8/5/14

Απόλλων Πάτρας - Παναθηναϊκός 67-82, πρώτη σκούπα, ακολουθεί ο ΠΑΟΚ

Ο Παναθηναϊκός με κορυφαίους τους Διαμαντίδη και Μαυροκεφαλίδη, επικράτησε εκτός έδρας του Απόλλωνα Πατρών με 67-82 και εξασφάλισε την πρόκριση στην ημιτελική φάση των Playoffs της Basket League ΟΠΑΠ.
Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου αγώνα στο ΟΑΚΑ, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης το είχε ξεκαθαρίσει ότι οι Πράσινοι θα πάνε στην Πάτρα για να τελειώσουν την σειρά και αυτό ακριβώς έγινε. Οι Πράσινοι από την στιγμή που πάτησαν το πόδι τους στο κλειστό της Περιβόλας έκαναν ξεκάθαρες τις προθέσεις τους. Στο πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης οι Κυπελλούχοι Ελλάδος ήταν στο +10 (14-4) και παρά την προσπάθεια των Αχαιών να μειώσουν (16-10), ο Μαυροκεφαλίδης διατήρησε την διαφορά για το Τριφύλλι.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Πατρινοί σταδιακά μάζεψαν την διαφορά στους 4 πόντους (25-21), όμως στη συνέχεια οι παίκτες του Φραγκίσκου Αλβέρτη πάτησαν ''γκάζι'' και με σερί 11-3 βρέθηκαν στο +12 (36-24), για να κλείσουν το ημίχρονο προηγούμενοι με 38-29.
Στην τρίτη περίοδο δεν άλλαξε τίποτα καθώς ο Απόλλωνας όποτε προσπάθησε να μειώσει την διαφορά οι Πράσινοι έβρισκαν τον τρόπο να κάνουν ένα ''ξέσπασμα'' και ν' αποκτήσουν διαφορά. Με καλάθι του Λασμέ ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 42-29, ενώ τρία λεπτά πριν από την λήξη της περιόδου ο Διαμαντίδης με τρίποντο έκανε το 52-40 υπέρ του Τριφυλλιού, με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 58-45 για το Τριφύλλι.
Το ματς είχε κριθεί ουσιαστικά και στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Αλβέρτης είχε την ευκαιρία να ρίξει δώσει χρόνο συμμετοχής στον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, αλλά και τους Γιάνκοβιτς και Παππά να αρχίζουν να ανεβάζουν ''στροφές''.
Το Τριφύλλι σταδιακά αύξησε την διαφορά (67-54, 77-60) και τελικά έφθασε στην επικράτηση με 82-67. Ο Παναθηναϊκός έκανε το 2-0 και πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλο του από το ζευγάρι ΠΑΟΚ - Κηφισιά για την ημιτελική φάση που θ' αρχίσει την επόμενη Τρίτη στο ΟΑΚΑ.

Δεκάλεπτα: 10-19, 29-38, 45-58, 67-82

Απόλλωνας Π. (Βετούλας): Ρος 23 (1), Ντάνιελ 9, Ουίλσον 5, Λιανός 1, Οικονομόπουλος, Πέτροβιτς 12(2), Πελεκούδας, Μολφέτας, Νιφόρας, Μαστρογιαννόπουλος 5(1), Μιλουτίνοβιτς 7(1), Χοτ 5(1).
Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Χαραλαμπόπουλος 3(1), Μπράμος 6(2), Κάρι 5(1), Φώτσης 7(1), Ούκιτς 2, Λάσμε 10, Μαυροκεφαλίδης 13, Διαμαντίδης 16(4), Γκιστ 4, Παππάς 4, Γιάνκοβιτς 4, Ράιτ 8.

Prasinanea

* Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να σκουπίζει τους αντιπάλους του στα πλέι οφ. Πρώτος για τη φετινή σεζόν ο Απόλλων, ενώ σειρά παίρνει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος πέρασε με 2-0 νίκες την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος Κηφισιά, στους ημιτελικούς που ξεκινούν την ερχόμενη Τρίτη. Τα πρώτα δύο ματς θα γίνουν στο ΟΑΚΑ, ενώ το τρίτο και το τέταρτο -αν χρειαστεί- στη Θεσσαλονίκη, με το νικητή που θα προκριθεί στους τελικούς να κρίνεται στις τρεις νίκες.
Βγήκε και το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών, ΟΣΦΠ-Πανιώνιος, αφού αμφότεροι πέρασαν επίσης με δύο νίκες.

7/5/14

Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός 1-3, αγκαλιάζει την πρωτιά!

Ο Παναθηναϊκός με κορυφαίο τον πανταχού παρόντα Ζέκα και σκόρερ τους Κλωναρίδη (29'), Αμπέντ (57') και Λαγό (76'), επικράτησε 3-1 εκτός έδρας του Αστέρα Τρίπολης και έβαλε "πλώρη" για τα προκριματικά του Champions League. Οι Αρκάδες μείωσαν προσωρινά με τον Ουσέρο (62').
Στην πρώτη θέση των πλέι οφ σκαρφάλωσε ο Παναθηναϊκός μετά την επικράτηση του με 3-1 επί του Αστέρα Τρίπολης στο γήπεδο της Αρκαδίας. Ένα σκορ το οποίο δεν αντικατροπτίζει την πραγματική εικόνα της αναμέτρησης και σίγουρα αδικεί τους γηπεδούχους που μπορούσαν κάτι παραπάνω στο ματς.
Το τριφύλλι σε αντίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδια κόντρα σε Ατρόμητο και ΠΑΟΚ κατάφεραν να διατηρήσουν το υπέρ τους προβάδισμα και να το αυξήσουν και τελικά να φτάσουν στην δίκαιη νίκη εκμεταλλευόμενοι την πίεση που ασκούσαν στους αμυντικούς του Αστέρα Τρίπολης από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.
Οι δυο πρωτοπόρες ομάδες των πλέι οφ πριν τα ματς της τρίτης αγωνιστικής βρέθηκαν αντιμέτωπες στο "Θ. Κολοκοτρώνης" γνωρίζοντας πως η συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν ιδιαίτερη τόσο για τον Αστέρα Τρίπολης όσο και για τον Παναθηναϊκό.
Οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με μια αλλαγή σε σχέση με την επικράτηση τους επί του Ατρόμητου ενώ ο πιο κουρασμένος Παναθηναϊκός είχε δυο αλλαγές στο αρχικό του σχήμα καθώς έπαιξαν από την αρχή οι Λαγός και Αμπέντ σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στον ΠΑΟΚ.
Το ματς δεν ξεκίνησε καλά για τους φιλοξενούμενους που δεν μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση ενώ στο 9' ο Αναστασίου είδε τον Πέτριτς να ζητά αλλαγή και τον Κλωναρίδη να παίρνει την θέση του. Μια αλλαγή που όμως βγήκε στον τεχνικό των πράσινων καθώς ο νεαρός άσος έδειξε διάθεση και πάθος και βοήθησε τα μέγιστα.
Οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα μάλιστα με γκολ του Κλωναρίδη στο 29' ενώ ουσιαστικά δεν κινδύνεψαν καθόλου στην διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου και διατήρησαν το υπέρ τους σκορ.
Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που έβαλε και δεύτερο γκολ με τον Μπεργκ να μοιράζει υπέροχα στον Αμπέντ για το 0-2 στο 56'. Το τριφύλλι αναγκάστηκε να κάνει μια ακόμα αλλαγή με τον Χουχούμη να μην μπορεί να συνεχίσει και να περνάει στο ματς ο Κουτρουμπής.
Ο Αστέρας ρίσκαρε και ξεκίνησε τις αλλαγές με σκοπό να γυρίσει το παιχνίδι και άρχισε να πιέζει τους πράσινους χάνοντας δυο τεράστιες ευκαιρίες. Πέτυχε όμως ένα εκπληκτικό γκολ στο 62' και μπήκα ξανά στην αναμέτρηση. Οι πράσινοι μετά το τέρμα που δέχτηκαν είχαν ευκαιρίες να τελειώσουν το παιχνίδι στο 70' και 72' με τον Κλωναρίδη και τον Αμπέντ αλλά δεν τα κατάφερε.
Ότι δεν κατάφερε σε δυο φάσεις όμως το πέτυχε στο 76' όταν ο Μπεργκ έκλεψε την μπάλα την έδωσε στον Κλωναρίδη και αυτός μετά από ωραία ενέργεια έδωσε μισό γκολ στον Λαγό που έκανε το 3-1 για τους πράσινους και "σφράγισε" την νίκη του Παναθηναϊκού.
Ο αγώνας
Ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που ξεκίνησε νωθρά το ματς. Στο 2' μάλιστα ο Λούι επιχείρησε ένα σουτ το οποίο έπιασε ο Καπίνο. Δυο λεπτά αργότερα ο Βάλντο από μακριά είδε τον Καπίνο εκτός εστίας και προσπάθησε να τον κρεμάσει αλλά η μπάλα πέρασε έξω από την εστία του γκολκίπερ των πράσινων.
Η πρώτη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 10' όταν Αμπέντ έκλεψε την μπάλα, έδωσε στον Κλωναρίδη ο οποίος μόλις είχε μπει στο παιχνίδι. Αυτός έκανε πολύ όμορφη κίνηση από τα αριστερά και προσπάθησε να γυρίσει παράλληλα προς τον Μπεργκ αλλά ο Ερνάντες τελευταία στιγμή έδιωξε σε κόρνερ.
Η επόμενη καλή φάση του Παναθηναϊκού έγινε γκολ. Ήταν το 29' όταν ο Μπεργκ κατέβασε ωραία την μπάλα και εν συνεχεία ο Σουηδός είδε την κίνηση του Κλωναρίδη του έκανε την πάσα και αυτός από κοντά άνοιξε το σκορ για τους πράσινους.
Το γκολ έδωσε αυτοπεποίθηση στο τριφύλλι και στο επόμενο λεπτό ο Ζέκα έβγαλε την μπαλιά στον Μπεργκ ο οποίος διεκδίκησε την μπάλα με τον Ερνάντες αυτός την έχασε στο ύψος της περιοχής αλλά ο Κλωναρίδης δεν σούταρε αμέσως, έδωσε στον Αμπέντ ο οποίος άργησε να σουτάρει με αποτέλεσμα η μπάλα να κοντράρει και να φύγει έξω.
Ο Αστέρας το μόνο που κατάφερε μετά το γκολ του Παναθηναϊκού ήταν να απειλήσει το 33' με κεφαλιά του Μπαράλες αλλά χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα ο Καπίνο.
Οι πράσινοι μάλιστα πριν το τέλος του πρώτου μέρους θα μπορούσαν να είχαν κάνει δυο τα τέρματα τους αν ο Λαγός δεν αιφνιδιαζόταν στο 39' ύστερα από κόρνερ από τα δεξιά και με πλασέ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ερνάντες.
Ευκαιρία ο Αστέρας, γκολ ο Παναθηναϊκός
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Αστέρας προσπάθησε να φέρει το ματς στα ίσια και στο 54' έχασε τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Ήταν το 54' όταν ο Ντε Μπλάσις είδε όμορφα τον Ουσέρο μέσα στην περιοχή αλλά αυτός στο τετ α τετ με τον Καπίνο νικήθηκε από τον γκολκίπερ των πράσινων.
Δυο λεπτά αργότερα ήρθε η ψυχρολουσία για τους γηπεδούχους καθώς ο Παναθηναϊκός έκανε το 2-0. Ήταν το 56' όταν ο Ζέκα έδωσε την μπάλα αριστερά στον Μπεργκ με τον Σουηδό σε θέση βολής. Ο επιθετικός των πράσινων όμως δεν σούταρε αλλά σιγούρεψε το γκολ πασάροντας στον Αμπέντ που από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.
Φάση διαρκείας και μείωση του σκορ
Οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν και προσπάθησαν να μπουν ξανά μέσα στο ματς. Στο 60' ο Ντε Μπλάσις έκανε την σέντρα από τα αριστερά ο Μπαράλες πήρε την κεφαλιά και ο Καπίνο με νέα σπουδαία επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ.
Με την εκτέλεση του κόρνερ και πάλι ο Μπαράλες πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Καπίνου και την συνέχεια στην επαναφορά της έφτασε στον Ουσέρο ο οποίος με ένα μονοκόμματο βολέ από τα αριστερά νίκησε τον Καπίνο.
Χτύπησε στις αντεπιθέσεις
Οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη ορμώμενοι από την μείωση του σκορ προσπάθησαν να βγουν στην επίθεση και να φέρουν το ματς στα ίσια έχοντας την κατοχή της μπάλας. Δεν τα κατάφεραν όμως και το τριφύλλι χτύπησε στις αντεπιθέσεις.
Αρχικά στο 70' Ο Ζέκα έκλεψε την μπάλα και έδωσε στον Κλωναρίδη αυτός βγήκε τετ α τετ με τον Ερνάντεζ αλλά δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά στέλνοντας την μπάλα λίγο έξω.
Δυο λεπτά αργότερα ο Τριανταφυλλόπουλος μοίρασε στον Αμπέντ ο οποίος μέσα στην περιοχή γύρισε όμορφα αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε έξω.
Τρίτη και φαρμακερή
Τρίτη και φαρμακερή όμως στο 76' με τον Μπεργκ να κλέβει την μπάλα, να δίνει στον Κλωναρίδη και τον επιθετικό των πράσινων να κάνει τρομερή ενέργεια δίνοντας στον Λαγό ο οποίος από κοντά έκανε το τελικό 3-1 υπέρ του Παναθηναϊκού.
Μια φάση που έμελλε να είναι και η τελευταία στο ματς καθώς ένα γκολ που πέτυχε ο Μπεργκ στο 83΄σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ του Αμπέντ.

Γήπεδο: "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης"
Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Λ. Δημητριάδης (Μακεδονίας), Χ. Κούλα (Ξάνθης)
Τέταρτος: Α. Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντεζ, Λούι, Τσαμπούρης (81' Χουάνμα), Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Κουρμπέλης, Μουνάφο (71' Ναβάρο), Ουσέρο, Μπαράλες, Ντε Μπλάσις, Λόπεζ (59' Καράσκο).
Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Σίλντενφελντ, Χουχούμης (56' Κουτρουμπής), Πράνιτς, Ζέκα, Λαγός, Πέτριτς (9' Κλωναρίδης), Μπεργκ, Αμπέντ (84' Σπυρόπουλος).

Γκολ: 62' Ουσέρο / 29' Κλωναρίδης, 56' Αμπέντ, 76' Λαγός
Κίτρινες κάρτες: 27' Κουρμπέλης, 29' Ερνάντεζ, 32' Λούι, 75' Καράσκο, 79' Ουσέρο / 60' Τριανταφυλλόπουλος, 70' Λαγός

Prasinanea

* Περίπατος στην Τρίπολη για την ομάδα του Αναστασίου και τα... αστέρια είναι πια πολύ κοντά. Δύο σερί παιχνίδια στη Λεωφόρο με Τρίπολη και Περιστέρι, όπου με ισάριθμες νίκες λογικά κλειδώνει η πρωτιά στο τουρνουά.

6/5/14

Παναθηναϊκός - Απόλλων Πάτρας 88-61

Ο Παναθηναϊκός με κορυφαίους τους Γιάνκοβιτς, Γκιστ και ευχάριστη έκπληξη τον Διαμαντάκο επικράτησε με 88-61 του Απόλλωνα Πατρών και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά των Playoffs. Την Πέμπτη (08/05, 20.00) στη Πάτρα η επόμενη αναμέτρηση των δύο ομάδων.
Σε ένα παιχνίδι που δεν χωράει κριτική, ο Παναθηναϊκός διέσυρε τον Απόλλωνα με σκορ 88-61 στην πρεμιέρα των πλέι οφ του πρωταθλήματος και έκανε το 1-0.
Πλέον, θέλει άλλη μία νίκη για να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά των πλέι οφ, ενώ την Πέμπτη ακολουθεί ο αγώνας στην Περιβόλα, με τον Απόλλωνα να ελπίζει σε καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο.
Στην αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στο Sport24.gr ξεκαθάρισε πως στόχος του Παναθηναϊκού είναι να δημιουργήσει μία ομάδα με κορμό τους Έλληνες και φαίνεται πως το μήνυμα ελήφθη... Υπήρξε σαφής επιθυμία να μοιραστεί ο χρόνος συμμετοχής, ο Αλβέρτης κράτησε εκτός 12άδας τον Φώτση για να τον ξεκουράσει και ο Διαμαντάκος που πήρε τη θέση του ήταν εξαιρετικός.
Ο 19χρονος άσος τελείωσε το παιχνίδι με 9 πόντους, 3 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 4 λάθη σε 15 λεπτά συμμετοχής, παίζοντας περισσότερο κι από τους Λάσμε-Γκιστ, αλλά και από τον Διαμαντίδη ο οποίος δεν ξαναπέρασε στο παρκέ μετά το 24ο λεπτό του αγώνα. Πρώτος σκόρερ για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Γιάνκοβιτς με 10 πόντους, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι σκόραραν όλοι.
Ο αγώνας
Ο Αλβέρτης ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Ούκιτς, Διαμαντίδη, Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε, καθώς εκτός 12άδας είχε μείνει ο Αντώνης Φώτσης και τη θέση του είχε πάρει ο Διαμαντάκος. Οι "πράσινοι" με ένα γρήγορο 9-0 προηγήθηκαν στο πρώτο τρίλεπτο του αγώνα, χτίζοντας από πολύ νωρίς μία υπέρ τους διαφορά. Ο Απόλλων πλησίασε στους 4 (12-8), ωστόσο ο Παναθηναϊκός απάντησε με σερί 6-0 κι εδραίωσε το προβάδισμά του.
Το 2ο φάουλ του Ούκιτς έφερε τον Γιάνκοβιτς στο παρκέ, ενώ ο Φραγκίσκος Αλβέρτης είχε ξεκινήσει από πολύ νωρίς το ροτέισον. Ο Μαυροκεφαίδης έδωσε πολύ σημαντικές λύσεις, ενώ με τρίποντο από τον Κάρι γράφτηκε το 32-15 στο τέλος του α' δεκαλέπτου, στο οποίο ο Παναθηναϊκός σούταρε με 6/7 βολές, 7/9 δίποντα και 4/8 τρίποντα.
Η αστοχία του Απόλλωνα από τα 6.75μ. δεν του επέτρεπε να πλησιάσει, καθώς είχε 2/13 τρίποντα και μόλις 15% ποσοστό μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με 41-24, πριν ο Λιανός γράψει με τρίποντο το 41-27 και δώσει μία πρόσκαιρη ανάσα στους "πράσινους". Ο Παππάς πλέον οργάνωνε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού, ενώ θέση στο παρκέ είχε πάρει και ο Διαμαντάκος των 214 εκατοστών!
Ο Μαυροκεφαλίδης κρατούσε τη θέση του πρώτου σκόρερ με 9 πόντους, ενώ ο Γιάνκοβιτς είχε προλάβει να προσθέσει άλλους 5, σε ένα παιχνίδι που ήταν σαφής η επιθυμία του Αλβέρτη να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής.
Με ένα επιμέρους 15-3 στο πρώτο τετράλεπτο του γ' δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός εκτόξευσε τη διαφορά στους 27 πόντους (58-31) στο 24' και απέκτησε τη δυνατότητα για ακόμα περισσότερες δοκιμές στο παιχνίδι του. Ο Διαμαντίδης μετά την εντυπωσιακή πάσα στον Μπράμο που κάρφωσε δυνατά, αποχώρησε από το παρκέ και δεν ξαναπέρασε στο παρκέ.
Στη συνέχεια ο Λάσμε έδωσε τη θέση του Διαμαντάκο ο οποίος και πρωταγωνίστησε συνεχίζοντας να εντυπωσιάζει με τα αθλητικά του προσόντα. Σε δύο περιπτώσεις έβαλε ισάριθμα καλάθια και πήρε ένα ριμπάουντ, ενθουσιάζοντας τον κόσμο που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ. Ο ίδιος μάλιστα με καλάθι και φάουλ έγραψε το 74-35 του γ' δεκαλέπτου.
Τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει στο δ' δεκάλεπτο και ο Απόλλων προσπαθούσε μάταια να μειώσει τη διαφορά. Μόλις στο 31.30'' η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 40 μετά από τρίποντο του Παππά που έγραψε το 79-39.
Από εκείνο το σημείο και μετά οι παίκτες του Φραγκίσκου Αλβέρτη, έριξαν "ταχύτητα" και οι Αχαιοί προσπάθησαν να μαζέψουν όσο γίνεται την διαφορά, με το 88-61 να είναι το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Τα δεκάλεπτα: 32-15, 43-28, 74-35, 88-61

Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Μπράμος 7, Κάρι 9, Ούκιτς 8, Λάσμε 8, Μαυροκεφαλίδης 9, Διαμαντίδης 7, Γκιστ 6, Παππάς 3, Γιάνκοβιτς 10, Διαμαντάκος 9, Ματσιούλις 8, Ράιτ 4.
Απόλλωνας Π. (Βετούλας): Ρος 3, Καπερώνης, Ντάνιελ 14, Ουίλσον 9, Λιανός 16, Οικονομόπουλος, Πέτροβιτς 3, Πελεκούδας, Μολφέτας, Νιφόρας 4, Μιλουτίνοβιτς 3, Χοτ 9.

Prasinanea

* Χωρίς ιδιαίτερη κριτική το πρώτο ματς των πλέι οφ. Η διαφορά στο σκορ αυξομειωνόταν αναλόγως με το εάν έπαιζαν οι βασικοί ή όχι. Μέχρι και το +40 έφτασε ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου, όμως η χαλάρωση από το σημείο εκείνο έφερε το τελικό 88-61. Την Πέμπτη λογικά τελειώνει η σειρά και... οι σκούπες μένουν για τη συνέχεια.

5/5/14

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-1, μεγαλύτερος προβληματισμός για τα επεισόδια...

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να προηγήθηκε με τον Μλάντεν Πέτριτς (20'), ωστόσο με την πάροδο του χρόνου οι Πράσινοι έμειναν από δυνάμεις, ο ΠΑΟΚ το εκμεταλλεύθηκε και έφθασε στο 1-1 με τον Σαλπιγγίδη (84').
Την οπισθοχώρηση του από το 70' και μετά πλήρωσε ο Παναθηναϊκός στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ με το τελικό 1-1 να αφήνει ικανοποιημένους μόνο τους παίκτες των φιλοξενούμενων που έψαξαν την ισοφάριση με αρκετό ρίσκο και τελικά κατάφεραν να πάρουν έναν βαθμό από την Λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Ο Παναθηναϊκός κρατούσε το υπέρ του 1-0 από το 21' μέχρι το 84' όταν ένας πρώην πράσινος, ο Σαλπιγγίδης, ο οποίος μάλιστα αποθεώθηκε κατά την είσοδο του στον αγώνα έφερε το ματς στα ίσια.
Το Τριφύλλι από το 70' και μετά έδειξε ότι θέλει να κρατήσει το 1-0 και το τρίποντο αλλά το πλάνο δεν βγήκε στον Γιάννη Αναστασίου. Σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που γνωρίζοντας ότι αν φύγει με ήττα από το "Απόστολος Νικολαϊδης" τα πράγματα θα ήταν δύσκολα πήρε τα ρίσκα του και δικαιώθηκε.
Σε οκτώ μέρες μέσα Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ βρέθηκαν ξανά αντίπαλοι αυτή τη φορά για την δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ της Super League με την αναμέτρηση να διεξάγεται αυτή τη φορά στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με δυο αλλαγές σε σχέση με τον τελικό του Κυπέλλου καθώς την θέση του Αμπέντ πήρε ο Πέτριτς και αυτή του τραυματία Νάνο ο Χουχούμης.
Σε αντίθεση ο ΠΑΟΚ είχε πάρα πολλά νέα πρόσωπα καθώς στο αρχικό σχήμα βρέθηκαν οι Νάτχο, Αθανασιάδης που δεν είχαν παίξει στον τελικό αλλά και οι Λίνο και Βούκιτς που είχαν μπει ως αλλαγή.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και απείλησαν πρώτοι για να απαντήσει ο ΠΑΟΚ με δυο ευκαιρίες. Ο Παναθηναϊκός όμως άνοιξε πρώτος το σκορ στο 21' και διατήρησε το υπέρ του 1-0 μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έψαξε ένα δεύτερο γκολ αλλά δεν το βρήκε με Ζέκα και Καρέλη και εν συνεχεία ο Αναστασίου με τις αλλαγές του θέλησε να κρατήσει το σκορ και να πάρει το τρίποντο. Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΟΚ και ο Γεωργιάδης που ήξερε ότι αν χάσει θα έμενε πίσω στην μάχη της πρώτης θέσης θέλησε να τα παίξει όλα για όλα βάζοντας μέσα τόσο τον Σαλπιγγίδη όσο και τον Κουλούρη.
Το ρίσκο αυτό βγήκε στον Γεωργιάδη με τον ΠΑΟΚ να φτάνει στην ισοφάριση ενώ ο Παναθηναϊκός πλήρωσε το γεγονός ότι οπισθοχώρησε στα τελευταία λεπτά του αγώνα.
Ο αγώνας
Ο Παναθηναϊκός απείλησε πρώτος όταν στο 8' ο Μέντες έκλεψε την μπάλα πολύ ωραία και ο Καρέλης έφυγε στην αντεπίθεση από τα δεξιά. Ο επιθετικός των πράσινων γύρισε παράλληλα με τον Μπεργκ να προλαβαίνει να κάνει το πλασέ και τον Γλύκο να διώχνει σε κόρνερ. Κόρνερ το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.
Στο επόμενο λεπτό ήρθε και η πρώτη καλή στιγμή από πλευράς των φιλοξενούμενων με τον Σκόνδρα από τα δεξιά να βγάζει την σέντρα αλλά η κεφαλιά του Αθανασιάδη πέρασε έξω.
Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει και στο 13' ο Στοχ με ωραία προσπάθεια ξέφυγε από τα αριστερά σήκωσε την μπάλα για τον επερχόμενο Βούκιτς ο οποίος έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα έφυγε έξω.
Άνοιξε λογαριασμό ο Πέτριτς
Ο Παναθηναϊκός έφτασε στο γκολ στο 21' όταν ο Χουχούμης εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά ο Σίλντενφελντ θα πάρει την κεφαλιά η μπάλα θα βρει στο οριζόντιο δοκάρι του Γλύκου θα γυρίσει προς το σημείο του πέναλτι όπου ο Πέτριτς με μονοκόμματο βολέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για  το 1-0 και ανοίγοντας λογαριασμό.
Οι πράσινοι μετά το γκολ είχαν μια ακόμα ευκαιρία για να πάρουν προβάδισμα δυο τερμάτων. Στο 30' η μπάλα έφτασε δεξιά στον Ζέκα ο οποίος έκανε το γύρισμα παράλληλα προς τον Μπεργκ με τον Σουηδό να μην προλαβαίνει να κάνει την προβολή.
Μέχρι την λήξη του πρώτου μέρους καμία εκ των δυο ομάδων δεν είχε κάποια άλλη φάση στην αναμέτρηση και το 1-0 ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.
Χωρίς αλλαγές στο δεύτερο μέρος
Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές και ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που έφτασε κοντά σε ένα γκολ στο 56' όταν ο Ζέκα έξω από την περιοχή έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε πάνω από την εστία του Γλύκου.
Στο 61' ο Μπεργκ είδε την κίνηση του Καρέλη του έκανε την μπαλιά αλλά ο επιθετικός του Παναθηναϊκού δεν πρόλαβε.
Πήρε ρίσκο ο Γεωργιάδης
Σε εκείνο το σημείο ο Αναστασίου έβγαλε και τον Καρέλη για να περάσει στην θέση του τον Λαγό ώστε να κρατήσει το 1-0 ενώ ο Γεωργιάδης πέρασε στην μάχη τον Σαλπιγγίδη και λίγο αργότερα τον Κουλούρη.
Στο 68' μάλιστα ο Σαλπιγγίδης έφυγε από κανονική θέση τετ α τετ με τον Καπίνο έκανε το πλασέ αλλά ο γκολκίπερ των πράσινων έδιωξε με τον ώμο.
Ο Παναθηναϊκός είχε μια ακόμα καλή στιγμή να κάνει το 2-0 στο 72' όταν στην βαθιά μπαλιά στον Μπεργκ ο Σουηδός βγήκε μόνος του από πλάγια προσπάθησε να πλασάρει στην κλειστή γωνία αλλά το σουτ του έφυγε έξω.
Ανέβηκε και έφτασε στην ισοφάριση
Ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να πιέζει για την ισοφάριση και στο 79' σε κόρνερ από τα δεξιά ο Ινσαουράλδε πήρε την κεφαλιά ο Καπίνο δεν μπλόκαρε την μπάλα ο Σαλπιγγίδης έβαλε την προβολή αλλά χτύπησε τον γκολκίπερ των πράσινων με αποτέλεσμα ο Παππάς να δώσει το φάουλ ενώ ο Χουχούμης είχε διώξει πριν περάσει η μπάλα την γραμμή.
Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ισοφάριση στο 84' όταν ο Στοχ έδωσε στον Λίνο αυτός έκανε πολύ όμορφη μπαλιά και ο Σαλπιγγίδης από κοντά έκανε το 1-1. Αυτό ήταν και η τελευταία ευκαιρία και των δυο ομάδων στην αναμέτρηση.

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολάιδης"

Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (Αθηνών)
Βοηθοί: Χρ. Μπαλτάς (Αχαϊας), Ηλ. Αλεξέας (Μεσσηνίας)
Τέταρτος: Ιωάννης Τοπούζης (Θράκης)

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Χουχούμης, Πράνιτς, Ζέκα, Μέντες (81' Κλωναρίδης), Πέτριτς (54' Ατζαγκούν), Μπεργκ, Καρέλης (62' Λαγός).
ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Ινσαουράλδε, Βίτορ, Λίνο (85' Τζαβέλλας), Κάτσε, Λάζαρ (59' Σαλπιγγίδης), Νάτχο, Στοχ, Βούκιτς (68' Κουλούρης), Αθανασιάδης.
Γκολ: 20' Πέτριτς / 84' Σαλπιγγίδης.

Κίτρινες κάρτες: 78' Πράνιτς - 90' Στοχ

Prasinanea

* Δεύτερη σερί ισοπαλία στο τουρνουά, με την εικόνα του Παναθηναϊκού σταδιακά και μετά το 1-0 να μην είναι αυτή που πρέπει, όμως το πλέον ανησυχητικό ήταν τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Λεωφόρο. Η πρωτοποριακή κίνηση της ΠΑΕ να έχουμε ξανά οπαδούς και των δύο ομάδων σε ντέρμπι ήταν άκρως θετική και σίγουρα δεν πρέπει να διακοπεί εν τη γενέσει της, ωστόσο οφείλει πρωτίστως η ίδια και κατόπιν οι οπαδοί να την στηρίξουν. Αν είναι να βλέπουμε οπαδούς εκατέρωθεν στις εξέδρες με σκοπό... τον καρεκλοπόλεμο, τότε μοναδική λύση θα φαντάζει η οριστική απομόνωση όλων των λιγοστών εκείνων, που μόνο κακό προκαλούν τόσο στους συντριπτικά περισσότερους όσο και στο ίδιο το άθλημα.