28/4/12

Αθηναϊκός - Παναθηναϊκός 76-69 παρ. (58-58 κ.α), άγγιξε το θαύμα της τετραετίας!

 Ο Παναθηναϊκός έχασε από τον Αθηναϊκό στον τελικό με 76-69, όμως οι πράσινες πραγματοποίησαν μία ακόμα συγκλονιστική εμφάνιση και σίγουρα είναι Πρωταθλήτριες στις καρδιές όλων.
 
 Μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στην παράταση από τον Αθηναϊκό με 76-69.
 Οι πράσινες σε όλη τη διάρκεια του αγώνα έπαιζαν κόντρα σε επτά αντιπάλους αφού οι δύο διαιτητές έδωσαν ακόμα ένα ρεσιτάλ υπέρ του Αθηναϊκού. Παρ' όλα αυτά όμως οι γηπεδούχες χρειάστηκαν την παράταση για να καταφέρουν να λυγίσουν τις πράσινες ψυχάρες που σε ένα ακόμα ματς τα έδωσαν όλα.
 Ότι και να γράψει κανείς για αυτά τα κορίτσια είναι λίγο. Το Τριφύλλι ξεκίνησε για να εξασφαλίσει γρήγορα την παραμονή του και να κάνει όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία. Το φινάλε της σεζόν βρίσκει τον Παναθηναϊκό στη δεύτερη θέση του Πρωταθλήματος και με την τρίτη θέση στο Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου.

 Ματς θρίλερ
 Τα κορίτσια της Γιασεμής Σαμαντούρα από την αρχή έδειξαν ότι είχαν σκοπό να χαλάσουν τη γιορτή των ανθρώπων της ομάδας του Βύρωνα.
 Παίζοντας με πάρα πολύ μεγάλο πάθος και αποφασιστικότητα οι πράσινες ποτέ δεν έμειναν πίσω στο σκορ και οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα. Στην επίθεση Ντέλβα, Κοσμά και Σπαθάρη πρόσφεραν πόντους, ενώ η άμυνα των πρασίνων τσάκιζε κόκαλα.

 Γκρίζα παρέμβαση
 Ο Παναθηναϊκός έφτασε στο τελευταίο δεκάλεπτο έδειχνε ικανός να κερδίσει τον Αθηναϊκό και κάπου εκεί άρχισαν τα απανωτά φαλτσοσφυρίγματα των δύο διαιτητών.
 Το τέλος του αγώνα βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες (58-58) και θα έλυναν τις διαφορές τους στην παράταση. Με την έναρξή της η Ντέλβα χρεώθηκε με πέμπτο φάουλ, η Κοσμά με τέταρτο και Αθηναϊκός για σχεδόν 9 λεπτά σκόραρε μόνο από την γραμμή των βολών.

 Φάνηκε στο χειροκρότημα
 Το τελικό σκορ μετά από όλα αυτά που έχουν καταφέρει οι πράσινες έχει μικρή σημασία αφού έχουν κερδίσει με τον τσαμπουκά τους και την αγωνιστική τους εικόνα τον σεβασμό σχεδόν όλων.
Και λέμε σχεδόν διότι υπάρχουν ακόμα κάποιοι που δεν σέβονται τον ιδρώτα τους και φάνηκε στο ματς με τον Αθηναϊκό. Όπως και να έχει το χειροκρότημα των φίλων του Παναθηναϊκού που έκαναν Λεωφόρο το κλειστό του Βύρωνα καθώς και το σύνθημα "να τοι, να τοι οι Πρωταθλητές" είναι ενδεικτικό των όσων κατάφεραν φέτος οι πράσινες.

 Τα δεκάλεπτα: 18-21, 33-28, 45-42, 58-58 (κ.α.), 76-69 (παρ.).

 Αθηναϊκός (Ζευγώλης): Καλέντζου 10 (2), Λύμουρα 9 (1), Χατζηνικολάου 15, Κωτσοπούλου 5, Σωτηρίου 24, Κεχαγιά 5, Χαλικιά, Περοστίγισκα 6, Κυριακοπούλου 2.

 Παναθηναϊκός (Σιαμαντούρα): Τσακιρίδου, Βλάνη, Σπαθάρη 9, Μαγκλάρα 10, Κοσμά 15, Χαβαλέ 5 (1), Σουίρς 8 (1), Ντέλβα 19, Σλούκα 3 (1), Χριστινάκη.

 * Πολλές φορές έχουμε σταθεί στην τρομερή ψυχή που έχει αυτή η ομάδα. Είναι η γνήσια Παναθηναϊκή ψυχή που μας έχει κάνει περήφανους σε όλα τα αθλήματα. Απόψε στο Βύρωνα τα κορίτσια δεν είχαν να χάσουν τίποτα. Αντιθέτως να κερδίσουν και μάλιστα πάρα πολλά. Κόντρα στον επί τριάμιση χρόνια αήττητο Αθηναϊκό ο Παναθηναϊκός ήθελε τρεις σερί νίκες για να στεφθεί πρωταθλητής, κάτι που σχεδόν απίθανα θα συνέβαινε. Ωστόσο έστω μία νίκη απέναντι στην ομάδα που μπήκε στο ρεκόρ γκίνες θα ήταν παραπάνω από επιτυχία. Και για λίγο, για πολύ λίγο να πετυχαίναμε ΚΑΙ αυτό. Το ματς πήγε στην παράταση κι εκεί τα διαιτητικά σφυρίγματα σφράγισαν το πρωτάθλημα για την ομάδα του Βύρωνα.
 Όμως ο κόσμος που δε γινόταν να έλειπε από τον αποψινό αγώνα πρόκληση, στήριξε καθ' όλη τη διάρκεια και εν τέλει αποθέωσε σαν πραγματικές πρωταθλήτριες τις πράσινες ψυχάρες.
 Μακάρι να πέσουν χρήματα σε αυτό το τμήμα και ο κόσμος εννοείται πως θα μείνει δίπλα του, γιατί έχει όλα τα εχέγγυα να πρωταγωνιστήσει στο άμεσο μέλλον!