12/9/09

Πολύ καλά στημένος ο ΟΣΦΠ, κράτησε το μηδέν στο Καραϊσκάκη με Καβάλα

Κατάφερε να μην ηττηθεί ο ΟΣΦΠ στο πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς στο Καραϊσκάκη. Οι Πειραιώτες πήραν μάλλον το μάθημα τους από τη φιλική πεντάρα που είχαν αρπάξει από τον Εργοτέλη, παρουσιάστηκαν πιο οργανωμένοι στην άμυνα και κατάφεραν να κρατήσουν το μηδέν στα μετόπισθεν. Θρίαμβος!
Η Νέα Καβάλα που ξόδεψε... περισσότερα χρήματα για μεταγραφές από την ομάδα του λιμανιού, λίγο έλειψε να φύγει με τρίποντο από το Φάληρο αλλά ο μισθοφόρος σωτήρας των παιδιών του Πειραιά απέτρεψε το... μοιραίο.
0-0 λοιπόν, τυχεροί οι γηπεδούχοι που δήλωσαν ευχαριστημένοι από την προσπάθεια και τη βελτίωση που είχαν!
Οι δε γαύροι γιουχάρισαν την ομάδα τους(σύνηθες φαινόμενο στο φαληρικό γήπεδο), ενώ ξαφνικά θυμήθηκαν τον Ερνέστο Βαλβέρδε κάνοντας σύνθημα το όνομα του στο τέλος του αγώνα(!), αποδοκιμάζοντας παράλληλα τον Κετσπάγια αλλά και τον θείο για την επιλογή του να φέρει τον Γεωργιανό.
Ο οποίος Τιμούρ με τη σειρά του... έκανε πλάκα στη συνέντευξη τύπου στους γαύρους λέγοντας:
"Δεν βλέπετε όμορφο ποδόσφαιρο εδώ τόσα χρόνια, περιμένατε να δείτε από μένα σε δύο μήνες;"

Με αυτούς τους αστείους είναι τεράστια ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό να τελειώσει από νωρίς το φετινό πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία φέτος, οι αντίπαλοι είναι για γέλια και όπως έχουν δηλώσει πάρα πολλοί, επαΐοντες και μη του αθλήματος, ο ΠΑΟ έχει το πληρέστερο και καλύτερο ρόστερ εδώ και πολλά χρόνια.
Χρυσή ευκαιρία λοιπόν για το πρωτάθλημα που τόσο λείπει από την ομάδα.
ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΧΑΡΙΣΕΤΕ -ΚΑΙ- ΦΕΤΟΣ!

Δια περιπάτου στους "8" η Εθνική στο Ευρωμπάσκετ

Δεν δυσκολεύτηκε η Εθνική ούτε απέναντι στους Γερμανούς τους οποίους κέρδισε με 84-76 και σφράγισε και μαθηματικά την πρόκριση στους "8". Με κορυφαίο για μία ακόμη φορά τον Σπανούλη(20 πόντοι, 7 ασίστ, 4 ριμπάουντ) η Ελλάδα έκαμψε την αντίσταση των σκληροτράχηλων Γερμανών που έμεναν μέσα στο παιχνίδι, αλλά η αλήθεια είναι πως όταν η Εθνική μας ήθελε, άνοιγε εύκολα το σκορ.
Τα ματς με Ρωσία αύριο αλλά κυρίως με Γαλλία τη Τρίτη θα κρίνουν την πρωτιά στον 5ο όμιλο. Οι Ρώσοι δύσκολα επικράτησαν των Κροατών ενώ οι Γάλλοι παραμένουν αήττητοι μαζί με εμάς αλλά και τους Τούρκους όπου για τον 6ο όμιλο, κέρδισαν πριν από λίγο τους απογοητευτικούς σε αυτό το τουρνουά Ισπανούς, φθάνοντας επίσης στο 4χ4.

Οι πόντοι των Ελλήνων αλλά και οι συνθέσεις του αγώνα με τους Γερμανούς:

Ελλάδα (Καζλάουσκας):
Καλαμπόκης 5, Μπουρούσης 2, Ζήσης 12, Σπανούλης 20, Καλάθης, Φώτσης 12, Πρίντεζης 8, Κουφός 4, Περπέρογλου 7, Σχορτσιανίτης 14.

Γερμανία (Μπάουερμαν):
Στάιγκερ 3, Σάφαρτσικ 23, Σούλτσε 3, Όλμπρεχτ 4, Βισότσκι 2, Χάμαν, Γκριν 6, Πλάις 4, Χάρις 4, Φέμερλινγκ 8, Μπέντσινγκ 16, Γιάγκλα 3.

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου:
1. Ελλάδα 6 (246-198)
2. Γαλλία 6 (222-186)
3. Κροατία 4 (208-209)
4. Ρωσία 4 (4 (199-204)
5. Γερμανία 4 (217-227)
6. ΠΓΔΜ 3 (182-250)

*Δεν πρόκειται να διαλέξουν αντίπαλο οι διεθνείς για τα χιαστί νοκ άουτ ματς που ακολουθούν. Και πολύ καλά θα κάνουν. Το θέμα όμως είναι να μην πέσουμε πάνω στους Ισπανούς. Γιατί μπορεί να μην πείθουν με τις έως τώρα εμφανίσεις τους αλλά αυτά που έχουν συμβεί στο ιστορικό των αναμετρήσεων Ελλάδας - Ισπανίας δεν ξυπνούν ευχάριστες αναμνήσεις σε κανέναν...

Γέννησε προσδοκίες η Εθνική στο βόλεϊ με το 3χ3 στην αρχή, απογοήτευσε με τις 3 ήττες στη συνέχεια

Δεν κατάφερε τελικά η Εθνική να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βόλεϊ που διεξάγεται στη Τουρκία και περιορίστηκε στην κατάληψη της 8ης θέσης. Τιμητική θέση αν μη τι άλλο για μία καινούρια ομάδα που προσπάθησε να αποτινάξει τις κάκιστες παρουσίες των τελευταίων ετών και τη γενικότερη κακή εικόνα που έβγαζε η χώρα μας στο συγκεκριμένο άθλημα εδώ και πολλά χρόνια.
Το θέμα όμως είναι ότι έχουμε την άσχημη συνήθεια εδώ στην Ελλάδα να ενθουσιαζόμαστε αλλά και να απογοητευόμαστε πάρα πολύ εύκολα. Με τις τρεις νίκες στην πρώτη φάση των ομίλων βιαστήκαμε μέσα στους πανηγυρισμούς μας να χρίσουμε την Εθνική μας ομάδα ως ένα εκ των φαβορί ακόμη και για μετάλλιο!
Αυτός ο φαβοριτισμός που δόθηκε από τα ελληνικά μέσα επηρέασε όπως αποδείχτηκε τα παιδιά, άλλαξε τις ισορροπίες και έβαλε τον πήχη των προσδοκιών σε υψηλότερο σημείο. Όταν ήρθε η ώρα για την ομάδα να βγάλει τον χαρακτηρισμό αυτό του φαβορί εντός αγωνιστικού χώρου, ήρθε αμέσως το στραπάτσο από τους Γερμανούς(τον θεωρητικά ευκολότερο αντίπαλο της β' φάσης) και εν συνεχεία η ήττα από τους Γάλλους με 3-1 σετ, για να επέλθει απογοήτευση στο συγκρότημα του Δημήτρη Καζάζη και να φτάνει στο τρίτο και τελευταίο ματς με έναν πανίσχυρο αντίπαλο(οι Πολωνοί κάνανε το 6χ6) να παίζουν οι διεθνείς την είσοδο τους στους "4". Τα παιδιά παλέψανε αλλά λύγισαν κόντρα στους ελλειπείς Πολωνούς και έμειναν στην 8η θέση χάνοντας παράλληλα την ευκαιρία να εξασφαλίσουν μία θέση για το επόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αυτό του 2011 για το οποίο θα χρειαστεί πια να δώσουμε προκριματικούς αγώνες.
«Κάποιοι ενοχλήθηκαν από τις τρεις νίκες που πετύχαμε στα τρία πρώτα ματς, της πρώτης φάσης και η ομάδα απειλήθηκε με διάλυση. Δε θέλω να ονομάσω πρόσωπα και πράγματα, το σημαντικό ήταν που η ομάδα κρατήθηκε ενωμένη. Προσπαθήσαμε να συνεχίσουμε την καλή μας πορεία, όμως τα αποτελέσματα της β’ φάσης δεν ήταν θετικά. Είμαστε περήφανοι και φεύγουμε με το κεφάλι ψηλά», είπε μετά τον αποκλεισμό ο προπονητής της Εθνική, Δημήτρης Καζάζης και δεν ξέρω κατά πόσο ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Εκείνο που γνωρίζω είναι πως δυστυχώς χάθηκε μια σπουδαία ευκαιρία για κάτι καλό σε αυτό το τουρνουά από μία ομάδα που τώρα φτιάχνεται και που θα μπορούσε να κάνει πολύ κόσμο να μιλάει καιρό για αυτήν.
Εν κατακλείδι θα τονίσω ξανά ότι δεν πρέπει να ζήσουμε παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον. Δεν θα πρέπει δηλαδή να απογοητευόμαστε πολύ ύστερα από ανεπιτυχή αποτελέσματα αλλά ούτε και να τρελαινόμαστε μετά από κάποια σημαντική -έστω και ανέλπιστη- επιτυχία.

9/9/09

Εκπληκτικό ξεκίνημα γα την Εθνική στο μπάσκετ, με το αριστερό στη δεύτερη φάση των ομίλων στο βόλεϊ

Πιο εύκολα και εντυπωσιακά απ' ότι αναμενόταν ξεκίνησε η Εθνική στην πρώτη φάση των ομίλων στο Ευρωμπάσκετ που διεξάγεται στην Πολωνία. Οι διεθνείς αφού έκαναν πάρτι απέναντι στους Σκοπιανούς κερδίζοντάς τους με 32 πόντους στην πρεμιέρα, πήραν και το derby του ομίλου κόντρα στους Κροάτες απόψε, πολύ πιο εύκολα δείχνει το τελικό 76-68. Ουσιαστικά οι παίχτες του Καζλάουσκας καθάρισαν το ματς από το πρώτο ημίχρονο, όπου και παίζοντας εκπληκτικό μπάσκετ, σούπερ άμυνα αλλά και με έναν εξαιρετικό Μπουρούση, έκλεισαν το 20λεπτο στο εξωπραγματικό +21(52-31).
Η λογική εξέλιξη στο τρίτο δεκάλεπτο(πεσμένος ο ρυθμός της Εθνικής,αυξημένο presing από τους Κροάτες) οδήγησε το παιχνίδι ξανά σε χαρακτήρα derby. Αυτό όμως δεν αρκούσε για να τρομάξει την Ελλάδα που είδε την υπέρ της διαφορά να πέφτει σε μονοψήφιο αριθμό μετά από πολύ καιρό και συγκεκριμένα στους 8 με λιγότερα όμως από 3 λεπτά να απομένουν για τη λήξη του αγώνα.
Η απαραίτητη ψυχραιμία του Σπανούλη στις βολές και ένα τρελό τρίποντο από τον kill Bill έβαλε τα πράγματα στη θέση τους πιστοποιώντας την ανωτερότητα της Ελλάδος. Το τελικό 76-68 δίνει την πρωτιά στον όμιλο κι ας απομένει θεωρητικά ένα ματς, αυτό κόντρα στους Ισραηλινούς(νωρίς το απόγευμα έχασαν από τη Fyrom!). Η Εθνική πρέπει να νικήσει και θα το κάνει για να περάσει με 3χ3 στη δεύτερη φάση των ομίλων.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Ελλάδα
: Καλαμπόκης 2, Μπουρούσης 19(6/8δ, 2/3τρ, 8ρ), Ζήσης 9(2/11σουτ, 7ρ), Σπανούλης 11(1), Καλάθης 3, Φώτσης 5, Πρίντεζης 3(1), Κουφός 10(4/5), Περπέρογλου 10(2), Σχορτσανίτης 4(2/8β)

Κροατία
: Ούκιτς 15(1/5τρ), Κους 3, Πόποβιτς 8(2), Βούισιτς 13(2/7δ, 1τρ), Πρκάτσιν,, Ρόζιτς 6(1), Πλάνινιτς 8(5ασ), Στόγιτς 3(1), Λόντσαρ, Μπάνιτς 5(7ρ), Νίτσεβιτς 2, Κασούν 5(5ρ)

* Στο βόλεϊ δεν τα καταφέραμε στη πρώτη αγωνιστική της δεύτερης φάσης κόντρα στους Γερμανούς. Ηττηθήκαμε με 3-1 σετ και πλέον πάμε στον τελικό με τους Γάλλους αύριο αλλά και το ματς κόντρα στους Πολωνούς μεθαύριο για την πρόκριση στα ημιτελικά.

Τα σετ: 14-25, 31-33, 25-21, 21-25.

Ελλάδα: Χριστοφιδέλης 15π. (14/27, 73% υπ.), Τζούριτς 10 (4 μπλοκ), Προύσαλης, Ρουμελιώτης 16 (15/43, 1 άσος), Σμαραγδής 4, Μπάεφ 16 (15/31, 39% υπ.) / Παπαδημητρίου (λ. – 67% υποδοχή), Αρμενάκης 3, Πανταλέων 5, Κουρνέτας, Λάππας, Καριπίδης.
*Οι πόντοι της Ελλάδας προήλθαν: 1 άσος, 59 επιθέσεις, 10 μπλοκ, 21 λάθη αντιπάλων.

Γερμανία: Σβάρτζ 17 (13/30, 4 μπλοκ, 48% υπ.), Αντρέ 15 (11/30, 2 άσοι, 93% υπ.), Βιέμπελ 8 (2 άσοι), Σοπς 22 (20/38, 1 άσος), Γκούνθορ 10 (4/7), Στούρβαλντ 2 / Τίλε (λ. – 77% υπ.), Τίσερ 1, Κρομ, Μπακουμόφσκι, Γκρόζερ 2.

7/9/09

Ολυμπιακός Βόλου - ΠΑΟ 2-1

Με αποτυχία στέφθηκε το φιλικό τεστ του Παναθηναϊκού στο Βόλο, αφού οι "πράσινοι" ηττήθηκαν με σκορ 2-1 από τον τοπικό Ολυμπιακό.
Μπορεί να υπήρχαν ένα σωρό απουσίες αφού έλειπαν οι διεθνείς αλλά τα περί 11άδας ανάγκης και λοιπές δικαιολογίες είναι παπαριές. Όταν στο βασικό σχήμα, με το οποίο παρέταξε την ομάδα απόψε ο Χενκ Τεν Κάτε, υπήρχαν μεταξύ άλλων οι Σισέ, Λέτο, Σαριέγκι, Χριστοδουλόπουλος, παίχτες δηλαδή με μεγάλη εμπειρία και ικανότητες, δεν υπάρχουν δικαιολογίες για τέτοιες ήττες.
Εικόνα δεν είχαμε για να βλέπαμε την ομάδα αφού προέκυψε πρόβλημα για τα τηλεοπτικά ανάμεσα σε ΕΡΤ και Μπέο (στο παρά πέντε του αγώνα!), αλλά μάθαμε ότι ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός. Φανταστείτε μόνο ότι ξεχώρισαν(πλην του συνήθη υπόπτου Σεμπάστιαν Λέτο) οι Κάσας(αριστερό μπακ) και ο Γεωργόπουλος στο β' μέρος ως αμυντικό χαφ!

Το μόνο θετικό(;) της ιστορίας είναι το γεγονός ότι η ήττα αυτή δεν στοιχίζει στον Παναθηναϊκό, παρά μόνο τσαλακώνει το γόητρο των "πράσινων". Και είναι καλό που έρχεται ΤΩΡΑ, στην αρχή της σεζόν να ταρακουνήσει λίγο την ομάδα εν' όψη της δύσκολης συνέχειας, του μαραθωνίου που ακολουθεί σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Γιατί τέτοιες ήττες μεσούσης της ποδοσφαιρικής χρονιάς, όταν θα κρίνονται τίτλοι, ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ. Είναι οι ήττες από αντίστοιχου δυναμικού ομάδες που στοίχησαν ακριβά στον Παναθηναϊκό τις περασμένες χρονιές.

* Καμπανάκι λοιπόν εν΄όψη Πανθρακικού αλλά και Γαλατάσαραϊ!

* Ρατσιστική επίθεση δέχτηκε ο Τζιμπρίλ Σισέ από οπαδούς των γηπεδούχων. Ο οξύθυμος Γάλλος μάλιστα για μία ακόμη φορά δεν συγκρατήθηκε και πέταξε το μπουκάλι που δέχτηκε πίσω στις κερκίδες!

Οι συνθέσεις του φιλικού:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κολίτσης, Κοτίτσας (56' Ψυχογιός), Κακαράς (46' Μπουλούτ), Σωτήρχος (72' Λιόλιος), Αρβανίτης, Αλβάρες, Πλιάγκας (46' Χανιώτης), Μάρτινς, Μόνχε, Ούμπιντες (56' Καρλόπουλος), Αμπράμοβιτς (46' Καμπάνταης).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Γκάμπριελ, Σαριέγκι, Μαρίνος, Καντέ, Μπιάρσμιρ, Κάσας (46' Γεωργόπουλος), Χριστοδουλόπουλος (85' Μίχας), Ρουκάβινα (46' Πετρόπουλος), Σισέ (70' Βλάχος), Λέτο.

6/9/09

Δυσκολεύτηκε αλλά κέρδισε τελικά με 3-1 σετ η Εθνική τους Σλοβένους

Τα κατάφερε τελικά η Εθνική να κερδίσει τη Σλοβενία, να κάνει το 3χ3 στον όμιλο της και να περάσει πανηγυρικά στους "12". Με 34-32 υπέρ μας τελείωσε το πρώτο σετ ύστερα από 5 προσπάθειες για set point από μέρους μας και ενώ είχαν προηγηθεί ισάριθμα set points για τους Σλοβένους. Οι διεθνείς μας δυσκολεύτηκαν από την αδιάφορη εθνική ομάδα της Σλοβενίας και στο 2ο σετ για να το κατακτήσουν εν τέλει με 26-24. Στο τρίτο τα παιδιά του Δημήτρη Καζάζη θα μπορούσαν να τελειώσουν το ματς αφού προηγήθηκαν με 18-11 αλλά κατάφεραν(!) να το χάσουν με 25-23. 25-21 υπέρ μας τέλειωσε το 4ο σετ και κάπως έτσι ήρθε το απόλυτο των τριών νικών για την Ελλάδα.

* Ρεκόρ διοργάνωσης έκανε ο πολύ καλός για μία ακόμη φορά ο Δημήτρης Τζούριτς με τους 8 πόντους που πήρε από μπλοκ!

* Πολύ σημαντικό το γεγονός ότι αυτή η νίκη προήλθε με πολλούς αναπληρωματικούς της Εθνικής, κάτι που σημαίνει ότι όλα τα παιδιά είναι έτοιμα να προσφέρουν όποτε τους ζητηθεί από τον ομοσπονδιακό τεχνικό.

* Η Σλοβενία έχει λάβει μέρος τρεις φορές σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και έχει μόνο ήττες!

Οι συνθέσεις:
ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Χρίμπαρ): Πάγιενικ 10π. (7/14), Βίντιτς 10 (4/11), Σκετ 10 (8/25), Ούρναουτ 17 (11/27, 6 μπλοκ), Βίνισιτς 5, Κούτουριτς 14 (11/26, 3 άσοι) / Σκορς (λ. - 58% υποδοχή), Γκασπαρίνι 11 (5/23, 6 άσοι), Σμουτς, Πλέσκο.

ΕΛΛΑΔΑ (Καζάζης): Χριστοφιδέλης 9π. (5/19, 2 άσοι), Τζούριτς 13 (5/9, 8 μπλοκ), Αρμενάκης 22 (20/34, 2 άσοι), Κουρνέτας, Ανδρεάδης 4 (2/2), Λάππας 12 (9/22, 3 μπλοκ) / Στεφάνου (λ. - 71% υποδοχή), Παπαδημητρίου (λ.), Προύσαλης, Καριπίδης 1, Ρουμελιώτης 2 (1 άσος), Πανταλέων 6 (2/6, 3 μπλοκ, 1 άσος).

Ο Βέλγος διαιτητής Φρανκ ντε Μπλέκερε σταμάτησε την Εθνική

Η Εθνική μας ομάδα ηττήθηκε από τους Ελβετούς με σκορ 2-0 κάτι που δυσκολεύει πια κατά πολύ την απευθείας πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ του 2010. Αυτό όμως από μόνο του δε λέει τίποτα καθώς και η Ελβετία διαθέτει μια πολύ δυνατή ομάδα, έναν σπουδαίο προπονητή και παίχτες που αγωνίζονται με μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό. Το αξιοσημείωτο της χθεσινής αναμέτρησης της Βασιλείας ήταν η ανεκδιήγητη παρουσία του Ντε Μπλέκερε. Ο Βέλγος (καταξιωμένος;) διαιτητής μας άφησε με 10 παίχτες από νωρίς(άδικη αποβολή του Βύντρα στο 42') σπρώχνοντας έτσι τους γηπεδούχους και συμπατριώτες του -αφεντικού της ΦΙΦΑ- Ζεφ Μπάτλερ στη νίκη-πρόκριση.
Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής δεν παρακολούθησα το χθεσινό αγώνα καθώς την ώρα του ματς επέστρεφα με τη βραδινή πτήση από την Κω όπου και πέρασα το προτελευταίο στάδιο των καλοκαιρινών μου διακοπών. Ολοκληρωμένη εικόνα λοιπόν του παιχνιδιού δεν μπορώ να έχω, μου αποτυπώθηκαν όμως πολύ καθαρά τα στιγμιότυπα καθώς και τα όσα διάβασα στο τύπο. Η Εθνική δεν ήταν το ίδιο κακή με εκείνο το τελευταίο φιλικό κόντρα στου Πολωνούς αλλά αντίθετα πάλεψε και μάλιστα θα μπορούσε να είχε σημειώσει κάποια τέρματα ακόμη και μετά το 42' και την αριθμητική υπεροχή των Ελβετών. Μεγαλύτερη φάση του αγώνα ήταν το δοκάρι του Σπυρόπουλου στο 67'!
Δεν τα κατάφερε όμως και στο 83' δέχτηκε το γκολ με κεφαλιά του Γκρίχτινγκ όπου σήμανε και την ήττα, που απλά διαμορφώθηκε πέντε λεπτά αργότερα με το 2-0 από τον Πανταλίνο.
Το λιγότερο αστεία μπορεί να χαρακτηριστεί η αποβολή του Βύντρα, αρνητικά σχόλια για την οποία εξέφρασε και ο προπονητής των Ελβετών Ότμαρ Χιτσφελντ.

Οι συνθέσεις του αγώνα:
ΕΛΒΕΤΙΑ: Μπενάλιο, Νεφ (61' Ντερτιγιόνκ), Φον Μπέργκεν, Γκρίχτινγκ, Μανίν, Χούγκελ, Μπαρνέτα, Πανταλίνο, Φερνάντες (68' Γιακίν), Φράι, Ενκουφό (81' Φονλάντεν)

ΕΛΛΑΔΑ: Χαλκιάς, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μόρας, Κυργιάκος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Πατσατζόγλου, Αμανατίδης (81' Γκέκας), Σαλπιγγίδης (46' Σαμαράς), Χαριστέας (73' Παπαδόπουλος)

* Παράλληλα πάντως με τα προκριματικά του ποδοσφαίρου διεξάγονται Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα σε βόλεϊ (εκπληκτικό ξεκίνημα για τους διεθνείς στην Τουρκία με τον απρόσμενο θρίαμβο κόντρα στους πρωταθλητές Ευρώπης Ισπανούς, 2χ2 στον όμιλο με νίκη επί των Σλοβάκων και αυτή την ώρα παίζει για το απόλυτο με τους Σλοβένους και το τυπικό για την είσοδο στους καλύτερους "12") αλλά και μπάσκετ όπου αύριο Δευτέρα στην Πολωνία, στις 17:30 ώρα Ελλάδος ξεκινά η ομάδα του Καζλάουσκας με μεγάλη αισιοδοξία για μετάλλιο κόντρα στους Σκοπιανούς στο πρώτο ματς του ομίλου.