24/9/10

Την πρώτη 100στάρα με +60 (100-40) πέτυχε ο ΠΑΟ σε επίσημου χαρακτήρα φιλικό απέναντι στην Ούζιτσε! Εκτός ομάδας έθεσε οριστικά τον Σάρας ο Ομπράντοβιτς.


 Κατοστάρα και +60 απέναντι στην Ούζιτσε μέσα στη Σερβία πέτυχε χθες ο Παναθηναϊκός!
 Σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας, τα έσοδα του οποίου δόθηκαν για καλό σκοπό (σε μια άπορη γυναίκα και τα τρία παιδιά της), οι πρωταθλητές Ελλάδας διέλυσαν τη Σερβική ομάδα με το εκπληκτικό 100-40. Στην αρχή της προετοιμασίας η ομάδα δείχνει σε καλή κατάσταση με τον Ομπράντοβιτς να δηλώνει ευχαριστημένος από την σοβαρότητα με την οποία αντιμετώπισαν οι παίχτες του τον συγκεκριμένο αγώνα.

 Τα δεκάλεπτα: 22-14, 52-22, 73-37, 100-40.

 Οι πόντοι του Παναθηναϊκού (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 14, Καλάθης 9, Φώτσης 5 (1), Νίκολας 13 (3), Μπατίστ 13, Περπέρογλου 14 (1), Σάτο 9 (2), Διαμαντίδης 2, Τσαρτσαρής 2, Καϊμακόγλου 2, Τέπιτς 4, Βουγιούκας 10, Σερμαντίνι 3.

 * Δύο μέρες πριν οι δύο ομάδες έπαιξαν στο Ζλάτιμπορ με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει ξανά εύκολα, 91-69.

 * Το Σάββατο ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τη Ραντνίτσκι στο Κραγκούγεβατς και τη Δευτέρα τη Ζέλεσνικ στο Βελιγράδι, ενώ την Τρίτη επιστρέφει στην Ελλάδα.


 Μετά τις δηλώσεις Θανάση Γιαννακόπουλου περί αποχώρησης του Γιασισκεβίτσιους ήρθε και ο ίδιος ο Ομπράντοβιτς με δηλώσεις του στη λιθουανική εφημερίδα «l.rytas» να επιβεβαιώσει το οριστικό αντίο του Σάρας με τον Παναθηναϊκό, ενώ εξέφρασε και την μεγάλη τιμή που έχει που δούλεψε μαζί του και τον απεριόριστο σεβασμό που τρέφει για το Λιθουανό σταρ.

 * Δυστυχώς λοιπόν ο Σάρας δεν θα μείνει στην ομάδα. Σίγουρα είναι μεγάλη απώλεια, αφού αν και στα 34 πλέον χρόνια του ο Λιθουανός παιχταράς αρκεί να παίξει λίγα λεπτά και να πάρει μόνος του ένα ματς στο τέλος, όταν η μπάλα «καίει».

 * Το ερώτημα είναι αν οι Γιαννακόπουλοι αφήσουν έτσι την ομάδα με μόνο μεγάλο γκαρντ τον Διαμαντίδη (Σάρας, Σπανούλης είναι μεγάλες απώλειες) ή αν θα κάνουν τελικά μία ακόμη μεταγραφή, γιατί μετά το Μήτσο έχουμε μόνο Τέπιτς, Καλάθη. Ελπίζω ότι θα γίνει τελικά μία μεταγραφή ακόμη...

19/9/10

Καβάλα - Παναθηναϊκός 2-2. Αν δεν είχαμε και το Σισέ...


 Νέα κακή εμφάνιση και αρνητικό αποτέλεσμα για τον Παναθηναϊκό. Οι πρωταθλητές πέταξαν άλλους 2 βαθμούς στο «Ανθή Καραγιάννη» φέρνοντας ισοπαλία 2-2 με την Καβάλα. Βέβαια η πικρή αλήθεια είναι ότι θα πρέπει με τον βαθμό που πήραμε να είμαστε ευχαριστημένοι, αφού αν δεν είχαμε τον παιχταρά Τζιμπρίλ Σισέ δύσκολα θα αποφεύγαμε την ήττα...

 Το γρήγορο γκολ του ΠΑΟ με το Σισέ στο 12' έπρεπε να λύσει τα πόδια των φιλοξενούμενων. Αντ' αυτού όμως οι πράσινοι «εξαφανίστηκαν» απ' το γήπεδο, έδωσαν χώρους στους γηπεδούχους, έκαναν πολλά λάθη και η Καβάλα αμέσως ανέλαβε πρωτοβουλία και έψαξε ψυχωμένα την ισοφάριση.
 Μόλις στο 25' είχε διπλό δοκάρι με Πετκάκη και Ντουγκλάο. Ο θηριώδης αμυντικός μάλιστα κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες με τους παίχτες του Τριφυλλιού σε άμυνα και επίθεση. Ένας πολύ καλός στόπερ και προσιτός οικονομικά, σε μία θέση που ο ΠΑΟ έχει πρόβλημα εδώ και χρόνια, το οποίο ΔΕΝ διορθώθηκε επουδενί με τον Μπουμσόνγκ...
 Λίγο μετά και σε διάστημα 3 λεπτών(!) η Καβάλα γύρισε το ματς, με γκολ των Ντουγκλάο και Νταρσβίλ..
 Η άμυνα των πρασίνων ήταν απλώς τραγική. Αλλά το ίδιο ήταν και το κέντρο χθες, αφού ο Ζιλμπέρτο Σίλβα ήταν το μοναδικό αμυντικό χαφ(!), που δεν έχει και τα τρεξίματα του παρελθόντος με παρτενέρ τον Καραγκούνη, σε ένα ρόλο που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει ο αρχηγός, αφού ποτέ δεν ήταν καλός κόφτης, ενώ παράλληλα χάνει δύναμη η ομάδα απ' το δημιουργικό μέρος. Πολύ επιθετικό σχήμα απ' τον Νιόπλια, που είχε σαν τρίτο χαφ το Νίνη(!), ενώ μπροστά τους έπαιζαν οι 3 επιθετικοί: Γκοβού, Λέτο, Σισέ...
 Είπαμε όλοι θέλουμε να βλέπουμε επιθετικό σχήμα, αλλά με μικρούς αντιπάλους και στο ΟΑΚΑ, όχι σε δύσκολα εκτός έδρας ματς... Κι αν ο Κατσουράνης ήταν ντεφορμέ, ο Σιμάο ήταν απαραίτητος στο χθεσινό ματς..
 Στην επανάληψη πέρασε ο Γκαρσία αντί του Γκοβού, ο οποίος πήγε καλά και έδειξε ότι είναι σε θέση να βοηθήσει την ομάδα. Ήταν απ' τους πιο δραστήριους στο β' ημίχρονο μαζί με Νίνη και Λέτο, που ανέβηκε πολύ σχετικά με το χάλι του α' ημιχρόνου. Στο 60' πέρασε κι ο Ιωαννίδης αντί του τραγικού Μαρίνου και επίσης έδειξε καλά στοιχεία. Το ερώτημα είναι αν ο μικρός πάρει παιχνίδια στα πόδια του.
 Σε όλο το δεύτερο ημίχρονο παρακολουθήσαμε τον Παναθηναϊκό που θέλουμε. Βέβαια και η Καβάλα γύρισε πίσω για να κρατήσει το σκορ. Ωστόσο «πάτησε» κυριολεκτικά τον αντίπαλο, είχε την κατοχή μπάλας, έχασε ευκαιρίες, αλλά δυστυχώς κατόρθωσε απλώς να ισοφαρίσει με το Σισέ στο 79', ενώ νωρίτερα ο Τζόρβας τον έσωσε απ' το 3-1 με εκπληκτική διπλή απόκρουση στο 76'. Σημείο που φάνηκε ότι η άμυνά μας είναι για γέλια. Κι επειδή μπροστά θα βρίσκουμε πάντα τον τρόπο να σκοράρουμε θα πρέπει να φροντίσουμε και τα μετόπισθεν, γιατί δεν εμπνέουν την παραμικρή εμπιστοσύνη. Ο επίσης τραγικός Μπουμσόνγκ έδωσε τη θέση του στον Κατσουράνη στο 71', με το Ζιλμπέρτο να γυρίσει στόπερ, δίπλα σε Καντέ, Βύντρα και όλους τους άλλους μπροστά για την ανατροπή..

 Τελικά το 2-2 έμεινε μέχρι το τέλος και ο Παναθηναϊκός έχει πετάξει ήδη 4 βαθμούς στα τρία πρώτα ματς. Γκέλες που σίγουρα θα μετρήσουν στη συνέχεια, αφού φέτος έχουμε δυνατότερους αντιπάλους από πέρυσι. Βέβαια εξακολουθούν τα πάντα να είναι στο χέρι μας, μιας και διαθέτουμε την καλύτερη ομάδα και τους καλύτερους παίχτες από κάθε άλλον.
 Το θέμα είναι πότε διάολο θα παίξουν μπάλα σύμφωνα με τις δυνατότητές τους. Δε γίνεται ο Παναθηναϊκός να προηγείται στο σκορ με Ξάνθη και Καβάλα και να πράττει μετά σα να έληξε το ματς... Δε γίνεται ο Παναθηναϊκός να παρουσιάζει τέτοια άθλια εικόνα στην άμυνα. Δε γίνεται ο Παναθηναϊκός να έχει στο ρόστερ του παίχτες που να μην «ματώνουν» τη φανέλα. Μόνοι που μάχονται οι Σισέ, Τζόρβας, Ζιλμπέρτο, Βύντρα. Δε γίνεται ο Παναθηναϊκός με τέτοιο τρομερό υλικό να παρουσιάζει τέτοια άθλια εικόνα. Διοίκηση, παίχτες και Νιόπλιας ας αναλάβουν τις ευθύνες τους, γιατί ακολουθεί ένα «καυτό» δίμηνο με εξαιρετικά δύσκολο και κρίσιμο πρόγραμμα σε Ελλάδα και Champions League, που θα κρίνει εν πολλοίς το μέλλον της ομάδας τη φετινή σεζόν.

 Οι συνθέσεις των ομάδων:

 Καβάλα: Βαγέχο, Πετκάκης (67' Ντικρόκ), Οικονόμου, Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Ντιέ, Καρντόσο, Ουνουάτσι (77' Χργκόβιτς), Αμπντούν, Βουτσίτσεβιτς, Νταρσεβίλ (55' Ογκμπέτσε).

 Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Μαρίνος (60' Ιωαννίδης), Βύντρα, Μπουμσόνγκ (71' Κατσουράνης), Καντέ, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης, Νίνης, Γκοβού (46' Λουίς Γκαρσία), Λέτο, Σισέ.

 * Ο τεράστιος Σισέ μας «έσωσε» για μία ακόμη φορά από διαφαινόμενο «ναυάγιο». Σε ματς που θύμισε το αντίστοιχο περσινό, όταν και ο πάλι ο Σισέ είχε ισοφαρίσε σε 2-2 στις καθυστερήσεις, πάλι με τρομερή κεφαλιά στη δεξιά γωνία του ίδιου τέρματος, γυρνώντας βέβαια το παιχνίδι απ' το 2-0 του ημιχρόνου!

 * Ο Αντώνης Κέζος είναι ο πρώτο ςπου «πληρώνει» την κάκιστη φυσική κατάσταση της ομάδας. Επιστρέφει στον Παναθηναϊκό ο Λόρενς Έμπεν, γυμναστής επί Τεν Κάτε, με τον οποίο την περασμένη διετία ο Παναθηναϊκός είχε μείνει μακριά από μυϊκούς τραυματισμούς, ενώ είχε καλά τρεξίματα και μαρκαρίσματα.

 * Συλλυπητήρια στο Σίντεϊ Γκοβού, που μετά το τέλος του αγώνα πληροφορήθηκε το θάνατο του πατέρα του.

 * Μετά τη νέα γκέλα άρχισαν πάλι όλοι τις δηλώσεις σχετικά με το τι φταίει. Ξέρουμε γαμώ τι φταίει! Το βλέπουμε! Δεν χρειάζεται να (μας) το ξαναλέτε. Απλώς σταματήστε τις κωλοδηλώσεις και επιτέλους «μιλήστε» μες στο γήπεδο!

 * Τις 30000 θα φτάσουν ή και θα ξεπεράσουν τα εισιτήρια διαρκείας. Φυσικά μιλάμε για εξωπραγματικό φαινόμενο για την Ελλάδα! Και θα είναι κρίμα βέβαια για αυτό τον υπέροχο κόσμο να πάει στράφι η φετινή σεζόν, πόσο μάλλον όταν αναμφισβήτητα μιλάμε για τέτοια ομαδάρα. Αποδείξτε το επιτέλους ότι έιμαστε ομαδάρα στην πράξη, αρχής γενομένης με 2 νίκες απέναντι σε Πανιώνιο και Κοπεγχάγη!

 * Δεν ξενερώνουμε ποτέ, συνεχίζουμε ενωμένοι!