14/5/11

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-1

 
 
 Ο Παναθηναϊκός έμεινε στο 1-1 με την ΑΕΚ παρουσιάζοντας το γνώριμο κακό του πρόσωπο, αν και είχε κάποιες φάσεις για να πάρει τη νίκη. Τα πράγματα δυσκολεύουν όσον αφορά στην κατάληψη της πρωτιάς στο μίνι πρωτάθλημα των πλέι οφ και την έξοδο στο Champions League και πολλά θα κριθούν στις δύο επόμενες αγωνιστικές και τις διπλές αναμετρήσεις ΠΑΟ - Ολυμπιακός Βόλου και ΠΑΟΚ - ΑΕΚ.
 
 Αντιγραφή του αγώνα από prasinanea:
 Νέα μέτρια εμφάνιση πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός στα πλέι οφ, μένοντας στο ισόπαλο 1-1 με την ΑΕΚ και πέφτοντας στη 3η θέση της βαθμολογίας. Άτυχος σε αρκετές περιπτώσεις, μήνυμα στους μετόχους έστειλαν στο τέλος οι οργανωμένοι.
 Μετριότητας συνέχεια για τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ, αφού μετά την ήττα με 2-1 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, έμεινε στο ισόπαλο 1-1 με την λειψή ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο. Σε σχέση με την πρεμιέρα, ήταν βελτιωμένος αισθητά και έχασε ευκαιρίες, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν δικαιούται να πιστεύει ότι φεύγει αδικημένος από τον αγωνιστικό χώρο.
 Παρά την απώλεια των ποιοτικότερων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ στην επίθεση, ο Παναθηναϊκός απειλήθηκε αρκετές φορές αμυντικά, απόρροια της κακής ανασταλτικής λειτουργίας του. Επιθετικά ήταν απειλητικός, κυρίως λόγω της ποιότητας του Λουίς Γκαρσία, τον οποίο αναίτια αντικατέστησε ο Φερέιρα με τον Κλέιτον. Το γρήγορο γκολ του Λεονάρντο ισοφάρισε στο 24' το αυτογκόλ του Μπλάνκο, αλλά η κακή μέρα που βρέθηκε ο Σισέ δεν του επέτρεψε να τελειώσει φάσεις που σε άλλα παιχνίδια θα είχε μετατρέψει σε γκολ.

 Στην 3η θέση

 Η ουσία είναι ότι ο Παναθηναϊκός άρχισε από την κορυφή της βαθμολογίας των πλέι οφ και πλέον έπεσε στην 3η, μετά την ολοκλήρωση δύο αγωνιστικών. Το διπλό στο Πανθεσσαλικό Στάδιο επί του Ολυμπιακού Βόλου αποτελεί μονόδρομο, προκειμένου να ελπίζει το Τριφύλλι στην κατάκτηση της θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

 Ευτυχώς ακόμα δεν χάθηκε τίποτα, αφού δύο νίκες επί του Ολυμπιακού και με ανάλογα αποτελέσματα στους αγώνες ΑΕΚ-ΠΑΟΚ μπορούν να φέρουν τούμπα το σκηνικό. Το ζήτημα όμως είναι ο Παναθηναϊκός να παρουσιάσει καλύτερο πρόσωπο και να μπορέσει να αλλάξει την κατάσταση όσο είναι καιρός. Εάν πάει στο Βόλο με την τωρινή εικόνα, τότε ενδεχομένως να κινδυνεύσει ακόμα και με μη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις...

 Μήνυμα ο κόσμος

 Ο κόσμος με την απουσία του από το ντέρμπι έστειλε ηχηρό μήνυμα στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Το Ολυμπιακό Στάδιο ήταν άδειο και κανένας δεν προσδοκά μεγαλύτερη προσέλευση στους επόμενους δύο εντός έδρας αγώνες. Επίσης, μήνυμα έστειλαν οι οργανωμένοι οπαδοί του Τριφυλλιού στους μεγαλομετόχους, ζητώντας τους να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τη δεινή θέση που έχει περιέλθει η πράσινη ΠΑΕ...

8/5/11

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Παναθηναϊκός 70-78, ★★★★★★ για το Βασιλιά της Ευρώπης!!!

 Ο Βασιλιάς επέστρεψε στο θρόνο του δύο χρόνια μετά τον θρίαμβο στο Βερολίνο!!
 
 Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ομάδα των τελευταίων 15 χρόνων, ο Αυτοκράτορας Παναθηναϊκός θριάμβευσε στο μεγάλο τελικό της Euroleague κόντρα στη Μακάμπι, την οποία υπέταξε με σκορ 78-70 και ράβει το 6ο αστέρι στη φανέλα του σημειώνοντας ακόμη μία μεγάλη επιτυχία!

 Σε αντίθεση με τον ημιτελικό κόντρα στη Σιένα και τα πολλά λάθη οι παίκτες του Ομπράντοβιτς ξεκίνησαν πολύ πιο δυνατά και αποφασισμένοι το αποψινό ματς και έδειξαν από νωρίς στους Ισραηλινούς ποιο είναι το αφεντικό του τελικού!

 Με ηγέτη τον καλύτερο αμυντικό της Ευρώπης, MVP του Final 4 αλλά και της φετινής Ευρωλίγκας γενικά και πληρέστερο Ευρωπαίο μπασκετμπολίστα, Δημήτρη Διαμαντίδη, ο Παναθηναϊκός αν και άστοχος στα τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο δεν επέτρεψε στη Μακάμπι να πάρει διαφορά παρά τη μεγάλη ευστοχία των τυπικά γηπεδούχων στα σουτ τριών πόντων.

 Το ημίχρονο έκλεισε με 3 για το Τριφύλλι (30-33), χάρις στη σπουδαία άμυνα των πρασίνων, αφού ουσιαστικά έκλεισαν τους διαδρόμους προς το καλάθι τους, με τη Μακάμπι να μένει κοντά στο σκορ μόνα από τα τρίποντα και τις ελεύθερες βολές.

 Αυτό βέβαια άλλαξε άρδην στο δεύτερο ημίχρονο. Τα τρίποντα των Ισραηλινών σταμάτησαν να μπαίνουν με τους ίδιους ρυθμούς, ενώ αντίθετα ο Παναθηναϊκός δια χειρός Σάτο, που ευστόχησε σε δύο απανωτά σουτ τριών πόντων, ξέφυγε στο σκορ και έγινε για τα καλά το φαβορί του τελικού. 
 Η διαφορά πέρασε τους 10 πόντους, η εξαιρετική άμυνα βοήθησε ακόμη περισσότερο και παρά τις τάσεις αυτοχειρίας στα τελευταία λεπτά (όταν το +14 των πρασίνων έγινε +5), ο Παναθηναϊκός με ψυχραιμία και λύσεις στο σκοράρισμα από τους Μήτσο και Μπατίστ έφτασε στη μεγάλη νίκη και την κατάκτηση του 6ου ευρωπαϊκού, που τον κατατάσσει πλέον 2ο, ισόβαθμο με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και μόλις 2 τρόπαια πίσω από τη Ρεάλ Μαδρίτης!

 Τα δεκάλεπτα: 15-22, 30-33, 43-54, 70-78.

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι του τελικού:

 Μακάμπι Τελ Αβίβ (Μπλατ): Πάργκο 12, Χέντριξ, Σαρπ, Μπλου 14(3), Ελιγιάχου 12, Πνίνι 8(2), Μπουρστάιν, Έιντσον 17(2), Μάτσβαν 3, Σχορτσανίτης 4.

 Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Μάριτς 2, Περπέρογλου 2, Μπατίστ 18, Φώτσης 5, Σάτο 13(5), Νίκολας 14(2), Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 16(1), Βουγιούκας 4, Καλάθης 4, Καϊμακόγλου.
 
 *  ★★★★★★ έφτασε ο Βασιλιάς!!!

 * Βουντού βουντού βουντού βουντού και πράσινη μαγεία, το κύπελλο το φέραμε από την Ισπανία!!!

 * Στην Πόλη θα' ναι ωραία με το 7ο παρέα!!!

 * Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ομάδα όλων των εποχών, που μας έχει χαρίσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ, στην κυριολεξία! 
 Ευχαριστούμε τους Παύλο & Θανάση Γιαννακόπουλο, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, Δημήτρη Διαμαντίδη, Μάικ Μπατίστ, Αντώνη Φώτση, Ντρου Νίκολας, Ρομέιν Σάτο, Νικ Καλάθη, Ίαν Βουγιούκα, Μιλένκο Τέπιτς, Στράτο Περπέρογλου, Κώστα Τσαρτσαρή, Άλεξ Μάριτς για τη μεγάλη αυτή επιτυχία!

 * Παίρνουν σειρά οι τελικοί της Α1 και αυτός του κυπέλλου!!!

 * ΕΛΛΑΣ ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ!!!

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-1, το χάλι του ποδοσφαίρου ΔΕΝ μετριάζει στο ελάχιστο τη χαρά για το 6ο Ευρωπαϊκό!!


 
 Ο ελλιπής Παναθηναϊκός παρουσίασε τη γνωστή του κακή εικόνα και ηττήθηκε στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ με σκορ 2-1 χάνοντας το βαθμολογικό προβάδισμα με το οποίο ξεκίνησε τα play off. Περισσότερα δεν έχω την παραμικρή όρεξη να γράψω καθώς η αποψινή βραδιά είναι αφιερωμένη ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στη μεγαλύτερη μπασκετική ομάδα όλων των εποχών στην Ευρώπη, στον Παναθηναϊκό, που έραψε το 6ο αστέρι στη φανέλα του και μας πρόσφερε ξανά τεράστια χαρά και υπερηφάνεια!

 Απλώς, παραθέτω τον αγώνα ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκού από τα prasinanea:
 Ο Παναθηναϊκός άρχισε με ήττα 2-1 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα τις υποχρεώσεις του στα πλέι οφ. Απογοητευτική εμφάνιση από τους ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού.
 Την απόλυτη αντίθεση έζησαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού την Κυριακή... Από τη μία η ομάδα μπάσκετ κατέκτησε για έκτη φορά την κορυφή της Ευρώπης και η ομάδα ποδοσφαίρου ηττήθηκε με κάτω χέρια 2-1 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα... Από τη μία όχθη η απόλυτη υπερηφάνεια και από την άλλη η απόλυτη απογοήτευση...
 Διότι δεν είναι η ήττα που ενοχλεί στη Τούμπα, όσο η εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του Τριφυλλιού. Οι πράσινοι παρουσιάστηκαν άνευροι, χωρίς πάθος και διάθεση και παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο με μοναδικό σκοπό να ολοκληρώσουν την υποχρέωση. Οι αντίπαλοι τους δεν έπιασαν σπουδαία απόδοση, ωστόσο ήθελαν τη νίκη, πάλεψαν με όλες τις δυνάμεις τους και στο τέλος πήραν τους τρεις βαθμούς.
 Η άμυνα του Παναθηναϊκού θύμισε παιδική χαρά, με το ένα λάθος να διαδέχεται το άλλο. Και δεν ευσταθούν ως επαρκής δικαιολογία οι απουσίες, γιατί οι περισσότερες αντιδράσεις αφορούσαν την έλλειψη συγκέντρωσης και την επιπολαιότητα. Επίσης, επιθετικά ο Παναθηναϊκός ήταν παντελώς ακίνδυνος και δεν κατάφερε να βγάλει ούτε μία επίθεση της προκοπής. Οι Αθανασιάσης και Ελ Ζαρ πέτυχαν δύο εύκολα τέρματα, ενώ το γκολ του Σισέ στο 79 αποτέλεσε απλά μια αναλαμπή και τίποτα περισσότερο.
 Ο Παναθηναϊκός καταρρέει, αυτό είναι μία πραγματικότητα και δυστυχώς, δεν φαίνεται στον ορίζοντα τι μπορεί να το σταματήσει. Η συνέχεια των πλέι δεν προμηνύεται ευοίωνη και χρειάζεται μία απέλπιδα προσπάθεια, ώστε να περισωθεί ότι μπορεί. Χρόνος για κατηγορίες και κρίσης δεν υπάρχει, αφού το ντέρμπι με την ΑΕΚ την Πέμπτη είναι προ των πυλών και προέχει η ομάδα να ανασυνταχθεί εάν είναι εφικτό...

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
  
 ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Έτο (70' Σνάουτσερ), Λίνο, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Γκαρσία, Βιτόλο, Ίβιτς, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (65' Ελ Ζαρ), Αθανασιάδης.

 Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Βύντρα, Κατσουράνης, Σαριέγκι, Ιωαννίδης, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο (66' Καραγκούνης), Μαρίνος (55' Γκοβού), Νίνης (75' Πετρόπουλος), Χριστοδουλόπουλος, Σισέ.