19/6/10

4ος όμιλος, 2η αγωνιστική: Γερμανία - Σερβία 0-1, Γκάνα - Αυστραλία 1-1


 Στο πρώτο χρονικά ματς της 2ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου που διεξήχθει χθες το μεσημέρι στο "Νέλσον Μαντέλα Μπέι Στέιντιουμ" του Πορτ Ελίζαμπεθ η Σερβία έβαλε φωτιά στον όμιλο με την μεγάλη νίκη της επί της Γερμανίας με 0-1.
 Αυτή ήταν και η πρώτη ήττα για τους Γερμανούς σε φάση ομίλων σε Μουντιάλ από το 1986, αλλά ήταν μία ήττα που δεν άξιζαν σε καμία περίπτωση. Προσωπικά μπορεί να χάρηκα γιατί αφενός δεν πάω τους Γερμανούς και αφετέρου γιατί η Σερβία (μαζί με το Μεξικό) ήταν η επιλογή μου για την έκπληξη της διοργάνωσης. Ωστόσο η αποβολή με απευθείας κόκκινη κάρτα στον Κλόζε ήταν πολύ άδικη και ήρθε μόλις στο 37'.
 Παρά το γεγονός όμως ότι οι Γερμανοί συνέχισαν με 10 παίχτες και ότι οι Σέρβοι άνοιξαν το σκορ ένα λεπτό μετά, στο 38' με τον Γιοβάνοβιτς, η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ ήταν αυτή που πίεσε και έχασε πολλές ευκαιρίες για να φτάσει στην ισοφάριση. Αρχικά ήταν το δοκάρι του Κεντίρα στο 45' και στη συνέχεια το χαμένο πέναλτι του Ποντόλσκι στο 60' (ηλίθιο χέρι του Βίντιτς, όμοια φάση με τον Κουζμάνοβιτς στο πρώτο ματς των Σέρβων!) και ακόμη οι 7-8 ευκαιρίες για γκολ του Ποντόλσκι, ο οποίος ανέλαβε σχεδόν όλες τις επιθετικές ενέργειες των Γερμανών και αποδείχθηκε μοιραίος παίχτης για την "Νασιονάλμανσάφτ".
 Οι Σέρβοι δεν ήταν καλοί για δεύτερο σερί ματς, όμως πλέον κερδίζοντας απλώς την Αυστραλία την τελευταία αγωνιστική προκρίνονται στους "16"...

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Φρίντριχ, Κεντίρα, Σβάινσταϊγκερ, Οζίλ (71' Μαρίν), Ποντόλσκι, Κλόζε, Μίλερ (70' Κακάου), Μπάντστουμπερ (78' Γκόμεζ), Λαμ, Μέρτεσακερ.

 Σερβία (Ράντομιρ Άντιτς): Στοΐκοβιτς, Κολάροβ, Βίντιτς, Ιβάνοβιτς, Στάνκοβιτς, Γιοβάνοβιτς (79' Λάζοβιτς), Ζίγκιτς, Κράσιτς, Νίνκοβιτς (70' Κάτσαρ), Σούμποτιτς, Κουζμάνοβιτς (75' Πέτροβιτς).


 Στο δεύτερο ματς του ομίλου, που τελείωσε πριν από λίγο, στο "Ρόγιαλ Μπάφοκενγκ Στέιντιουμ" του Ρούστενμπουργκ Γκάνα και Αυστραλία έμειναν στο 1-1 αποτέλεσμα που μάλλον στέλνει στην επόμενη φάση Γερμανία και Σερβία.
 Οι Γκανέζοι πάντως έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία να πάρουν το ματς μιας και έπαιζαν με παίχτη παραπάνω από το 24' του αγώνα. Η Αυστραλία είχε ανοίξει νωρίς το σκορ, όταν στο 11' ο Μπρεσιάνο εκτέλεσε φάουλ, ο Κίνγκστον έκανε ακόμη μία γκάφα αφού δεν μπλόκαρε τη μπάλα και ο Χόλμαν εκμεταλλεύτηκε το λάθος του γκολκίπερ της Γκάνας για το 0-1. Ωστόσο ο Χάρι Κιούελ στο 24' έκανε χέρι πάνω στη γραμμή του τέρματος, ο Ιταλός ρέφερι Ρομπέρτο Ροζέτι -από τους καλύτερους στον κόσμο- έδωσε το πέναλτι και απέβαλε τον Αυστραλό επιθετικό. Ο Γκιάν ισοφάρισε 1-1, σκοράροντας ξανά με πέναλτι μετά την πρεμιέρα με τη Σερβία, αλλά από κει και πέρα η ομάδα του Μίλοβαν Ράγεβατς δεν απείλησε καθόλου τους Αυστραλούς φανερώνοντας χτυπητές αδυναμίες στην επίθεση. Για δεύτερο σερί ματς η Γκάνα σκοράρει μόνο με πέναλτι και αυτό θα πρέπει να ανησυχήσει τον προπονητή των Αφρικανών. Από την άλλη πλευρά η Αυστραλία, αν και με 10 παίχτες, βγήκε μπροστά και είχε τη σημαντικότερη ευκαιρία στο ματς για να φτάσει εκείνη στη νίκη και να έχει περισσότερες ελπίδες πρόκρισης.
 Πλέον η Γκάνα μπορεί να προηγείται στον όμιλο με 4 βαθμούς αλλά παίζει με την Γερμανία. Γερμανοί και Σέρβοι έχουν από 3, με τους Γερμανούς να έχουν το πάνω χέρι στην ισοβαθμία, ενώ η Αυστραλία έχει 1 βαθμό και θα ψάξει το τρίποντο με τους Σέρβους.
 Προσωπικά βλέπω εύκολες νίκες τόσο των Γερμανών όσο και των Σέρβων, και θα είναι οι δυο τους που θα προκριθούν στους "16".

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Γκάνα (Μίλοβαν Ράγεβατς): Κίνγκσον, Σαρπέι, Γκιάν, Πέινσιλ, Ανάν, Μενσά, Ταγκόε (56' Ογούσου-Αμπέγε), Αγιού, Άντι, Ασαμόα (77' Μουντάρι), Πρινς-Μπόατενγκ (87' Αμόα).

 Αυστραλία (Τιμ Φέρμπεεκ): Σβάρτσερ, Νιλ, Μουρ, Κούλινα, Έμερτον, Γουίλκσιρ (84' Ρουκάβιτσα), Κιούελ, Χόλμαν (68' Κένεντι), Βαλέρι, Κάρνεϊ, Μπρεσιάνο (66' Τσίπερφιλντ).


Δεν υπάρχουν σχόλια: