11/5/13

Απόλλων Πατρών - Παναθηναϊκός 71-80

Εύκολο απόγευμα πέρασε ο Παναθηναϊκός στην Πάτρα αφού επικράτησε με 80-71 του Απόλλωνα με πρώτο σκόρερ τον Κάρι, ενώ τον ακολούθησε σε απόδοση ο Λάσμε.
Κανέναν απολύτως πρόβλημα δεν συνάντησε ο Παναθηναϊκό κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών.
Οι πράσινοι προηγήθηκαν στο ξεκίνημα του αγώνα με 4-10 και 6-15 στο 6ο λεπτό του αγώνα. Οι "πράσινοι" ήταν ορεξάτοι, έπαιζαν ωραίο μπάσκετ και ο Ματσιούλις και ξέφυγαν πολύ γρήγορα με 12 πόντους διαφορά (6-18).
Η διαφορά μάλιστα εκτοξεύτηκε και στους 13 με το εύστοχο τρίποντο του Κάρι ο οποίος μπήκε αυτός στο παιχνίδι και σε μόλις εξίμιση λεπτά συμμετοχής (στο α' ημίχρ.) είχε 8 πόντους με 1/1 δίποντο και 2/2 τρίποντα. Με τους Πέτροβιτς και ΜακΚόλουμ, οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 15-23 στο τέλος του α' δεκαλέπτου.
Η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη για τον Παναθηναϊκό που σούταρε με 60% από τα 6.75μ. (6/10 σουτ) και ήταν ιδιαίτερα ορεξάτος στο παιχνίδι του. Με κάρφωμα του Λάσμε, το σκορ έγινε 21-35, ενώ ο Γκαμπονέζος πάουερ φόργουορντ με βολές έστειλε τους "πράσινους" στο +16 (23-39).
Ο Γκραντ έγραψε το 32-45 με τη λήξη του ημιχρόνου, με τους Πατρινούς να μένουν σχετικά κοντά στο σκορ, χάρη στα πολλά τους κλεψίματα (7) και την ευκολία με την οποία ο Παναθηναϊκός έκανε το λάθος (5-8).
Στην επανάληψη, ο Κάρι εξακολούθησε να εντυπωσιάζει και να είναι "καυτός"... Έφτασε πολύ γρήγορα τους 15 πόντους με 3/3 δίποντα και 3/5 τρίποντα, δείχνοντας πολύ θετικά στοιχεία. Ο ίδιος έγραψε το 36-53, σε ένα παιχνίδι που πρόσφερε και όμορφες φάσεις στο κοινό της Περιβόλας.
Με τον Τέρνερ, οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 41-53, όμως πολύ γρήγορα αντέδρασαν οι "πράσινοι" και ο Ξανθόπουλος έκανε το σκορ 43-61. Ο έλεγχος των ριμπάουντ ήταν απόλυτος για τους παίκτες του Πεδουλάκη που διατηρούσαν την υπέρ τους διαφορά, σε ένα ματς ανοικτό.

Τα δεκάλεπτα: 15-23, 32-45, 49-64, 71-80

Απόλλων Π. (Βετούλας): ΜακΚόλουμ 16(2), Αργυρόπουλος 11(1), Γκραντ 16(2), Θανόπουλος 8, Λιανός 6, Πέτροβιτς 5(1), Πελεκούδας, Λυμπέρης, Κλάιμπερ 3(1), Ζαφείρης 2, Μολφέτας, Τέρνερ 4.
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 6, Μπράμος 10(2), Κάρι 18(4), Ματσιούλις 3, Ούκιτς 7(1), Λάσμε 14, Τσαρτσαρής 6(1), Διαμαντίδης 7(2), Ξανθοπουλος 9(2), Γιαννόπουλος.

Από prasinanea

9/5/13

Παναθηναϊκός - SKODA Ξάνθη 3-0

Ο Παναθηναϊκός με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χοσέ Ζέκα και τον Λουτσιάνο Φιγκερόα να σκοράρει ένα σπάνιας ομορφιάς τέρμα επικράτησε με 3-0 επί της Ξάνθης και ελπίζει σε έξοδο στην Ευρώπη.
Το ματς:
Οι δυο ομάδες μπήκαν στον αγώνα επηρεασμένες από την αποχή και το γεγονός ότι κλήθηκαν να δώσουν ένα παιχνίδι σε μια περίοδο όπου δεν ήταν στο πρόγραμμα.
Η Ξάνθη φάνηκε μάλιστα να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και ήταν αυτή που είχε την υπεροχή του ματς.
Οι Ακρίτες μάλιστα ουσιαστικά απείλησαν πρώτοι στο 19' όταν ο Μαρσελίνιο μπήκε ωραία από τα αριστερά σούταρε αλλά το σουτ του πέρασε δίπλα από την εστία του Καρνέζη.
Οι πράσινοι άρχισαν να ανεβαίνουν μετά το 25' της αναμέτρησης όταν ανέβηκε και ο Ζέκα ο οποίος ήταν ο κορυφαίος του Τριφυλλιού στο πρώτο ημίχρονο.
Ωραίο γκολ από τον Ζέκα
Στο 28' μάλιστα ο Παναθηναϊκός μπήκε μπροστά στο σκορ όταν ο Ζέκα έγινε κάτοχος της μπάλας στο χώρο του κέντρου. Κινήθηκε κατά μέτωπο έδωσε την μπάλα στον Μπαρμπαρούση ο οποίος του την έδωσε και πάλι στον σωστό χρόνο στον Πορτογάλο ο οποίος βρέθηκε τετ α τετ με τον Λοντίγκιν και τον νίκησε με εύστοχο πλασέ.
Οι πράσινοι φάνηκε να ανεβαίνουν μετά το γκολ και να παίρνουν την κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα στο 32' θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους όταν ο Ζέκα έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή της Ξάνθης, ο Πορτογάλος έδωσε στον Μπαρμπαρούση ο οποίος αυτή τη φορά δεν του  την έδωσε ξανά αλλά έκανε απευθείας σουτ με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία ο Φιγκερόα να μην προλαβαίνει να την κατεβάσει και να σουτάρει.
Αποβολή για την Ξάνθη
Πέντε λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου μέρους η Ξάνθη έμεινε με 10 παίκτες με τον Θάνο να αποβάλει σωστά τον Ντιέ. Ο μέσος των φιλοξενούμενων και ενώ ο Ζέκα ήταν κάτω στο έδαφος από μαρκάρισμα κλότσησε την μπάλα πάνω του εσκεμμένα με αποτέλεσμα να αντικρίσει σωστά την απευθείας κόκκινη κάρτα.
Ανώτερος ο Παναθηναϊκός
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Ξάνθη πραγματοποίησε μια αλλαγή αλλά ο Παναθηναϊκός αγωνιζόμενος με παίκτη παραπάνω ήταν αυτός που είχε τον έλεγχο του αγώνα. Οι πράσινοι μάλιστα απείλησαν στο 53' με φάουλ που εκτέλεσε ο Σο αλλά μπλόκαρε ο Λοντίγκιν.
Η Ξάνθη είχε μια πολύ καλή στιγμή να φέρει το ματς στα ίσια στο 58' όταν ο Μαρσελίνιο από τα αριστερά βγήκε όμορφα στην επίθεση, πέρασε και τον Καρνέζη αλλά ανοίχτηκε πλάγια σούταρε και ο Τριανταφυλλόπουλος απομάκρυνε με τάκλιν μπροστά από την κενή εστία των πράσινων.
Έδιωξε το άγχος
Οι παίκτες του Γιάννη Βονόρτα συνέχισαν να πιέζουν με σκοπό ένα δεύτερο γκολ που θα έδιωχνε και το άγχος και αυτό ήρθε στο 61' όταν ο Ζέκα έγινε κάτοχος της μπάλας από τα αριστερά, σούταρε, η μπάλα κόντραρε και άλλαξε πορεία καταλήγοντας στα δίχτυα του γκολκίπερ της Ξάνθης.
Οι Ακρίτες προσπάθησαν να μπουν και πάλι σοτ παιχνίδι στο 63' αλλά το σουτ του Μάνταλου πέρασε έξω από την εστία του Καρνέζη.
Γκολάρα από Φιγκερόα
Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε μετά το 2-0 από τον Παναθηναϊκό και το μόνο καλό μέχρι την λήξη της αναμέτρησης ήταν το τρομερό γκολ του Φιγκερόα στο 76'. Ο Αργεντινός έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή εξαπέλυσε έναν αριστερό κεραυνό με την μπάλα να βρίσκει στο δεξί δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα του Λοντίγκιν που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα.
Μετά το 3-0 ο Γιάννης Βονόρτας πραγματοποίησε και τις τρεις αλλαγές του και έβγαλε τους πρωταγωνιστές του Τριφυλλιού τον Φιγκερόα και τον Ζέκα βάζοντας στην θέση τους τον Φορναρόλι και Καζιγιάμα. Ο πρώτος μάλιστα είχε και την τελευταία καλή στιγμή του αγώνα στο 89 με την μπάλα να φεύγει μόλις έξω.

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης  
Διαιτητής: Δ. Θάνος 
Γκολ: 28', 61' Ζέκα, 76' Φιγκερόα 
Κίτρινες: 38' Σεϊταρίδης, 82' Μαρίνος 
Κόκκινες: 41' Ντιέ

Παναθηναϊκός (Βονόρτας): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Μπουμσόνγκ, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρίνος, Σο, Λαγός, Ζέκα, Ντίνας, Μπαρμπαρούσης, Φιγκερόα.
Ξάνθη (Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Μαρσελίνιο, Μαρίν (46' Ντάνι), Μάνταλος, Φλίσκας, Κομεσίδης, Βάλλας, Γούτας, Ντίε, Σολτάνι, Μάρτινς.

Από prasinanea

8/5/13

Παναθηναϊκός - Καβάλα 95-73

Ο Παναθηναϊκός με μεγάλο του όπλο την ευστοχία του από τη γραμμή των τριών πόντων δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει της Καβάλας με 95-73 σε ένα παιχνίδι που ο Αργύρης Πεδουλάκης έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του.

Το ματς
Ο Παναθηναϊκός μπήκε αρκετά ορεξάτος στην αναμέτρηση και προηγήθηκε με 12-2 στο 4' μετά από δίποντο του Ματσιούλις. Ο ίδιος ανέβασε τη διαφορά και πάνω από τους 10 πόντους (15-4).
Ο Αργύρης Πεδουλάκης άρχισε έτσι να μοιράζει από πολύ νωρίς το το χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του και η διαφορά έφτασε τους 16 με το τέλος του α' δεκαλέπτου (22-6).
Με το ξεκίνημα της β' περιόδου, ο Κόλεμαν μείωσε σε 25-10, ωστόσο ακολούθησε ένα εκπληκτικό σερί 13-0 από τους πράσινους οι οποίοι με τους Διαμαντίδη, Μπανκς και Ματσιούλις να πυροβολούν από τα 6.75μ. εκτόξευσαν τη διαφορά στους 28 πόντους.
Το τέλος του ημιχρόνου βρήκε τους γηπεδούχους να σουτάρουν με εξαιρετικά ποσοστά στην επίθεση (12/19 δίποντα και 6/12 τρίποντα) και να ελέγχουν πλήρως τα ριμπάουντ (23-10).

Στην επανάληψη, η Καβάλα με τους Κόλεμαν και Κριστέφσκι πήρε επιθετικές ανάσες και κατάφερε να πλησιάσει στο σκορ. Με επιμέρους 19-10 από πλευράς παικτών Βαγγέλη Αλεξανδρή, οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στους 13 (57-44). Στο 27' ο Κόλεμαν με καλάθι και φάουλ μείωσε σε 57-47, πριν ένα τρίποντο του Γκιστ δώσει τέλος στο σερί της Καβάλας (9-0).
Το 4ο φάουλ του Διαμαντίδη σε συνδυασμό με ένα ακόμα λάθος των πράσινων ήταν η αφορμή για να πέσει η διαφορά στους 9 (62-53).
Πάντως, η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε με νέο σερί χάρη σε τρίποντο του Μπράμος και καρφώματα των Γκιστ και Λάσμε (69-53).
Ήταν δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός έπρεπε απλά να σοβαρευτεί για να ολοκληρώσει το παιχνίδι με τον με τρόπο που το ξεκίνησε. Όταν το έκανε εκτόξευσε τη διαφορά στους 20 πόντους με το Λάσμε να γράφει το 76-56 στο 32'. Οι Μπανκς και Γκιστ έδωσαν σημαντικές βοήθειες στην επίθεση και ο τελευταίος επανέφερε τη διαφορά στο +24 (95-71) πριν ο Βελισσαρίου γράψει το τελικό 95-73.

Τα δεκάλεπτα: 22-6, 47-25, 69-53, 95-73

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 9(1), Μασιούλις 14(3), Ούκιτς 17(3), Λάσμε 10, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 3, Γκιστ 20, Μπανκς 11(3), Ξανθόπουλος 2, Γιαννόπουλος 6(1), Σκορδίλης 1.
Καβάλα (Αλεξανδρής):Πιεβαλίτσα, Αράπης, Άρμπετ 8, Καλαμπάκας 5(1), Μανωλόπουλος 7(1), Στυλιανού 4, Δεμερτζής 11(1), Βελισσαριου 2, Μίτροβιτς 8, Κρστέβσκι 8(2), Κόλεμαν 20.

Από prasinanea