14/1/08

Σπουδαίος ΠΑΟ-άδικο το "Χ"

Ένας καταπληκτικός Παναθηναϊκός, στην καλύτερη φετινή του εμφάνιση πάτησε τον ΟΣΦΠ μέσα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", έχασε πάμπολλες ευκαιρίες για να πάρει το "2" με σημαντικότερη, την πεμπτουσία της χαμένης ευκαιρίας στο ποδόσφαιρο, το πέναλτι που απέκρουσε ο Νικοπολίδης(κακή εκτέλεση του Παπαδόπουλου που λίγο πριν είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο). Άξιος της μοίρας του λοιπόν -όπως δήλωσε ο Καραγκούνης- ο ΠΑΟ, έχασε τεράστια ευκαιρία να ταπεινώσει τον "αιώνιο" και παράλληλα να βρεθεί ξανά μόνος πρώτος στη βαθμολογία της Superleague. Οι πράσινοι είχαν τον έλεγχο του ματς από την αρχή και έχασαν τη πρώτη καλή ευκαιρία στο 5' όταν ο Ίβανσιτς(εκ των κορυφαίων) πλάσαρε άουτ. Με την καταπληκτική ενέργεια του Σαλπιγγίδη(όπως και πέρυσι) στο 14' ο Εντόιγ άνοιξε το σκορ με όμορφο πλασέ μέσα από την περιοχή. Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι σε μακρινό σουτ του Λούα Λούα στο 39' και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ισοφάρισαν με τον Άντζα. Στην επανάληψη, αφού προηγείται το δοκάρι του Ίβανσιτς και η χαμένη ευκαιρία του Εντόιγ, έρχεται το πέναλτι για τον Παναθηναϊκό από το χέρι του Άντζα μετά τη σέντρα του Νίλσον. Ο Παπαδόπουλος που μόλις είχε μπει στο ματς αναλαμβάνει την εκτέλεση στο 66' αλλά αστοχεί. Στο 80' θα χαθεί ένα ακόμη απίστευτο τετ-α-τετ από τον Εντόιγ, ο οποίος πλασάρει ωραία το Νικοπολίδη αλλά η μπάλα περνάει μόλις άουτ. Προς το τέλος του αγώνα οι γηπεδούχοι πήγαν να πάρουν το derby αλλά ο Κοβάσεβιτς πλάσαρε ψηλά άουτ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΟΣΦΠ (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ζεβλάκοφ, Αντζας, Πάντος, Πατσατζόγλου, Μενδρινός (70΄Σίσιτς), Τζόρτζεβιτς, Λούα Λούα (77' Κωνσταντίνου), Γκαλέτι (83' Νούνιες), Κοβάσεβιτς.
Παναθηναϊκός (Ζεσέ Πασέιρο): Μάλαρτζ, Νίλσον, Γκούμας, Σαριέγκι, Βύντρα, Σιμάο, Τζιόλης, Καραγκούνης, Ιβανσιτς, Εντόιγ, Σαλπιγγίδης (62' Σαλπιγγίδης).

*
Η νίκη δεν ήρθε για το πρωτάθλημα, όμως η αισιοδοξία είναι διάχυτη στο πράσινο στρατόπεδο για το ματς του κυπέλλου την ερχόμενη Τετάρτη. Πιθανότατα θα είναι σε θέση να αγωνιστούν Μάτος και Πόστιγκα.