον Τριανταφυλλόπουλο ο Βαλντές έγινε αποδέκτης της μπάλας και ο Κουτρουμπής τον έσπρωξε με τα χέρια με τον Σιδηρόπουλο να δίνει το πέναλτι.
Τραυματίστηκε ο Αναστασίου
Σε εκείνο το σημείο ο Γιάννης Αναστασίου δέχτηκε ένα αντικείμενο, ένα ποτήρι γεμάτο αναψυκτικό με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος αφού τον βρήκε στο μάτι. Μάλιστα ο Μίτσελ πήγε από πάνω του για να δει τι έπαθε. Αφού του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες ο Αναστασίου παρέμεινε στον πάγκο με δεμένο το μάτι.
Στο παιχνίδι που συνεχίστηκε μετά από τρία λεπτά ο Τσόρι ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι αλλά το έστειλε πάνω από την εστία του Καπίνο.
Τρίτο γκολ με Αμπέντ
Από τη στιγμή που χάθηκε το πέναλτι όλα έδειχναν ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να επιστρέψει και πάλι στο ματς. Αντίθετα ο Παναθηναϊκός έφτασε και σε τρίτο γκολ με τον Αμπέντ. Ο άσος του τριφυλλιού πήρε την απόφαση να κάνει απευθείας ένα φάουλ από τα αριστερά και προς το κόρνερ με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και να νικάει τον Ρομπέρτο.

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (ΕΠΣ Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης (ΕΠΣ Πιερίας), Αλέξανδρος Γρεβένης (ΕΠΣ Χαλκιδικής)
Τέταρτος: Μιχαήλ Κουκουλάκης (ΕΠΣ Ηρακλείου)

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Μαρκάνο (46' Παπαδόπουλος), Χολέμπας, Μανιάτης, Εντινγκά, Ολαϊτάν (35' Βαλντές), Πέρες, Ντομίνγκες, Κάμπελ.
Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντεφελντ, Νάνο, Λαγός (90' Μαρινάκης), Πράνιτς, Ατζαγκούν (86' Καρέλης), Ζέκα, Αμπέντ, Μπεργκ (76' Πέτριτς).
Γκολ: 45' Πράνιτς, 67' Μπεργκ, 89' Αμπέντ.
Κίτρινες κάρτες: 63' Εντιγκά, 76' Χολέμπας / 54' Λαγός

Prasinanea

* Μετά την αποψινή ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ ΠΟΥΤΣΑ, ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ, βουλώνετε και δεν ξαναμιλάτε για ποδόσφαιρο για τα επόμενα 10 χρόνια.
1ον) Αήττητο ε; ΝΑ!!! / Φιέστα ε; ΝΑ!!!
2ον) Ούτως ή άλλως το μοναδικό αήττητο στην ιστορία ήταν το ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΕΠΟΣ του '63.
3ον) Συνεχίστε την αστεία καταμέτρηση, 48-50-55...
4ον) Κανονισμένο για το Στοίχημα θα ήταν...
5ον) «Η Γιουνάιτεντ είναι ήδη αποκλεισμένη, ας μας φέρουν τη Ρεάλ».
6ον) Πότε επιτέλους θα μπει λουκέτο σε αυτό το άντρο των δολοφόνων και της ντροπής;;;
7ον) ΠΟΥΤΣΑ. ΠΟΥΤΣΑ. ΠΟΥΤΣΑ.
8ον) Σε ευχαριστώ Τριφυλλάρα για την τεράστια ηδονή.

Παναθηναϊκός - Άρης 71-59

Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Άρη 71-59, στην 20η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να εμπιστεύεται το... νέο αίμα των "πρασίνων". Για μία ακόμη φορά, ο Ζακ Ράιτ ήταν εξαιρετικός.
Παρουσία του Ζακ Ράιτ, ο Παναθηναϊκός έτρεξε, σκόραρε εύκολους πόντους (που έλειπαν από το μενού του -γενικότερα) και επιβλήθηκε του Άρη , για να φτάσει τις 19 νίκες, στην 20η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ.
Ο Διαμαντίδης τελείωσε με 2 αμ. ριμπ. και έφτασε τα 1429, στα πρωταθλήματα ΕΣΑΚΕ. Ο Τσαρτσαρής είναι στην 1η θέση με 1.505, ακολουθεί ο "Μήτσος" και στην 3η θέση πια είναι ο Στόγιαν Βράνκοβιτς (με 1429). Πέραν του Ραμέλ Κάρι, εκτός ρόστερ ήταν και ο Στεφάν Λασμέ, με πρόβλημα στον αντίχειρα.
Ο αγώνας
Οι Ούκιτς, Παππάς και Διαμαντίδης που εμφανίστηκαν στο... αρχικό σχήμα παρέα (μαζί με τους Ματσιούλις και Γκιστ, δεδομένης της απουσίας του Λασμέ) διασφάλισαν το 8-2 (2.43''), για να αντιδράσει ο Άρης, περνώντας την μπάλα στο καλάθι. Με τους Ασημακόπουλο και Χαρίση έτρεξε σερί 9-0 και προηγήθηκε 10-14 (6.20), πριν πιέσει περισσότερο στην άμυνα ο ΠΑΟ και "κλείσει" το πρώτο δεκάλεπτο με 20-16. Καθοριστικής σημασίας ήταν και η είσοδος του Ράιτ (αλλά και τα 6 λάθη των φιλοξενούμενων).
Οι γηπεδούχοι είχαν βρει ρυθμό και παρά τις αλλαγές του Πεδουλάκη (έως το ημίχρονο, είχαν παίξει όλοι πλην του Διαμαντάκου), με το επί μέρους 12-4 στην εκκίνηση να "οδηγεί" στο 32-20 (με τον νέο στο ΟΑΚΑ να κάνει εξαιρετικό έργο) και το 24-12 έως το 44-28 του 20', να αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Τα κλεψίματα του Παναθηναϊκού είχαν γίνει 7, ενώ στη β' περίοδο ο κυπελλούχος Ελλάδος είχε 4/4 βολές, 7/8 διπ. και 2/6 τριπ. με μόνο 2 λάθη. Οι Θεσσαλονικείς μέτρησαν 6/12 διπ., 0/4 τριπ., ενώ δεν εκτέλεσαν βολές.
Η διαφορά έφτασε και στο +24, όταν ο Ράιτ έφτασε τους 15π. (σε 15.26'' συμμετοχής) και διαμόρφωσε το 56-32, καταθέτοντας μυαλό και ενέργεια, εξ ου και μετά ζήτησε αλλαγή. Ακολούθησε ένα κρεσέντο του Σαρικόπουλου, τον οποίον εκμεταλλεύτηκαν οι συμπαίκτες του, διότι διέγνωσαν ένα κενό στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Ο Έλληνας σέντερ σκόραρε οκτώ διαδοχικούς πόντους, έως το 60-40 του 30'. Ο Σαρικόπουλος συνέχισε να είναι αποτελεσματικός, έως το 65-46 (33'). Στο 33.08 πάτησε παρκέ και ο μόνος παίκτης των "πρασίνων" που δεν είχε σηκωθεί από τον πάγκο: ο Γιώργος Διαμαντάκος.
Μετά το 68-46, με έμμεσο τρίποντο του Ούκιτς (33.08), ο Άρης είχε τη δυνατότητα να τρέξει (κυριολεκτικά και μεταφορικά) ένα 8-0 (68-54, 35'), με τους Αθηναίου και Βεζένκοφ. Ο Πεδουλάκης επέλεξε τους Παππά, Ράιτ, Γιάνκοβιτς, Χαρλααμπόπουλο και Διαμαντάκο για το φινάλε. Ο Βεζένκοφ έφτασε τους 13 πόντους, με τη βολή που διαμόρφωσε το 69-57 (37.47''), με τον Πεδουλάκη να επιμένει στο νεανικό σχήμα και τον Μίνιτς να... εμπιστεύεται το δικό του.

Τα δεκάλεπτα: 20-16, 44-28, 60-40, 71-59

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπράμος 6 (2), Φώτσης 6 (2), Ούκιτς 11, Μαυροκεφαλίδης 10, Διαμαντίδης 3 (1), Γκιστ 4, Παππάς 5, Γιάνκοβιτς 8 (1), Ματσιούλις 2, Ράιτ 15.
ΑΡΗΣ: Γκίκας 2, Ασημακόπουλος 7 (1), Χαρίσης 6, Βεζένκοφ 13, Σαρικόπουλος 12, Μούρτος 8, Αθηναίου 7 (1), Μύτογλου 4.

Prasinanea