23/6/11

Το ελληνικό ποδόσφαιρο θα ξεβρωμίσει ή ΤΩΡΑ ή ΠΟΤΕ!!

 Οι αποκαλύψεις που έχουν σκάσει τις τελευταίες ώρες για το κύκλωμα με τα στημένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχουν προηγούμενο!
 Ήδη έχει ασκηθεί δίωξη σε 85 άτομα που εμπλέκονται στο πιο βρώμικο σκάνδαλο της αθλητικής ιστορίας, ενώ συνελήφθησαν οι πρώτοι 10: Αχιλλέας Μπέος (πρόεδρος Ολυμπιακού Βόλου), Σταύρος Ψωμιάδης (πρόεδρος Καβάλας), Γιώργος Τσακογιάννης (μεγαλομέτοχος Ηλιούπολης), Νίκος Χάλκος (πρώην πρόεδρος Ηλιούπολης), Νίκος Παντέλης (προπονητής), Δημήτρης Ζαβαντίας (πρώην ποδοσφαιριστής), Θανάσης Ντότσης (μάνατζερ ομάδας), Ανδρέας Δημόπουλος (μπουκ), Βασίλης Καρακούλιας (μπουκ) και Νίκος Ζαμάνης (επιχειρηματίας), αναζητούνται οι επόμενοι 5: Μάκης Ψωμιάδης (ισχυρός άνδρας Καβάλας), Γιάννης Παπακώστας (προπονητής), Μιχάλης Νικολόπουλος του Παναγιώτη (ποδοσφαιριστής και κάτοικος Θεσσαλονίκης), Γιάννης Παπαδόπουλος του Στυλιανού (υπάλληλος ΕΠΟ και κάτοικος Βύρωνα) και Βασίλης Γεωρτσιάκος του Στυλιανού (μπουκ και κάτοικος Βύρωνα) και οι υπόλοιποι 70 θα κληθούν κατευθείαν στην κύρια ανάκριση, καθώς δεν κρίθηκε σκόπιμο να συλληφθούν με τη διαδικασία του αυτοφώρου, το οποίο δεν «λήγει», καθώς το έγκλημα είναι διαρκές και άρα δεν μπορεί κανείς να κρυφτεί!


 Για όσους (ευτυχώς λίγους) που είχαν αμφιβάλει για την ύπαρξη νέας Παράγκας, τα νέα δεδομένα μαρτυρούν ότι όχι μόνο υπάρχει αλλά είναι πιο επικίνδυνη και διαδικτυωμένη από την πρώτη!
 Μεγαλοπαράγοντες και πρόεδροι ομάδων, διαιτητές και βοηθοί διαιτητών εν ενεργεία και πρώην, ποδοσφαιριστές εκ των οποίων και εν ενεργεία διεθνείς, μάνατζερ παικτών, μπουκμέικερς, επιχειρηματίες απαρτίζουν μεταξύ άλλων την Παράγκα νο.2, η οποία ταλανίζει τα τελευταία χρόνια το δύσμοιρο και τριτοκοσμικό ελληνικό ποδόσφαιρο.

 Υπάρχουν δύο σημαντικές διαφορές με την Παράγκα νο.1 και επιτρέπουν στον κόσμο να ελπίζει ότι κάτι θα βγει αυτήν τη φορά. 1ον: τότε είχαν βγει στη φόρα κασέτες με συνομιλίες και παραδοχές για στημένα παιχνίδια, ωστόσο είχαν κριθεί ως στοιχεία αποχρώσας ένδειξης και κυρίως υποκλοπής και όχι απόδειξης, οπότε δεν μπορούσαν να έχουν νομική ισχύ, εν αντιθέσει με τώρα όπου η Ε.Υ.Π έχει προχωρήσει κρυφά σε άρση απορρήτου και παρακολούθηση των τηλεφώνων των εμπλεκόμενων προσώπων και έχει στην κατοχή της τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είναι ξεκάθαρα αποδείξεις και 2ον: σήμερα υπάρχει η παρέμβαση της Uefa, η οποία έστειλε στην Ε.Π.Ο τον φάκελο με τα ύποπτα ματς της τριετίας 2008-2011, που αφορούσαν στην Superleague (4), στη Football League (32) και στο Κύπελλο (4) και έφεραν χαρακτηρισμούς από «ύποπτα» ως «άκρως διεφθαρμένα», κάτι που δεν μπορεί να αγνοηθεί από την ελληνική ομοσπονδία.

 Βέβαια, επειδή ζούμε σε μία χώρα, όπου όλο το πολιτικό σύστημα είναι χωμένο μέχρι το λαιμό στη διαφορά, τη διαπλοκή και τη σαπίλα, η δικαιοσύνη είναι τυφλή, επιλεκτική και επίσης διεφθαρμένη και ο ελληνικός αθλητισμός κυβερνάται από λαμόγια, νονούς της νύχτας και μπράβους, ας κρατήσουμε μια πισινή και ας μην ελπίζουμε βάσιμα για κάθαρση. Ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχουν δύο κυρίες, η νεαρή εισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου και η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Ελένη Ράικου, οι οποίες έχουν πάρει ζεστά την υπόθεση με τα στημένα και μπορούμε, αν μη τι άλλο, να ελπίζουμε ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν.


 Εν τω μεταξύ, αντιγράφω τις αποκλειστικές πληροφορίες του gazzetta.gr, που αποκαλύπτει κατηγορίες κατά του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο και ΠΡΙΝ γραφτεί το οτιδήποτε εναντίον του, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία έλεγε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Ολυμπιακός δεν έχει καμία εμπλοκή με όλα αυτά. Σαν κάτι να φοβόταν...:
 
 Αν από το βράδυ της Τετάρτης πέφτουν βόμβες, το απόγευμα της Πέμπτης έσκασε η… πυρηνική βόμβα! Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης είναι στο πόρισμα που εξασφάλισε το gazzetta.gr! Πολλά τα γνωστά ονόματα!
 
 Οι αποκαλύψεις γύρω από τον τρόπο που… παίζονταν το ελληνικό ποδόσφαιρο πλέον παίρνει μορφή χιονοστιβάδας καθώς στο εισαγγελικό πόρισμα υπάρχουν «μεγάλα» ονόματα όπως πρόεδροι ομάδων, παράγοντες, εν ενεργεία αλλά και παλιοί παίκτες, αλλά και οι διαιτητές που έπαιξαν στο ντέρμπι του περασμένου Φεβρουαρίου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό!
Φυσικά το πιο… δυνατό όνομα που προκαλεί αίσθηση είναι αυτό του ιδιοκτήτη και προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη ο οποίος κατηγορείται α) για απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας επιδιώκουν οικονομικό ή άλλο όφελος και β) απλή συνέργεια σε δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση! Με την ίδια κατηγορία βαρύνεται και ο παλιός πρόεδρος της ΕΠΑΕ Αθανάσιος Κανελλόπουλος!