4/7/13

Η κλήρωση της Ευρωλίγκα. Δεν υπάρχουν δύσκολα για τον Εξάστερο.

Η κλήρωση της Ευρωλίγκας έφερε στο δρόμο του Παναθηναϊκού για το Μιλάνο την Μακάμπι Τελ Αβίβ, την Λαμποράλ Κούτσα, την Λοκομοτίβ Κούμπαν, τον Ερυθρό Αστέρα και τον νικητή των προκριματικών.

Η εκδήλωση άρχισε με τον Τζόρντι Μπερτομέου να ανακοινώνει την πόλη που θα φιλοξενήσει το επόμενο Φάιναλ Φορ.
Μετά την αποτυχία των Άγγλων η διοργάνωση ταξιδεύει πιο Νότια. Για την ακρίβεια, όπως ανακοίνωσε ο Μπερτομέου, το επόμενο Φάιναλ Φορ θα διεξαχθεί στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο Μιλάνο.
Στη συνέχεια έπειτα από την κλήρωση των προκριματικών μπήκαμε στο κυρίως πιάτο, που αφορούσε την κλήρωση των ομίλων. Σε αυτήν ο Παναθηναϊκός θα έρθει αντιμέτωπος με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, την Λαμποράλ Κούτσα, την Λοκομοτίβ Κούμπαν, τον Ερυθρό Αστέρα και τον νικητή των προκριματικών.

Από prasinanea

Αναλυτικά οι όμιλοι:

Α' Όμιλος
Μπαρτσελόνα
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Φενέρμπαχτσε
Μπουντιβέλνικ
Παρτίζαν
Ναντέρ

Β' Όμιλος
Ρεάλ Μαδρίτης
Εφές
Ζαλγκίρις Κάουνας
Μπάμπεργκ
Μιλάνο
Στρασμπούργκ

Γ' Όμιλος
Ολυμπιακός
Σιένα
Μάλαγα
Γαλατάσαραϊ
Ζιελόνα Γκόρα
Μπάγερν Μονάχου

Δ' Όμιλος
Παναθηναϊκός
Μακάμπι Τελ Αβίβ
Λαμποράλ Κούτσα
Λοκομοτίβ Κούμπαν
Ερυθρός Αστέρας
Ο νικητής των προκριματικών

* Θεωρητικά ο δικός μας όμιλος είναι ο δυσκολότερος. Όμως δεν υπάρχουν δύσκολα για τον Εξάστερο... συντόμως Επτάστερο Βασιλιά. Σύμφωνοι η Μακάμπι είναι πάντα ισχυρή, η Λαμποράλ υπολογίσιμη δύναμη και η Λοκομοτίβ Κούμπαν από τις ανερχόμενες ευρωπαϊκές δυνάμεις, ωστόσο ο σοβαρός Παναθηναϊκός τερματίζει 1ος στον όμιλο και βάζει τις βάσεις για Μιλάνο.

* Ο Ζοτς μάλλον την πάτησε από την κλήρωση, μιας και θα κληθεί να μπει σφήνα σε Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Δύσκολο... Πάντως στην 4άδα λογικά θα είναι.









































































































































3/7/13

Ελλάδα - Ουζμπεκιστάν 1-3, αποκλεισμός αλλά με συνολικά θετική παρουσία

Η Εθνική μας ομάδα των Νέων U20 υποτίμησε το Ουζμπεκιστάν και το "πλήρωσε" καθώς ηττήθηκε με 3-1 και ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στο Μουντιάλ της Τουρκίας στην φάση των "16". Το γκολ της "γαλανόλευκης" με πέναλτι ο Σταφυλίδης.


Στην φάση των "16" ολοκληρώθηκε η προσπάθεια της Εθνικής μας ομάδας των Νέων U20 στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Τουρκίας.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα υποτίμησε το Ουζμπεκιστάν και το "πλήρωσε", καθώς ηττήθηκε με 3-1 και αποχαιρέτησε την διοργάνωση.
 
Για την Εθνική μας η οποία αγωνιζόταν με δέκα παίκτες (αποβολή του Κουρμπέλη), το γκολ σημείωσε ο Σταφυλίδης με εύστοχο χτύπημα πέναλτι.
Το Ουζμπεκιστάν στην φάση των "8" θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Γαλλία-Τουρκία.
Στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική είχε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δεν απείλησε ιδιαίτερα το Ουζμπεκιστάν μέχρι να δεχθεί το γκολ σε μια αδράνεια της άμυνας. Στην συνέχεια αύξησε την πίεσή της ισοφάρισε με το πέναλτι του Σταφυλίδη, ενώ θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ.
Στο δεύτερο ημίχρονο αν και η Εθνική πίεσε για δεύτερο γκολ στάθηκε άτυχη, καθώς από δύο λάθη δέχθηκε ισάριθμα γκολ από το σημείο του πέναλτι. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν μπόρεσε να αντιδράσει και γνώρισε τον αποκλεισμό στην πρώτη του συμμετοχή σε Μουντιάλ.

Ελλάδα (Κώστας Τσάνας): Καπίνο, Κωνσταντινίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουρμπέλης, Σταφυλίδης, Μπάλλας (58' Μπουγαϊδης), Φουρλάνος, Μπουχαλάκης (68' Μπακασέτας), Κολοβός, Γιαννιώτας (73' Ράνος), Διαμαντάκος.
Ουζμπεκιστάν (Αχμαντιάν Μουσάεφ): Αμάνοβ, Σαμσιτντίνοβ, Ραχμάνοβ, Γιουλντάσοβ, Φόμιν, Μαχσταλίεβ, Κόζακ (81' Ουρινμπόεβ), Τουράποβ (89' Γιουσούποβ), Σεργκέεβ (85' Χακίμοβ), Σαμπιρχοτζάεβ, Ουμπαϊντουλάεβ.

Από sport24

* Ως αουτσάιντερ η Εθνική μας τα πήγε καλά απέναντι τόσο στο Μεξικό όσο και στην Παραγουάη. Όταν όμως είχε το ρόλο του φαβορί δεν τα κατάφερε. Αρχικά κόντρα στο αδύναμο Μάλι, όπου έμεινε στο 0-0 και εν συνεχεία κόντρα στο Ουζμπεκιστάν, από το οποίο τελικά γνώρισε τον αποκλεισμό. Όπως και να 'χει, είναι θετική η παρουσία μας στην Τουρκία, στην παρθενική εμφάνιση σε τελική φάση παγκοσμίου κυπέλλου και το σίγουρο είναι πως αυτό το ταλέντο δε θα χαθεί..