29/3/14

Ατρόμητος - Παναθηναϊκός 0-0, πολλές φάσεις, δίκαιο «χ»

Ο Παναθηναϊκός και ο Ατρόμητος αναδείχτηκαν ισόπαλοι 0-0 και διαφήμισαν το ποδόσφαιρο στο Περιστέρι, με την ομάδα του Αναστασίου να χάνει πολλές ευκαιρίες για το διπλό. Για πέναλτι στον Μπεργκ διαμαρτύρονται στο Τριφύλλι.
Ολα μηδέν στο Περιστέρι ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον Παναθηναϊκό με τις δυο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες σε όλα καθώς και οι δυο είχαν από ένα δοκάρι στην διάρκεια του ματς με τους Καρέλη και Ναπολεόνι και από εκατέρωθεν φάσεις για να πάρουν τη νίκη.
Οι δυο ομάδες έδειξαν να συμβιβάζονται με τον βαθμό της ισοπαλίας αν και οι δυο έψαξαν για τη νίκη αλλά το τελικό αποτέλεσμα τους αφήνει ικανοποιημένους. Ίσως λίγο περισσότερο τον Παναθηναϊκό καθώς μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος μπορεί να πάρει έξι βαθμούς και να αφήσει πίσω του τον Ατρόμητο που έχει ένα ακόμα μεγάλο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ.
Βέβαια πλέον η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει την ευκαιρία να ξεφύγει με τρεις βαθμούς και από τον Παναθηναϊκό αλλά και τον Ατρόμητο.
Οι δυο προπονητές παρέθεσαν στον αγωνιστικό χώρο τα πιο δυνατά τους χαρτιά αφήνοντας όμως και οι δυο από ένα επιθετικό όπλο τους στον πάγκο. Συγκεκριμένα ο Ατρόμητος κατέβηκε με ένα σύστημα 4-4-2 με τους Ουμπίδες, Μπρίτο στα χαφ και τους Καραμάνο, Παπαδόπουλο μπροστά. Ο Παράσχος άφησε όμως στον πάγκο τον Ναπολεόνι.
Από την άλλη πλευρά ο Γιάννης Αναστασίου επανέφερε στην ενδεκάδα τους Νάνο, Μπεργκ, Τριανταφυλλόπουλο και Ζέκα ενώ άφησε εκτός ενδεκάδας τον Καρέλη και τον Αμπέντ. Οι πράσινοι παρατάχθηκαν με ένα σύστημα 4-4-1-1.
Στο πρώτο μέρος οι δυο ομάδες πρόσεξαν περισσότερο την άμυνα τους και έκλεισαν τους χώρους ώστε να μην δεχθούν γκολ και έγιναν λιγοστές φάσεις εκατέρωθεν με τον Παναθηναϊκό όμως να απειλεί περισσότερο για ένα γκολ καθώς ο Ατρόμητος απειλούσε μόνο με στημένα.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι δυο ομάδες έδωσαν βάση στην άμυνα και πάλι αλλά άφησαν και κάποιους κενούς χώρους τους οποίους ναι μεν βρήκαν οι αντίπαλοι επιθετικοί χωρίς όμως να καταφέρουν να πετύχουν ένα γκολ που θα έδινε την νίκη. Καθώς όπως πήγαινε το ματς όποιος έβαζε το γκολ θα κέρδιζε.

H ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Δημοτικό Περιστερίου"
Καιρός:
Διαιτητής: Δασκαλόπουλος (Κορίνθου)
Βοηθοί: Καρσιώτης (Κορινθίας), Δημητριάδης (Μακεδονίας)
Τέταρτος: Ιωαννίδης (Αργολίδας)
Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Τζενάμο, Νάστος, Λαζαρίδης, Ταυλαρίδης, Γιαννούλης, Δημούτσος, Ουμπίδες, Γκαρσία (90+' Φάμπιο), Καραμάνος, Μπρίτο (79' Μπάλλας), Παπαδόπουλος (66' Ναπολεόνι).
Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου):  Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής, Νάνο, Μέντες, Πράνιτς, Ζέκα, Ατζαγκούν (67' Καρέλης), Κλωναρίδης (55' Αμπέντ), Μπεργκ.
Γκολ:
Κίτρινες κάρτες: 62' Παπαδόπουλος,  90' Ταυλαρίδης/32' Κουτρουμπής, 64' Μέντες, 72' Αμπέντ, 83' Ζέκα, 90' Σίλντενφελντ
Κόκκινες κάρτες:

Ανασκόπηση αγώνα

Ο Παναθηναϊκός απείλησε πρώτος στο 10' όταν ο Μπεργκ έγινε αποδέκτης της μπάλας στα δεξιά αλλά το σουτ του Σουηδού ποδοσφαιριστή ήταν πολύ χαλαρό και ο Τσενάμο μπλόκαρε.
Δυο λεπτά αργότερα οι πράσινοι κέρδισαν φάουλ σε καλή θέση και ο Νάνο με το αριστερό ανέλαβε την εκτέλεση του με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του γκολκίπερ των γηπεδούχων. 
Η πρώτη καλή στιγμή για τον Ατρόμητο ήρθε όταν σε εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά η μπάλα έφτασε στον Νάστο στο δεύτερο δοκάρι και αυτός επιχείρησε να την γυρίσει αλλά βρήκε στον Ζέκα και η ευκαιρία χάθηκε.
Ζήτησε πέναλτι ο Παναθηναϊκός
Στο 26΄έγινε μια φάση όπου ο Παναθηναϊκός ζήτησε πέναλτι καθώς ο Μπεργκ μέσα στην περιοχή από τα δεξιά πέρασε τον Λαζαρίδη, αυτός τον πάτησε με τον Σουηδό να πέφτει στο έδαφος. 
Ο Ατρόμητος ανέβηκε και στο 31' είχε μια φάση διαρκείας μπροστά από την εστία του Παναθηναϊκού με την μπάλα να φτάνει στον Μπρίτο στα αριστερά αλλά το σουτ του Βραζιλιάνου απέκρουσε ο Καπίνο.
Η επόμενη φάση στην αναμέτρηση ήρθε στο 39' όταν μετά από ένα κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Ατζαγκούν αριστερά αυτός έκανε την σέντρα με τον Σίλντενφελντ να πιάνει την κεφαλιά και την μπάλα να φεύγει έξω. Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος άνηκε και αυτή στον Παναθηναϊκό με τον Μέντες μετά από όμορφη προσπάθεια να σουτάρει αλλά τον Τσενάμο να πέφτει στην αριστερή γωνία του και να μπλοκάρει.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δυο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που απείλησε και πάλι πρώτος στο 50' και στο 52' αλλά τα σουτ των Κλωναρίδη και Ατζαγκούν έφυγαν έξω. Στο 63' ο Ζέκα απείλησε με ένα πολύ καλό σουτ αλλά αυτό έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τζενάμο.
Η πρώτη καλή στιγμή για τον Ατρόμητο στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 69' όταν σε μια πολύ ωραία αντεπίθεση η μπάλα έφτασε στον Ουμπίδες αυτός από τα αριστερά δεν ήξερε αν έπρεπε να κάνει σουτ η σέντρα και τελικά το κάτι ενδιάμεσο που επιχείρησε έφυγε έξω.
Δοκάρι με τον Καρέλη
Στο 78' ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο γκολ όταν ο Μπεργκ είδε την κίνηση του Καρέλη μέσα στην περιοχή του έκανε την πάσα αλλά το σουτ του επιθετικού των πράσινων βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και μετά στην γραμμή του τέρματος την οποία και δεν πέρασε και στη συνέχεια της φάσης ο Κουτρουμπής δεν μπόρεσε να την στείλει στα δίχτυα.
Απάντησε ο Ατρόμητος
Ο Ατρόμητος απάντησε και αυτός με ένα δοκάρι στο 89'. Ο Ουμπίδες από τα δεξιά έκανε την σέντρα ο Ιταλός πήρε την κεφαλιά και η μπάλα βρήκε στην συμβολή των δοκών και έφυγε έξω. 
Στις καθυστερήσεις του αγώνα οι γηπεδούχοι έχασαν νέα καλή ευκαιρία όταν ο Ναπολεόνι έδωσε στον Φάμπιο στα αριστερά αλλά ο Καπίνο τον νίκησε στο τετ α τετ και έσωσε το τριφύλλι. 

Prasinanea

* Ο Παναθηναϊκός ήταν ξανά καλός, θα μπορούσε να πάρει το ματς, δεν του δόθηκε πέναλτι, όμως στο φινάλε και μετά το δικό του δοκάρι λίγο έλειψε να δεχτεί γκολ με το δοκάρι του Ατρόμητου και την απόκρουση του Καπίνο. Μάλλον δίκαιο το «χ» και πάμε φουλ για μεγάλες μάχες στα πλέι οφ.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 1-3 σετ, δεν μπόρεσε την υπέρβαση. Ήττα και για τις γυναίκες

Ο Παναθηναϊκός τα έδωσε όλα και κάλυψε την ποιοτική διαφορά από τον Ολυμπιακό, αλλά στο τέλος ηττήθηκε με 1-3 σετ. Συγκλονιστική παρουσία ο κόσμος στο κλειστό γυμναστήριο της Κυψέλης.
Ο Παναθηναϊκός μπήκε φορτσάτος στο ματς, ενώ ο Ολυμπιακός απάντησε με ένα σερί 5-0. Το πρώτο σετ πήγαινε πόντο-πόντο μέχρι το 18-18, ώσπου οι πρωταθλητές πανηγύρισαν έξι αναπάντητους πόντους και κατ' επέκταση επικράτησαν 25-20.
Στο μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου σετ η ομάδα του Πειραιά προηγείτο, αλλά με επιμέρους σκορ 5-1 το "τριφύλλι" ανέτρεψε τα δεδομένα και έφτασε δίκαια στην ισοφάριση με 25-22. Εν συνεχεία οι παίκτες του Γιάννη Καλμαζίδη επιχείρησαν να πετύχουν μία ακόμα μεγαλύτερη ανατροπή μετατρέποντας το 6-14 σε 15-15, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο ψύχραιμοι στο φινάλε και ανέκτησαν το προβάδισμα με 25-22.
Εν αντιθέσει με τα προηγούμενα τρία σετ, το τέταρτο αποτέλεσε μία τυπική διαδικασία, αφού ο Γκάλιτς συνέχισε να κάνει λάθη, ο Ολυμπιακός βελτίωσε το μπλοκ του και υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό στην πρώτη του εντός έδρας ήττα εν έτει 2014 και αφού προηγήθηκαν πέντε διαδοχικές νίκες.

Τα σετ: 1-3 (20-25, 25-23, 22-25, 17-25)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Καλμαζίδης): Γκάλιτς 14 (14/28 επ, 31% υπ - 14% άριστες), Στιβαχτής 3 (1/2 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Αμορόσο 6 (3/11 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Μουρ 5 (4/6 επ, 1 άσσος), Μπέλος 27 (21/40 επ, 1 άσσος, 5 μπλοκ), Καρυπίδης 10 (8/31 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 60% υπ - 40% άριστες) / Κουρούπης (λ, 67% υπ - 61% άριστες), Λιόντας, Μαδούρας, Πολυχρονιάδης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Καζάζης): Χριστοφιδέλης 11 (9/21 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 61% υπ - 48% άριστες), Γιούρισιτς 17 (8/11 επ, 2 άσσοι, 7 μπλοκ), Καλντέιρα 9 (6/19 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 41% υπ - 24% άριστες), Κιόσης 6 (2/6 επ, 4 μπλοκ), Γιορντάνοφ 26 (21/41 επ, 1 άσσος, 4 μπλοκ), Κουρνέτας / Κοκκινάκης (λ, 54% υπ - 42% άριστες), Μαρούλης 1 (1 άσσος), Σωτηρίου.


Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 3-0 σετ

Ο Παναθηναϊκός δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και δεν κατάφερε να κοντράρει τον Ολυμπιακός, υποκύπτοντας με 3-0 σετ στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στην Πύλο.
Την άσχημη απόδοση του πλήρωσε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος ηττήθηκε 3-0 σετ από τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό του Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας του γυναικείου βόλεϊ, στην Πύλο.
Ο Παναθηναϊκός δεν είχε καλή υποδοχή, με αποτέλεσμα να χάνει την ευκαιρία για οργανωμένες και γρήγορες επιθέσεις, και μοιραία υποτάχθηκε στην ανωτερότητα και στη μεγαλύτερη εμπειρία του Ολυμπιακού.
Είχε ορισμένα επιμέρους ξεσπάσματα στη διάρκεια κάθε σετ, αλλά δεν είχε σταθερότητα και αμέσως μόλις έκλεινε τη διαφορά, έχανε πάλι έδαφος.
Παράλληλα, η κορυφαία της ομάδας, Ανθή Βασιλαντωνάκη, δεν ήταν αποτελεσματική στις προσπάθειες της και δεν είχε ουσιαστική συνεισφορά στο επιθετικό κομμάτι.

Τα σετ: 25-20, 25-19, 25-23
 
Ολυμπιακός (Νικολάκης): Γιώτα 10 (7/10 επ., 3 μπλοκ), Κοσμά 1 (1/14 επ., 76% υπ. – 53% άριστεςι), Κις 21 (17/37 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ), Μονζόνι 8 (7/14 επ., 1 μπλοκ), Χριστοδούλου 7 (2/7 επ., 4 άσοι, 1 μπλοκ), Τένεβα 12 (10/30 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 43% υπ. – 26% άριστες), Κονόμι – λ (78% υπ. – 72% άριστες) / Κωνσταντίνου, Τέζα 1 (1 άσο).
Παναθηναϊκός (Ρούσης): Γκούζου 5 (3/11 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Βασιλαντωνάκη 11 (9/26 επ., 2 άσοι), Καββαδία 10 (2/9 επ., 8 μπλοκ), Μερτέκη 6 (3/21 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ, 56% υπ. – 44% άριστες), Τσίμα 11 (9/27 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 48% υπ. – 30% άριστες), Μιλοβάνοβιτς, Κελεσίδου –λ (38% υπ. – 33% άριστες) / Νούσια, Τσατσούρη.

 Prasinanea

* Αμφότερες οι ήττες δικαιολογημένες. Οι άντρες έπαιξαν πολύ καλά, τα έδωσαν όλα, όμως η υπεροχή του Ολυμπιακού παρά τις απουσίες ήταν εμφανής. Τελευταία αγωνιστική ο Παναθηναϊκός θα έχει την ευκαιρία νικώντας τον Άρη στη Θεσσαλονίκη να αποφύγει τη διαδικασία των πλέι άουτ.
Στις γυναίκες πάλι, ο Ολυμπιακός με έμπειρες παίκτριες είχε το αβαντάζ απέναντι στις πιτσιρίκες του Παναθηναϊκού, για τον οποίο τα πράγματα έγιναν ακόμη δυσκολότερα βλέποντας την Βασιλαντωνάκη να βρίσκεται σε μέτρια ημέρα. Οκ, το κύπελλο έτσι κι αλλιώς δεν αποτελούσε στόχο, ενώ και οτιδήποτε παραπάνω έλθει στα πλέι οφ του πρωταθλήματος θα αποτελέσει υπέρβαση.

28/3/14

Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός 84-62

Ο Παναθηναϊκός δεν εμφανίστηκε ποτέ στο "Παλαού Μπλαουγκράνα" και ηττήθηκε με 84-62 από την Μπαρτσελόνα για την 12η αγωνιστική του Top-16 της Euroleague. Ωστόσο, αν οι Πράσινοι την επόμενη αγωνιστική νικήσουν την Μάλαγα την επόμενη αγωνιστική "αγκαλιάζουν" την πρόκριση.
Όσο καλά έπαιξε μέχρι το 17ο λεπτό, τόσο άσχημη ήταν η συνέχεια για τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι. Η ομάδα του Αλβέρτη ηττήθηκε με σκορ 84-62 από την Μπαρτσελόνα για την 12η αγωνιστική του TOP-16 και πλέον έχει απολογισμό 6-6.
Ο μεγάλος τελικός για τον Παναθηναϊκό είναι την ερχόμενη Πέμπτη (3/4) με αντίπαλο τη Μάλαγα στο ΟΑΚΑ, όταν και με τη βοήθεια του κόσμου του θα προσπαθήσει να πάρει μία σπουδαία σε σημασία νίκη.
Ο αγώνας
Στο ξεκίνημα του αγώνα, υπήρξε μία άτυπη κροατική μονομαχία ανάμεσα στον Τόμιτς και τον Ούκιτς. Οι δύο Κροάτες βρέθηκαν να κρατούν τις δύο ομάδες τους επιθετικά, σκοράροντας όλους τους πόντους με το σκορ στο 6-7 στο 3'. Ο Αλβέρτης είχε ξεκινήσει με τους Ούκιτς, Διαμαντίδη, Μπράμο, Φώτση και Διαμαντίδη, ενώ ο Πασκουάλ είχε στο παρκέ τους Ναβάρο, Χουέρτας, Παπανικολάου, Λόρμπεκ και το Τόμιτς.
Ο Λάσμε που έχασε δύο εξ επαφής λέι απ με το 2ο φάουλ του πέρασε στον πάγκο και ο Μπατίστ πήρε τη θέση του. Το ριμπάουντ ήταν ένα πρόβλημα για τους "πράσινους" που είχαν τα μισά από την Μπαρτσελόνα (8-4) ενώ δεν μπορούσε να εκμεταλλευτούν και τα 0/5 τρίποντα των γηπεδούχων. Με τους Κάρι και Ράιτ συνέχισε ο Παναθηναϊκός το παιχνίδι και βρέθηκε να προηγείται με 15-11, ενώ έχασε πολλές ευκαιρίες να ξεφύγει περισσότερο. Τελικά, ο Παπανικολάου με το πρώτο εύστοχο τρίποντο της ομάδας του, έγραψε το 14-15 του δεκαλέπτου.
Έχασε τη συγκέντρωση του
Εξακολουθώντας να παίζει με πάθος και ενέργεια στην άμυνα, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 22-18 στο 13ο λεπτό, ωστόσο δεν εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την αστοχία των γηπεδούχων. Το μεγάλο του πρόβλημα ήταν τα ριμπάουντ (σε μία επίθεση, η Μπαρτσελόνα ανανέωσε τρεις φορές την επίθεση της) και τελικά με σερί 5-0 πέρασε μπροστά (23-22).
Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να κρατήσει χαμηλό το τέμπο, ωστόσο κάθε φορά που άφηνε αιφνιδιασμό στην Μπαρτσελόνα το πλήρωνε. Αυτό συνέβη και στο 16' όταν η Μπαρτσελόνα ξέφυγε με 31-27 και ο Αλβέρτης κάλεσε τάιμ άουτ αμέσως για να της ανακόψει το ρυθμό. Το 3ο λάθος του Διαμαντίδη έστειλε την Μπαρτσελόνα για πρώτη φορά στο +6 (33-27) και με τους Τόμιτς-Πούλεν γράφτηκε το 38-29 στο 18'. Η αυτοσυγκέντρωση των "πράσινων" χάθηκε και το 42-32 στο τέλος του ημιχρόνου επήλθε μοιραία με το Ναβάρο να πετυχαίνει τους πρώτους του πόντους στο φινάλε του πρώτου μισού.
Από εκεί που σταμάτησε η Μπαρτσελόνα
Η Μπαρτσελόνα μπήκε στο β' ημίχρονο σαν μην μεσολάβησε η 15λεπτή διακοπή. Ο Ναβάρο με πέντε προσωπικούς του πόντους, έγραψε το 47-32 και το τρίποντο του Μπράμου στη συνέχεια δεν βρήκε ποτέ στόχο. Το μαρκάρισμα του Φώτση απέναντι στον Λόρμπεκ δεν βγήκε και τελικά η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 16 (54-38) στο 24'.
Οι "πράσινοι" δεν είχαν λύσεις στο λόου ποστ εν αντιθέσει με την Μπαρτσελόνα, ενώ ήταν και άστοχοι στα τρίποντα (2/9 σουτ). Η πληγή των ριμπάουντ δεν μπορούσε να κλείσει (30-20 και 12 επιθετικά για τους Ισπανούς) και το νέο σερί της Μπαρτσελόνα άγγιξε το 8-0 (64-43). Το 64-46 του 30ού λεπτού δεν άφηνε πολλά περιθώρια αντίδρασης στους "πράσινους" που δεν είχαν δημιουργία (15-8 οι ασίστ) και δεν έπαιρναν σκορ από όλους τους παίκτες.
Δεν μπορούσε να το γυρίσει...
Στο δ' δεκάλεπτο, ο Αλβέρτης κράτησε τους Διαμαντίδη, Ούκιτς στον πάγκο και έπαιξε με τους Κάρι και Ράιτ στην περιφέρεια του Παναθηναϊκού για κάποια λεπτά. Ο Αμπρίνες σε δύο περιπτώσεις πυροβόλησε από τα 6.75μ. (69-48, 72-52) μετά από πικ εν ρολ και παρά τις επιθετικές ανάσες του Γκιστ, τίποτα δεν έδειχνε ικανό να αλλάξει στο παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 14-15, 42-32, 64-46, 84-62

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Πούλεν 8, Ντόρσεϊ 5, Σάδα 2, Χουέρτας 4, Αμπρίνες 15, Ναβάρο 8, Παπανικολάου 6, Όλεσον 3, Λόρμπεκ 15, Λάμπε 4, Νάχμπαρ 3, Τόμιτς 11.
Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Μπράμος 6, Κάρι 2, Μπατίστ 7, Φώτσης 3, Ούκιτς 13, Λάσμε 9, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 11, Γκιστ 9, Ματσιούλις 2, Ράιτ.

 Prasinanea

27/3/14

Παναθηναϊκός - Καλλονή 3-0

Ο Παναθηναϊκός απέδωσε καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα και με τον Καρέλη να έχει ένα γκολ και μια ασίστ έφθασε στην άνετη επικράτηση επί της Καλλονής με 3-0. Ντίνας (14'), Καρέλης (44') και Βαλιός (71' αυτ.) τα γκολ του Τριφυλλιού.
Μια νίκη που συνοδεύτηκε από πολλά κέρδη πλην τους τρεις βαθμούς πήρε ο Παναθηναϊκός που επικράτησε της Καλλονής με 3-0 σε ένα ευχάριστο βράδυ στην Λεωφόρο. Οι πράσινοι εκτός από το τρίποντο έκαναν την 5η τους συνεχόμενη νίκη. Βρήκαν γκολ από παίκτες πλην του Μπεργκ. Έφτασαν τον Ατρόμητο στην 2η θέση ενώ το κυριότερο ήταν πως ο Αναστασίου βρήκε την ευκαιρία να ξεκουράσει έξι βασικούς ποδοσφαιριστές και στην διάρκεια του ματς έδωσε ανάσες και στους Πράνιτς, Σίλντενφελντ.
Συγκεκριμένα ο 41χρονος τεχνικός άφησε εκτός αποστολής τον τιμωρημένο Μπεργκ και τους Νάνο, Τριανταφυλλόπουλο για να τους ξεκουράσει ενώ είχε στον πάγκο τους Ζέκα και Αμπεντ που δεν αγωνίστηκαν ούτε λεπτό και πήραν έτσι ανάσες για το ματς του Σαββάτου αλλά και τον Λαγό.
Όλοι τους θα τεθούν στην διάθεση του Αναστασίου για το ματς με τον Ατρόμητο όπου με νίκη ο Παναθηναϊκός ίσως καταφέρει να εξασφαλίσει και την δεύτερη θέση από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Την ίδια ώρα η Καλλονή δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα με την υπόθεση παραμονή της.
Στα αξιοσημείωτα επίσης για τον Παναθηναϊκό ότι τελείωσε το ματς χωρίς να δεχτεί καμία κίτρινη κάρτα κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά την φετινή σεζόν.
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την αναμέτρηση με πολλές αλλαγές καθώς ο Αναστασίου θέλησε να ξεκουράσει κάποιους παίκτες του και έτσι είχαμε μια ενδεκάδα που δεν είχε παίξει ποτέ ξανά μαζί. Στη σύνθεση του Τριφυλλιού βρέθηκαν οι Σπυρόπουλος και Χουχούμης στα δυο άκρα της άμυνας ενώ μαζί στην ενδεκάδα έπαιξαν οι Ντίνας, Ατζαγκούν, Κλωναρίδης και Καρέλης οι οποίοι άλλαζαν θέσεις και εκμεταλλεύτηκαν την ταχύτητα τους και την πίεση που έβγαζαν στον αντίπαλο.
Από την πλευρά της και η Καλλονή είχε πολλές απουσίες με κυριότερες αυτές των Λεοζίνιο και Περόνε και ήρθε στο Απόστολος Νικολαίδης για να παίξει φουλ άμυνα και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις κάτι που δεν την βγήκε σε καμία περίπτωση στην διάρκεια της αναμέτρησης.
Ο αγώνας
Η πρώτη καλή στιγμή για το τριφύλλι ήρθε στο 2' με αριστερό, δυνατό σουτ του Μέντες από το ημικύκλιο, το οποίο πέρασε ελάχιστα άουτ.
Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 5' σε μια αντεπίθεση με κακή τελική επιλογή από τον Μανούσο, τον οποίο σταματά με τάκλιν ο Μέντες.
Η πρώτη μεγάλη φάση για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 11’ όταν μετά από ωραία πάσα του Χουχούμη στον Καρέλη αυτός έκανε το δυνατό γυριστό αριστερό σουτ αλλά ο Χογκ απέκρουσε.
Καρέλης έκλεψε, Ντίνας σκόραρε
Στο 14' ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ όταν Καρέλης πίεσε εκτός περιοχής έκλεψε την μπάλα από τον Χωριανόπουλο και έδωσε την ασίστ στον Ντίνα που πλάσαρε εύστοχα. Στο 20' νέο δυνατό αριστερό σουτ του Καρέλη έφυγε ελάχιστα άουτ.
Η καλύτερη στιγμή της Καλλονής ήρθε στο 24' όταν δυνατό και φαλτσαριστό δεξί βολέ του Νιαμπούγιου απέκρουσε δύσκολα ο Καπίνο.
Ο Παναθηναϊκός απάντησε εκ νέου στο 25’ με διπλή ευκαιρία. Αρχικά ο Ατζαγκούν πλάσαρε και ο Χογκ απέκρουσε και στην συνέχεια ο Ντίνας αντί να σουτάρει ! Ο Χογκ αποκρούει το πλασέ του Ατζαγκούν και ο Ντίνας αντί να σουτάρει, επιχειρεί πάσα χάνοντας την ευκαιρία.
Νέα καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό στο 31' όταν σε πλασέ του Κλωναρίδη, ο Χογκ έσωσε πέφτοντας στη γωνία του το αυτογκόλ από το σώμα του Ποντάνι.
Ντίνας έκλεψε, Καρέλης σκόραρε
Στο 44' οι δυο πρωταγωνιστές του πρώτου γκολ άλλαξαν ρόλους. Ο Ντίνας ήταν αυτός που πίεσε και έκλεψε την μπάλα για να δώσει στον Καρέλη ο οποίος μπήκε στην περιοχή, πήγε να περάσει τον αντίπαλο του η μπάλα κόντραρε και έτσι με νέο βολέ έστειλε την μπάλα στο γάμα για το 2-0.
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που έχασε μια καλή στιγμή στο 52' όταν οι πράσινοι κέρδισαν φάουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή. Ο Ντίνας ανέλαβε την εκτέλεση του και έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χογκ.
Πέντε λεπτά αργότερα ο Καρέλης και πάλι βρέθηκε μέσα στην περιοχή και όπως και στην φάση του δεύτερου γκολ κέρδισε μια κόντρα και σούταρε με την μία με την μπάλα όμως να φεύγει έξω.
Στο 72' ο Σπυρόπουλος έπαιξε ωραία το 1-2 και βγήκε όμορφα από τα δεξιά έκανε την σέντρα η μπάλα βρήκε στον Βαλιό και κατέληξε στα δίχτυα του Χογκ για το 3-0.
Ο Παναθηναϊκός έριξε στην συνέχεια τον ρυθμό του και ο Γιάννης Αναστασίου βρήκε την ευκαιρία να ξεκουράσει και τους Πράνιτς, Σίλντενφελντ, ρίχνοντας στην μάχη τους Δώνη, Ρισβάνη ενώ πιο πριν είχε δώσει την ευκαιρία και στον Γιαννιτσάνη να κάνει το ντεμπούτο του.
Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Μέντες από μακριά έκανε ένα δυνατό συρτό σουτ αναγκάζοντας τον Χογκ να πέσει στην δεξιά του γωνία και να διώξει σε κόρνερ στην τελευταία φάση της αναμέτρησης.

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαϊδης"
Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών)
Βοηθοί: Φλώριος Ελευθερίου (Αθηνών), Νεκτάριος Παστρωμάς (Δυτικής Αττικής)
Τέταρτος: Στέφανος Μαντάκης (Ημαθίας)
 
Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Σπυρόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ (78' Ρισβάνης), Χουχούμης, Μέντες, Ντίνας (66' Γιαννιτσάνης), Ατζαγκούν, Καρέλης, Κλωναρίδης, Πράνιτς (78' Δώνης).
Καλλονή (Γιάννης Μαντζουράκης): Χόγκ, Χωριανόπουλος, Ποντάνι, Γαλάς (46' Γκαρσία), Φουρλάνος, Καλτσάς (80' Ναούμ), Φαρία, Νιαμπούγιου (68' Σιλιγαρδάκης), Ζακουάνι, Βαλιός, Μανούσος.

Γκολ: 14' Ντίνας, 44' Καρέλης, 71' Βαλιός (Αυτογκόλ)
Κίτρινες κάρτες: 50' Βαλιός, 63' Χωριανόπουλος, 82' Φαρία, 85' Χογκ, 89' Σιλιγαρδάκης


Prasinanea

25/3/14

Κηφισιά - Παναθηναϊκός 3-0

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε κόντρα στην Κηφισιά, όμως πλήρωσε τα λάθη στους τελευταίους πόντους των σετ και ηττήθηκε με 3-0 για την 20η αγωνιστική.
Η Κηφισιά μπήκε πιο συγκεντρωμένη στο παιχνίδι από την αρχή. Ο Παναθηναϊκός έκανε πολλά και εύκολα λάθη ειδικά από τη θέση του σερβίς.
Έτσι, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν με τρεις πόντους (16-13, 17-14). Οι πράσινοι απάντησαν και το παιχνίδι έγινε ντέρμπι με το σκορ ισόπαλο μέχρι και το 22-22. Τότε πήγε στο σερβίς ο Δημήτρης Νικολάκης ο οποίος με έναν άσο, αλλά και με λάθος θέσεις των πράσινων έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της Κηφισιάς για να έρθει ο Πρωτοψάλτης να κάνει με πλασέ το 25-23.
Στο δεύτερο σετ ο Παναθηναϊκός ήταν νευρικός και έμοιαζε έξω από τα νερά του. Η Κηφισιά το εκμεταλλεύτηκε αυτό απέκτησε ένα μεγάλο προβάδισμα και τελικά πήρε το σετ με 25-17 χάρη σε κόκκινη που είδε ο Κουρούπης.
Στο τρίτο σετ είχαμε ένα σετ θρίλερ ανάλογο του πρώτου. Ο ΑΟΚ και πάλι ήταν μπροστά με τον Παναθηναϊκό να κάνει την ανατροπή και να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα στο 21-21. Οι πράσινοι θα μπορούσαν να είχαν ισοφαρίσει μία φάση νωρίτερα αλλά οι διαιτητές έδωσαν μπλοκ άουτ σε επίθεση του Γιοβάνοβιτς κάτι που μόνο εκείνοι είδαν...
Στη συνέχει ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά στο σκορ με 22-23, αλλά και πάλι ο Νικολάκης με το σερβίς του και οι Σουλτανόπουλος και Μουρούτης με τα μπλοκ τους έδωσαν το ματς στην Κηφισιά.

Τα σετ: 25-23, 25-17, 25-22

ΑΟ ΚΗΦΙΣΙΑ (Κώστας Αρσενιάδης): Νικολάκης 8 (2/2 επ, 5 άσσοι, 1 μπλοκ), Σουλτανόπουλος 6 (4/4 επ, 2 μπλοκ), Πρωτοψάλτης 13 (12/16 επ, 1 άσσος, 64% υπ - 55% άριστες), Κούνας 7 (5/8 επ, 2 μπλοκ, 43% υπ - 43% άριστες), Παπαγγελόπουλος 6 (4/7 επ, 2 μπλοκ), Γιοβάνοβιτς 14 (13/28 επ, 1 άσσος) / Ταμπουρατζής (λ, 58% υπ - 33% άριστες), Ντε Σόουζα, Μουρούτης 1 (1 μπλοκ), Ρούσσης, Κάπελλας.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Καλμαζίδης): Γκάλιτς 14 (12/28 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 26% υπ - 21% άριστες), Στιβαχτής, Αμορόσο 3 (3/7 επ), Μουρ 1 (1/3 επ), Μπέλος 14 (11/18 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Καρυπίδης 13 (11/24 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 44% υπ - 33% άριστες) / Κουρούπης (λ, 64% υπ - 36% άριστες), Λιόνας, Μαδούρας, Πολυχρονιάδης.

Prasinanea

23/3/14

Ίκαρος Χαλκίδας - Παναθηναϊκός 64-85

Ο Παναθηναϊκός ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του στο δεύτερο ημίχρονο και επικράτησε εύκολα του Ικάρου Χαλκίδας με 64-85. Ξεκούρασε τους επιβαρυμένους ο Αλβέρτης, κορυφαίος ο Μπράμος με 16 πόντους.
Ο Παναθηναϊκός πέτυχε την 21η του νίκη στη Basket League ΟΠΑΠ, περνώντας νικηφόρα κι από τη Χαλκίδα, όπου επιβλήθηκε με 85-64 του τοπικού Ικάρου.
Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο στην επανάληψη οι "πράσινοι" έβγαλαν ενέργεια στην άμυνα και είχαν υπομονή στην επίθεση, φτάνοντας εύκολα στην τελική επικράτηση.
Ο πρωταγωνιστής
Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Μάικ Μπράμος πυροβόλησε από τα 6.75μ. πετυχαίνοντας 4/5 τρίποντα. Συνολικά τελείωσε το ματς με 16 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 3 λάθη σε λιγότερο από 27 λεπτά αγώνα (26:42'').
Ο αγώνας
Με καταιγισμό τριπόντων ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός με τους Ούκιτς, Μπράμος και Φώτση να ευστοχούν έξω από τα 6.75μ., παίρνοντας από νωρίς το προβάδισμα. Ωστόσο, το αντίπαλο δέος άκουγε στο όνομα του Γιάννη Γκαγκαλούδη ο οποίος κόντρα στην πρώην ομάδα του ξεκίνησε με 9 πόντους και 3/3 τρίποντα στο α' δεκάλεπτο. Η μεγαλύτερη διαφορά υπήρξε μετά το τρίποντο του Μπράμου που έκανε το σκορ 17-9 στο 8ο λεπτό του αγώνα, ενώ η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 19-22 σε ένα ματς που οι "πράσινοι" είχαν 5/7 δίποντα και 4/7 τρίποντα, 7 ασίστ, 9 ριμπάουντ αλλά 5 λάθη (έναντι ενός).
Η συνέχεια βρήκε τον Ίκαρο να ακολουθεί κατά πόδας τον Παναθηναϊκό και τον Γκαγκαλούδη να κρατάει την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι, φτάνοντας τους 14 πόντους (35-39). Οι "πράσινοι" σε εκείνο το σημείο έχασαν λίγο τη συγκέντρωσή τους και έτσι οι γηπεδούχοι σταδιακά ροκάνισαν τη διαφορά μειώνοντας σε 38-42. Ο Σπανός με τρίποντο ισοφάρισε στο τέλος του ημιχρόνου σε 42-42 και ξεσήκωσε τον κόσμο του Ικάρου, με τον νεαρό να ευστοχεί μετά από επιθετικό ριμπάουντ.
Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο αποφασισμένος στο παρκέ και με σερί 13-0 κατάφερε μέσα σε ένα τρίλεπτο να γυρίσει την πλάστιγγα του αγώνα υπέρ του. Ο Φώτσης με τρίποντο έγραψε το 42-55, ο Γιαπλές πήρε τάιμ άουτ και οι "πράσινοι" αισίως έφτασαν τα 9/15 τρίποντα.

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 42-42, 53-68, 64-85

Ίκαρος Χαλκίδας (Γιαπλές): Ρόμπερσον 12, Γούντολ 3, Άσκα 12, Μανωλόπουλος 8, Σάτον 4, Γκαγκαλούδης 15, Σπανός 5, Τολιόπουλος, Βουγιούκας, Ρίτσαρντς 5, Μπέμπης.
Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Χαραλαμπόπουλος, Μπράμος 16 (4/5τρ), Κάρι 5, Φώτσης 12, Ούκιτς 11 (6α), Λάσμε 10, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης, Παππάς 10, Γιάνκοβιτς 8, Ματσιούλις 5, Ράιτ 6 (5α).

 Prasinanea