27/3/10

Κυπελλούχος Ελλάδος ο Παναθηναϊκός, 3-2 σετ τον ΟΣΦΠ!


 Μετά από έναν εκπληκτικό τελικό, που διεξήχθει στο Τροκαντερό και θύμισε σε πολλά τον αντίστοιχο περσινό, ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 3-2 σετ τον ΟΣΦΠ και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της σεζόν στο βόλεϊ, ενώ έχει και το πάνω χέρι για το πρωτάθλημα, έχοντας κατακτήσει την πρωτιά στην κανονική περίοδο.
  Παράλληλα οι πράσινοι πήραν εκδίκηση από τον "αιώνιο αντίπαλό" τους, για τον περσινό χαμένο τελικό, που είχε διεξαχθεί επίσης στο κλειστό του "Τάε κβο Ντο", με θεατές μαθητές, όπως και σήμερα και ο οποίος είχε κριθεί επίσης στο τάι μπρέικ!

 Σήμερα, αν και βρέθηκε πίσω με 0-1 και 1-2 στα σετ, ο Παναθηναϊκός με τεράστια ψυχικά αποθέματα, με αυτή την μοναδική Παναθηναϊκή ψυχή, γύρισε το ματς ισοφαρίζοντας δυο φορές. Αλλά ακόμη και στο τάι μπρέικ, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 3-0, ενώ έφτασε και σε τρία ματς μπολ, πριν ο Παναθηναϊκός καταφέρει να ισοφαρίσει εκ νέου και με το πρώτο δικό του ματς μπολ, να φτάσει στην κατάκτηση του 5ου σετ (18-16) και κατ' επέκταση, του κυπέλλου Ελλάδος!

 Το πρώτο σετ ο Ολυμπιακός το πήρε σχετικά εύκολα με 25-20, έχοντας το προβάδισμα από την αρχή του αγώνα. Με τον ίδιο εύκολο τρόπο ισοφάρισε ο Παναθηναϊκός, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο στο δεύτερο σετ, κατακτώντας το με 25-22.
 Το τρίτο σετ ήταν συναρπαστικό. Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και προηγήθηκε 13-6. Ο Παναθηναϊκός όμως έκανε ένα εντυπωσιακό επιμέρους σκορ 8-2, με το οποίο μείωσε στον πόντο, 15-14! Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, με τη διαφορά να πηγαίνει στο -5 (23-18), για το τελικό 25-22 και το 2-1 στα σετ για τον ΟΣΦΠ.
 Στο τέταρτο σετ, το οποίο οι πράσινοι έπρεπε να πάρουν για να μείνουν στη διεκδίκηση του κυπέλλου, μίλησε η περήφανη πράσινη καρδιά! Ένα γρήγορο σχετικά +6 (14-8) έθεσε τις βάσεις για το 2-2 στα σετ, κάτι που πραγματοποιήθηκε, με το τελικό 25-23 να διαγράφεται χάρις στην υπεροχή των Σαμικά και Αγκάμεζ (ψηφίστηκε MVP του τελικού) έναντι του μονοδιάστατου παιχνιδιού του Ολυμπιακού, που ως συνήθως έπαιζε αποκλειστικά με Μίλκοβιτς (κατά τα άλλα σούπερ ματς από τον Σέρβο).
 Στο τάι μπρέικ, το 3-0 και 5-2 δεν πτόησε τον Παναθηναϊκό, που με πραγματική ψυχή πρωταθλητή, άντεξε σε τρία ματς μπολ του ΟΣΦΠ, προσπέρασε με 17-16 και αμέσως έκανε το 18-16 με μπλοκ του μεγάλου αρχηγού, Σωτήρη Πανταλέοντα, ο οποίος έδωσε τα πάντα σε αυτό το ματς!
 
 Θα ήταν άδικο πάντως να ψάξουμε για παίχτες που ξεχώρισαν, αφού όλοι τους παίξανε με μεγάλο πάθος, για ένα κύπελλο που τόσο πολύ ήθελαν και θέλαμε όλοι μας. Για έναν τίτλο, που τα τελευταία χρόνια έλειπε από τον Παναθηναϊκό και ο οποίος θέτει τις βάσεις για νέα Πράσινη Αυτοκρατορία και στο βόλεϊ!

 ΟΣΦΠ - Παναθηναϊκός 2-3

 Τα σετ: 25-20, 22-25, 25-22, 23-25, 16-18

  * Πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του μέλους του Δ.Σ της ΕΟΠΕ Δημήτρη Λιοσάτου.

  * Το πρώτο κύπελλο του Καζάζη!
  Το 2004 όταν ανέλαβε για πρώτη φορά τον Παναθηναϊκό, κατάφερε να τον οδηγήσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Σήμερα ο Στέλιος Καζάζης, επιστρέφοντας στο «Τριφύλλι» το οδήγησε σε έναν ακόμα τίτλο, αυτό του Κυπέλλου. Ένα Κύπελλο που έλειπε από την συλλογή του ως προπονητής, καθώς ως παίκτης έχει κατακτήσει τέσσερα.

 *  Πρωτάθλημα και κύπελλο Παναθηναϊκέ!!!!

 *  Το έχουμε ξαναπεί. Φέτος είναι ΟΛΑ Πράσινα! Μετά τα κύπελλα στο βόλεϊ, ανδρών και γυναικών, θα ακολουθήσουν και τα πρωταθλήματα, ενώ σειρά παίρνουν τα πρωταθλήματα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ! 
 Και οι γαύροι θα μείνουν με τη χαρά στο... πόλο!

 * Πρωταθλητή σε όλα τα σπορ Παντοτινέ!!!!!

Παναθηναϊκός - Ποσειδώνας Ιλισίων 14-4


 Ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα του Ποσειδώνα με 14-4 για την 20η αγωνιστική της Α1 πόλο των ανδρών στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ. Οι πράσινοι μετά τα τελευταία, συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, που ουσιαστικά μιλάμε για... σχεδόν ολόκληρο τον β' γύρο, έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο. Βέβαια, αφενός αγωνίζονταν στο ΟΑΚΑ, όπου αντλούν μεγάλη δύναμη φέτος, αφετέρου απέναντί τους είχαν έναν πολύ ασθενέστερο αντίπαλό, ο οποίος μετά και τη σημερινή ήττα λογικά επιστρέφει στην Α2.

 Με τη νίκη τους αυτή, οι πολίστες του Ντράγκαν Άντριτς έφτασαν τη Λάρισα (έχασε στη Βουλιαγμένη) στους 19 βαθμούς, αλλά υπερτερούν έναντι των Θεσσαλών και άρα εμείς είμαστε στην προνομοιούχο 6η θέση. Στην 5η θέση βρίσκεται το Παλαιό Φάληρο, το οποίο με τον ανέλπιστο βαθμό που πήρε από τον ΠΑΟΚ μας ξέφυγε 1 βαθμό πριν μας υποδεχθεί στο μεγάλο ματς της επόμενης, προτελευταίας αγωνιστικής. Στην 4η θέση και τους 21 βαθμούς πήγε η Βουλιαγμένη, ενώ ο ΠΑΟΚ είναι σταθερά 3ος με 24.
 Από την άλλη, ο ΝΟΠ βρίσκεται μόλις 1 βαθμό πίσω μας και είναι ο μόνος που μπορεί να απειλήσει το Τριφύλλι για την κατάληψη ης 6ης θέσης..

 Τα οκτάλεπτα: 4-1, 3-2, 2-1, 5-0.

 Tα γκολ των δύο ομάδων:

  Παναθηναϊκός (Αντριτς): Βουλγαράκης 6, Δερμιτζάκης 2, Καφτεζόπουλος 2, Κουντουδιός 1, Τσόκας 1, Βράνιες 1, Φαναριώτογλου 1.

  Ποσειδών Ιλισίων (Κεχαγιάς): Μουρίκης 1, Μπελέρη 1, Μπουρνάζος 1, Στεργιόπουλος 1.
 
 * Το πρωτάθλημα θα διακοπεί για 40 ημέρες περίπου, λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η επανέναρξη θα γίνει στις 8 Μαΐου, με τη διεξαγωγή της 21ης και προτελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου.

 * Την προτελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζουμε εκτός έδρας το Παλαιό Φάληρο, ενώ την τελευταία αγωνιστική υπάρχει το μεγάλο παιχνίδι Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

Τρίκαλα - Παναθηναϊκός 72-101


 Πολύ εύκολα, όπως άλλωστε αναμενόταν, ο Παναθηναϊκός για την 22η αγωνιστική πέρασε από τα Τρίκαλα, κερδίζοντας στο ρελαντί την τοπική ομάδα με 101-72, παίζοντας μάλιστα κατά διαστήματα πολύ ωραίο μπάσκετ, ακόμη κι αν η μικρή δυναμικότητα του αντιπάλου δεν ενδείκνυται για τα πλέον ασφαλή συμπεράσματα.
 Οι πράσινοι πήραν το προβάδισμα από την αρχή του αγώνα με 0-7 και φρόντισαν, παρά τις πολλές αλλαγές αλλά και τα διάφορα συστήματα που δοκίμασε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, να το αυξάνουν σταδιακά. 14-30 έλειξε το α' δεκάλεπτο, ενώ με πολύ καλούς τους Τσαρτσαρή, Γιασισκεβίτσιους αλλά και τους Μπατίστ, Πέκοβιτς κάτω απ' το καλάθι ο Παναθηναϊκός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό μέχρι το 30-62 του ημιχρόνου.
 Στην επανάληψη οι πράσινοι μπορεί να χαλάρωσαν τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, αυτό όμως δεν έριξε αισθητά τη διαφορά, η οποία έφτασε μέχρι και το +38 (61-99) λίγο πριν το τέλος.
 Ήρθε και η κατοστάρα με το τελικό 72-101, για να σφραγίσει με τον ιδανικό τρόπο την μεγάλη ανωτερότητα των πρωταθλητών.
 Πλέον απομένουν τέσσερις αγωνιστικές, με τον Παναθηναϊκό φυσικά να θέλει μόνο νίκες για να φτάσει στο ρεκόρ του 25-1 στην κανονική περίοδο!

 Τα δεκάλεπτα: 14-30, 32-60, 54-80, 72-101.

  Οι συνθέσεις των ομάδων:
 
 Τρίκαλα (Γιαπλές): Γκιζόγιαννης 3 (1), Μπιγκς 13, Προδρόμου, Νοέας 4, Κατσαρές 9 (1), Σίμτσακ 2, Αποστολίδης 16 (3), Γιανγκ 6, Μαρμαρινός, Ζούπαν 19 (1), Σακελλαρίου.

  Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μπόγρης 4, Τέπιτς 5 (1), Σπανούλης 5 (1), Περπέρογλου 7 (1), Μπατίστ 11, Φώτσης 11 (1), Γιασικεβίτσιους 14 (1), Νίκολας 12 (4), Τσαρτσαρής 7 (1), Διαμαντίδης 4, Πέκοβιτς 18, Καλάθης 3.

24/3/10

Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα 3-1


 Στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου hellas online ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον ΠΑΣ με 3-1 στο ΟΑΚΑ και έκανε το πρώτο, σημαντικό βήμα για την πρόκριση στον τελικό και παράλληλα ακόμη ένα βήμα προς το νταμπλ. Μάλιστα αν οι πράσινοι ήταν πιο προσεκτικοί στο τέλος, όπου δέχτηκαν το γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα, με το 3-0 θα ήταν ήδη στον τελικό.
 Αν και θεωρώ ότι και με το 3-1 πρέπει να γίνουν απίθανα πράγματα για να μην πάρουμε την πρόκριση μέσα στα Γιάννενα.

 Ο Νιόπλιας, έχοντας απ' τη μία το πρόβλημα με τις πολλές απουσίες και από την άλλη τον... τελικό του πρωταθλήματος την Κυριακή στο Περιστέρι, αλλά κυρίως ψάχνοντας ένα σκορ πρόκρισης απ' το πρώτο ματς, δεν προχώρησε σε πολλές αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ. Συγκεκριμένα, ο Γκάμπριελ ξεκίνησε αντί του Σεϊταρίδη και ο Νίνης αντί του Λέτο. Οι υπόλοιποι 9 ήταν οι ίδιοι που έπαιξαν και στο ντέρμπι, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα αγωνιστούν και κόντρα στον Ατρόμητο.

 Ο Παναθηναϊκός εμφανώς πεσμένος ψυχολογικά από την ήττα της Κυριακής ξεκίνησε μουδιασμένος τον αγώνα. Προηγήθηκε με αυτογκόλ του Κώτσιου στο 14' αλλά εξακολούθησε να είναι υποτονικός. Ο Νίνης, ο καλύτερος του γηπέδου, εκμεταλλευόμενος την κακή απομάκρυνση της άμυνας των φιλοξενουμένων (και πάλι ο Κώτσιος), μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα για το 2-0 ακριβώς με τη λήξη του ημιχρόνου.
 Στην επανάληψη, ο Λέτο μπήκε ορεξάτος στο ματς, όπως και ο Κλέιτον, αντί των Καραγκούνη, Νίνη.
 Ο Αργεντινός δημιούργησε κάποιες φάσεις, τελικά όμως ο Βύντρα κέρδισε πέναλτι, ο Σισέ (που είχε και δοκάρι νωρίτερα) ψάχνοντας φανερά ένα γκολ ανέλαβε την εκτέλεση, αστόχησε, πήρε όμως το ριμπάουντ και από κοντά έκανε το 3-0 στο 84'. Ωστόσο ο ΠΑΣ στις καθυστερήσεις σκόραρε με τον αρχηγό του, τον Κούσα, με κεφαλιά από κοντά, με το κλασικό φετινό ερώτημα για τον Παναθηναϊκό: "πού ήταν η άμυνα";
 Είπαμε, λίγη υπομονή ακόμα, να πάρουμε το νταμπλ και το καλοκαίρι να γίνει ο σωστός προγραμματισμός.

 Οι συνθέσεις των ομάδων:

 Παναθηναϊκός (Νιόπλιας): Τζόρβας, Καντέ, Γκάμπριελ (81' Μπιάρσμιρ), Βύντρα, Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο, Σιμάο, Καραγκούνης (59' Λέτο), Νίνης (66' Κλέιτον), Σαλπιγγίδης, Σισέ.

  ΠΑΣ Γιάννινα (Αναστόπουλος): Ζαφειρόπουλος, Κώτσιος, Κούσας, Στάθης (68' Κανακούδης), Βάντερσον, Ανδράλας, Κασναφέρης, Αράς, Ντιμπαλά, Μιχαλόπουλος (46' Μπουχάν/60' λ.τρ. Τζάνης), Κοντογουλίδης.

 * Περίπου 6000 οπαδοί βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.

 * Πρωτάθλημα κια Κύπελλο Παναθηναϊκέ!!!

23/3/10

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 3-0


 Πιο δύσκολα από όσο πιθανόν φανερώνει ένα 3-0, κέρδισε ο Παναθηναϊκός τον ΠΑΟΚ στη Γλυφάδα στο πρώτο ματς για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος, ξεκινώντας έτσι με το δεξί την προσπάθειά του για πρόκριση στον τελικό και φυσικά την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Παράλληλα, οι πράσινοι έκαναν και μία πρόβα τζενεράλε ενόψη του τελικού κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, που θα διεξαχθεί το Σάββατο στο Τροκαντερό, δυστυχώς και φέτος με θεατές μόνο μαθητές...

 Σούπερ για τους γηπεδούχος ήταν ο Λίμπερμαν Αγκάμεζ, με 28 πόντους και 23/31 επιθέσεις!
 Η σειρά των προημιτελικών κρίνεται στις 2 νίκες και άρα ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ακόμη μία επί του ΠΑΟΚ για πρόκριση στα ημιτελικά.

 Τα σετ: 27-25, 25-17, 25-23.

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:
 
 Παναθηναϊκός (Καζάζης): Λάππας 5 (3/8 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 60% υπ. - 27% άριστες), Ζαγκούμνι 2, Σαμικά 7 (6/16 επ., 67% υπ. - 42% άριστες), Σμαραγδής 6 (4/7 επ., 2 μπλοκ), Πανταλέων 7 (4/6 επ., 3 μπλοκ), Αγκάμεζ 28 (23/31 επ., 2 άσοι, 3 μπλοκ) / Παπαδημητρίου -λ 57% υπ. - 50% άριστες), Χριστοφιδέλης 5 (5/6 επ., 73% υπ. - 53% άριστες), Ψάρρας.

 ΠΑΟΚ (Μέλκας):
Ντίνας 4 (2/7 επ., 2 μπλοκ), Πλίκας, Μπρούνερ 10 (7/10 επ., 3 μπλοκ), Χιετάνεν 11 (9/19 επ., 2 μπλοκ, 64% υπ. - 29% άριστες), Λινς 7 (7/19 επ., 61% υπ. - 44% άριστες), Ογιάνσιβου 16 (12/25 επ., 4 άσοι) / Δημητρακόπουλος -λ 81% υπ. - 59% άριστες), Ωρολογάς, Χατζηηλιάδης, Παντακίδης, Αλμαλής.

* Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε πριν από την έναρξη του αγώνα στη μνήμη του Δημήτρη Λιοσάτου, μέλος του ΔΣ της ΕΟΠΕ, που απεβίωσε σε ηλικία 58 ετών.

* Στο κλειστό της Γλυφάδας βρέθηκε και ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός, Γκόρντον Μέιφορθ, που ξεκίνησε να παρακολουθεί τους διεθνείς ενόψει των αναμετρήσεων της Εθνικής ομάδας το προσεχές καλοκαίρι. 

* Πρωτάθλημα και κύπελλο Παναθηναϊκέ!!!

22/3/10

Μαρκόπουλο - Παναθηναϊκός 0-3


 Εύκολο απόγευμα είχε στο Μαρκόπουλο ο Παναθηναϊκός. Για την 22η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, τα κορίτσια του Τάκη Φλώρου με φόρα από την κατάκτηση του κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό, κέρδισαν με χαρακτηριστική άνεση με 0-3 σετ μία ομάδα που καιγόταν για τη νίκη για είσοδο στην τετράδα (τελικά τερμάτισε στην 6η θέση) και πλέον ετοιμάζονται για τα πλέι οφ.
 Πρώτος αντίπαλος η Κερατέα για την πρόκριση στα ημιτελικά του πρωταθλήματος, όπου θα αντιμετωπίσουμε τον νικητή του ζευγαριού Ηρακλής - Μαρκόπουλο. Η σειρά κρίνεται στις 2 νίκες.

 Τα σετ: 16-25, 22-25, 25-27.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
 ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ: Ν. Γκαραγκούνη 11π. (1 άσος, 10/17 επ.), Δρούγκα 3 (3/4 επ.), Τσίμα 17 (13/24 επ., 4 μπλ.), Κνέσεβιτς 13 (13/28 επ., 46% υπ.), Κόστιτς 9 (6/17επ., 1 μπλ.), Καβαθά 2 (1/5 επ., 1 μπλοκ), Κονόμη (λίμπερο, 50%), Μ. Γκαραγκούνη 3 (3/12επ.), Σαλούστρου 1 (1/2 επ.), Κουτσιβίτη 1.
  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κουτουξίδου 5π. (3/5 επ., 2 μπλοκ), Ντουμιτρέσκου 11 (10/16επ., 1 μπλοκ), Μόλναρ 10 (10/19 επ., 62% υπ.), Τομάσεβιτς 15 (8/17επ., 5 μπλοκ, 2 άσοι), Τζανακάκη 8 (6/13 επ., 2 μπλοκ), Σαπαρέφσκα 8 (6/10 επ., 2 μπλοκ), Μυλωνά (λίμπερο, 64%), Παπαγεωργίου, Καρπουζά.

Ο Παναθηναϊκός παίρνει νταμπλ, αλλά χάνει δύο φορές από Αυτόν τον ΟΣΦΠ... Γιατί ρε μάγκες;;


 Στο μεγάλο ντέρμπι της 27ης αγωνιστικής, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στο κατάμεστο ΟΑΚΑ από τον Ολυμπιακό με 0-1 και την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ έχανε μέσα στην Τούμπα από την ΑΕΚ με επίσης 0-1, κάτι που αφήνει τη διαφορά ΠΑΟ - ΠΑΟΚ στους 5 βαθμούς, ενώ ο ΟΣΦΠ ξαναπέρασε 2ος, στο +1 από τον Δικέφαλο του Βορρά και -4 απ' το Τριφύλλι.
 Με τρεις αγωνιστικές να απομένουν, ο Παναθηναϊκός είναι κατά ένα μεγάλο ποσοστό πρωταθλητής. Και ακόμη καλύτερα, αν όλα πάνε κατευχήν, θα κάνουμε το νταμπλ, στο οποίο θα χτίσουμε την Αυτοκρατορία των επόμενων χρόνων, τον Παναθηναϊκό που όλοι ονειρευόμαστε.

 Που δυστυχώς όμως δεν είδαμε -ούτε- απόψε. Για το πρωτάθλημα είχαμε πει πολλές φορές πως έχει τελειώσει και ότι το σημερινό ντέρμπι βαθμολογικά δεν είχε μεγάλη σημασία. Η νίκη παρόλα αυτά ήταν επιτακτική. Γιατί με μία νίκη στο ντέρμπι δηλώνεις πραγματικά Παρών και έτοιμος να διαδεχθείς τον μέχρι πρότινος πρωταθλητή, στο θρόνο. Γιατί με νίκη στο ντέρμπι αποδεικνύεις ότι είσαι καλύτερος και μόνο με νίκη τελειώνεις οριστικά τον "χειρότερο ΟΣΦΠ της δεκαετίας".
 Τώρα όμως τους δίνουμε κάθε δικαίωμα να ισχυρίζονται ότι, αφού μας κερδίσανε δυο φορές, αυτοί μόνοι τους χάνουν το πρωτάθλημα...

 Βέβαια εγώ να πω εδώ, ότι το πρωτάθλημα παίζεται σε 30 αγωνιστικές και όχι σε 2 ή 4 ματς και άρα σε βάθος 30 αγώνων, ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, έπαιξε καλύτερα, μάζεψε περισσότερους βαθμούς και άρα είναι ΔΙΚΑΙΟΣ πρωταθλητής.

 Σήμερα όμως δεν τα κατάφερε. Ναι, ήμασταν πολύ καλύτεροι και Ναι, ήμασταν πολύ άτυχοι ή καλύτερα, αυτοί ήταν απίστευτα κωλόφαρδοι. Μέχρι το 0-1, ο Παναθηναϊκός είχε 2 δοκάρια, τετ α τετ, κεφαλιές και κανά δυο σουτ μακρινά για να ανοίξει το σκορ, ενώ ο Ολυμπιακός είχε μόνο μία καλή στιγμή με τον Ντάτολο! Μετά το 0-1 είχαμε και τρίτο δοκάρι, αλλά μετά το 0-1, για να είμαστε δίκαιοι και ο Ολυμπιακός είχε πια φάσεις για περισσότερα γκολ.

 Όμως με συγχωρείτε αλλά προσωπικά ΔΕΝ μπορώ να σταθώ στην τύχη/ατυχία. Δεν μπορώ να τα ρίξω όλα στην τύχη. Ο Παναθηναϊκός έχασε 2η φορά από το πτώμα του Ολυμπιακού και ο Νιόπλιας συγκεκριμένα δεν έχει πάρει ακόμη ντέρμπι: Ισοπαλία με ΑΕΚ και ήττα από ΟΣΦΠ στο ΟΑΚΑ, ισοπαλία με Άρη και ήττα από ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη!

 Νιόπλιας και παίχτες καταφέρανε για ακόμη μία φορά να ξενερώσουν 65000 οπαδούς. Που έκαναν sold out σε 8 ώρες (μέγα ρεκόρ!), που ήταν μέσα στο ΟΑΚΑ μία ώρα(!) πριν τη σέντρα του αγώνα, που έχουν δεχτεί πολλά κρύα ντουζ καθόλη τη σεζόν, που όμως δεν σταμάτησαν να στηρίζουν αυτή την ομάδα, βρισκόμενοι δίπλα της όπου κι αν αγωνιζόταν.
 Θα πρέπει να ντρέπεστε ΟΛΟΙ σας, που για μία ακόμη φορά πικρένετε αυτό τον υπέροχο κόσμο. Δεν πήρατε ένα ματς, στο οποίο οφείλατε να δώσετε απαντήσεις και αποδείξεις. Όλη τη σεζόν έχουμε κουραστεί από τα λόγια σας, τις συνεντεύξεις και τις υποσχέσεις σας. Και δυστυχώς πολύ λίγα από αυτά τα κάνατε πράξεις.
 Χάσατε ένα ματς, όπου τα ΠΑΝΤΑ ήταν με το μέρος σας. Η βαθμολογία, η ψυχολογία, η έδρα, το διαφαινόμενο νταμπλ, και 65000 οπαδοί που δεν σας άφησαν στιγμή φέτος. Και παράλληλα, ο αντίπαλος έχει τα χάλια του, παίχτες που δεν βγάζουν 90λεπτα, υπηρεσιακό προπονητή. Όλα μαζί σας. Και τί κάνατε; Τα σκατώσατε για μία ακόμη φορά. Να θυμίσω μόνο ότι θυσιάστηκε η ευκαιρία για Ευρωπαϊκή διάκριση για δύο ματς. Της Τρίπολης και το σημερινό. Και ΔΕΝ το πήρατε. Άρα πήγε τσάμπα και η Ευρώπη... Ίσως απλά να ΜΗΝ μπορείτε. Κάποιοι από σας. Βγείτε να το πείτε και ας πάτε στην ευχή, για να βρούμε και μεις την ηρεμία μας.

 Πρέπει νομίζω να δούμε κάποια πράγματα ξεκάθαρα. Ο αγαπημένος σε όλους μας Καραγκούνης ΔΕΝ μπορεί άλλο. Τί να κάνουμε δηλαδή. Τα χρόνια πέρασαν και του χρόνου ο "Τυπάρας" θα είναι μόνο για το ρόστερ. Παίχτες όπως Γκαλίνοβιτς, Δάρλας, Μπιάρμσιρ, Σαριέγκι, Κλέιτον, Πετρόπουλος και κατά δεύτερο λόγο Σαλπιγγίδης, Χριστοδουλόπουλος, Καντέ, Ρουκάβινα ίσως να ΜΗΝ κάνουν για τον Παναθηναϊκό και την βαριά φανέλα του μεγαλύτερου Ελληνικού Συλλόγου.
 Για πολλοστή φορά θα πω ότι η πρώτη μεταγραφή που επιβάλλεται να γίνει είναι ενός ή δύο κεντρικών αμυντικών. ΜΕΤΑ ας φέρουν όσους άλλους Σισέ θέλουν. Αλλά πρώτα σέντερ μπακ.
 Και για να πάμε στον Νίκο Νιόπλια. Να τον ευχαριστήσουμε πολλές φορές για όσα έχει προσφέρει στον Σύλλογο σα παίχτης, αλλά σαν προπονητής ΔΕΝ κάνει ρε παιδιά. Έχουμε βαρεθεί τόσα χρόνια να έρχεται στην Παιανία ο κάθε ρούκι προπονητής να κάνει το "αγροτικό" του. Έλεος...
 Είναι πολύ λίγος, ενώ θα ξανατονίσω το γεγονός ότι ΔΕΝ πήρε ούτε ένα ντέρμπι. Αντίθετα, ο Χενκ Τεν Κάτε σε όλα τα ντέρμπι που έπαιξε στον ενάμιση χρόνο έχασε μόνο ένα...

 Δεν ξέρω, ίσως με την απομάκρυνση του Ολλανδού να προλάβαμε δυσάρεστες καταστάσεις. Πάντως ο Νιόπλιας νομίζω πως είναι ξεκάθαρο πως ΔΕΝ κάνει για προπονητής του Παναθηναϊκού.
 Ας αναλάβουν ορισμένοι τις ευθύνες τους επιτέλους. Κύριε Νικόλα Πατέρα σε στηρίξαμε από την αρχή και εξακολουθούμε να το κάνουμε. Μην μας λες όμως ότι δεν χρειαζόμαστε αμυντικούς, μην μας φέρνεις τον Νιόπλια για προπονητή, μην κάνει γραφικές δηλώσεις.

 Παίρνουμε το νταμπλ, αλλά για μένα αδέλφια η χρονιά είναι αποτυχημένη. Δύο ήττες από ΟΣΦΠ και αποκλεισμός στο Europa League από Σταντάρ Λιέγης.
 Ας ελπίσουμε ότι θα γίνει σωστός προγραμματισμός το καλοκαίρι και ΟΛΟΙ μαζί, γιατί εννοείτε πως μένουμε δίπλα στην ομάδα, να χτίσουμε τον Παναθηναϊκό των ονείρων μας.

 Οι συνθέσεις των ομάδων:

 Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Καντέ, Βύντρα, Σεϊταρίδης (67 Γκάμπριελ), Κατσουράνης, Σιμάο (70΄Νίνης), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Καραγκούνης (79΄Ρουκάβινα), Λέτο, Σαλπιγγίδης, Σισέ.

 ΟΣΦΠ (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Νικοπολίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ (46' Ζαβλάκοφ), Ραούλ Μπράβο, Τοροσίδης, Μαρέσκα, Στολτίδης, Γ. Παπαδόπουλος (56' Ντάρμπισιρ), Λούα Λούα, Ντάτολο (63 Όσκαρ), Μήτρογλου.


 * Μία κοπέλα, υπεύθυνη security του περιβάλλοντα χώρου του γηπέδου έχασε δύο δάχτυλα μετά από κροτίδα που εξερράγει στο χέρι της (νόμιζε ότι ήταν καπνογόνο και πήγε να το πετάξει). Αφού πω περαστικά στην κοπέλα, μα καλά, πόσο ΖΩΑ είναι τελικά μερικοί;; Τόσο μαλάκες πια; Και πέραν της άτυχης κοπέλας, η αστυνομία αναφέρει πως 42 άτομα είχαν εγκαύματα και μικροτραυματισμούς, 24 εκ των οποίων μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο...
 Ντροπή και πάλι ντροπή. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.

21/3/10

Παναθηναϊκός - Άρης 78-76

 Στο άδειο λόγω τιμωρίας κλειστό της Λεωφόρου, ο Παναθηναϊκός πέτυχε μία πολύ σημαντική νίκη επί του Άρη με 78-76 στην προσπάθεια για ένα καλό πλασάρισμα στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος. Με τη νίκη τους αυτή, τα κορίτσια του Γιάννη Γερεουδάκη πήγαν στους 35 βαθμούς παραμένοντας μόνες τρίτες, έναν βαθμό πίσω από τις Εσπερίδες, αφήνοντας τον Άρη στους 33, ισόβαθμο με ΔΑΣΑΛ, ενώ η Πτολεμαΐδα είναι στους 34, στη μάχη για την τετράδα, με τρεις αγωνιστικές να απομένουν πλέον.
 Την επόμενη αγωνστική, παίζουμε το μεγάλο ντέρμπι με τις Εσπερίδες, όπου για να πάρουμε τη 2η θέση, όχι μόνο θα πρέπει να τις κερδίσουμε εκτός έδρας, αλλά και να καλύψουμε εκείνη την απίστευτη ήττα με 25 πόντους στη Λεωφόρο...
 Αλλά επειδή θαύματα δεν γίνονται, ο Παναθηναϊκός καλείται απλά να πάρει το διπλό, το οποίο θα τον φέρει -σχεδόν οριστικά- στην 3η θέση.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 40-42, 63-57, 78-76.

Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γερεουδάκης): Ουΐλσον 16, Ιλιτς 23 (4), Ξάνθου, Νικολαΐδου 16, Πανταζή 4, Ζικυρίδου 8, Μεντιόλα 11 (1).
 
ΑΡΗΣ (Μπλατ): Λενουάρ 30 (3), Σκουτζού, Σπυριδοπούλου 15 (1), Μπουσνάκη 9, Κουΐναν 7, Μούλη 5, Τσιαούση, Ντάμποβιτς 10 (1).

Λίγες ώρες έμειναν για το ντέρμπι, όπου ο Παναθηναϊκός είναι αποφασισμένος να αλλάξει οριστικά σελίδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο εκθρονίζοντας τον διορισμένο ψευτοπρωταθλητή ΟΣΦΠ και τελειώνοντας τον πράκτορα!





  

 Σε λίγες ώρες λοιπόν 65.000 και πλέον Παναθηναϊκοί θα βρισκόμαστε στο ΟΑΚΑ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ένα ντέρμπι που αυτή τη χρονιά... δεν κρίνει το πρωτάθλημα, αφού ακόμη και σε περίπτωση μη επικράτησης των πρασίνων και με τρεις αγωνιστικές να απομένουν μετά το ντέρμπι, το +5 και +7 που έχουμε αυτή τη στιγμή από ΠΑΟΚ, ΟΣΦΠ το πολύ να μειωθεί λίγο ακόμη...
 Όμως, όπως έχουμε ξαναπεί το θέλουμε πολύ αυτό το ματς. Ο Παναθηναϊκός θέλει πολύ τη νίκη απέναντι στον αιώνιο αντίπαλό του σήμερα στο ΟΑΚΑ, για να αλλάξει οριστικά σελίδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Να πάει τη διαφορά στο +10 από τον Ολυμπιακό και να τον εκθρονίσει και μαθηματικά, ενώ θα υπολείπονται ακόμη τρεις αγωνιστικές!
 Να τον στείλει στα πλέι οφ, όπου το ακόμη πιο εφιαλτικό για εκείνους σενάριο θα είναι να μείνουν εκτός Champions League, πόσο μάλλον εκτός Ευρώπης γενικά!
 Και να τελειώσει τον διορισμένο μια και καλή, διώχνοντας τη σαπίλα των τελευταίων 13 χρόνων!
 Και παράλληλα, εμείς, αφενός θα πάρουμε τη ρεβάνς για την ήττα στο Φάληρο, αφετέρου με νίκη δεν θα τους δώσουμε το δικαίωμα να λένε ότι "μπορεί να πήρατε το πρωτάθλημα, αλλά δεν μας κερδίσατε"!

 Ακούω διάφορα περί 3-0 κλπ.. Όχι ρε παιδιά, μην πέσουμε πάλι στην παγίδα. Μακάρι να έρθει μία ευρεία νίκη με όσο δυνατόν μεγαλύτερο σκορ, αλλά το μυαλό όλων μας θα πρέπει να βρίσκεται απλά στην επικράτηση!

 Αγωνσιτικά, τα άσχημα ήρθαν με τον αποκλεισμό του Σαριέγκι. Ο Βάσκος, μπορεί να λέμε ότι δεν κάνει για την ομάδα μας, αλλά βγάζει πάθος σε αυτά τα ματς και μην ξεχνάμε ότι είναι ήδη εκτός αποστολής οι Σπυρόπουλος, Δάρλας, Μαρίνος, ενώ οι Σεϊταρίδης, Γκάμπριελ μπορεί να συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή, αλλά προέρχονται από πολύμηνη απουσία και λογικά δεν θα χρησιμοποιηθούν!
 Άρα λοιπόν, πάμε χωρίς πλάγια μπακ, με τον Καντέ να πηγαίνει αριστερά και λογικά τον Βύντρα δεξιά. Το θέμα είναι ποιο θα είναι το αμυντικό κεντρικό δίδυμο. Μπιάρσμιρ - Κατσουράνης; Βύντρα - Κατσούρ με τον Σουηδό να πηγαίνει δεξιά; Ή μήπως ο Ζιλμπέρτο σέντερ μπακ;
 Θα τα δούμε όλα αυτά. Ελπίζω κι ο Νιόπλιας να στήσει σωστά την ομάδα και ελπίζω και περιμένω ακόμη περισσότερο, τα παιδιά που θα παίξουν, όποιοι κι αν είναι αυτοί, να τα δώσουν όλα, να παίξουν με ψυχή και πάθος για τη νίκη!
 Και ο κόσμος φυσικά που θα βρεθεί στο ΟΑΚΑ, να τραγουδάει πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το ντέρμπι για την ομαδάρα μας, που ελπίζουμε και πιστεύουμε να μας δικαιώσει σήμερα.
 Μην ξεχνάμε πως τα ματς με Λεβαδειακό, Τρίπολη και ΟΣΦΠ είναι αυτά, για τα οποία θυσιάστηκε το Europa League και η Ευρωπαϊκή διάκριση...
  Ο Σισέ χρωστάει γκολ σε ντέρμπι, ο Λέτο δήλωσε πως το ντέρμπι είναι δικό του, γιατί τους έχει άχτι, αλλά προσωπικά δεν έχω κάποια προτίμηση. Ας κερδίσουμε και τα γκολ ας τα βάλει όποιος ναναι!


 * Γαμήστε τον πούστη τον Ολυμπιακό!!!!!

 * Πρωτάθλημα και Κύπελλο Παναθηναϊκέ!!!!

 * Μεγάλη προσοχή στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να απαντήσουμε στις προκλήσεις. Μην τους δώσουμε καμία αφορμή να λένε διάφορα. Ας τους γαμήσουμε ποδοσφαιρικά και αποκλειστικά εντός του αγωνιστικού χώρου!!!!!

 * Ποτέ ξανά Πρωτάθλημα στον Πειραιά!!!!!!