27/11/10

Ισοπαλία 6-6 στη Χίο για το πράσινο πόλο, νίκη 70-57 επί του Πανιωνίου στη Λεωφόρο για το μπάσκετ γυναικών


 Στο σπουδαιότερο παιχνίδι του Σαββάτου για την τρίτη αγωνιστική της Α1 ανδρών, ο Παναθηναϊκός απέσπασε ισοπαλία 6-6 από τη Χίο στο Ιωνικό κολυμβητήριο.

 Αυτή ήταν η πρώτη ισοπαλία του φετινού πρωταθλήματος, ενώ οι δύο ομάδες παρέμειναν αήττητες και ισόβαθμες στη δεύτερη θέση της κατάταξης με επτά βαθμούς, αφήνοντας μόνο πρώτο με εννέα τον Ολυμπιακό.
 Οι "νησιώτες" προηγήθηκαν με 4-1 στις αρχές της δεύτερης περιόδου, αλλά στη συνέχεια οι "πράσινοι" βελτίωσαν θεαματικά την άμυνά τους και προηγήθηκαν με 6-5, πριν ο Γιώργος Φουντούλης διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα, 23'' πριν τη λήξη.

 Τα οκτάλεπτα: 3-1, 1-2, 0-1, 2-2.

 Τα γκολ των δύο ομάδων:

 Χίος (Μικέδης): Σάντα 2, Κότεριλ 2, Χατζηδάκης 1, Φουντούλης 1.

 Παναθηναϊκός (Κουντουδιός): Γ.Αφρουδάκης 2, Καφετζόπουλος 2, Φαναριώτογλου 1, Δερμιτζάκης 1.

 Από εδώ.

 * Το επόμενο Σάββατο ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Βουλιαγμένη.


 Παίζοντας εκπληκτικό μπάσκετ για 30' και με την Ντερέβνιανικ να κάνει το καλύτερο παιχνίδι της στην Ελλάδα ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 70-57 τον Πανιώνιο. Και αν δεν ήταν η κούραση στο τέλος, σίγουρα η διαφορά θα ήταν μεγαλύτερη για τις πράσινες που έπαιξαν πολύ καλή άμυνα και πήραν πόντους και από την Μαρτζινεάν (μίλησε στο τέλος) αλλά και από την πολύ καλή Δάφκου.

 Ο Παναθηναϊκός στα πρώτα λεπτά δεν μπορούσε να βρει λύση στο μαρκάρισμα της Τίνα Στεν που με 11 πόντους είχε κάνει το 11-8 στο 7'. Η είσοδος των Ντερέβνιανικ και Ζικυρίδου σε εκείνο το σημείο άλλαξε την εικόνα των πρασίνων τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά.
 Η Αμερικανίδα έκανε εντυπωσιακά πράγματα, οργάνωσε τις πράσινες επιθέσεις και σκόραρε, ενώ στην άμυνα οι πράσινες με τέσσερα κλεψίματα σε οκτώ λεπτά έκαναν ένα σερί 19-2 για να προηγηθούν με 27-13 στο 13'. Από αυτούς, οι 11 πόντοι ήταν της Ντερέβνιανικ!
 Η Μαρτζινεάν βρήκε και αυτή τον στόχο από την περιφέρεια και η διαφορά μεγάλωνε όλο και περισσότερο (40-22 στο 18') με τον Γιάννη Γερεουδάκη να βρίσκει λύσεις και από τις παίκτριες που ερχόντουσαν από τον πάγκο (Δάφκου) και έτσι να μπορεί να δίνει ανάσες.
 Οι καλές άμυνες στην weak side με παίκτριες να δίνουν βοήθεια και να κλέβουν την μπάλα, βοήθησε τον Παναθηναϊκό να συντηρεί σε υψηλά επίπεδα την διαφορά και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (50-30, στο 24').
 Ο Πανίωνιος πίεσε στην άμυνα, οι διαιτητές επέτρεψαν το σκληρό παιχνίδι, αλλά ο Παναθηναϊκός είτε με την Ντερέβνιανικ ή με την Δάφκου έβρισκε λύσεις για να πάει στο 31' με το σκορ να είναι 61-40 και να έχει... αγκαλιάσει τη νίκη.
 Η κούραση όμως έκανε εμφανή τα σημάδια της κυρίως στην επίθεση όπου έγιναν αρκετές λάθος επιθέσεις. Ο Παναθηναϊκός έμεινε για έξι λεπτά χωρίς πόντο, στην άμυνα οι πράσινες ήταν φορτωμένες με φάουλ και δεν μπορούσαν να πιέσουν όσο πριν και ο Πανιώνιος μείωσε σε 61-52 στο 36' με ένα σερί 12-0 και τον Γιάννη Γερεουδάκη να καλεί και τα δύο του τάιμ άουτ σε διάστημα τριών λεπτών για να διορθώσει την κατάσταση.
 Η Μαρτζινεάν απάντησε στα καλάθια της Πρασσά και με τέσσερις συνεχόμενους πόντους της έκανε το 65-55, 2' πριν το τέλος. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε έξυπνα με τον χρόνο και έφτασε στην τέταρτη του νίκη, με μοναδικό μελανό σημείο το ότι έχασε στο τέλος την διαφορά.

 Τα δεκάλεπτα: 18-13, 42-27, 57-40, 70-57.

 Οι πόντοι των δύο ομάδων:


 Παναθηναϊκός (Γερεουδάκης): Κορακίτη, Βλάνη, Χαλιβελάκη 4,Παντέλη 6, Δάφκου 13, Τζεγιαννάκη 2, Ζικυρίδου 7, Ντερέβνιακ 20 (2), Μαρτζινεάν 18 (2).

 Πανιώνιος  (Καλογερόπουλος): Κοχ 9(1), Τρέμκατζη 2, Στεν 21, Γκότζη 3, Πρασσά 12(1), Ρούσου 9, Τιέρνι 1.

 Από εδώ.

 * Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα απ' τον Άρη και έκανε το 4/5 στη φετινή Α1, ενώ το επόμενο Σάββατο παίζει στον Βόλο με τον Ολυμπιακό.

Ηρακλής Κηφισιάς - Παναθηναϊκός 3-1, κακή εμφάνιση και ήττα-έκπληξη στο Ζηρίνειο


 Η δεύτερη ήττα του πρωταθλητή Παναθηναϊκού σε πέντε αγώνες, απομάκρυνε την ομάδα του Σπύρου Χουντουμάδη από την κορυφή.

 Οι "πράσινες" γνώρισαν την ήττα με 3-1 (25-13, 22-25, 25-20, 25-18) από τον Ηρακλή Κηφισιάς στο "Ζηρίνειο". Ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε χωρίς τις Μλαντένοβιτς, Τζανακάκη και τη Μόλναρ (σ.σ. αναμένεται μέχρι την Τετάρτη να βρίσκεται στην Ελλάδα).

 Η επιστροφή του Χουντουμάδη στο "Ζηρίνειο" δεν ήταν αυτή που επιθυμούσε ο τέως τεχνικός του Ηρακλή Κηφισιάς. Κορυφαία για τις γηπεδούχους ήταν η Νομικού με 22 πόντους, ενώ για τις "πράσινες" η Μαχόν είχε 23 και 21 η Χατζηνικολάου.

 Με ήττα λοιπόν συνοδεύτηκε το ντεμπούτο του έφορου του Παναθηναϊκού, Νίκου Πλυτά στη γυναικεία ομάδα βόλεϊ.

 Τα σετ: 25-13, 22-25, 25-20, 25-18.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Ηρακλής Κηφισιάς (Κόβαζιτς): Κουντουρά 7 (1 άσος, 4/7 επ., 2 μπλοκ), Νομικού 24 (21/48 επ., 3 μπλοκ), Καραγκούνη 9 (7/12 επ., 67% υπ., 2 μπλοκ), Γιώτα 5 (1 άσος, 2/8 επ., 2 μπλοκ), Ιβάνοβα 18 (2 άσοι, 16/25 επ., 71% υπ.), Λαμπρούση 10 (1 άσος, 1/3 επ., 8 μπλοκ), Παπαδοπούλου (λ, 64% υπ.), Γλύκα, Διώτη 1 (1/4 επ.), Καβαδία 1 (1 μπλοκ).

 Παναθηναϊκός (Χουντουμάδης): Δηλαβέρη, Μαχόν 21 (20/45 επ.,65% υπ., 1 μπλοκ), Χριστοδούλου 2 (2 μπλοκ), Χατζηνικολάου 15 (2 άσοι, 11/20 επ., 2 μπλοκ), Παπαφωτίου 7 (2 άσοι, 5 μπλοκ), Καρπουζά 2 (1 άσος, 1/2 επ.), Μυλωνά (λ, 86% υπ.), Μαλουσάρη 7 (1 άσος, 5/19 επ., 34% υπ., 1 μπλοκ).

 * Δυστυχώς αποτελέσματα σαν το σημερινό θα δούμε και στο μέλλον, όσο τα κορίτσια εξακολουθούν να παίζουν απλήρωτα και οι κύριοι "υπεύθυνοι" δείχνουν πλήρη αδιαφορία.

26/11/10

Τιρόλ Ίνσμπουργκ - Παναθηναϊκός 3-1, το πάλεψαν αλλά..


 Παρότι υπερέβαλαν εαυτούς, το μόνο που κατάφεραν οι «πράσινοι» απέναντι στην Τιρόλ στο Ίνσμπουργκ, ήταν να πάρουν ένα σετ. Η ήττα με 3-1 από τους Αυστριακούς ήταν αναμενόμενη με δεδομένα τα τεράστια προβλήματα.
 Ευθύς εξαρχής η αναμέτρηση στο Ίνσμπουργκ απέναντι στην Τιρόλ ήταν δύσκολη για τον Παναθηναϊκό. Άλλωστε οι Αυστριακοί πέρσι είχαν καταφέρει να προκριθούν στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο ο σημερινός αγώνας της ομάδας του Στέλιο Καζάζη έγινε απίστευτα πιο δύσκολος με δεδομένα τα τεράστια προβλήματα που υπήρχαν. Και όταν λέμε προβλήματα δεν αναφερόμαστε στα γνωστά οικονομικά, αλλά στα αγωνιστικά. Άλλωστε τα οικονομικά οι «πράσινοι» έχουν δείξει πως τα ξεπερνάνε, το θέμα είναι το πώς θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τις απουσίες.
Τελικά παρά την πολύ μεγάλη προσπάθεια, οι παίκτες του «τριφυλλιού» ηττήθηκαν από την Τιρόλ με 3-1 (25-17, 30-32, 25-17, 25-17), σε ένα ακόμα ματς στο οποίο έγινε κατάθεση ψυχής.

 Με ακραίο τον Πετρέα και χαμένο το πρώτο

 Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Στέλιος Καζάζης κατέβασε την ομάδα με τους Ψάρρα, Γιορντάνοφ, ακραίους τους Πετρέα και Μηνούδη, κεντρικούς τους Κόβατς και Πανταλέων και λίμπερο τον Παπαδημητρίου. Στο ξεκίνημα του αγώνα με τους γηπεδούχους να εκμεταλλεύονται την κακή υποδοχή του «τριφυλλιού» η Τιρόλ πήρε άνετα το προβάδισμα.

 Ντονάς, Γκενς και με ψυχή το 1-1

 Στο δεύτερο σετ έγινε πραγματικά κατάθεση ψυχής από τους «πράσινους». Με τον Ντονά να ξεκινάει ως ακραίος, τον Πετρέα να παίρνει την θέση του Κόβατς αγωνιζόμενος στο κέντρο και τον Γκενς αυτή του Ψάρρα, οι παίκτες του Στέλιου Καζάζη ξεκίνησαν εντυπωσιακά. Πήραν από νωρίς το προβάδισμα, φτάνοντάς το στους 7 πόντους (11-18). Εκεί που όλα έδειχναν πως θα έρθει εύκολα το 1-1 με το σκορ να είναι στο 15-20,κάτι το ανέβασμα της απόδοσης των γηπεδούχων, κάτι το κατέβασμα ταχύτητας στον Παναθηναϊκό, έκαναν το σετ ντέρμπι. Μάλιστα οι Αυστριακοί κατάφεραν να κάνουν το 23-21, δείχνοντας πως θα κάνουν το 2-0. Εκεί όμως μίλησε η ψυχή των «πράσινων» που παρότι αποδεκατισμένοι, βρήκαν τα αποθέματα να το γυρίσουν και με επίθεση του Γιορντάνοφ να κάνουν το 30-32 και να πάρουν το σετ, δείχνοντας πως είναι πραγματικά πολύ σκληροί για να πεθάνουν.

 Μετά παρέδωσαν πνεύμα

 Η υπερπροσπάθεια του δευτέρου σετ φάνηκε στα επόμενα δύο, καθώς οι παίκτες του Στέλιου Καζάζη όσο και να προσπάθησαν δεν μπόρεσαν να μπουν στο ματς. Παρά τις προσπάθειες, φιλότιμες και με το παραπάνω, οι «πράσινοι» έχασαν τα άλλα δύο κερδίζοντας από 17 πόντους και παρότι μια ήττα είναι ήττα, κανείς δεν μπορεί να πει πως δεν έφυγαν από την Αυστρία με ψηλά το κεφάλι.

 Τα σετ: 25-17, 30-32, 25-17, 25-17.

 Οι πόντοι και τα στατιστικά των δύο ομάδων:

 Τιρόλ (Κριστιάνσκι): Τσέμπρον 12, Καρλέτι, Γκάβαν 8, Μόζερ 8, Ντα Σίλβα 33, Κανκάνπα 15, Λαούρε λ. 46% υπ., Κότσαλ, Σβόμποντα.
 
 Παναθηναϊκός (Καζάζης): Πανταλέων 4, Κόβατς, Ψάρρας, Γιορντάνοφ 27 (26/49 επ.), Μηνούδης 9, Πετρέας 5, Παπαδημητρίου λ. 61%, Γκενς 2, Ντονάς 9.

 Από gazzetta.gr.

 * Με τα γνωστά οικονομικά προβλήματα, τον Καστάρ να τα παρατάει και να φεύγει και το Λάππα να είναι τραυματίας, οι μάγκες του Καζάζη κατάφεραν να πάρουν έστω 1 σετ, αλλά δυστυχώς δεν απέφυγαν τη δεύτερη ήττα στη διοργάνωση.
 * Αύριο ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται απ' τη Λαμία για την Α1 των ανδρών.

Παναθηναϊκός-Βαλένθια 69-73, του χάλασε το πάρτι..


 Το 500ο ευρωπαϊκό παιχνίδι του Παναθηναϊκού δεν έμελε να συνοδευτεί με νίκη, καθώς η Βαλένθια «άλωσε» το ΟΑΚΑ με 73-69.

 Οι Ισπανοί πίκραναν τους 7.000 φίλους του «τριφυλλιού» που ανηφόρησαν στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων με σκοπό να γιορτάσουν το επετειακού χαρακτήρα παιχνίδι της ομάδας τους.
 Με την δεύτερη ήττα τους σε έξι ματς στην Ευρωλίγκα, οι «πράσινοι» μπήκαν σε… περιπέτειες σχετικά με την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου.
 Ντε Κολό (14 π.), Σαβάνοβιτς (12 π.) και Κουκ (8 π.-9 ασ.) ήταν οι κορυφαίοι για την ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς ενώ για ον Παναθηναϊκό ξεχώρισε ο Ρομέιν Σάτο (19 π.).

 H εξέλιξη του ματς...
 Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Οι «πράσινοι» προσπαθούσαν να ξεφύγουν στο σκορ και να «καθαρίσουν» την υπόθεση νίκη από νωρίς, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατόν να συμβεί ελέω της καλής παρουσίας των Ισπανών στο παρκέ του ΟΑΚΑ.
 Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 22-22, ενώ το τέλος του ημιχρόνου βρήκε τους «πράσινους» προηγούμενους με 39-37. Όπως αντιλαμβάνεστε αυτή δεν ήταν διαφορά ικανή να τους κάνει να αισθανθούν ήσυχοι εν όψει της επανάληψης.
 Με ηγέτη τον Ρομέιν Σάτο πάντως, κατάφεραν να προηγηθούν με 48-43 στα μέσα της τρίτης περιόδου και με 57-48 με το φινάλε του. Το +8 θα μπορούσε να αποτελέσει ένα καλό «μαξιλαράκι» για τους παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Έλα, όμως, που οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν διατεθειμένοι να «παραδώσουν» τα «όπλα». Με σερί 7-0 μείωσαν σε 57-55 στο 32’ και έκαναν ξανά το παιχνίδι ντέρμπι, ενώ στο 38’ προσπέρασαν με 61-62.
 Με τρίποντο του Φώτση έγινε το 64-62, αλλά ο Ντε Κολό με τέσσερις προσωπικούς δικούς του πόντους έδωσε προβάδισμα με 64-66 στην ομάδα του 41 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη.
Ακολούθως, ο  Νίκολας αστόχησε σε τρίποντο και ο Σαβάνοβιτς έφυγε στον αιφνιδιασμό και έκανε το 64-68 καθώς παρότι η μπάλα του έφυγε από το χέρι κατέληξε στο καλάθι. Ο Διαμαντίδης κράτησε «ζωντανό» τον Παναθηναϊκό με τρίποντο στα 22 δευτερόλεπτα, μειώνοντας σε 67-68, αλλά ο Κουκ ήταν ψύχραιμος και έκανε με 2/2 βολές το 67-70. Ο Μπατίστ απάντησε με 2/2 δικές του και ο Κουκ αστόχησε σε μία. Στην τελευταία επίθεση των γηπεδούχων έγινε λάθος και κάπου εκεί όλα τελείωσαν. Το τελικό 69-73 διαμόρφωσε με βολές ο Ντε Κολό…

 Τα δεκάλεπτα: 22-22, 39-37, 57-48, 69-73

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των δύο ομάδων:
  
 Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέποτς, Περπέρογλου 11 (1), Μπατίστ 9, Φώτσης 4, Σάτο 19 (1), Νίκολας 3 (1), Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 10 (2), Βουγιούκας 4, Καλάθης 5, Καϊμακόγλου.
 

 Βαλένθια (Πέσιτς): Κουκ 8, Ρίτσαρντσον 7 (1), Κλαβέρ 12 (2), Σιμεόν, Λίστσουκ 9, Μαρτίνεθ 7 (1), Πιετρούς 2, Σαβάνοβιτς 12 (2), Ντε Κολό 14 (1), Γιαβτόκας 2.

 Από gazzetta.gr.

 * Απρόσμενη εντός έδρας ήττα, η οποία βέβαια λογικά δεν πρόκειται να στοιχίσει σε μεγάλο βαθμό.
 Το παιχνίδι χάθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο, όπου και ο Παναθηναϊκός ήταν τραγικά άστοχος. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι πετύχαμε μόλις 4 πόντους (οι 2 με βολές) στα πρώτα 6 λεπτά του δ' δεκαλέπτου! Αυτό πάντως και με δεδομένο ότι η στρατηγική παίζει μεγάλο ρόλο στο σημερινό αθλητισμό, με βάζει σε σκέψεις σχετικά με την περίπτωση ο Ομπράντοβιτς να έχασε το ματς, με σκοπό να τερματίσει 2ος στον όμιλο και να αποφύγει την πιθανότητα του να πέσει πάνω στη Μπαρτσελόνα στην επόμενη φάση!

 * Για το πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Κυριακή το Μαρούσι.

25/11/10

Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα 0-3, οριστικά εκτός Ευρώπης το Τριφύλλι...


 Ο Παναθηναϊκός για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League ηττήθηκε εύκολα απ' την ανώτερη Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ με 0-3 και αποχαιρέτησε πρόωρα την Ευρώπη, μιας και η νίκη της Ρούμπιν Καζάν επί της Κοπεγχάγης τον άφησε οριστικά στην 4η θέση...

 Στο πρώτο ημίχρονο η εικόνα της ομάδας ήταν ικανοποιητική. Μάλιστα θα μπορούσε να είχε γίνει και το 1-0 με την πολύ μεγάλη ευκαιρία του Σισέ, αλλά δυστυχώς ο Γάλλος παιχταράς πλάσαρε επάνω στον Βαλντές. Αλλά δεν ήταν μόνο η ευκαιρία του Τζιμπρίλ, που από χθες είναι ο πρώτος αρχηγός της ομάδας. Ο Παναθηναϊκός έδειξε κάποια πράγματα σαν ομάδα. Είχε κάποια τρεξίματα, τρομερές βοήθειες και αλληλοκαλύψεις στην άμυνα, καλό γενικό αμυντικό προσανατολισμό, ενώ προσπάθησε να αλλάξει πολλές πάσες στην επίθεση.
 Βέβαια η Μπαρτσελόνα μετά το αρχικό μούδιασμα που είχε, άρχισε να ξεδιπλώνει αυτό το γνωστό παιχνίδι της, με τις συνεχείς και πολύ γρήγορες πάσες, που δύσκολα αντιμετωπίζεται.
 Και αφού στο 25' ο Τζόρβας απέκρουσε σουτ του Αντριάνο, ήρθε το 0-1 λίγο αργότερα, όταν ο Άλβες πέρασε εκπληκτική κάθετη πάσα στον Πέδρο και ο Ισπανός επιθετικός πλάσαρε εύστοχα.
 Προς το τέλος του ημιχρόνου η Μπαρτσελόνα έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ, αλλά ο Τζόρβας, που έκανε πολύ καλό ματς χθες και δεν ευθύνεται σε κανένα γκολ, πραγματοποίησε πολύ καλές αποκρούσεις.
 Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του Παναθηναϊκού έπεσε αισθητά. Τα τρεξίματα έγιναν ακόμη λιγότερα, τα λάθη περισσότερα, ενώ επήλθε και χαλαρότητα στην αμυντική λειτουργία.
 Στο 60' ήρθε το 0-2 με έναν τρομερό συνδυασμό με γρήγορες πάσες των Αντριάνο, Ινιέστα, Μέσι και εκτέλεση του Αργεντινού. Στο 69' θα έρθει και το 0-3 με το δεύτερο γκολ του Πέδρο, για να σφραγιστεί η άνετη επικράτηση των Καταλανών, με την οποία σφράγισαν την πρωτιά στον όμιλο.
 Αντίθετα ο Παναθηναϊκός τερμάτισε 4ος στον όμιλο, έμεινε στους 2 βαθμούς, χωρίς νίκη και γκολ στο ΟΑΚΑ, ενώ μένει το ματς με την Κοπεγχάγη στη Δανία, για να σώσει ο Παναθηναϊκός ότι μπορεί να σώζεται από την έως τώρα καταστροφική του Ευρωπαϊκή πορεία, την χειρότερη στην ιστορία του και το ήδη τσαλακωμένο γόητρο του Panathinaikos.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Καντέ, Μπουμσόνγκ, Κατσουράνης (68' Πλεσί), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Μαρίνος (46' Δημούτσος), Χριστοδουλόπουλος, Λουίς Γκαρθία (64' Πετρόπουλος), Σισέ.

 Μπαρτσελόνα (Πέπε Γκουαρδιόλα): Βίκτορ Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Πικέ (71' Αμπιντάλ), Πουγιόλ, Αντριάνο (76' Μάξγουελ), Μαστσεράνο, Τσάβι (71' Κεϊτά), Ινιέστα, Πέδρο, Μέσι, Βίγια.

 *  Αντίο Ευρώπη λοιπόν, στην χειρότερη παρουσία της σπουδαίας Ευρωπαϊκής μας ιστορίας. Τραγική εικόνα, όχι απαραίτητα χθες, αλλά συνολικά στα 5 έως τώρα ματς. Πάντως θέλω να μείνω σε μια μαλακία που ακούγεται συνήθως σε παρόμοιες περιπτώσεις στην Ελλάδα: "αυτή η Μπαρτσελόνα δεν παίζεται". Σιγά ρε! Η Μπαρτσελόνα εχθές έπαιξε όπως ακριβώς και με τις Ρούμπιν, Κοπεγχάγη εκτός έδρας. Κι όμως, οι Ρώσοι και οι Δανοί της πήραν άνετα την ισοπαλία, ενώ εμείς χάσαμε 0-3 χωρίς να αντιδράσουμε σε μεγάλο βαθμό. Μόνο με εμάς δηλαδή "δεν παίζεται"; Όχι δα...

 * "Πρωτάθλημα και κύπελλο Παναθηναϊκέ" ήταν το σύνθημα που δονούσε το ΟΑΚΑ μετά το τέλος του αγώνα και τον αποκλεισμό απ' την Ευρώπη.

24/11/10

Άρης - Παναθηναϊκός 72-52, πρώτη ήττα για τις γυναίκες

 Το αήττητο σερί της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού σταμάτησε στην Θεσσαλονίκη. Εκεί όπου οι παίκτριες του Γιάννη Γερεουδάκη ηττήθηκαν με 72-52 από τον Άρη.
 
 Στο εκτός έδρας ματς της εμβόλιμης 4ης αγωνιστικής, οι πράσινες γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στο φετινό πρωτάθλημα. Το ματς κρίθηκε στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τις φιλοξενούμενες να μην καταφέρνουν να σταματήσουν την Χάντι, η οποία βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα και ήταν και η κορυφαία του Άρη με 21 πόντους.
 Τα δεκάλεπτα: 15-13, 34-24, 47-40, 72-52.
 
 Οι πόντοι των δύο ομάδων:


 ΑΡΗΣ (Κωτούλης): Λενουάρ 17 (1), Ντάμπι 3 (1), Χατζάκου 9 (3), Μπουσνάκη 1, Σπυριδοπούλου 5, Σκριμπά 14, Τράντα, Μούλι, Ζότοβα 2, Χάντι 21 (10/10 διπ.).

 Παναθηναϊκός (Γερεουδάκης): Τζεγιαννάκη 3, Βλάνη 10 (1), Χαλιβελάκη 2, Μαρτζινεάν 17 (2), Παντέλη 2, Δάφκου 4, Ντερέβιανικ 6, Ζικυρίδου 8.

 Από εδώ.

 * Επόμενη αγωνιστική το Σάββατο στις 16:00 με τον Πανιώνιο, στη Λεωφόρο.

21/11/10

Παναθηναϊκός - Καβάλα 100-72, εύκολο απόγευμα για τους πρωταθλητές. 3χ3 για τις γυναίκες, 73-40 την Αμαρυλλίδα στα Βριλλήσια!


 Η Καβάλα μπορεί να δυσκόλεψε τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ημίχρονο, αλλά όταν οι «πράσινοι» βρήκαν το ρυθμό τους, ήταν αδύνατον να τους σταματήσει. Το «τριφύλλι» πήρε τη νίκη με 100-72 στο κλειστό γυμναστήριο του ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ.
 Το +13 στο οποίο σχετικά γρήγορα έφτασε ο Παναθηναϊκός (19-6, 6’30’’), ήταν μια διαφορά που δεν μπόρεσαν οι «πράσινοι» να διατηρήσουν στην πορεία της αναμέτρησης. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκανε αλλαγές, βλέποντας την απόσταση μεταξύ των δύο ομάδων να μειώνεται αισθητά. Η Καβάλα πλησίασε στους 5 πόντους (23-18, 9’30’’). Οι «πράσινοι» έφτασαν και πάλι σε διψήφιο αριθμό τη διαφορά (28-18, 10’40’’), αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν καμία διάθεση να εγκαταλείψουν την προσπάθεια, η οποία απέδωσε καρπούς. Ο Δημήτρης Πρίφτης είδε τους παίκτες του να ισοφαρίζουν (32-32, 14’10’’) και προσπέρασαν για πρώτη φορά στην αναμέτρηση στο 14’50’’ (33-34) και με δύο πόντους λίγο αργότερα (36-38, 16’10’’). Μπατίστ και Σάτο συνέβαλλαν για το 41-38 (17’45’’) με τον Παναθηναϊκό να κλείνει το πρώτο μισό της αναμέτρησης με ένα 6-0, που οδήγησε το σκορ από το 41-40 (18’20’’), στο 47-40, με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.
 Οι «πράσινοι» επέστρεψαν με πιο… άγριες διαθέσεις στο παρκέ. Έφτασαν στο +11 (51-40, 21’05’’), με τον Ντρου Νίκολας να ευστοχεί σε τρία σουτ πίσω από τα 6μ75 για να οδηγήσει στο 62-48 (25’50’’) και τον Παναθηναϊκό να ανεβάζει ρυθμό και να φτάνει ως το +16 (29’15’’) και το τρίτο δεκάλεπτο να κλείνει 67-53. Ο Στράτος Περπέρογλου οδήγησε για πρώτη φορά στο +20 (64-53, +21, 31’45’’) με τον ίδιο στον αιφνιδιασμό να βοηθά το «τριφύλλι» να απομακρυνθεί ακόμη περισσότερο, ως το +23 (76-53, 31’45’’). Η διαφορά έφτασε στη μέγιστη τιμή της στο +30 (98-68, 39’), για να ολοκληρωθεί η αναμέτρηση με 100άρα και το τελικό 100-72 δια χειρός Ίαν Βουγιούκα.
 
 Τα δεκάλεπτα: 26-18, 47-40, 67-53, 100-72.
 
 Οι πόντοι και τα στατιστικά των δύο ομάδων:

 Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 2, Περπέρογλου 15(1), Μπατίστ 4, Φώτσης 2, Σάτο 14(2) , Νίκολας 9(3), Τσαρτσαρής 9, Διαμαντίδης 5(1), Βουγιούκας 15, Καλάθης 13(1), Καϊμακόγλου 11.
 
 Καβάλα (Πρίφτης): ΜάκΙντος 15(1), Παλάσιο 16, Κοστόβ 4, Χαφ, Στεφανίδης 11(1), Γκέλιος, Σίμονς 3, Γεωργάκης 8, Γιόροβιτς 2, Καραποστόλου 5(1), Αγγελόπουλος 8(2).

 * Επόμενο ματς με την Βαλένθια την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ για την Ευρωλίγκα.



 Με την Τζεγιαννάκη να κάνει το επίσημο ντεμπούτο της για την φετινή σεζόν και τον Παναθηναϊκό να σοβαρεύεται από το 17' και μετά, οι πράσινες δεν είχαν πρόβλημα κόντρα στην Αμαρυλλίδα, όπως φανερώνει και το τελικό 40-73.
 Η Βλάνη έδωσε ρυθμό, η Χαλιβέλακη και η Ντερέβνιακ έδωσαν λύσεις στην επίθεση, η Παντέλη δεν είχε πρόβλημα κάτω από το καλάθι και με όπλο την πιεστική άμυνα σε όλο το γήπεδο και τους αιφνιδιασμούς, ο Παναθηναϊκός έκανε το 3/3 και συνεχίζει αήττητος στο πρωτάθλημα.
 Οι πράσινες ξεκίνησαν πολύ νευρικά το παιχνίδι και δεν έδειχναν συγκεντρωμένες στα πρώτα λεπτά... Η Αμαρυλλίς ήταν καλά διαβασμένη, ήταν εύστοχη στα τρίποντα και με 3/3 σερί τρίποντα, προηγήθηκε με 11-6 στο 5'.
 Ο Γίάννης Γερεουδάκης κάλεσε εσπευσμένα τάιμ άουτ και αφού έβαλε τις φωνές στις πράσινες, η εικόνα στην άμυνα βελτιώθηκε. Πίεση σε όλο το γήπεδο με μαν του μαν πρες και παγίδες σε όλο το γήπεδο.
 Πόντο ο Παναθηναϊκός μέχρι το τέλος του πρώτου δεκάλεπτου αλλά με άσχημα ποσοστά στους αιφνιδιασμούς δεν μπόρεσε και να σκοράρει...
 Η ίδια εικόνα ουσιαστικά συνεχίστηκε μέχρι και το 17'. Το 21-23 έδινε ελπίδες στις γηπεδούχες του Τάκη Κωστόπουλου. Η διαφορά όμως ύψους και το ότι οι πράσινες... ξύπνησαν έφερε ένα σερί 11-0 σε λιγότερο από δύο λεπτά, με αποτέλεσμα οι ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια με τον Παναθηναϊκό να έχει πλέον προβάδισμα ασφαλείας.
 Μπορεί η Μαρτζινεάν να συνέχιζε να ήταν άστοχη από την περιφέρεια, αλλά δεν συνέβαινε το ίδιο και με την Βλάνη που έκανε ένα ακόμα καλό παιχνίδι, για να γίνει το σκορ 26-45 στο 25'.
 Οι πράσινες δεν σταμάτησαν να πιέζουν και η διαφορά συνέχιζε να μεγαλώνει... Ο Γερεουδάκης έδωσε χρόνο συμμετοχής και στις Κορακίτη, Παπαντώνη και Χάιδα με το σκορ να γίνεται 31-73 στο 37'!

 Τα δεκάλεπτα: 11-12, 21-34, 29-50, 40-73.

 Οι πόντοι των δύο ομάδων:
 Αμαρυλλίς: Βροχίδου, Τσαγκαράκη 2, Σταμπούρλου 9 (3), Βαμβακά 7, Κλάψη, Ζακυνθινού 3 (1), Σπαθάρη 4, Στεφανίδου 6 (1), Βαλάνταση 2 (12 ριμπ.), Καπερόνη, Τουλιάτου 5, Τσιμπουάμπουα 2.

 Παναθηναϊκός: Κορακίτη, Βλάνη 11 (3), Χαλιβελάκη 10, Μαρτζινεάν 14 (9 ριμπ.), Παντέλη 9 (8 ριμπ.), Παπαντώνη 2, Τζεγιαννάκη, Ζιγκιρίδου 10 (5 κλεψ.), Χάιδα, Ντερέβνιακ 17 (6 ριμπ., 7 κλεψ.).

 * Την Τετάρτη ο Παναθηναϊκός παίζει για την 4η αγωνιστική στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη.

Παναθηναϊκός - Ηρακλής 4-2, μεγάλη ανατροπή από 0-2, με Γκμοχ στον πάγκο, Φερέιρα στα επίσημα, γίγαντα Τζιμπρίλ και... χοντρό βρισίδι απ' τη Θ13!


 Ο Ηρακλής προηγήθηκε 2-0, αλλά λογάριαζε χωρίς τον Σισέ! Ο Γάλλος με 2 γκολ «γύρισε» το ματς και ο Παναθηναϊκός νίκησε 4-2. Έχει πολλά να διορθώσει ο Ζεσουάλδο, που ήταν στα επίσημα.

 Από την κόλαση στον παράδεισο με οδηγό τον Σισέ. Εκεί πόυ όλα μετα΄το 0-2 έδειχναν μαύρα για τον Παναθηναϊκό, ο Τζιμπρίλ Σισέ πήρε την ομάδα στις πλάτες του και με δύο γκολ βοήθησε στην «πράσινη» ανατροπή. Το «τριφύλλι» επικράτησε με 4-2 με τον Γάλλο να σκοράρει δις και τους Γκαρσία και Πετρόπουλο από μία και έδειξε πως μπορεί να κάνει ανατροπές αν βγαίνει μπροστά και δεν αντιμετωπίζει την κάθε ομάδα σαν την Μπαρτσελόνα.

 Με το ίδιο σύστημα οι δύο αντίπαλοι

 Το 4-2-3-1 διάλεξαν για το ματς αυτό και οι δύο προπονητές. Ο γηπεδούχος Γιάτσεκ Γκμοχ ξεκίνησε την αναμέτρηση με τους Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια, Κατσουράνη και Μπουμσόνγκ στο κέντρο της άμυνας, τον Σπυρόπουλος αριστερά και τον Βύντρα δεξιά. Οι Πλεσί και Ζιλμπέρτο Σίλβα ήταν οι αμυντικοί μέσοι και την τριάδα μπροστά πριν τον Σισέ αποτελούσαν από αριστερά προς τα δεξιά, οι Λουίς Γκαρσία, Χριστοδουλόπουλος και Μαρίνος.
Από την πλευρά του ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε τους Ελευθερόπουλο, Κατσαμπή, Χοσέμι στο κέντρο της άμυνας, Κανακούδη αριστερά και Κυριαζή δεξιά. Οι Πίτου Γκαρσία και ο Σοάρες ήταν τα αμυντικά χαφ και πριν τον Γιάκομπ από αριστερά προς τα δεξιά ξεκίνησαν οι Σολτάνι, Μάρα και Αραμπατζής.
 
 Δυνατά οι γηπεδούχοι
 Ο αγώνας στο ΟΑΚΑ ξεκίνησε με τους παίκτες του Γιάτσεκ Γκμοχ να μπαίνουν δυνατά ζητώντας από νωρίς το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα. Ωστόσο παρά την υπεροχή, με εξαίρεση μια κεφαλιά του Γκαρσία στο 5’ την οποία μπλόκαρε ο Ελευθερόπουλος, δεν έχασαν κάποια κλασική ευκαιρία.

 Σε δύο λεπτά, δύο γκολ 
 Εκεί που όλα έδειχναν πως αργά ή γρήγορα ο Παναθηναϊκός θα άνοιγε το σκορ, μέσα σε δύο λεπτά ήρθε ο απόλυτος αιφνιδιασμός από τους «κυανόλευκους», οι οποίοι πέτυχαν δύο γκολ, παίρνοντας σοβαρό προβάδισμα για μεγάλη νίκη. Αρχικά στο 20’ ο Σολτάνι έφυγε στον αιφνιδιασμό γύρισε στον Μάρα ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αφού πρώτα αυτή χτύπησε και στο δοκάρι.
Σαν να μην έφτανε αυτό και ενώ ο κόσμος προσπαθούσε με συνθήματα να ανεβάσει ψυχολογικά τους παίκτες του Παναθηναϊκού, το ΟΑΚΑ πάγωσε. Συγκεκριμένα στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Γιάκομπ έπιασε το σουτ, ο Τζόρβας έδιωξε με τα πόδια και εκεί που όλοι πίστεψαν πως η φάση είχε τελειώσει, ένα ολέθριο λάθος του Κατσουράνη που πάσαρε στον Γκαρσία και αυτός ανενόχλητος έκανε το 0-2.

 Συνθήματα κατά παικτών από οργανωμένους
 Το 0-2 ξεχείλισε το ποτήρι της οργής για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, οι οποίοι δεν σταμάτησαν να αποδοκιμάζουν τους παίκτες της ομάδας τους, τόσο με συνθήματα όσο και με σφυρίγματα όποτε ακουμπούσαν την μπάλα. Συνθήματα όπως «παίξτε μπάλα δεν είναι αγγαρεία, αλλιώς θα παίξει η μπάλα η Θύρα 13», αλλά και άλλα σαφώς πιο υβριστικά, ακούστηκαν μετά από χρόνια στο ΟΑΚΑ και δεν ήταν λίγοι που φοβόντουσαν τα χειρότερα.

 «Πράσινη» αντεπίθεση και 2-2
 Με τους παίκτες του Γιάτσεκ Γκμοχ να αποδοκιμάζονται σε κάθε επαφή τους με την μπάλα και τον Ηρακλή να φεύγει σαν σφαίρα στην αντεπίθεση, η ήττα του «τριφυλλιού» από τον «γηραιό» φάνταζε πιθανή και μάλιστα με σκορ που άνετα θα μπορούσε να ξεφύγει.
Οι παίκτες όμως του Γιάτσεκ Γκμοχ είχαν άλλη άποψη και με αντεπίθεση διαρκείας κατάφεραν να μέχρι να τελειώσει το πρώτο μέρος να φέρουν το ματς στα ίσια.

 Γκαρσία και Σισέ το πήραν πάνω τους
 Η αρχή έγινε στο 30’ με τον Γκαρσία να εκμεταλλεύεται το τραγικό λάθος των αμυντικών του Ηρακλή και με δυνατό σουτ να μειώνει σε 1-2. Μάλιστα ήταν το τέτοιο το κλίμα που είχε διαμορφωθεί που παρά το γκολ ο κόσμος αντί να χειροκροτήσει συνέχιζε να αποδοκιμάζει.
Η πίεση των γηπεδούχων για την ισοφάριση συνεχίστηκε και αφού πρώτα χάθηκαν εξαιρετικές ευκαιρίες με τους Κυριαζή (πήγε να βάλει αυτογκόλ στο 32’) και Σισέ (δεν μπόρεσε με προβολή σε σουτ του Χριστοδουλόπουλου να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στο 35’), κατάφεραν με τη λήξη του ημιχρόνου να ισοφαρίσουν. Συγκεκριμένα ο Γκαρσία εκτέλεσε κόρνερ και ο Γάλλος επιθετικός με κεφαλιά έκανε το 2-2 βάζοντας τέλος στην γκρίνια και την μουρμούρα.

 Σισέ και τα κάτω-πάνω
 Με τον τρόπο και τον παίκτη που ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, ξεκίνησε το δεύτερο, Ο μεγάλος Τζιμπρίλ Σισέ απέδειξε για ακόμα μία φορά γιατί θωρείται και είναι φυσικά ο καλύτερος επιθετικός στην χώρα μας. Ο Γάλλος μετά από πολύ ωραία σέντρα του Σπυρόπουλου έστειλε με άπιαστη κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Ελευθερόπουλου κάνοντας μέσα σε πραγματική αποθέωση το 3-2 και κάνοντας το ΟΑΚΑ να φωνάζει ρυθμικά το όνομά του.

 Ακυρώθηκε πέναλτι και γκολ στην ίδια φάση
 Με την ψυχολογία ανεβασμένη από την μεγάλη ανατροπή οι «πράσινοι» συνέχιζαν να πιέζουν προκειμένου να μπορέσουν να πετύχουν και ένα τέταρτο γκολ. Μάλιστα στο 54’ έχουν κάθε δίκιο να φωνάζουν για την διαιτησία του Βοσκάκι. Αρχικά δεν είδε την ανατροπή του Χριστοδουλόπουλου από τον Σολτάνι και δεν έδωσε το καθαρό πέναλτι, ενώ στην συνέχεια σφύριξε λανθασμένα φάουλ στην προσπάθεια-πάσα του μεσοεπιθετικού του Παναθηναϊκού που πάσαρε στον Γκαρσία, ο οποίος με την σειρά του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Δύο μαζεμένα τραγικά λάθη που ενδεχομένως να είχαν τελειώσει και τον αγώνα.

 Αποθέωση Σισέ και τέλος από Πετρόπουλο
 Ο σκόρερ δύο τερμάτων Τζιμπρίλ Σισέ κατά την αποχώρησή του λόγω ενός ενοχλήματος που έδειχνε να έχει, όπως ήταν φυσικό γνώρισε την αποθέωση, καθώς ήταν ο άνθρωπος που άλλαξε όλο το ματς. Στην θέση του μπήκε ο Αντώνης Πετρόπουλος, ο οποίος ήταν και ο παίκτης που καθάρισε τη νίκη για τον Παναθηναϊκό. Ο νεαρός επιθετικός μετά από πολύ ωραία πάσα του Κατσουράνη, έστειλε στο 75’ την μπάλα στα δίχτυα με προβολή και έβαλε τέλος στις όποιες διαθέσεις του Ηρακλή για ισοφάριση.

 Το κράτησε στο ρελαντί
 Το 4-2 ήταν και η τελευταία μεγάλη φάση, καθώς μέχρι το τέλος στο μόνο που μπορούμε να σταθούμε είναι στην αποβολή του Σολτάνι.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
 Παναθηναϊκός (Γιάτσεκ Γκμοχ): Τζόρβας, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Πλεσί, Χριστοδουλόπουλος (68' Σιμάο), Μαρίνος (76' Καραγκούνης), Λουίς Γκαρσία, Σισέ (65' Πετρόπουλος).

 Ηρακλής (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Κυριαζής (46' Σίσιτς), Κατσαμπής (81' Κατσικάς), Κανακούδης, Μάρα, Γκονσάλεζ, Αραμπατζής, Γιάκομπ, Γκαρσία, Σοάρες (72' Κομπαγιάσι), Σολτάνι.

 Από εδώ.

 * Πήραμε το ματσάκι και τους 3 βαθμούς και μπαίνουμε πια σε εποχή Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος παρακολούθησε απ' τα επίσημα τον αγώνα και πιστεύω ότι είδε πολλά χρήσιμα πράγματα. Είδε τα καλά στοιχεία της ομάδας, αλλά και τις εμφανείς αδυναμίες και γενικά την συμπληρωμένη αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού τη φετινή σεζόν (χωρίς φυσικά τους Νίνη, Λέτο).

 * Πέραν του τρομερού Γάλλου παιχταρά, μου άρεσε πολύ ο Γκαρσία (ειδικά στο β' ημίχρονο, έκανε την καλύτερή του εμφάνιση έως τώρα), ο Ζιλμπέρτο Σίλβα (έτρεξε πάρα πολύ, βιάστηκαν αρκετοί να τον τελειώσουν, εγώ εξακολουθώ να πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει κι άλλο), ο Πλεσί (πολύ δυνατός, μαζί με Σιμάο μπορούν να φτιάξουν απροσπέλαστο δίδυμο στα χαφ) και ο Σπυρόπουλος (έκανε πολύ καλό β' ημίχρονο). Αντίθετα, κακοί ήταν ο Κατσουράνης κι ο Βύντρα. 

 * Το παιχνίδι θα μπορούσε άνετα να στραβώσει στο 0-2 και γύρισε για τέσσερις απλούς και σαφείς λόγους: 1) χάρις στο κοουτσάρισμα του Γκμοχ, 2) την παρουσία στα επίσημα του Φερέιρα (κάποιοι περπατητές αναγκάστηκαν να τρέξουν), 3) τον τεράστιο Τζιμπρίλ Σισέ και 4) τα χοντρά μπινελίκια που έφαγαν στο 0-2 απ' τους οργανωμένους και γενικά τη γιούχα απ' τον κόσμο.
 ΥΓ: Θεωρώ δεδομένο ότι με το Νιόπλια στον πάγκο αυτό το ματς δεν γύρναγε με τίποτα!

 * Γίγαντα Γιάτσεκ σε ευχαριστούμε για την αποψινή βραδιά. Ήρθες νικητής, φεύγεις νικητής (εγώ θα τον ήθελα και με Μπαρτσελόνα), όπως νικητής είχες φύγει και τότε... Ήσουν, είσαι και θα είσαι μεγάλος Παναθηναϊκός!!

 * Η Μπαρτσελόνα νίκησε την Αλμερία εκτός έδρας με 8-0(!), λίγες μέρες πριν το ματς του ΟΑΚΑ (Τετάρτη), αλλά και το ντέρμπι με τη Ρεάλ Μαδρίτης (μεθεπόμενη Δευτέρα)....

Με νίκες συνέχισε ο Παναθηναϊκός σε βόλεϊ ανδρών και γυναικών, επί του Πανελληνίου και της Λάρισας αντίστοιχα


 Πρώτος και καλύτερος! Τα παλικάρια του Καζάζη «καθάρισαν» και τον Πανελλήνιο με 3-0 και συνεχίζουν αήττητοι!

 Ο Παναθηναϊκός επικράτησε πολύ εύκολα του Πανελληνίου με σκορ 3-0, με την βαθμολογική θέση των δύο ομάδων στο Πρωτάθλημα να αποτυπώνεται πλήρως στο τάραφλεξ της Κυψέλης, μια και ο Παναθηναϊκός πέρασε εύκολο απόγευμα επιτρέποντας του να κάνει και συντήρηση δυνάμεων για τη δύσκολη συνέχεια. Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά και κέρδισε το 1ο σετ με 25-14 δείχνοντας από πολύ νωρίς πως η υπόθεση νίκη θα είναι εύκολη λεία για τους «πράσινους».
 Στο δεύτερο σετ ο Παναθηναϊκός φαίνεται πως υποτίμησε πολύ τον Πανελλήνιο χαλαρώνοντας επικίνδυνα μετά τους 15-16 πόντους,κάτι που θα μπορούσε να του στοιχίσει το σετ. Οι «πράσινοι» όμως συγκεντρώθηκαν και πήραν το σετ με 25-22. Αφού δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία του δεύτερου σετ ο Πανελλήνιος, δεν μπορούσε να ελπίζει σε κάτι καλύτερο μια και στο τρίτο σετ ο Παναθηναϊκός μπήκε με τη συνταγή και τη σοβαρότητα του πρώτου σετ και επικράτησε με 25-17.
 
 Τα σετ: 14-25, 22-25, 17-25.

 Οι πόντοι και τα στατιστικά των δύο ομάδων:
 Πανελλήνιος (Κλαρούδας): Ρουμελιωτάκης 7 (6/20 επ., 1 μπλοκ, 81% υπ. - 56% άριστες), Λουκάς (0/7 επ., 75% υπ. - 34% άριστες), Παγιάν 11 (10/24 επ.), Μαργέτης 1, Εστράδα 7 (5/11 επ., 2 μπλοκ), Δρόγκαρης 2, Γκούζντα -λ 33% υπ. - 22% άριστες) / Λιάσκος, Μπέρζινς 7 (7/16 επ., 56% υπ. - 33% άριστες), Σασάτης 1, Σαμαντάς.

 Παναθηναϊκός (Καζάζης): Πετρέας 7 (4/5 επ., 3 μπλοκ), Μηνούδης 10 (8/20 επ., 2 μπλοκ, 62% υπ. - 60% άριστες), Γιορντάνοφ 16 (12/24 επ., 4 άσοι), Γκενς 5 (3/3 επ., 2 μπλοκ), Πανταλέων 9 (5/5 επ., 3 μπλοκ), Λάππας 5 (4/8 επ., 1 μπλοκ, 61% υπ. - 28% άριστες), Παπαδημητρίου -λ (40% υπ. - 40% άριστες)/ Ντονάς, Κόβατς 1, Ψάρρας.

 Από εδώ.


 Επιστροφή στις νίκες για τη γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού. Οι πράσινες επικράτησαν εντός έδρας της Λάρισας με 3-1 σετ στο ντεμπούτο της Μαχόν με το Τριφύλλι.
 Εύκολο απόγευμα είχε ο Παναθηναϊκός στο κλειστό του Μετς, όπου πέτυχε την τρίτη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα. Οι πράσινες δεν δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στην επικράτηση και πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση, με μοναδική εμφάνιση το δεύτερο σετ, κατά τη διάρκεια του οποίου χαλάρωσαν επιτρέποντας στις φιλοξενούμενες να φτάσουν στην ισοφάριση.
Εκτός από τη Γέλενα Μλαντένοβιτς, ο προπονητής Σπύρος Χουντουμάδης είχε και μια απουσία της τελευταίας στιγμής, καθώς η Ελευθερία Τζανακάκη ένιωσε ενοχλήσεις στους κοιλιακούς και δεν αγωνίστηκε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξει το σχήμα, βάζοντας την Χριστοδούλου διαγώνια και την Καρπουζά στο κέντρο. Ακόμα και με αυτές τις αλλαγές, η ομάδα του Τριφυλλιού έδειξε χαρακτήρα και πήρε το "τρίποντο", με την Τάμι Μαχόν να κάνει το ντεμπούτο της στον Παναθηναϊκό, κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Το "βάπτισμα" πήραν και οι Αναστασία Μικρουδάκη και Νάγια Κοτζιά από την ομάδα των Νεάνιδων.

 Οι πόντοι και τα στατιστικά των δύο ομάδων:
 Παναθηναϊκός (Χουντουμάδης): Δηλαβέρη 1 (1/14 επ., 55% υπ.), Μαχόν 27 (26/47 επ., 44% υπ., 1 μπλοκ), Χριστοδούλου 17 (1 άσος, 14/27 επ., 44% υπ., 2 μπλοκ), Χατζηνικολάου 12 (1 άσος, 7/15 επ., 4 μπλοκ), Παπαφωτίου 4 (1 άσος, 2/2 επ., 1 μπλοκ), Καρπουζά 3 (1/4 επ., 2 μπλοκ), Μυλωνά (λ, 73% υπ.), Μικρουδάκη, Κοτζιά.
 
 ΕΑ Λάρισας (Οικονόμου): Νούσια 7 (7/28 επ., 47% υπ.), Μοντάνο 5 (4/30 επ., 41% υπ., 1 μπλοκ), Τουσιούδη 7 (2 άσοι, 3/9 επ., 2 μπλοκ), Ζαφειρίου 3 (1/6 επ., 2 μπλοκ), Υφαντή 4 (3/11 επ., 1 μπλοκ), Καραγιώργου 6 (1 άσος, 4/9 επ., 2 μπλοκ), Τερζόγλου (32% υπ.), Παπαστεργίου, Κατσαρέ, Τίκα.

 Από εδώ.

 * Οι άντρες συνεχίζουν αήττητοι και πρώτοι, ισόβαθμοι με τον ΠΑΟΚ και οι γυναίκες μόνες δεύτερες, 2 βαθμούς πίσω απ' την ΑΕΚ.

 * Την επόμενη αγωνιστική οι άντρες παίζουν ξανά εκτός έδρας, αυτή τη φορά με τη Λαμία, ενώ οι γυναίκες φιλοξενούνται στην Κηφισιά απ' τον Ηρακλή.