5/10/12

Παναθηναϊκός - Τότεναμ 1-1, αλλάζει(;)

Ζωντανός στο παιχνίδι της πρόκρισης, αλλά στη μάχη της επιβίωσης του έμεινε ο Παναθηναϊκός, παραχωρώντας ισοπαλία 1-1 στην Τότεναμ στο "Σπύρος Λούης". Ο Τοτσέ το γκολ της ισοφάρισης.
 
Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης υπάρχει σε κάθε μεγάλη ομάδα και ο Παναθηναϊκός το διαθέτει... Και το έβγαλε στον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου, έστω και αν ως αποτέλεσμα το ισόπαλο 1-1 με την Τότεναμ τον αφήνει πίσω στη μάχη της πρόκρισης.
Πριν το ματς ο Παναθηναϊκός λογιζόταν ως χαμένος από χέρι απ' όλους και απλά αναζητούσαν με πόσα γκολ διαφορά θα χάσει... Και όταν έγινε το 0-1 από τον Ντόσον στο 36', άπαντες περίμεναν την κατάρρευση. Όμως ο Παναθηναϊκός αντέδρασε, έβγαλε τον εγωισμό του και κατάφερε στο δεύτερο ημίχρονο όχι απλά να ισοφαρίσει με τον Τοτσέ στο 80', αλλά διεκδίκησε με λύσσα το δεύτερο γκολ στα τελευταία λεπτά.
Βαθμολογικά, με την εντός έδρας ισοπαλία ο Παναθηναϊκός μένει πίσω στο κόλπο της πρόκρισης, αφού έχει να επισκεφτεί το Λονδίνο και τη Ρώμη στα εναπομείναντα παιχνίδια. Και σίγουρα δεν θεωρείται επιτυχία για τον Panathinaikos ένας βαθμός στην έδρα του. Αυτά οφείλουμε να τα επισημάνουμε για να μην χαθεί το μέτρο...
Όμως στο σημείο διάλυσης που έχει βρεθεί η ομάδα, ήταν αναγκαίο να αποσπάσει από αυτόν τον αγώνα ένα θετικό αποτέλεσμα και να παρουσιάσει ένα σύνολο με διάθεση και καλή εικόνα στο γήπεδο. Τα είχε ανάγκη προκειμένου να κερδίσει χρόνο και να μπορέσει να ανασυνταχθεί. Και όπως εξελίχθηκε το ματς, τα πήρε και συνεχίζει την προσπάθεια να ανακάμψει.
Για να ολοκληρώσει τη μίνι-αντεπίθεση και να πάει στο διάστημα της διακοπής ήρεμος και χωρίς άλλα ντράβαλα, είναι απαραίτητο ο Παναθηναϊκός να νικήσει στη Ξάνθη. Ώστε να δείξει ότι ξεπερνά την αποπομπή του Κατσουράνη και ότι διαθέτει το μέταλλο να αντέχει στους κραδασμούς...
Προς το παρόν, οι ποδοσφαιριστές του Ζεσουάλδο Φερέιρα κέρδισαν το χειροκρότημα των οπαδών τους και μαζί την πίστωση χρόνου για λίγες ημέρες.
Ήθελε, αλλά δεν μπορούσε
Ο Παναθηναϊκός άρχισε το ματς με τον Καρνεζη τέρμα, τους Πίντο, Τριανταφυλλόπουλο, Σεϊταρίδη, Βύντρα στην άμυνα, τους Βιτόλο, Μαρίνο, Ζέκα στη μεσαία γραμμή και τους Κουίνσι, Χριστοδουλόπουλο, Τοτσέ στην επίθεση.
Ήταν φανερό από τα πρώτα λεπτά ότι η αποπομπή του Κατσουράνη αποτέλεσε γερό σοκ για την ομάδα. Οι ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού μπήκαν στο γήπεδο με διάθεση και προσπάθησαν να κοντράρουν στα ίσα την Τότεναμ. Όμως, οι Άγγλοι ήταν ποιοτικότεροι και χωρίς μεγάλη προσπάθεια, έλεγχαν το ρυθμό και κρατούσαν τους πράσινους μακριά από την εστία τους.
Ο Παναθηναϊκός στηριζόταν στις ατομικές ενέργειες του Κουίνσι, όμως αυτές δεν ήταν αρκετές. Αντίθετα, η Τότεναμ από δεξιά και αριστερά με τον Μπέιλ και τον Λένον, είχε ορισμένες καλές στιγμές, όπως στο 26' και στο 27' ο δεύτερος. Στο 31' ο Λάζαρος δεν πρόλαβε την κάθετη του Κουίνσι και δυστυχώς, η Τότεναμ προηγήθηκε τέσσερα λεπτά αργότερα.
Ο Χάντλστοουν εκτέλεσε το φάουλ έξω από την περιοχή, η άμυνα στο χώρο δεν λειτούργησε και ο αφύλακτος Ντόσον με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Η Τότεναμ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των επόμενων λεπτών και στο 37' ο Μπέιλ σούταρε και ο Καρνέζης απέκρουσε ασταθώς, ενώ την ίδια κατάληξη είχε το σουτ του Χάντλστοουν στο 39'.
Ο Παναθηναϊκός είχε μία καλή στιγμή στο 39', όταν ο Σεϊταρίδης έκανε τη σέντρα, η μπάλα ξέφυγε από τον Γιορίς, όμως η μπάλα δεν στρώθηκε καλά στον Τοτσέ, ο οποίος δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το λάθος. Στο επόμενο δίλεπτο δεν μεταβλήθηκε τίποτα και το ημίχρονο έκλεισε 0-1.
Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Σισοκό να αντικαθιστά τον Μαρίνο και να προσθέτει ζωντάνια και ποιότητα στο Τριφύλλι. Μάλιστα, δύο ατομικές ενέργειες του Ιβοριανού προκάλεσαν σύγχυση στην αγγλική άμυνα, αλλά δεν τις ολοκλήρωσε σωστά. Πάντως η Τότεναμ άγγιξε το 0-2 στο 55' αλλά σε τετ α τετ ο Ντεφόε σούταρε ψηλά άουτ.
Η ευκαιρία δεν οπισθοχώρησε τον Παναθηναϊκό, ο οποίος συνέχισε να έχει την κατοχή και να επιτίθεται, όμως δεν είχε τρόπο να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα, ενώ πλην του Τοτσέ, κανείς άλλος δεν πάταγε περιοχή. Την ίδια στιγμή, η Τότεναμ ήταν "φωτιά" στις αντεπιθέσεις και στο 63' ένα δυνατό σουτ του Μπέιλ πέρασε άουτ.
Ο αρχικός ενθουσιασμός της δυναμικής εισόδου πέρασε χωρίς να αξιοποιηθεί και η Τότεναμ έριξε εκ νέου τον ρυθμό. Στο 70 ο Τοτσέ εκτέλεσε ένα φάουλ και η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα, το σουτ του Ντεφόε κόντραρε στον Βύντρα, άλλαξε πορεία και κατέληξε κόρνερ για λίγα χιλιοστά.
O Παναθηναϊκός δεν το έβαλε κάτω και στο 80' έφτασε στην ισοφάριση. Ο Σεϊταρίδης έκανε έξυπνα την κάθετη πάσα, ο Τοτσέ βγήκε τετ α τετ και πρόλαβε την έξοδο του Λιορίς, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα. Η κερκίδα πήρε φωτιά και ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να διεκδικήσει το δεύτερο γκολ. Στο 85' ο Μαυρίας πέρασε στο ματς αντί του Χριστοδουλόπουλου, προκειμένου να δώσει ταχύτητα για τα τελευταία λεπτά του αγώνα.
Οι Λονδρέζοι απείλησαν στο 87', όταν στη μοναδική κακή έξοδο του Καρνέζη, ο Κουόκερ έστειλε την κεφαλιά άουτ. Στο 91' τα σουτ των Μαυρία και Σεϊταρίδη κόντραραν στα σώματα, ενώ η σέντρα του πρώτου πέρασε άουτ. Τελικά το 1-1 δεν μεταβλήθηκε και έμεινε τελικό σκορ...

Από prasinanea

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Πίντο, Τριανταφυλλόπουλος, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Βιτόλο, Μαρίνος (46' Σισοκό), Ζέκα, Χριστοδουλοπουλος (85' Μαυρίας), Κουίνσι (93' Χουχούμης), Τοτσέ.
Τότεναμ: Λιορίς, Κουόκερ, Ντόσον, Γουόκερ, Βερτόγκεν, Ντεμπελε, Χάντλστοον (82' Σάντρο), Ντέμπσεϊ (66' Σίγκουρτσον), Λένον (77' Ταουσέντ), Μπέιλ, Ντεφόε.

* Ελαφρώς βελτιωμένος ο Παναθηναϊκός πήρε ισοπαλία απ' την ισχυρή Τότεναμ, η οποία κατέβηκε με βασική ομάδα στο ΟΑΚΑ, ενώ πλέον με νίκη κόντρα στη Λάτσιο, ξανά στην Αθήνα, μπαίνει για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης.
 Παρ' ολα αυτά και για να μην τρελαινόμαστε, ο Παναθηναϊκός δε μεταμορφώθηκε ξαφνικά ούτε «έστρωσε» επειδή διώχθηκε ο Κατσουράνης. Απλώς, απόψε είχε πάθος και όρεξη, ιδιαίτερα με την είσοδο του Σισοκό στο β' ημίχρονο, στοιχεία που δεν είχε μέχρι σήμερα. Αν συνεχίσει έτσι και αν επιμείνει στα νέα παιδιά, το Τριφύλλι έχει μέλλον, μολονότι η χρονιά μοιάζει ήδη χαμένη.

4/10/12

Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 82-61, με αυτόματο πιλότο για αρχή, όμως η νέα ομάδα χρειάζεται ομοιογένεια

 


Ο Παναθηναϊκός είναι στους τέσσερις του Κυπέλλου Ελλάδας μετά τη νίκη του επί του Πανιωνίου με 82-61 σήμερα στο κλειστό γυμναστήριο του ΟΑΚΑ.
Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος σε όλο το πρώτο μέρος της αναμέτρησης. Δεν μπόρεσε όμως να διατηρήσει μια σταθερότητα στην απόδοσή του. Το πρώτο καλάθι της χρονιάς μπήκε από τον Άντι Πάνκο και ήταν τριών πόντων (3-0, 1’15’’). Ο Πανιώνιος αντέδρασε άμεσα με τις δύο ομάδες να αναζητούν το ρυθμό τους στο παρκέ, φτάνοντας να προηγηθεί (7-8, 4’45’’). Οι «πράσινο» κατάφεραν να ανοίξουν το παιχνίδι και να επιβάλλουν το δικό τους νόμο στα λεπτά που ακολούθησαν με το 16-14 (7’30’’), να γίνεται 22-14 (8’). Οι πρώτες κινήσεις μέσα στο γήπεδο στο δεύτερο δεκάλεπτο είχαν τη σφραγίδα του Παναθηναϊκού, ο οποίος έφτασε για πρώτη φορά στο +10 (26-16, 11’) και λίγο αργότερα ως το +14 (34-20, 16’). Ο Πανιώνιος βρήκε λύσεις, κέρδισε μάχες στα ριμπάουντ μετά την επιστροφή του Μπόγρη στο παρκέ, αντί του Καββαδά και κατάφερε να μειώσει στους έξι πόντους (34-28, 18’40’’), λίγο πριν ο Σχορτσανίτης γράψει το 36-28 με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.
Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο μισό. Το «τριφύλλι» είχε τον πρώτο λόγο, έφτανε σε κάποιες διαφορές, αλλά ο Πανιώνιος έβρισκε τον τρόπο να πλησιάσει. Ο Παναθηναϊκός έφτασε ως το +12 (51-39, 26’10’’), στο +7 (53-46, 29’), αλλά Σχορτσανίτης και Γιαννόπουλος φρόντισαν να οδηγήσουν επιθετικά για ως το +14 (65-51, 32’45’’), με τον Μπράμος να φέρνει τη διαφορά στο +17 (69-52, 34’). Ο Παναθηναϊκός είχε βρει ρυθμό. Η σκυτάλη πέρασε στα χέρια του Ούκιτς, ο οποίος είτε ως… σέντερ παίζοντας χαμηλά με πλάτη απέναντι στον Γκιμπς, είτε στον αιφνιδιασμό, έφτασε στο καλάθι και μαζί του έφτασε και ο Παναθηναϊκός στο +20 (77-57, 36’53’’). Στον αγώνα πέρασε και ο 15χρονος Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (ενώ και ο Πανιώνιος χρησιμοποίησε τον 16χρονο Τολιόπουλο). Ο Χαραλαμπόπουλος ήταν αυτός που οδήγησε στο +24 (82-58) με κάρφωμα στον αιφνιδιασμό, πριν η αναμέτρηση κλείσει με το τελικό 82-61.

Από paobc

Τα δεκάλεπτα: 22-16, 36-28, 56-48, 82-61

Οι συνθέσεις και οι πόντοι των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 14, Μπράμος 10(2), Πάνκο 9(1), Ματσιούλις 12(2), Άρμστρονγκ, Ούκιτς 12, Τσαρτσαρής 5, Διαμαντίδης 9(1), Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος 7(2), Χαραλαμπόπουλος 2, Σκορδίλης 2.
Πανιώνιος (Σκουρτόπουλος): Μπόγρης 2, Πέιν 11, Μοτσενίγκος, Αθηναίου 4, Γκιμπς 6, Μίλμπουρν 11(1), Αθανασούλας, Μπατήςω4, Γιάνκοβιτςω10, Καββαδάς 9, Ντραγκίσεβιτς, Παππάς 4.

* Απλά κι ωραία ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Πανιώνιο, στο πρώτο επίσημο ματς της νέας σεζόν και προκρίθηκε στους «4» του Κυπέλλου. Ο Ούκιτς ξεχώρισε απ' τους -πολλούς- νέους παίκτες, οι Πάνκο-Μασιούλις έχουν καλό σουτ κι ο Σοφοκλής είναι δύναμη κάτω απ' το καλάθι. Ο Άρμστρονγκ μόνο έδειξε να μην έχει προσαρμοστεί αλλά αυτό είναι φυσιολογικό για κάθε Αμερικανό. Ακόμη, ο Παναθηναϊκός περιμένει τους Κίτσεν και Λάσμε αλλά και -ενδεχομένως- μια ακόμη μεταγραφή περιφερειακού, για να κλείσει το ρόστερ, το οποίο αναμένεται πολύ δυνατό, όμως θα χρειαστεί υπομονή στην αρχή, ώστε να «δέσει» και να αποκτηθεί ομοιογένεια στον Εξάστερο.

30/9/12

Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης 0-0, αθεράπευτος...

«Γιούχα» για την ομάδα - «φάντασμα» 
 
  Το γνωστό του... κάκιστο πρόσωπο έδειξε για πολλοστή φορά ο Παναθηναϊκός μένοντας στο 0-0 με τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ και κατρακυλώντας στην 11η θέση της βαθμολογίας!

 Καμία ανάλυση δεν έχει νόημα πια στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού. Χωρίς πάθος και όρεξη, σα να μη θέλουν να νικήσουν οι παίκτες, ο Φερέιρα κάνει μονίμως τα ίδια λάθη, ενώ κοιμάται στον πάγκο, οι επιθετικοί δυσκολεύονται να σκοράρουν, η άμυνα αντιμετωπίζει τα γνωστά προβλήματα, ο Αλαφούζος εξακολουθεί να «διοικεί» τιτιβίζοντας, ο Βαρδινογιάννης παίρνει την εκδίκησή του, οι αμέτοχοι θα μένουν εξαφανισμένοι μέχρι να διαλυθεί η ομάδα και ο κόσμος έχει χάσει την υπομονή του και ζητά απεγνωσμένα λύσεις.

 Την Πέμπτη ο Παναθηναϊκός έχει ευρωπαϊκό ματς, εντός έδρας, με την Τότεναμ, όπου με βάση την αγωνιστική εικόνα αναμένεται ακόμη μία συντριβή, ενώ το επόμενο ματς πρωταθλήματος είναι στην Ξάνθη.
 
 Μέσα στα γενικά γνωστά χάλια της ομάδας, ο Κουκουλάκης δεν έδωσε πεντακάθαρο πέναλτι του Φούλοπ πάνω στον Χριστοδουλόπουλο και αποβολή του γκολκίπερ μόλις στο 10', κάτι που σαφώς θα άλλαζε τα δεδομένα του ματς και που καταδεικνύει την παντελή έλλειψη σεβασμού προς το... πτώμα του Παναθηναϊκού.

 Οι περίπου 5.000 οπαδοί αποδοκίμασαν έντονα τους παίκτες αλλά και για πρώτη (πολύ άργησαν) φορά τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος σαφώς έχει τεράστια ευθύνη για αυτήν την κατάντια. Οι μόνοι που χειροκροτήθηκαν -και σωστά- ήταν οι Καρνέζης, Τριανταφυλλόπουλος.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
 Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Πίντο, Τριανταφυλλόπουλος, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Μαρίνος (72' Ζέκα), Μαυρίας (46' Σισοκό), Κουίνσι, Χριστοδουλόπουλος, Φορναρόλι (61' Πετρόπουλος).
 Αστέρας Τρίπολης: Φούλοπ, Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Κουρμπέλης (63' Ντε Μπλασίς), Αλβάρεζ, Ράγιος, Ουσέρο, Ναβάρο (93' Καλαντζής), Περόνε (89' Γιαλούσης).

Μπάγερν Μονάχου - Παναθηναϊκός 77-83, 2χ2 στη Γερμανία και ικανοποίηση Πεδουλάκη λίγο πριν την έναρξη της σεζόν

 


Ο Παναθηναϊκός είχε τον πρώτο λόγο, διατήρησε το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και τελικά πήρε τη νίκη από τη μαχητική Μπάγερν Μονάχου στη Γερμανία με 83-77. Όλα αυτά στο τελευταίο παιχνίδι προετοιμασίας για το «τριφύλλι».
Οι «πράσινοι» έδειξαν ότι θα επιβάλλουν τον δικό του ρυθμό από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και έγινε ακόμη πιο σαφές όταν ο Ματσιούλις οδήγησε στο 9-18 (8’20’’), με τον Άντι Πάνκο να ξεκινά για μία ακόμη φορά πολύ καλά επιθετικά. Η Μπάγερν Μονάχου έδειξε ότι είχε τη διάθεση να παλέψει και όχι μόνο επιστρέφοντας από αυτό το -9, αλλά σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Μείωσε (18-22, 11’) και από εκεί και πέρα έμοιαζε να επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό με τον Παναθηναϊκό να παίρνει μια διαφορά και τους Γερμανούς να τον κυνηγούν. Το «τριφύλλι» έφτασε στο +8 (20-28 στο 12’, 23-31 στο 15’30’’), η Μπάγερν μείωσε στους δύο πόντους (29-31, 17’24’’) με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη να αναλαμβάνει δράση και με τη βοήθεια του Ματσιούλις να γράφει το 32-39 (19’30’’). Η ημίχρονο έκλεισε 35-39, καθώς με την εκπνοή οι διαιτητές χρέωσαν τον Κώστα Τσαρτσαρή φάουλ σε προσπάθεια τριών πόντων.  
Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ανοίξει ακόμη περισσότερο το ρυθμό. Το 37-39 (10’20’’) με ένα 11-0 έγινε 37-50 (23’15’’) με τους Πάνκο και Άρμστρονγκ να πρωταγωνιστούν επιθετικά και λίγο αργότερα 40-53 (23’53’’) διά χειρός Ματσιούλις. Η Μπάγερν πήρε προσπάθειες, βρήκε κάποια εύστοχα μακρινά σουτ, πήρε επιθετικά ριμπάουντ και κατάφερε να μειώσει στους πέντε πόντους (60-65). Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως στο 28’14’’ κι ενώ ο ηλεκτρονικός πίνακας έγραφε 55-63, δόθηκαν τεχνικές ποινές σε Διαμαντίδη και πάγκο για διαμαρτυρία. Η Μπάγερν Μονάχου άρπαξε την ευκαιρία και πλησίασε στους τρεις πόντους (60-63).
Άρμστρονγκ και Διαμαντίδης πήραν τα ηνία της αναμέτρησης με την επιστροφή στο παρκέ, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να φτάσει γρήγορα στο +11 (60-71). Οι γηπεδούχοι πλησίασαν (65-71, 33’), για να προσθέσει τέσσερις συνεχόμενους πόντους ο Τσαρτσαρής για το 65-75 (33’). Ο ίδιος με μια… παρένθεση από τον Σχορτσανίτη, έγραψε και το 67-78 (36’30’’). Ο Ούκιτς οδήγησε στο 69-80 (27’24’’) και το 73-83, πριν ο αγώνας κλείσει με το 77-83.

Πεδουλάκης: «Δύο πολύ καλά τεστ»

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει αύριο το απόγευμα από τη Γερμανία με δύο νίκες στα δύο φιλικά που έδωσε στο Μόναχο, αλλά το κυριότερο με αρκετές παρατηρήσεις από το τεχνικό επιτελείο για τη συνέχεια.
Ο Αργύρης Πεδουλάκης τόνισε λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Μπάγερν Μονάχου: «Ήταν δύο πολύ καλά τεστ για εμάς. Ήρθαμε στη Γερμανία χωρίς δύο παίκτες μας στα γκαρντ (σ.σ. Κίτσεν και Γιαννόπουλος) και αυτός μας δημιούργησε προβλήματα. Άλλωστε φάνηκε και μετά το 30’, όταν μας έλειψαν οι ανάσες και κάναμε αρκετά εύκολα λάθη. Από την άλλη είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από το ότι προσπαθήσαμε να ελέγξουμε τον ρυθμό και τα καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό. Αυτό που κρατάμε είναι ότι παίξαμε καλό μπάσκετ. Καλή συνέχεια στην Μπάγερν και στον Γιάννη Χριστόπουλο».
Ο προπονητής της Μπάγερν Μονάχου, Γιάννης Χριστόπουλος δήλωσε: «Θέλω να συγχαρώ τον Παναθηναϊκό για την νίκη του, αλλά και τον Αργύρη Πεδουλάκη για τη δουλειά του. Θεωρώ πως είναι ένας από τους καλύτερους Έλληνες προπονητές. Σε ότι αφορά το παιχνίδι, προσπαθήσαμε να εκμεταλλευτούμε κάποια πράγματα για να ελέγξουμε το ρυθμό, αλλά δεν μπορέσαμε. Είναι καλό το ότι δώσαμε 15 ασίστ, αλλά θα πρέπει να μειώσουμε τα λάθη μας. Είναι πολλά γι αυτό το επίπεδο. Θα πρέπει επίσης να είμαστε πιο οργανωμένοι στα κρίσιμα σημεία. Όπως ήταν ο Παναθηναϊκός».
 Από paobc
 Τα δεκάλεπτα: 16-22, 35-39, 60-65, 77-83
 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των δύο ομάδων:
 Μπάγερν Μονάχου (Χριστόπουλος): Ράις 16, Τράουτμαν 13, Χάμαν 5, Τόμας 12, Νάντζφεϊ, Χαλπερίν 9, Μπεντζινγκ 2, Ραντοσάβλιεβιτς 2, Γκριν 3, Γιάγκλα 5, Χόμαν 10.
 Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 5, Πάνκο 14 (4ρ), Ματσιούλις 13 (4ρ), Άρμστρονγκ 10 (4ρ), Ούκιτς 13 (5 α, 4ρ), Τσαρτσαρής 6 (4ρ), Διαμαντίδης 4 (6 α, 3ρ), Ξανθόπουλος, Σχορτσανίτης 18 (3ρ).

 * Την ερχόμενη Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου, ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τον Πανιώνιο (17:00, ΕΤ1), στο πρώτο επίσημο ματς της νέας σεζόν, για την προημιτελική φάση του κυπέλλου. Εκεί είχαμε μία έκπληξη μεγατόνων με τη Νέα Κηφισιά, μετά τον Απόλλωνα Πατρών, να αποκλείει, όχι απλά νικώντας αλλά διαλύοντας, και τον Άρη και πλέον θα υποδεχτεί τον ΟΣΦΠ! Ακόμη η Καβάλα υποδέχεται τον ΑΓΟΡ, ενώ τα Τρίκαλα, που απέκλεισαν τον ΠΑΟΚ, ηττήθηκαν απ' τον ΚΑΟΔ, ο οποίος θα παίξει εντός έδρας με τον Κολοσσό Ρόδου.