24/9/12

Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 1-1, ακόμη δεν έχουμε δει τον πάτο του βαρελιού...

 Ο Παναθηναϊκός έμεινε στην ισοπαλία με τον Ατρόμητο πετώντας δυο ακόμη βαθμούς. Οι πράσινοι κατάφεραν να προηγηθούν στο πρώτο μέρος αλλά στο δεύτερο έδωσαν αδικαιολόγητο χώρο στους φιλοξενούμενους που αντέδρασαν και πήραν την ισοπαλία.
 
 
 Με ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με το ματς κόντρα στην Μάριμπορ αλλά και αυτό κόντρα στον Πανθρακικό παρατάχθηκε κόντρα στον Ατρόμητο ο Παναθηναϊκός.
 Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα επανέφερε στην ενδεκάδα τους Μαρίνο, Πίντο, Μαυρία, Τοτσέ και Φορναρόλι που δεν είχαν αγωνιστεί στο παιχνίδι της Σλοβενίας ενώ και το σχήμα των πράσινων ήταν σαφώς πιο ορθολογικό και επιθετικό.
 Και πάλι όμως οι πράσινοι ήταν αδιόρθωτοι και έκαναν ένα κακό παιχνίδι. Στο πρώτο μέρος είχαν την υπεροχή, την κατοχή, την κυκλοφορία αλλά όχι της φάσεις. Κατάφεραν όμως να προηγηθούν.
 Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός αδικαιολόγητα γύρισε πίσω, έδωσε χώρο στον Ατρόμητο μάλλον για να κρατήσει τη νίκη ενώ από το 57' ο Φερέιρα έκανε αλλαγή βγάζοντας τον Φορναρόλι και βάζοντας τον Ζέκα κάνοντας πιο αμυντική την ομάδα του.
 Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Ατρόμητος να πάρει την υπεροχή και να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης με τον Ιγκλέσιας στο 76'. Ο Φερέιρα προσπάθησε με την αλλαγή του Κουίνσι να κάνει πιο επιθετικό τον Παναθηναϊκό αλλά δεν δημιούργησε κλασικές ευκαιρίες για γκολ.

 Ανούσια... υπεροχή
 Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την αναμέτρηση έχοντας πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και την κατοχή της αφήνοντας τον Ατρόμητο σε έναν παθητικό ρόλο. Οι πράσινοι γυρνούσαν σωστά στην μπάλα φτάνοντας σε σημείο η κατοχή να είναι 64-36% υπέρ τους αλλά χωρίς να μπορούν να απειλήσουν ουσιαστικά.
 Την ίδια ώρα ο Ατρόμητος όταν έβγαινε στην επίθεση επιχειρούσε με μακρινά σουτ να παραβιάσει την εστία του Παναθηναϊκού χωρίς όμως να τα καταφέρει. Είτε γιατί ο Καρνέζης δήλωνε παρών, είτε γιατί αυτά ήταν πολύ άστοχα.
 Η πιο καλή φάση για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 28' με τον Σκόνδρα να σουτάρει από τα αριστερά και τον Καρνέζη να αποκρούει.
 Οι πράσινοι συνέχισαν να έχουν την ανούσια υπεροχή στο ματς και να πιέζουν χωρίς όμως να μπορούν να απειλήσουν. Έφτασαν όμως στο γκολ στο 39' όταν ο Γιαννούλης υπέπεσε σε πέναλτι πάνω στον Φορναρόλι. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Τοτσέ ο οποίος έστειλε την μπάλα στο κέντρο ευστοχώντας και ανοίγοντας το σκορ για τον Παναθηναϊκό.
 Την ίδια ώρα ο Ηλίας Σπάθας είχε καταφέρει να εκνευρίσει τους πράσινους με κάποια ανάποδα σφυρίγματα και κάρτες που έδινε πανεύκολα στους πράσινους.

 Γήπεδο: Λιβαδειάς
 Από prasinanea

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
 Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Μπουμσόνγκ (64' Βελάσκες), Πίντο, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Μαρίνος (80' Κουίνσι), Μαυρίας, Σισοκό, Φορναρόλι (58' Ζέκα), Τοτσέ.
 Ατρόμητος (Ντούσαν Μπάγιεβιτς): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Δημούτσος (72' Μπέλιτς), Μπρίτο, Σουμπίνιο (80' Σουμπίνιο), Επστάιν, Κούτσι (90' Γκαρσία).

 * Κανένα περαιτέρω σχόλιο, καμία ανάλυση. Ο Φερέιρα δεν το 'χει με τίποτα, ο Αλαφούζος δουλεύει ψιλό γαζί τον κόσμο κι ο Παναθηναϊκός συρρικνώνεται συνεχώς...