24/7/10

Η φιλική ήττα απ' τη Γουέστ Χαμ, η "γενναιόδωρη" πρόταση Πατέρα για Γκαλάς, η αστεία απάντηση της διοίκησης και η μπασκετική ενίσχυση με Μάριτς - Σόφο!


 Στο δεύτερο φιλικό στην Αυστρία ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 0-1 απ' τη Γουέστ Χαμ. Ένα φιλικό που όπως λεγόταν κανονίστηκε για να συζητηθεί η περίπτωση απόκτησης του Ντα Κόστα απ' τον ΠΑΟ, με το Νιόπλια όμως να δηλώνει ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και πως ο στόπερ που θα πάρουμε θα είναι πολύ μεγάλο όνομα.
 Θα τα δούμε αυτά τις επόμενες μέρες. Στον αγώνα, ο Νιόπλιας ξεκίνησε με δύο αλλαγές σε σχέση με τη Βόλφσμπουργκ. Ο Σπυρόπουλος αντικατέστησε τον τραυματία Καντέ και ο Ρουκάβινα τον Πετρόπουλο. Το αποτέλεσμα του φιλικού έκρινε ένα ωραίο μακρινό σουτ του Χιτζλσπέργκερ στο τέλος του α' ημιχρόνου. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν "βαρύς" λόγω της βροχής και ήταν ξεκάθαρο ότι οι πράσινοι δεν είχαν την ίδια όρεξη με εκείνη του πρώτου φιλικού.
 Στο δεύτερο ημίχρονο έγιναν αρκετές αλλαγές, με το Νιόπλια να χρησιμοποιεί άλλους τρεις διεθνείς (μετά το Σπυρόπουλο) που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής στο Μουντιάλ. Νίνης, Σεϊταρίδης και Βύντρα πήραν λεπτά συμμετοχής, όπως και οι Γκαλίνοβιτς, Δημούτσος, Πετρόπουλος, Μαυρίας.
 Η κούραση και τα πολλά λάθη σημάδεψαν αυτό το ημίχρονο, με τους Άγγλους να παίρνουν τη νίκη με 1-0.
 Μόνοι αξιόλογοι του Παναθηναϊκού οι Σιμάο, Μαρίνος. Ειδικά ο Έλληνας νεαρός έπαιξε και πάλι ως αμυντικό χαφ και έδειξε ότι την έχει τη θέση.

 Οι συνθέσεις των ομάδων:

 Παναθηναϊκός: Καρνέζης (46' Γκαλίνοβιτς), Μπιάρσμιρ (46' Σεϊταρίδης), Σπυρόπουλος (61' Βύντρα), Σαριέγκι, Μελίσσης, Μαρίνος, Σιμάο, Κλέιτον (46' Νίνης), Γκάμπριελ (46' Δημούτσος), Λέτο (68' Μαυρίας), Ρουκάβινα (61' Πετρόπουλος).

 Γουέστ Χαμ: Στεχ (46' Κούρουτς), Τόμκινς, Ντα Κόστα, Γκάμπιντον (46' Κόβατς), Ιλούνγκα (62' Νταπρέλα), Πάρκερ (46' Ντάιερ), Χίτζλσπεργκερ (46' Ντιαμάντι), Νόμπλε, Φομπέρ (62' Σίαρς), Κόουλ (62' Μακ Κάρθι), Μπόα Μόρτε (62' Στάνισλας).


* Πέραν του φιλικού αγώνα, είχαμε ακόμη μία φορά γελοιότητες στα διοικητικά. Αρχικά ο Νικόλας Πατέρας έστειλε επιστολή στην ΠΑΕ κάνοντας μία "γενναιόδωρη" προσφορά για το Γκαλάς. «Δίνω 1.500.000 Ευρώ αποκλειστικά και μόνο για την απόκτηση του Γκαλάς» είπε ο πρώην πρόεδρος, για να του απαντήσει ο Τζίγκερ μέσω του Γόντικα «Δεχόμαστε τα λεφτά αλλά μόνο ως χορηγία» και να ξανααπαντήσει φυσικά ο Πατέρας με το προφανές «εγώ είπα δίνω λεφτά ΜΟΝΟ για Γκαλάς».

 Απίστευτα πράγματα γίνονται στον Παναθηναϊκό μας...

 Καταρχήν, ο Πατέρας κάνει εμφανώς -ακόμη μία- κίνηση εντυπωσιασμού. Και ίσως να την έκανε μαζί με τον άλλο που είναι γάτος σε κάτι τέτοια. Πολλοί κατηγόρησαν τον Πατέρα για αυτή την κίνηση, αναρωτώμενοι «γιατί δεν έκανε κάτι ανάλογο πέρυσι, αφού έχουμε το πρόβλημα με τον στόπερ 3 χρόνια;».
 Δεν έχουν άδικο. Όμως εγώ κοιτάω την ουσία. Η οποία λέει ότι θέλουμε έναν στόπερ εδώ και χρόνια, και μάλιστα παιχταρά. Απ' το πρώτο ράφι. Έρχεται λοιπόν κάποιος (ο οποιοσδήποτε, δεν με ενδιαφέρει) και δίνει τα λεφτά που απαιτούνται για τη σούπερ μεταγραφή. Το ότι παράλληλα αποσκοπεί στην αυτοπροβολή, προσωπικά ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΟΡΑ. Εκείνο που με νοιάζει μόνο σαν φίλο του ΠΑΟ (και θα έπρεπε να νοιάζει άπαντες), είναι το καλό της ομάδας και εν προκειμένω η αγωνιστική ενίσχυσή της. Άρα λοιπόν η κίνηση Πατέρα είναι τρομερή και προς όφελος του Παναθηναϊκού. Τα υπόλοιπα ξαναλέω, ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ. Όσο οι Πατέρας, Βγενόπουλος δεν κάνουν κακό στην ομάδα (όπως με την απίστευτη πρόταση Κανελλόπουλου του πρώτου και τα τρελά παραμύθια του δεύτερου!) και απλώς κυνηγούν τη δημόσια προβολή τους, βοηθώντας ωστόσο τον Παναθηναϊκό, προσωπικά δεν τους προσάπτω τίποτα.

 Μάλιστα επειδή δεν έχω καμία όρεξη να ασχολούμαι μαζί τους για πολύ ακόμη, θα πω ένα τελευταίο: Αν ο Πατέρας βγει και πει «Έκανα μαλακία με Κανελλόπουλο» και μαζί με Βγενό κάνουν πρόταση αγοράς της ΠΑΕ (κι όχι παπαριές), για μένα ξεγράφουν τα όποια λάθη του παρελθόντος, μας γλυτώνουν δια παντός απ' την οικογένεια και αλλάζουν οριστικά σελίδα στον ΠΑΟ. Αλλά μέχρι τότε, θα είναι κι αυτοί φταίχτες και απολογούμενοι στον βαθμό που τους αντιστοιχεί!

 Ο Τζίγκερ λοιπόν που για τους γνωστούς λόγους τσιγκουνιάς απέρριψε την πρόταση του πρώην προέδρου και αντιπρότεινε την μορφή χορηγίας! Ένα ακόμη τρικ, για να μην πει στα ίσια «ρε άντε παράτα μας, δεν θέλω τα λεφτά σου», βρίσκει τρόπους να τη βγάλει λάδι και να ρίξει τις ευθύνες της νέας σύγκρουσης αλλού. Ρε συ, μας δουλεύεις;

 Μπορεί λοιπόν να ξεκατινιάστηκαν για πολλοστή φορά, αλλά από αυτή τη κόντρα ο Τζίγκερ είναι εκ νέου με την πλάτη στον τοίχο. Είναι αναγκασμένος να πάρει έναν απ' τους ακόλουθους 2 δρόμους: Είτε 1) να βάλει από μόνος του το ποσό που χρειάζεται για Γκαλάς και να κάνει τη σούπερ μεταγραφή, είτε 2) να πάρει κάποιον άλλο σούπερ στόπερ, π.χ. Μαρτσένα. 


 Ο κόσμος περιμένει τον στόπερ εδώ και 3 χρόνια. Δεν πάει άλλο. Πρέπει να τον φέρει... χθες! Και μάλιστα έναν παίχτη μεγάλης κλάσης. Χάθηκαν ήδη Μπορντόν, Κρις μεταξύ άλλων. Αν χαθούν και Γκαλάς, Μαρτσένα και πάρει κάποιον... δεύτερης διαλογής ο κόσμος θα εξαγριωθεί. Είναι το μόνο σίγουρο. Και θα έχει κάθε δίκαιο..!

 * Στο μπάσκετ, που όλα αυτά τα χρόνια μας έχει χαρίσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ και μας γέμιζε με χαρές όταν οι πίκρες του ποδοσφαίρου ήταν πολλές και συνεχείς, οι Γιαννακόπουλοι είναι αποφασισμένοι, ακόμη και φέτος με τις οικονομικές δυσκολίες να κάνουν τον Παναθηναϊκό Γίγαντα. Μετά τις ανανεώσεις (μην το ξεχνάμε, ήταν μεγάλη υπόθεση!) και τις έως τώρα μεταγραφές, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται μία ανάσα από το Μάριτς, αλλά και το Σχορτσιανίτη! Ο Ομπράντοβιτς που είχε παγώσει τις υπογραφές του Σόφο, θέλει να κλείσει πρώτα τον Μάριτς και μετά δεν αποκλείεται να πάρει και τον Έλληνα σέντερ. Μιλάμε ότι δημιουργείται η πιο δυνατή φροντ λάιν εδώ και πολλά χρόνια: Μάριτς, Μπατίστ, Σόφο, Βουγιούκας, Καϊμακόγλου, Τσαρτσαρής, Σερμαντίνι + τους νεαρούς Μπόγρη και Φανσέκας!
Μένει να δούμε τί θα γίνει με Σάρας, αλλά και τη φημολογούμενη «βόμβα» σε θέση 1-2.

* Στον επόμενο μήνα θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Ας ελπίσουμε ότι θα γίνουν σωστές κινήσεις, ώστε ο Παναθηναϊκός να δυναμωθεί για τη νέα σεζόν ΠΑΝΤΟΥ. Και παράλληλα ας κάνουμε και τις προσευχές μας για τον Ερασιτέχνη που διαλύεται μέρα με τη μέρα...

20/7/10

Πολυ καλή εμφάνιση και νίκη του Παναθηναϊκού με 3-1 επί της Βόλφσμπουργκ


 Πολύ καλός παρουσιάστηκε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο του φιλικό επί Αυστριακού εδάφους. Χωρίς όλους τους διεθνείς οι πράσινοι επικράτησαν 3-1 της Βόλφσμπουργκ (που επίσης είχε απουσίες) και μπορεί να μην εντυπωσίασαν με την απόδοσή τους, ωστόσο έδειξαν να βρίσκονται σε εξαιρετική φυσική κατάσταση αφού έτρεχαν και πίεζαν ψηλά σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Προσωπικά είχα να το δω αυτό πολλά καλοκαίρια στην ομάδα μας!

 Ο Νιόπλιας ξεκίνησε με το αναμενόμενο 4-2-3-1, με Καρνέζη στο τέρμα, Μπιάρσμιρ, Μελίσση, Σαριέγκι, Καντέ στην άμυνα, Μαρίνο, Σιμάο αμυντικά χαφ και Γκάμπριελ, Κλέιτον, Λέτο πίσω από τον προωθημένο Ρουκάβινα.

 Η συνεχής πίεση από την αρχή του αγώνα ήταν και το "μυστικό" της αναμέτρησης. Οι παίχτες του Παναθηναϊκού έτρεχαν πολύ και πίεζαν τους Γερμανούς με αποτέλεσμα να κερδίζουν πολλές φορές τη μπάλα και να φτάνουν στην αντίπαλη περιοχή. Μόλις στο 8΄ο Γκάμπριελ με ωραία ενέργεια και δυνατό σουτ έκανε το 1-0. Πραγματικά κρίμα για αυτόν τον παίχτη, που δείχνει ότι ξέρει μπάλα, έχει την ντρίμπλα, αλλά τι να τον κάνεις που χάνει τη θέση του, που κάνει χαβαλέ κλπ..
 Ο Λέτο έκανε πολλές ενέργειες από την πλευρά του, ενώ ο Σιμάο ήταν ο... γνωστός Σιμάο που έκοβε τα πάντα στο κέντρο!
 Πριν το ημίωρο, όπως ήταν λογικό ο Παναθηναϊκός έριξε το ρυθμό, αφού οι παίχτες προέρχονται από το πρώτο στάδιο προετοιμασίας και δεν έχουν παιχνίδια στα πόδια τους. Οι Γερμανοί που βρίσκονται σε μεγαλύτερο επίπεδο ετοιμότητας βγήκαν μπροστά και ισοφάρισαν στο 39' όταν ο Ντετζαγκά βγήκε μόνος του στην πλάτη της άμυνας (σέντερ μπακ και δεξί μπακ δεν υπήρχαν...) και πλάσαρε σωστά για το 1-1.
 Στην επανάληψη ένα απίθανο αυτογκόλ του σκόρερ Ντετζαγκά έκανε το 2-1 για τον Παναθηναϊκό στο 59' και ο Νιόπλιας πέρασε τους Ρουκάβινα, Μαυρία, Δημούτσο αντί των Λέτο, Κλέιτον, Γκάμπριελ. Μάλιστα και οι τρεις τα πήγαν πολύ καλά. Ο Ρουκάβινα έκανε το 3-1 στο 67' με ωραία ατομική ενέργεια, κίνηση στον αέρα και διπλή κεφαλιά, ο Μαυρίας κέρδισε πέναλτι στο 70' αλλά ο Ρουκάβινα αστόχησε, ενώ στο 76' και πάλι ο Κροάτης μπήκε ωραία στην περιοχή αλλά καθυστέρησε και δεν σούταρε αλλά έδωσε λάθος πάσα στον Σταμπολζίεφ, που είχε αλλάξει τον Πετρόπουλο.
 Στο 85' μπήκαν και οι Μαχλελής, Λαγός, Φέτσης αντί των Μπιάρσμιρ, Μαρίνου, Σιμάο.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Παναθηναϊκός: Καρνέζης(46' Γκαλίνοβιτς), Μπιάρσμιρ(85' Μαχλελής), Καντέ, Σαριέγκι, Μελίσσης, Σιμάο(85' Φέτσης), Μαρίνος(85' Λαγός), Γκάμπριελ, Λέτο(59' Ρουκάβινα), Κλέιτον(59' Δημούτσος) Πετρόπουλος(65' Σταμπολζίεφ).
 

 Βόλφσμπουργκ: Χιτς (46΄Λεντς), Τζόνσον, Μάντλουνγκ, Μπαρτζάλι (82' Σίντζιλορτς), Σάφερ, Ρίτερ, Σίσερο, Ζιανί (65' Εσβαϊν), Ντετζαγκά (66' Κάλενμπεργκ), Μάτζουκιτς, Τζέκο.

 * Πολύ μου άρεσε το συνεχές πρέσινγκ και γενικά η πρώτη εμφάνιση της ομάδας χωρίς τους διεθνείς. Μεγάλο ταλέντο ο 16χρονος Μαυρίας, ενώ ο Ρουκάβινα έχω ξαναπεί ότι ξέρει πολύ μπάλα. Απλά θέλει να μην φοβάται να βάζει τα πόδια του στις φάσεις και να παίζει πιο δυνατά. Μη φύγει αυτός ο παίχτης και μετά ψάχνουμε για δεύτερο επιθετικό. Κλέιτον και Γκάμπριελ ξέρουν μπάλα αλλά δεν είναι σοβαροί. Ο Σαριέγκι κι ο Μπιάρσμιρ νομίζω ότι είναι λίγοι, όπως και ο Πετρόπουλος που δείχνει ότι δεν κάνει..
 Επόμενο φιλικό με τη Γουέστ Χαμ την Παρασκευή.

Τόσο καιρό με το Μουντιάλ δεν έγραψα τίποτα για τον Παναθηναϊκό, οπότε ας δούμε τι έχει συμβεί ως τώρα σε διοικητικό - μεταγραφικό επίπεδο σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και ερασιτέχνη.


 Στο ποδόσφαιρο ο νταμπλούχος Παναθηναϊκός βρίσκεται στην Αυστρία για το 2ο μέρος της προετοιμασίας του. Απόψε μάλιστα δίνει και το πρώτο φιλικό επί αυστριακού εδάφους με τη Βόλφσμπουργκ στις 20:05. Ο Νιόπλιας δεν θα έχει στη διάθεσή του τους διεθνείς και θα χρησιμοποιήσει κάποιους παίχτες που δεν υπολογίζονται ή κάποια νέα παιδιά. Θα ακολουθήσουν τα φιλικά με Γουέστ Χαμ, Μάιντζ, Μίλαν και Ίντερ.

 Ο Παναθηναϊκός ως τώρα έχει κάνει δύο μεταγραφές. Πήρε τον Σίντνεϊ Γκοβού απ' τη Λυών, μία σούπερ μεταγραφή που ενισχύει κατά πολύ την ομάδα και πριν από λίγο συμφώνησε με τη Μπόχουμ για τον Φερνάντες. Ένας πολύ καλός τερματοφύλακας που θα είναι εξαιρετικό μπακ απ του Τζόρβα. Μάλιστα τις επόμενες ώρες αναμένεται να υπογράψει και ο Γουιλιάμ Γκαλάς που μένει ελεύθερος απ' την Άρσεναλ ή ο Κρις που επίσης μένει ελεύθερος απ' τη Λυών. Εγώ προτιμώ Γκαλάς. Μία ακόμη σούπερ κίνηση, για μένα σημαντικότερη απ' του Γκοβού, που επιτέλους θα δυναμώσει την άμυνα, μία θέση που ο Παναθηναϊκός πονάει πολύ τα τελευταία χρόνια. Αν όλα πάνε καλά και με τον Γκαλάς ή έστω τον Κρις (δε γίνεται να χαθούν κι οι 2, αν και αφού μπορούμε μακάρι να παίρναμε και τους 2), αρκεί μετά να μην πουληθεί κάποιος απ' τους μεγάλους παίχτες μας (Σισέ, Σίλβα, Νίνης, Λέτο) και ο Παναθηναϊκός θα είναι πανίσχυρος του χρόνου για να κρατήσει τα πρωτεία στην Ελλάδα και για την υπέρβαση στην Ευρώπη. Και βέβαια αν προχωρήσει και σε ακόμη μία μεταγραφή (κεντρικού μέσου ή επιθετικού) τότε τα πράγματα θα είναι ακόμη καλύτερα. Τέλος, αναμένεται τις επόμενες ώρες να τελειώσει και το θέμα με τον Ιωαννίδη του Ηρακλή, με τον Παναθηναϊκό να περιμένει απλώς να μείνει ελεύθερος ο αριστερός μπακ-χαφ που θα αποτελέσει καλό μπακ απ του Σπυρόπουλου.

 Παράλληλα μένει να δούμε τι θα γίνουν οι δανεικοί, που επέστρεψαν στην Παιανία, όμως δεν υπολογίζονται από τον προπονητή. Εδώ πρέπει ο Φρέιτας να δείξει τη μαγκιά του και να καταφέρει κάποιο καλό deal για να γλυτώσουμε άχρηστους παίχτες, αλλά και τα συμβόλαια τους.

  Διοικητικά πάλι, ο Παναθηναϊκός δεν λέει να ησυχάσει. Ολόκληρη φασαρία έγινε, αλλά ο Βγενόπουλος από τη μία και οι Βαρδινογιάννηδες από την άλλη έδειξαν το ίδιο ασόβαροι. Ο πρώτος δεν ήθελε να δώσει λεφτά στον ιδιοκτήτη (και πώς θα αγοράσεις την ΠΑΕ ρε μάγκα, πληρώνοντας τον περιπτερά;) και ο δεύτερος δεν ήθελε να πουλήσει γενικά αλλά και ειδικά στον Βγενόπουλο. Τα πράγματα δείχνουν ότι είναι θέμα χρόνου να απαλλαχθούμε όλοι εμείς και ο Παναθηναϊκός ο ίδιος από την οικογένεια, αλλά τα ερωτήματα είναι δύο:

 1ον) πόσος χρόνος θα χρειαστεί και 2ον) τι παιχνίδια θα παιχτούν εκατέρωθεν στην πλάτη του Συλλόγου για να γίνει τελικά το deal που θα εξυπηρετεί και τις δύο πλευρές.

 Προσωπικά μπορεί -όπως και οι περισσότεροι φίλοι του Παναθηναϊκού- να επιθυμώ να φύγει ο Τζίγκερ, αλλά η στάση των Βγενόπουλου/Πατέρα με απογοήτευσε. Αν θέλουμε να δούμε καθαρά τι συνέβη, ο Βγενόπουλος (μαζί με τον Πατέρα) ήθελε απ' την αρχή -και εξακολουθεί να θέλει- αναμφισβήτητα να αγοράσει σχεδόν τσάμπα την ΠΑΕ. Όταν ο Τζίγκερ με τα ηλίθια χρονικά όρια που έβαζε και τις προφάσεις που έβρισκε για να μην παραδεχτεί ότι ΔΕΝ θέλει να πουλήσει, άρχισε ο πόλεμος. Ο οποίος συνεχίστηκε σε βάρος ΜΟΝΟ του ΠΑΟ μας, όταν Πατέρας, Βγενό τόλμησαν να προτείνουν για πρόεδρο της Superleague τον αλήτη τον Θανάση Κανελόπουλο!
 Πλέον είναι δεδομένο ότι θα συνεχίσουν τον μεταξύ τους πόλεμο και ας ελπίσουμε ότι ο μεγαλύτερος ελληνικός Σύλλογος δεν θα βγει κατά πολύ ζημιωμένος από όλη αυτή την ιστορία. Γιατί ρε παιδιά, αν είναι να διαλυθεί ο ΠΑΟ για να πουλήσουν και να ξεκουμπιστούν οι Βαρδη/δες, λυπάμαι, αλλά δεν μου αρέσει καθόλου σα λύση...


 Στο μπάσκετ είχαμε ένα από τα πιο δύσκολα καλοκαίρια των τελευταίων ετών. Πάρα πολλά συμβόλαια έληγαν φέτος με κυριότερο αυτό του Ομπράντοβιτς. Ο Κόουτς όμως ανανέωσε πρώτος και καλύτερος με τον Θανασάρα να κάνει τη σχετική ανακοίνωση στη φιέστα τίτλου στο ΟΑΚΑ.
 Ο κορυφαίος προπονητής που πέρασε ποτέ απ' την Ελλάδα ζήτησε απ' τη διοίκηση να ανανεώσει και τα συμβόλαια των παιχταράδων μας. Ο αχηγός, Δημήτρης Διαμαντίδης υπέγραψε μέσα σε 5' και ακολούθησε η προφορική συμφωνία για τις ανανεώσεις των Νίκολας και Μπατίστ που έγιναν πράξεις λίγο αργότερα. Είχαμε όμως και δύο απώλειες. Ο Νίκολα Πέκοβιτς έκανε το μεγάλο άλμα για το NBA (κατά τη γνώμη βιάστηκε, νομίζω ότι καλύτερα θα ήταν να πήγαινε του χρόνου). Παιχταράς ο Πέκο, απ' τα καλύτερα σέντερ στην Ευρώπη, μακάρι να πετύχει στη Μινεσότα με τους Τίμπεργουλβς. Η δεύτερη απώλεια ήταν και το πολύκροτο θρίλερ του καλοκαιριού. Ο αχάριστος και φραγκοφονιάς Βασίλης Σπανούλης πούλησε τα πάντα και τους πάντες για 400000 παραπάνω και πήγε στο βρωμολίμανο. Ήδη με τις πρώτες δηλώσεις ως παίχτης του ΟΣΦΠ έδειξε τον σκατοχαρακτήρα του και έγινε ακόμη περισσότερο ξεφτίλας.
 Φυσικά οι Γιαννακόπουλοι δεν θα άφηναν έτσι την ομάδα και ήδη έφεραν τους Βουγιούκα και Καϊμακόγλου και σήμερα ανακοινώθηκε και ο Σάτο. Ο 29χρονος παιχταράς της Σιένα και MVP των φετινών τελικών παίζει στις θέσεις 2, 3 και είναι εκπληκτικός επιθετικά και αμυντικά, κάτι σπάνιο για τις θέσεις αυτές. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται κοντά και στον Σχορτσιανίτη, που προσωπικά δεν μου αρέσει, ακόμη και με την προοπτική του να δουλέψει με τον μέγα Ζέλικο. Πάντως είναι πολύ πιθανό ο πρόεδρος να κάνει το μεγάλο «μπαμ» είτε στη θέση 5 (αν τελικά δεν πάρει το Σόφο) είτε στη θέση 1. Να δούμε τι μεταγραφή θα είναι αυτή και βάζουμε πλώρη για τη φετινή Ευρωλίγκα!


 Τέλος, στον ερασιτέχνη τα πράγματα δυστυχώς είναι πολύ άσχημα. Ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός βουλιάζει και οι υπεύθυνοι καλούνται να πάρουν θέση ΤΩΡΑ και να τον σώσουν. Οι κάθε λογής "σωτήρες", "εφοπλιστές", "βαρώνοι", "παράγοντες" και δεν ξέρω γω τι άλλο πρέπει να ΜΗΝ αφήσουν τον ερασιτέχνη να βαρέσει διάλυση.
Στη συνέλευση - παρωδία του ερασιτέχνη ο Μιχάλης Κίτσιος ανανέωσε τη θητεία του ως πρόεδρος με ελάχιστους παράγοντες να δίνουν το παρών. Στο βόλεϊ των ανδρών ευτυχώς ανανέωσε ο Στέλιος Καζάζης, αλλά ένας -αποδεδειγμένα- Παναθηναϊκός προπονητής δεν αρκεί. Οι Αγκάμεζ, Σαμικά, Ζαγκούμνι έφυγαν και χάθηκε και ο Φιλίποφ. Ανανέωσαν οι Πανταλέων, Σμαραγδής, Παπαδημητρίου, Μηνούδης, Ντονάς, Ψάρρας και πήραμε το Γκενς, τον πασαδόρο του Πανελληνίου, ενώ είμαστε κοντά στον Ιορντάνοφ. Μία πολύ καλή μεταγραφή που θα είχε κλείσει αν δεν υπήρχαν τα οικονομικά - διοικητικά προβλήματα.

 Στο βόλεϊ των γυναικών, ένα από τα πιο πετυχημένα τμήματα του Συλλόγου, ο έφορος της ομάδας, Βασίλης Πιστιόλης, έστειλε επιστολή με τη οποία γνωστοποίησε την αποχώρησή του ύστερα από 8 χρόνια γεμάτα επιτυχίες και τίτλους. 6 πρωταθλήματα, 5 κύπελλα και έναν τελικό Challenge Cup. Ακόμη έφυγε για οικογενειακούς λόγους ο προπονητής Τάκης Φλώρος και εγκατέλειψαν την ενεργό δράση η αρχηγάρα Ρούξι Ντουμιτρέσκου και η Ελευθερία Χατζηνίκου. Πολλά τα κενά λοιπόν, από τον πρόεδρο, τον προπονητή και μετά τις ξένες παίχτριες της ομάδας και τις όποιες μεταγραφές γίνουν...

 Στο μπάσκετ γυναικών ο προπονητής Γιάννης Γερεουδάκης ανανέωσε, όπως και οι Χαλιβελάκη, Πανταζή και Ζικυρίδου. Αποκτήθηκαν οι Βλάνη, Παντέλη και Σπίνου, ενώ εκκρεμούν ακόμη περιπτώσεις ανανεώσεων (Χριστοφοράκη) και φυσικά των ξένων παιχτριών για να συμπληρωθεί το ρόστερ, με κινήσεις από τον έφορο του τμήματος Ηλία Μιχαλαριά σε συνεργασία με το προπονητή.

 Απαράδεκτη ήταν η συμπεριφορά των υπευθύνων απέναντι στη αρχηγό Νένα Νικολαΐδου και ο τρόπος αποχώρησής της από την ομάδα, όπως έγινε και με την Ξάνθου.

 Στο πόλο των ανδρών υπάρχει στασιμότητα και ο σχεδιασμός της νέας σεζόν βρίσκεται στον αέρα, όπως και σε πολλά από τα υπόλοιπα τμήματα..

 Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός νοσεί σοβαρά και ξαναλέω, οι υπεύθυνοι οφείλουν να τον βοηθήσουν εδώ και τώρα.