13/9/13

Ελλάδα - Ισπανία 79-75, ξορκίζοντας φαντάσματα 11 ετών έβαλε πλώρη για ακόμη μεγαλύτερα πράγματα!

 

  Η Ελλάδα έπαιξε με ψυχή, με πάθος και με όπλο την εξαιρετική της άμυνα νίκησε επιτέλους την Ισπανία με σκορ 79-75. Εκπληκτικός ο Σπανούλης, καθοριστικός ο Μπράμος στο τέλος. Αναπτερώθηκαν οι ελπίδες για πρόκριση στην 8άδα!

Οι διεθνείς πέτυχαν μεγάλη νίκη επί της Ισπανίας και πλέον σκέφτονται τα επόμενα παιχνίδια με Σλοβενία (14/9-10μ.μ., 16/9-3.30μ.μ.) και Κροατία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα νίκησε τη "φούρια ρόχα" μετά από 11 ολόκληρα χρόνια.
Στα 59'' πριν το τέλος ο Μπράμος με τρίποντο έγραψε το 75-68 υποχρεώνοντας τον Χουάν Ορένγκα να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Στα 40'' ο Σπανούλης έκανε το 77-70, ενώ ο Μουμπρού μείωσε με τρίποντο σε 77-73.
Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ο ηγέτης της Ελλάδας! Πέτυχε 20 πόντους, μάζεψε 4 ριμπάουντ, έδωσε 3 ασίστ σε 35 λεπτά αγώνα και κράτησε την ομάδα όρθια στα δύσκολα.
Ο αριθμός του αγώνα
Τα 6 λάθη της Ελλάδας ήταν αν μη τι άλλο κάτι το εκπληκτικό. Οι διεθνείς υπέπεσαν σε μόλις 6 λάθη, εκ των οποίων τα 3 έκανε ο Σπανούλης που είχε και περισσότερα λεπτά την μπάλα στα χέρια του. Στην αντίπερα όχθη, τα 17 λάθη των Ισπανών τα λένε όλα.
Που κρίθηκε το παιχνίδι
Στο τρίποντο του Μπράμου στα 59'' πριν το τέλος του αγώνα. Οι Ισπανοί φυσικά ούτε και τότε τα παράτησαν, αλλά στο τέλος υπέστησαν επιτέλους την πρώτη τους μετά από 11 χρόνια, με τον Ρούμπιο να γράφει το τελικό σκορ.
Ο αγώνας
Με τους Ζήση, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Καββαδά ξεκίνησε το παιχνίδι ο Αντρέα Τρινκέρι. Ο νεαρός σέντερ μπήκε με στόχο να κοντράρει τον Μαρκ Γκασόλ και τα κατάφερε παίρνοντας τα 2 πρώτα φάουλ του Ισπανού. Ο Σπανούλης πήρε το 3ο στο 8ο λεπτό κι έκτοτε ήταν θέμα της Εθνικής να φέρει το παιχνίδι μέσα στη ρακέτα και να κερδίσει τις μάχες απέναντι στον λίγο Ρέι. Η άμυνα μας αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα και ο Ρούντι το εκμεταλλεύτηκε. Το -10 αντικατόπτριζε την εικόνα του αγώνα με την Ελλάδα να έχει χάσει ήδη και 5 ελεύθερες βολές.
Η Ελλάδα βελτίωσε την άμυνα της στη συνέχεια, έπαιξε με ενέργεια και μείωσε σε 20-26 με τον Μπράμο με εύστοχο τρίποντο στο 12', ωστόσο και πάλι οι βολές δεν έμπαιναν (10/16). Ευτυχώς όμως που μπήκαν τα τρίποντα των Ζήση, Καϊμακόγλου και ο Μπουρούσης ήταν εύστοχος από τη γραμμή των βολών, μειώνοντας σε 29-30. Στα 2,57'' πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Ζήσης στραβοπάτησε και αποχώρησε τραυματίας. Για καλή μας τύχη ο Σπανούλης είχε ζεσταθεί και με 8 σερί πόντους έγραψε το 37-34 στο 18'. Το 41-38 του ημιχρόνου ήταν υπέρ της Ελλάδας που σούταρε με 50% στα τρίποντα (7/14), είχε μόλις 3 λάθη (έναντι 10) και πάλευε για να επανακτήσει τον έλεγχο των ριμπάουντ (13-19).
Η Ελλάδα συνέχισε την καλή της αμυντική της λειτουργία, ωστόσο και οι Ισπανοί έπαιζαν εξαιρετική άμυνα. Το πρόβλημα των διεθνών ήταν στην επίθεση που έμειναν άποντοι για πέντε λεπτά στο γ' δεκάλεπτο. Το 7-0 των Ισπανών διέκοψε ένα καλάθι του Πρίντεζη που ισοφάρισε σε 43-43. Κι ενώ η Ισπανία έκανε πολλά αβίαστα λάθη, η αδυναμία να πάρουμε το 4ο φάουλ του Γκασόλ του έδωσε την ευκαιρία να πετύχει 11 σερί πόντους γράφοντας το 50-57. Είναι χαρακτηριστικό του προβλήματος των ριμπάουντ ότι στην τελευταία επίθεση οι Ισπανοί πήραν τρία επιθετικά.
Με όπλο τη σκληρή της άμυνα, η Ελλάδα κατάφερε να μείνει μέσα στο παιχνίδι, όμως πάση θυσία ήθελε σκορ. Ο Σπανούλης με πέντε σερί πόντους έδωσε το προβάδισμα (62-61) πριν ο Ροντρίγκεθ δώσει ανάσα στην Ισπανία. Οι μάχες ήταν σώμα με σώμα μέσα στη ρακέτα με τον Μπουρούση να δίνει σημαντικές ανάσες (68-64) και τον Μπράμο να κάνει το 70-66 στα 2.15'' πριν το τέλος. Στα 59'' με τρίποντο ο Μπράμος έδωσε τη χαριστική βολή στους Ισπανούς γράφοντας το 75-68. Στο τέλος οι Ισπανοί πάλεψαν να το γυρίσουν με τους Μουμπρού και Καλδερόν, αλλά ήταν πια αργά.

Τα δεκάλεπτα: 16-26, 41-38, 52-57, 79-75

Ελλάδα (Τρινκέρι, 12/33διπ., 9/20τρ., 28/38βολ., 28ριμπ., 13ασ., 6λ., 9κλ., 3κοψ.): Σλούκας 7, Μπουρούσης 10, Ζήσης 4(1), Σπανούλης 20(3), Περπέρογλου, Παπανικολάου 5(1), Καββαδάς 3, Μαυροκεφαλίδης 1, Καϊμακόγλου 11(2), Μπράμος 8(2), Πρίντεζης 10.
Ισπανία (Ορένγκα, 17/35διπ., 8/20τρ., 17/18βολ., 34ριμπ., 15ασ., 17λ., 4κλ., 4κοψ.): Αγκιλάρ 3(1), Ρούντι Φερνάντεθ 20(2), Σέρχιο Ροντρίγκεθ 3(1), Ρέι, Καλντερόν 5(1), Ρούμπιο 6, Κλαβέρ 9(1), Σαν Εμετέριο 4, Γιουλ 2, Γκασόλ 20(1), Μουμπρού 3(1).

 Από sport24

* Η Εθνική έδωσε εμφατική απάντηση στους επικριτές της, προπονητές της εξέδρας με την γκρίνια στο DNA τους, ξόρκισε τα φαντάσματα 11 ετών από την τελευταία νίκη κόντρα στην Ισπανία και ρεφάροντας τρόπον τινά την ήττα από τους Φινλανδούς έβαλε πλώρη για πρόκριση στους «8» και εν συνεχεία για μετάλλιο, κάτι για το οποίο, ωστόσο, δεν κάνει λόγο ο Τρινκιέρι.
Κατάθεση ψυχής από την Ελλάδα, που χωρίς τον αρχηγό της (ο Φώτσης δεν αγωνίστηκε καθόλου!) κατάφερε να πετύχει μια σπουδαία νίκη (αγωνιστικά και ψυχολογικά) αφήνοντας υποσχέσεις για ακόμη καλύτερα πράγματα.
Στα άλλα ματς του ομίλου μας, οι Κροάτες διέλυσαν τους «δήμιους» της Εθνικής μας στην πρώτη φάση Φινλανδούς, ενώ η Σλοβενία έσπασε το αήττητο σερί της Ιταλίας. 'Ετσι Ιταλοί, Σλοβένοι και Κροάτες προηγούνται με 2-1, ενώ Ελλάδα, Ισπανία και Φινλανδία ακολουθούν με 1-2, με τον 6ο όμιλο να είναι ανοιχτός ως προς την τελική κατάταξη.
Στον 5ο όμιλο, οι Σέρβοι προηγούνται με 3-0, Λιθουανοί και Γάλλοι ακολουθούν με 2-1, Λετονοί και Ουκρανοί με 1-2 και ουραγοί με 0-3 οι Βέλγοι.

11/9/13

Ελλάδα - Λετονία 1-0, Βραζιλία μέσω μπαράζ

Το «δώρο» της Βοσνίας δεν ήρθε, όμως η Ελλάδα έχει τον τρόπο της (1-0 την Λετονία) και μέσω μπαράζ να βρεθεί στην Βραζιλία αν δεν γίνει η... έκπληξη τις 2 τελευταίες αγωνιστικές! 

Με θαύμα ή μπαράζ θα πάει Ρ...Ι-0! (vid)

Τελικά της αρέσει το 1-0. Ακόμα και όταν παίζει μπάλα, θέλει να την στέλνει μια φορά στα αντίπαλα δίχτυα. Όμως από την στιγμή που πίσω δεν περνάει τίποτα, αυτό το 1-0 φτάνει. Έφτασε και σήμερα στο Καραϊσκάκης απέναντι στην Λετονία. Με τον Σαλπιγγίδη να δίνει τη νίκη, την Εθνική να εξασφαλίζει την δεύτερη θέση και να ελπίζει μετά τη νίκη της Βοσνίας στη Σλοβακία, σε θαύμα για την πρωτιά. Όμως και μέσω μπαράζ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δείχνει πως μπορεί να πάει στη Βραζιλία, επειδή ξέρει να παίρνει ματς. Αυτό θα κάνει και στα μπαράζ και θα βρεθεί στα τελικά του Μουντιάλ. Τόσο απλά…

Με 4-2-3-1 και αιχμή τον Μήτρογλου

Μετά το… χρυσό γκολ που πέτυχε ο Κώστας Μήτρογλου στο Βαντούζ, ο Φερνάντο Σάντος άφησε το αγαπημένο του 4-3-3 και στο ματς με την Λετονία κατέβασε την Εθνική με 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καρνέζης έχοντας δεξιά τον Τοροσίδης, αριστερά τον Τζαβέλλα και κεντρικούς αμυντικούς τους Σιόβα και Παπασταθόπουλο. Αμυντικά χαφ ήταν οι Μανιάτης και Κατσουράνης με τον δεύτερο να έχει και πιο οργανωτικά καθήκοντα.
Στην τριάδα πριν τον Μήτρογλου δεξιά ήταν ο Σαλπιγγίδης, αριστερά ο Σαμαράς και στο κέντρο ο Νίνης, με τον Πορτογάλο να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις κάθετες μπαλιές του νυν παίκτη του ΠΑΟΚ.

Το παραλίγο πάθημα, έγινε μάθημα ως προς τον ρυθμό!

Όπως είχε αναφερθεί πολλές, πολλές φορές, το πρόβλημα της Εθνικής στον αγώνα με το Λιχτενστάιν ήταν ότι ουσιαστικά… πέταξε ένα ολόκληρο ημίχρονο, μιας και στο πρώτου ουσιαστικά ήταν σαν οι παίκτες να μην βρίσκονταν στο Βαντούζ. Αυτό το παραλίγο πάθημα, έγινε μάθημα για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος, που από το πρώτο λεπτό μπήκε δυνατά και άρχισε να πιέζει για να ανοίξει το σκορ, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ.

Συγκεκριμένα τρεις φορές μέχρι το 20’ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έφτασε μια ανάσα από το 1-0 αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Κολίνκο. Η αρχή έγινε στο 9’ όταν ο Σαλπιγγίδης δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε μετά από σέντρα του Σαμαρά. Στο 14’ ο Κολίνκο νίκησε με εξαιρετική επέμβαση τον Μήτρογλου που από σέντρα του Κατσουράνη έπιασε την κεφαλιά ψαράκι, αλλά δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει. Πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Σαμαρά μετά από ωραίο συνδυασμό με τον Νίνη να χάσει ευκαιρία, με το σουτ που επιχείρησε να βγαίνει λίγο άουτ.

Στο μισό γήπεδο

Όσο περνούσαν τα λεπτά η πίεση της Εθνικής μεγάλωνε, με τους διεθνείς να έχουν κλείσει στο μισό γήπεδο τους Λετονούς, από την στιγμή μάλιστα που μάθαιναν πως στην Σλοβακία η Σλοβακία είχε κάνει το 1-0 απέναντι στην Βοσνία. Η πίεση πήγε στο 26’ να φέριε το γκολ με τν Νίνη να κάνει ωραίο γέμισμα, αλλά τον Τοροσίδη να αστοχεί από εξαιρετική θέση με κεφαλιά ψαράκι. Ενώ έξι λεπτά πιο μετά ο Μήτρογλου νίκησε τους αμυντικούς της Λετονίας στη σέντρα του Σαλπιγγίδη, αλλά έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ. Σε όλο αυτό το διάστημα η Λετονοί δεν είχαν κάνει απολύτως τίποτα και έπρεπε να φτάσουμε στο 36’ για να κάνουν το πρώτο σουτ με τον Τσάουνα, στο οποίο ο Καρνέζης μπλόκαρε με άνεση.

Τους… κοίμισαν οι Λετονοί

Από την ευκαιρία του Μήτρογλου και μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να… κοιμίσουν τους διεθνείς. Έριξαν τον ρυθμό, πιέζοντας ψηλά, με την Εθνική να μην μπορεί να δημιουργήσει τις ευκαιρίες που είχε δημιουργήσει στο μεγαλύτερο μέρος του ημιχρόνου. Έτσι από την στιγμή που ο Μήτρογλου δεν μπόρεσε στο 45’ να σκοράρει με κεφαλιά από καλή θέση, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το μηδέν.

Ψυχρολουσία από Σλοβακία-Βοσνία

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για την Εθνική. Όχι η ομάδα του Φερνάντο Σάντος δεν δέχθηκε κάποιο γκολ, όμως έμαθε ότι η Βοσνία είχε ανατρέψει τα πάντα και από το κατά της 1-0 στο ματς με τη Σλοβακία, είχε κάνει το 1-2. Δεν ξέρουμε αν οι διεθνείς το έμαθαν, όμως σίγουρα στο ξεκίνημα ήταν σαν να μπήκαν μουδιασμένοι, χωρίς ρυθμό και φάσεις για πάνω από δέκα λεπτά.

Μίλησε ο Σάλπι…

Και ενώ ο ρυθμός του αγώνα ήταν πεσμένος σε σχέση με το ξεκίνημα, ήρθε στο 58’ με εξαιρετική πάσα του Σαμαρά και ένα ψύχραιμο και όμορφο πλασέ του Σαλπιγγίδη για να έρθει το 1-0. Ο… Σάλπι όπως και στα περισσότερα κρίσιμα ματς έδωσε την λύση, δίνοντας το προβάδισμα στην Εθνική μας.

Γύρισε χωρίς λόγο πίσω

Μετά το γκολ του Σαλπιγγίδη η Εθνική γύρισε χωρίς λόγο πίσω, αφήνοντας την Λετονία να αναλάβει τα ηνία. Και λέμε γύρισε και δεν ανέβηκαν οι Λετονοί, γιατί μέχρι εκείνο το λεπτό, οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν κάνει απολύτως τίποτα και έδειχναν ακίνδυνοι. Από την στιγμή όμως που βγήκε ο επιθετικός του ΠΑΟΚ και μπήκε ο Χριστοδουλόπουλος οι αντίπαλοι της Εθνικής βγήκαν μπροστά χάνοντας τρεις καλές ευκαιρίες για να φέρουν το ματς στα ίσια. Από εκείνο το σημείο και μέχρι το 85’ δεν υπήρξε κάτι σημαντικό. Σε εκείνο το λεπτό η Εθνική απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα, μιας και ο Ρούγκινς χτύπησε εκτός φάσης τον Κατσουράνη παίρνοντας δίκαια την κόκκινη κάρτα. Με παίκτη παραπάνω το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να κρατήσει το μηδέν πίσω, ενώ στις καθυστερήσεις με τον Μήτρογλου και τον Τοροσίδη (είχε δοκάρι), έχασε μοναδικές ευκαιρίες να πετύχει ακόμα ένα γκολ. Πήρε έτσι την μεγάλη νίκη που αρχικά της εξασφαλίζει την δεύτερη θέση και τα μπαράζ, ενώ για να μπορέσει να περάσει τη Βοσνία θα πρέπει να κάνει το δύο στα δύο με Σλοβακία και Λιχτενστάιν και να φέρει έστω και μία ισοπαλία η Βοσνία στα ματς με Λιχτενστάιν εντός και Λιθουανία εκτός.

Man of the match: Δεν λέμε ο Σαμαράς ήταν εξαιρετικός, όμως επειδή για να κερδίσεις θα πρέπει να σκοράρεις, αυτός που το έκανε ήταν ο Σαλπιγγίδης, δίνοντας τη νίκη στην Εθνική. Ο επιθετικός του «δικεφάλου» είναι έτσι ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα.

Αδύναμος κρίκος: Με το Λιχτενστάιν ήταν ο παίκτης που έδωσε τη νίκη, σήμερα ο Μήτρογλου μπορούμε να πούμε πως ήταν ο αδύναμος κρίκος, μιας και με τις ευκαιρίες που έχασε παραλίγο να στοιχίσει τη νίκη στην Εθνική. Δεν ήταν βέβαια κακός, αλλά άστοχος και άτυχος.

Στο ύψος του: Ο Γιώργος Σαμαράς στάθηκε και με το παραπάνω στο ύψος του. Ήταν μια συνεχόμενη απειλή για τους Λετονούς, ενώ με μαγική ασίστ έδωσε την ευκαιρία στον Σαλπιγγίδη να κάνει το 1-0.

Η γκάφα: Οι χαμένες ευκαιρίες ήταν οι γκάφες, αλλά αφού δεν στοίχισαν όλα καλά…

Το στραγάλι: Εξαιρετικός ο Ισλανδός Γιάκομπσον, έδωσε αυτά που είδε και είδε σωστά…

Το ταμείο του Gazzetta: Σημασία σε κάθε προκριματικό γύρο έχουν οι βαθμοί. Ας έρθουν και με μισό μηδέν. Η Εθνική το ξέρει καλά όπως φαίνεται. Παρότι σήμερα έπαιξε μπάλα, δημιούργησε και έχασε ευκαιρίες, νίκησε με το αγαπημένο της σκορ. Το γκολ του Σαλπιγγίδη εξασφάλισε την δεύτερη θέση και τα μπαράζ και όλοι περιμένουν το θαύμα μήπως η Εθνική περάσει απευθείας στην Βραζιλία. Γιατί το ότι θα πάει, είναι δεδομένο…

Από gazzetta

* Μέσω μπαράζ τελικά, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η Ελλάδα θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Οι πιθανότητες πάντως δεν είναι λίγες, αφού ως ισχυροί είναι δυνατό να έχουμε μια καλή κλήρωση, που θα είναι τέτοια αν αποφύγουμε Σουηδία ή Γαλλία (ανάλογα ποια θα είναι στους ανίσχυρους).

9/9/13

Ελλάδα - Φινλανδία 77-86, οι «Τουρκοφάγοι» πήγαν... για ψάρεμα και μπαίνουν από μειονεκτική θέση στη β' φάση

Οι Φινλανδοί ψαράδες; Προς το παρόν οδηγούν ολοταχώς τη... μεγαλόστομη Ελλάδα (77-86) για ψάρεμα, καθώς μπαίνει ως μόνη τελευταία στη β' φάση!

Μετάλλιο στο... ψάρεμα! (vid)

Η Εθνική Ελλάδος έβαλε τα χέρια της και έβγαλε τα μάτια της και πηγαίνει στη Λιουμπλιάνα με την πλάτη στον τοίχο. Η «γαλανόλευκη» δεν ψάχνει πλέον ένα καλό «χιαστί», αλλά την πρόκριση στα προημιτελικά αφού δεν μεταφέρει καμία νίκη στη σλοβενική πρωτεύουσα.
NΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Πήγε το παιχνίδι εκεί ακριβώς που ήθελε. Οι Φινλανδοί πίστεψαν στο θαύμα και τα κατάφεραν. Αφού πρώτα «υπνώτισαν» την ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι, στη συνέχεια πήραν τη νίκη και πλέον πηγαίνουν στη δεύτερη φάση με 1-1. Σε όλο το δεύτερο ημίχρονο οι Φινλανδοί δεν έχασαν ούτε μια φορά το προβάδισμα και μπορεί να πεις πως έφτασαν τελικά εύκολα στη νίκη.
MVP: Ο Πέτερι Κόπονεν. Ο 25χρονος γκαρντ της Φινλανδίας διέλυσε κάθε αμυντικό σύστημα του Αντρέα Τρινκιέρι. Πολλές φορές βέβαια σούταρε και μόνος του, αλλά ακόμη και τα σουτ εκτός λογικής που επιχείρησε, τα έβαλε και αυτά. Τα έβαλε όλα ο Κόπονεν και ήταν αυτός που «σκότωσε» την Εθνική Ελλάδος.Σε 33:04 που βρέθηκε στο παρκέ είχε 29 πόντους με 4/4βολές, 5/8δίποντα, 5/7τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 λάθη, 1 κλέψιμο και 1 κόψιμο.
AΦΑΝΤΟΣ: Όταν χάνεις ματς από τη Φινλανδία δεν μπορεί να πει κανείς πως ήταν ένας αυτός που δεν βοήθησε. Ολόκληρη η ομάδα ήταν σε άλλο γήπεδο. Χωρίς συγκέντρωση, χωρίς σχέδιο παρασύρθηκε στο ρυθμό των Φινλανδών. Βοήθεια από τον πάγκο δεν υπήρξε και έτσι άπαντες έχουν μερίδιο ευθύνης σε αυτή την απίστευτη ήττα. Από τον πρώτο έως και τον τελευταίο. Άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο. Αλλά όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης και αυτό που πρέπει να συμβεί άμεσα είναι να γυρίσει ο διακόπτης και η Εθνική να αλλάξει πρόσωπο.
ΚΕΥ POINT: Η άμυνα ήταν για δεύτερο συνεχόμενο ματς κάκιστη. Η Εθνική πέρασε μπροστά με 30-23 στο δεύτερο δεκάλεπτο έχοντας 3/6 τρίποντα. Έκτοτε, όμως, δεν έκανε τίποτα απολύτως. Ή αν προτιμάτε έκανε εύκολη τη ζωή του Κόπονεν και της παρέας τους. Και αυτό γιατί η άμυνα ήταν παθητική, η επίθεση χωρίς συγκέντρωση και σωστές επιλογές και η ομάδα του Ντέτμαν άρχισε να πιστεύει πως μπορεί. Οι Φινλανδοί με σούπερ άμυνα κράτησαν για εφτά λεπτά την Εθνική στο τρίτο δεκάλεπτο στους έξι πόντους και έτσι προηγήθηκαν με 41-50. Mετά το 50% στα τρίποντα στο ξεκίνημα του ματς, ήρθε το 0% με 0/14 (!) έως το 39' που ο Νίκος Ζήσης έβαλε ένα, αλλά τότε ήταν πάρα πολύ αργά. Οι Φινλανδοί σε όλο το δεύτερο ημίχρονο είχαν τον έλεγχο και ουσιαστικά ποτέ δεν απειλήθηκαν. Κάθε φορά που η Εθνική προσπαθούσε για τη μεγάλη ανατροπή και πλησίαζε στους 5-6 πόντους, οι Φινλανδοί είχαν αμέσως την απάντηση και έστελναν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα φτάνοντας έτσι στην τεράστια νίκη. 
ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Aρκετός ήταν ο κόσμος που βρέθηκε για ακόμη μια φορά στις εξέδρες της Bonifika Arena. Και όλοι δεν πίστευαν σε αυτά που έβλεπαν. Και οι Φινλανδοί που έβλεπαν τους παίκτες της ομάδας τους να κάνουν απίστευτα πράγματα, αλλά και οι Έλληνες με την... αγνώριστη ελληνική ομάδα.

Δεκάλεπτα: 23-22, 35-37, 47-57, 77-86

Ελλάδα (Τρινκιέρι): Σλούκας 4 (2/2βολ, 1/3διπ, 0/1τριπ, 3ριμπ, 2ασ σε 15:52''), Μπουρούσης 6 (3/4διπ, 0/1τριπ, 4ριμπ, 1ασ, 1λαθ σε 19:54''), Ζήσης 19 (4/4βολ, 3/4διπ, 3/4τριπ, 1ριμπ, 3ασ, 1λαθ σε 29:11''), Σπανούλης 17 (7/9βολ, 5/5διπ, 0/6τριπ, 1ριμπ, 3ασ, 7λαθ, 2κλεψ σε 32:57''), Περπέρογλου 4 (2/3διπ, 0/3τριπ, 2ριμπ, 3ασ σε 10:57''), Φώτσης (1ριμπ, σε 04:38''), Παπανικολάου 2 (0/2βολ, 1/2διπ, 1ασ σε 11:05''), Μαυροκεφαλίδης 10 (2/2βολ, 4/6διπ, 7ριμπ, 1λαθ σε 17:41''), Καϊμακόγλου 6 (4/4βολ, 1/3διπ, 0/3τριπ,5ριμπ, 2λαθ, 2κλεψ, 1κοψ σε 24:31''), Μπράμος 4 (1/2βολ, 1/3τριπ, 2ριμπ,1ασ σε 18:38'') Πρίντεζης 5 (1/2βολ, 2/2διπ, 0/2τριπ, 4ριμπ, 1ασ, 1λαθ σε 14:36'').
Φινλανδία (Ντέτμαν): Κοϊβίστο 7 (2/2διπ, 1/5τριπ, 3ριμπ, 2ασ, 1λαθ, σε 21:20''), Νίκιλα (1ριμπ, 2κλεψ σε 13:09''), Μουουρίνεν 15 (5/6βολ, 5/5διπ, 0/1τριπ, 5ριμπ, 1κλεψ, σε 18:11''), Χαφ 13 (6/6βολ, 2/5διπ, 1/3τριπ, 3ριμπ, 1ασ, 2λαθ σε 32:11''), Λι 4 (2/3διπ, 5ριμπ, 2λαθ, 1κλεψ σε 18:48''), Σαλίν 1 (1/4βολ, 0/1διπ, 0/4τριπ, 2ριμπ, 3ασ σε 18:48''), Κότι 14 (4/10βολ, 5/8διπ, 6ριμπ, 1ασ, 2κλεψ σε 27:20''), Κόπονεν 29 (4/4βολ, 5/8δίπ, 5/7τρίπ, 2ριμπ, 3ασ, 4λαθ,1 κλεψ, 1 κοψ σε 33:04''), Χαανπαα 1 (1/2βολ, 4ριμπ, 1λαθ σε 09:07''), Μότολα, Αχόνεν 2 (2/2βολ,0/1διπ, 1ασ σε 06:56'').

Συνολικά στατιστικά
Ελλάδα: 77π, 21/27βολ, 22/32διπ, 4/24τριπ, 23-9, 15ασ, 13λαθ, 4κλεψ, 1κοψ.
Φινλανδία: 86π, 23/34βολ, 21/33διπ, 7/22τριπ, 22-10, 11ασ, 10λαθ, 7κλεψ, 1κοψ.

Από gazzetta

* Δυστυχώς μας... έφαγαν τελικά οι Τούρκοι και όχι το αντίθετο. Τύπος, παίκτες και βλαμένοι οπαδοί έμειναν στο θρίαμβο επί της Τουρκίας και η Ελλάδα παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων στα κρισιμότατα ματς με Ιταλία και Φινλανδία, με αποτέλεσμα το 0-2 που τη φέρνει στη β' φάση σε μειονεκτική θέση. Εκεί αντιμετωπίζοντας Ισπανία, Σλοβενία και Κροατία, η Ελλάδα θα πρέπει να πετύχει σίγουρα 2 και υπό προϋποθέσεις 3 νίκες, για να προκριθεί στα νοκ άουτ. Το ότι μπορεί να το κάνει είναι το μόνο σίγουρο, τα υπόλοιπα από Πέμπτη στη Λιουμπλιάνα...

8/9/13

Ελλάδα - Ιταλία 72-81, πρώτη ήττα και... «τελικός» με Φινλανδία.

Η Ελλάδα έχασε το ντέρμπι κορυφής του Δ' ομίλου από την Ιταλία και πλέον θα πρέπει να νικήσει τη Φινλανδία το μεσημέρι της Δευτέρας (9/9). Ρεσιτάλ από το δίδυμο των Μπελινέλι-Ντατόμε, ενώ ο Ζήσης στο τέλος ήταν απελπιστικά μόνος του.


Μετά από ένα σπουδαίο ευρωπαϊκό ντέρμπι, η Ιταλία επιβλήθηκε με 81-72 της Ελλάδας και κατέκτησε την 1η θέση του Δ' ομίλου. 

Η Ελλάδα αντιμετώπισε αμυντικά προβλήματα στο μαρκάρισμα των Μπελινέλι-Ντατόμε ενώ δεν είχε και τον επιθετικό πλουραλισμό των προηγούμενων αγώνων. Ο Νίκος Ζήσης έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, κράτησε ζωντανή στο δ' δεκάλεπτο την Εθνική, αλλά δεν ήταν αρκετή η απόδοσή του.

Ο πρωταγωνιστής
Ο Μάρκο Μπελινέλι έκανε πράματα και θάματα στο παρκέ. Ήταν όλη η Ιταλία μαζί με τον Ντατόμε και επιβεβαίωσε τις χθεσινές του δηλώσεις στο Sport24.gr πως αυτός και η ομάδα του δεν φοβούνται κανέναν, έχοντας μεγάλη αυτοπεποίθηση. Τελείωσε το παιχνίδι με 23 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση.
Ο αριθμός της ημέρας
Τα 5 λάθη των Ιταλών σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι είναι ένας πάρα πολύ μικρός αριθμός. Αυτό ήταν ένα σημείο κλειδί που τους έδωσε το προβάδισμα σε κρίσιμα σημεία, καθώς οι Ιταλοί εκμεταλλεύονταν τα λάθη των διεθνών μας. Για την ιστορία η Ελλάδα έκανε 14 λάθη.
Που κρίθηκε το παιχνίδι
Στο 1.17'' για το τέλος του αγώνα, ο Αλεσάντρο Τζεντίλε ευστόχησε σε μία πολύ κρίσιμη επίθεση για την Ιταλία, γράφοντας το 70-76. Μετά το άστοχο σουτ του Σλούκα, ήταν ό,τι χειρότερο μπορούσε να περιμένει η Ελλάδα.
Ο αγώνας
Με τους Ζήση, Παπανικολάου, Περπέρογλου, Καϊμακόγλου, Μπουρούση ξεκίνησε το παιχνίδι η εθνική Ανδρών, απουσία πολλών λύσεων στους γκαρντ. Στόχος των διεθνών ήταν να ποστάρουν τους αντιπάλους τους, εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία των Ιταλών στη ρακέτα (6-5, 9-7). Οι Ιταλοί προηγήθηκαν με 14-11, όμως η Ελλάδα ήταν ψύχραιμη, έπαιξε με μυαλό έστω κι αν σε μερικές περιπτώσεις έχασε φτηνά την μπάλα (4 κλεψίματα των Ιταλών) και ισοφάρισε σε 16-16 με τρίποντο του Περπέρογλου.
Οι Ιταλοί πίεζαν στην κυκλοφορία της μπάλας, έβγαζαν περισσότερη ενέργεια στο παρκέ και αυτό που έπρεπε να κάνει η Ελλάδα ήταν να πιέσει με τη σειρά της στην άμυνα. Το έκανε, έτρεξε και βρέθηκε γρήγορα στο +5 (25-20), όμως οι πέντε προσωπικοί πόντοι του Τζεντίλε ισοφάρισαν σε 25-25. Ο Μπουρούσης επανήλθε στη θέση του Μαυροκεφαλίδη ο οποίος έδειχνε εκτός αγώνα και με τέσσερις δικούς του πόντους ξέφυγαν με 33-27. Το 38-36 έγραψε ο Μπελινέλι με τρίποντο, σε ένα ημίχρονο που η Ελλάδα δυσκολεύτηκε επιθετικά, απόρροια και της καλής περιφερειακής άμυνας των Ιταλών.
Στη συνέχεια ο Τρινκέρι επέλεξε να παίξει με τους Σλούκα και Ζήση στην περιφέρεια, όμως οι Ιταλοί έβρισκαν λύσεις από τους Μπελινέλι και Ντατόμε στην επίθεση. Η Ελλάδα προηγήθηκε με 45-42 μετά από ανάποδο λέι απ του Παπανικολάου ωστόσο οι Ιταλοί απάντησαν με σερί 9-0 και ξέφυγαν με 51-45, κρατώντας την Ελλάδα άποντη για τέσσερα λεπτά. Μπελινέλι και Ντατόμε "πυροβολούσαν" από τα 6.75μ. (47-54, 50-57), ενώ ο πρώτος έστειλε τη διαφορά στους 10 (51-61) στο 28'. Μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας στην ατομική άμυνα και τέλος γ΄περιόδου με το σκορ στο 56-63.
Με τους Ζήση και Παπανικολάου, η Ελλάδα πλησίασε στους τρεις (60-63) και παρέμεινε σε απόσταση αναπνοής με τον πρώτο να αφηνιάζει και να σκοράρει 10 συνεχόμενους πόντους, ισοφαρίζοντας σε 70-70 στο 35'. Οι Ιταλοί εκμεταλλεύτηκαν από πολύ νωρίς το μπόνους των ελευθέρων βολών και τελικά στο δίλεπτο πριν το τέλος του αγώνα βρέθηκαν ξανά στο +4 (70-74).

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 38-36, 56-63, 72-81

Ελλάδα (19/34διπ., 7/20τριπ., 33ριμπ, 14ασ., 14λ., 3κλ., 1κ.): Σλούκας 5, Μπουρούσης 11, Ζήσης 16(2), Περπέρογλου 12(3), Φώτσης 2, Παπανικολάου 11(1), Μαυροκεφαλίδης 2, Καϊμακόγλου 6, Μπράμος, Πρίντεζης 7(1).
Ιταλία (22/39διπ., 8/19τριπ., 13/17β., 24ριμπ., 9ασ., 5λ., 6κλ., 0): Αραντόρι 8(2), Τζεντίλε 16(1), Ροσέλι, Βιτάλι, Ποέτα 2, Μέλι, Μπελινέλι 23(2), Ντιένερ, Κουζίν 4, Ντατόμε 19(3), Τσιντσαρίνι 9. 

Από sport24

* Κανείς δεν υπολόγιζε την Ιταλία πριν την έναρξη του Ευρωμπάσκετ. Όμως ο Πιανιτζιάνι παρουσιάζει ένα εξαιρετικό σύνολο που διαθέτει υπερχρήσιμες μονάδες. Παρά τις σημαντικές απουσίες των Γκαλινάρι, Μπαρνιάνι, οι Ιταλοί δείχνουν περισσότερο ικανοί από ποτέ να επιστρέψουν δυναμικά στο ευρωπαϊκό προσκήνιο. Νικώντας και την Ελλάδα έφτασαν στο 4χ4 και την 1η θέση του ομίλου, ενώ προκρίθηκαν στην επόμενη φάση μεταφέροντας το απόλυτο των 4 βαθμών, καθώς έχουν νικήσει και την έτερη ομάδα που περνάει, τη Φινλανδία.
Στα της Ελλάδας, μετά την πραγματικά εκπληκτική χθεσινή εμφάνιση επί της Τουρκίας, όπως ήδη είχε τονιστεί από το βράδυ του «θριάμβου», ήταν σχεδόν απίθανο να επαναληφθεί εξίσου μεγαλειώδης εμφάνιση. Παρ' ολα αυτά παρακολουθήσαμε ένα σπουδαίο μεσογειακό ντέρμπι, που κρίθηκε σε δύο παράγοντες: το τρομακτικά κακό γ' δεκάλεπτο της Εθνικής μας και την ηγετική εμφάνιση του Μπελινέλι παράλληλα με την εξίσου σημαντική συνεισφορά του σούπερ σκόρερ Ντατόμε. 
Από την Ελλάδα το κουπί στο σκοράρισμα τράβηξαν οι Ζήσης, Περπέρογλου με βοήθειες από Μπουρούση (λίγο χρόνο συμμετοχής), Παπανικολάου, αλλά δυστυχώς δεν έφταναν, ενώ και η άμυνα -το δυνατό μας όπλο δηλαδή- δεν ήταν αυτή που έπρεπε.
Οκ, ήρθε η ήττα, καλά όμως που ήρθε τώρα, διότι μπορεί να διορθωθεί, κάτι που δε γίνεται στα νοκ-άουτ! Με νίκη, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ομως, τη Δευτέρα το μεσημέρι κόντρα στη Φινλανδία, περνάμε ως 2οι, σε διαφορετικό αποτέλεσμα η συνέχεια θα δυσκολέψει αρκετά, αλλά πιστεύω ότι η ομάδα και ο κόουτς θα αντιμετωπίσουν πολύ σωστά το κρίσιμο αυτό ματς και θα καταφέρουν να πάρουν το 2ποντο.

Τουρκία - Ελλάδα 61-84, περίπατος στη μεγαλύτερη εμφάνισή μας αλλά... αύριο αρχίζει το τουρνουά για την Ελλάδα!

ΟΛΑ ΜΕΣΑ!!! 

Να 'χα χίλια μάτια, την Εθνική να βλέπω! Μία αληθινή ομαδάρα ποδοπάτησε το τούρκικο μπουλούκι (61-84), προκρίθηκε και με τέτοιες εμφανίσεις δεν έχει ταβάνι! 

Η Εθνική Ελλάδος έστειλε τους Τούρκους σπίτι τους και πλέον κοιτάζει τον πρώτο «τελικό» κόντρα στην αήττητη Ιταλία την Κυριακή (8/9, 18:45). Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι βρίσκεται ήδη στους «12» και πλέον απομένει να μάθουμε σε ποια θέση θα τερματίσουμε στην πρώτη φάση και πόσες νίκες θα μεταφέρει η ομάδα στη δεύτερη.
ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Οι παίκτες του Αντρέα Τρινκιέρι μπήκαν στο παιχνίδι με τρομερή συγκέντρωση και ακολούθησαν το πλάνο του Ιταλού τεχνικού στο απόλυτο. Η απουσία του Βασίλη Σπανούλη δεν φάνηκε σε κανένα σημείο του ματς, οι παίκτες της «γαλανόλευκης» έπαιξαν και για τον Έλληνα γκαρντ και έτσι σε κανένα σημείο της αναμέτρησης δεν φάνηκε η απουσία του «V-Span».
MVP: Ο Γιάννης Μπουρούσης. Ο Έλληνας σέντερ ήταν απολαυστικός και απόλυτος κυρίαρχος στις δύο ρακέτες. Έκανε τους NBAερ ψηλούς της τουρκικής ομάδας να φαίνονται παίκτες της σειράς. Και τι δεν έκανε ο σέντερ της Ρεάλ Μαδρίτης όση ώρα ήταν στο παρκέ. Σε 18:54'' που βρέθηκε στο παρκέ ο Καρδιτσιώτης σέντερ είχε 21 πόντους (4/5βολ, 7/8διπ, 1/2τριπ) 4 ριμπάουντ, 3 λάθη, 1 κόψιμο. Πάντως σε αυτή την κατηγορία θα μπορούσαν εύκολα να βρίσκονται και οι Νίκος Ζήσης και Στράτος Περπέρογλου.
ΑΦΑΝΤΟΣ: Ο Χέντο Τούρκογλου. Η άμυνα των παικτών του Αντρέα Τρινκιέρι εξαφάνισε από το παρκέ τον Τούρκο σούπερ σταρ. Ο 34χρονος φόργουορντ πέτυχε τους πρώτους δύο πόντους του στο παιχνίδι στο 18' και τελείωσε το ματς με αυτούς. Έχοντας 2/4 βολές, 0/5 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ και άλλα τόσα λάθη σε 30:49'' που αγωνίστηκε.
ΚΕΥ POINT: Το δεύτερο ημίχρονο και τα ποσοστά πίσω από τα 6.75. Μέσω της φοβερής της άμυνας η ελληνική ομάδα έβγαλε πολλές φάσεις στην επίθεση σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός πως η Εθνική Ελλάδος σε 16 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο δέχτηκε όσους πόντους είχε δεχτεί στην πρώτη περίοδο (16). Και κυρίως σκόραραν με βολές.  Όσο για τα ποσοστά στα τρίποντα, απλά απίστευτα. Ως το 35' η Εθνική είχε 8/11 και τελείωσε την αναμέτρηση με 10/15 και 66%.
ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Γεμάτη ήταν η Bonifika Arena καθώς το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν ένα από τα καλύτερα της πρώτης φάσης και έτσι είχε γίνει sold out εδώ και μέρες. Με εξαίρεση ένα διπλωματικό επεισόδιο που παραλίγο να υπάρξει πριν το τζάμπολ του ματς, όλα κύλησαν ήρεμα μέσα σε άκρως μπασκετική ατμόσφαιρα. Φυσικά οι Έλληνες κέρδισαν και τη μάχη της εξέδρας. Αφού πέραν από την εντυπωσιακή εμφάνιση της ελληνικής ομάδας, οι Τούρκοι είχαν μείνει με χαμηλά το κεφάλι μιας και κατά τη διάρκεια του τελευταίου δεκαλέπτου έμαθαν πως έχασαν και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 που δεν κατέληξαν στην Κωνσταντινούπολη, αλλά στο Τόκιο.

Δεκάλεπτα: 16-21,35-41, 49-64, 61-84

Τουρκία (Τάνιεβιτς): Μπάλμπαι (0/2διπ σε 07:41''), Πρέλτζιτς 9 (3/4διπ, 1/4τριπ, 1ασ, 1λαθ, σε 27:48''), Γκιουλέρ 6 (0/1διπ, 2/4τριπ, 3ριμπ, 2ασ σε 24:31''), Ιλιασόβα 13 (1/2βολ, 6/9διπ, 0/3τριπ, 2ριμπ, 3λαθ, 3κλεψ σε 22:45''), Ερντέν 5 (3/4βολ, 1/1διπ, 2ριμπ, 2ασ, σε 19:58''), Τσετίν 3 (1/2τριπ, 1λαθ σε 09:30), Γκονλούμ 8 (4/8βολ, 2/4διπ, 8ριμπ, 1ασ, 1λαθ σε 23:04''), Αρσλάν 9 (3/4βολ, 3/3διπ, 5ασ, 1λαθ, 1κλεψ σε 16:35''), Ασίκ 6 (2/2βολ, 2/3διπ, 5ριμπ, σε 17:19''), Τούρκογλου 2 (2/4βολ, 0/5διπ, 0/4τριπ, 4ριμπ, 1ασ, 4λαθ σε 30:49'').

Ελλάδα (Τρινκιέρι): Σλούκας 14 (2/2βολ, 3/5διπ, 2/3τριπ, 1λαθ, 1κλεψ σε 20:42''), Μπουρούσης 21 (4/5βολ, 7/8διπ, 1/2τριπ, 4ριμπ, 3λαθ, 1κοψ σε 18:54''), Ζήσης 6 (3/6διπ, 0/1τριπ, 1ριμπ, 11ασ σε 28:38''), Περπέρογλου 12 (2/4βολ, 2/4διπ, 2/2τριπ, 5ριμπ, 1ασ, 3λαθ, 2κλεψ σε 27:44''), Φώτσης 3 (1/1τριπ, 3ριμπ, 1ασ σε 14:19''), Παπανικολάου 11 (0/1βολ, 4/5διπ, 1/2τριπ, 4ριμπ, 3ασ σε 25:05''), Καββαδάς (1λαθ σε 01:52''), Μαυροκεφαλίδης 6 (2/6βολ, 2/5διπ, 5ριμπ, 3ασ, 1λαθ σε 19:14''), Καϊμακόγλου 5 (1/2διπ, 1/2τριπ, 6ριμπ σε 20:44''), Μπράμος 6 (0/1διπ, 2/2τριπ, 1ασ, 1λαθ σε 13:38''), Πρίντεζης (0/1διπ, 1ριμπ, 1ασ, σε 09:10'').

Συνολικά στατιστικά
Τουρκία: 61π, 15/24βολ, 17/32διπ, 4/17τριπ, 18-7ριμπ, 12ασ, 12λαθ, 4κλεψ, 0κοψ.
Ελλάδα: 84π, 10/18βολ, 22/37διπ, 10/15τριπ, 23-7ριμπ, 21ασ, 12λαθ, 5κλεψ, 1κοψ.

Από gazzetta

* Στην καλύτερη εμφάνισή της στο Ευρωμπάσκετ η Εθνική μας ομάδα διέλυσε τους έτσι κι αλλιώς προβληματικούς Τούρκους και προκρίθηκε στην επόμενη φάση, αλλά ουσιαστικά... τώρα αρχίζει το τουρνουά για την Ελλάδα, καθώς κόντρα σε Ιταλία (Κυριακή, 19:45) και Φινλανδία (Δευτέρα, 15:30) θα κριθεί η τελική κατάταξη του ομίλου και με πόσους βαθμούς «προίκα» θα προκριθούν οι τρεις αυτές ομάδες (λογικά, εκτός αν ξυπνήσουν και αντεπιτεθούν οι Ρώσοι) στην επόμενη φάση. 
Η μεγαλειώδης ωστόσο εμφάνιση κόντρα στην Τουρκία δύσκολα μπορεί να επαναληφθεί σε λιγότερες από 24 ώρες, για αυτό το ντέρμπι κορυφής με την Ιταλία γίνεται ακόμη πιο δύσκολο. Όπως και να 'χει η δυναμική αυτής της ομάδας είναι δεδομένη και πάνω απ' όλα δείχνουμε, μετά από αρκετά χρόνια Ο Μ Α Δ Α, κάτι στο οποίο έχει συμβάλλει κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ο κόουτς Τρινκιέρι, ένας από τους καλύτερους νέους προπονητές στην Ευρώπη. Μετά από πολλά χρόνια επίσης η Ελλάδα παίζει γρήγορο μπάσκετ και ενώ έχει έναν προπονητή με αμυντική κυρίως φιλοσοφία, δείχνει πολύ καλά στοιχεία και στην επίθεση. 
Την Κυριακή λοιπόν τα σπουδαία για Ελλάδα και Ιταλία, που επίσης έφτασε στο 3χ3 νικώντας πανεύκολα την Φινλανδία, ενώ η Ρωσία που διασύρθηκε από... κάποια Σουηδία αναμένεται επιτέλους να αντιδράσει παίζοντας το τελευταίο της χαρτί με τους Σκανδιναβούς.
Τέλος, στον έτερο όμιλο με αγωνιστική δράση, στον Γ' (Α' και Β' ρεπό) η Ισπανία νίκησε εύκολα την Τσεχία, η Κροατία πήγε να αυτοκτονήσει ξανά, αλλά επικράτησε της Πολωνίας, που αποκλείστηκε και η γηπεδούχος Σλοβενία σε ένα εντυπωσιακό σε εξέλιξη ματς νίκησε στο τέλος τη Γεωργία, για το 3χ3.