4/2/11

Κάχα Λαμποράλ-Παναθηναϊκός 77-70, η πρωτιά περνάει από το ΟΑΚΑ


Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την πρώτη του ήττα στο Top16 στην Ισπανία, από την Κάχα Λαμποράλ που επιβλήθηκε με το τελικό 77-70 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής. Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν και πάλι σε δύο εβδομάδες στο ΟΑΚΑ.
Καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να επιβάλλει το δικό της ρυθμό στο πρώτο μισό του αγώνα. Η Κάχα Λαμποράλ παρουσιάστηκε να έχει την ελαφρά υπεροχή στο διάστημα αυτό, κυρίως εκμεταλλευόμενη την υπεροχή της σε δύο σημεία: Στα ριμπάουντ και στα σουτ δύο πόντων, έχοντας και καλύτερη δημιουργία. Στα πρώτα λεπτά το προβάδισμα άλλαζε χέρια, αλλά στη συνέχεια οι Βάσκοι ήταν που πήραν τα ηνία, χωρίς όμως να καταφέρουν να διατηρήσουν την όποια –μικρή- διαφορά κατάφερναν να δημιουργήσουν. Προηγήθηκαν με πέντε πόντους σε δύο σημείο της πρώτης περιόδου (15-10 στο 7’50’’, 17-12 στο 8’45’’), οι «πράσινοι» μείωσαν στον έναν πόντο 17-16 με τον Κώστα Τσαρτσαρή, διαφορά με την οποία έκλεισε και εναρκτήριο δεκάλεπτο (19-18).
Το σκηνικό δεν άλλαξε στη δεύτερη περίοδο με.. έκτακτο γεγονός τον τραυματισμό του πρώτου διαιτητή της αναμέτρησης, Καρλ Γιούνγκεμπραντ, στο 13’18’’ με το παιχνίδι να συνεχίζεται με τους άλλους δύο διαιτητές. Οι Ισπανοί κατάφεραν να ξεφύγουν με επτά πόντους (27-20, 14’30’’), ο Παναθηναϊκός αντέδρασε για το 27-26 (15’50’’) πιέζοντας σε όλο το γήπεδο και εκμεταλλευόμενος δύο κλεψίματα και την γενικότερα καλή του άμυνα στο διάστημα αυτό. Και πάλι όμως ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς είδε τους παίκτες του να παίρνουν τα ηνία και να αγγίζουν τους οχτώ πόντους διαφοράς (34-26, 17’17’’). Το ημίχρονο έκλεισε 36-33 με τους «πράσινους» να έχουν αρχίσει να ισορροπούν στον τομέα των ριμπάουντ, αλλά και να φτάνουν πιο σωστά στα σουτ δύο πόντων.
Η επιστροφή στο γήπεδο σηματοδότησε την προσπάθεια του Παναθηναϊκού να επιστρέψει, αλλά και να κυριαρχήσει στο παρκέ. Ο Μάικ Μπατίστ έδωσε ξανά το προβάδισμα (41-42,23’08’’) και πάλι όμως οι γηπεδούχοι με τη βοήθεια και του κόσμου τους, σε μια έδρα που δεν σταματάει ποτέ να φωνάζει, βγήκαν μπροστά, βρήκαν ελεύθερα σουτ και προηγήθηκαν με δέκα πόντους για πρώτη φορά με δύο τρίποντα από τον Πάου Ρίμπας (59-49, 29’50’’).
Η έναρξη της τέταρτης περιόδου οδήγησε στο +13 με ένα έμμεσο τρίποντο από τον Μπατίστα (62-49). Ο Αντώνης Φώτσης έδωσε μία ανάσα (62-52, 31’45’’), ο Δημήτρης Διαμαντίδης μετά από τεχνική ποινή στον Εστέμπαν Μπατίστα (έσπρωξε την μπάλα από τα χέρια του αρχηγού του «τριφυλλιού», ενώ αυτός συνομιλούσε με τον διαιτητή) ευστόχησε σε δύο βολές (62-54, 32’10’’). Ο Μπατίστ μείωσε ακόμη περισσότερο (62-56, 33’17’’) και ο Νίκολας στον αιφνιδιασμό έφερε τη διαφορά στους τέσσερις πόντους (62-58, 34’20’’). Η Κάχα Λαμποράλ έφτασε στο +7 και πάλι (70-63) λίγο πριν το τελευταίο τρίλεπτο, ο Παναθηναϊκός μείωσε με τον Κώστα Τσαρτσαρή (70-66, 38’). Με 1’30’’ να υπολείπεται ο Χουέρτας με βολές διαμόρφωσε το 72-66, ένα εύστοχο τρίποντο του Διαμαντίδη δεν μέτρησε ποτέ, για να ακολουθήσει το 72-68 από τον Μπατίστ (39’). Οι Βάσκοι χρησιμοποίησαν τα 24’’ χωρίς να εκδηλώσουν επίθεση, αλλά στη συνέχεια οι «πράσινοι» έκαναν λάθος στην επαναφορά στα 35’’. Με μία εύστοχη βολή έγινε το 73-68, αλλά ο Σάτο απάντησε με μακρινό δίποντο (73-70, 39’40’’). Ο Σαν Εμετέριο διαμόρφωσε από τη γραμμή της φιλανθρωπίας το 75-70 με τον Τελέτοβιτς να διαμορφώνει το τελικό 77-70.
 
 Από paobc.
 Τα δεκάλεπτα: 19-18, 36-33, 59-49, 77-70.
 
 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των δύο ομάδων:

 Κάχα Λαμποράλ (Ιβάνοβιτς): Ρίμπας 9 (3/3 τριπ.), Χουέρτας 5 (1/6 διπ., 0/1 τριπ.), Λόγκαν 10 (1/4 διπ., 2/4 τριπ., 4 ριμπ., 3 ασίστ), Τελέτοβιτς 17 (6/10 διπ., 1/5 τριπ., 4 ριμπ.), Μπατίστα 11 (4/4 διπ., 3/3 β., 5 ριμπ.), Σαν Εμετέριο 21 (4/7 διπ., 2/5 τριπ., 7/9 β., 4 ασίστ), Όλεσον, Μπάρατς 4, Μπιέλιτσα.
 
 Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 1, Περπέρογλου 2, Μπατίστ 14 (5/11 διπ., 4/6 β., 2 ριμπ., 6 λ.), Φώτσης 7 (2/8 τριπ., 7 ριμπ., 3 κλεψ.), Σάτο 6 (2/5 διπ., 0/2 τριπ., 4 ριμπ.), Νίκολας 15 (3/5 διπ., 3/4 τριπ.), Τσαρτσαρής 11 (3/6 διπ., 1/1 τριπ.), Διαμαντίδης 12 (1/1 διπ., 2/3 τριπ., 4/4 β., 11 ασίστ), Βουγιούκας, Καλάθης 2.

 * Πλέον ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τις Κάχα Λαμποράλ και Λιέτουβους Ρίτας, κατά σειρά, πριν ολοκληρώσει το Top16, στη Μάλαγα. Λογικά με 2χ2 στο ΟΑΚΑ, θα είναι 1ος στον όμιλό του και θα ανοίξει ο δρόμος για το Final4 της Βαρκελώνης.

3/2/11

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 2-3, μπαλάρα και επική ανατροπή, που όμως έκλεψε ο Παππάς!


 Ένας εκπληκτικός Παναθηναϊκός νίκησε 3-2 την άθλια ΑΕΚ, αλλά αποκλείστηκε λόγω Παππά (που κράτησε 8 λεπτά καθυστέρηση), Μίτσελ και Καρνέζη που έκανε την γκάφα της χρονιάς και ενώ είχε... χαρίσει και το πρώτο γκολ!

 Αν το πρώτο ματς ήταν μια βαρετή... σούπα που η ποιότητα του Λυμπερόπουλου έφτανε και περίσσευε για να γείρει η πλάστιγγα υπέρ της ΑΕΚ, το πρώτο μέρος της ρεβάνς ήταν σούπερ για τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου.
 Σε αυτό, φυσικά, βοήθησε το γρήγορο γκολ του Λαγού στο 12'. Ακόμη μια ενέργεια κλάσης από τον Λυμπερόπουλο(η κάθετη του έκοψε στη... μέση την άμυνα του Παναθηναϊκού), ένα δώρο από τον Καρνέζη και η μπάλα στο πλεκτό. Το ΟΑΚΑ να... φλέγεται από νωρίς, έτοιμο να πανηγυρίσει την πρόκριση.
 Ο παθιασμένος, όμως Παναθηναϊκός, που τα έπαιζε όλα για όλα είχε αντίδραση και μάλιστα άμεση.  Ο Σισέ στο 19' απάντησε με κεφαλιά, όντας αμαρκάριστος και στην συνέχεια οι «πράσινοι» πήραν τα ηνία της αναμέτρησης.

 Με εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, πολλά τρεξίματα και τσαγανό έγιναν το αφεντικό της αναμέτρησης ενώ ο Λέτο ταλαιπωρούσε συνέχεια την άμυνα της «Ένωσης». Οι νταμπλούχοι έστειλαν... προειδοποιητικά μηνύματα αποκορύφωμα το τετ-α-τετ του Σισέ και στο φινάλε «χτύπησαν» για το 2-1. Δράστης ο Ζιλμπέρτο Σίλβα με τρομερό μονοκόμματο έξω από την περιοχή, «κάρφωσε» την μπάλα στο πλεκτό του Σάχα και έβαλε πιο δυνατά από ποτέ τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι της πρόκρισης!

 Η εικόνα του πρώτου μέρους το καταμαρτυρούσε. Από την μία η ΑΕΚ να έχει μείνει στο πρώτο παιχνίδι και στον ενθουσιασμό του γρήγορου γκολ και από την άλλη ο καλύτερος φετινός Παναθηναϊκός με τσαμπουκά, πάθος και πάνω απ'όλα ποδοσφαιρικό πλάνο.
Ο Χιμένεθ άλλαξε γρήγορα τον Καφέ με τον Μπαχά που πήγε κορυφή, με τον Λυμπερόπουλο σε ελεύθερο ρόλο αλλά οι «πράσινοι» ήταν αυτοί που είχαν τις μεγάλες φάσεις(έσωσε αρχικά την ΑΕΚ ο Σάχα) και εν τέλει το γκολ που τους έβαλε σε ρόλο οδηγού για την πρόκριση.
 Ο Βύντρα σε φάση... καρμπόν της ισοφάρισης του «τριφυλλιού» έγραψε το 3-1(63') με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και... πάγωσε για τα καλά το ΟΑΚΑ! Μάλιστα, κάποιοι οπαδοί της «'Ενωσης» μπήκαν στο ταρτάν και το ματς διακόπηκε για περίπου πέντε λεπτά!

 Ο Βύντρα ήταν εκείνος, όμως, που στο 72' έκανε την γκάφα του αγώνα και άλλαξε την ροή του, δίνοντας στην ΑΕΚ το αριθμητικό πλεονέκτημα. Έχοντας ήδη μια κίτρινη κάρτα, έκανε σκόπιμη καθυστέρηση για ένα πλάγιο και ο Παππάς τον απέβαλλε.
Ο Χιμένεθ έριξε στην «μάχη» τον Μπλάνκο και τον Μίτσελ, με τον Φερέιρα να βάζει τον Μαρίνο αντί του Λάζαρου για να καλύψει τα δεξιά της άμυνας και τον Σιμάο αντί του Νίνη για να «δέσει» την αμυντική του λειτουργία.
Η ΑΕΚ πίεζε με 11 παίκτες(ακόμη και ο Σάχα στην σέντρα ήταν) ασφυκτικά αλλά ο Παναθηναϊκός στην κόντρα είχε φάσεις από αυτές που δεν χάνονται, με τον Σισέ να σπαταλά δύο απίστευτα τετ-α-τετ.
 Η μπάλα τιμωρεί. Και το έκανε απόψε στο ΟΑΚΑ! Ο Μίτσελ σχεδόν από την σέντρα έκανε το γέμισμα, ο Καρνέζης έκανε την γκάφα της χρονιάς και η μπάλα στην τελευταία στιγμή του αγώνα κατέληξε στα δίχτυα!

 Από  gazzetta.gr.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Νασούτι, Μανωλάς, Καφές (53' Μπαχά), Γιάχιτς, Μάκος (79' Μίτσελ), Καράμπελας, Λαγός (72' Μπλάνκο), Ντιόπ, Σκόκο, Λυμπερόπουλος.

 Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα):  Καρνέζης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης (89' Πλεσί), Χριστοδουλόπουλος, Νίνης (79' Σιμάο), Λέτο, Σισέ.

 *  Ο Παναθηναϊκός βίωσε απόψε μία μεγάλη κλοπή. Αν και επιτέλους είδαμε την Τριφυλλάρα να παίζει έτσι όπως πρέπει, να λιώνει στην κυριολεξία το Αεκάκι, να ανατρέπει το 0-2 του πρώτου αγώνα, κάνοντας το 1-0, 1-3 και να φτάνει σε μία επική ανατροπή-πρόκριση, ο αλήτης, Παππάς πέρασε την Αεκ, με το έτσι θέλω! Μετά την αστεία αποβολή του Βύντρα, ο τυχάρπαστος έδωσε 7' καθυστερήσεις, τα οποία χωρίς λόγο έγιναν 8'(!), ενώ θα γινόντουσαν και 9' και 10', μέχρις ότου να βάλει το γκολ η Αεκ. Το γεγονός ότι ο Καρνέζης έκανε το λάθος της... δεκαετίας ποσώς με ενδιαφέρει, καθώς το παιχνίδι έπρεπε να είχε λήξει, αλλά ο μπάσταρδος ξανάβαλε την Κούλα στην περιοχή μας. Πολλά μπράβο σε Ζιλμπέρτο και Σισέ, είναι τεράστιοι παίκτες και ηγέτες. Ο Ζιλμπέρτο, που κάποιοι έτρεξαν να τον τελειώσουν, άρχισε να τρέχει όλο και περισσότερο, ενώ τελευταία βρίσκει και δίχτυα, ενώ ο Τζιμπρίλ είναι ο τελευταίος μεγάλος ηγέτης του Παναθηναϊκού, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Η πρόκριση κλάπηκε ξεκάθαρα απόψε, να δούμε τί σκατά θα κάνουν οι διοικούντες μας για αυτό και το ζήτημα πλέον είναι να κάνουμε τρεις νίκες στα τρία ντέρμπι, που ακολουθούν για το πρωτάθλημα, είτε για να ξαναμπούμε στη διεκδίκησή του με κάποια γκέλα των ανύπαρκτων, είτε για να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο και να ξέρουμε ότι κάναμε ότι ήταν δυνατόν απέναντι στο νέο λιμανίσιο κατεστημένο, αλλά φυσικά και για λόγους γοήτρου.

 * Με την αποψινή εμφάνιση είμαι ΠΟΛΥ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ως Παναθηναϊκός. Μακάρι κάθε φορά όμως, να παίζαμε με τέτοια ψυχή, αγωνιστικότητα και πάθος.

1/2/11

Παναθηναϊκός - Εθνικός 14-7, συνεχίζει ακάθεκτο το «πράσινο τρένο»


 Οι πολίστες του Τριφυλλιού μετέτρεψαν σε υγιεινό περίπατο το ματς της 11ης αγωνιστικής με τους Πειραιώτες με τους Γιώργο και Ζάχο Αφρουδάκη να αποτελούν κλειδιά για τη νίκη. Πολύ καλή παρουσία και από τους Καραμπέτσο και Στελλάτο.
 Οι πράσινοι είχαν αντίπαλο μόνο στο πρώτο οκτάλεπτο, καθώς στη συνέχεια επέβαλλαν πλήρως το ρυθμό τους και πήραν ακόμα μία άνετη νίκη, με την οποία ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στον Α' γύρο του πρωταθλήματος. 

 Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-1, 4-1, 5-3.

 Τα γκολ των δύο ομάδων:


 Παναθηναϊκός (Κουντουδιός): Αφρουδάκης Γ. 5, Στελλάτος 3, Ζ. Αφρουδάκης 2, Σιώνης, Σάριτς, Καφετζόπουλος, Τσόκας.
 
 Εθνικός (Μαυρωτάς): Κατρουζανάκης 2, Πετρόχειλος 2, Χαραλάμπουλος 2, Καψοκόλης.

 Αντιγραφή από ΠράσιναΝέα.

31/1/11

Μαρκόπουλο - Παναθηναϊκός 1-3 σετ, νίκη που βάζει σε θέση ισχύος τις πρωταθλήτριες!


 Εντυπωσιακό ξεκίνημα πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός στην πρεμιέρα του β' γύρου του πρωταθλήματος. Οι πρωταθλήτριες μετά από ένα μέτριο πρώτο γύρο, τον οποίο έκλεισαν με τη μεγάλη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ, ξεκίνησαν την υπεράσπιση του τίτλου από μία δύσκολη έδρα, απέναντι στο αξιόλογο, αλλά όχι τόσο έμπειρο Μαρκόπουλο.
 Πολύ εύκολα ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 2-0 σετ, 25-18 και 25-16 αντίστοιχα. Το Μαρκόπουλο κατάφερε να μειώσει σε 2-1 σετ, παίρνοντας το τρίτο, 25-21. Στο τέταρτο παρακολουθήσαμε ακόμη μία εκπληκτική, Παναθηναϊκή ανατροπή. Οι γηπεδούχες προηγήθηκαν με 23-19 και όλα έδειχναν ότι οδεύαμε προς τάι μπρέικ. Ωστόσο ένα μαγικό σερί, 7-0 σφράγισε το 3-1 για το Τριφύλλι και το σπουδαίο «2», που βάζει τον Παναθηναϊκό σε θέση ισχύος για ακόμη ένα πρωτάθλημα.

 Τα σετ: 18-25, 16-25, 25-21, 23-25.

 Οι πόντοι και τα στατιστικά των δύο ομάδων:


 Μαρκόπουλο (Γιώργος Λυκούδης): Κοσμά 6 (4/25 επ., 50% υπ., 2 μπλοκ), Σαπαρέφσκα 9 (5/11 επ., 4 μπλοκ), Ντα Σίλβα 16 (2 άσοις, 14/38 επ.), Τσαπράλη 5 (5/8 επ.), Σιμάνκοβα 2 (2/3 επ.), Τσίμα 15 (1 άσος, 10/29 επ., 61% υπ., 4 μπλοκ), Κονόμη (λ, 38% υπ.), Κουτσιβίτη 1 (1 άσος), Μαρκοπούλου 3 (1/3 επ., 2 μπλοκ), Πίντζου.

 Παναθηναϊκός (Σπύρος Χουντουμάδης): Μαχόν 17 (1 άσος, 14/29 επ., 50% υπ., 2 μπλοκ), Τζανακάκη 10 (2 άσοι, 6/15 επ., 2 μπλοκ), Παπαφωτίου 1 (1 μπλοκ), Καρπουζά 8 (4 άσοι, 3/7 επ., 1 μπλοκ), Μλαντένοβιτς 11 (3 άσοι, 7/34 επ., 1 μπλοκ), Μόλναρ 14 (2 άσοι, 11/32 επ., 81% υπ., 1 μπλοκ), Μυλωνά (λ, 62% υπ.), Χατζηνίκου 1 (1 μπλοκ), Δηλαβέρη, Χριστοδούλου.

 * Την επόμενη αγωνιστική, ο Παναθηναϊκός παίζει δεύτερο σερί εκτός έδρας ματς, την επόμενη Δευτέρα, απέναντι στην ΑΕΚ, όπου κάνοντας το 2χ2 θα πλησιάσει πολύ στον τίτλο.