13/8/10

Ατρόμητος - Παναθηναϊκός 1-1, με τη Τζένοα στο ΟΑΚΑ τα σπουδαία!


 Ισόπαλος 1-1 στο Περιστέρι ο Παναθηναϊκός πραγματοποιώντας μέτρια εμφάνιση με αρκετά προβλήματα, που ωστόσο οφείλονται στην κούραση μετά την προετοιμασία. Το γεγονός μάλιστα ότι απουσίαζαν οι Έλληνες διεθνείς ανάγκασε το Νίκο Νιόπλια να κρατήσει για μεγάλο διάστημα στον αγωνιστικό χώρο τους παίχτες που τράβηξαν όλο το βάρος της προετοιμασίας.
 Με σύστημα 4-2-3-1 ξεκίνησαν οι: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Καντέ, Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Γκοβού, Κλέιτον, Λέτο, Σισέ.

 Στο πρώτο ημίχρονο υπήρχε κίνηση και τρεξίματα, αλλά όχι και πολύ διάθεση απ' τους πράσινους, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να κάνουν παιχνίδι και να δημιουργούν ευκαιρίες. Σε μία απ' αυτές έγινε το 1-0, όταν ο Καντέ έκανε άγαρμπο πέναλτι και ο Περόνε στο 24' ευστόχησε στην εκτέλεση. Λίγο αργότερα, στο 35' ο Γκοβού έκλεψε τη μπάλα και με ωραία ατομική ενέργεια και τρομερό πλασέ έξω απ' την περιοχή άνοιξε τον προσωπικό του λογαριασμό, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

 Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός δεν έκανε τίποτα και ο Νιόπλιας δεν βοήθησε απ' τον πάγκο, αφού καθυστέρησε υπερβολικά να κάνει αλλαγές, βάζοντας τα νέα παιδιά (Μαυρία, Σταμπολζίεφ, Μαρίνο) προς το τέλος του αγώνα. Στο 46' έκανε το ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα ο Φερνάντεζ, αντικαθιστώντας τον Καρνέζη, ενώ χρησιμοποιήθηκαν κι οι Μπιάρσμιρ, Πετρόπουλος, αλλά και οι Μελίσσης, Μάντζιος, Γκάμπριελ, οι οποίοι δεν υπολογίζονται.


 Οι συνθέσεις των ομάδων:


 Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Φαβάλι (74' Καραλής), Μελισσάς, Μπαζίνσκι, Σαμπού, Νεμπεγλέρας(79' Μπάλλας), Σαρμιέντο (62' Σφακιανάκης), Καμαρά (25' Τάτος), Περόνε (62' Μπρίτο), Νάστος (68' Ολιβέιρα), Καραγκούνης (60' Σαγκανόφσκι).

 Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Καρνέζης (46' Φερνάντεζ), Σαριέγκι (62' Μπιάρσμιρ), Μπουμσόνγκ (77' Μελίσσης), Σεϊταρίδης (62' Γκάμπριελ), Καντέ (85' Σταμπολζίεφ), Σιμάο, Ζιλμπέρτο, Κλέιτον (62' Μαρίνος), Γκοβού (77' Πετρόπουλος), Λέτο (85΄Μαυρίας), Σισέ (77' Μάντζιος).



 * Χρόνια πολλά και Παναθηναϊκά στους Σισέ, Τζόρβα!!

 * 1000 περίπου φίλοι του Τριφυλλιού βρέθηκαν στη Θύρα 1 του γηπέδου του Περιστερίου!

 * Μέτρια εικόνα της ομάδας, που ωστόσο είχε ελαφρυντικά. Τα σπουδαία βέβαια βρίσκονται μπροστά και συγκεκριμένα στο τελευταίο φιλικό, με τη Τζένοα στις 22 του μηνός στο ΟΑΚΑ.

12/8/10

Την πρώτη τους παράσταση στην Ελλάδα δίνουν απόψε στο Περιστέρι (21:00, ΕΤ1) οι πραγματικοί «Galacticos»!


 Το πρώτο φιλικό στην Ελλάδα θα δώσει η ομαδάρα που χτίζει ο Νίκος Νιόπλιας στο Περιστέρι κόντρα στο Ατρόμητο, απόψε στις 21:00. Οι πραγματικοί «Galacticos» -και όχι κάποιοι άλλοι που ονειρεύονταν Ευρωπαϊκό τελικό και δεν πέρασαν ούτε... στους «74» του Europa League- έκαναν πρωινή προπόνηση και αμέσως μετά ανακοινώθηκε η αποστολή για το φιλικό. Βέβαια εκτός αποστολής είναι οι διεθνείς, που αγωνίστηκαν χθες στο Βελιγράδι, αλλά την πρώτη τους εν Ελλάδι εμφάνιση με την πράσινη φανέλα θα κάνουν οι Γκοβού, Μπουμσόνγκ!
 Αναλυτικά η αποστολή: Καρνέζης, Φερνάντεζ, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σεϊταρίδης, Σιμάο, Ζιλμπέρτο, Γκάμπριελ, Λέτο, Κλέιτον, Μαρίνος, Σισέ, Γκοβού, Πετρόπουλος, Μαυρίας, Μπιάρσμιρ, Σταμπολζίεφ, Μάντζιος και Μελίσσης.

 Εν τω μεταξύ, το φιλικό θα καλυφθεί τηλεοπτικά από την ΕΤ1 και έτσι θα έχουν όλοι οι φίλοι τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν, εκτός από αυτούς που θα βρεθούν στο Περιστέρι και τη Θύρα 1 των φιλοξενουμένων.

 * Τα 20000 διαρκείας περάσαμε και συνεχίζουμε!

 * Χρόνια πολλά στους Τζιμπρίλ Σισέ και Άλεξ Τζόρβα που έχουν τα γενέθλια τους σήμερα (κλείνουν τα 29 και 28 χρόνια αντίστοιχα)!

Νικηφόρο ντεμπούτο Σάντος στην Εθνική Ελλάδας, 1-0 τη Σερβία στο Βελιγράδι!


 Εποχή Φερνάντο Σάντος λοιπόν στην Εθνική και αγωνιστικά πια. Ο Πορτογάλος πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ ξεκίνησε ιδανικά την προετοιμασία για τα προκριματικά του Euro 2012, που ξεκινούν σε περίπου ένα μήνα, κερδίζοντας τη Σερβία 0-1 μέσα στο Βελιγράδι!
 Σκόρερ του μοναδικού τέρματος του αγώνα ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με ωραία κεφαλιά ψαράκι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Η εικόνα ωστόσο της Εθνικής μας ήταν επιεικώς μέτρια, με τους διεθνείς να βρίσκονται σε ολόκληρο το ματς σε παθητικό ρόλο, να αμύνονται και να μην μπορούν να οργανώσουν επιθέσεις. Πάντως είχαν τρεξίματα και καλή κυκλοφορία μπάλας.
 Από την άλλη πλευρά οι Σέρβοι είχαν τον έλεγχο και την κατοχή, πίεζαν και δημιουργούσαν πολλές φάσεις, ενώ έχασαν πολλές και σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρουν. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, οι διεθνείς κουράστηκαν, έγιναν και κάποιες αλλαγές (ο Μαρίνος έκανε το ντεμπούτο του με τη γαλανόλευκη) και οι Σέρβοι χάσανε απίθανες ευκαιρίες, είχαν δοκάρια, ενώ δεν τους δόθηκε πέναλτι σε χέρι του Καφέ..


 Ο Σάντος πάντως, που όπως όλα δείχνουν θα έχει το Ζήση Βρύζα δίπλα του (έλυσε τη συνεργασία του νωρίτερα με τον ΠΑΟΚ), έχει ήδη περάσει το δικό του αγωνιστικό πλάνο στην Εθνική ομάδα. Καταρχήν άλλαξε το σύστημα του προκατόχου του, Όττο Ρεχάγκελ, παρατάσσοντας τους διεθνείς με σύστημα 4-4-2: Σηφάκης, Βύντρα, Παπασταθόπουλος, Κυριάκος, Σπυρόπουλος, Νίνης, Κατσουράνης, Τοροσίδης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς.
 Ευχάριστο το γεγονός ότι ο Σάντος υπολογίζει πολύ το Σωτήρη Νίνη. Επιτέλους αυτό το μεγάλο ταλέντο κρίνεται ως σημαντικότατο στέλεχος τόσο του Παναθηναϊκού όσο και της Εθνικής μας!
 Έπειτα, καθώς φαίνεται γλυτώνουμε το Χαριστέα! Κατά τα άλλα θα παιχτεί η θέση στο 1 ανάμεσα σε Σηφάκη, Τζόρβα, ενώ στις υπόλοιπες θέσεις λογικά δεν θα υπάρξουν αλλαγές. Αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη...

 Νικηφόρο ντεμπούτο λοιπόν του Φερνάντο Σάντος στη νέα σελίδα της Εθνικής Ελλάδας, αλλά η εικόνα της ομάδας θα πρέπει να διορθωθεί άμεσα.

 Οι συνθέσεις των ομάδων:

 Σερβία (Ρ. Αντιτς): Τζούριτσιτς, Ιβάνοβιτς, Βίντιτς, Σούμποτιτς, Ομπράντοβιτς (46' Κολάροβ), Πέτροβιτς (46' Κάτσαρ), Κουζμάνοβιτς, Μίλιγιας (46' Νίνκοβιτς), Κράσιτς (46' Τόπιτς), Γιοβάνοβιτς (65' Μρτζα), Ζίγκιτς.

 Ελλάδα (Φ. Σάντος): Σηφάκης, Βύντρα (81' Μανιάτης), Σπυρόπουλος, Κυργιάκος (46' Α. Παπαδόπουλος), Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Τοροσίδης (66' Καφές), Καραγκούνης (87' Μαρίνος), Νίνης (73' Γ. Παπαδόπουλος), Σαλπιγγίδης (46' Γκέκας), Σαμαράς.