8/12/12

Σπουδαία νίκη και κορυφή στο μπάσκετ γυναικών! Ήττες σοκ σε βόλεϊ ανδρών-γυναικών, ήττα -με εφηβική ομάδα- και στο πόλο

 

 Σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί του Ελληνικού με 68-59 πέτυχε ο Παναθηναϊκός, σκαρφαλώνοντας στην κορυφή της Α1 γυναικών στο μπάσκετ!

 Αν και νεοφώτιστη, η ομάδα του Ελληνικού πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα. Έτσι το μεταξύ μας ματς ήταν ντέρμπι κορυφής. Και εξελίχθηκε ως τέτοιο, μόνο που οι πράσινες με τεράστια κατάθεση ψυχής πήραν ένα σημαντικό ροζ φύλλο αγώνα, στην προσπάθεια που καταβάλει φέτος το Τριφύλλι να σπάσει την αυτοκρατορία του Αθηναϊκού.

 Σούπερ η Ντέλβα με 29 πόντους και 20 ριμπάουντ, πολύς καλές επιθετικά οι Μαγκλάρα, Καλέντζου. Ακόμη, για πολλοστό ματς οι κορίτσαροι της Σαμαντούρα είχαν στο πλευρό τους τη στήριξη των οπαδών τους, καθώς δεκάδες φίλοι βρέθηκαν στο Ελληνικό σπρώχνοντάς τες στη μεγάλη νίκη.
 
 Τα δεκάλεπτα: 18-18, 38-33, 49-54, 59-68.

 Παναθηναϊκός: Καλέντζου 13 (1), Βλάνη 5 (1), Κόνιαλη, Μαγκλάρα 14 (5 ασίστ), Χριστινάκη, Σλούκα, Δίελα 7 (1), Χρονοπούλου, Μοσχοπούλου, Θεολόγου, Ντέλβα 29 (20 ριμπ.).

 Ήττες σοκ στο βόλεϊ

 Δυστυχώς η κακή πορεία στο βόλεϊ συνεχίστηκε για ακόμη μία αγωνιστική. Απ' τη μία οι γυναίκες ηττήθηκαν απ' τους Μακεδόνες Αξιού με 3-1 σετ, μην μπορώντας να πάρουν ούτε βαθμό, αν και έχασαν δύο σετ στις λεπτομέρειες (Τα σετ: 23-25, 25-19, 26-24, 25-23).


 Απ' την άλλη οι άνδρες ηττήθηκαν στο ντέρμπι της ουράς απ' τον Ηρακλή, ο οποίος επίσης ταλανίζεται φέτος από οικονομικά προβλήματα, μέσα στη Γλυφάδα με 3-2 σετ (25-19, 18-25, 25-21, 20-25, 13-15). 

 Τέλος, στο πόλο, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 10-3 από τη Βουλιαγμένη, ωστόσο η είδηση είναι πως και οι 10 πολίστες της αποστολής ήταν πιτσιρικάδες, καθώς οι άνδρες έχουν ανακοινώσει πως δε θα αγωνίζονται έως ότου διευθετηθούν οι οικονομικές υποχρεώσεις της διοίκησης προς εκείνους. Μάλιστα περισσότερα για το θέμα θα γνωρίζουμε τη Δευτέρα, όταν και οι δύο πλευρές έχουν κρίσιμο ραντεβού.

 Τα οκτάλεπτα: 3-0, 5-1, 4-0, 6-2.
 Τα γκολ των δύο ομάδων:
 ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Τεό Λοράντος): Τσαλκάνης, Μυλωνάκης 1, Χατζηδάκης, Κομάντινα 1, Ελμισιάν, Βελώνιας 1, Αφρουδάκης Χρ. 3, Καρούντζος 1, Βλαχόπουλος 1, Γούνας 1, Τίγκας 2, Βουλγρακάκης 2, Πρωτονοτάριος 1, Μαυρωτάς Λ. 2, Μασμανίδης 2.
 ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Φάνης Κουντουδιός): Μιχαλόπουλος, Σιδέρης Γ. 1, Γερακούδης, Χατζηστεφάνου, Βογιαζιάνος, Γκαράνης 1, Φώσκολος 1, Οικονομίδης, Πλυτάς, Κονταξής.

Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 69-55, φουλ για 1η θέση! Μοναδικές στιγμές στη βρἀβευση Μπατίστ

Με την άμυνα του να τσακίζει και την βράβευση του Μάικ Μπατίστ να σκορπά ανατριχίλα ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 69-55 επί της Φενέρμπαχτσε, σκαρφάλωσε στην κορυφή του ομίλου όπου και θέλει να παραμείνει και μετά το ματς με την Χίμκι. Εξαιρετική συμπαράσταση από τον κόσμο.
 
 Ο Αργύρης Πεδουλάκης άρχισε το ματς με τους Διαμαντίδη, Ούκιτς, Ματσιούλις, Τσαρτσαρή και Σκορδίλη. Οι πράσινοι άρχισαν τον αγώνα αρκετά νωθρά.
Αυτό το εκμεταλλεύτηκε η Φενέρ η οποία με επιθετικά όπλα τους Μπογκντάνοβιτς και Μπατίστ έτρεξε ένα γρήγορο 8-0. Το Τριφύλλι βρήκε στόχο για πρώτη φορά από τη γραμμή των βολών τρία λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα.
Τότε ο Αργύρης Πεδουλάκης έριξε στο παρκέ τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη. Ο σέντερ του Τριφυλλιού μπήκε φουριόζος στο ματς και με τέσσερις δικούς του πόντους και δύο ακόμα του Διαμαντίδη ο Παναθηναϊκός έφτασε τη διαφορά πολύ γρήγορα στο καλάθι (10-12). Έπειτα από ένα καλάθι του Σάτο και δύο εύστοχες βολές ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο με τη διαφορά να μην αλλάζει (12-14).
Ο Παναθηναϊκός μπήκε με σαφέστατα άλλο ρυθμό στο δεύτερο δεκάλεπτο. Με εξαιρετική άμυνα χάρη στην ενέργεια των Λάσμε και Μπράμος οι πράσινοι βρήκαν ρυθμό στην επίθεση και πέτυχαν ορισμένα εύκολα καλάθια. Με επί μέρους σκορ 14-5 το Τριφύλλι έχτισε μια διαφορά την οποία και κράτησε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.
Μπήκαν στο τέλος...
Ο Παναθηναϊκός στην τρίτη περίοδο θα συνεχίσει να έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης και με κάρφωμα από τον Στεφάν Λάσμε θα αποσπαστεί με επτά πόντους των Τούρκων, οι οποίοι αντιμετώπιζαν δυσκολίες απέναντι στους παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη (35-28).
Παρόλα αυτά, ο Μπο ΜακΚάλεμπ θα μειώσει σε 35-30 και ο Ονάν με 1/2 βολές θα ρίξει την διαφορά στους τέσσερις πόντους 2:32'' για το τέλος του αγώνα (35-31). Ο Δημήτρης Διαμαντίδης σε εκείνο το σημείο ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων και ανέβασε την διαφορά στους επτά πόντους ξανά (38-31). Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης στο 29΄έκανε το 42-34 για να ολοκληρωθεί το τρίτο δεκάλεπτο με 43-37, έπειτα από τρίποντο του Ρομέιν Σάτο.
Ο Μπανκς σημείωσε το 45-37 για τον Παναθηναϊκό στο 31', ενώ στη συνέχεια ο Κώστας Τσαρτσαρής έκλεψε τη μπάλα και ο Ρόκο Λένι Ούκιτς σημείωσε το 47-37 για τους παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη. Ο Μάικ Μπράμος σημείωσε το 53-44 στο 34ο λεπτό του αγώνα για να μειώσει σε 53-46 με δύο εύστοχες βολές ο Μπο ΜακΚάλεμπ. Ο Πάνκο με όμορφη προσπάθεια πέτυχε το 55-46, με τον Ονάν να ρίχνει και πάλι την διαφορά (55-48).
Ο Μπανκς με τρίποντο έκανε το 58-48 για να μειώσουν οι Τούρκοι σε 58-50. Ο Διαμαντίδης έκανε το 60-50 και ο Μάικ Μπράμος ανέβασε την διαφορά στους 13 πόντους στο 38ο λεπτό (63-50). Με αυτόν τον τρόπο οι "πράσινοι" θα καταφέρουν να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα απέναντι στη Φενέρμπαχτσε με 69-55 και αναρριχήθηκαν στην πρώτη θέση του α' ομίλου.

 Από prasinanea

 Τα δεκάλεπτα: 12-14, 29-23, 43-37, 69-55.

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των δύο ομάδων:
 Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 9(1), Πάνκο 15, Ματσιούλις, Ούκιτς 4, Λάσμε 8, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 9(1), Μπανκς 9(1), Ξανθόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης 11.
 Φενέρμπαχτσε (Πιανιτζάνι): ΜακΚάλεμπ 7(1), Ονάν 5(1), Ερμίς, Σάτο 20(3), Μπρέμερ, Άντερσεν 8, Σαβάς, Μπατίστ 4, Κάραμαν 2, Μπογκντάνοβιτς 6, Πρέλτζιτς 3.

* Διαλύοντας τη Φενέρμπαχτσε και εκμεταλλευόμενος την ήττα της Ρεάλ απ' την Καντού, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στη 1η θέση του ομίλου! Μάλιστα νικώντας και τη Χίμκι στη Ρωσία την τελευταία αγωνιστική θα τερματίσει 1ος σημειώνοντας φυσικά ένα μικρό άθλο δεδομένων των συνθηκών που ξεκίνησε τη σεζόν και τους περισσότερους να κάνουν λόγο για 3η ή 4η θέση!

*
 

  Είναι κάποιες στιγμές που μόνον ο αθλητισμός μπορεί να χαρίσει. Όπως αυτή, που κατά τη διάρκεια της βράβευσής του και αποθέωσης από 13000 κόσμου, ο Μάικ Μπατίστ ξεσπάει σε λυγμούς. Ο Αμερικανός με την τεράστια προσφορά του επί 9 συναπτά έτη στην ομάδα και με αμοιβαία αισθήματα αγάπης και εκτίμησης προς τον κόσμο του Τριφυλλιού, ο οποίος «μασάει» σίδερα εντός παρκέ «λύγισε» την ώρα που απηύθυνε χαιρετισμό προς τους πράσινους οπαδούς. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να ξεκινήσει στο β' ημίχρονο φορτισμένος από συγκίνηση..
 Ένας πραγματικά σπουδαίος αθλητής, που θα 'χει για πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά και τη μνήμη των φιλάθλων του Παναθηναϊκού.

7/12/12

Αποχώρηση Δ. Γιαννακόπουλου απ' την ΚΑΕ, με επίθεση στον Θανάση!

Την αποχώρηση του από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αφήνοντας αιχμές για την οικονομική διαχείριση από τον θείο του, Θανάση.

 Βόμβα μεγατόνων έσκασε στην ΚΑΕ Παναθηναϊκού, αφού λίγους μήνες μετά την ανάληψη της ιδιοκτησίας και της προεδρίας από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, αυτός ανακοίνωσε την αποχώρηση του.
Όμως το σημαντικότερο ήταν ότι άφησε αιχμές εναντίον του θείου του, Θανάση Γιαννακόπουλου και τον κατηγόρησε ευθέως για παραπλάνηση και για παράδοση λανθασμένων οικονομικών στοιχείων.
Πρακτικά, υποστήριξε ότι οι συνεργάτες του θείου του και πρώην αντιπροέδρου, τον κορόιδεψαν. "Με πρόδωσε το ίδιο μου το αίμα" τόνισε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια αποκάλυψε ότι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και μπασκετμπολίστες του Εξάστερου, αποχώρησαν λόγω οφειλών από τη διοίκηση του Θανάση Γιαννακόπουλου.
Τέλος, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί και μεταβιβάζει δωρεάν τις μετοχές του και εφόσον δεν βρεθεί επενδυτής, θα τις παραχωρήσει στον Ερασιτέχνη.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
"Δεν είναι ευχάριστο αυτό που έχω να πω. Το 1987 η οικογένειά μου ανέλαβε το μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Μέχρι το 2002 η διαχείριση ήταν στον Παύλο Γιαννακόπουλο. Από το 2002 πέρασε στα χέρια του Θανάση Γιαννακόπουλου. Ψάξαμε την τελευταία διετία για αγοραστή, δεν βρήκαμε και αποφάσισα να βγω μπροστά και να κρατήσω τον σύλλογο, σε μια πολύ δύσκολη για την εποχή επίπεδα.
Όταν το καλοκαίρι ζήτησα από τον Θανάση Γιαννακόπουλο και τους συνεργάτες του να πάρω στα χέρια μου τα οικονομικά, τα στοιχεία που μου δόθηκαν ήταν ψεύτικα. Σήμερα πήρα την κατάσταση στα χέρια μου και είδα την πραγματική εικόνα. Σας λέω λοιπόν ότι ο κ. Ομπράντοβιτς έφυγε γιατί ο Θανάσης Γιαννακόπουλος του χρωστούσε πολλά λεφτά, πολλούς μισθούς και δεν μίλησα ποτέ γι αυτό! Υπάρχουν αποδείξεις γι αυτό και είναι στη διάθεση οποιουδήποτε θελήσει. Δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να καλύψω τις τρύπες που άφησε η διοίκηση του Θανάση Γιαννακόπουλου.
Πολλοί από εσάς κάνατε πόλεμο στη νέα προσπάθεια, πολλοί με κατηγόρησαν ότι έδιωξα τον Ομπράντοβιτς, αλλά είναι ώρα να ακουστεί η αλήθεια. Είμαι 38 ετών, έχω δυνάμεις για να παλέψω, αλλά δεν δέχομαι την προδοσία από το ίδιο μου το αίμα. Δυστυχώς, όσο κι αν θέλω δεν μπορώ να συνεχίσω στον Παναθηναϊκό. Ας έρθει ο κ. Θανάσης Γιαννακόπουλος να πάρει τις μετοχές κι αν δεν τις θέλει, τις επιστρέφω στον Ερασιτέχνη. Όποιος ενδιαφέρεται είμαι εδώ να τις παραχωρήσω, δωρεάν βεβαίως".

 Από prasinanea

* Τον Δημητράκη δεν τον πίστεψα ποτέ. Μετά τα δείγματα γραφής: κόντρες με παίκτες, «πετάξτε τις φανέλες», κατηγορίες για στοιχηματισμό εναντίον της ομάδας, παλαιότερες κατηγορίες για ναρκωτικά, κοινό μέτωπο με Γκότζο και ανοικτό πόλεμο στην πολυμετοχικότητα κ.ά..
 Ωστόσο θέση επί των θεμάτων στην ΚΑΕ δεν παίρνω, όχι πριν την τοποθέτηση του Θανάση.
 Το μόνο που με προβληματίζει είναι η χρονική στιγμή που το ανακοινώνει, λίγες μόλις ώρες πριν τον κρίσιμο αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε και φυσικά, αυτόν με το γαύρο την Κυριακή. Ούτε τώρα ξαφνικά ανακάλυψε τις όποιες παρασπονδίες του Θανάση ούτε το θέμα με τη Δ.Ο.Υ του Μπατίστ τον έκανε να ανατρέξει στα λογιστικά βιβλία. Το χειρότερο βέβαια είναι ότι σαν τον τελευταίο ρουφιάνο κανονίζει συνέντευξη Τύπου και βγάζει στη φόρα τα άπλυτα του Αυτοκράτορα, καθώς και των πρώην ιδιοκτητών, του Ομπράντοβιτς και των παικτών που αποχώρησαν το καλοκαίρι.
 Αναμένοντας την απάντηση του Θανάση, το μόνο που έχω να σημειώσω είναι ότι θλίβομαι βαθύτατα που μια ζωή σε αυτήν την ομάδα έχουμε τέτοιας φύσεως προβλήματα, διχόνοιας και κλίμα εμφυλίου.
 Περαστικά μας...

Τότεναμ - Παναθηναϊκός 3-1, αχχ ρε Τοτσέ...

Παίζοντας κόντρα στην ατυχία και την αστοχία του, ο Παναθηναϊκός αν και ηττήθηκε 3-1, κοίταξε στα μάτια την Τότεναμ και αποχαιρέτησε με ψηλά το κεφάλι το Europa League.

 
Έπεσε και αποκλείστηκε, αλλά τουλάχιστον το έκανε σαν Παναθηναϊκός... Η ήττα με 3-1 από την Τότεναμ ήταν καθαρά αποτέλεσμα της ατυχίας του και της ποιότητας των επιθετικών της, αφού ουσιαστικά σκόραρε τα δύο πρώτα γκολ της χωρίς να κάνει ευκαιρίες...
Ο Παναθηναϊκός ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις της φανέλας και της ευρωπαϊκής ιστορίας του, κοίταξε στα μάτια μία από τις καλύτερες αγγλικές ομάδες και αν ο Τοτσέ ήταν πιο εύστοχος στο 0-0 ή στο 1-1 μετά την ισοφάριση από τον Ζέκα, θα είχε προηγηθεί στο σκορ και θα είχε διεκδικήσει με αξιώσεις κάτι περισσότερο από την αναμέτρηση του Γουάιτ Χαρτ Λέιν.
Παρότι είχε σε κακό βράδυ τον ποιοτικότερο μέσο του, τον Σισοκό, παρότι ο Χριστοδουλόπουλος βοήθησε ελάχιστα, παρότι ο Κουίνσι ήταν τραυματίας, ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε το ότι δεν πήρε βοήθεια από τους ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές του και χτύπησε τη νίκη έως το τρίτο γκολ που δέχτηκε από την Τότεναμ.
Ο Ρότσα είχε τονίσει πριν δεκαπέντε μέρες ότι στόχος του είναι να βελτιώνει συνεχώς την ομάδα και στην πράξη, το πετυχαίνει. Στο Λονδίνο παρουσίασε ένα ομοιογενές και συμπαγές σύνολο που μπορεί να πετύχει σημαντικά πράγματα, αρκεί να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά και να γίνουν μερικές ποιοτικές προσθήκες.
Το Europa League τελείωσε για τον Παναθηναϊκό, τουλάχιστον το φινάλε του αφήνει γλυκιά γεύση παρά τον αποκλεισμό - ίσως και μία πικρία για το πως θα εξελισσόταν ο όμιλος εάν έπαιζε έτσι από την αρχή - και πλέον η προσοχή στρέφεται στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
Χρόνος για ξεκούραση και μεμψιμοιρίες δεν υπάρχει, η αποστολή επιστρέφει στην Αθήνα το απόγευμα της Πέμπτης και το απόγευμα της Κυριακής θα διεξαχθεί το ντέρμπι των δύο αιωνίων. Ο Παναθηναϊκός επιβάλλεται να ανασυνταχτεί και με τη βοήθεια των οπαδών του, οφείλει να κυνηγήσει τη νίκη γοήτρου απέναντι στον Ολυμπιακό...
Μισή αδράνεια, ένα γκολ
Ο Χουάν Ρότσα παρέταξε τον Παναθηναϊκό με πιο αμυντικούς προσανατολισμούς σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες του. Η διαφοροποίηση είχε να κάνει με τη μεσαία γραμμή, όπου τοποθέτησε δεύτερο αμυντικό χαφ δίπλα στον Βιτόλο, τον Σο, ενώ έδωσε στον Σισοκό ελεύθερο ρόλο. Γκολκίπερ ήταν ο Καρνέζης, στην άμυνα οι Σεϊταρίδης, Βύντρα, Τριανταφυλλόπουλος, Σπυρόπουλος και στην επίθεση οι Ζέκα, Μαυρίας, Τοτσέ.
Οι δύο ομάδες μπήκαν συντηρητικά στο γήπεδο, αφού η Τότεναμ δεν βιαζόταν έχοντας την πολυτέλεια των δύο αποτελεσμάτων, ο δε Παναθηναϊκός περίμενε βάσει του πλάνου του Ρότσα. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο πρώτο 20λεπτο δεν έγινε ούτε μία φάση και ο Καρνέζης πρωτοακούμπησε τη μπάλα στο 18', μετά από αγγλική σέντρα.
Παρόλα αυτά, ο Παναθηναϊκός άγγιξε το γκολ στο 22', όταν ο Σεϊταρίδης εκτέλεσε άψογα ένα φάουλ, ο Τοτσέ βγήκε μόνος του στην πλάτη της άμυνας, αλλά το χλιαρό πλασέ του μπλόκαρε ο Φρίντελ. Όμως στο 28', η Τότεναμ προηγήθηκε στην πρώτη σοβαρή ευκαιρία της. Ο Ντέμπσεϊ έκανε την κάθετη πάσα, ο Αντεμπαγιόρ βγήκε τετ α τετ και πλάσαρε ιδανικά τον Καρνέζη.
Στο 30' ο Ζέκα πάσαρε με φάλτσο στον Τοτσέ, ο Φρίντελ ξεγελάστηκε, αλλά τελευταία στιγμή πρόλαβε να διώξει προ του Ισπανού. Η Τότεναμ απάντησε στο 37', όταν ο Ντεφό μετά από μονομαχία των Σεϊταρίδη και Λένον, σούταρε ψηλά άουτ μέσα από την περιοχή. Στο 44' ο Τριανταφυλλόπουλος επενέβη σωτήρια με τάκλιν και έκοψε τον αφύλακτο Αντεμπαγιόρ και με το κόρνερ που ακολούθησε, έκλεισε το πρώτο μέρος.
Τον πρόδωσε η τύχη του
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε χωρίς αλλαγές για τον Παναθηναϊκό και στο 47' ο Σο προσπάθησε ανεπιτυχώς να απειλήσει με μακρινό σουτ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ντέμπσεϊ έκλεψε τη μπάλα έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού από τον Σισοκό, πάσαρε στον Ντεφόε και αυτός με σουτ, σημάδεψε το κάθετο δοκάρι του Καρνέζη.
Στο 53' ο Ζέκα από πάσα του Τοτσέ απείλησε χωρίς επιτυχία, όμως στο επόμενο λεπτό βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Σπυρόπουλος έκανε εξαιρετική σέντρα και ο Πορτογάλος με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Φρίντελ! Στο 60' ο Σο δεν μπόρεσε να συνεχίσει λόγω ενοχλήσεων και αντικαταστάθηκε από τον Χριστοδουλόπουλο.
Το γκολ έβαλε φτερά στα πόδια των πράσινων και τους έδωσε την ψυχολογία και τις δυνάμεις να κερδίσουν μέτρα και να πρεσάρουν ψηλά τους Άγγλους. Ο Παναθηναϊκός άγγιξε το 1-2 στο 69', όταν από τη σέντρα του Σπυρόπουλου, Βερτόγκεν και Γουόκερ μπερδεύτηκαν, η μπάλα στρώθηκε στον Τοτσέ και αυτός πλάσαρε ελάχιστα άουτ. Στο 72' ο Βερτόγκεν πρόλαβε τελευταία στιγμή να απομακρύνει πριν ο Τοτσέ γίνει επικίνδυνος.
Δυστυχώς, η τύχη γύρισε την πλάτη στον Παναθηναϊκό και στην πρώτη ευκαιρία της στο δεύτερο ημίχρονο, η Τότεναμ πέτυχε το 2-1. Ο Γουόκερ εκτέλεσε το φάουλ έξω από την περιοχή, ο Ντέμπσεϊ ξεχάστηκε από την άμυνα και έκανε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, κατόπιν στην πλάτη του Καρνέζη και κατέληξε στα δίχτυα...
Στο 78' ο Πετρόπουλος αντικατέστησε τον Τοτσέ, αφού ο Ισπανός δεν είχε άστρο... Η Τότεναμ αξιοποίησε την απογοήτευση του Παναθηναϊκού και κλείδωσε τη νίκη της στο 83', όταν ο Λένον έκανε ατομική ενέργεια και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Ντεφό, ο οποίος πλάσαρε ιδανικά τον Καρνέζη. Κάπου εκεί το ματς τελείωσε και τα λεπτά κύλησαν έως τη λήξη χωρίς να διαφοροποιηθεί κάτι...

Από prasinanea

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:  
 Τότεναμ: Φρίντελ, Γουόκερ, Κόλκερ, Βερτόγκεν, Νότον, Λένον (87' Λίβερμορ), Σάντρο, Κάρολ (75' Ντεμπελέ), Ντέμπσεϊ (80' Σίγκουρτσον), Αντεμπαγιόρ, Ντεφό.
 Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Βύντρα, Τριανταφυλλόπουλος, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Σο (60' λ.τ. Χριστοδουλόπουλος), Σισοκό, Μαυρίας (84' Φορναρόλι), Ζέκα, Τοτσέ (78' Πετρόπουλος).

 * Ο Παναθηναϊκός έπαιξε επιτέλους σαν Panathinaikos μετά από πολύ καιρό. Για περίπου 25' στο β' ημίχρονο και μετά το 1-1 πίεσε ασφυκτικά την Τότεναμ κλείνοντάς την στην περιοχή της, όμως δεν κατάφερε να φτάσει στην επική ανατροπή, ειδικά με τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Τοτσέ (έχασε επίσης μεγάλη ευκαιρία στο 0-0).
 Πάντως σύμφωνα με τη συνολική του εικόνα στον όμιλο ο Παναθηναϊκός δεν άξιζε να προκριθεί και φυσικά πλήρωσε τις κάκιστες εμφανίσεις επί Φερέιρα. Τέλος Ευρώπη λοιπόν, στροφή στην Ελλάδα και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την Κυριακή...

2/12/12

Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 1-2, διατήρησε την εκπληκτική παράδοση. Περίπατος στο μπάσκετ με ρεκόρ στο Περιστέρι!

 

 Την εκπληκτική παράδοση που είχε κόντρα στον Πανιώνιο διατήρησε ο Παναθηναϊκός νικώντας με γκολάρες των Πετρόπουλου, Βύντρα 2-1 στη Νέα Σμύρνη, λίγες μέρες πριν τα σούπερ ματς με Τότεναμ, Ολυμπιακό.

 Δύο καταπληκτικά γκολ στο πρώτο ημίχρονο, από ατομική ενέργεια και διαγώνιο σουτ με το δεξί του Πετρόπουλο το πρώτο, στο 23' και μακρινό δυνατό ευθύβολο σουτ απ' τον Βύντρα το δεύτερο, στο 28' έδωσαν στον Παναθηναϊκό σημαντικό προβάδισμα νίκης στη Νέα Σμύρνη. Ο Πανιώνιος πίεσε και κατάφερε να μειώσει στο 78' με τον Ντούνη, ο οποίος μετά από τραγικό λάθος του Τριανταφυλλόπουλου πλάσαρε εύστοχα από πολύ κοντά.

 Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πίεσαν αλλά ευκαιρία δεν έχασαν με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να πανηγυρίσει μια σπουδαία νίκη απέναντι στον αγαπημένο του πελάτη και μέσα σε μία άκρως εχθρική έδρα. Κατά τη διάρκεια του αγώνα πάντως χάθηκαν εκατέρωθεν ευκαιρίες και το σκορ θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο όμως το σίγουρο είναι ότι το Τριφύλλι άξιζε το τρίποντο.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
 Πανιώνιος: Γιαννακόπουλος, Σπυρόπουλος, Αυλωνίτης, Ρόκας, Κούρος, Ρόβας (89' Σάμαρης), Γουνδουλάκης (74' Καμπάνταης), Κολοβός, Ντούνης, Αραβίδης, Κουλοχέρης (46' Μενδρινός).
 Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Τριανταφυλλόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκό, Χριστοδουλόπουλος (86' Σο), Μαυρίας (82' λ.τ. Χουχούμης), Πετρόπουλος (84' Τοτσέ).

 * Με ψυχολογία πάμε στο τελικό με την Τότεναμ, ένα δεδομένα πολύ δύσκολο ματς, το οποίο θα κρίνει βέβαια και το αν ο Παναθηναϊκός συνεχίσει ή αποκλειστεί απ' την Ευρώπη. Βέβαια το ντέρμπι που ακολουθεί με τον Ολυμπιακό είναι ακόμη σημαντικότερο καθώς με ενδεχόμενη νίκη εκεί, δε νομίζω ο κόσμος του Τριφυλλιού να ζητήσει κάτι παραπάνω από μία σεζόν που ήδη έχει χαρακτηριστεί αποτυχημένη. Τουλάχιστον όσον αφορά στο πρωτάθλημα διότι το Κύπελλο εννοείται πως πρέπει να αποτελεί στόχο.

 

 Περίπατο στο Περιστέρι έκανε ο Παναθηναϊκός, όπου για πρώτη φορά φέτος μετά από ευρωπαϊκό ματς έπιασε υψηλά στάνταρντς απόδοσης διαλύοντας την τοπική ομάδα με 76-41. Το εντυπωσιακό είναι το νέο ρεκόρ του Αυτοκράτορα, καθώς οι 41 πόντοι που δέχτηκε είναι οι λιγότεροι από οποιονδήποτε αντίπαλο στην ιστορία της Α1 ανδρών!

 Πρώτη συμμετοχή στο πρωτάθλημα ο Μπανκς, ο οποίος αντικατέστησε στην Α1 τον Άρμστρονγκ.

 Πλέον ο Παναθηναϊκός στρέφεται στο ματς της ερχόμενης Παρασκευής με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στο ΟΑΚΑ, όπου θέλει φυσικά τη νίκη στο κυνήγι της 2ης θέσης του ομίλου.

 Τα δεκάλεπτα: 12-18, 25-37, 29-63, 41-76

 Οι πόντοι και τα στατιστικά των δύο ομάδων:
 Περιστέρι (Κουστένης): Παπαντωνίου 11 (0/3τριπ, 3ριμπ), Κομποδιέτας 5 (1/3τριπ), Θορν 4, Κανονίδης 9 (1/5τριπ, 8ριμπ), Α. Μάντζαρης 4 (6ριμπ), Γουίλιαμς 6, Χάινς, Μελισσαράτος, Ψαρόπουλος 2, Λάκκας, Ζούμπος, Παπαγιάννης. 
 Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 14 (2/4τριπ), Πάνκο 2, Ματσιούλις 11 (1/2τριπ), Ούκιτς 9 (3/3βολ, 3/5διπ, 2ριμπ), Λάσμε 5 (9ριμπ, 3κοψ, 1λαθ), Τσαρτσαρής 2 (4ριμπ, 2κλεψ), Διαμαντίδης 10 (1/2βολ, 3/6τριπ, 6ασ, 4ριμπ, 1κλεψ, 1λαθ), Κίτσεν 8 (2/3βολ, 3/5διπ, 0/2τριπ, 4ριμπ), Μπανκς 6 (6/6βολ, 0/1διπ, 0/4τριπ, 3ριμπ, 3ασ, 1κλεψ), Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος 8 (1/1βολ, 2/2διπ, 1/3τριπ, 3ριμπ), Σκορδίλης 1.