10/12/11

Κηφισιά - Παναθηναϊκός 0-3 σετ, πρώτη νίκη στη νέα αρχή με Καζάζη! Ήττα για τις γυναίκες στο μπάσκετ από Πανιώνιο

 

 Ο Παναθηναϊκός έσπασε το... ρόδι στο Ζηρίνειο και επικράτησε με 3-0 σετ της Κηφισιάς, βάζοντας τέλος στο αρνητικό σερί στο πρωτάθλημα την 7η αγωνιστική. 

Εμφανώς ψυχωμένο και αποφασισμένο υπό τις οδηγίες του νέου του προπονητή, Δημήτρη Καζάζη, το τριφύλλι έφτασε σε μια νίκη-οξυγόνο που θα αποτελέσει την καινούργια αρχή στο πρωτάθλημα. 

Παρά τα προβλήματα που υπήρξαν μέσα στην εβδομάδα (Σαρατσένι-Κοτσιλιάνος-Ψάρρας), οι "πράσινοι" έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό. Ο Δημήτρης Καζάζης, θέλοντας να πιέσει ακόμα περισσότερο από το σερβίς χρησιμοποίησε τον Στάθη Ντονά ως κεντρικό με τον τελευταίο να ανταποκρίνεται σε ακόμα μια δύσκολη αποστολή της καριέρας του. Ανεβασμένη και η τριάδα τον ξένων Σαρατσένι-Γιοζεφάσκι-Στοίκοβιτς ενώ εξαιρετικός ο αρχηγός Σωτήρης Πανταλέων που αναδείχτηκε και ο MVP της αναμέτρησης. Παλικάρι ο Ψάρρας που αγωνίστηκε σφίγγοντας τα δόντια (ελαφρύ διάστρεμμα την περασμένη Πέμπτη) ενώ εντυπωσιακές άμυνες έβγαλε ο Δαρίδης. 

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο τεχνικός του ΠΑΟ, Δημήτρης Καζάζης τόνισε: "Θεωρώ ότι έγινε μια νέα αρχή. Για μας από σήμερα ουσιαστικά ξεκινάει το πρωτάθλημα. Τα παιδιά δούλεψαν σκληρά όλη την εβδομάδα. Δείξαμε αρκετά καλά στοιχεία, Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Ντονά, που αγωνίστηκε κεντρικός αλλά και στον Ψάρρα που είχε ένα τραυματισμό πριν δυο μέρες αλλά και σε όλα τα παιδιά που υπερέβαλαν εαυτό. Ο Παναθηναϊκός ακόμα θέλει πολύ δουλειά μέσα στο γήπεδο και με κάποια ενίσχυση που υπάρχει στο πλάνο και της διοίκησης, πιστεύω η συνέχεια θα είναι καλή για μας".

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Σωτήρης Πανταλέων είπε: "Για εμάς το πρωτάθλημα ξεκινάει σήμερα. Όταν αλλάζει προπονητής αλλάζει η ψυχολογία, αλλάζουν πολλά. Θεωρώ ότι υπάρχει χρόνος ακόμα για τον Παναθηναϊκό και μπορούμε να αλλάξουμε τη θέση μας. Γι'αυτό πιστεύω ότι σήμερα έγινε μια νέα αρχή...".

Ο Πολωνός διαγώνιος και πρώτος σκόρερ του αγώνα, Τόμας Γιοζεφάσκι είπε: "Η αλλαγή του προπονητή λειτούργησε τελικά τόσο στην ψυχολογία μας, όσο και στο αγωνιστικό κομμάτι. Γνωρίζαμε την κρισιμότητα του αγώνα και θεωρώ ότι όλοι δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας. Είμαι πιο αισιόδοξος για τη συνέχεια. Έφυγε ένα βάρος από εμάς που υπήρχε λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων.  

Τα σετ: 26-28, 23-25, 19-25
 
 Από paovolleyball
 
 * Την ήττα γνώρισαν τα κορίτσια του Παναθηναϊκού στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο με 84-72, στο ντεμπούτο της Ράιτ, της νέας ξένης που ελπίζουμε να βοηθήσει την ομάδα στη συνέχεια.
 
 Τα δεκάλεπτα: 19-13, 26-18, 18-18, 21-23

 Παναθηναϊκός: Πασχοπούλου, Βλάνη, Τσακιρίδου 4, Ντέλβα 24, Μαγκλάρα 10, Ράιτ 13, Χαβαλέ, Σπαθάρη 9 (1), Κόνιαλη, Κοσμά 12, Σλούκα.