15/3/14

Ιπποκράτης - Παναθηναϊκός 55-56, τελικός!

Τα χρειάστηκε αλλά με μία εξαιρετική άμυνα στα τελευταία δευτερόλεπτα, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 56-55 του Ιπποκράτη στην Κω και πανηγύρισε την πρόκριση! Αντίπαλος τους θα είναι το Ελληνικό.
Την ευκαιρία να διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο της σεζόν στο μπάσκετ γυναικών θα έχει την Κυριακή ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επικράτησε 56-55 του οικοδεσπότη Ιπποκράτη στο Final 4 της Κω και προκρίθηκε στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει το Ελληνικό.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε απέναντι στον μαχητικό Ιπποκράτη, ωστόσο με μία εξαιρετική άμυνα στην τελευταία επίθεση κράτησε το προβάδισμα του ενός πόντου και πήρε την πρόκριση!
Ο Ιπποκράτης Κω είχε την τελευταία επίθεση, στον ημιτελικό κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, όμως η Χριστινάκη δεν επέτρεψε στην Κεχαγιά να κάνει παιχνίδι και οι "πράσινες" πέρασαν στον τελικό, επικρατώντας 55-56.
Η πρωταγωνίστρια
Η διεθνής Ελεάννα Χριστινάκη αποδείχθηκε το κρυφό χαρτί της Γιασεμή Σαμαντούρα με τους 11 πόντους που σημείωσε έχοντας 2/2 βολές, 3/5 δίποντα και 1/1 τρίποντο στον δρόμο προς την πρόκριση στον αυριανό τελικό.
Ο αριθμός του αγώνα
Τα 1/8 δίποντα και 0/1 τρίποντα που είχε η πρώτη σκόρερ της κανονικής περιόδου με 21,8 πόντους κατά μέσο όρο και φόργουορντ του Ιπποκράτη Κω Νιβίν Ρασίντ τελειώνοντας το παιχνίδι με 3 πόντους και σίγουρα η επιθετική της συνεισφορά.
Πού κρίθηκε το παιχνίδι
Στο γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός κράτησε την πρώτη σκόρερ της κανονικής περιόδου με 21,8 πόντους κατά μέσο όρο και φόργουορντ του Ιπποκράτη Κω Νιβίν Ρασίντ στους 3 πόντους με 1/9 σουτ και στην υποψία φάουλ που δεν δόθηκε από την Χριστινάκη στην Κεχαγιά στην εκπνοή.
Ο αγώνας
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ιπποκράτη Κω αγχωμένο στην παρθενική του παρουσία σε Final Four Κυπέλλου γυναικών κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Παναθηναϊκός και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με το υπέρ του 13-16 με το καλάθι της Ντέλβα.
Η διαφορά στο δεύτερο δεκάλεπτο πήγε και στους 8 πόντους (15-23) στο 13΄ με νέο καλάθι της Αμερικανίδας σέντερ την ίδια ώρα που το βαρύ επιθετικό ατού του Ιπποκράτη Κω η Νιβίν Ρασίντ παρέμενε μέχρι εκείνο το σημείο άποντη. Ακολούθησε το μοναδικό της καλάθι στον ημιτελικό που έκανε το 17-23, ο Παναθηναϊκός κράτησε την διαφορά στους οχτώ πόντους και ακόμη και όταν η Χελιώτη μείωσε στους τέσσερις (27-31) με την Κωστάκη έκανε το 27-33 πριν οι δύο ομάδες αποχωρήσουνε για τα αποδυτήρια.
Στο τρίτο δεκάλεπτο με το που η Κωστάκη έκανε το 29-37 ακολούθησε η αντεπίθεση του Ιπποκράτη Κω με την Κεχαγιά να έδειχνε ασταμάτητη. Η έμπειρη γκαρντ συνέβαλε ώστε να ακολουθήσει για την ομάδα της ένα συνολικό σερί 18-6 μέχρι το τέλος με το σκορ να γίνεται στο 47-43. Το ντέρμπι συνεχίστηκε σε όλο το τέταρτο δεκάλεπτο με τις δυο ομάδες να βαδίζουνε πάνω σε μία τεντωμένη κλωστή.
Με 2/2 βολές της Κεχαγιά στα 58΄΄ πριν το φινάλε έγινε το 55-53 με την Ντέλβα στα 33΄΄ να έβαλε την ομάδα του Παναθηναϊκού σε θέση οδηγού κάνοντας το 55-56. Η Κοσμά μπορεί να αστόχησε και στις δύο βολές της στα 10΄΄ κάτι όμως που δεν στοίχισε στην ομάδα της αφού η άμυνα της Χριστινάκη πάνω στην Κεχαγιά στα 3΄΄ δεν χρεώθηκε με φάουλ και το σκορ δεν άλλαξε.

Διαιτητές: Τσώνος, Παπαθανασίου, Γρίβα

Τα δεκάλεπτα: 13-16, 27-33, 47-43, 55-56

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΚΩ (Καπλανίδης): Χελιώτη 12(3/4β., 3/5διπ., 1/1τρ.), Πατμίου, Ισχίογλου 5, Κεχαγιά 20(7/8β., 5/12διπ., 1/4τρ.), Σβίνου, Σαράγια, Δρεττάκη 4, Ρασίντ 3, Κουφογιάννη 11(3/4β., 4/6διπ., 7ριμπ.).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Σαμαντούρα): Καλέντζου, Γέμελος 11(4/4β., 2/6διπ., 1/3τρ.), Χριστινάκη 11(2/2β., 3/5διπ., 1/1τρ.), Μαγκλάρα 2, Κοσμά 13(3/4β., 5/9διπ., 0/3τρ.), Σλούκα, Κωστάκη 6, Καβασίλα, Ντέλβα 13(1/2β., 6/12διπ., 9ριμπ.).

Μικρά μικρά από την Κω
* Πριν το τζάμπολ του δεύτερου ημιτελικού τελέστηκε η έναρξη του 15ου Final Four γυναικών με τον Β΄ Αντιπρόεδρο της ΕΟΚ, Αριστείδη Γολέμη, να καλωσόρισε άπαντες τονίζοντας πως απόρροια της φιλοξενίας νιώθει σαν να κατάγεται από το νησί της Κω.
* Η αρχηγός του Παναθηναϊκού Τασούλα Καλέντζου έγινε η πρώτη σε συμμετοχές σε Final Four του Κυπέλλου γυναικών φθάνοντας τις 9.
* Σε αντίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδια του φετινού Κυπέλλου Ελλάδος γυναικών αλλά και των πρωταθλημάτων σε αυτά του 15ου Final Four του θεσμού σφυρίζανε τρεις διαιτητές.
* Το κλειστό γυμναστήριο της Κω όπως και στα φετινά παιχνίδια του Ιπποκράτη έτσι και σε αυτό του δεύτερου ημιτελικού του Final Four του Κυπέλλου αποδείχθηκε μικρό δεδομένης της δίψας των φίλων της ομάδας αλλά τη φορά αυτή και της παρουσίας αυτών του Παναθηναϊκού.

Prasinanea

Παναθηναϊκός - Ίωνες 3-0 σετ

Την παρουσία του στην τετράδα εδραίωσε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επικράτησε άνετα 3-0 των Ιώνων στο κλειστό του Πανελληνίου.
Την πιο εύκολη εντός έδρας νίκη πέτυχε η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού, η οποία επικράτησε 3-0 σετ των Ιώνων στο κλειστό του Πανελληνίου στην Κυψέλη.
Οι παίκτριες του Γιώργου Ρούση συνάντησαν αντίσταση μόνο στο τρίτο σετ, αλλά με τη φόρα των δύο πρώτων λύγισαν τις αντιπάλους τους και πανηγύρισαν το τρίποντο.
Με αυτή τη νίκη, ο Παναθηναϊκός εδραίωσε την παρουσία του στην τετράδα, πιστοποίησε την αγωνιστική βελτίωση του και έδειξε ότι έχει την απαιτούμενη σοβαρότητα για να καθαρίζει τα φαινομενικά εύκολα παιχνίδια.

Τα σετ: 25-15, 25-13, 25-23

Prasinanea
 

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 13-11, πήρε το ντέρμπι, «βλέπει» 3η θέση

Ο Παναθηναϊκός μείωσε τη διαφορά στον ένα βαθμό από τον 3ο της βαθμολογίας ΠΑΟΚ, επικρατώντας 13-11 στο μεταξύ τους ντέρμπι στο κολυμβητήριο των Ιλισίων.
Πραγματικό ντέρμπι διεξήχθη το μεσημέρι του Σαββάτου στο κολυμβητήριο των Ιλισίων, όπου ο Παναθηναϊκός κατέβαλε την αντίσταση του ΠΑΟΚ, επικράτησε 13-11 και διατήρησε τις ελπίδες του για την κατάκτηση της 3ης θέσης του πρωταθλήματος της Α1 πόλων Ανδρών.
Με τη νίκη του, ο Παναθηναϊκός μείωσε τη διαφορά στον ένα βαθμό από τον ΠΑΟΚ, έχει το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία λόγω της ισοπαλίας 8-8 στη Θεσσαλονίκη στο ματς του πρώτου γύρου και έχει ευνοϊκότερο πρόγραμμα από τον ανταγωνιστή του.
Κορυφαίος για το Τριφύλλι ήταν ο Παπαδόγκωνας, ο οποίος πέτυχε πέντε γκολ και οδήγησε την ομάδα του Κώστα Λούδη στη νίκη. Το ματς είχε διακυμάνσεις, αφού κάθε ομάδα ξέφυγε μία φορά με προβάδισμα τριών τερμάτων, αλλά το έχασε αμέσως.
Ο Παναθηναϊκός είχε και τη συμπαράσταση πολλών οπαδών του, οι οποίοι γέμισαν την κεντρική εξέδρα και έδωσαν το δικό τους χρώμα στο παιχνίδι.



Τα οχτάλεπτα: 2-3, 4-2, 3-3, 4-3

Παναθηναϊκός (Κώστας Λούδης): Χρονόπουλος, Κομάντινα, Κόχειλας Ν. 1, Στελλάτος 2, Κουρλιάφτης, Θεοδωρόπουλος 1, Παπαδόγκωνας 5, Γερακούδης, Αφρουδάκης Γ. 1, Δερμιτζάκης Δ. 3, Φώσκολος, Σπυρόπουλος, Μιχαλόπουλος, Τζαβάρας, Χατζηστεφάνου.
ΠΑΟΚ (Πάνος Βέργος): Κεχαγιάς, Προσινικλής, Μιτελούδης 2, Αληχανίδης Μ. 2, Κόχειλας Ι. 4, Αληχανίδης Β., Κόλιανιν, Παπαποστόλου, Βογιατζόγλου 1, Κατσουλάκης 1, Χατζηγούλας, Σολανάκης 1, Μπεζιλιώτης.

Prasinanea

14/3/14

Αναντολού Εφές - Παναθηναϊκός 60-65, κρατάει το σπουδαίο «2»

Ο Παναθηναϊκός "έπαιξε με την φωτιά" στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στην Αναντολού Εφές, όμως τελικά επικράτησε στην παράταση με 65-60 (κ.α. 54-54) στο ντεμπούτο του Φραγκίσκου Αλβέρτη στον πάγκο του Τριφυλλιού. Φώτσης (17π., 6 ριμπ.) και Λασμέ (11π., 12 ριμπ.) οι κορυφαίοι των Πράσινων.
Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με σκορ 65-60 της Εφές στο ντεμπούτο του Φραγκίσκου Αλβέρτη στον πάγκο των "πράσινων" και πέτυχε την 5η του φετινή νίκη στο TOP-16 της Euroleague.
Πλέον, οι "πράσινοι" έχουν απολογισμό 5-5 και έπιασαν Φενέρμπαχτσε και Μάλαγα στη βαθμολογία, που αγωνίστηκαν χθες.
Ο αγώνας
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τους Ούκιτς, Διαμαντίδη, Ματσιούλις, Φώτση, Λάσμε, με τους "πράσινους" να προηγούνται πολύ γρήγορα με 5-0 και να είναι εμφανής η επιθυμία τους να τρέξουν. Το 9-3 έγραψε με τέσσερις συνεχόμενους πόντους ο αρχηγός του Παναθηναϊκού στο 4ο λεπτό του αγώνα, σε ένα παιχνίδι που οι παίκτες του Φραγκίσκου Αλβέρτη έλεγχαν απόλυτα τα ριμπάουντ (4-10 στο 5').
Όντας άστοχοι, οι "πράσινοι" δέχτηκαν ένα σερί 7-0 από την Εφές που προηγήθηκε με 10-9 στο 7.30''. Η είσοδος των Ράιτ και Μαυροκεφαλίδη στο παρκέ δεν κατάφερε να αλλάξει κάτι δραματικά και ο Παναθηναϊκός έμεινε άποντος για σχεδόν 6 (!) λεπτά. Ωστόσο, μετά από μία ωραία επίθεση στο τέλος του χρόνου, ο Λάσμε βρέθηκε με την μπάλα κάτω από το καλάθι και κάρφωσε για το 10-11. Πολύ χαμηλό σκορ για τις δύο ομάδες με τον Παναθηναϊκό να έχει 5/18 σουτ εντός παιδιάς και την Εφές να σουτάρει με 3/13.
Άστοχος αλλά ψυχωμένος
Στο 11ο λεπτό ο Αλβέρτης πέρασε στο παρκέ τον Νίκο Παππά που έγινε δίδυμο οργανωτικά με τον Ζακ Ράιτ. Με δεδομένο ότι ήταν πολύ άστοχοι, οι "πράσινοι" ορθά ξεκίνησαν να στέλνουν την μπάλα στη ρακέτα και με το Λάσμε να φτάνει τους 6 πόντους, προηγήθηκε με 17-12 στο 13'. Ωστόσο, η απάντηση των Τούρκων ήταν άμεση και με σερί 6-0 πήραν ξανά το προβάδισμα (18-17).
Το 5ο λάθος του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι επανέφερε τον Διαμαντίδη στο παρκέ και ο Παναθηναϊκός έδειξε σημάδια ανάκαμψης τρέχοντας ένα 5-0 με το οποίο ισοφάρισε σε 24-24. Ο Μπατίστ έγραψε το 26-28 του α' ημιχρόνου, το οποίο ήταν φτωχό ποιοτικά με τις δύο ομάδες να χάνουν συνεχώς πολλά σουτ. Ο Αλβέρτης είχε χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες του πλην των Γιάνκοβιτς και Χαραλαμπόπουλου, όμως τα 11/33 σουτ δεν του άφηναν πολλά περιθώρια.
Βελτιώθηκε και ισχνό προβάδισμα
Στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου, οι "πράσινοι" προηγήθηκαν με 31-28, ωστόσο ακολούθησε ένα νέο νεκρό διάστημα, κατά το οποίο δέχτηκε ένα σερί 9-0. Η Εφές έβαλε τα τρίποντα με τους Γκόρντον και Βασιλειάδη, ενώ την ίδια ώρα οι Ματσιούλις και Διαμαντίδης ήταν απελπιστικά άστοχοι έξω από τα 6.75μ. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν στο +6 (37-31), ωστόσο ο Παναθηναϊκός μείωσε στον πόντο (39-38) και σε εκείνο το σημείο ο Φώτσης φορτώθηκε με 3ο φάουλ (επιθετικό και ιδιαίτερα αυστηρό) κι ενώ είχε την ευκαιρία να δώσει το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.
Ο Μπατούκ με τρίποντο έγραψε το 42-38 στο 28', ενώ οι "πράσινοι" έτρεξαν ένα σερί 6-0 με το οποίο και ολοκλήρωσαν το γ' δεκάλεπτο με σκορ 44-42. Ο Παναθηναϊκός είχε βελτιώσει την άμυνα του κι έπαιζε με περισσότερη ενέργεια. Ωστόσο, το ίδιο είχε κάνει και η Εφές που πάλευε για το γόητρο της.
Τρίποντο Ματσιούλις και παράταση
Μετά το πρώτο δίλεπτο στο δ' δεκάλεπτο, ο Αλβέρτης επανέφερε τους Μπράμο και Λάσμε στο παρκέ προκειμένου να δώσει μεγαλύτερη ταχύτητα στην ομάδα του. Μόλις στα 6.46'' πριν το τέλος του αγώνα, πέτυχε ο Ούκιτς το πρώτο του τρίποντο που ήταν και το πρώτο καλάθι του Παναθηναϊκού στην περίοδο.
Ο Πλάνινιτς φτάνοντας τους 11 πόντους, με πέντε σερί σε εκείνο το σημείο, έγραψε το 50-47 κι έδωσε αέρα τριών πόντων στην ομάδα του. Στο 35' κατάφερε να ισοφαρίσει ο Μπράμος σε 50-50, ωστόσο η Εφές προηγήθηκε με 4 (54-50). Ο Διαμαντίδης ήταν άστοχος στα δύο διαδοχικά τρίποντα που επιχείρησε στο 1.30'' και το 1 λεπτό για το τέλος του αγώνα, ενώ άστοχος ήταν και ο Φώτσης. Στα 13'' για τη λήξη, ο Ματσιούλις πέτυχε το πρώτο του εύστοχο τρίποντο στον αγώνα κι έστειλε το ματς στην παράταση, καθώς ο Πλάνινιτς αστόχησε στην τελευταία επίθεση.
Σπουδαίο διπλό για Παναθηναϊκό
Στο έξτρα πεντάλεπτο ο Φώτσης έδωσε το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό μετά από ώρα (58-59). Στο 1.10'' για το τέλος ο Γκονλούμ ισοφάρισε σε 60-60, ενώ στα 55'' για τη λήξη ο Φώτσης έγραψε το 60-63 με καλάθι και φάουλ.
Στα 42'' για το τέλος, ο Πλάνινιτς χρεώθηκε με τεχνική ποινή, o Mατσιούλις επιχείρησε επίθεση στα πέντε δευτερόλεπτα και η Εφές είχε νέα ευκαιρία. Στα 20'' ο Γκόρντον αστόχησε σε τρίποντο και ουσιαστικά κάπου εκεί ο Παναθηναϊκός πήρε βαθιά ανάσα. Ο Λάσμε έγραψε 65-60 στο τέλος με 1/2 βολές και σφράγισε μία σπουδαία σε σημασία νίκη για τους "πράσινους".

Δεκάλεπτα: 10-11, 26-28, 42-44, 54-54 (κ.α.), 60-65 (παρ.)

Αναντολού Εφές (Αγγέλου): Οσμάν, Βασιλειάδης 10, Μπατούκ 6, Ερντέν 1, Γκονλούμ 9, Κιλιτσλί, Σαβάνοβιτς 6, Γκόρντον 6, Πλάνινιτς 15, Μπιέλιτσα 7.
Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Μπράμος 5, Μπατίστ 6, Φώτσης 11, Ούκιτς 7, Λάσμε 11, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 7, Παππάς, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 8, Ράιτ 7.  

Prasinanea 

* Ο Παναθηναϊκός ήταν ο... γνωστός κακός Παναθηναϊκός των τελευταίων εβδομάδων, κατάφερε όμως να πετύχει ένα σπουδαίο «2», με τον αρχηγό Φραγκίσκο Αλβέρτη να ξεκινάει με το δεξί στο πάγκο. Πολλά πράγματα δε θα μπορούσαν να αλλάξουν σε λίγες μόλις ημέρες, όμως το σημαντικό ήταν το ροζ φύλλο, που διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης. 
Δύο σερί ματς ακολουθούν στο ΟΑΚΑ, με Ηλυσιακό και Φενέρμπαχτσε, όπου ισάριθμες νίκες με πειστικές μάλιστα εμφανίσεις αναμένεται να ανεβάσουν ψυχολογικά κυρίως την ομάδα.

9/3/14

Παναθηναϊκός - Νίκη Αιγινίου 3-0, άλμα σωτηρίας ή... οκτάδας!

Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 3-0 σετ της Νίκης Αιγινίου στο κλειστό της Κυψέλης για την Α1 βόλεϊ των ανδρών και έκανε μεγάλο άλμα για να βρεθεί από τα πλέι άουτ στην οκτάδα.
Σε περίπατο μετέτρεψε την αναμέτρηση με τη Νίκη Αιγινίου ο Παναθηναϊκός. Οι παίκτες του Γιάννη Καλμαζίδη επιβλήθηκαν με 3-0 σετ (25-14, 26-24, 25-16) και πλέον κοιτούν είναι πολύ πιθανό να αποφύγουν τα πλέι άουτ και να βρεθούν στην οκτάδα προσπερνώντας τον Άρη.
Το ματς: Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι με όπλο τους το σερβίς δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην υποδοχή της Νίκης Αιγινίου και άρχισαν να αποκτούν διαφορά.
Το 8-6 του πρώτου τεχνικού τάιμ άουτ έγινε 16-10 με τον Μουρ να κάνει μεγάλη ζημιά με το σερβίς του. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει και να αυξάνει τη διαφορά όσο περνούσε η ώρα. Κάπως έτσι ήρθε το 25-14 του πρώτου σετ.
Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα στο δεύτερο σετ. Η Νίκη Αιγινίου έμεινε κοντά στο σκορ και δεν επέτρεπε στους πράσινους να πάρουν διαφορά.
Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ξεφύγει με τέσσερις (22-18), αλλά η Νίκη Αιγινίου με τον Μαυροβουνιώτη στο σερβίς κατάφερε να μειώσει τη διαφορά. Ο Παλέτζας έφερε το ματς στα ίσα στο 24-24, αλλά στη συνέχεια το σερβίς του ήταν άουτ και ο Χαραλαμπίδης έκανε φιλέ για να πάρει το σετ το Τριφύλλι με 26-24.
Στο τρίτο σετ οι φιλοξενούμενοι άντεξαν μέχρι το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός ήταν και πάλι εξαιρετικός και κατάφερε να χτίσει μία διαφορά η οποία τον οδήγησε σε ένα εύκολο 3-0.

Παναθηναϊκός - Νίκη Αιγινίου 3-0

Τα σετ:
25-14, 26-24, 25-16

Prasinanea

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Καλμαζίδης): Γκάλιτς 11 (11/16 επ, 56% υπ- 33% άριστες), Στιβαχτής 1 (επίθεση), Αμορόσο 9 (7/11 επ, 1 άσσσος, 1 μπλοκ), Μουρ 10 (3/5 επ, 5 άσσοι 2 μπλοκ), Μπέλος 17 (14/28 1 άσσος, 2 μπλοκ), Καρυπίδης 8 (7/16 επ, 1 μπλοκ) / Κουρούπης (λ - 53% υπ - 29% άριστες), Λιόντας, Καπίρης, Μανιόπουλος, Μαδούρας, Πολυχρονιάδης.
ΝΙΚΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ (Μέλκας): Μπλανκενάου 3 (2/3 επ, 1 μπλοκ), Νταλιέγκι 6 (2/4 επ, 4 μπλοκ), Παράσογλου 3 (3/8 επ, 33% υπ - 13% άριστες), Μαυροβουνιώτης 6 (4/15 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 43% υπ - 21% άριστες) Χαραλαμπίδης 3 (2/4 επ, 1 μπλοκ), Παλέντζας 13 (12/34 επ, 1 μπλοκ) / Αγγελής (λ - 35% υπ - 29% άριστες), Γεωργόπουλος Βασίλης, Αναστασιάδης, Γκορίδης 1 (επίθεση), ΜακΛάχλιν, Γεωργόπουλος Αλέξανδρος.

* Η λογική ήττα στη Σύρο από το Φοίνικα ήταν απλώς μια παρένθεση στην ξέφρενη πορεία του Παναθηναϊκού στο β' γύρο του πρωταθλήματος, η οποία συνεχίστηκε με ακόμη μία «καθαρή» νίκη. Πλέον το Τριφύλλι βρίσκεται στην 9η θέση και το +2 από Παμβοχαϊκό, +4 από Παναχαϊκή και +7 από την ουραγό Νίκη Αιγινίου, ενώ παράλληλα μείωσε στον πόντο τον 8ο Άρη!
Η επόμενη αγωνιστική είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από την πρωτοπόρο Κηφισιά, ενώ υπάρχει και το ματς Άρης-Παμβοχαϊκός.

Παναθηναϊκός - Αθηναϊκός 70-51, ολοκλήρωσε με περίπατο την κανονική περίοδο

Τα κορίτσια του Παναθηναϊκού έδειξαν ότι δεν είχαν διάθεση για παιχνίδια κόντρα στον Αθηναϊκό τον οποίο και συνέτριψαν με 70-51 στον Τάφο του Ινδού. Στους 25 σταμάτησε η Γέμελος.
Χωρίς κανένα πρόβλημα ολοκλήρωσαν την κανονική περίοδο της Α1 τα κορίτσια του Παναθηναϊκού.
Οι πράσινες ισοπέδωσαν τον Αθηναϊκό με 70-51 και έκλεισαν με νίκη την κανονική διάρκεια της περιόδου. Από την αρχή του αγώνα το Τριφύλλι μπήκε αποφασισμένο και καθάρισε το παιχνίδι.
Το 20-5 του πρώτου δεκαλέπτου δείχνει την αποφασιστικότητα με την οποία μπήκαν στο γήπεδο τα κορίτσια του Παναθηναϊκού. Στη συνέχεια η διαφορά συνέχισε να είναι πάντα σε διψήφια νούμερα.
Η Γιασεμή Σαμαντούρα είχε και την ευκαιρία να δοκιμάσει και ορισμένα πράγματα ενόψει και του Φάιναλ 4 στο Κύπελλο το οποίο διεξάγεται την επόμενη εβδομάδα στην Κω. Το τελικό 70-51 αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα με την Τζάκι Γέμελος να σταματά στους 25 πόντους.

Παναθηναϊκός - Αθηναϊκός 70-51

Τα δεκάλεπτα:
20-5, 33-22, 50-35, 70-51.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Σαμαντούρα): Γέμελος 25 (3), Πριόνα, Χριστινάκη, Μαγκλάρα 4, Κοσμά 5, Σλούκα 7 (1), Κωστάκη 12 (1), Χρονοπούλου, Καβάσιλα 2, Ντέλβα 15.
ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζευγώλης): Τζεγιαννάκη 8, Καμμένου 2, Βλάνη 6 (1), Κασάπογλου 7 (1), Αξιοπούλου 5 (1), Παπαμιχαήλ 7, Μέλνικα 16 (14 ρ.), Σελλά, Μοσχοπούλου, Γλυνιαδάκη.

Prasinanea