16/6/10

7ος όμιλος, 1η αγωνιστική: Ακτή Ελεφαντοστού - Πορτογαλία 0-0, Βραζιλία - Βόρεια Κορέα 2-1


 Σε ένα ματς απογοήτευση Ακτή Ελεφαντοστού και Πορτογαλία έμειναν στο 0-0 για τον έβδομο όμιλο. Στο "Νέλσον Μαντέλα Μπέι Στέιντιουμ" του Πορτ Ελίζαμπεθ Ακτή Ελεφαντοστού και Πορτογαλία, δύο πολύ καλές και επιθετικές ομάδες δεν επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες του κόσμου για ωραίο θέαμα και παίζοντας περισσότερο ξύλο από ποδόσφαιρο έμειναν στη λευκή ισοπαλία και πλέον η ομάδα που θα ακολουθήσει τη Βραζιλία στους "16" θα είναι εκείνη που είτε πάρει βαθμό/-ούς από τους Βραζιλιάνους είτε βάλει περισσότερα γκολ στη Βόρεια Κορέα!

 Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε δοκάρι μόλις στο 11' αλλά από κει και πέρα η δύναμη έπαιξε ρόλο με το παιχνίδι να διακόπτεται πάρα πολλές φορές και μπάλα να παίζεται ελάχιστη. Οι δύο αντίπαλοι έδειξαν ότι κύριο μέλημα τους ήταν να μη χάσουν και αυτό βόλευε περισσότερο την Πορτογαλία, αφού οι Ίβηρες θα παίξουν πρώτα με τη Β. Κορέα και στο τέλος με την περασμένη Βραζιλία..

 Οι συνθέσεις των ομάδων:
 Ακτή Ελεφαντοστού (Σβεν-Γκόραν Έρικσον): Μπαρί, Κολό Τουρέ, Ζοκορά, Καλού (66' Ντρογκμπά), Τιοτέ, Ζερβινιό (82' Κεϊτά), Ντιντάν, Τιενέ, Γιαγιά Τουρέ, Ντεμέλ, Εμπουέ (89' Ρομαρίκ).

 Πορτογαλία (Κάρλος Κεϊρός): Εντουάρντο, Άλβες, Φερέιρα, Καρβάλιο, Κ.Ρονάλντο, Μέντες, Λίεντσον, Ντάνι (55' Σιμάο), Μεϊρέλες (85' Αμορίν), Ντέκο (62' Τιάγκο Μέντες), Κοεντράο.



 Στο δεύτερο ματς του έβδομου ομίλου η Βραζιλία κέρδισε μόλις με 2-1 τη Βόρεια Κορέα. Στο "Έλις Παρκ Στέιντιουμ" του Γιοχάνεσμπουργκ η Βραζιλία ήταν το μεγάλο φαβορί για νίκη με πολλά γκολ απέναντι στην αδύναμη Β. Κορέα.
 Παρ' όλα αυτά οι Βραζιλιάνοι δεινοπάθησαν μέχρι να ανοίξουν το σκορ. Οι Βορειοκορεάτες ήταν καλά στημένοι στο γήπεδο, με αμυντικούς προσανατολισμούς μεν, χωρίς να διώχνουν όπως όπως δε. Η Βραζιλία είχε από την αρχή τον έλεγχο αλλά όχι και τις φάσεις. Ο Λουίς Φαμπιάνο ήταν σε τραγικά κακή βραδιά και ο Κακά ήταν ανύπαρκτος κάνοντας ίσως και τη χειρότερη εμφάνισή του με την εθνική του ομάδα! Ο Ελάνο και ο Ρομπίνιο ήταν πιο κινητικοί και προσπάθησαν να διασπάσουν με ατομικές ενέργειες την πολυπρόσωπη άμυνα των Ασιατών, όπως και τα ακραία μπακ Μπάστος και Μαΐκόν. Ο δεξιός φουλ μπακ μάλιστα ήταν αυτός που στο 55' με ένα ασύλληπτης έμπνευσης και εκτέλεσης γκολ άνοιξε το σκορ για τη Βραζιλία και απέβαλε το άγχος που πιθανόν να γέμιζε περισσότερο τους παγκόσμιους πρωταθλητές του 2002 όσο περνούσε η ώρα. Μία πραγματική γκολάρα από τον MVP του αγώνα, τον καλύτερο δεξιό μπακ του πλανήτη, Μαΐκόν.
 Τα πόδια των Βραζιλιάνων λύθηκαν, όμως οι Φαμπιάνο, Κακά εξακολουθούσαν να σέρνονται και ο Ντούγκα να κοιμάται στον πάγκο.. Με μία ωραία μπαλιά του Ρομπίνιο στον Ελάνο και το ωραίο πλασέ του επιθετικού χαφ της Γαλατασαράι έγινε το 2-0 και ουσιαστικά τελείωσε το ματς. Οι Βορειοκορεάτες, που κοίταξαν κατάματα τον μεγάλο τους αντίπαλο, απλώς μείωσαν στο 89' με τον Γι Γιουν-Ναμ για το τελικό 2-1.

 Ακόμη μία αρχοντική εμφάνιση για τον μέγα Ζιλμπέρτο Σίλβα στο κέντρο της Βραζιλίας.

 Οι συνθέσεις των ομάδων:

 Βραζιλία (Κάρλος Ντούνγκα): Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Μπάστος, Λούσιο, Ζουάν, Φελίπε Μέλο (84'΄Ραμίρεζ), Ελάνο (73' Ντάνιελ Άλβες), Ζιλμπέρτο, Λουίς Φαμπιάνο, Κακά (77' Νιλμάρ), Ρομπίνιο.

 Βόρεια Κορέα (Κιμ Γιόνγκ Χουν): Μιόνγκ Γκουκ Ρι, Τζονγκ Χιόκ
Τσα, Τζούν Ιλ Ρι, Ναμ Τσολ Πακ, Κβανγκ Τσον Ρι, Γιούν Ναμ Τζι, Γιόνγκ Τάε Σε, Γιόνγκ Τζο Χονγκ, Ιν Γκουκ Μουν (80' Κιμ Κουμ Ιλ), Τζολ Τζιν Πακ, Γιόνγκ Χακ Αν.

2 σχόλια:

Laplace είπε...

καλησπερα φιλε
ωραιος ο σιλβα..να τα βλεπουν οσοι θελουν να τον πουλησουν..
Ωραιο το ματς της βραζιλιας...μονο αυτο κ της γερμανιας μου αρεσαν μεχρι στιγμης..βλεπουμε ενα κακο εως μετριο μουντιαλ..σε ολους τους τομεις

Mike είπε...

ελαχιστα καλο της Βραζιλιας! Μονο η Γερμανια επαιξε μπαλα κι αυτο εξαιτιας του αδυναμου αντιπαλου. Να δουμε και την Ισπανια σημερα για να τελειωσει το μαρτυριο της 1ης αγωνιστικης που ηταν γεματη σκοπιμοτητα!

Πιστευω και ελπιζω απο την 2η αγωνιστ. να φτιαξουν τα πραγματα και να δουμε μπαλιτσα γιατι περιμεναμε 4 χρονια για το Μουντιαλ και για την ωρα πανε τσαμπα...