21/9/12

Μάριμπορ - Παναθηναϊκός 3-0, ΚΑΤΑΝΤΙΑ...


 Ο Παναθηναϊκός νοσεί και δυστυχώς δε διαφαίνεται γιατρειά. Δεν είναι μόνο η ήττα απ' τη Μάριμπορ, είναι το βαρύ 3-0 από μια μέτρια ομάδα στο ευρωπαϊκό στερέωμα, ένα σκορ που μικραίνει κι άλλο τον πάλαι ποτέ Panathinaikos.

 Είναι γενικά η εικόνα της ομάδας(;). Είναι η μία και μοναδική φάση για γκολ. Είναι η τραγική αμυντική λειτουργία. Είναι ο ύπνος του Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος πρέπει πλέον να φύγει... χθες, δεν πάει άλλο με τυφλή στήριξη και μαλακίες!

 Είναι ο Κατσουράνης που το μόνο που κάνει είναι... δηλώσεις, είναι οι υπόλοιποι έλληνες ποδοσφαιριστές που σέρνονται, είναι ο Κουίνσι που πανηγυρίζαμε το καλοκαίρι που κατορθώσαμε να τον αγοράσουμε και είναι μονίμως περπατητής. 

 Είναι ο Αλαφούζος, πρόεδρος απ' το Twitter, είναι ο Τζίγκερ που εκδικείται την ομάδα, είναι οι Βγενοπατέρες με τους ιντερνετικούς στρατούς, είναι η Θύρα 13 που έχει απολέσει την παλιά καλή δυναμική της εντός και κυρίως, εκτός αγωνιστικών χώρων.

 Είναι γενικά μια αρρωστημένη νοοτροπία, που υπάρχει εδώ και χρόνια στην ομάδα και τη συρρικνώνει αγωνιστικά. Είναι η απάθεια που βλέπουμε στο γήπεδο, η ντροπή που δε νιώθουν για τα χάλια τους και η απουσία κάποιου να σφίξει τα λουριά. Είναι η επανάπαυση της μη τιμωρίας για την κακή απόδοση, είναι η έλλειψη ηγετών στην ομάδα και τη διοίκηση, είναι η μιζέρια που τρώει τα σωθικά του Παναθηναϊκού τουλάχιστον τα τελευταία επτά χρόνια με εξαίρεση το νταμπλ επί πολυμετοχικότητας.

 Ας φύγει, ξαναλέω, ο Φερέιρα, ο οποίος είχε το χρόνο του και με το παραπάνω, αλλά δεν μπόρεσε να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα. 
 Το θέμα όμως δε βρίσκεται εκεί. Πρέπει να αλλάξουν κι άλλα, πολλά πράγματα στον Παναθηναϊκό, ώστε να λειτουργήσει ξανά σωστά, σαν οικογένεια, με καλή ψυχολογία, σαν πραγματικά μεγάλη ομάδα που είναι.

 Οι συνθέσεις του αγώνα
 Μάριμπορ: Χαντάνοβιτς, Μίλετς, Μέγιατς, Μέζγκα (85' Νόντλεκ), Ταβάρες, Ιμπαϊμι, Τσβιτάνοβιτς, Ποτοκάρ (82' λ.τ. Βίντοβιτς), Ραϊσεβίτς, Μπέριτς, Μερτέλ.
 Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Μπουμσόνγκ, Βελάσκες, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα, Κατσουράνης, Κουίνσι (74' Μαυρίας), Σισοκό, Χριστοδουλόπουλος (56' Φορναρόλι).

 

19/9/12

2η αγωνιστική το ΠΑΟ - ΟΣΦΠ, στη νέα εποχή του Αυτοκράτορα, ο οποίος όμως δεν μπορεί να είναι το ίδιο έτοιμος με τον αντίπαλο

 

 Τη 2η αγωνιστική θα υποδεχτεί στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός, τη Δευτέρα(!) 15 Οκτωβρίου, με την κληρωτίδα να βγάζει από νωρίς το ντέρμπι για το νέο πρωτάθλημα της Α1.

 Μάλιστα το πρώτο ματς «αιωνίων» αναμένεται να διεξαχθεί ημέρα Δευτέρα, αφού την Παρασκευή, στις 12/10 ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ, για την πρώτη αγωνιστική της Ευρωλίγκα.

 Στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός παίζει εκτός έδρας με τον Άρη.

 Για το Τριφύλλι είναι αρνητικό το ότι ξεκινάει τη σεζόν με ντέρμπι και μάλιστα μετά την πολύ δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Παναθηναϊκός είναι μια εντελώς καινούρια ομάδα με μοναδικούς ίδιους παίχτες τους Διαμαντίδη, Τσαρτσαρή. Και φυσικά με νέο προπονητή, τον Αργύρη Πεδουλάκη στη θέση του Γίγαντα Ομπράντοβιτς. Επιπλέον δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει το ρόστερ, καθώς δεν έχει αποκτηθεί το 4άρι, που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι Αμερικανός, όπως επίσης ξεκίνησε προετοιμασία χωρίς ο «Άρτζι» να έχει όλους τους παίχτες στη διάθεσή του.
 Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός διατήρησε τον περσινό κορμό κατά τα 11/14, ενώ ακόμη ξεκίνησε πλήρης την προετοιμασία, πλην των δύο Αμερικανών. Βεβαίως και αυτός άλλαξε προπονητή, με τον Μπαρτζώκα να διαδέχεται τον 'Ιβκοβιτς, αλλά τουλάχιστον διατήρησε κατά μεγάλο ποσοστό το ρόστερ του.
 Τέλος, καθαρά αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός θα είναι πιο επιβαρυμένος, καθώς παίζει με τη Ρεάλ στην Ισπανία την Παρασκευή, ενώ ο Ολυμπιακός με την Κάχα στο Φάληρο την Πέμπτη, άρα μια μέρα λιγότερη για ξεκούραση συν ταξίδι για τους πράσινους.
 Κι αν όλα αυτά ακούγονται σε θεωρητικό επίπεδο, είναι αληθές πως όλα θα κριθούν στο παρκέ, όμως ο ίδιος ο Πεδουλάκης, όπως και ο Μήτσος δήλωσαν ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη σε περίπου 2-3 μήνες, κάτι που σημαίνει πολύ αργότερα απ' το πρώτο τζάμπολ...  

 Αναλυτικά το πρόγραμμα της σεζόν 2012-2013:




1η αγωνιστική:

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ
Άρης-Παναθηναϊκός
Κολοσσός-ΑΓΟΡ
Περιστέρι-Πανελευσινιακός
ΚΑΟΔ-Πανιώνιος
Καβάλα-Ηλυσιακός
Ίκαρος Καλλιθέας-Απόλλων Πατρών

2η αγωνιστική

Ρέθυμνο-Άρης
Ηλυσιακός-Κολοσσός
Πανελευσινιακός-Καβάλα
Πανιώνιος-Περιστέρι
Απόλλων Πάτρας-ΚΑΟΔ
ΠΑΟΚ-Ίκαρος Καλλιθέας
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

3η αγωνιστική

Άρης-Ηλυσιακός
Κολοσσός-Πανελευσινιακός
Καβάλα-Πανιώνιος
Περιστέρι-Απόλλων Πάτρας
ΚΑΟΔ-ΠΑΟΚ
Ίκαρος Καλλιθέας-Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός-Ρέθυμνο

4η αγωνιστική

Πανελευσινιακός-Άρης
Πανιώνιος-Κολοσσός Ρόδου
Απόλλων Πάτρας-Καβάλα
ΠΑΟΚ-Περιστέρι
Ολυμπιακός-ΚΑΟΔ
Ίκαρος Καλλιθέας-Παναθηναϊκός
Ηλυσιακός-Ρέθυμνο

5η αγωνιστική

Άρης-Πανιώνιος
Κολοσσός Ρόδου-Απόλλων Πάτρας
Καβάλα-ΠΑΟΚ
Περιστέρι-Ολυμπιακός
ΚΑΟΔ-Ίκαρος Καλλιθέας
Παναθηναϊκός-Ηλυσιακός
Ρέθυμνο-Πανελευσινιακός

6η αγωνιστική

Απόλλων Πάτρας-Άρης
ΠΑΟΚ-Κολοσσός Ρόδου
Ολυμπιακός-Καβάλα
Ίκαρος Καλλιθέας-Περιστέρι
ΚΑΟΔ-Παναθηναϊκός
Πανιώνιος-Ρέθυμνο
Πανελευσινιακός-Ηλυσιακός

7η αγωνιστική

Άρης-ΠΑΟΚ
Κολοσσός Ρόδου-Ολυμπιακός
Καβάλα-Ίκαρος Καλλιθέας
Περιστέρι-ΚΑΟΔ
Παναθηναϊκός-Πανελευσινιακός
Ρέθυμνο-Απόλλων Πάτρας
Ηλυσιακός-Πανιώνιος

8η αγωνιστική

Ολυμπιακός-Άρης
Ίκαρος Καλλιθέας-Κολοσσός Ρόδου
ΚΑΟΔ-Καβάλα
Περιστέρι-Παναθηναϊκός
ΠΑΟΚ-Ρέθυμνο
Απόλλων Πάτρας-Ηλυσιακός
Πανιώνιος-Πανελευσινιακός

9η αγωνιστική

Άρης-Ίκαρος Καλλιθέας
Κολοσσός Ρόδου-ΚΑΟΔ
Καβάλα-Περιστέρι
Παναθηναϊκός-Πανιώνιος
Ρέθυμνο-Ολυμπιακός
Ηλυσιακός-ΠΑΟΚ
Πανελευσινιακός-Απόλλων Πάτρας

10η αγωνιστική

ΚΑΟΔ-Άρης
Περιστέρι-Κολοσσός Ρόδου
Καβάλα-Παναθηναϊκός
Ίκαρος Καλλιθέας-Ρέθυμνο
Ολυμπιακός-Ηλυσιακός
ΠΑΟΚ-Πανελευσινιακός
Απόλλων Πάτρας-Πανιώνιος

11η αγωνιστική

Άρης-Περιστέρι
Κολοσσός Ρόδου-Καβάλα
Παναθηναϊκός-Απόλλων Πάτρας
Ρέθυμνο-ΚΑΟΔ
Ηλυσιακός-Ίκαρος Καλλιθέας
Πανελευσινιακός-Ολυμπιακός
Πανιώνιος-ΠΑΟΚ

12η αγωνιστική

Καβάλα-Άρης
Κολοσσός Ρόδου-Παναθηναϊκός
Περιστέρι-Ρέθυμνο
ΚΑΟΔ-Ολυμπιακός
Ίκαρος Καλλιθέας-Πανελευσινιακός
Ολυμπιακός-Πανιώνιος
ΠΑΟΚ-Απόλλων Πάτρας

13η αγωνιστική

Άρης-Κολοσσός Ρόδου
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ
Ρέθυμνο-Καβάλα
Ηλυσιακός-Περιστέρι
Πανελευσινιακός-ΚΑΟΔ
Πανιώνιος-Ίκαρος Καλλιθέας
Απόλλων Πάτρας-Ολυμπιακός