20/3/10

Λάρισα- Παναθηναϊκός 10-7, για την 19η αγωνιστική της Α1 πόλο των ανδρών

 
Αντιγραφή από Πράσινα Νέα:
 Ο στόχος των πλέι οφ απομακρύνεται αισθητά μετά τη νέα ήττα στη θεσσαλική πρωτεύουσα.
 Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι και έδειχνε να ελέγχει την αναμέτρηση, αλλά η κοιλιά του τρίτου οκταλέπτου έφερε την ήττα που ουσιαστικά δυσκολεύει πάρα πολύ την έξοδο του Τριφυλλιού στα πλέι οφ.
 Πλέον, μετά από αυτή την εξέλιξη, οι πράσινοι θέλουν μόνο νίκες σε όλα τα παιχνίδια που έχουν απομείνει, προκειμένου να διεκδικήσουν τις λιγοστές ελπίδες που απομένουν για τα πλέι οφ.
Τα οκτάλεπτα: 1-2, 2-3, 4-1, 3-1.

Παναθηναϊκός (Άντριτς): Βράνιες 3, Τσόκας 2, Βουλγαράκης, Δερμιτζάκης.


* Δυστυχώς είχαμε ξεκινήσει καλά τη χρονιά παρά τα πολλά προβλήματα, αλλά πλέον κινδυνεύουμε να μείνουμε εκτός πλέι οφ. Κρίμα πραγματικά. Κάκιστη η εκτός έδρας εικόνα της ομάδας και η φτωχή συγκομιδή βαθμών.

Παναθηναϊκός - Ηλυσιακός 110-81


 Με τον Κώστα Τσαρτσαρή να επιστρέφει για τα καλά μετά τον τραυματισμό του σημειώνοντας 19 πόντους και τον Ομπράντοβιτς να έχει τη δυνατότητα χρησιμοποίησης για αρκετή ώρα παιχτών που έχουν λίγο χρόνο συμμετοχής, ο Παναθηναϊκός για την 21η αγωνιστική της Α1, επικράτησε εύκολα του Ηλυσιακού στο ΟΑΚΑ με 110-81.
 Και ο προπονητής των φιλοξενουμένων, Στέργιος Κουφός, χρησιμοποίησε παίχτες με λίγο χρόνο συμμετοχής σε ένα παιχνίδι, από το οποίο θα μπορούσαν να μαζέψουν εμπειρίες.

 Με μεγάλη ευστοχία στα τρίποντα, ο Ηλυσιακός έμενε κοντά στο σκορ σε όλο το πρώτο δεκάλεπτο. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, από τα μέσα κιόλας του β' δεκαλέπτου να χρησιμοποιήσει τους Βεργίνη, Μπόγρη και Καλάθη (ο Τέπιτς είχε ήδη ξεκινήσει στη βασική πεντάδα).
 Μάλιστα στο σημείο εκείνο την πεντάδα του Παναθηναϊκού συμπλήρωναν οι Τέπιτς, Περπέρογλου!
 Και τα πήγαν αρκετά καλά, αφού αφενός κράτησαν ψηλά τη διαφορά, αφετέρου ο Ομπράντοβιτς τους άφησε στο παρκέ για πολλή ώρα, ενώ έκανε αλλαγές συχνά μοιράζοντας έτσι το χρόνο συμμετοχής σε όλους.
 Με απόλυτη σοβαρότητα οι πρωταθλητές έφτασαν σε μία ακόμη εύκολη επικράτηση και παράλληλα στην 20η τους νίκη σε 21 αγωνιστικές! Ακόμη 5 έμειναν για το τέλος της κανονικής περιόδου, για να δούμε τελικά αν θα καταφέρουμε να φτάσουμε στο ρεκόρ 25 - 1!


 Tα δεκάλεπτα: 32-22, 55-40, 85-63, 110-81.

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:

 Παναθηναϊκός (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Βεργίνης 7, Τέπιτς 12 (2), Μπόγρης 6, Περπέρογλου 10 (1), Μπατίστ 6, Φώτσης 5 (1), Γιασικεβίτσιους 9 (1), Νίκολας 8 (2), Τσαρτσαρής 19 (2), Διαμαντίδης 4, Πέκοβιτς 13, Καλάθης 11 (1).

 Ηλυσιακός (Στέργιος Κουφός): Κάρτερ 7, Καπινιάρης 5, Κάμιγκς 17 (5), Παπανικολάου 7 (1), Κουκουλάς 2, Χατζής 9 (1), Αθανασούλας 9 (1), Σιούτης, Βιδάλης 1, Χάντερ 14, Ιωάννου 8, Κασελάκης 2.
 
 * Επόμενο ματς το ερχόμενο Σάββατο στα Τρίκαλα.

19/3/10

Σπουδαία ματς αλλά και αναμετρήσεις με καθαρά φαβορί ανέδειξαν οι κληρώσεις της προημιτελικής φάσης του Champions League και του Europa League, που διεξήχθησαν το μεσημέρι. Ας δούμε τα ζευγάρια και το πώς έφτασαν οι ομάδες στους "8".


  Τα τέσσερα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης του Champions League:

 1) Olympique Lyonnais V FC Girondins de Bordeaux

 2) FC Bayern München V Manchester United FC

 3) Arsenal FC V FC Barcelona

 4) FC Internazionale Milano V PFC CSKA Moskva

 Και τα διασταυρώματα της ημιτελικής φάσης:

 Νικητής 2 - Νικητή 1

 Νικητής 4 - Νικητή 3


 Με μία πρώτη ανάγνωση θα έλεγα ότι η Ίντερ είναι το μεγάλο φαβορί απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας για πρόκριση στους "4". Με τον Μουρίνιο στον πάγκο, οι "νερατζούρι" δείχνουν ικανοί να αποτινάξουν την ταμπέλα των "losers" μιας και εδώ και μία δεκαετία (τουλάχιστον) έχουν ένα από τα υψηλότερα budget αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα ρόστερ και παρόλα αυτά δεν έφτασαν ποτέ ψηλά στο Champions League. Φέτος, είναι στους "8" αποκλείοντας ήδη την Τσέλσι, μέσα στο Λονδίνο και μάλιστα παίζοντας μεγάλη μπάλα. Πραγματικά εντυπωσιάστηκα από την εικόνα της Ίντερ σε αυτό το ματς, ενώ οι Σνάιντερ και Καμπιάσο βρέθηκαν σε μία φανταστική βραδιά, ο... παππούς Ζανέτι ήταν άρχοντας στην άμυνα και η Ίντερ συνολικά έπαιξε ανέλπιστα καλά για... ιταλική ομάδα!

 Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας από την άλλη, έκανε την έκπληξη αποκλείοντας στους "16" τη Σεβίλλη, αν και δεν ξέρω κατά πόσο μπορούμε να θεωρήσουμε ως "μεγάλη έκπληξη" την πρόκριση μίας Ρωσικής ομάδας (η Ρωσία είναι η ανερχόμενη δύναμη του ποδοσφαίρου!) και κατακτήτρια του κυπέλλου Uefa το 2005, επί μίας Ισπανικής ομάδας μεν, αλλά καθόλου σταθερή σε απόδοση και διάρκεια, δε!

 Ξαναλέω, είναι το μοναδικό ζευγάρι με ξεκάθαρο, μεγάλο φαβορί. Τους Ιταλούς.

 Ένα άλλο ζευγάρι, έχει επίσης φαβορί, αλλά σε μικρότερη κλίμακα. Και είναι φυσικά η Μάντσεστερ Γιουνάιτετ, απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου.

 Σε ένα ζευγάρι που ξυπνά μνήμες από τον αλησμόνητο τελικό του 1999, με τα δύο γκολ της Σιχαμένης Γιουνάιτετ στις καθυστερήσεις του αγώνα(!!), η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον προβάρει ως φαβορί για πρόκριση στους "4" αλλά και στον τελικό, αφού μετά περιμένει είτε την Λυών είτε την Μπορντώ!
 Οι Άγγλοι έχουν καλύτερη ομάδα από τους Γερμανούς και αν η Μάντσεστερ βρεθεί σε καλή βραδιά, νομίζω ότι θα τελειώσει την ιστορία από το πρώτο ματς, μέσα στο Μόναχο, όπως έκανε δηλαδή και στο Μιλάνο στην προηγούμενη φάση. 2-3 τη Μίλαν και στη ρεβάνς διέλυσε τους Ιταλούς με 4-0 στο "Ολντ Τράφορντ"! Η Μπάγερν απ' την άλλη απέκλεισε τη Φιορεντίνα με τα χίλια ζόρια. Κέρδισε στη Γερμανία 2-1 με δύο άκυρα γκολ στο τέλος κάθε ημιχρόνου. Ανύπαρκτο πέναλτι το 1ο και 2-3 μέτρα οφσάιντ το 2ο! Παρόλα αυτά στη ρεβάνς της Φλωρεντίας, οι Ιταλοί άξιζαν την πρόκριση, καθώς προηγήθηκαν 2-0 και 3-1, οι κωλογερμανοί όμως έφτασαν στο 3-2, που τους έδωσε την πρόκριση!

 Και πάμε στα δύο αμφίρροπα ματς.

 Μπαρτσελόνα - Άρσεναλ στην επανάληψη του τελικού του 2006 και Λυών - Μπορντώ στον γαλλικό εμφύλιο και το απολύτως ισορροπημένο ζευγάρι των "8"!

 Η Μπαρτσελόνα είναι για πολλούς η καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Δια περιπάτου πέταξε έξω τη Στουτγγάρδη διαλύοντάς την με 4-0 στο "Καμπ Νόου", αν και στη Γερμανία δυσκολεύτηκε, είχε φέρει 1-1, ενώ θα μπορούσε να είχε φύγει ηττημένη.
 Η Άρσεναλ από την άλλη, επίσης για πολλούς παίζει πολύ ελκυστικό ποδόσφαιρο. Αναμένονται δύο θεαματικά παιχνίδια, με τους Καταλανούς να έχουν ένα μικρό προβάδισμα καθώς η διαφορά τους με τους Λονδρέζους, είναι ότι διαθέτουν πολλούς παίχτες με προσωπικότητα. Η Αρσεναλάρα (αγαπημένη ομάδα του γράφοντος!) έχει ταλέντο και προπονηταρά, αλλά με εξαίρεση ίσως τον Αρσάβιν δεν έχει κάποιον παίχτη με μεγάλη προσωπικότητα. Στη φάση των "16", η Άρσεναλ απέκλεισε την Πόρτο, με ήττα 2-1 εκτός έδρας και ένα εκπληκτικό 5-0 στη ρεβάνς!

 Τέλος, το πιο αμφίρροπο ζευγάρι είναι αυτό του γαλλικού εμφυλίου. Λυών και Μπορντώ διεκδικούν (μαζί με τις Λιλ, Οσέρ, Μαρσέιγ και Μονπελιέ!) τον τίτλο στη Γαλλία και είναι δύο σχεδόν ισάξιες ομάδες. Η πρόκριση εδώ είναι 50-50. Ελαφρύ προβάδισμα στη Μπορντώ λόγω του ότι έχει την ρεβάνς στην έδρα της.
 Για να φτάσουν εδώ, η μεν Λυών έκανε την σούπερ έκπληξη, πετώντας έξω τη Ρεάλ Μαδρίτης με νίκη 1-0 στη Γαλλία και 1-1 (αντί 1-3!) στη Μαδρίτη, η δε Μπορντώ πήρε ένα πολύ χαλαρό 0-1 στο Φάληρο απέναντι στο ΟΣΦΠ και τον κέρδισε ξανά, πιο δύσκολα αυτή τη φορά με 2-1 στη Γαλλία.


  Τα πρώτα ματς της προημιτελικής φάσης θα γίνουν στις 30/31 Μαρτίου και οι ρεβάς στις 6/7 Απριλίου, ενώ οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 20/21 και 27/28 Απριλίου.
  Ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί στο "Santiago Bernabéu" της Μαδρίτης, (με τη Ρεάλ να ήθελε πολύ να βρίσκεται εκεί) στις 22 Μαΐου, ημέρα Σάββατο, για πρώτη φορά φέτος!



 Τα τέσσερα ζευγάρια την προημιτελικής φάσης του Europa League:

 1) Fulham FC V VfL Wolfsburg

 2) Hamburger SV V R. Standard de Liège

 3) Valencia CF V Club Atlético de Madrid

 4) SL Benfica V Liverpool FC

 Και τα διασταυρώματα της ημιτελικής φάσης:

 Νικητής 2 - Νικητή 1

 Νικητής 3 - Νικητή 4


 Και εδώ, όπως και στο Champions League, υπάρχει ένα ζευγάρι με αδιαμφισβήτητο φαβορί. Και φυσικά είναι το Αμβούργο κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης.

 Το Αμβούργο, που θα θέλει να φτάσει στο τελικό μιας και διεξάγεται στην έδρα του, πήρε... το θύμα των "8"! Την πιο αδύναμη ομάδα. Στην προηγούμενη φάση, το Αμβούργο απέκλεισε την Άντερλεχτ μετά από δύο ωραία ματς, νίκησε 3-1 στη Γερμανία και σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που είδαμε εχθές, έχασε στο Βέλγιο με 4-3, ενώ στη φάση των "32" απέκλεισε δύσκολα την Αϊντχόβεν, κερδίζοντας 1-0 στη Γερμανία και χάνοντας με 3-2 στη ρεβάνς του "Φίλιπς Στάντιον".

 Από την άλλη, η Σταντάρ Λιέγης, πριν αποκλείσει εμάς στους "16" με δύο νίκες, στη φάση των "32" απέκλεισε την Ζάλτσμουργκ, με νίκη 3-2 στο Βέλγιο και 0-0 στη ρεβάνς της Αυστρίας.

  Το Αμβούργο λοιπόν, μετά τη Σταντάρ θα παίξει με Φούλαμ ή Βόλφσμουργκ, σε ακόμη έναν διαφαινόμενο εμφύλιο.

 Η Βόλφσμουργκ, που σαφώς είναι καλύτερη ομάδα από τη Φούλαμ, στη φάση των "16" έφερε δύο φορές 1-1 με τη Ρούμπιν Καζάν, για να πάρει την πρόκριση στην παράταση, στη χθεσινή ρεβάνς της Γερμανίας. Στους "32" είχε διαλύσει στην "Βόλφσμουργκ Αρένα" 4-1 τη Βιγιαρεάλ, μετά το 2-2 του "Μαδριγάλ", ενώ η Φούλαμ πραγματοποίησε μία από τις σπουδαιότερες εκπλήξεις στην ιστορία των Ευρωπαϊκών κυπέλλων, αποκλείοντας την Γιουβέντους! Και μάλιστα με επική ανατροπή, αφού έχασε με 3-1 στο Τορίνο πριν διαλύσει τη Γιούβε με 4-1 στο Λονδίνο!
 Ενώ και στους "32" έκανε κι άλλη έκπληξη, αφού απέκλεισε την κάτοχο του τροπαίου, Σαχτάρ Ντόνετσκ, με νίκη 2-1 στην Αγγλία και ισοπαλία 1-1 στην Ουκρανία!

 Στον ισπανικό εμφύλιο, η Βαλένθια θα αντιμετωπίσει την Ατλέτικο Μαδρίτης. Είναι ελαφρώς καλύτερη ομάδα η Βαλένθια, αλλά η τρομερή της αστάθεια δεν την καθιστά καθαρό φαβορί. Στους "16" η Βαλένθια είχε έρθει ισόπαλη με 1-1 στο "Μεστάγια" με την Βέρντερ Βρέμης, πριν από το χθεσινό μαγικό 4-4 του "Βέσερ Στάντιον"! Στην προηγούμενη φάση, οι "νυχτερίδες" παραλίγο να πέσουν θύμα μεγάλης έκπληξης. Ηττήθηκαν με 1-0 από την Κλαμπ Μπριζ στο Βέλγιο και κέρδισαν με το ίδιο σκορ στην Ισπανία, όπου στην παράταση έφτασαν τελικά στο 3-0.
 Από την άλλη, η Ατλέτικο προκρίθηκε στους "8" επίσης με δύο ισοπαλίες με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας. 0-0 στη Μαδρίτη και 2-2 στη ρεβάνς της Πορτογαλίας. Ενώ στην φάση των "32" πήρε τη νίκη - πρόκριση μέσα στην Τουρκία επί της Γαλατασαράι με 1-2 μετά το 1-1 της Μαδρίτης.

 Το μεγάλο ζευγάρι των "8" είναι φυσικά το Μπενφίκα - Λίβερπουλ. Πριν από μερικά χρόνια η Λίβερπουλ θα ήταν το μεγάλο φαβορί. Φέτος όμως, η Μπενφίκα έχει πολύ καλή ομάδα με μεγάλους παίχτες και παίζει επιθετικό και όμορφο ποδόσφαιρο. Και η Λίβερπουλ στην κυριολεξία ψάχνεται, ενώ η απουσία του παιχταρά Τσάμπι Αλόνσο είναι εμφανέστατη!

 Η Μπενφίκα για να φτάσει στους "8" απέκλεισε αρχικά απέκλεισε εύκολα... κάποια Χέρτα με ισοπαλία 1-1 στη Γερμανία και 4-0 στη Λισαβόνα και μετά την Μαρσέιγ. 1-1 στο "Ντα Λουζ" και 1-2 με γκολ στο 90' μέσα στη Μασσαλία!
 Η Λίβερπουλ δυσκολεύτηκε απέναντι στη Λιλ, έχασε 1-0 στη Γαλλία, αλλά στο... κατηφορικό "Άνφιλντ" κέρδισε με 3-0. Στους "32" είχε αποκλείσει εύκολα τη Ρουμανική Ουνιρέα, με 1-0 στην Αγγλία και 1-3 στη Ρουμανία.

 Τα ματς των προημιτελικών θα γίνουν στις 1 και 8 Απριλίου, ενώ οι ημιτελικοί στις 22 και 29 Απριλίου. Ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί στο "Hamburg Arena" στις 12 Μαΐου.


 * Σίγουρα περιμένουμε με μεγάλες προσδοκίες όλα τα ματς, για να δούμε μάχες αντάξιες των ομάδων που συμμετέχουν και στις δύο διοργανώσεις!

18/3/10

Δεν άξιζε δεύτερη ήττα απ' τους Βέλγους. Δεν τον ήθελε με τίποτα η μπάλα σήμερα. Η πρόκριση χάθηκε -κυρίως- απ' τον Γκαλίνοβιτς στο πρώτο ματς.


 Ο Παναθηναϊκός σήμερα δεν ήταν κακός. Το αντίθετο θα έλεγα. Μπήκε δυνατά, πίεσε από νωρίς τη Σταντάρ και έχασε στο πρώτο ημίχρονο πολλές ευκαιρίες για να πετύχει ένα ή και δύο γκολ. Μόνο ο Κατσουράνης -με εμφανή εντολή από τον Νιόπλια να πατάει περιοχή- έχασε τρεις καλές ευκαιρίες, ενώ είχαμε και δοκάρι! Και δε φτάνει που δεν καταφέραμε να ανοίξουμε το σκορ, ήρθε και το 1-0 στις καθυστερήσεις του 45λεπτου από μία αδράνεια στην άμυνα, για να τελειώσει ουσιαστικά την υπόθεση πρόκριση και να στείλει τη βελγική ομάδα στους "8" του Europa League. Οι Βέλγοι, οι οποίοι είχαν μονάχα μία υποψία φάσης για γκολ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά παρόλα αυτά ευτύχησαν να προηγηθεί. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο...

 Στο δεύτερο ημίχρονο και με την πρόκριση να έχει χαθεί αλλά κυρίως την ψυχολογία των παιχτών να είναι πολύ πεσμένη, τα παιδιά συνέχισαν να προσπαθούν για ότι καλύτερο. Και συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες, εξακολουθώντας να είναι καλύτεροι από τη Σταντάρ. Οι γηπεδούχοι βέβαια, στην επανάληψη είχαν κάποιες ευκαιρίες και αυτό γιατί ο Παναθηναϊκός είχε βγει μπροστά και έτσι άφηνε πολλά κενά πίσω και έδινε έτσι την ευκαιρία στους Βέλγους να βγαίνουν συχνά στην κόντρα. Να κάνουν δηλαδή αυτό που ξέρουν καλύτερα. Να παίζουν με τις κόντρα επιθέσεις!
 Γλιτώσαμε το 2-0 σε 2-3 καλές στιγμές τους, αλλά και πάλι ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που σημείωσε τις σημαντικότερες φάσεις για κάποιο τέρμα. Αλλά όπως είπα, η μπάλα σήμερα, πολύ απλά δεν μας ήθελε...

 Πολλά μπράβο στα παιδιά που έπαιξαν με πάθος, που πίστευαν στην πρόκριση και παρά τις χαμένες ευκαιρίες και το τσάμπα γκολ που δεχτήκαμε, δεν παράτησαν το ματς παρά μόνο στα τελευταία 10' του αγώνα, όταν πια τα πάντα είχαν κριθεί, αλλά και η κούραση ήταν εμφανής.

 Τελείωσε λοιπόν ακόμη ένα Ευρωπαϊκό ταξίδι, λίγο άδοξα θα έλεγα, από το οποίο θα θυμόμαστε τις δύο νίκες επί της Ρόμα, αλλά και δυστυχώς μία τεράστια χαμένη ευκαιρία για πρόκριση στους "8" επί ενός σαφώς ασθενέστερου αντιπάλου.
 Συγχαρητήρια στη Σταντάρ για την πρόκριση, δύο νίκες άλλωστε έκανε. Αλλά αυτό νομίζω ότι δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να είναι ανώτερη ομάδα και αν δεν είχε "πουλήσει" το πρώτο ματς (υποτίμηση αντιπάλου, ροτέισον Νιόπλια, επιλογή παιχνιδιών και τραγικά λάθη Γκαλίνοβιτς) είμαι βέβαιος ότι απόψε στο Βέλγιο θα πανηγυρίζαμε μία ακόμη πρόκριση. Με τα "αν" βεβαίως δεν γράφεται ιστορία. Και η ιστορία σήμερα έγραψε ότι η Σταντάρ Λιέγης με δύο νίκες σε βάρος του Παναθηναϊκού προκρίθηκε στους "8"...

 Οι συνθέσεις των ομάδων:

 Σταντάρ Λιέγης (Ντ' Ονόφριο): Σινάν Μπολάτ, Κομοτσάτο, Βίκτορ Ράμος, Σαρ, Ποκονιόλι, Βιτσέλ, Βιλφρέντ Νταλμά (72' Γκορέ), Καρσελά-Γκονσάλες, Ντε Καμάργκο, Γιοβάνοβιτς (83' Μανγκαλά), Μποκανί (90' Τραορέ).

  Παναθηναϊκός (Νιόπλιας): Τζόρβας, Βύντρα, Μπιάρσμιρ (56' Νίνης), Σαριέγκι, Καντέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης (69' Ρουκάβινα), Λέτο (82' Χριστοδουλόπουλος), Σισέ.

 * 1.000 περίπου οπαδοί του Παναθηναϊκού βρέθηκαν στις "Μορίς Ντουφράσν".

 *  Οι πάντες πλέον, προπονητής, παίχτες και εμείς στρέφουμε το ενδιαφέρον στο ντέρμπι της Κυριακής με τον ΟΣΦΠ. Ο κόσμος έκανε το χρέος του με το sold out μέσα σε λίγες ώρες και εκείνο που μένει είναι τα παιδιά να κάνουν αυτό που πρέπει. Να κερδίσουν την Κυριακή και να πανηγυρίσουμε το Πρωτάθλημα (που έτσι κι αλλιώς δεν χάνεται) με τον πλέον εμφατικό τρόπο!

* ΕΛΛΑΣ - ΕΥΡΩΠΗ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ!!!!!!!!

* Πρωτάθλημα και Κύπελλο Παναθηναϊκέ!!!!!!!!!

Τριφυλλάρα ταξίδεψέ μας πάλι!

Σε λίγες ώρες, ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει στο Βέλγιο απέναντι στη Σταντάρ Λιέγης, να ανατρέψει το 1-3 του ΟΑΚΑ και σημειώνοντας ένα ποδοσφαιρικό θαύμα να πάρει μια επική πρόκριση για τους "8" της Ευρώπης. Φυσικά το έργο των παιχτών του Νίκου Νιόπλια μόνο εύκολο δεν είναι, αλλά ο Panathinaikos που ξέρουμε όλα αυτά τα χρόνια μπορεί να πετύχει αυτό το θαύμα ή έστω να φτάσει σε μία ακόμη εκτός έδρας νίκη με 0-2 ή 1-2 για να σώσει το γόητρό του και να μας κάνει να αναφωνήσουμε ένα ακόμη ααααχχχχχχ για την ατυχία και τις μαλακίες ενός παίχτη που πληρώσαμε στο πρώτο ματς....

Πάμε μωρή Τριφυλλάραααααα!!!!!!!!!!!!!!!!

17/3/10

Παναθηναϊκός - Καβάλα 81-63


 Ο Παναθηναϊκός για την 20η αγωνιστική της Α1 ανδρών, παίζοντας απλά ανεκτό μπάσκετ και... φορτσάροντας στο τελευταίο δεκάλεπτο κέρδισε στο ΟΑΚΑ μία μαχητική Καβάλα με 81-63. Εντάξει, μετά τις νίκες επί του Ολυμπιακού -κυρίως- στο ΟΑΚΑ και επί του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά εξασφάλισε την πρωτιά της κανονικής περιόδου, με τις τελευταίες 7 αγωνιστικές και απέναντι σε εύκολους αντιπάλους, το μόνο ενδιαφέρον για τον Ομπράντοβιτς και τους παίχτες του να περιορίζεται στην διεκδίκηση του ρεκόρ της μίας μόλις ήττας στην κανονική περίοδο!

 Το πολύ χαλαρό ξεκίνημα των πρωταθλητών, αλλά και το "περίεργο" αρχικό σχήμα με Καλάθη, Τέπιτς  εκμεταλλεύτηκε η Καβάλα, η οποία έκλεισε το δεκάλεπτο προηγούμενη με 13-24! Η εικόνα άλλαξε ελαφρώς στο δεύτερο δεκάλεπτο, όπου με ένα εντυπωσιακό 11-0 σερί, οι γηπεδούχοι μείωσαν στο καλάθι, αλλά η Καβάλα ξέφυγε και πάλι για το +4 του ημιχρόνου (38-42).

 Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο γ' δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός πήρε μποστά και με κύριους εκφραστές στην επίθεση τους Νίκολας και Διαμαντίδη πήρε διψήφια διαφορά, 60-50 με τη λήξη του 30λεπτου!
 Παρόλα αυτά, με την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου η Καβάλα με ένα εκπληκτικό 0-9, μείωσε στον πόντο, 60-59! Τότε όμως ήταν η σειρά των Γιασισκεβίτσιους και Φώτση να απαντήσουν στα τρίποντα των φιλοξενουμένων και να φέρουν και πάλι τους πράσινους σε θέση ισχύος, με τη διαφορά να φεύγει και πάλι πάνω απ' τους 10 πόντους και να αυξάνεται μέχρι και το τελικό 81-63.

 Νίκη λοιπόν, με λίγο άγχος και λίγη... αγγαρεία για τον Παναθηναϊκό και πλέον μένουν άλλες 6 αγωνιστικές για να σφραγιστεί και τυπικά η πρωτιά, κυρίως όμως να δούμε αν τελικά θα φτάσουμε στο 25-1!

 Τα δεκάλεπτα: 13-24, 38-42, 60-50, 81-63.

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:


 Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Βεργίνης, Τέπιτς 3 (1), Περπέρογλου 6, Μπατίστ 18, Φώτσης 3 (1), Γιασικεβίτσιους 11 (3), Νίκολας 15 (5), Τσαρτσαρής 1, Διαμαντίδης 11 (3), Πέκοβιτς 7, Καλάθης 6.
 

 Καβάλα (Αλεξανδρής): Νίκου, Σούντοφ 21 (5), Στεφανίδης 2, Αγγελόπουλος 2, Κόλινς 8, Ηλιάδης 3, Παλάσιο 16 (3), Ραϊτσεβιτς 5, Κυρίτσης 6, Τσέρανιτς, Γκούστας.

 * Μετά από ακριβώς 2 μήνες έκανε την επανεμφάνισή του στα παρκέ ο Κώστας Τσαρτσαρής! Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού μπήκε στο ματς στα μιασά του δευτέρου δεκαλέπτου.

16/3/10

Με σούπερ εμφάνιση ο Παναθηναϊκός διέλυσε την ΕΑΠ με 3-0 και προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό του κυπέλλου, όπου στις 27/3 θα αντιμετωπίσει στο Τροκαντερό τον Ολυμπιακό!


 Με πραγματικά εκπληκτική εμφάνιση και τρομερό πάθος, ο Παναθηναϊκός στον νοκ-άουτ ημιτελικό του κυπέλλου βόλεϊ των ανδρών, που διεξήχθει στη Γλυφάδα, κέρδισε πολύ εύκολα την ΕΑ Πατρών και πήρε πανηγυρική πρόκριση για τον μεγάλο τελικό, όπου όπως και πέρυσι θα αντιμετωπίσει τον "αιώνιο" αντίπαλό του, Ολυμπιακό (κέρδισε στη Μίκρα τον Ηρακλή 3-2) στις 27/3 στο Τροκαντερό.

 Οι παίχτες του Στέλιου Καζάζη μπήκαν στο "Μάκης Λιούγκας" της Γλυφάδας με μοναδικό στόχο τη νίκη - πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου, επί μίας ομάδας που λίγες μέρες πριν την είχε κερδίσει μέσα στην Πάτρα για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος. Νίκη με την οποία το Τριφύλλι πήρε την πρωτιά και μαζί το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας για τα πλέι οφ!

 Με έναν εξαιρετικό σήμερα Λίμπερμαν Αγκάμεζ και άξιους συμπαραστάτες τους Λάππα, Σαμικά, αλλά και εξαιρετική ομαδική λειτουργία σε επίθεση και μπλοκ, οι πράσινοι πήραν το πρώτο σετ με 25-17. Ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο σετ, με τους γηπεδούχους να επιβάλουν τον ρυθμό τους και τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να αντιδράσουν. 25-21 και 2-0 στα σετ!
 Στο τρίτο και τελευταίο σετ, η ΕΑΠ μην έχοντας άλλα περιθώρια πίεσε για πρώτη φορά στο σέρβις, προσπάθησε να παίξει πολύ με τον Γιορντάνοφ και έφτασε κοντά στην κατάκτησή του, προηγούμενη 23-24. Όμως ο Παναθηναϊκός, που η αλήθεια είναι πως είχε χαλαρώσει αρκετά, έφτασε στην ανατροπή, την κατάκτηση του τρίτου σετ και μαζί την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό!

 Τα σετ: 25-17, 25-21, 26-24.

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:

 Παναθηναϊκός (Καζάζης): Λάππας 12π. (8/14 επ., 2 μπλοκ 61% υπ.), Ζαγκούμνι 2 (2 μπλοκ), Αγκάμεζ 19 (16/28  επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ), Σαμικά 10 (9/20 επ., 1 μπλοκ), Σμαραγδής 10 (7/9 επ., 3 μπλοκ), Πανταλέων 11 (9/15 επ., 1 μπλοκ, 1 άσος), Παπαδημητρίου (λ.- 88% υπ) / Ψάρρας, Ντονάς, Χριστοφιδέλης.
 
 ΕΑ Πατρών (Χριστόπουλος): Ριβέρα 10π. (9/18 επ., 1 μπλοκ, 54% υπ.), Κόβατς 5 (4/8 επ., 1 μπλοκ), Ζέκοφ 1 (1 μπλοκ), Κίτσιος 8 (6/10 επ., 2 μπλοκ), Γιορντάνοφ 18 (18/35 επ.), Ροντρίγκεθ 4 (4/12 επ.), Γκαράς (λ.-52% υπ.) / Λιβαθηνός, Αρμενάκης.




* Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν και απόψε πολύ λίγος τηρουμένων των αναλογιών για έναν ημιτελικό κυπέλλου με την καλύτερη -μετά τον Παναθηναϊκό- ομάδα του φετινού πρωταθλήματος.


*               Πρωτάθλημα και Κύπελλο Παναθηναϊκέ!!!!!


*          Το 'χουμε ξαναπεί, φέτος είναι ΟΛΑ Πράσινα!!

15/3/10

The Cincinnati Kid, Norman Jewison, 1965


 "Ο Χαρτοπαίχτης", όπως είναι η ελληνική μετάφραση αυτού του φιλμ από τον Norman Jewison και το 1965. Μία πανέμορφη ταινία, σίγουρα μέσα στην καλύτερη πεντάδα ταινιών με θέμα τον τζόγο και συγκεκριμένα το poker!
 Και όπως μας αυτοπαρουσιάζεται το "Cincinnati Kid", <<"Ο Χαρτοπαίχτης" είναι για το πόκερ ότι το "The Hustler" για το μπιλιάρδο: μια εκπληκτική σπουδή χαρακτήρων σε δράση, με τη στόφα του επαγγελματία>>.
 Κλασικό πια, 45 χρόνια μετά, εξακολουθεί να γοητεύει κυρίως τους φαν του πόκερ, αυτού του μαγικού πραγματικά χαρτοπαιγνίου! Και επίσης οφείλει πολλά στον πρωταγωνιστή του, έναν εξαιρετικό και απόλυτα πειστικό στο ρόλο του Cincinnati Kid, Steve Mc Queen!


 Η υπόθεση της ταινίας:
 Ο Στιβ Μακ Κουίν ενσαρκώνει τον Σινσινάτι Κιντ, έναν ασήμαντο χαρτοπαίκτη που είναι αποφασισμένος να δοκιμάσει την τύχη του στα... υψηλά κλιμάκια του πόκερ! Ο αριστοκρατικός και αμείλικτος Λάνσεϊ Χάουαρντ (Έντουαρντ Τζι Ρόμπινσον), με το παρατσούκλι «Ο Αρχηγός», δέχεται την πρόκληση του Κιντ. Και ο αγώνας αρχίζει... Ο Νόρμαν Τζούισον («Κάτω από τη Λάμψη του Φεγγαριού») ρίχνει μια διεισδυτική ματιά στα άδυτα της χαρτοπαιξίας, δημιουργώντας καθηλωτικό σασπένς με... κάθε ανακάτεμα της τράπουλας! Η Αν Μάργκρετ, ο Καρλ Μάλντεν, ο Ριπ Τορν και η Τζοάν Μπλοντέλ (που κέρδισε το Βραβείο καλύτερου β' ρόλου του National Board of Review) αλλά και πολλοί άλλοι απαρτίζουν ένα «Full House» αξέχαστων χαρακτήρων.

  Ο Steve Mc Queen γράφει ιστορία υποδυόμενος τον ταλαντούχο παίχτη πόκερ και αθεράπευτα ματαιόδοξο κυνηγό της κορυφής, Σινσινάτι Κιντ και ο Norman Jewison ("The Thomas Crown Affair", τρία χρόνια μετά τον "Χαρτοπαίχτη" και πάλι με τον Μακ Κουίν, "Rollerball", "The Hurricane") εδώ απογειώνεται σκηνοθετικά!
 Και φυσικά, η πράσινη τσόχα! Εκεί πάνω που παίζεται το λαμπερότερο, συναρπαστικότερο και πολλά υποσχόμενο παιχνίδι της τράπουλας, το πόκερ!
 Για το οποίο καλό, για να μην πω αναγκαίο είναι να είσαι γνώστης για να παρακολουθήσεις με ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον και μεγαλύτερη αγωνία την ταινία!
 Το πόκερ ως γνωστόν έχει πολλές παραλλαγές. Εδώ, και συγκεκριμένα στο φινάλε της ταινίας ο Eric "The Kid" Stoner και ο Lancey "The Man" Howard τα παίζουν όλα για όλα σε μια παρτίδα heads up 5-card stud (πρόκειται για το παλαιότερο είδος πόκερ! Σε κάθε παίκτη μοιράζονται δύο φύλλα, ένα κρυφό και ένα φανερό. Ο παίκτης με το μικρότερο φανερό φύλλο με βάση τη φυλή, πρέπει να βάλει το αρχικό στοίχημα (bring-in). Στον δεύτερο γύρο, ένα ακόμη φύλλο μοιράζεται φανερά σε όλους τους Παίκτες στο τραπέζι. Ένας γύρος στοιχήματος ακολουθεί. Οι παίκτες μπορούν: να αυξήσουν, να κάνουν Call ή να πάνε πάσο. Αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται μέχρι κάθε παίκτης να έχει ένα κρυφό φύλλο και τέσσερα φανερά. Μετά το τελευταίο φανερό φύλλο, ένας τελικός γύρος πονταρίσματος ακολουθεί. Οι εναπομείναντες παίκτες δείχνουν το κρυφό τους φύλλο. Το μεγαλύτερο φύλλο κερδίζει).

  Και η αγωνία που βιώνει ο θεατής δεν έχει προηγούμενο!
  Και πέρα από τα χαρτιά της τράπουλας που ανακατεύονται και μοιράζονται, πάνω στην τσόχα ρέει το -απαραίτητο συνοδευτικό- αλκοόλ, ενώ παράλληλα ξεδιπλώνονται, μαζί με τις παιχτικές ικανότητες των συμμετεχόντων, τα όνειρα και οι ελπίδες τους, εναλλάσσονται τα συναισθήματά τους, με αποκορύφωμα τί άλλο, το βασικό χαρακτηριστικό γνώρισμα του Σινισινάτι. Την ματαιοδοξία. Αυτή, η οποία θα τον κάνει άπληστο, να κηνυγάει μανιωδώς τα χρηματικά έπαθλα, την δόξα, την εξέλιξη και εν τέλει την κατάκτηση της κορυφής!
  Μπορεί να μην είναι ο καλύτερος παίχτης, αλλά έχει ταλέντο, πιστεύει στις ικανότητές του και είναι τσαμπουκάς. Και δεν θα διστάσει να αναμετρηθεί με τους καλύτερους. Και ο -γνώστης- θεατής θα απορροφηθεί από τις παρτίδες πόκερ αφουγκραζόμενος την αγωνία του πρωταγωνιστή κατά το γύρισμα των φύλλων!
 Αλλά και εκείνος ο θεατής, ο οπόιος έχει περιορισμένες σχετικές γνώσεις, δεν μπορεί παρά να αποορροφηθεί με τη σειρά του από την ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο Τζούισον, να ενθουσιαστεί με τις ερμηνείες (πέραν του τρομερού Στηβ Μακ Κουίν, πολύ καλές είναι και οι υπόλοιπες ερμηνείες!) και στο τέλος, στην περιβόητη τελική παρτίδα, θα παρακολουθεί "σφιγμένος" μέχρι το showdown. Κι ας μην ξέρει τί φύλλο "θέλουμε" να ανοίξει!!

  «Αυτό είναι το πόκερ. Να κάνεις τη λάθος κίνηση, στη σωστή στιγμή», είναι η ατάκα του Σινσινάτι στο τέλος, που έχει μείνει στην ιστορία!

 Μία διασκεδαστικότατη ταινία, ένας Στηβ Μακ Κουίν σε τρομερά κέφια και το πόκερ φυσικά, έχει την τιμητική του!

 Βαθμολογία: 7,5/10 

14/3/10

ΟΣΦΠ - Παναθηναϊκός 1-3, κυπελλούχες Ελλάδας οι πράσινες!

 Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής -και- του φετινού final-4 του κυπέλλου βόλεϊ των γυναικών. Στη διοργάνωση που διεξήχθει στο Ρέθυμνο, ο Παναθηναϊκός κέρδισε πανεύκολα τον "αιώνιο αντίπαλο" του, Ολυμπιακό στον τελικό με 3-1 σετ και πανηγύρισε την κατάκτηση ενός ακόμη τροπαίου. Μάλιστα οι πράσινες έγιναν πολυνίκεις στον θεσμό, αφού έφτασαν τα 5 κύπελλα, με τα Βριλήσσια να ακολουθούν με 4. Τα Βριλήσσια που έχουν εξαφανιστεί τα τελευταία χρόνια απ' το προσκήνιο. Την τελευταία 5ετία δηλαδή, που ο Παναθηναϊκός έχει χτίσει την δική του Αυτοκρατορία!

 Σε έναν μεγάλο τελικό, που δεν είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε όυτε καν μέσω web TV, οι νταμπλούχες Ελλάδος κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, πήραν εύκολα το πρώτο σετ, μπορεί να ισοφαρίστηκαν επίσης εύκολα, αλλά στη συνέχεια απέδειξαν ότι διαθέτουν καλύτερη ομάδα και με τις Ντουμιτρέσκου και Μόλναρ να είναι εξαιρετικές, με 20 και 19 πόντους αντίστοιχα, έφτασαν στο 1-3 (τυπικά γηπεδούχες οι ερυθρόλευκες) και την κούπα!

Τα σετ: 22-25, 25-19, 15-25, 21-25.

ΟΣΦΠ (Γ. Νικολάκης): Τένεβα 12π. (10/28 επ., 1 μπλοκ, 1 άσος, 52% υπ.), Κόλεβα 22 (2 άσοι, 19/40επ., 1 μπλοκ), Χαντάβα 13 (2 άσοι, 9/25 επ., 2 μπλοκ, 44% υπ.), Νικολαϊδου 5 (1 άσος, 3/7 επ., 1 μπλοκ), Νικούλη 6 (3 μπλοκ, 3/7 επ.), Μουλστεΐνοβα 1 (1 μπλοκ), Βλάχου (λ- 80% υπ.) / Χουντά.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τ. Φλώρος): Κουτουξίδου 4π. (1/1 επ., 1 μπλοκ, 2 άσοι), Ντουμιτρέσκου 20 (17/31επ., 1 άσος, 2 μπλοκ), Μόλναρ 19 (17/31 επ., 1 άσος, 1 μπλοκ), Τομάσεβιτς 9 (8/31επ., 1 μπλοκ), Τζανακάκη 12 (10/12 επ., 2 μπλοκ), Χατζηνικολάου 7 (4/9 επ., 3 μπλ), Μυλωνά (λ- 76%) / Παπαγεωργίου 2 (1/4 επ., 1 άσος), Σαπαρέφσκα, Χατζηνίκου, Χριστοδούλου.

* Ο Παναθηναϊκός είναι ο δυνάστης και του βόλεϊ. Φέτος αμφισβητήθηκε, αλλά έδωσε αρχικά απαντήσεις στην Ευρωπαϊκή μονομαχία με τον Ολυμπιακό, όπου προκρίθηκε με 2 νίκες, ενώ το ίδιο έκανε και σήμερα με την κατάκτηση του κυπέλλου!
 Και φυσικά το καλύτερο, οι πράσινες το αφήνουν για το τέλος, όπου οι ερυθρόλευκες μπορεί να τερμάτισαν πρώτες στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, αλλά όπως έχουμε ξαναπεί, φέτος το "μενού" έχει μπρέικ τίτλου στο Ρέντη, ή καλύτερα, Πρωτάθλημα εκεί μέσα!

* Πρωτάθλημα και Κύπελλο Παναθηναϊκέ!!!!!!!!

* Όλα Πράσινα φέτος!!!!!!!!!!

Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός 0-1, πιο κοντά από ποτέ στον τίτλο το Τριφύλλι!


 Την πρώτη του και ίσως την πιο σημαντική νίκη, στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων στην Τρίπολη, απέναντι στον Αστέρα... Μποροβήλου σημείωσε σήμερα ο Παναθηναϊκός και το Πρωτάθλημα μοιάζει να βάφεται πράσινο τη φετινή σεζόν, πιο έντονα από ποτέ!
 Με χρυσό σκόρερ τον πολύ μαχητικό και απόψε Λουκά Βύντρα στο 72', οι πράσινοι πέρασαν απ' την Τρίπολη, αύξησαν τη διαφορά τους από τον δεύτερο ΠΑΟΚ -ο οποίος αυτή την ώρα ενδέχεται να γκελάρει στο "Βικελίδης" με τον Άρη (1-0 στο ημίχρονο)- στους 5 βαθμούς και την ερχόμενη Κυριακή υποδέχονται τον ΟΣΦΠ στο ΟΑΚΑ, όπου με νίκη θα αυξήσουν τη διαφορά τους από τους τρίτους και καταϊδρωμένους στο +10 και θα κάνουν το γύρο του θριάμβου για τον τίτλο μπροστά σε 65.000 και πλέον οπαδούς!

 Σήμερα, μετά το μεσοβδόμαδο κάζο από τη Σταντάρ Λιέγης, ο Παναθηναϊκός κατέβηκε στην Τρίπολη κομπλέ, με τους Τζόρβα, Σπυρόπουλο, Κατσουράνη να επιστρέφουν και τους Καραγκούνη, Σαλπιγγίδη να ξεκινούν στην αρχική 11άδα. Ο αγωνιστικός χώρος και οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καλές, αλλά από την αρχή του ματς, οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που επέβαλαν το ρυθμό τους και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν φάσεις για γκολ. Παρά την υπεροχή τους όμως, δεν έφτασαν στο γκολ με το ημίχρονο να λίγει 0-0. Μάλιστα λίγο πριν τη λήξη του 45λεπτου, ο Σπυρόπουλος τραυματίστηκε, με τον Μαρίνο να περνάει στη θέση του, τον Καντέ να πηγαίνει αριστερό μπακ, τον Μαρίνο δεξί και τον Βύντρα στόπερ δίπλα στον Σαριέγκι.
 Στην επανάληψη ο Νιόπλιας ρίσκαρε βγάζοντας το αριστερό μπακ (Καντέ) και περνώντας τον Νίνη. Ότι έπρεπε δηλαδή να κάνει στο ματς με τη Σταντάρ και τον Δάρλα... Ααχχχ...
 Ο Βύντρα πέρασε αριστερό μπακ (μπαλαντέρ ο Λουκάς!) και στο κέντρο της άμυνας γύρισε ο Κατσουράνης. Μία κίνηση που προσωπικά μου άρεσε πολύ και έχω επαναλάβει πολλές φορές ότι με δεδομένα τα προβλήματα που έχουμε στο κέντρο της άμυνας θα ήθελα να δω εκεί τον "Κατσούρ", που στο κέντρο δεν τρέχει, ενώ έχει και την εμπειρία...
 Ο Νίνης έδωσε μεγάλη πνοή επιθετικά στον Παναθηναϊκό και μαζί με τους Λέτο και Βύντρα ήταν οι τρεις διακριθέντες του σημερινού αγώνα!
 Μάλιστα οι τρεις τους ήταν, που στο 72' συνδυάστηκαν υπέροχα, με τον Λουκά να πετυχαίνει ένα υπέροχο γκολ και να δίνει τη νίκη στο Τριφύλλι!

 Οι συνθέσεις των ομάδων:
  
Αστέρας Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος): Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Μαρσελάο, Μπαρτολίνι, Καρντόσο, Λαδάκης, Καρέρα (64' Ρόκα, 83' Ρίος), Τσέζαρεκ, Βίλτσεζ, Έντερ.

 Παναθηναϊκός
(Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Σαριέγκι, Καντέ (64' Νίνης), Σισέ, Λέτο, Σαλπιγγίδης (89' Μπιέρσμιρ), Ζιλμπέρτο, Βύντρα, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος (43' Μαρίνος).

 * Λουκάς Βύντρα οε οε οε!!!!!!!!

 * Νάτοι νάτοι οι Πρωταθλητές!!!!!!!

 * Πρωτάθλημα και Κύπελλο Παναθηναϊκέ!!!!

Απόλλων Καλαμαριάς - Παναθηναϊκός 69-64

 Σε ένα κρίσιμο σημείο της σεζόν, για την 22η αγωνιστική της Α1 των γυναικών, ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα στην Καλαμαριά από τον προτελευταίο Απόλλωνα, δεύτερη συνεχόμενη μετά τη ΦΕΑ στη Λεωφόρο και ο στόχος κατάκτησης της 2ης θέσης απομακρύνεται, με τις Εσπερίδες να φαίνεται πλέον ότι θα τερματίσουν πίσω από τον πρωταθλητή Αθηναϊκό.
 Οι Εσπερίδες, που αγωνίζονται αυτή την ώρα στην έδρα τους με τον Ολυμπιακό Βόλου, εάν κερδίσουν θα βρεθούν στους 36 βαθμούς, ο Παναθηναϊκός πήγε στους 33 (με ματς λιγότερο), ενώ στην 4η θέση και μόλις 1 βαθμό πίσω από τις πράσινες, ισοβαθμούν τρεις ομάδες, ο Άρης (παίζουμε μαζί στη Λεωφόρο την άλλη Κυριακή), ο ΔΑΣΑΛ και η Πτολεμαΐδα!

 Την επόμενη αγωνιστική θα έχουμε μια πιο σαφή εικόνα, αφού οι Εσπερίδες θα εκτίσουν το ρεπό τους, κάτι που σημαίνει, ότι εάν κερδίσουμε τον Άρη στη Λεωφόρο θα τις πλησιάσουμε στον 1 πόντο και θα πρέπει πια να τις κερδίσουμε μέσα στην έδρα τους και μάλιστα να καλύψουμε τη διαφορά της ήττας του α' γύρου, για να τερματίσουμε εμείς δεύτεροι!

 Σήμερα πάντως αυτοκτονήσαμε, αφού προηγούμαστε στο σκορ και χρειάστηκε ένα εκπληκτικό 12-2 επιμέρους σκορ των γηπεδούχων στα τελευυταία λεπτά για να φέρει τούμπα την κατάσταση και να δώσει στον Απόλλωνα μία σπουδαία νίκη, στην προσπάθεια που κάνει να μείνει στην Α1.
 Σαν να μη έφτανε η ήττα, αποχώρησε με θλάση στη γάμπα η Μαρία Χαλιβελάκη λίγο πριν το τέλος του ματς.


Τα δεκάλεπτα: 14-14, 29-32, 40-49, 69-64.

Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛ. (Τσιμπής): Τελίδου 12 (1), Γιαννοπούλου 11 (1), Τόσκα 10 (1), Κάρτερ 21 (1), Μπιμπίρη 9 (1), Ταμουτσέλη 4, Σούντερμαν 2.
 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γερεουδάκης): Ουίλσον 11 (2), Χαλιβελάκη 6, Ξάνθου 8, Νικολαΐδου 4, Ζικυρίδου 8, Μεντιόλα 22 (2), Ίλιτς 5 (1).