22/6/13

Μεξικό U20 - Ελλάδα U20 1-2, νίκη μισή πρόκριση!

Με σκόρερ τους Μπουχαλάκη και Κολοβό η Εθνική Νέων υπέταξε με 2-1 το Μεξικό ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης στον πρώτο της αγώνα στο Μουντιάλ U20 της Τουρκίας. Πολύ καλή εμφάνιση από τα παιδιά του Κώστα Τσάνα και αρκετές χαμένες ευκαιρίες.

 

Καλύτερο ξεκίνημα σε φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου η Εθνική μας ομάδα των Νέων U20 δεν θα μπορούσε να κάνει. Τα πιτσιρίκια του Κώστα Τσάνα παρουσιάζοντας ένα πολύ καλό σύνολο υπέταξαν ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης το Μεξικό με 2-1 και ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο στην διοργάνωση της Τουρκίας.
Η "γαλανόλευκη" πέτυχε την πρώτη της νίκη στην πρώτη της συμμετοχή σε Μουντιάλ στο  "Kamil Ocak Stadim" του Γκαζιαντέπ με γκολ των Μπουχαλάκη και Κολοβού, ενώ θα μπορούσε να πάρει και ένα πέναλτι το οποίο δεν έδωσε ο διαιτητής.

Για το Μεξικό που έδειξε πως διαθέτει μια πολύ καλή ομάδα και είχε πολλές ευκαιρίες, αλλά έπεσε πάνω στον Καπίνο, το γκολ πέτυχε με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Εσπερικουέτα.
Η Εθνική μας αγωνίστηκε όπως έπρεπε κόντρα στο Μεξικό, με τους Έλληνες διεθνείς να παίζουν ψυχωμένα και τον Ομοσπονδιακό μας τεχνικό Κώστα Τσάνα να καταθέτει τα διαπιστευτήριά του, τόσο με τον τρόπο που παρέταξε την "γαλανόλευκη", όσο και για τον τρόπο που την κατηύθυνε κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο.
Επόμενος αγώνας για την Εθνική Νέων είναι την Τρίτη (25/6) στις 21.00 με αντίπαλο το Μάλι στο ίδιο γήπεδο.
Τα πλάνα του Τσάνα
Ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός Κώστας Τσάνας παρέταξε την Νέων (4-3-3) με τον Καπίνο κάτω από τα δοκάρια και τους Σταφυλίδη (αριστερά), Κωνσταντινίδη (δεξιά), Μπουγαϊδη-Τριανταφυλλόπουλο (κεντρικό δίδυμο) στην άμυνα.
Στην μεσαία γραμμή ήταν οι Κουρμπέλης, Μπάλλας, Μπουχαλάκης και στην επίθεση οι Κολοβός (δεξιά), Γιαννιώτας (αριστερά) και Διαμαντάκος (κορυφή).
Με αντεπιθέσεις η Εθνική
Η πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς ήταν για το Μεξικό στο 8' με τον Μπουένο να κάνει το σουτ και τον Καπίνο να είναι σε καλή θέση και να μπλοκάρει την μπάλα.
Οι Μεξικάνοι έχασαν τρεις ακόμη ευκαιρίες στο 9' με το σουτ του Κορόνα και στο 12' με το σουτ του Λούνα με την μπάλα να φεύγει άουτ, ενώ στο 15' έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν στο σκορ.
Ο Κορόνα έκανε το δυνατό σουτ ο Καπίνο έδιωξε προσωρινά, ο Μπρισένιο από κοντά προσπάθησε με κεφαλιά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με τον Σταφυλίδη να διώχνει πάνω στην γραμμή.
Στην εξέλιξη της φάσης και κόντρα στην ροή του αγώνα, η Εθνική μας βγήκε στην αντεπίθεση και κατάφερε να ανοίξει το σκορ.
Στο 16' λοιπόν, ο Διαμαντάκος που έγινε κάτοχος της μπάλας έκανε μια πολύ ωραία ενέργεια μέσα στην περιοχή γύρισε την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής και ο Μπουχαλάκης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 της "γαλανόλευκης".
Το γκολ αυτό ήρθε την κατάλληλη στιγμή για την Εθνική μας ομάδα η οποία μετέφερε το άγχος στο φαβορί Μεξικό.
Στο 31', ο Κορόνα έκανε το σουτ με τον Καπίνο να μπλοκάρει την μπάλα, ενώ στο 39' ο Λούνα έκανε μια σέντρα από δεξιά με την μπάλα να περνά από όλους και να απομακρύνεται.
Τελικά η Εθνική Νέων δεν κατάφερε να πάει στο πρώτο ημίχρονο με το υπέρ της αποτέλεσμα, καθώς στο 40' το Μεξικό έφτασε στην ισοφάριση με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Εσπερικουέτα.

Πιο επιθετική στο δεύτερο
Στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική μας ομάδα έγινε πιο επιθετική. Στο 47' από το σουτ του Μπουχαλάκη η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο 50' ο Καπίνο είπε "όχι" εντυπωσιακά σε σουτ του Κορόνα.
Τρία λεπτά αργότερα (53') ο Γιαννιώτας δοκίμασε ένα σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ, ενώ η "γαλανόλευκη" έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 55' για να πάρει εκ νέου το προβάδισμα.
Ο Κολοβός βρήκε με ωραία μακρινή μπαλιά στο Γιαννιώτα δεξιά, αυτός έστρωσε την μπάλα στον Διαμαντάκο ο οποίος δεν κατάφερε δύο φορές από κοντά να νικήσει τον Σάντσες.
Στο 74' η Εθνική μας στάθηκε τυχερή, καθώς το Μεξικό έχασε μια μεγάλη ευκαιρία για να πάρει το προβάδισμα. Μετά από σέντρα από δεξιά ο Καπίνο ήταν εκτός τέρματος και ο Κορόνα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.
Στο 76' ο διαιτητής Πίτερ Ο' Λίρι (Νέα Ζηλανδία), αρνήθηκε πέναλτι στην Εθνική μας ομάδα, όταν από ενέργεια του Γιαννιώτα ο Μπρισένιο έδιωξε την μπάλα με το χέρι και έδωσε κόρνερ.
Πέντε λεπτά πριν από το τέλος ο Καπίνο ενέργησε σωστά διώχνοντας την μπάλα με το δεξί πόδι σε κόρνερ σε σουτ του Μπουένο, κρατώντας το 1-1.
Η Εθνική μας παρά τα λίγα λεπτά που έμειναν έδειξε πως ήθελε κάτι παραπάνω από την ισοπαλία και κατάφερε να το πάρει.
Στο 88' ο Κολοβός με πολύ ωραία ενέργεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-1 για την "γαλανόλευκη" κόντρα σε όλα τα προγνωστικά.
Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης δεν άλλαξε κάτι και το σφύριγμα της λήξης του διαιτητή, βρήκε τα "μικρά" του Κώστα Τσάνα ένα κουβάρι να πανηγυρίζουν την πρώτη τους νίκη σε Μουντιάλ και να κάνουν όλους τους Έλληνες υπερήφανους.
Ο διαιτητής του αγώνα Πίτερ Ο' Λίρι (Νέα Ζηλανδία), έδειξε την κίτρινη κάρτα στον Καπίνο στις καθυστερήσεις.

Μεξικό U20 (Σέρχιο Αλμαγέρ): Σάντσες, Μαρίν, Μπρισένιο, Ερνάντες, Εσπερικουέτα, Μπουένο, Κορόνα, Αμπέγια, Τρεβίνιο (81' Φαν Ράνκιν), Λούνα (61' Λόπες), Εσκομπόσα (65' Γκονζάλες).
Ελλάδα U20 (Κώστας Τσάνας): Καπίνο, Σταφυλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπουγαϊδης, Κωνσταντινίδης, Μπάλλας, Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης (68' Φουρλάνος), Κολοβός, Γιαννιώτας (79' Λυκογιάννης), Διαμαντάκος (83' Ράνος).

Από sport24

* Σπουδαία νίκη μισή πρόκριση για την Εθνική μας, κόντρα σε ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Με το 2χ2 κόντρα στο αδύναμο Μάλι, η Ελλάδα περνάει στους «16» και ανοίγει ο δρόμος για μια μεγάλη πορεία στα γήπεδα της Τουρκίας.
Όσο για τον Παναθηναϊκό είναι κρίμα να μη δίνει ένα μικρό ποσό για να πάρει τον Γιαννιώτα, ενώ φυσικά θα μπορούσε να εξετάσει και κάποιες άλλες περιπτώσεις, όπως αυτή του Μπάλλα..

16/6/13

Η απονομή του πρωταθλήματος και το «αντίο» στον Τσαρτσαρή!

 


Ακριβώς όπως του αρμόζει και σε μια φιέστα με περίπου 15.000 φίλους του ο Παναθηναϊκός σήκωσε στον ουρανό του ΟΑΚΑ το 33ο Πρωτάθλημα της ιστορίας του δια χειρός Δημήτρη Διαμαντίδη... 
Ακόμα και ο ένας χρόνος μακριά από την κορυφή της Α1 είναι μεγάλο διάστημα για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό.
Το Τριφύλλι επέστρεψε στην κορυφή και μάλιστα με εμφατικό τρόπο. Το σκούπισμα και με μειονέκτημα έδρας ήταν η καλύτερη απάντηση σε όσους το περασμένο καλοκαίρι θεώρησαν ότι η πράσινη αυτοκρατορία ολοκληρώθηκε. Δυστυχώς για εκείνους ο Παναθηναϊκός έδειξε πως είναι εδώ και έτοιμος για μια νέα αυτοκρατορία.
Έτσι, περίπου 15.000 φίλοι του Τριφυλλιού βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ για να αποθεώσουν τους πράσινους για την επιστροφή τους στην κορυφή. Όλοι στο πράσινο στρατόπεδο γνώρισαν την αποθέωση και λίγο μετά τις 9μ.μ. ήρθε μία από τις συνηθισμένες στιγμές του Παναθηναϊκού.
Ο Δημήτρης Διαμαντίδης πήρε στα χέρια του την κούπα και μαζί με τον πρόεδρο της ομάδας Δημήτρη Γιαννακόπουλο και την Κατερίνα Γιαννακοπούλου σήκωσαν ψηλά στον ουρανό του ΟΑΚΑ την κούπα. Υπό τους ήχους του "We are the Champions" το τρόπαιο πέρασε από όλα τα χέρια με τους πράσινους να γνωρίζουν την αποθέωση.
Η καταπράσινη βραδιά ολοκληρώθηκε με τα γνωστά όλε...


 

Ο Κώστας Τσαρτσαρής είπε το αντίο του στα παρκέ με τον Παναθηναϊκό να τον τιμά για την 11χρονη προσφορά του στο Τριφύλλι. "Θα είστε για πάντα η οικογένεια μου" δήλωσε συγκινημένος ο "Τσάρι".
Ο χρόνος είναι ένα από τα πράγματα τα οποία δεν μπορεί να νικήσει ο άνθρωπος.
Έτσι, ήρθε η ώρα για τον Κώστα Τσαρτσαρή να πει το δικό του αντίο στο μπάσκετ και τον Παναθηναϊκό. Ο "Τσάρι" αποχαιρέτησε τα παρκέ με δύο ακόμα τίτλους, έτσι ακριβώς όπως του άρμοζε.
Κατά τη διάρκεια της φιέστας έπαιξε ένα βίντεο στα μάτριξ του κλειστού του ΟΑΚΑ και ακολούθησε η βράβευσή του από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο με τον κόσμο να αποθεώνει τον "Τσάρι". Ο πρόεδρος της πράσινης ΚΑΕ τόνισε: "Εγώ δεν έχω να πω κάτι. Η μέρα είναι του Κώστα. Το χειροκρότημα του κόσμου τα λέει όλα"
Από την πλευρά του ο Κώστας Τσαρτσαρής εμφανώς συγκινημένος τόνισε: "Ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνετε. Περάσαμε 11 καταπληκτικά χρόνια. Ευχαριστώ για την στήριξη. Και την προσωπική αλλά κυρίως για την ομαδική. Αυτή η ομάδα είναι το καμάρι της Παναθηναϊκής οικογένειας. Θα είστε πάντα η οικογένειά μου".
Όλο το γήπεδο φώναζε το όνομά του ενώ στη γωνία των οργανωμένων υπήρχε ένα πανό το οποίο έγραφε: "ΤΣΑΡΤΣΑΡΗΣ 11 χρόνια 21 τίτλοι, ΚΩΣΤΑ ΜΑΓΚΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ"


Από prasinanea

* Μία εκπληκτική χρονιά ολοκληρώθηκε, αν και ξεκίνησε χωρίς τις γνωστές υψηλές προσδοκίες του παρελθόντος, κάτι απόλυτα λογικό, αφού η ομάδα έχασε τον Γίγαντα Ομπράντοβιτς ενώ άλλαξε σχεδόν όλο το έμψυχο υλικό πέραν του μέγιστου αρχηγού Δημήτρη Διαμαντίδη και του πολύπειρου Κώστα Τσαρτσαρή. Ο νέος κόουτς, Αργύρης Πεδουλάκης, παιδί της μεγάλης παναθηναϊκής οικογένειας, ανέλαβε την τρομακτικά δύσκολη θέση να επαναφέρει τον Παναθηναϊκό στην κορυφή Ελλάδας και Ευρώπης. Με κατά πολύ μειωμένο μπάτζετ έκανε κάποιες αρχικές κινήσεις, ενώ τροποποίησε δύο φορές τη 12άδα του, μία στα μέσα της χρονιάς και μία πριν τους τελικούς της Α1. Το αποτέλεσμα; Αυτό το μυθικό sweep τίτλου στο Εξοχικό, κάτι που ούτε ο Ζοτς είχε καταφέρει! Με το κύπελλο να έχει κατακτηθεί νωρίτερα, σφραγίστηκε ένα ανεπανάληπτο νταμπλ, που επαναφέρει τον Παναθηναϊκό στο θρόνο του, στο ξεκίνημα αυτής της αλλαγής σελίδας, με την οικογένεια Γιαννακόπουλου δια στόματος Θανάση, Παύλου και φυσικά, Δημήτρη να ανακοινώνουν ότι η νέα δυναστεία μόλις άρχισε!
ΥΓ: Οέ οέ οέ οέ Πρωτάθλημα μες στο Παλέ!!
ΥΓ2: Κώστα Τσαρτσαρή σε ευχαριστούμε για όλα. Καλή συνέχεια στην προσωπική σου ζωή!