23/2/13

Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 3-1, έκανε τα βασικά και νίκησε. Με νίκη συνέχισε το πόλο

 Ένας υποφερτός Παναθηναϊκός επικράτησε 3-1 του ΟΦΗ χωρίς να απειληθεί σε κανένα σημείο του αγώνα και διατηρήθηκε ζωντανός στη διεκδίκηση της εισόδου στα πλέι οφ. Δύο γκολ ο Τοτσέ, σκόρερ ο Μαρίνος, εξαιρετικοί οι Μαυρίας, Σισοκό και Ζέκα.
 Αυτή τη φορά, ο Παναθηναϊκός επέδειξε τη στοιχειώδη σοβαρότητα, επικράτησε 3-1 του ΟΦΗ και έβαλε τέλος στο σερί των αρνητικών αποτελεσμάτων στο "Σπύρος Λούης"... Χαρακτηριστικό είναι πως είχε να νικήσει στην έδρα του από το 2012 και το 2-0 επί του ΠΑΟΚ, όταν ακόμα στον πάγκο καθόταν ο Χουάν Ρότσα... Με τα δύο γκολ του Τοτσέ και ένα του Μαρίνου, έσπασε το σερί και σημείωσε το δεύτερο "τρίποντο" στη διάρκεια του 2013.
Μία νίκη που δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο στον Παναθηναϊκό από μία προσωρινή βαθμολογική ανάσα, τον διατηρεί στη διεκδίκηση της εισόδου στα πλέι οφ και της εξασφάλισης της συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και τονώνει κάπως την αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών του Τριφυλλιού μετά από τις "σφαλιάρες" από την Ξάνθη και τον Άρη.
Εξυπακούεται πως ο Παναθηναϊκός δεν έθελξε, δεν εντυπωσίασε και δεν ξεπέρασε τα προβλήματα που παρουσιάζει από την αρχή της σεζόν. Απλώς, ήταν υποφερτός, είχε πλάνο το οποίο ακολούθησε και συνάντησε έναν αποδυναμωμένο αντίπαλο, ο οποίος δεν είχε τη δυναμική και την ποιότητα να τον απειλήσει.
Η συνέχεια δεν απομακρύνει τον Παναθηναϊκό από το "Σπύρος Λούης", αφού τον φέρνει αντιμέτωπο με την ΑΕΚ στο αθηναϊκό ντέρμπι. Η Ένωση έχει ανέβει πάρα πολύ σε σύγκριση με το παιχνίδι του πρώτου γύρου και η αποστολή του Τριφυλλιού προμηνύεται ιδιαίτερα δύσκολη. Σαφώς έχει τον πρώτο λόγο, αλλά πρέπει να ιδρώσει προκειμένου να προσθέσει άλλους τρεις βαθμούς στη συγκομιδή του.
Περιθώρια για χαρά, για θριαμβολογίες και για εφησυχασμό δεν υπάρχουν, διότι ο φετινός Παναθηναϊκός τα έχει απολέσει. Επιβάλλεται να διατηρηθούν οι χαμηλοί τόνοι, να συνεχιστεί η σκληρή δουλειά και να καταβληθεί η μέγιστη προσπάθεια στα επόμενα παιχνίδια. Από το ματς με τον ΟΦΗ, μόνο η νίκη αξίζει να κρατηθεί και τίποτα παραπάνω...
Με τύχη και με Τοτσέ
Ο Φάμπρι άρχισε στο παιχνίδι την ενδεκάδα που δοκίμαζε στις προπονήσεις όλης της εβδομάδας. Ο Καρνέζης έπαιξε γκολκίπερ, οι Μπουμσόνγκ και Πίντο, ο Σεϊταρίδης δεξί μπακ, ο Μαρίνος αριστερό, οι Βιτόλο και Σο αμυντικοί μέσοι, ο Φουρλάνος επιτελικός χαφ, ο Σισοκό δεξί εξτρέμ, ο Μαυρίας αριστερό και ο Τοτσέ στην κορυφή της επίθεσης.
Με τη σέντρα, ο ΟΦΗ έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Κουρδάκης έκανε τη σέντρα από δεξιά και στο δεύτερο δοκάρι ο Κουτσιανικούλης δεν πρόλαβε για χιλιοστά. Ο Παναθηναϊκός απάντησε με δύο καλά σουτ από τον Σισοκό, το ένα εκτός περιοχής και το δεύτερο εντός, που κατέληξε κόρνερ. Στο 20', ο Παπάζογλου μπήκε στην περιοχή και σούταρε ψηλά άουτ. Η τρίτη καλή πράσινη στιγμή είχε πρωταγωνιστή πάλι τον Σισοκό, αλλά το φάουλ που εκτέλεσε στο 25' δεν βρήκε στόχο.
Ο Παναθηναϊκός πήρε κεφάλι στο σκορ στο 29', όταν ο Μαρίνος επιχείρησε να σεντράρει, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και μπήκε γκολ! Η χαρά των ποδοσφαιριστών του Τριφυλλιού κράτησε δύο λεπτά, αφού ο Παπάζογλου έκανε την κάθετη πάσα, ο Κουτσιανικούλης βγήκε τετ α τετ και πλάσαρε εύστοχα τον Καρνέζη. Στο 35', ο Φάμπρι αντικατέστησε τον Φουρλάνο με τον Ζέκα, επειδή δεν ήταν ικανοποιημένος με τον νεαρό μέσο.
Ο Παναθηναϊκός δεν πτοήθηκε και προηγήθηκε εκ νέου στο 39' με σκόρερ τον Χοσέ Τοτσέ. Ο Σεϊταρίδης έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Μαυρίας στο δεύτερο δοκάρι τη γύρισε και ο Ισπανός εξ΄επαφής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Αυτό δεν άλλαξε μέχρι το 45' και ο Παναθηναϊκός πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος.
"Καθάρισε" ο Τοτσέ
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε χωρίς άλλη αλλαγή και η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 53', όταν ο Σο επιχείρησε "ψαλιδάκι", αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. Στο 62' το τρίτο γκολ πλησίασε, αλλά από το κόρνερ του Σισοκό, το σουτ του Μπουμσόνγκ βρήκε το εξωτερικό οριζόντιο δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ιβοριανός βγήκε τετ α τετ, αλλά αντί να σουτάρει, έκανε ντρίμπλα...
Ο Παναθηναϊκός ανέβασε στροφές και στο 66' έχασε διπλή ευκαιρία για να κλειδώσει τη νίκη του. Ο Μαυριας έκανε το σουτ από το ημικύκλιο, ο Αγριμάκης απέκρουσε ασταθώς και ο Μαρίνος σούταρε αμέσως, αλλά ο γκολκίπερ του ΟΦΗ απέκρουσε εκ νέου. Στο 69', ο Ζέκα άλλαξε τη μπάλα με τον Σισοκό και στο τετ α τετ πλάσαρε, αλλά ο Αγριμάκης τον σταμάτησε.
Ότι δεν έγινε στο δίλεπτο, έγινε στο 75' με "δράστη" για δεύτερη φορά στη βραδιά, τον Χοσέ Τοτσέ. Ο Σισοκό του έκανε την κάθετη πάσα, ο Ισπανός βρέθηκε σε θέση βολής και δεν αστόχησε, "νικώντας" τον Αγριμάκη. Στη συνέχεια, ο Εσπάρθα άλλαξε τον Μαυρία και ο Φορναρόλι τον Τοτσέ, ενώ στο 88' ο Σισοκό πέρασε διαδοχικά τέσσερις αντιπάλους και από πλάγια θέση, σούταρε, με τη μπάλα να περνά μόλις άουτ. Αυτό ήταν ουσιαστικά το κύκνειο άσμα του αγώνα...

 Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Πίντο, Μπουμσόνγκ, Σεϊταρίδης, Μαρίνος, Σο, Βιτόλο, Φουρλάνος (35' Ζέκα), Σισοκό, Μαυρίας (79' Εσπάρθα), Τοτσέ (82' Φορναρόλι).
 ΟΦΗ: Αγριμάκης, Βερόν, Σαρ, Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου, Κυζιρίδης (80' Καnaneaπουράνης), Κουρδάκης (52' Ζαχαράκης), Ιωαννίδης, Περογαμβράκης (68' Βιτωρος), Σόουζα, Μακρής.

Από prasinanea

* Ο Παναθηναϊκός βρήκε το ιδανικό θύμα, για να επιστρέψει στις νίκες και να μείνει εντός στόχου, που είναι φυσικά η συμμετοχή στα πλέι οφ. Κάνοντας... τα βασικά, οι πράσινοι πέτυχαν την 3η εντός έδρας νίκη (πρώτη στο 2013!) και πλέον θα στραφούν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, όπου με ακόμη ένα τρίποντο θα κάνουν το αποφασιστικό βήμα για την πεντάδα.

* Για την Α1 πόλο ανδρών ο Παναθηναϊκός, μετά το σκορ-ρεκόρ 31-4 επί της Πάτρας, νίκησε εύκολα και την Κέρκυρα με 12-5 στο ΟΑΚΑ κι έμεινε κοντά στον ΠΑΟΚ και την 4η θέση της κανονικής περιόδου.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 5-2, 3-2, 3-1.

Παναθηναϊκός (Φάνης Κουντουδιός): Κουρλιάφτης 2, Δερμιτζάκης Χ. 1, Αφρουδάκης Γ. 3, Δερμιτζάκης Δ. 1, Κόχειλας Ν. 1, Παπαδόγκωνας 2, Γερακούδης 1, Σιδέρης 1.   

ΝΑΟ Κέρκυρας (Μίλαν Τζόρτζεβιτς): Μεζίλης 1, Παυλίδης 1, Ζαρκαντζάς 2, Γαλανός 1.

22/2/13

Ζαλγκίρις - Παναθηναϊκός 73-78, σπουδαίο «2» με σούπερ Ούκιτς, Διαμαντίδη, Γκιστ!

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποιώντας μεγάλη εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο πήρε μία μεγάλη νίκη με 78-73 επί της Ζαλγκίρις και έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης. Μεγάλη εμφάνιση από Ούκιτς, Διαμαντίδη και Γκιστ.
Ο Παναθηναϊκός παρά το γεγονός ότι οι ψηλοί του φορτώθηκαν πολύ νωρίς με φάουλ κατάφερε να πάρει μία πολύ σημαντική νίκη και να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή του στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκα.
Το Τριφύλλι ήταν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και με μεγάλη εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε και πήρε τη νίκη με 78-73 επί της Ζαλγκίρις. Οι πράσινοι είχαν σε μεγάλη ημέρα τους Ούκιτς, Διαμαντίδης και Γκιστ. Ο Κροάτης είχε στατιστικά για όσκαρ και τελείωσε το ματς με 21 πόντους, ενώ βοήθησε σημαντικά και στο κομμάτι της δημιουργίας έχοντας έξι ασίστ.
Την ίδια ώρα ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν συγκλονιστικός. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού σταμάτησε στους 13 πόντους, είχε 10 ασίστ ενώ έκανε και δύο κλεψίματα. Σημαντική ήταν και η βοήθεια του Γκιστ ο οποίος πέτυχε 12 πόντους αλλά είχε και 9 ριμπάουντ.
Ο αγώνας:
Για μία ακόμα φορά ο Αργύρης Πεδουλάκης ξεκίνησε με τους Ούκιτς, Διαμαντίδη, Ματσιούλις, Λάσμε και Γκιστ.
Στα πρώτα λεπτά οι άμυνες ήταν χαλαρές και έτσι το σκορ άρχισε να μεγαλώνει γρήγορα. Με δύο τρίποντα των Διαμαντίδη και Ούκιτς οι πράσινοι προηγήθηκαν με 6-2, Η Ζαλγκίρις με απάντησε με ένα δικό της σερί 5-0 και προηγήθηκε με 7-6. Στη συνέχεια οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο. Με τον Παναθηναϊκό όμως να αποκτά πρόβλημα στη ρακέτα.
Ποιο ήταν αυτό; Λάσμε και Σχορτσιανίτης χρεώθηκαν πολύ γρήγορα με δύο φάουλ. Έτσι, η Ζαλγκίρις άρχισε να κυριαρχεί κάτω από τα καλάθια και να συντηρεί ένα μικρό προβάδισμα. Κάπως έτσι το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τους Λιθουανούς να προηγούνται με 22-19.
Στη δεύτερη περίοδο οι Λιθουανοί συνέχεια να παραμένουν μπροστά με ένα μικρό προβάδισμα, ενώ Λάσμε και Σχορτσιανίτης έφτασαν τα τρία φάουλ έκαστος αφού οι δύο διαιτητές ήταν ιδιαίτερα αυστηροί. Παρ' όλα αυτά με καλάθι του σέντερ από την Γκαμπόν ο Παναθηναϊκός μείωσε αρχικά σε 29-27 (14'), ενώ τρία λεπτά αργότερα με τρίποντο του Καπόνο ο Παναθηναϊκός μείωσε στον πόντο (33-32).
Μία εξαιρετική πάσα του Διαμαντίδη στο Γκιστ, έδωσε την ευκαιρία στον δεύτερο να καρφώσει για το 37-35, όμως η Ζαλγκίρις αντέδρασε και με τον Λαφαγιέτ να ευστοχεί σε δύο συνεχόμενα τρίποντα, διατήρησε το υπέρ της προβάδισμα. Με τη λήξη του ημιχρόνου, ο Ούκιτς μείωσε σε 43-40, κρατώντας κοντά την ομάδα του σκορ. Από τα 22 συνολικά ριμπάουντ της Ζαλγκίρις, τα 8 ήταν επιθετικά κι αυτό ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό που είχε και τους ψηλούς του φορτωμένους με φάουλ.
Ούκιτς και Διαμαντίδης τον οδήγησαν στη νίκη
Το ίδιο... σενάριο συνεχίστηκε για λίγο ακόμα στην επανάληψη, με τον Παναθηναϊκό να μειώνει και τη Ζαλγκίρις να ξεφεύγει με ευκολία κάθε φορά. Ο Γκιστ έγραψε το 45-44, όμως δύο κακές άμυνες έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να ξεφύγουν και πάλι με 5 πόντους διαφορά (49-44).
Ένα σερί 6-0 από πλευράς Παναθηναϊκού, του έδωσε την ευκαιρία μετά από πάρα πολύ ώρα να περάσει μπροστά στο σκορ (49-50) χάρη σε λέι απ του Ματσιούλις που έκανε καλή δουλειά στην άμυνα. Στο 26' ο Μάρκο Πόποβιτς χρεώθηκε με τεχνική ποινή και ο Λάσμε με κάρφωμα έκανε το 51-53. Ωστόσο, ο Λαφαγιέτ δεν είχε αντίπαλο και κράτησε τη Ζαλγκίρις ζωντανή σε εκείνο το κρίσιμο σημείο με πέντε δικούς του πόντους (56-53).
Στο 28' ο Διαμαντίδης με τρίποντο ισοφάρισε σε 56-56, ενώ στην εκπνοή του χρόνου του γ' δεκαλέπτου ο Φουτ με επιθετικό ριμπάουντ έκανε το 58-56. Ο Παναθηναϊκός αν είχε περισσότερη υπομονή στην επίθεση και δεν πήγαινε συνέχεια στα τρίποντα, θα μπορούσε να κρατήσει το προβάδισμα, αφού σούταρε με 63% στα δίποντα. Στα... ευχάριστα ότι και η Ζαλγκίρις ήταν απελπιστικά άστοχη από τα 6.75μ. και δεν ξέφυγε με πάνω από 5-6 πόντους.
Στο ξεκίνημα του δ' δεκαλέπτου, για μία ακόμα φορά η Ζαλγκίρις βρέθηκε στο +5 (61-56), ωστόσο ο Παναθηναϊκός αρχικά μείωσε (61-60) και στη συνέχεια ισοφάρισε σε 63-63 μετά από τρίποντη βόμβα του Διαμαντίδη, ο οποίος ήταν εξαιρετικός σε άμυνα κι επίθεση.
Ο Λαβρίνοβιτς με 2/2 βολές έγραψε το 65-63 υπέρ της ομάδας του, με τον Παναθηναϊκό να έχει πλέον και Λάσμε και Σχορτσιανίτη στα 4 φάουλ και να κινδυνεύει ανάσα πάσα στιγμή να χάσει την επαφή με το σκορ. Στα 5.07'' πριν το τέλος, ο Ούκιτς έβαλε ένα απίστευτο καλάθι κι έδωσε το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (65-66). Στο 37' ο ίδιος μετά από πάσα του Διαμαντίδη, έγραψε το 69-73 στο 37', υποχρεώνοντας τον Χοάν Πλάθα να πάρει τάιμ άουτ.
Μόλις, επέστρεψαν οι δύο ομάδες ο Διαμαντίδης έκλεψε κι έδωσε την μπάλα στον Ούκιτς που έκανε το 69-75, φέρνοντας τον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά στο +6. Μετά από φάση διαρκείας, ο Ούκιτς στα 21'' πριν το τέλος, έγραψε το 71-77, αφού είχε πάρει πρώτα την μπάλα και είχε ροκανίσει το χρόνο. Η πλάστιγγα είχε γείρει υπέρ των "πράσινων", που απλά έπρεπε να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους για να φύγουν με το "διπλό" από το Κάουνας.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 43-40, 58-56, 73-78

Ζαλγκίρις (Πλάθα): Ντάρντεν 9, ΜακΓραθ, Πόποβιτς 10, Λαβρίνοβιτς Ντ. 4, Γιασκεβίτσιους, Λιπκεβίτσιους, Γιαβτόκας 8, Κουζμίνσκας 5, Λαφαγετ 15, Καουκένας 4, Φουτ 7, Λαβρίνοβιτς Κ 11.
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 8, Ματσιούλις 4, Καπόνο 4, Ούκιτς 21, Λάσμε 9, Τσαρτσαρής 4, Διαμανττίδης 13, Γκιστ 12, Μπανκς, Ξανθόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης 3.

Από prasinanea

* Με τον Ούκιτς να κάνει δεύτερο εξαιρετικό παιχνίδι μετά τον τελικό κυπέλλου και τους Διαμαντίδη, Γκιστ πολύ καλούς, ο Παναθηναϊκός παρά τα προβλήματα (φορτωμένοι με 4 φάουλ Λάσμε, Σόφο) πήρε μια σπουδαία νίκη από τη Ζαλγκίρις μέσα στο Κάουνας, την πέταξε ουσιαστικά εκτός συνέχεια και πλέον θα δώσει μάχη με τη Μάλαγα για την 4η θέση, εκτός κι αν καταφέρει να μπει σφήνα σε ΤΣΣΚΑ, Εφές...

17/2/13

Παναθηναϊκός - Ίκαρος 97-72, ξέσπασμα πριν τη «μάχη επιβίωσης»

 


Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη από τον Ίκαρο Καλλιθέας στο κλειστό γυμναστήριο του ΟΑΚΑ και στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Basket League ΟΠΑΠ, χωρίς ουσιαστικά να απειληθεί, όπως εύγλωττα δείχνει και το τελικό 97-72.
Ο Παναθηναϊκός φρόντισε από το πρώτο λεπτό να ξεκαθαρίσει την κατάσταση στο παρκέ. Το 6-0 (2’10’’), έγινε 20-8 (8’15’’) με τους «πράσινους» να μην επιτρέπουν να αμφισβητηθεί η κυριαρχία τους σε κανένα σημείο της αναμέτρησης. Όποιος παίκτης χρησιμοποιήθηκε από τον Αργύρη Πεδουλάκη, συνέβαλλε ώστε η διαφορά να συνεχίσει να αυξάνει. Ο Παναθηναϊκός πήγε κοντά στο καλάθι, ήταν εύστοχος στα μακρινά σουτ, ενώ η προσπάθεια στην άμυνα δεν σταμάτησε σε καμία περίπτωση και ανεξάρτητα με το τι έγραφε το ηλεκτρονικό ταμπλό. Η διαφορά έφτασε στο +19 στο δεύτερο δεκάλεπτο (35-26, 16’30’’), λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου ο Γιόνας Ματσιούλις οδήγησε στο +20 (46-26), με τους «πράσινους» να αρνούνται να ανακόψουν το ρυθμό τους, προσφέροντας και αρκετές εντυπωσιακές φάσεις, ιδιαίτερα με τους Λάσμε, Γκιστ και Σχορτσανίτη. Ο Παναθηναϊκός έφτασε στο +29 (77-48, 27’37’’), ενώ και στο τέταρτο δεκάλεπτο η προσπάθεια συνεχίστηκε αμείωτη. Ο Βασίλης Ξανθόπουλος ήταν τελικά αυτός που  με τρίποντο οδήγησε τη διαφορά πάνω από τους 30 πόντους (87-56, 31’45’’). Το τριφύλλι έφτασε στην τελική επικράτηση χωρίς να απειληθεί, με το τεχνικό επιτελείο να έχει την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες ως το 97-72 με το οποίο έκλεισε η αναμέτρηση.
Δεκάλεπτα: 22-10, 46-28, 80-54, 97-72
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 11 (4 α), Μπράμος 11, Ματσιούλις 13 (5κλ), Καπόνο 1 (3ρ, 3 α), Ούκιτς 4, Λάσμε 11, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 14 (4/4 τρ, 7 α) , Γκιστ 8, Μπανκς 2, Ξανθόπουλος 10 (5 α, 3κλ), Σκορδίλης 10. 
Ίκαρος Κ. (Καλαφατάκης): Στρναντ 3, Λαρεντζάκης, Κυρίτσης 17, Βρκιτς 10, Ντελκ, Φαγιέ 18, Γκίμπσον 9, Γιαννακίδης, Μήτσιαλος, Οικονομόπουλος 1, Πάντιτς 14.
 Από paobc
 * Όπως συνηθίζει να κάνει, ο Παναθηναϊκός μετά τη βαριά ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μ., ξέσπασε στον Ίκαρο νικώντας τον εύκολα στο ΟΑΚΑ με 97-72, λίγες μάλιστα μέρες πριν την σπουδαία και κρίσιμη μάχη με τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας, ματς που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το ευρωπαϊκό μέλλον του Εξάστερου.

Άρης - Παναθηναϊκός 1-0, -5 από play off, +6 από υποβιβασμό...

Τραγικός και χωρίς θέληση, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 1-0 από τον Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης", δεχόμενος γκολ στα τελευταία λεπτά και χάνοντας εκ νέου έδαφος στη διεκδίκηση για την είσοδο στην πεντάδα.
 Αυτός ο Παναθηναϊκός θα είναι ευτύχημα να μην κινδυνέψει... Διότι να εισέλθει στην πεντάδα των πλέι οφ με αυτή την απόδοση, είναι αδύνατο. Με μία νέα τραγική εμφάνιση, άχρωμος και χωρίς θέληση, ηττήθηκε 1-0 από τον Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και συνεχίζει την καθοδική πορεία...
Για άλλο ένα βράδυ, η απόδοση του Παναθηναϊκού δεν αντέχει σε κριτική, αφού με εξαίρεση ορισμένα διαλείμματα, ήταν κάκιστη και άνευρη. Με εξαίρεση τον Καρνέζη και τον Ζέκα, οι πράσινοι υστέρησαν, έχασαν κάθε μονομαχία και ηττήθηκαν δίκαια από τους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν ήταν ποιοτικοί, αλλά ήθελαν απεγνωσμένα τη νίκη και βρήκαν τρόπο να την πάρουν.
Το γκολ του Κοέλιο σημειώθηκε στα τελευταία λεπτά και ο Παναθηναϊκός πλήρωσε ξανά την αδράνεια που δείχνει στο φινάλε. Το ζητούμενο για την ομάδα είναι εάν έχει περιθώρια βελτίωσης, αφού όσο και να δουλεύει στη διάρκεια της εβδομάδας, την ώρα του αγώνα απλώς, "κοιμάται"...
Ωσεί παρών...
Ο Παναθηναϊκός άρχισε το παιχνίδι όπως ακριβώς δοκίμαζε όλη την εβδομάδα στις προπονήσεις, ο Φάμπρι. Δηλαδή, με τον Ζέκα σε ρόλο επιτελικού μέσου και τον Καζιγιάμα στον παγκο. Γκολκίπερ ήταν ο Καρνέζης, στόπερ οι Μπουμσόνγκ, Πίντο, δεξί μπακ ο Σεϊταρίδης, αριστερό ο Κάιπερ, αμυντικοί χαφ οι Βιτόλο και Σο, δεξί εξτρέμ ο Σισοκό, αριστερό ο Εσπαρθα και στην κορυφή ο Τοτσε.
Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο ματς πιο συγκεντρωμένος και στο πρώτο δεκάλεπτο, απείλησε με δύο σουτ των Σισοκό και Σο έξω από την περιοχή. Όμως ο Άρης στο 11' έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, όταν από έξυπνη πάσα του Τάτου, ο Αγκάνθο σούταρε από πλάγια θέση και ο Καρνέζης απέκρουσε δύσκολα.
Ακολούθησε μία ένταση ανάμεσα στον Παπαζαχαρία και στον Βιτόλο, η οποία αποσυντόνισε το παιχνίδι και χάλασε τον καλό ρυθμό. Μέχρι το 25' δεν έγινε καμία ευκαιρία και τότε ο Άρης κέρδισε πέναλτι, αφού ο Στυλιαρας θεώρησε ότι ο Βιτόλο σταμάτησε τη μπάλα με το χέρι στην περιοχή. Ωστόσο, ο Καρνέζης "νίκησε" τον Αγκάνθο και κράτησε απαραβίαστη την εστία του.
Ο ρυθμός ξαναπήρε τα πάνω του, οι ποδοσφαιριστές κοντραρίστηκαν δυνατά, αλλά έλειψε η δημιουργία και η παραγωγικότητα. Οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν και οι δύο τερματοφύλακες δεν ήρθαν σε επαφή με τη μπάλα, με εξαίρεση ορισμένες στημένες μπάλες. Το 0-0 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και ο Στυλιάρας έστειλε τους παίκτες στα αποδυτήρια.
Την πλήρωσε στο τέλος
Ο Παναθηναϊκός άρχισε το δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές, αλλά και με... υπνωτική διάθεση. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν κερδίζοντας κάθε προσωπική μονομαχία, αλλά ευτυχώς δεν είχαν την ποιότητα να δημιουργήσουν. Η αντεπίθεση με το "ένα-δύο" των Σισοκό και Τοτσέ, που έληξε με το κακό σουτ του Ιβοριανού, αποτέλεσε την εξαίρεση στο κακό διάστημα του Τριφυλλιού.
Στο 57' ο Μαυρίας αντικατέστησε τον κακό Εσπάρθα και στο επόμενο λεπτό ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία. Ο Τοτσέ πίεσε τον Διούδη, αυτός έδιωξε λάθος, ο Ζεκα πήρε την μπάλα και την ξαναέδωσε στον Ισπανό, όμως το πλασέ του πέρασε ελάχιστα άουτ.
Η έκλαμψη του Παναθηναϊκού κράτησε ελάχιστα και ο Άρης πήρε εκ νέου τα ηνία και είχε τη μπάλα στην κατοχή του. Στο 66' ο Καρνέζης μπλόκαρε το σουτ του Αγκάνθο και δύο λεπτά αργότερα, ο Παπαστεριανός αφύλακτος δεν έπιασε καλά την κεφαλιά.
Από εκείνο το σημείο, ο Παναθηναϊκός έγινε πιο απειλητικός από ποτέ... Αρχικά, στο 71', από σέντρα του Σεϊταρίδη, το ανάποδο ψαλίδι του Τοτσέ πέρασε άουτ. Ύστερα από ένα λεπτό, ο Ισπανός πάσαρε στον Μαυρία και αυτός από πλάγια θέση πλάσαρε εκπληκτικά, αλλά το δοκάρι τον σταμάτησε και έπειτα, ο Διούδης μπλόκαρε ένα μακρινό δυνατό σουτ του Σο.
Ο Άρης απάντησε στο 75', όταν μετά από ατομική προσπάθεια, ο Τάτος σουταρε άουτ μέσα στην περιοχή. Στο 79' 0 Καζιγιάμα αντικατέστησε τον Ζέκα, στη δεύτερη πράσινη αλλαγή της βραδιάς. ενώ η τρίτη ήρθε στο 84' με τον Ντίνα να παίρνει τη θέση του αρνητικού στο δεύτερο μέρος, Σισοκό. Στο 86', ο Μαυρίας αστόχησε κατά πολύ από το ημικύκλιο, αν και σούταρε υπό καλές συνθήκες.
Δυστυχώς, ο Παναθηναϊκός για άλλη μία φορά "πλήρωσε" την κακοδαιμονία και την ανικανότητα που τον κυνηγάει στα τελευταία λεπτά. Ο Ζαραδούκας εκτέλεσε το κόρνερ, ο Παπαστεργιανός έκανε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και αφύλακτος στο δεύτερο ο Κοέλιο, έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα. Χάρη στους θεατρινισμούς των γηπεδούχων, στα υπόλοιπα λεπτά δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο και ο Στυλιάρας απλά το ανέχτηκε και σφύριξε τη λήξη...

Άρης: Διούδης, Παπαζαχαρίας, Καζναφέρης (84' Σούνας), Αγκάνθο (94' Ηρακλής), Τάτος, Παπαστεργιανός, Πουλίδο, Ζαραδούκας, Διαμαντάκος (62' Κοτσαρίδης), Κοέλιο, Ψυχογιός.
Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Μπουμσόνγκ, Πίντο, Σεϊταρίδης, Κάιπερ, Βιτόλο, Σο, Ζέκα (79' Καζιγιάμα), Σισοκό (85' Ντίνας), Εσπάρθα (57' Μαυρίας), Τοτσέ.

Από prasinanea

* Ποιά play off; Αν συνεχίσει έτσι, ο Παναθηναϊκός πηγαίνει ολοταχώς για Β' Εθνική... αντί του Άρη! Ο πεθαμένος Άρης βρήκε στο μαραμένο Τριφύλλι το... ιδανικό θύμα, για να πάρει μια νίκη-ανάσα στην προσπάθεια για παραμονή στη Superleague, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έμεινε στο -5 από την 5η θέση, στην οποία βρίσκονται τα Γιάννενα αλλά και στο +6 από τον υποβιβασμό.
Το μόνο θετικό στην όλη τραγική κατάσταση είναι το βατό πρόγραμμα που έχει η ομάδα στις τελευταίες 8 αγωνιστικές, όπου με εξαίρεση τα εκτός έδρας ματς με ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ, τα υπόλοιπα 6 είναι στα μέτρα της και αν καταφέρει να πάρει τουλάχιστον τα 4, λογικά θα προλάβει και το τρένο των play off...