19/3/11

Παναθηναϊκός- Πρωτέας Βούλας 69-65


 
 Τις ελπίδες του ακέραιες για να προκριθεί στα πλέι οφ διατήρησε ο Παναθηναϊκός που κέρδισε στο τέλος τον Πρωτέα Βούλας με 69-65 με την ψυχή της Μαρίας Χαλιβελάκη να δίνει τους δύο βαθμούς στις πράσινες.
Παρουσία 600 τουλάχιστον οπαδών του ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε αποφασισμένος να παίξει καλή άμυνα και να περιορίσει τα επιθετικά όπλα του Πρωτέα. Το ξεκίνημα δεν ήταν εντυπωσιακό, αλλά ο Παναθηναϊκός αν και βρέθηκε να χάνει με 10-8 στο 6' έδειξε ότι μπορεί να ελέγξει το παιχνίδι, αρκεί να είναι λίγο πιο προσεχτικός στην τελική προσπάθεια.
Αυτό έγινε στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Τα σουτ από την περιφέρεια βρήκαν τον στόχο τους, η Παντέλη πέτυχε έξι συνεχόμενους πόντους και από τον Πρωτέα είχαν εγκλωβιστεί οι μοναδικές απειλές ως εκείνο το σημείο, η Τσέρου και η Φοξ.
Το σκορ έγινε 36-27 στο 19' με την συνταγή στην άμυνα να είναι η ίδια... Πολύ τρέξιμο και πίεση στην περιφέρεια και ντουμπλαρίσματα όταν η μπάλα περνούσε στο λόου ποστ.
Η διαφορά πέρασε τους δέκα πόντους στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου (40-29) με τον Παναθηναϊκό, αλλά το ρίσκο του Γιάννη Γερεουδάκη να επαναφέρει την τραυματία Ζικυρίδου στην θέση της Παντέλη δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Ο Παναθηναϊκός έχασε την δύναμη που είχε κάτω από το καλάθι, ο Πρωτέας γύρισε καλά την μπάλα και βρήκε χώρο για ελεύθερα σουτ και με την Φοξ κυρίως τιμώρησε τις πράσινες.
Είναι χαρακτηριστικό και σίγουρα όχι... τυχαίο, ότι το σερί του Πρωτέα από την στιγμή της αλλαγής μέχρι το τέλος της γ' περιόδου ήταν 18-5 με τον Παναθηναϊκό να μοιάζει χαμένος στο παρκέ.
Κυρίως όμως ο Παναθηναϊκός είχε χάσει την μαχητικότητα του στην άμυνα. Ένα στοιχείο που έπρεπε να βρει άμεσα για να μην... μπλέξει και ενώ το σκορ ήταν 49-54 στο 31'.
Ο Πρωτέας πέτυχε μόνο ένα καλάθι στα επόμενα τέσσερα λεπτά και αυτό μαρτυρά την επιθυμία των πρασίνων για να κερδίσουν αυτό το παιχνίδι. Ίσως ακόμα περισσότερο να μαρτυρά αυτή την επιθυμία ότι μοναδική σκόρερ του τριφυλλιού ήταν η Ζικυρίδου που παίζοντας με... ένα πόδι είχε όλους τους πόντους του Παναθηναϊκού για να γίνει το σκορ 55-54 και να οδηγηθούμε σε χιτσκοκικό φινάλε.

Οι πράσινες δεν ήταν εύστοχες από την περιφέρεια και η Βαλέτα έκανε την ζημιά, αλλά τουλάχιστον ήταν ψύχραιμες από την γραμμή του φάουλ και μπόρεσαν να ανανεώσουν τις επιθέσεις τους με συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ για να φτάσουμε στο 60-63 στο 38'.
Εκεί μέτρησε η ψυχή των πρασίνων... Ο Παναθηναϊκός έπαιξε σκληρή άμυνα έκανε δύο κλεψίματα και ισοφάρισε με την Χαλιβελάκη (63-63). Η Κασάπογλου πήγε να... τελειώσει το παιχνίδι, αλλά ευτυχώς πατούσε την γραμμή για να δώσει προβάδισμα δύο πόντων στον Παναθηναϊκό.
Η επίθεση που επέλεξε μπορεί να μην ήταν η πλέον ενδεδειγμένη, αλλά η Μαρτζινεάν κέρδισε το φάουλ και ο Πρωτέας αστόχησε με το σουτ της Φρόλιξ να μην βρίσκει το στόχο.
Η Μαρτζινεάν πήρε πάνω της, την επίθεση κόπηκε αλλά η επαναφορά με δύο δευτερόλεπτα να απομένουν ήταν για τον Παναθηναϊκό και η κορυφαία των πρασίνων, Μαρία Χαλιβέλακη τρύπωσε στην ρακέτα και πέτυχε το νικητήριο καλάθι για τις πράσινες.

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των δύο ομάδων:


 Παναθηναϊκός: Κορακίτη, Βλάνη 1, Χαλιβελάκη 15, Μέρφι 13(1), Παντέλη 8, Σπίνου, Δάφκου, Τζεγιαννάκη, Ζικυρίδου 10, Ντερέβνιανικ 7(2), Βλάχου, Μαρτζινεάν 15(1).

 Πρωτέας Β.: Γριμπιβιώτη, Βαλέτα 13, Φοξ 15(3), Μπαρμπερίδου 2, Κασάπογλου 11(3), Αστραντίνη, Τσέρου 9, Νικολοπούλου, Άσλεϊ 9, Φρόιλιξ 4, Τσουμάνη, Ισκιόγλου 2.

 Από prasinanea.

 * Πολύ σημαντική νίκη στη μεγάλη μάχη που δίνει ο Παναθηναϊκός να μπει στα πλέι οφ, δεδομένου ότι στην τελική φάση του πρωταθλήματος θα συμμετέχουν μόνον οι πρώτες τέσσερις ομάδες. Το πρόγραμμα μέχρι το τέλος είναι πολύ δύσκολο, καθώς παίζουμε κατά σειρά με ΔΑΣΑΛ (έξω), ΠΑΟΚ (μέσα), Εσπερίδες (έξω).

18/3/11

Άρης - Παναθηναϊκός 69-75



Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη στο «Αλεξάνδρειο» από τον Άρη με 75-69, με τον Άλεκς Μάριτς να επιστρέφει στην ενεργό δράση, έστω και για λίγα λεπτά.
Με διαφορετικό πρόσωπο παρουσιάστηκε ο Παναθηναϊκός από το πρώτο στο δεύτερο δεκάλεπτο, στη διάρκεια του οποίου βρήκε το ρυθμό του, επέβαλλε το νόμο του, είχε την άμυνα και τα ριμπάουντ και κατάφερε να φέρει τον αγώνα εκεί που ήθελε. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ξεκίνησε με τους Τέπιτς, Σάτο, Καϊμακόγλου, Τσαρτσαρή και Βουγιούκα, απέναντι στους Χαραλαμπίδη, Μπράουντ, Ταπούτο, Χρυσικόπουλο και Τόμας, με τον Άρης να μπαίνει δυνατά. Προηγήθηκε 8-4 (4’), οι «πράσινοι» προσπέρασαν (10-12, 7’), αλλά πήρε και πάλι τα ηνία για να φτάσει στο 18-12 (9’40’’) με ένα 8-0, λίγο πριν το δεκάλεπτο ολοκληρωθεί 18-13.
Οι προθέσεις του Παναθηναϊκού με τους Διαμαντίδη, Νίκολας, Περπέρογλου, Φώτση και Μπατίστ πλέον στο παρκέ ήταν ξεκάθαρες από την πρώτη στιγμή. Η άμυνα δυνάμωσε ακόμη περισσότερο, οι συνεργασίες έγιναν καλύτερα και τα λάθη (6 σε 9’ στην πρώτη περίοδο) μειώθηκαν κατακόρυφα. Οι «πράσινοι» έφτασαν στο 18-28 (15’10’’), ο Άρης σκόραρε για πρώτη φορά στο δεύτερο δεκάλεπτο στο 15’40’’ με τον Χαραλαμπίδη να ευστοχεί έξω από τα 6μ75, για να φτάσουν ως το +14 (27-41) διά χειρός Νίκολας, μετρώντας συνολικά 5/6 τρίποντα. Το 9-28 που σφράγισε τη δεύτερη περίοδο μπορεί να πει πολλά από μόνο του για την τροπή που είχε πάρει η αναμέτρηση.
Η εικόνα δεν άλλαξε στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει στην άμυνα και να έχει σωστή κυκλοφορία, μειώνοντας δραματικά τα λάθη, καταφέρνοντας να μην απειληθεί σε κανένα σημείο και να φτάσει ως το +19 (42-61, 29’24’’). Το πλέον αξιοσημείωτο ήταν η επιστροφή του Άλεκς Μάριτς, ο οποίος μπήκε στο 24’30’’ και αποσύρθηκε στο 28’10’’. Ήταν η πρώτη του παρουσία από τις 31 Οκτωβρίου και την αναμέτρηση Ηλυσιακός-Παναθηναϊκός. Ο Άρης συνέχισε να παλεύει και στο τέταρτο δεκάλεπτο κατάφερε να μειώσει, βρίσκοντας και την ευστοχία του έξω από τη γραμμή των τριών πόντων. Σλούκας και Χαραλαμπίδης μείωσαν στους οχτώ πόντους (58-66, 34’50’’) και ο Μπάβτσιτς με μία βολή κατέβασε τη διαφορά στους 7 (59-66, 35’), ενώ ο ίδιος με τρίποντο βοήθησε τους γηπεδούχους να πλησιάσουν ακόμη περισσότερο, ως τους 4 πόντους (64-68, 36’40’’). Ο Μπράουν έφερε τη διαφορά στο τρίποντο (65-68, 37’) με μία ελεύθερη βολή με τον Περπέρογλου από την άλλη να δίνει μια ανάσα (65-70, 37’20’’). Ο Μπάβτσιτς με 2/3 βολές μείωσε και πάλι (67-70, 37’40’’). Ακολούθησαν χαμένες επιθέσεις και από τις δύο ομάδες, για να μειώσει κι άλλο τελικά ο Χαραλαμπίδης (69-70, 38’50’’). Ο Μπατίστ είχε ½ βολές στην άλλη πλευρά με 52’’ να υπολείπονται. Ο Γουίντερς αστόχησε σε σουτ τριών πόντων, ο Διαμαντίδης πήρε το ριμπάουντ, πήγε μόνος του κοντά στο καλάθι και με λέι απ έκανε το 69-73 με 12’’6 να απομένουν πια. Ο Σάτο έκλεψε την μπάλα στην επόμενη επίθεση του Άρη, ο Περπέρογλου πήγε με τη σειρά του στη γραμμή για να διαμορφώσει το τελικό 69-75.
Από paobc.
 Τα δεκάλεπτα: 18-13, 27-41, 44-61, 69-75.
 Οι πόντοι και τα στατιστικά των δύο ομάδων:
 Άρης (Σούμποτιτς): Μπράουν 6 (1/9τρίπ.), Γουίντερς 9 (1/6τρίπ.), Ταπούτος 8 (2/4τρίπ.), Τσαϊρέλης, Χαραλαμπίδης 16 (4/4τρίπ., 4ασ., 3λ.), Κουμπούρας, Μπάβτσιτς 13 (1/2τρίπ., 7ρ., 3ασ., 2λ.), Χρυσικόπουλος, Σλούκας 7 (1/3τρίπ., 3λ.), Τόμας 10.
 Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 2, Μάριτς, Περπέρογλου 14 (2/2τρίπ.), Μπατίστ 6, Φώτσης 4 (6ρ.), Σάτο 12 (5ρ., 2κλ.), Νίκολας 9 (1/3τρίπ., 7ασ., 2κλ.), Τσαρτσαρής 1, Διαμαντίδης 13 (3/4τρίπ., 8ασ., 2λ.), Βουγιούκας 10, Καλάθης 2, Καϊμακόγλου 2 (6ρ., 3ασ., 3λ.).
 * Η ομάδα δεν είναι στα καλύτερά της, το έδειξε και απόψε στη Θεσσαλονίκη, όπου παραλίγο να γνωρίσει απίστευτη ανατροπή και ήττα από τον Άρη. Δεν ξέρω τι μπορεί να διορθώσει ο Ζοτς μέχρι τα ματς με την Μπαρτσελόνα (λογικά λίγα πράγματα) αλλά έτσι όπως είμαστε, δεν μας βλέπω καλά...

16/3/11

Sms... Σωτηρίας του Παναθηναϊκού μας. Στείλτε ΟΛΟΙ όσα μπορείτε και βοηθήστε τον αγαπημένο μας Σύλλογο!


 Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την οικονομική ενίσχυση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, το «παρών» έδωσαν αθλητές του συλλόγου (Τζιμπρίλ Σισέ, Αλέξης Τζόρβας, Δημήτρης Διαμαντίδης, Σωτήρης Πανταλέων, Γιώργος Αφρουδάκης, Ξανθή Μυλωνά, Ελευθερία Χατζηνίκου, Γιώργος Τσόκας, Μαρία Χαλιβελάκη, Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου), η διοίκηση του Ερασιτέχνη με τον πρόεδρο κ. Ρισβά και τους κκ. Νίκο Πλυτά, Ηρακλή Δημητρά, Γιάννη Παπαδάτο, το πρώην μέλος της διοίκησης κ. Στέφανο Αυγουλέα, ο πρόεδρος του ΤΑΑ κ. Στράτο Σωπήλη, αλλά και οπαδοί της ομάδας. Καθείς έστειλε το δικό του «μήνυμα» σωτηρίας του Παναθηναϊκού:


 1. DJIBRIL SCISSE
YOU LOVE PANATHINAIKOS? SCORE BY SENDING AN SMS TO 54242
(ΑΓΑΠΑΣ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ; ΣΚΟΡΑΡΕ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟ 54242)

2. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΖΟΡΒΑΣ
Ένας Σύλλογος με πάνω από 100 χρόνια ιστορίας, ένας Σύλλογος με εκατοντάδες χιλιάδες φίλους σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνον. Γιατί να μην είναι Οικονομικά ανεξάρτητος; Βοήθησε και συ, στέλνοντας ένα SMS ΣΤΟ 54242. Το SMS της καρδιάς σας.

3. ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΛΒΕΡΤΗΣ

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ είστε εσείς, ο Κόσμος του. Βοηθείστε, στέλνοντας ένα SMS στο 54242

4. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ
Βάλτε ένα τρίποντο αγάπης. Ένα απλό SMS μπορεί να γίνει η τέλεια ASSIST για τον ΠΑΟ μας.

5. ΞΑΝΘΗ ΜΥΛΩΝΑ

Ένα SMS που παίρνει μισό λεπτό από το χρόνο σας, στοιχίζει μόνο 2 ευρώ και, πραγματικά αξίζει τον κόπο. 54242

6. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΥ

Δώστε πάσα ζωής στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ μας. Ένα SMS στο 54242 δίνει ελπίδες στα όνειρά μας.

7. ΜΑΡΙΑ ΧΑΛΙΒΕΛΑΚΗ
Κάντε μία «ντρίπλα» στα χρέη του Συλλόγου μας. Στείλτε ένα «καλάθι» γεμάτο SMS για την ομάδα μας
στο 54242.

8. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Στείλτε μία «σφύρα» αγάπης για τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ μας, όσο πιο μακριά μπορείτε. SMS στο 54242.

9. ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΝΤΑΛΕΩΝ

Όταν παίζεις για μία ομάδα και την αγαπάς, όταν είσαι χρόνια ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ της, την στηρίζεις με όποιο τρόπο μπορείς να συνεισφέρεις. Στέλνω και Εγώ ένα SMS κάθε μέρα στο 54242.

10. ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΦΡΟΥΔΑΚΗΣ
Τα γκολ στην πισίνα ανεβάζουν τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ μας πιο ψηλά. Τα μηνύματα στο 54242 ανεβάζουν στον «ΑΦΡΟ» την αγαπημένη μας ομάδα.

11. ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΚΑΣ
Το Polo βοηθάει τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ μας να «βουλιάξει» τα χρέη του.
Στέλνουμε «φουνταριστό» SMS αγάπης στο 54242.


 * Ο Τεράστιος Τζιμπρίλ Σισέ «έδειξε» το δρόμο στους «Παναθηναϊκάρες», που όλο λόγια είναι αλλά στερούνται έμπρακτης απόδειξης της αγάπης τους, για τον μεγαλύτερο ελληνικό Σύλλογο. Στείλε κι εσύ μήνυμα βοήθειας και στήριξης της ομάδας σου. Ο Παναθηναϊκός μας χρειάζεται ΟΛΟΥΣ!!!

14/3/11

Ο Λάιος αντικαταστάτης του Καζάζη


 Ο Γιάννης Λάιος θα είναι ο αντικαταστάτης του Στέλιου Καζάζη στον πάγκο της αντρικής ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού.
  Όπως σας είχαν ενημερώσει τα "Πράσινα Νέα" από τις πρώτες ώρες της Κυριακής (13/3), ο Γιάννης Λάιος ήταν από τους επικρατέστερους προπονητής για τον Παναθηναϊκό, μετά την αποχώρηση του Στέλιου Καζάζη.     
 Το πράσινο ΤΑΑ ανακοίνωσε επίσημα την πρόσληψη του έμπειρου τεχνικού: "Ο Παναθηναϊκός Α.Ο-ΤΑΑ ανακοινώνει την πρόσληψη του Γιάννη Λάιου ως προπονητή της ομάδας βόλεϊ Αντρών".
 Ο Γιάννης Λάιος υπήρξε βολεϊμπολίστας του Ολυμπιακού, του οποίου ανέλαβε την τεχνική ηγεσία την περίοδο 1986-87, ενώ αργότερα βρέθηκε στον πάγκο της Εθνικής Ανδρών.
 Η τελευταία ομάδα που κοουτσάρισε ήταν ο Πανελλήνιος, από τον οποίο αποχώρησε το 2008, όταν και υποβιβάστηκαν οι "Ολυμπιονίκες" στην Α2.

 Αξίζει να σημειώσουμε ότι είναι επίκουρος καθηγητής στα ΤΕΦΑΑ Αθηνών, ενώ έχει γράψει και βιβλία για το βόλεϊ.

 Από prasinanea.

13/3/11

Παναθηναϊκός - Μαρκόπουλο 3-0 σετ, αγχωτική νίκη και... φύγαμε για 4 τελικούς! Κοντά στο «θαύμα» τα κορίτσια στο μπάσκετ, που έχασαν τελικά στο Βύρωνα.


 Μετά τις δύο απανωτές ήττες από ΑΕΚ, για το κύπελλο και ΟΣΦΠ για το πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε το Μαρκόπουλο στο Μετς, για την 6η αγωνιστική των πλέι οφ, με μοναδικό στόχο τη νίκη, που θα τον κρατούσε σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή.

 Σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, οι πράσινες παρά το εμφανές άγχος, κατάφεραν εν τέλει να πάρουν την πολύ σημαντική νίκη με 3-0 σετ και διατηρήθηκαν στο -1 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, ενώ απομένουν τέσσερις αγωνιστικές για το τέλος της φετινής Α1.

 Ο Παναθηναϊκός έχει να παίξει με ΑΕΚ (εντός), Κηφισιά (εκτός), Ανατόλια (εντός), ενώ ο Ολυμπιακός με Ανατόλια (εντός), ΑΕΚ (εκτός), Μαρκόπουλο (εκτός), πριν την τελική αναμέτρηση των δύο στο Ρέντη την 10η και τελευταία αγωνιστική, που θα κρίνει τον τίτλο.

 Τα σενάρια κατάκτησης του τίτλου είναι δύο: είτε μία ήττα του Ολυμπιακού από Μαρκόπουλο ή ΑΕΚ και κατάκτηση δύο σετ του Παναθηναϊκού στο Ρέντη είτε -αν ο ΟΣΦΠ δεν έχει απώλειες- νίκη και πρωτάθλημα μέσα εκεί, για μία ακόμη φορά!

 Τα σετ: 28-26, 31-29, 25-19.

 Οι πόντοι και τα στατιστικά των δύο ομάδων:

 Παναθηναϊκός (1 άσος, 3/3 επ., 3 μπλοκ), Μαχόν 17 (15/28 επ., 27% υπ., 2 μπλοκ), Τζανακάκη 8 (3 άσοι, 3/10 επ., 2 μπλοκ), Χατζηνικολάου 9 (6/15 επ., 3 μπλοκ), Μλαντένοβιτς 5 (1 άσος, 3/12 επ., 1 μπλοκ), Μόλναρ 16 (1 άσος, 13/28 επ., 59% υπ., 2 μπλοκ), Μυλωνά (λ, 86% υπ.), Δηλαβέρη, Παπαφωτίου, Χριστοδούλου.

 Μαρκόπουλο: Κοσμά 15 (3 άσοι, 7/19 επ., 21% υπ., 5 μπλοκ), Σαπαρέφσκα 8 (6/9 επ., 2 μπλοκ), Ντα Σίλβα 13 (12/36 επ., 1 μπλοκ), Τσαπράλη 3 (3/7 επ.), Σιμάνκοβα 1 (1/4 επ.), Τσίμα 10 (1 άσος, 6/22 επ., 45% υπ.), Κονόμη (λ, 55% υπ.), Μαρκοπούλου, Κουτσιβίτη.


 
 Από prasinanea:
 Οι πράσινες έφτασαν κοντά στο θαύμα να κερδίσουν τον Αθηναϊκό, αλλά προδόθηκαν από την έλλειψη λύσεων στο οπλοστάσιο του Γιάννη Γερεουδάκη, "γνωρίζοντας" την ήττα με 68-62.
 Με τις Τζεγιαννάκη, Παντέλη και Σπίνου να μην μπορούν να βοηθήσουν λόγω τραυματισμού και κόντρα σε μία ομάδα που παραμένει αήττητη εδώ και περίπου τρία χρόνια, ο Παναθηναϊκός πάλεψε με νύχια και με δόντια και έφτασε κοντά στην υπέρβαση και στο θαύμα.
 Οι πράσινες αξίζουν συγχαρητήρια για την μαχητικότητα και το πάθος που έδειξαν απέναντι σε μία ομάδα που μην ξεχνάμε ότι πέρυσι είχε στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης και απέναντι σε μία διαιτησία που έχει καταντήσει συνήθεια πλέον να παίζει 70-30 τους αντιπάλους του Παναθηναϊκού.
 Όπως και να έχει, για τις πράσινες και την μάχη που κάνουν για να μπουν στην τετράδα δεν χάθηκε τίποτα...
 Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ καλά διαβασμένος στο παιχνίδι με άμυνα ζώνης 2-3 δυσκόλεψε πάρα πολύ τις επιθέσεις του Αθηναϊκού. Μεγάλο πρόβλημα του ήταν η πανύψηλη Ράιλι που δεν είχε αντίπαλο κοντά στο καλάθι, αλλά χρεώθηκε γρήγορα με δύο φάουλ.
 Τα καλά νέα ερχόντουσαν και από τις επιλογές στην επίθεση. Η Μαρτζινεάν έκανε καλό παιχνίδι και ήταν εύστοχη στις προσπάθειες της, η μπάλα γυρνούσε καλά και οι προσπάθειες του Παναθηναϊκού γινόντουσαν υπό καλές προϋποθέσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά τις πολύ περισσότερες λύσεις που είχε ο Αθηναϊκός η διαφορά δεν ξέφυγε ποτέ πάνω από τους 4 πόντους (12-8 στο 6').
 Η πίεση στην άμυνα προερχόταν από το κοντό σχήμα του Γερεουδάκη που ενώ τον δικαίωσε στην πρώτη περίοδο (17-16 στο 9'), στο ξεκίνημα της δεύτερης ήταν η αχίλλειος πτέρνα του τριφυλλιού. Ο Αθηναϊκός ανανέωσε τις επιθέσεις του και με ένα σερί 7-0 ξέφυγε με 24-16 στο 13', με την Λύμουρα να κάνει την ζημιά. Η είσοδος της Βλάχου διόρθωσε το πρόβλημα στην άμυνα, αλλά στην επίθεση οι πράσινες κολλούσαν αφού η Μέρφι που πήρε επιθέσεις ήταν άστοχη.
 Την λύση και αυτή την φορά έδωσε η Μαρτζινέαν, που μπορεί στην αρχή να είχε προβλήματα με το μαρκάρισμα της Κοσμά, αλλά μετά βρήκε τον τρόπο και ανάγκασε και τον Αθηναϊκό να κοντύνει το σχήμα του για να μπορέσει να κυνηγήσει στην άμυνα.
Οι πράσινες είχαν ξαναβρεί την αυτοπεποίθηση τους και η Μαρτζινεάν είχε ξαναζεστάνει το χέρι της. Με πέντε συνεχόμενους πόντους μείωσε στο καλάθι και η Ντερέβνιανικ με τρίποντα από τα 8μ. έκανε το 33-34 με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.
Με την ίδια συνταγή ο Παναθηναϊκός πίεσε στην άμυνα, αλλά είχε να αντιμετωπίσει και το δίδυμο των διαιτητών. Οι Κουνενές και Μαγκανώκης έπαιζαν καθαρά έδρα, με την Ζικυρίδου να χρεώνεται πολύ εύκολα με το τέταρτο της φάουλ και την προκλητική Καλέτζου που είχε ανοίξει διάλογο με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να παραμένει ατιμώρητη.
Παρ' όλα αυτά, η διαφορά έφτασε μόνο μέχρι τους έξι πόντους (51-45 στο 28'), με την Μέρφι να βοηθάει και αυτή στο τρίτο δεκάλεπτο. Κάπου εκεί όμως φάνηκε ότι οι πράσινες έμειναν και από δυνάμεις. Με επτά παίκτες κόντρα στις αήττητες εδώ και σχεδόν τρία χρόνια παίκτριες του Αθηναϊκού, οι παίκτριες του Γιάννη Γερεουδάκη δεν κατάφεραν να κάνουν την υπέρβαση.
Και αυτό φάνηκε κυρίως στην επίθεση. Ένα καλάθι της Ντερέβνιανικ ήταν οι μοναδικοί πράσινοι πόντοι στα πρώτα επτά λεπτά της δ' περιόδου, με τον Αθηναϊκό να σκοράρει με τις Χαζτηνικολάου και Λύμουρα και να κάνει το 63-53. Ο χρόνος ήταν πολύ μικρός για να γυρίσει το παιχνίδι παρά τα τρίποντα της Βλάνη, σε μία όμως πολύ καλή εμφάνιση του Παναθηναϊκού.

 Οι πόντοι των δύο ομάδων:

 Αθηναϊκός: Καλέντζου 17(3), Λύμουρα 14(2), Χατζηνικολάου 10(1), Σωτηρίου 12, Κρες 2, Κοσμά 2, Ράιλι 6, Ντέιβις 3, Καραμπατζάκη 2.

 Παναθηναϊκός: Χαλιβελάκη 6, Μαρτζινεάν 20(1), Ντερέβνιανικ 13(3), Μέρφι 4, Ζικυρίδου 8, Βλάνη 9(3), Δαφκου, Βλάχου 2, Κορακίτη.

 * Και εδώ απομένουν τέσσερις αγωνιστικές για το φινάλε της κανονικής περιόδου, με τον Παναθηναϊκό να δίνει μάχη για την είσοδο στα πλέι οφ. Για την ώρα οι πράσινες ισοβαθμούν με τη ΦΕΑ και τον Πανιώνιο στην 5η θέση και τους 28 βαθμούς. Στην 4η θέση βρίσκεται η ομάδα των Εσπερίδων με 29, τρίτη εκείνη του ΔΑΣΑΛ με 30, ενώ δεύτερος είναι ο Άρης με 31, πίσω από τον πρώτο και αήττητο Αθηναϊκό.
 Ο Παναθηναϊκός τις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές ίσως χρειαστεί να κάνει το απόλυτο των νικών για να μπει στα πλέι οφ, υποδεχόμενος τον Πρωτέα Βούλας και τον ΠΑΟΚ (θεωρητικά εύκολα ματς), ενώ θα παίξει εκτός με ΔΑΣΑΛ (το πιο δύσκολο και κρίσιμο για την τετράδα) και Εσπερίδες.