31/8/09

2χ2 ο ΠΑΟ, εύκολα 1-0 τη SKODA Ξάνθη

ΤΟ 2χ2 στο πρωτάθλημα έκανε ο Παναθηναϊκός επικρατώντας πιο εύκολα απ' ότι μαρτυράει το τελικό σκορ την Ξάνθη. Οι γηπεδούχοι μπορεί να δυσκολεύτηκαν κόντρα σε μια ομάδα που βρισκόταν κατ' αποκλειστικότητα πίσω από τη μπάλα σ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά βρήκε τελικά τον τρόπο και σκόραρε το μοναδικό τέρμα της συνάντησης με τον χειρότερο(ναι ο Κατσουράνης ήταν ο χειρότερος του Παναθηναϊκού αφού έκανε συνεχώς λάθως μεταβιβάσεις!) παίχτη στο γήπεδο, ο οποίος με κεφαλιά από κόρνερ του Λάζαρου(πρώτο κόρνερ που εκτέλεσε ο Χριστοδουλόπουλος) στο 40ο λεπτό σημείωσε το τελικό σκορ και τη νίκη των πράσινων.
Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν κακός, όμως τουλάχιστον υποτονικός ήταν και ο Νίνης στο 67' με την είσοδο του πρόσθεσε άλλον αέρα στην ομάδα, πιο επιθετικό και ακόμη ο ίδιος ο νεαρός άσος είχε την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ σε δυο τρεις περιπτώσεις. Τελικά ο Παναθηναϊκός αρκέστηκε στο 1-0 κάτι που δεν του στοίχισε αφού η Ξάνθη δεν υπήρχε στο γήπεδο και απείλησε ουσιαστικά. Η ουσία μένει και οι "πράσινοι" από αυτό το ματς κρατούν τους 3 βαθμούς και τη διατήρηση της 1ης θέσης στον βαθμολογικό πίνακα, εκεί όπου ευελπιστούν να μείνουν ως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

*Πρώτη φορά χρησιμοιποιήθηκε ο Μπιάρσμιρ ως κεντρικός αμυντικός(στη θέση του δηλαδή) από τον Ολλανδό προπονητή και έδειξε καλά στοιχεία τουλάχιστον με τη μπάλα στα πόδια, καθώς ανασταλτικά δεν είχε κάποια πίεση ώστε να κριθεί για τα αμυντικά του καθήκοντα.
*Ξανά σε χαμηλά επίπεδα κινήθηκε ο Σισέ.
*Περίπου 30000 κόσμος βρέθηκε στο ΟΑΚΑ για να στηρίξει την ομάδα.
*Και τώρα διακοπή εν' όψη Εθνικής και ανασυγκρότηση για τον Παναθηναϊκό ώστε να προχωρήσει με νίκες στο πρωτάθλημα τόσο στην Κομοτηνή κόντρα στον Πανθρακικό όσο και με τον Άρη στο ΟΑΚΑ πριν παίξει με την ΑΕΚ τη 5η αγωνιστική.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς, Γκάμπριελ, Δάρλας, Μπιάρσμιρ, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Λέτο (93' Σπυρόπουλος), Χριστοδουλόπουλος (67' Νίνης), Σαλπιγγίδης (82' Ρουκάβινα), Σισέ.

ΞΑΝΘΗ: Γκσμπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Πόι, Κιντάνα, Tζάγκι, Σουάνης (58' Στίβαρ), Βάλλας, Ζιέντσουκ (58' Μαρσέλο), Κωστούλας, Στρμπα, Κουκέλκα (72' Ταϊντέρ)