15/10/11

ΦΕΑ - Παναθηναϊκός 71-77, 3χ3 για τις γυναίκες!

 Με μεγάλη εμφάνιση στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός έκανε το 3/3 στο φετινό πρωτάθλημα, επικρατώντας εκτός έδρας με 77-71 της ΦΕΑ.
 Οι πράσινες ξεκίνησαν νωθρά το παιχνίδι και με τη Νένα Νικολαΐδου να πληγώνει την παλιά της ομάδα, η ΦΕΑ έχτισε μια μικρή διαφορά που έφτασε στους 6 πόντους. Κάπου εκεί οι πράσινες άρχισαν να ξυπνάνε.
 Με τις Κοσμά και Ντέλβα ως επιθετικά όπλα ροκάνισαν σταδιακά τη διαφορά. Το Τριφύλλι έφερε το ματς στα ίσα και ήρθε η ώρα των υπολοίπων να δώσουν βοήθειες. Σπαθάρη, Βλάνη, Σλούκα και Κόνιαλη έδωσαν πολύτιμες λύσεις σκοράρισμα και ο Παναθηναϊκός άρχισε να βάζει τις βάσεις για τη νίκη.
 Το Τριφύλλι έφτασε τη διαφορά ακόμα και στους 15 πόντους, όμως ορισμένα λάθη σε κρίσιμα σημεία έδωσαν την ευκαιρία στη ΦΕΑ να ξαναμπεί στο ματς. Οι γηπεδούχες έφτασαν μια ανάσα από το να κάνουν την ανατροπή αλλά εκεί μίλησε η αρχηγός. Η Σπαθάρη ήταν εύστοχη από τη γραμμή των βολών και σφράγισε τη νίκη για τον Παναθηναϊκό.

 Τα δεκάλεπτα: 19-13, 19-23, 9-22, 24-19. 

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των δύο ομάδων:


 ΦΕΑ (Καπογιάννη): Σταμάτη 20 (4), Δελλή 14 (2), Κοχ 10, Ρετζεμπέρη, Χαλιβέρα 7, Νικολαΐδου 12, Βαλαντάση 6, Στεφανίδου 2, Ντέιβις.

 Παναθηναϊκός (Σαμαντούρα):
Βλάνη 10 (2), Κόνιαλη 6, Μαγκλάρα 5, Σπαθάρη 13, Χαβαλέ, Κοσμά 12 (!), Ντέλβα 15, Σλούκα 16, Χριστινάκη, Πασχοπούλου.

 Από prasinanea.

ΝΟΠ - Παναθηναϊκός 5-14, εύκολο απόγευμα στην Πάτρα


 Εύκολο απόγευμα είχαν οι πολίστες του Παναθηναϊκού στην Πάτρα, όπου για την 3η αγωνιστική της Α1 των ανδρών, το Τριφύλλι επικράτησε με σκορ 14-5 του τοπικού ΝΟΠ.

 Έτσι ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα στο ντέρμπι από τη Χίο, ενώ οι νησιώτες αναδείχθηκαν ισόπαλοι 10-10 στο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής με τη Βουλιαγμένη.

 Τα γκολ του Παναθηναϊκού: Γ. Αφρουδάκης 4, Ν. Κόχειλας 3, Αλιχανίδης 2, Τσόκας 2, Δερμιτζάκης 1, Κοκκινάκης 1, Στελλάτος 1.

 Την ερχόμενη Τετάρτη, για την 4η αγωνιστική, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Εθνικό.

12/10/11

Παναθηναϊκός – Χίος 4-5, δυναμική παρουσία στις κερκίδες του κολυμβητηρίου, ήττα δυστυχώς στο ντέρμπι..




 Οι πράσινοι σε ένα μεγάλο ντέρμπι γνώρισαν την ήττα από τον ΝΟΧ μπροστά σε περίπου 1.200 οπαδούς τους οι οποίοι δημιούργησαν εξαιρετική ατμόσφαιρα.

 Σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι όπου κυρίαρχο ρόλο έπαιξαν οι άμυνες ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 5-4 από την Χίο στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ.

 Οι πράσινοι πλήρωσαν την αστοχία τους στον παίκτη παραπάνω, αλλά και την ατυχία τους αφού είχαν τέσσερα δοκάρια, ενώ ο Γιώργος Αφρουδάκης έχασε γκολ που δεν χάνονται για την αξία του. Οι δύο ομάδες πήγαιναν από την αρχή μαζί στο σκορ. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα δύο πρώτα οκτάλεπτα τελείωσαν 2-2.
 Η Χίος έκανε ένα σερί τρία μηδέν στο τρίτο οκτάλεπτο που αποδείχτηκε κλειδί για τη συνέχεια του παιχνιδιού. Οι πράσινοι τα έδωσαν όλα έφτασαν τη διαφορά στο γκολ (4-5), όμως η ατυχία και ο Καραμπέτσος τους στοίχισαν τη νίκη.
 Ειδική μνεία χρειάζεται για τον κόσμο που έδωσε δυναμικό παρών στο ΟΑΚΑ και αν έλειπαν κάποιοι ανεγκέφαλοι που πέταξαν αντικείμενα στον διαιτητή όλα θα ήταν πολύ καλύτερα. Είναι γνωστό ότι ο Παναθηναϊκός είναι στο μάτι της ΚΟΕ και δεν πρέπει να δίνονται τέτοιες αφορμές.

 Παναθηναϊκός – Χίος 4-5

 Τα οκτάλεπτα: 1-1, 1-1, 1-3, 1-0

 Τα γκολ του δύο ομάδων:

 Παναθηναϊκός: Γ. Αφρουδάκης 1, Ζ. Αφρουδάκης 1, Κοκκινάκης 1, Κομάντινα 1.

 Χίος: Θεοδωρόπουλος 3, Γαβαλάς 1, Φουντούλης 1.

 Από prasinanea.

Γεωργία - Ελλάδα 1-2, με ανατροπή σφραγίστηκε η πρόκριση


 Χωρίς να παίξει καλά αλλά πετυχαίνοντας την ανατροπή η Ελλάδα νίκησε τη Γεωργία με σκορ 2-1 (Φωτάκης, Χαριστέας) στην Τιφλίδα και καταλαμβάνοντας πανάξια την πρωτιά στον 6ο όμιλο σφράγισε την πρόκρισή της στα τελικά του Euro 2012!

 Μπορεί η Εθνική μας να μην έπαιξε όπως στο δεύτερο ημίχρονο με την Κροατία, μπορεί να μην είχε καλή αμυντική λειτουργία, μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ (ευτυχώς νωρίς), μπορεί να είχε περισσότερο άγχος από ό,τι θα 'πρεπε, όμως τελικά έδειξε χαρακτήρα και κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή εξασφαλίζοντας έτσι την παρουσία της στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί στα γήπεδα Πολωνίας και Ουκρανίας.

 Την αδράνεια της άμυνας εξαιτίας της οποίας προήλθε το 1-0 των Γεωργιανών, στο πρώτο ημίχρονο, «ξεπλήρωσαν» το... τούβλο του Φωτάκη στο 78' και το πλασέ του Χαριστέα στο 85', αλλά και η... βιασύνη του Κετσπάγια να ολοκληρώσει τις αλλαγές του στο 65'(!), που είχε ως αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να αγωνιστούν με 10 παίκτες για είκοσι περίπου λεπτά μετά τον τραυματισμό του Ταρκαμάντζε.

 Μεγάλη στιγμή και για τον Φερνάντο Σάντος, ο οποίος έφτασε τα 16 ματς αήττητος από τότε που ανέλαβε την Εθνική, ξεπερνώντας κατά 1 αγώνα τον προκάτοχό του, Ότο Ρεχάγκελ.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Γεωργία (Κετσπάγια): Ρεβισβίλι, Κάσια, Αμισουλασβίλι, Χιζανισβίλι, Καλάτζε, Κανκάβα (42' λ.τρ. Λομπιανίτζε), Κομπιασβίλι, Γκριγκαλασβίλι (51' Ιασβίλι), Ταργκαμάτζε, Μιτσεντλίζε (65' Γκουρούλι), Μαρτσβαλάτζε.

 Ελλάδα (Σάντος): Τζόρβας, Βύντρα, Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Σπυρόπουλος, Τζιόλης (56' Φωτάκης), Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης (68' Αθανασιάδης), Χαριστέας, Γκέκας (90' Κονέ).

  * Μεγάλη ανατροπή και νίκη ΚΑΙ για την Εθνική ελπίδων, η οποία επικράτησε 3-2 εκτός έδρας της Λευκορωσίας, για τον 1ο προκριματικό όμιλο του EURO 2013. Η Εθνική μας, που πέρασε δεύτερη στον όμιλό της, στα επόμενα ματς, που θα διεξαχθούν στην Τρίπολη, θα υποδεχτεί την πρωτοπόρο Γερμανία (11/11) και τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη (14/11).

11/10/11

Παναθηναϊκός - Μαρούσι 93-61, έβγαλε την υποχρέωση...


 Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε 93-61 του Αμαρουσίου στον προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών, σε έναν αγώνα κεκλεισμένων των θυρών στο κλειστό γυμναστήριο του ΟΑΚΑ.
Οι «πράσινοι» όπως αναμενόταν, καθώς το Μαρούσι αγωνίστηκε και με εφήβους στη σύνθεσή του, πήραν από νωρίς το προβάδισμα. Προηγήθηκαν 7-2 (1’45’’), έφτασαν σε διψήφιο αριθμό διαφοράς (27-16, 9’45’’) και αργότερα στο +21 (46-25, 17’), πριν το ημίχρονο κλείσει 56-30.
Η επιστροφή στο παρκέ μετά την ανάπαυλα φιλοξένησε το ίδιο σκηνικό. Ο Παναθηναϊκός είχε σταθερά τον πρώτο λόγο. Έφτασε στο +31 (66-35, 23’35’’) με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να δοκιμάζει σχήματα και να μοιράζει το χρόνο ως το τελικό 93-61.
 
 Τα δεκάλεπτα: 27-17, 56-30, 76-43, 93-61
 
 Οι πόντοι των δύο ομάδων:
  Παναθηναϊκός: Ζούμπος, Μάριτς 15 (7/16 διπ., 13 ριμπ.), Λόγκαν 11(4/5 διπ., 1/5 τριπ.), Σάτο 3(1), Π. Καλάθης 11 (3/8 διπ.), Διαμαντίδης 2, Βουγιούκας 18 (7/8 διπ.), Ν. Καλάθης 10, Κυρίτσης 6, Σμιθ 3, Καϊμακόγλου 6, Γιασικεβίτσιους 8.

 Μαρούσι: Μανταλβάνος 2, Παπαφλωράτος, Αλεξίου, Ακεψιμαϊδης 10(1), Καλογιαννίδης 2, Χαριτόπουλος 13, Γκαγκαλούδης 20(3), Θεοδοσίου, Φασιανός, Κογιαντίνοβιτς 6, Τσόντζος 8.

* Ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε χωρίς τους Μάικ Μπατίστ (επιστρέφει σταδιακά στις προπονήσεις μετά το διάστρεμμα που είχε υποστεί στο τουρνουά της Μόσχας), Στράτο Περπέρογλου (ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα) και Κώστα Τσαρτσαρή (ίωση).
 
* Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας (19/2/2012), το νικητή της αναμέτρησης Καβάλα-Ηλυσιακός που διεξάγεται αύριο.
 
 Από paobc.

9/10/11

Γαλατάσαραϊ - Παναθηναϊκός 7-7, ισοπαλία πρόκρισης στην Πόλη!


 Ο Παναθηναϊκός αναδείχτηκε ισόπαλος με τη Γαλατάσαραϊ αλλά πήρε την πρόκριση για τους «16» του Euro Cup χάρις στην καλύτερη διαφορά τερμάτων από τους Τούρκους, που αποκλείστηκαν πίσω από Έλληνες και Κροάτες. 
 Μεγάλη εμφάνιση για την ομάδα του Φάνη Κουντουδιού μέσα στην Κωνσταντινούπολη και πρόκριση επί της οικοδέσποινας Γαλατά, η οποία μάλιστα γλύτωσε την ήττα στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα.

 Τα οκτάλεπτα: 1-3, 3-2, 0-2, 3-0

 Τα γκολ του Παναθηναϊκού: Γ. Αφρουδάκης 2, Κοκκινάκης 1, Κομάντινα 1, Γ. Κόχειλας 1, Ζ. Αφρουδάκης 1, Τσόκας 1.

 * Τριπλή ελληνική εκπροσώπηση στους «16» του Euro Cup, καθώς εκτός από το Τριφύλλι την πρόκριση πήραν ο Πανιώνιος (από το Σάββατο, ενώ σήμερα παίζει με Ντιναμό Μόσχας για την πρωτιά) και η Χίος (15-4 την τουρκική Ένκα, ως 2η πίσω από τον Ερυθρό Αστέρα).