19/5/12

Παναθηναϊκός - Χίος 4-8, δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό...

Πληρώνοντας την κακή του απόδοση στο τρίτο οκτάλεπτο ο Παναθηναϊκός έχασε με 8-4 από την Χίο και έμεινε εκτός τελικού της Α1. 
 


 Όνειρο ήταν και πάει η συμμετοχή του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου.
 Οι πράσινοι γνώρισαν την ήττα με 8-4 από την Χίο και έτσι έμειναν εκτός του μεγάλου τελικού του Final 4. Το Τριφύλλι ουσιαστικά πλήρωσε ένα οκτάλεπτο μπλακ άουτ στην επίθεση στο τρίτο οκτάλεπτο.
 Το ματς στα πρώτο ημίχρονο ήταν ντέρμπι με τον Γιώργο Αφρουδάκη να είναι εκείνος που με τα δύο γκολ που σημείωσε κρατούσε τον Παναθηναϊκό κοντά στο σκορ. Η Χίος όμως έκλεισε τον έμπειρο φουνταριστό στο τρίτο οκτάλεπτο, ο Καραμπέτσος κατέβασε ρολά και έτσι ο ΝΟΧ με επί μέρους σκορ 4-1 πήρε αέρα τεσσάρων τερμάτων.
 Το τέταρτο οκτάλεπτο ήταν μια τυπική διαδικασία με το τελικό 8-4 να διαμορφώνεται με τέρματα των Βλοντάκη και Κόχειλα.
 Ειδική μνεία πρέπει να γίνει σε ένα ακόμα ματς στον κόσμο της Κεφαλλονιάς που έδωσε δυναμικό παρών και στήριξε τους πράσινους σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

 Τα οκτέλεπτα: 1-1, 1-2, 1-4, 1-1

 Τα γκολ των δύο ομάδων:


 Παναθηναϊκός (Φ. Κουντουδιός): Γ. Αφρουδάκης 2, Αληχανίδης 1, Γ. Κόχειλας 1

 Χίος (Μ. Βολτυράκης): Μιράλης 3, Ντόσκας 2, Ράτζεν 1, Χατζηθεοδώρου 1, Βλοντάκης 1.

 Από prasinanea

16/5/12

Ατρόμητος - Παναθηναϊκός 0-1, φαβορί ξανά!

 


 Ο Παναθηναϊκός πήρε μια σπουδαία νίκη μέσα στο Περιστέρι με σκόρερ τον "μασκοφόρο εκδικητή" Σωτήρη Νίνη και είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης των πλέι οφ.
 Μια πολύ μεγάλη νίκη χάρη σε ένα πολύ όμορφο γκολ του Σωτήρη Νίνη πήρε ο Παναθηναϊκός στο Περιστέρι και έγινε έτσι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης των πλέι οφ.
 Ο 21χρονος άσος ο οποίος βρέθηκε στο αρχικό σχήμα των πράσινων αγωνιζόμενος με μάσκα λόγω του τραυματισμού του στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ ήταν αρκετά δραστήριος. Φάνηκε όμως ότι η μάσκα τον ενοχλούσε και είναι χαρακτηριστικό πως όταν την πέταξε στο δεύτερο μέρος, τότε σκόραρε.
 Οι πράσινοι δεν αποκλείεται από την Τετάρτη το βράδυ να έχουν εξασφαλίσει την πρώτη θέση, αν το αποτέλεσμα του ΑΕΚ-ΠΑΟΚ είναι ισόπαλο.
 Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε νωθρά το παιχνίδι αλλά εν συνεχεία πήρε τα πάνω του, απείλησε και με κορυφαίο τον Σωτήρη Νίνη έφτασε και στο γκολ που του έδωσε τους τρεις βαθμούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο δεύτερο μέρος ο Ατρόμητος δεν απείλησε ουσιαστικά τον Παναθηναϊκό.
Το μόνο αρνητικό από το παιχνίδι με τον Ατρόμητο πως οι Κατσουράνης και Βιτόλο συμπλήρωσαν κάρτες και δεν θα αγωνιστούν στο παιχνίδι με την ΑΕΚ.

 Νωθρός στο πρώτο εικοσάλεπτο ο Παναθηναϊκός
 Ο Παναθηναϊκός μπήκε νωθρά στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο να είναι καλύτερος στο πρώτο 20λεπτο να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ.
 Κάτι το οποίο δεν κατάφερε. Αρχικά στο 5' ο Μπουμσόνγκ με κεφαλιά απομάκρυνε προ του Επστάιν ενώ στο 11' μετά από σέντρα του Καραμάνου στην προσπάθεια του να διώξει ο Γάλλος παραλίγο να σημειώσει αυτογκόλ. 
 Στο 13' ο Σφακιανάκης έκανε το σουτ με τον Καρνέζη να πιάνει την μπάλα ενώ στο 17' εκτέλεση φάουλ του Φυτανίδη πέρασε ψηλά άουτ.
 Ένα λεπτό αργότερα ο Ατρόμητος έχασε την μεγαλύτερη του ευκαιρία όταν ο Μήτρογλου γύρισε την μπάλα ο Επστάιν μόνος του στο ύψος του πέναλτι έκανε το τσαφ και πέταξε μια πολύ καλή στιγμή.
 Η ευκαιρία αυτή αφύπνισε τον Παναθηναϊοκό ο οποίος πήρε τα ηνία του αγώνα και άρχισε και αυτός με την σειρά του να χάνει ευκαιρίες. Αρχικά στο 23' η μπάλα στρώθηκε στον Κλέιτον αυτός σούταρε με την μία αλλά η μπάλα έφυγε μόλις έξω.
 Στο 25' ο Βύντρα έβγαλε από τα δεξιά την σέντρα η μπάλα στρώθηκε στον Νίνη ο οποίος προσπάθησε να πλασάρει αλλά ο Ζουέλα με τάκλιν έκοψε την μπάλα.
 Η μεγαλύτερη στιγμή για τον Παναθηναϊκό στο πρώτο μέρος χάθηκε στο 28' όταν ύστερα από διαγώνιο σουτ του Κλέιτον και ασταθή επέμβαση του Ιτάνη ο Ζουέλα τελευταία στιγμή πρόλαβε τον Σαριέγκι πριν σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα σε κενή εστία.
 Η επόμενη φάση για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 43΄όταν μετά από κόρνερ του Νίνη ο Μπουμσόνγκ πήρε την κεφαλιά αλλά αυτή έφυγε πολύ έξω. 
 Με το 0-0 οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια και από αυτό το πρώτο μέρος ήταν εμφανής από πλευράς Παναθηναϊκού η απουσία φορ μέσα στην περιοχή του Ατρόμητου.

 Με το ίδιο πλάνο
 Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα όμως συνέχισε με το ίδιο πλάνο και στο δεύτερο ημίχρονο ενώ την ίδια ώρα ο Ατρόμητος έκανε την πρώτη του αλλαγή με ον Ιγκλέσιας αντί του Γιαννούλη.
 Οι πράσινοι ήταν αυτοί που απείλησαν στο 50' όταν το όμορφο σουτ του Λάζαρου πέρασε λίγο έξω από το αριστερό9 δοκάρι του Ιτάνζ.
 Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει για το γκολ και στο 55' ο Νίνης έβγαλε την σέντρα σέντρα από τα δεξιά ο Μπουμσόνγκ πήρε την κεφαλιά η οποία έφυγε πάνω από το δοκάρι του Ιτάνζ.
Δέκα λεπτά αργότερα όμως ο Σωτήρης Νίνης ήταν αυτός που βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Κλέιτον από τα αριστερά έγινε κάτοχος της μπάλας είδε τον 21χρονο άσο να κάνει κίνηση προς την περιοχή και την κατάλληλη στιγμή του έδωσε την μπάλα. Ο άσος του Τριφυλλιού έκανε το κοντρόλ, έστρωσε την μπάλα και με απευθείας σουτ την έστειλα στο γάμα του Ιτάνζ. 
 Ο Ατρόμητος προσπάθησε να βγει στην επίθεση και απείλησε το 72' με τον Αναστασάκο να κάνει το σουτ και τον Καρνέζη να αποκρούει. 
 Μέχρι την λήξη του αγώνα καμία από τις δυο ομάδες δεν μπόρεσε να απειλήσει ξανά με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή της μπάλας και να κρατάει μακριά από την εστία του τον Ατρόμητο.

 Από prasinanea

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Ατρόμητος: Ιτάνζ, Νάστος, Φυτανίδης, Ζουέλα, Γιαννούλης (46' Ιγκλέσιας), Δημούτσος, Σφακιανάκης (80' Μπάλλας), Επστάιν, Καραμάνος (80' Αθανασίου), Αναστασάκος, Μητρόγλου.

 Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Καντέ, Βιτόλο, Κατσουράνης, Ζέκα, Νίνης (80' Νίνης), Χριστοδουλόπουλος (78' Μαυρίας), Κλέιτον (84' Κλέιτον).

 * Ο Παναθηναϊκός στα προηγούμενα παιχνίδια των play offs ήταν κακός. Στο Περιστέρι έπαιξε όσο χρειάστηκε και έχοντας σε καλή μέρα το Σωτήρη Νίνη αλλά κυρίως εκμεταλλευόμενος τις απουσίες του Ατρομήτου πήρε τη σημαντική νίκη, με την οποία έκανε το μεγαλύτερο βήμα για την πρωτιά και το Τσάμπιονς Λιγκ.

13/5/12

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-0



 Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-0 του ΠΑΟΚ στο άδειο Ολυμπιακό Στάδιο και ξαναπήρε στα... πόδια του την υπόθεση Τσάμπιονς Λιγκ, αφού πέρασε πάλι στην πρώτη θέση των πλέι οφ. Τοτσέ και Κλέιτον τα γκολ.
 Ο Παναθηναϊκός έκανε την ανάγκη, φιλότιμο και δεν έχασε την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε να επιστρέψει στην κορυφή. Πήρε ό,τι του άξιζε με βάση την βελτιωμένη εικόνα του στο μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου σαρανταπεντάλεπτου, αλλά και τη συνολική εικόνα που ήθελε τον ΠΑΟΚ σε παιχνίδι αναμονής και μόνο τους πράσινους σε απόπειρες δημιουργίας.
 Η νίκη ήταν μονόδρομος. Το αποτέλεσμα του αγώνα που προηγήθηκε στο Περιστέρι ήταν έξτρα κίνητρο για την κατάκτηση του τρίποντου που θα ξανάβαζε τον Παναθηναϊκό σε θέση οδηγού στην κούρσα των πλέι οφ.
 Το πρώτο 45λεπτο δεν είχε τίποτε καινούργιο να προσφέρει ως εμπειρία στους φίλους των πρασίνων. Στείρο ημίχρονο, όχι μόνο από γκολ, αλλά και από τελικές προσπάθειες που θα διεκδικούσαν την παραβίαση της εστίας του Χαλκιά.
 Στην αντίπερα όχθη, ο ΠΑΟΚ βολεύτηκε μια χαρά και με τον ρυθμό και με τον ανορθόδοξο τρόπο που ο Παναθηναϊκός επιμένει να προσδοκά επικίνδυνες φάσεις για την αντίπαλη εστία.
 Χωρίς αριστερό χαφ-εξτρέμ, με τον Κουίνσι να βρίσκεται διαρκώς κάπου στον άξονα, σε μποτιλιάρισμα με τους Καραγκούνη και Ζέκα που διεκδικούσαν τα ίδια λιγοστά τετραγωνικά μέτρα δράσης και με τη μπάλα να πηγαίνει μοιραία στη δεξιά πτέρυγα, όπου ο Χριστοδουλόπουλος έβρισκε απέναντί του 2 και 3 αντιπάλους και υποχρεωνόταν να επιστρέψει και πάλι τη μπάλα πίσω.
 Τις φορές που οι φιλοξενούμενοι βρήκαν την ευκαιρία να φύγουν σε κόντρα επιθέσεις, εύλογα δημιούργησαν πιο επικίνδυνες καταστάσεις, δοκιμάζοντας αρκετά σουτ από μέση και μακρινή απόσταση που βρήκαν τον Καρνέζη σε ετοιμότητα.
 Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Φερέιρα να μετακομίζει τον Κουίνσι δεξιά και τον Χριστοδουλόπουλο αριστερά. Η εικόνα παρουσίασε μία μικρή βελτίωση, αφού στις φάσεις που ο Κουίνσι εγκατέλειπε την πτέρυγα, πότε ο Ζέκα και πότε ο Βύντρα έβγαιναν στην πλάτη του, προσφέροντας επιλογές.
 Το γκολ του Τοτσέ ήταν η επιβράβευση για την ομάδα που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, είχε την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να δημιουργήσει σε αντιπαραβολή μ' εκείνη που καθόταν αναπαυτικά στο αποτέλεσμα. Το γκολ του Ισπανού ήρθε να υπενθυμίσει ότι δεν ξέχασε την μπάλα που ήξερε, ούτε τον τρόπο να βρίσκει δίχτυα όταν παίρνει τη μπάλα εκεί που πρέπει, όπως και όταν πρέπει. Δυστυχώς αυτές οι ευκαιρίες δεν περισσεύουν στον Παναθηναϊκό και οι απώλειες ευκαιριών αναδεικνύονται σε μοιραίες.
 Η ανατροπή της εικόνας στον χρόνο που ακολούθησε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, είναι μία χρόνια ασθένεια που δεν γίνεται καλά. Ο ΠΑΟ υποχώρησε, χάρισε τα μέτρα που έψαχνε ο ΠΑΟΚ στο χορτάρι για να διεκδικήσει την ισοφάριση κι έδωσε στο παιχνίδι τον γνώριμο πλέον χαρακτήρα της ρώσικης ρουλέτας.
 Κόντρα στη ροή των τελευταίων λεπτών του αγώνα το τελικό 2-0 από τον Κλέιτον, στην πάσα του Κατσουράνη (που όταν είναι φρέσκος έχει διαύγεια πνεύματος και μοιρογνωμόνιο στα πόδια) για τον Ζέκα και το γύρισμα του Πορτογάλου σε θέση γκολ.

 Από prasinanea

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


 Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σαριέγκι, Σιμάο, Καραγκούνης, Ζέκα, Χριστοδουλόπουλος, Κουίνσι(74’ Κλέιτον), Τοτσέ (84’ Βιτόλο).

 ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Χαλκιάς, Έτο(46’Αποστολόπουλος), Μαλεζάς, Τσιρίλο, Σταφυλλίδης, Λάζαρ(68’ Ίβιτς), Γκαρσία, Σαλπιγγίδης, Φωτάκης, Γεωργιάδης(68’ Νιμανί), Αθανασιάδης.

 * Χωρίς να είναι πολύ καλύτερος από τα έως τώρα παιχνίδια του στα πλέι οφ, ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ, επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα και πλέον η πρώτη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ κρίνεται ξεκάθαρα απ' τον ίδιο. Με νίκη στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο (νίκησε την ΑΕΚ και ελπίζει για 2η θέση) ίσως να αρκεί στο Τριφύλλι μια ισοπαλία στο τελευταίο ματς με την ΑΕΚ ώστε να κατακτήσει την πρωτιά.

Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα 69-74

 


 Σε ένα παιχνίδι τυπικής διαδικασίας ο Παναθηναϊκός έχασε με 69-74 από την Μπαρτσελόνα με τον Ζοτς να δίνει χρόνο σε παίκτες που θέλει ετοιμοπόλεμους στους τελικούς της Α1.
 Σε έναν αγώνα επιτομή της λέξεως: "Αδιάφορο" ο Παναθηναϊκός δεν κυνήγησε το ματς από την αρχή και έχασε με 69-74 από την Μπαρτσελόνα.  
 Η Euroleague συνεχίζει να κουράζει το άθλημα, τους φιλάθλους, τους πάντες με τον Μικρό τελικό της βλακείας και ο Παναθηναϊκός με την Μπαρτσελόνα αντιμετώπισαν τον αγώνα ως μία καλή ευκαιρία για ανάσες. Ο Ομπράντοβιτς δίνοντας αρκετό χρόνο συμμετοχής σε Λόγκαν,Τσαρτσαρή, Μάριτς και κυρίως Νικ Καλάθη και ο Πασκουάλ ξεκουράζοντας τον Ναβάρο.
 Οι Καταλανοί είχαν σε καλή μέρα τους περιφερειακούς τους (Χουέρτας, Ίνγκλις), πήραν βοήθεια από τον Ουάλας και κέρδισαν δίκαια, την ώρα που από τον Παναθηναϊκό, ξεχώρισαν μόνο οι Λόγκαν, Μάριτς και Νικ Καλάθης αλλά ήταν πολύ άστοχος.

 Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
 Τα δεκάλεπτα: 20-21, 17-26, 15-10, 17-16

 Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 13(1/4 βολές, 11 ριμπ.), Πρπέρογλου 2, Μπατίστ 2(0/4 διπ.), Λόγκαν 11(4/10 σουτ, 3 κλεψ.), Σάτο, Τσαρτσαρής 4(1/2 τριπ., 7 ριμπ.), Διαμαντίδης 17(3/4 τριπ.) , Βουγιούκας 4(0/3 διπ.), Ν. Καλάθης 9, Σμιθ 1, Καϊμακόγλου 6(2)/

 Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάντα 5, Χουέρτας 21(3), Πέροβιτς 2, Βάσκεζ 6, Ουάλας 12(2), Ίνγκλς 13(2), Ντονγκ 2, Ραμπασέντα 4, Λόρμπεκ, Έιντσον 5(1), Μάικλ 4

 Ο ΑΓΩΝΑΣ
 Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν χωρίς να δίνουν μεγάλη έμφαση στα αμυντικά τους καθήκοντα και προσπαθώντας στην επίθεση να προσφέρουν και θέαμα. Οι Καταλανοί ήταν πιο εύστοχοι και προηγήθηκαν με 14-9 στο 6' με τον Χουέρτας να έχει 11 πόντους με 3/3 τρίποντα...
 Βέβαια το σημαντικό τρίποντο στον ημιτελικό το είχε χάσει και ο Ζοτς που σε αντίθεση με τον Πασκουάλ ήταν την περισσότερη ώρα όρθιος δεν έβλεπε από τους Σμιθ, Λόγκαν, Βουγιούκα, Νικ Καλάθη και Περπέρογλου αυτά που ήθελε.
 Τα 4/5 της πεντάδας άλλαξαν, αλλά οι Καταλανοί με 4/4 τρίποντα και 5 επιθετικά ριμπάουντ, κρατούσαν το προβάδισμα (13-19 στο 8'). Διαμαντίδης και Λόγκαν έβαλαν ξανά τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι, με τον κόσμο να δίνει ώθηση στους πράσινους που μείωσαν σε 20-21 στο 9' και με τον Νικ Καλάθη να απαντάει στα εύστοχα σουτ των τυπικά φιλοξενούμενων, έμεναν κοντά στο σκορ (31-34 στο 16').
 Η διάθεση για άμυνα όμως δεν υπήρχε και αυτό φαινόταν από τα εύκολα καλάθια που έβαζε η Μπαρτσελόνα που μεγάλωσε ξανά το προβάδισμα (33-42 στο 18'). Μία διαφορά που διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς σίγουρα να μην είναι ικανοποιημένος από την αμυντική λειτουργία της ομάδας του και τους 48 πόντους που είχε δεχθεί.
Οι παρατηρήσεις του Ζοτς στα αποδυτήρια έπιασαν τόπο και ο Παναθηναϊκός δέχθηκε μόλις ένα πόντο στα πρώτα επτά λεπτά της γ' περιόδου, αλλά στην επίθεση μόνο ο Μάριτς έβρισκε τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι και αυτό όχι με απόλυτη ευστοχία...
 Ο Παναθηναϊκός πλησίασε σε 45-49 με τον Ομπράντοβιτς να δοκιμάζει και σχήματα, με τον Περπέρογλου στην θέση "2" και τον Καϊμακόγλου σαν 3άρι. Η Μπαρτσελόνα όμως φαινόταν ότι θέλει περισσότερο την τρίτη θέση και με τον Ίνγκλις να κάνει την ζημιά, πήρε και πάλι διαφορά ασφαλείας κάνοντας το 49-58 στο 29'.
 Καϊμακόγλου και Διαμαντίδης με τρίποντα μείωσαν για τους πράσινους (60-65 στο 35' και 65-70 στο 37'), αλλά ο Έιντσον με προσωπικές ενέργειες κρατούσε το προβάδισμα για την Μπαρτσελόνα. Ακολούθησαν εκατέρωθεν άστοχες βολές μέχρι ο Μάριτς να μειώσει σε 67-71 με το 10ο του ριμπάουντ και τον 11ο πόντο του, αλλά παρά τις δύο καλές άμυνες τους, οι παίκτες που έβαλαν τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι (Διαμαντίδης, Καϊμακόγλου) αστόχησαν σε δύο διαδοχικά τρίποντα, για να μην προλάβει στο τέλος ο εξάστερος να διεκδικήσει τη νίκη.

 Από prasinanea

 * Σε ένα παντελώς αδιάφορο ματς η Μπαρτσελόνα έπαιξε με περισσότερη όρεξη και κατέκτησε δίκαι την 3η θέση μέσα από μία κατά τα άλλα ανούσια διαδικασία, που μονάχα αφαιρεί κύρος απ' τη διοργάνωση του Final Four. Ο Παναθηναϊκός πλέον ρίχνει το βάρος στα πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος και το ιδιαιτέρως κρίσιμο πρώτο ματς κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, την Πέμπτη 17/5 στις 22:00.