5/1/13

Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός 1-2, το ψάρι βρωμάει απ' το κεφάλι. Αδιόρθωτο χάλι, καμία ελπίδα...

Προδομένος από τα ατομικά λάθη του Μπουμσόνγκ, ο Παναθηναϊκός μπήκε με το αριστερό στο 2013, χάνοντας 1-2 από τον Λεβαδειακό στο "Σπύρος Λούης". Ο Τοτσέ το γκολ, αποδοκιμασίες στο τέλος από τον κόσμο του Τριφυλλιού.
Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο άρχισε το 2013 για τον Παναθηναϊκό, αφού σε ένα ματς που τίποτα δεν το προμήνυε, ηττήθηκε 1-2 από τον Λεβαδειακό στο "Σπύρος Λούης". Τίποτα δεν το προμήνυε, γιατί ήταν ανώτερος, έχανε ευκαιρίες ακόμα και στο 1-1 και γενικότερα, έδειξε διάθεση να παίξει καλό ποδόσφαιρο, παρά την τεταμένη ατμόσφαιρα...
Ο Παναθηναϊκός έχει να αντιμετωπίσει τα οικονομικά του προβλήματα και αυτά φαίνεται πως έχουν δημιουργήσει ένα τεράστιο μαύρο σύννεφο πάνω από την Παιανία... Το γκολ του Τοτσέ και η απόδοση των πράσινων, συνηγορούσαν προς ένα εύκολο Σαββατόβραδο, όμως ο Μπουμσόνγκ είχε αντίθετη άποψη. Με δύο τραγικά λάθη, για ένα στόπερ της εμπειρίας και της ποιότητας του, έδωσε δύο γκολ στον Λεβαδειακό και εγκατέστησε την γκρίνια στο πράσινο στρατόπεδο.
Ταλαιπωρημένος από την κακή εικόνα της ομάδας και τα αρνητικά αποτελέσματα, στο τελευταίο δεκάλεπτο ο κόσμος δεν άντεξε και αποδοκίμασε έντονα τους ποδοσφαιριστές του Χουάν Ρότσα. Η προσέλευση μόλις 3.000 θεατών δείχνει την ψυχολογία τους, ωστόσο η νέα εντός έδρας ήττα χειροτέρεψε ακόμα περισσότερο την κατάσταση.
Ο Χουάν Ρότσα και οι ποδοσφαιριστές του είναι υποχρεωμένοι να συγκεντρώσουν όσα ψυχικά αποθέματα διαθέτουν και να το παλέψουν. Όλα δείχνουν ότι τους έχει πάρει από κάτω για τα καλά, αλλά αποτελούν μέλη του Παναθηναϊκού και πρέπει να αντιδράσουν. Χρόνος δεν υπάρχει, ο Πλατανιάς και το Κύπελλο περιμένουν και είναι ένας στόχος που δεν πρέπει να χαθεί...
Το τσαφ του Μπουμσόνγκ
Για τους γνωστούς λόγους, ο Χουάν Ρότσα άφησε εκτός αποστολής τους Βύντρα και Χριστοδουλόπουλο... Στην ενδεκαδα, άρχισαν οι Καρνέζης, Μπουμσονγκ, Πίντο, Σεϊταρίδη, Σπυρόπουλο, Ζέκα, Βιτόλο, Σισοκό, Κουίνσι, Μαυρία, Τοτσέ.
Το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε με τις δύο ομάδες να προσέχουν τα νώτα τους και να προσπαθούν να κερδίσουν τη μεσαία γραμμή. Αυτός ο οποίος απείλησε για πρώτη φορά στο 11' και ευτύχησε να προηγηθεί. Ο Βιτόλο έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Τοτσέ πρόλαβε την έξοδο του Κυριακίδη και με δεύτερη κεφαλιά σε κενή εστία, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Ο Λεβαδειακός εμφανίστηκε επιθετικά στο 16', αλλά το σουτ του Ροζέριο, μπλόκαρε εύκολα ο Καρνέζης. Δύο λεπτά αργότερα, μία κάθετη πάσα του Κουίνσι έκοψε ο Μουλόπουλος, προτού ο Τοτσέ γίνει αποδέκτης και βγει τετ α τετ.
Ο χρόνος κυλούσε χωρίς ευκαιρία για καμία από τις δυο ομάδες, μέχρι το 31'. Ο Σισοκό εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο Ζέκα στο δεύτερο δοκάρι ήταν μόνος του, αλλά άργησε και έδωσε την ευκαιρία στον Ζησόπουλο με τάκλιν να του στερήσει το γκολ. Στο 36' ο Σεϊταρίδης έκανε τη σέντρα, ο Τοτσέ έκανε την κεφαλιά και ο Κυριακίδης απέκρουσε με γροθιές.
Στο 38' ο Λεβαδειακός ισοφάρισε από το πουθενά, ενώ δεν είχε κάποια επικίνδυνη στιγμή. Από ένα γέμισμα, ο Μπουμσόνγκ επιχείρησε να γυρίσει τη μπάλα στον Καρνέζη, η πάσα του ήταν αδύναμη και ο Βασιλείου το αξιοποίησε, "εκτελώντας" τον πράσινο γκολκίπερ στο τετ α τετ. Στο 40' ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία, αλλά αντί ο Κουίνσι να σουτάρει από το ημικύκλιο, προτίμησε την πάσα και κόπηκε.
Τσαφ, μέρος δεύτερο
Ο Παναθηναϊκός άρχισε το δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγή και έδειξε διάθεση να πιέσει ψηλά, για να πετύχει ένα δεύτερο γκολ. Στο 53' ο Μαυρίας έκανε τη χαμηλή σέντρα και ο Λισγάρας στην προσπάθεια του να κόψει, παρά λίγο να πετύχει αυτογκόλ. Στο κόρνερ ο Μπουμσόνγκ για λίγο δεν βρήκε τη μπάλα εξ' επαφής, ενώ στη συνέχεια το σουτ του Κουίνσι πέρασε λίγο άουτ.
Η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 55', όταν ο Σπυρόπουλος έκανε εξαιρετική σέντρα, αλλά η κεφαλιά του αφύλακτου Σισοκό πέρασε άουτ. Ο Τοτσέ είχε δύο καλές στιγμές, η πρώτη στο 62' από σέντρα του Σπυρόπουλου και η δεύτερη στο 67' από σέντρα του Σεϊταρίδη. Στο 70' ο Ισπανός εκτέλεσε φάουλ και ο Κυριακίδης απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ. Στο 74' ο Μπαρμπαρούσης αντικατέστησε τον Μαυρία.
Ο Λεβαδειακός απείλησε πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος στο 74', αλλά το διαγώνιο σουτ του Βασιλείου απέκρουσε ο Καρνεζης. Ο αρνητικός πρωταγωνιστής της βραδιάς, ο Μπουμσόνγκ, υπέπεσε σε δεύτερο μοιραίο λάθος στο 75'... Έχασε τη μπάλα έξω από την περιοχή, ο Ακόστα την πήρε και πάσαρε στο πέναλτι, όπου ο Βασιλείου με προβολή "νίκησε" ξανά τον Καρνέζη.
Τα ατομικά λάθη συνεχίστηκαν και στο 82', ο Βιτόλο γύρισε λάθος τη μπάλα, ο Βασιλείου επωφελήθηκε, αλλά αυτή τη φορά σούταρε άουτ. Η δεύτερη κίνηση του Ρότσα ήρθε στο 85', με τον Φορναρόλι να αντικαθιστά τον Κουίνσι. Η μοναδική καλή πράσινη στιγμή στο τελευταίο τέταρτο ήρθε από μια κεφλαιά του Μπουμσόνγκ στο 86'. Ένα πλασέ του Φορναρόλι στο 85' δεν ήταν κάτι σοβαρό και η νίκη του Λεβαδειακού ήρθε με το τελευταίο σφύριγμα του Στυλιάρα.

Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Πίντο, Μπουμσόνγκ, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκό, Μαυρίας (74' Μπαρμπαρούσης), Κουίνσι (85' Φορναρόλι), Τοτσέ.
Λεβαδειακός: Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Κόρμπος, Ροζέριο, Πόι (72' Ακόστα), Βασιλείου (88' Κουτσόπουλος), Ζησόπουλος, Γεωργίου, Λισγάρας, Μεντύ, Ρομέου (46' Μαχαιρίτσας).

Από prasinanea

*  Ειλικρινά δεν έχω την παραμικρή διάθεση να σχολιάζω άλλο αυτήν την αρρώστια. Ωραίος ο Ρότσα στην αρχή, αλλά σιγά σιγά βλέπουμε ξανά το τραγικό πρόσωπο μιας βαριά άρρωστης ομάδας και καταλαβαίνουμε ότι αφενός δεν μπορεί να φταίει για αυτό το χάλι ο κάθε Φερέιρα και αφετέρου ότι το ψάρι βρωμάει απ' το κεφάλι. Απ' τη μία οι άφαντοι πουράτοι και απ' την άλλη ο παρκαδόρος μεγαλομέτοχος με τους μπροστινούς έχουν αφήσει τον Παναθηναϊκό στο απόλυτο χάος. Περαστικά μας και καλή δύναμη...

4/1/13

Τέλος το παραμύθι με τον Πρίγκιπα (και πολύ τράβηξε). Ξεμπροστιάστε τώρα κάθε γελοίο μπροστινό και πισινό!

 

 Τέλος έλαβε το πριγκιπικό παραμύθι στον Παναθηναϊκό το μεσημέρι της 4ης Ιανουαρίου 2013, μετά από 16 κωμικοτραγικούς μήνες, στη διάρκεια των οποίων "κάποιος" Βλάσης Τσάκας διέσυρε ανενόχλητος και κατ' εξακολούθηση τη μεγαλύτερη ελληνική ομάδα. 

 Από το Σεπτέμβριο του 2011, όταν και πρωτοακούσαμε για Πρίγκιπες, Σαουδάραβες, Πριγκίπισσες κι ένα σωρό άλλα αστεία (όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια) έως πριν από λίγες ώρες, ο Παναθηναϊκός βρισκόταν σε έναν παραμυθένιο κόσμο, ολότελα μακρινό βέβαια από την ωμή πραγματικότητα.

 Πολλοί ήταν εκείνοι, οι οποίοι στην αρχή γελούσαν με τον Τσάκα και τον κορόιδευαν εξαιτίας της εμφάνισής του. Προσωπικά είχα αντιτεθεί σε κάτι τέτοιο, καθώς πρόκειται για ρατσιστική, αναίτια επίθεση λες και όλοι οι άνθρωποι είναι ή πρέπει να είναι μοντέλα. 
 Ωστόσο, κάποιοι άλλοι εστίασαν στο χαρακτήρα του εν λόγω «κυρίου», ο οποίος φυσικά εξ αρχής θύμιζε λαμόγιο, ενώ όσο περνούσε ο καιρός μαθαίναμε για το ποιόν του, την ιστορία του, αλλά ακούγαμε και τον ίδιο «εγώ τρέχω όπου υπάρχουν λεφτά».

 Στο διάστημα αυτό των 16 μηνών, αυτός ο απίθανος Τσάκας έφερε 2 Πρίγκιπες ως πιθανούς επενδυτές, 1 Πριγκίπισσα και έμπλεξε μεγαλοοικογένειες Σαουδαράβων. Ωστόσο κάθε μα κάθε φορά, όταν επρόκειτο να πραγματοποιηθεί κάποιο deal (κατά τον Τσάκα πάντα), διάφορες δικαιολογίες έβγαιναν στη φόρα: «πέθανε συγγενής του Πρίγκιπα κι έχει πένθος», «η τάδε ημερομηνία είναι αργία στη Σ. Αραβία», «ο ελληνικός νόμος δε μας επιτρέπει να επενδύσουμε», «ο Πρίγκιπας είναι μικρό παιδί και ο μπαμπάς του δεν του δίνει χρήματα να επενδύσει!» και άλλα πολλά μέχρι το ασύλληπτο σημερινό «υπάρχει τεχνικό πρόβλημα!».
 Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι στο μυαλό του Τσάκα! 

 Ευτυχώς που από την ΠΑΕ μπήκε STOP στην ξεφτίλα του Παναθηναϊκού από αυτόν το βλάκα, όμως το ερώτημα είναι γιατί δεν τον είχε τελειώσει νωρίτερα. Όσο για το αν και ποιανού μπροστινός είναι ο Τσάκας, αυτό θα το μάθουμε -πιστεύω- πολύ σύντομα, αν και υπάρχουν υπόνοιες, ενδείξεις, αλλά δυστυχώς όχι αποδείξεις και τότε αυτός/αυτοί θα πρέπει να λογοδοτήσει/-ουν για τον πολύμηνο διασυρμό της ομάδας.

 Μέχρι να γίνουν τα αποκαλυπτήρια και επειδή ορισμένοι ΑΚΟΜΗ (θέλουν να) πιστεύουν τον Τσάκα και πρόκειται να κρεμαστούν ξανά απ' τα χείλη του όταν επανεμφανιστεί με κανά νέο Πρίγκιπα, έχω να προσθέσω το εξής, πασιφανές: 
 Ο ΓΕΛΟΙΟΣ ΤΣΑΚΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ, Ο ΓΕΛΟΙΟΣ ΤΣΑΚΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ, Ο ΓΕΛΟΙΟΣ ΤΣΑΚΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ, Ο ΓΕΛΟΙΟΣ ΤΣΑΚΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ, Ο ΓΕΛΟΙΟΣ ΤΣΑΚΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ, Ο ΓΕΛΟΙΟΣ ΤΣΑΚΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ, Ο ΓΕΛΟΙΟΣ ΤΣΑΚΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ, Ο ΓΕΛΟΙΟΣ ΤΣΑΚΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ, Ο ΓΕΛΟΙΟΣ ΤΣΑΚΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ, Ο ΓΕΛΟΙΟΣ ΤΣΑΚΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ.
 

Αναντολού Εφές - Παναθηναϊκός 78-64, έμοιαζε «χαμένος» χωρίς Διαμαντίδη

 


Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα από την Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη με το τελικό 78-64 να σφραγίζει την αναμέτρηση, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Top16 της THY Euroleague.
Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που ξεκίνησαν καλύτερα στην αναμέτρηση, πήραν τα ηνία και δεν τα άφησαν ως τη λήξη της, παρά την προσπάθεια του Παναθηναϊκού. Το αρχικό 9-2 (2’04’’) έγινε 9-5 (3’07’’) και αργότερα 11-7 (3’50’’), για να ανέβει όμως η διαφορά στους 13 πόντους λίγο αργότερα (22-9, 6’57’’) με την Αναντολού Εφές να ξεκινά με 4/5 τρίποντα. Ο Μάικ Μπράμος από την άλλη μεριά ήταν αυτός που επιθετικά προσπαθούσε να δώσει ανάσες στο τριφύλλι. Με 12 δικούς τους πόντους (2/2 τρίποντα και 3/3 δίποντα) ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να μείνει στο παιχνίδι και μείωσε στους έξι πόντους (26-20, 12’15’’). Δεν έβρισκε όμως λύσεις από άλλους παίκτες του, οι Τούρκοι πήραν δεύτερες επιθέσεις μέσα από επιθετικά ριμπάουντ, παραμένοντας εύστοχοι από μακρινή απόσταση. Το αποτέλεσμα ήταν οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια με το 45-32 με την Αναντολού Εφές να έχει 6/9 τρίποντα.
Η επιστροφή στο παρκέ έδωσε ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στους γηπεδούχους, οι οποίοι έχοντας επιβάλλει πλήρως το ρυθμό τους έφτασαν ως το +21 (53-32, 24’). Διαφορά με την οποία «σφράγισαν» και το τρίτο δεκάλεπτο (64-43). Ο Παναθηναϊκός έκανε την τελευταία του προσπάθεια να μειώσει την απόσταση από την Αναντολού Εφές στο τέταρτο δεκάλεπτο. Πέρασε την μπάλα στον Σοφοκλή Σχορτσανίτη, ο οποίος προσπάθησε να δικαιώσει τους συμπαίκτες του. Με δικούς του πόντους και ένα τρίποντο από τον Τζέισον Καπόνο,  η διαφορά μειώθηκε στους 12 πόντους (76-64, 39’36’’), πριν ο Βούγιατσιτς με ένα σουτ υπό πίεση διαμορφώσει το τελικό 78-64.
Από paobc 
Τα δεκάλεπτα: 24-17, 45-32, 64-43, 78-64

Αναντολού Εφές (Μαχμουτί): Φάρμαρ 13(3), Βούγιασιτς 6, Ερντέν 9, Σιπ 8(2), Γκονλούμ 8, Σαβάνοβιτς 11(1), Λούκας 12, Γκιουλέρ 5(1), Μπάρατς 6.
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 16(3), Ματσιούλις 7(1), Καπόνο 10(2), Ούκιτς 4, Λάσμε 6, Τσαρτσαρής, Γκιστ 6, Μπανκς, Σχορτσανίτης 1.

* Εντάξει η Εφές είναι πολύ καλή ομάδα, πανίσχυρη στην έδρα της και εκ των φαβορί για να φτάσει μέχρι το Final Four. Ωστόσο ο Εξάστερος δεν είναι για να χάνει με κάτω τα χέρια. Χωρίς τον αρχηγό και εγκέφαλο αυτής της ομάδας Δημήτρη Διαμαντίδη, ο Παναθηναϊκός είχε σοβαρότατο πρόβλημα δημιουργίας, αμυντικό αλλά και στο κατέβασμα της μπάλας. Σε συνδυασμό με το χρόνο που χρειάστηκε ο Σόφο μέχρι να βρει τα πατήματά του μετά τον τραυματισμό, έγινε η ζημιά. Δεν είναι τόσο η ήττα, που με βάση τα προβλήματα ήταν εντός προγράμματος όσο η μεγάλη διαφορά καθώς αναμένεται να γίνουν σπουδαίες μάχες σε αυτήν τη φάση και το ενδεχόμενο ισοβαθμιών είναι πολύ υψηλό..