23/11/13

Μακεδόνες - Παναθηναϊκός 1-3 σετ, επιστροφή στις νίκες τα κορίτσια, ήττα ξανά οι άντρες...

Τα κορίτσια του Παναθηναϊκού πέρασαν από μία ακόμα δύσκολη έδρα επικρατώντας με 3-1 των Μακεδόνων Αξιού ανεβαίνοντας στην πέμπτη θέση.
Επιστροφή στις νίκες για την ομάδα των γυναικών του Παναθηναϊκού.
Οι πράσινες ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο το βατό κομμάτι του προγράμματος τους παίρνοντας τη νίκη με 3-1 επί των Μακεδόνων Αξιού. Αυτή ήταν η τρίτη πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη των κοριτσιών αφού μετά τις δύσκολες έδρες του Πανναξιακού και του Ρεθύμνου πέρασε και από το Κατσάνειο.
Το Τριφύλλι μπήκε δυνατά στο ματς και προηγήθηκε με 11-2. Η συνέχεια ήταν ανάλογη για τα κορίτσια του Ρούση συνέχισαν έτσι μέχρι το τέλος και το κατέκτησαν με 25-11. Η εικόνα ήταν αντίστροφη στο δεύτερο σετ.
Οι Μακεδόνες ήταν αυτοί που απάντησαν με τον ίδιο τρόπο. Προηγήθηκαν στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με 16-12 και στη συνέχεια επέβαλαν το ρυθμό τους και πήραν το σετ τελικά με 25-16.
Η συνέχεια ήταν καταπράσινη. Τα κορίτσια του Παναθηναϊκού ήταν ανώτερα στη συνέχεια πήραν με χαρακτηριστική ευκολία τόσο το τρίτο όσο και το τέταρτο σετ και έφτασαν εύκολα στην τελική νίκη με 3-1.
Μεγάλο όπλο του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι ήταν το σερβίς του. Οι πράσινες χτύπησαν τους Μακεδόνες από τη γραμμή του σερβίς έχοντας 16 άσους.
Αυτό το τρίποντο ανεβάζει το Τριφύλλι στην πέμπτη θέση όπου ισοβαθμεί με τους Μακεδόνες και βρίσκεται δύο βαθμούς πίσω από τον Πανναξιακό.

Τα σετ: 11-25, 25-16, 16-25, 14-25

Παναθηναϊκός (Ρούσης): Γκούζου 4 (1/2 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ), Βασιλαντωνάκη 12 (11/26 επ., 1 άσο), Καββαδία 7 (4/10 επ., 3 μπλοκ), Μερτέκη 18 (9/23 επ., 5 άσοι, 4 μπλοκ, 43% υπ. – 14% άριστες), Τσίμα 18 (15/25 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ, 29% υπ. – 14% άριστες), Μιλοβάνοβιτς 8 (1/1 επ., 8 άσοι), Κελεσίδου –λ (29% υπ. – 21% άριστες) / Αντουβά, Νούσια, Αποστολάκη.

Από prasinanea

* Δυστυχώς με ήττα συνέχισαν οι άντρες. Αυτήν τη φορά θύτης ήταν ο Φοίνικας Σύρου, ο οποίος νίκησε με το «καθαρό» 3-1 σετ (18-25, 25-23, 19-25, 16-25) στην Κυψέλη, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό στον πάτο της βαθμολογίας χωρίς καν βαθμό...

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 74-50 και 6χ6! 4χ4 και το πόλο

Τα κορίτσια του Παναθηναϊκού παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό μπάσκετ δεν δυσκολεύτηκαν να επιβληθούν με 74-50 του ΠΑΟΚ. Μεγάλη εμφάνιση από τη Γέμελος που «σταμάτησε» στους 22 πόντους.
Το ματς:

Η Γιασεμή Σαμαντούρα ξεκίνησε το παιχνίδι με τις Καλέντζου, Μαγκλάρα, Γέμελος, Κοσμά και Ντέλβα.
Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ένας άτυπος διαγωνισμός τριπόντων ανάμεσα στις δύο ομάδες. Με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει λύσεις με τις Γέμελος και Δίελα και τον ΠΑΟΚ να κρατιέται κοντά στο σκορ. Το Τριφύλλι όμως έδειχνε πως ήταν ανώτερο.
Αυτό επιβεβαιώθηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο όπου οι πράσινες άρχισαν να μεγαλώνουν τη διαφορά. Το Τριφύλλι έπαιρνε ρυθμό από την άμυνά του και στην επίθεση είχε σωστές επιλογές στις περισσότερες φορές. Κάπως έτσι η διαφορά ξεπέρασε γρήγορα τους δέκα πόντους.
Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς με όλες τις πράσινες να βρίσκουν το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι και τη Γιασεμή Σαμαντούρα να δίνει χρόνο συμμετοχής σε όλες τις παίκτριες της. Η διαφορά ανέβηκε πάνω από τους 20 παρά τις αλλαγές που έκανε η κόουτς του Τριφυλλιού και είναι χαρακτηριστικό πως και οι 12 παίκτριες σκόραραν.
Το τελικό 74-50 αντικατοπτρίζει τη διαφορά των δύο ομάδων αφού ο Παναθηναϊκός είναι σαφέστατα ανώτερος. Κορυφαία για τις πράσινες η Τζάκι Γέμελος που τα έκανε όλα σε άμυνα και επίθεση.

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 41-27, 60-41, 74-50

Παναθηναϊκός (Σαμαντούρα): Μαγκλάρα 2, Καλέντζου 6 (2), Γέμελος 22 (5), Κοσμά 2, Ντέλβα 9, Δίελα 10 (2), Σλούκα 8 (2), Καβάσιλα 5, Χριστινάκη 2, Χρονοπούλου 5, Θεολόγου 1, Πριόνα 2.

Παναθηναϊκός - Εθνικός Πειραιά 14-7

Το 4Χ4 μετράει ο Παναθηναϊκός στην Α1 πόλο, αφού επικράτησε 14-7 του Εθνικού στο κολυμβητήριο Ιλισίων.

 

Συνεχίζει τη νικηφόρα πορεία του στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι επιβλήθηκαν του Εθνικού, για την 4η αγωνιστική, με 14-7 στο Ιλίσιο κολυμβητήριο, μέσα σε ζεστή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι πολυάριθμοι οπαδοί του στις εξέδρες.
Οι Πειραιώτες το πάλεψαν στο πρώτο ημίχρονο και μάλιστα βρέθηκαν να προηγούνται στο πρώτο οκτάλεπτο με 3-2 και να είναι μόλις ένα γκολ πίσω στη δεύτερη περίοδο. Οι παίκτες του Λούδη, όμως, με ξέσπασμα στα δυο τελευταία οκτάλεπτα, έφτασαν στη νίκη την τέταρτη σε ισάριθμους αγώνες.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 14-7

ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 2-3, 3-1, 6-2, 3-1

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Κώστας Λούδης): Χρονόπουλος, Κομάντινα 3, Κόχειλας Ν., Στελλάτος, Κουρλιάφτης 2, Θεοδωρόπουλος 1, Παπαδόγκωνας 3, Χατζηγούλας, Αφρουδάκης Γ. 3, Αφρουδάκης Ζ., Δερμιτζάκης Δ. 2, Φώσκολος, Παρασκευόπουλος, Γερακούδης, Τζαβάρας.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Κώστας Πετράκης): Αϊβαλιώτης, Θαλασσινός, Μπιλάλης, Κουτσιαλής Χρ. 4, Χατζηκυριακάκης Μ., Σαλάχας 1, Βουλγαράκης, Χατζηαλέξης, Γκιάλης, Βιτέλας 1, Αλεβίζος 1, Γαβαλάς Γ., Παπαϊωάννου, Τσιάπας.

Από prasinanea

22/11/13

Παναθηναϊκός - Λιέτουβος Ρίτας 80-72, με σούπερ Γκιστ αλλά και ακόμη ένα χαμένο ημίχρονο...

Ο Παναθηναϊκός ανεβάζοντας κατακόρυφα απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο κέρδισε με 80-72 την Λιέτουβος Ρίτας. Εξαιρετική εμφάνιση από τους Γκιστ και Ματσιούλις. Σημαντική βοήθεια και από Διαμαντίδη.
O αγώνας:
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τους Ούκιτς, Κάρι, Ματσιούλις, Μαυροκεφαλίδης, Γκιστ και ήταν φανερά νευρικός στην πρώτη του εμφάνιση μπροστά στον κόσμο του στο ΟΑΚΑ. Αποτέλεσμα; Να χάσει το καλάθι αρκετές φορές και να σκοράρει με δυσκολία, παρ' ότι έπαιζε καλή άμυνα κάνοντας τέσσερα κλεψίματα στα πρώτα 6 λεπτά.
Ηταν φανερή η εντολή να ποστάρει τους αντιπάλους του ο Ματσιούλις και ήταν αυτός που έγραψε το 9-8. Για αρκετή ώρα, έμεινε το 9-10 ανάμεσα στις δύο ομάδες, ωστόσο, οι Λιθουανοί που είχαν περισσότερη υπομονή στην επίθεση προηγήθηκαν στη συνέχεια δύο φορές με 4 πόντους διαφορά (9-13, 11-15).
To 16-18 του δεκαλέπτου γράφτηκε με τρίποντο του Τέπιτς και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ξεκίνησε και η β' περίοδος. Μέσα σε ένα δίλεπτο ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πίσω στο σκορ με τη διαφορά να ανεβαίνει στους 8 (16-24) μετά από τρίποντο του Γκετσεβίτσιους. Tο τάιμ άουτ του Πεδουλάκη δεν έδειξε να αφυπνίζει τους παίκτες του οι οποίοι συνέχισαν να κάνουν τραγικές επιλογές και να μην εκμεταλλεύονται το 4ο φάουλ του Γέλοβατς που είχε προλάβει να βάλει 7 πόντους.
Η διαφορά έφτασε τους 12 πόντους (16-28, 19-31) με τον Παναθηναϊκό να... ματώνει για να βάλει την μπάλα στο καλάθι. Ένα γρήγορο 6-0 με τους Ματσιούλις και Γκιστ έφεραν τον Παναθηναϊκό στο 25-31 κι έδωσαν την ευκαιρία στον κόσμο να ζεσταθεί. Ωστόσο, οι "πράσινοι" κάθε φορά που έπαιρναν την μπάλα στη φροντ λάιν, την πετούσαν έξω με αποτέλεσμα το εύκολο λάθος (8) ή τα άστοχα σουτ (8/35 εντός παιδιάς) κι έτσι το 25-38 επήλθε φυσιολογικά.
Με ηγέτες τους Γκιστ, Φώτση
Στην επανάληψη, οι "πράσινοι" έδειξαν πιο αποφασισμένοι και με δύο διαδοχικά τρίποντα από Διαμαντίδη και Γκιστ μείωσαν σε 31-38 και υποχρέωσαν τον Μπάουερμαν να πάρει τάιμ άουτ. Ο Τζέιμς Γκιστ ήταν εκπληκτικός στο γ' δεκάλεπτο, καθώς βοήθησε πολύ επιθετικά (14π.) αλλά και αμυντικά, βοηθώντας και στην αφύπνιση των υπόλοιπων συμπαικτών του.
Πάντως, η Λιέτουβος δεν είχε χάσει την επαφή της με το σκοράρισμα και ο Σεϊμπούτις της έδωσε μεγάλη ανάσα με τρίποντο (36-46). Ο Γκιστ εξακολούθησε να ηγείται επιθετικά του Παναθηναϊκού (40-46) και ο Φώτσης με τρίποντο στον αιφνιδιασμό έγραψε το 45-46 στο 27'. Μετά από ένα "άσφαιρο" δίλεπτο, ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το δεκάλεπτο, χάρη σε μακρινό τρίποντο του Φώτση που έγραψε το 50-46.
Με τον Ούκιτς να ευστοχεί από τα 6.75μ. και να κοιτάζει με ευγνωμοσύνη προς τον ουρανό, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 55-50, ωστόσο η Λιέτουβος εξακολουθούσε να απειλεί το "πράσινο" καλάθι και με 4/5 βολές από Γκετσεβίτσιους και Σεϊμπούτις πλησίασε στον πόντο (57-56) στο 24'.
Η είσοδος του Κάρι στο παρκέ για να πάρει ανάσες ο Διαμαντίδης, βοήθησε πολύ τον Παναθηναϊκό που πήρε πόντους από τον Αμερικανό, ενώ η επιστροφή του Γκιστ έδωσε και πάλι ενέργεια στην άμυνα και με κάρφωμα του ίδιου έγραψε το 65-60 (36.30'').
Πάντως, οι Λιθουανοί δεν τα παράτησαν ούτε και όταν βρέθηκαν στο -10 (74-64) μειώνοντας στους 3 (75-72). Τελικά, όμως μίλησε η ψυχραιμία του Διαμαντίδη στις βολές και η καλή άμυνα του Γκιστ που ήταν εξαιρετικός.

Δεκάλεπτα: 16-18, 25-38, 50-46, 80-72

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος, Κάρι 6, Μπατίστ 4, Φώτσης 9, Ούκιτς 5, Μαυροκεφαλίδης 5, Διαμαντίδης 9, Γκιστ 24, Παππάς 2, Γιανκοβιτς, Πινγκ, Ματσιούλις 14.
Λιέτουβος Ρίτας (Μπάουερμαν): Τέπιτς 6, Μπαμπράουσκας, Παλάσιος 6, Σειμπούτις 15, Γλυνιαδάκης 2 , Γκετσεβίτσιους 17, Όρελικ, Λιντέκα, Κουκ 3, Σονγκάιλα 4, Γέλοβατς 19, Νταμπράουσκας.

Από prasinanea

* Για πολλοστή φορά ο Παναθηναϊκός παρουσιάζεται τραγικός σε ολόκληρο το α' ημίχρονο και τελικά καταφέρνει να γυρίσει ένα παιχνίδι από το -13 χάρη στο... γνωστό μαγικό του γ' δεκάλεπτο, ενώ βέβαια πήρε πάρα πολλά από δύο παίκτες, τους Γκιστ, Ματσιούλης, έχοντας ως άξιο συμπαραστάτη τον Διαμαντίδη. 
Αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί, καθώς όσο προχωράμε στη σεζόν και τα παιχνίδια γίνονται κρίσιμα, δε νοείται να χαραμίζεις το μισό αγώνα και μετά να τρέχεις για την ανατροπή, ούτε είναι λογικό να περιμένεις πάντα από 1-2 παίκτες να κάνουν όλη τη δουλειά. Άρα εδώ είναι καθαρά θέμα προπονητή, αυτός θα πρέπει να βρει τις λύσεις και να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό στην πορεία, αισθητά βελτιωμένο.

19/11/13

Ρουμανία - Ελλάδα 1-1, πανάξια πρόκριση στο Mundial!

Και στην Βραζιλία θα είναι ωραία! Η Ελλάδα πήρε την μεγάλη πρόκριση στην Ρουμανία και για 3η φορά στην ιστορία της θα είναι παρούσα σε Μουντιάλ!

Παγκόσμια Ελλαδάρα!  (1-1, vids)
Φουλ επίθεση!
Ο Πιτσούρκα δεν είχε άλλο δρόμο. Πρόκριση ή... μοναστήρι όπως και ο ίδιος δήλωσε σε περίπτωση που η Ρουμανία δεν κατάφερνε να κάνει την απόλυτη ανατροπή και να γύριζε το 3-1 του Φαλήρου. Ο εκλέκτορας των γηπεδούχων, έπαιξε φουλ επίθεση με το... καλημέρα, κάνοντας το ποδοσφαιρικά αυτονόητο από την στιγμή που έψαχνε δύο γκολ τουλάχιστον απέναντι σε μία ομάδα που δύσκολα δέχεται τέρμα.
Στοπ 4-1-3-2 κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Ταταρουσάνου, δεξιά ο Ματέλ, αριστερά ο Ρατς. Στο κέντρο της άμυνας ο Κίρικες με μάσκα και δίπλα του ο Γκοϊάν. Αμυντικό χαφ ο Χομπάν, Τόργε στα δεξιά, Τανάσε στα αριστερά, Μαξίμ ως επιτελικός μέσος. ο Στάνκου σε ρόλο δεύτερου επιθετικού και ο Μαρικά στην κορυφή. 
Αρχηγού παρόντος
Ενδεκάδα που φέρνει την Βραζιλία μια... ανάσα κοντά, δεν αλλάζει. Μόνο αν δεν γίνεται αλλιώς και αυτό μοναχά σε μία θέση. Αντί του τιμωρημένου Κατσουράνη, ο φυσικός ηγέτης της Εθνικής, Γιώργος Καραγκούνης ξεκίνησε βασικός και αποτέλεσε την μοναδική διαφορά της ενδεκάδας του Φερνάντο Σάντος σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι.
Ο Ορέστης Καρνέζης υπερασπίστηκε την «γαλανόλευκη» εστία, αριστερό μπακ ο Χολέμπας, δεξί ο Τοροσίδης και ο Σιόβας με τον Παπασταθόπουλο στο κέντρο της άμυνας. Τζιόλης, Μανιάτης, Καραγκούνης στον άξονα της μεσαίας γραμμής, αριστερό εξτρέμ ο Σαμαράς, δεξί ο Σαλπιγγίδης και στη κορυφή του 4-3-3 ο Μήτρογλου.
Check in για Ρίο: 21:23!
Ιδανικό. Τέλειο. Σενάριο ονειρεμένο. Αυτό που θα σου απαντούσε ο Φερνάντο Σάντος στην ερώτηση «ποια εξέλιξη» θα ήθελες. Πως αλλιώς να περιγράψεις αυτό που συνέβη στον αγωνιστικό χώρο του ''National Arena''. Μια... ταύλα σκέτη! Οι Ρουμάνοι που γιούχαραν στον Εθνικό μας ύμνο, οι Ρουμάνοι που ήθελαν να μετατρέψουν σε πόλεμο την ρεβάνς, οι Ρουμάνοι που μπήκαν στο γήπεδο για να πιέσουν, σιώπασαν. Έφταναν 23' για την άριστα στημένη Ελλάδα του Σάντος, ώστε να βάλει τέλος στη σεμνή τελετή και να τσεκάρει το εισιτήριο για το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Πως;
Με την συνεργασία του κορυφαίου Έλληνα ποδοσφαιριστή της τελευταίας εικοσαετίας και του πιο προικισμένου στράικερ που έχει δει το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία δέκα χρόνια. Καραγκούνης την ασίστ με πάσα υψηλής ποδοσφαιρικής ευφυίας(την ώρα που «τραβιόταν» η άμυνα των Ρουμάνων για το οφ-σάιντ με τον Γκόιαν), Μήτρογλου το τελείωμα και το γκολ με πλασέ κλάσης και αφού πρώτα με προσποίηση έβγαλε εκτός φάσης τον Ταταρουσάνου!
0-1 και... φύγαμε για Μουντιάλ. Σιόβας και Παπασταθόπουλος «καθάριζαν» τις σέντρες των Ρουμάνων, ο Τζιόλης μαζί με τον Μανιάτη αναχαίτιζαν όλες τις επιθέσεις από τον άξονα και η Ελλάδα δείχνοντας σε δεύτερο σερί παιχνίδι πόσο καλύτερη είναι κρατούσε άνετα το υπέρ της σκορ που σε συνδυασμό με το 3-1 του Πειραιά, την έβαζε και με τα... δύο πόδια στο αεροπλάνο για Βραζιλία!
Τυπική διαδικασία, Ελλάδα είσαι!
Τι και αν στο 55' η Ρουμανία ισοφάρισε με ένα αυτογκόλ που μπαίνει μια φορά στα εκατό χρόνια, έπειτα από κόντρα Χολέμπας-Τοροσίδη. Τι και αν η Εθνική έχασε δύο παίκτες με τραυματισμό(Τοροσίδης, Σιόβας), άρα έκανε και δύο αναγκαστικές αλλαγές. Τι και αν οι γηπεδούχοι πίεζαν με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν τυπική διαδικασία για αυτή την Ελλάδα. Ήταν απλά ακόμη 45' για ένα σύνολο που ήταν ανώτερο και στα 180' της διαδικασίας. Με εξαιρετική αμυντική λειτουργία, με τον Καρνέζη να «βγάζει» την πιο καλή στιγμή των Ρουμάνων για να περάσουν μπροστά, με το ειδικό βάρος της φανέλας.
Δεν γινόταν να αλλάξει κάτι. Το check in έγινε από τον Μήτρογλου στις 21:23 και κάπου τα πάντα τελείωσαν. Η Ελλάδα θα είναι εκεί. Στη Βραζιλία. Για δεύτερο συνεχόμενο Μουντιάλ, μετά από εκείνο της Νοτίου Αφρικής. Τώρα, απασχολεί κανέναν αν δεν παίζαμε μπάλα στα προκριματικά; Τώρα θυμάται κανείς ότι δεν βάλαμε... 30 γκολ στο Λιχτενστάιν; Φυσικά και όχι. Το αποτέλεσμα μετράει και η ιστορία έγραψε. Η Ελλάδα θα είναι εκεί! Στο μεγάλο ραντεβού των σπουδαιότερων ομάδων στον κόσμο. Βραζιλία ερχόμαστε...
MAN OF THE MATCH: Έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του σε αυτή την πρόκριση. Ξεκίνησε στο Φάληρο και ολοκλήρωσε στο Βουκουρέστι. Ο Κώστας Μήτρογλου χρειάστηκε μια φάση σε ολόκληρο το παιχνίδι για να... τσεκάρει το εισιτήριο της Ελλάδας. Εξαιρετική κίνηση στην πλάτη της άμυνας, άψογο τελείωμα και... καληνύχτα στους Ρουμάνους που δεν κατάλαβαν από που τους ήρθε.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Αρχηγός με όλα τα γράμματα κεφαλαία. Αν δεν γράψουμε το όνομα σε αυτό το σημείο, δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν θα καταλάβει για ποιον μιλάμε. Έδωσε τα πάντα, έκοψε στη μεσαία γραμμή, κάλυψε χώρους, μοίρασε. Και το κυριότερο; Είχε την ασίστ... μισό γκολ στον Μήτρογλου. Καταπληκτική πάσα. Κυρίες και κύριοι, ο Γιώργος Καραγκούνης...
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο τρόπος που οι Ρουμάνοι έψαξαν το γκολ. Χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πλάνο, ξεκίνησαν δυνατά αλλά μετά το απόλυτο τίποτα. Είχαν και ένα καλό δεκάλεπτο μετά το 1-1 αλλά και πάλι δεν είχαν τρόπο. Σέντρες, σέντρες, σέντρες. Εύκολη λεία για το κεντρικό αμυντικό μας δίδυμο. Τώρα ο Πιτσούρκα μπορεί να πάει σε Μοναστήρι...
Η ΓΚΑΦΑ: Να το πεις γκάφα; Να πεις πως βλέπεις και ξαναβλέπεις την φάση και λες «δεν μπορεί να έχει γίνει αυτό»; Από το... πουθενά οι Ρουμάνοι ξαναμπήκαν στο κόλπο με τις αρχικές ελάχιστες πιθανότητες με το αυτογκόλ του 55'! Ο Χολέμπας πάει να διώξει, ο Τοροσίδης το ίδιο, γίνεται μια απίθανη κόντρα στο ύψος της μεγάλης περιοχής και η μπάλα καταλήγει στο «γάμα» του Καρνέζη. Εκεί, όπου πολύ απλά δεν πιανόταν. Από την στιγμή, βέβαια, που δεν έγινε και τίποτα στην συνέχεια, θα έχουμε να λέμε πως σε αυτή την ρεβάνς βάλαμε και ένα γκολ από μόνοι μας. Οι Ρουμάνοι, πάντως, δεν σκόραραν ποτέ...
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Εξαιρετική διαιτησία τόσο από τον ρέφερι Μάζιτς όσο και από τους βοηθούς του. Δεν... ψάρωσαν από την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι Ρουμάνοι και έπαιξαν «50-50».
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ελλαδάρα-ομαδάρα και... φύγαμε για το Μουντιάλ! Το ποδόσφαιρο είναι μερικές φορές πολύ απλό και δίκαιο. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος που έκανε ρεσιτάλ διαχείρισης, οι παιχταράδες με τα γαλανόλευκα, η Ελλάδα, ήταν τουλάχιστον δύο κλάσεις πάνω από αυτή την Ρουμανία. Για αυτό και εμείς πάμε Βραζιλία, και εκείνοι θα παραμείνουν στον καναπέ! Τεράστια επιτυχία για το ελληνικό ποδόσφαιρο, μεγάλη υπόθεση να είσαι εκεί, σε ακόμη ένα μεγάλο ραντεβού!

Από gazzetta.gr

* Πανάξια πρόκριση για την Ελλάδα στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 στη Βραζιλία. Μετά την κατάκτηση της 2ης θέσης στον όμιλο πίσω από τη Βασνία/Ερζεγοβίνη, η Εθνική μπορεί να χρειάστηκε τα μπαράζ, όμως τα κατάφερε περίφημα και με μία νίκη και μία ισοπαλία απέναντι στη Ρουμανία, μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της προκριματικής φάσης, πανηγύρισε τη μεγάλη πρόκριση, για την 3η μας συμμετοχή σε Mundial!

17/11/13

Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 90-65, με εξαιρετικό β' ημίχρονο

Ο Παναθηναϊκός ανέβασε στροφές στο τρίτο δεκάλεπτο και επικράτησε του Πανιωνίου με 90-65 για την 6η αγωνιστική της Basket League. Αγωνία για τον τραυματισμό του Λάσμε στις αρχές της τρίτης περιόδου.
Ο Αργύρης Πεδουλάκης άρχισε την αναμέτρηση με τους Κάρι, Ούκιτς, Ματσιούλις, Γκιστ και Μαυροκεφαλίδη. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χερι στο σκορ μέχρι το τελευταίο δίλεπτο της περιόδου (8' 16-15 υπέρ του Πανιωνίου), όμως σε εκείνο το σημείο οι Πράσινοι με διαδοχικούς πόντους από τους Παππά, Λάσμε, Γκιστ, έκανε ένα σερί 7-0 και έκλεισε το δεκάλεπτο έχοντας το προβάδισμα με 22-16.
Από την έναρξη της αναμέτρησης ήταν φανερό ότι το Τριφύλλι ήθελε να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού του, να περιορίσει τα τρίποντα και να μεταφέρει την μπάλα στην ρακέτα ώστε να απειλήσει με τους Λάσμε και Γκιστ.
Αυτό έκαναν ουσιαστικά οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη στην β' περίοδο, όπου οι Πράσινοι διατηρούσαν ένα προβάδισμα από 5-9 πόντους (25-16 στο 11', 33-26 στο 16') μέχρι το τελευταίο λεπτό της περιόδου, όπου ο Παναθηναϊκός είχε το προβάδισμα με 39-31, όμως ο Πανιώνιος με ένα σερί 5-1 μείωσε σε 40-36 που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.
"Πάγωσαν" με Λάσμε
Ο Παναθηναϊκός άρχισε την αναμέτρηση με τους Μπράμο, Παππά, Λάσμε, Φώτση και Διαμαντίδη. Ωστόσο, δύο λεπτά μετά την έναρξη του δεκαλέπτου και ενώ ο Παναθηναϊκός είχε το προβάδισμα με 47-43 όλοι "πάγωσαν" στο ΟΑΚΑ.
Ο Λάσμε λίγο κάτω από το κέντρο του γηπέδου προσπάθησε να ανακόψει μια επίθεση του Πανιωνίου, όμως πάτησε σε πόδι αντιπάλου και έπεσε άτσαλα στο παρκέ με το ιατρικό επιτελείο της ομάδας να τρέχει αμέσως να τον βοηθήσει.
Ο Γκαμπονέζος σέντερ αρχικά είχε έντονους πόνους, στην συνέχεια όμως του τοποθετήθηκε πάγος στο γόνατο και σιγά-σιγά άρχισε να σηκώνεται και να περπατάει γύρω από τον πάγκο του Τριφυλλιού.
"Καθάρισαν" Γκιστ και Διαμαντίδης
Όπως είναι λογικό στις πρώτες φάσεις μετά τον τραυματισμό του Λάσμε, οι συμπαίκτες του ήταν "παγωμένοι", όμως στην συνέχεια οι Διαμαντίδης και Γκιστ "ανέβασαν στροφές" και από το +4 (47-43 στο 23'), το Τριφύλλι με ένα εντυπωσιακό σερί 17-3 έκλεισε την τριτη περίοδο στο +18 (64-46).
Οι Νταμπλούχοι Ελλάδος συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και με καλάθι του Μαυροκεφαλίδη η διαφορά ξεπέρασε τους 20 πόντους (74-51 στο 33'), ομως κάπου εκεί οι Πράσινοι έδειξαν σημάδια χαλάρωσης και έδωσαν το δικαίωμα στον Πανιώνιο να κάνει ένα σερί 8-0 και να μειώσει σε 74-61 (35').
Ο Αργύρης Πεδουλάκης πήρε τάιμ άουτ και αμέσως μέτα οι παίκτες του ανέβασαν την διαφορά στο +21 (82-61) και ουσιαστικά τελείωσαν την αναμέτρηση, με το 90-65 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.
Ο Τζέιμς Γκιστ ήταν ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης καθώς σε λιγότερο από 21 λεπτά συμμετοχής, πέτυχε 17 πόντους, μάζεψε 3 ριμπάουντ και κέρδισε 5 φάουλ. Παράλληλα, έκανε μία εντυπωσιακή τάπα, ενώ είχε και 2 λάθη. Άξιος συμπαραστάτης ο Λάσμε μέχρι να τραυματιστεί καθώς είχε 13 πόντους αλλά και οι Διαμαντίδης (9 ασίστ), Ματσιούλις (14 ποντοι).

Δεκάλεπτα: 22-16, 40-36, 64-46, 90-65

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 3, Κάρι 10, Φώτσης 4, Ούκιτς 6, Λάσμε 13, Μαυροκεφαλίδης 10, Διαμαντίδης 5 (9α), Γκιστ 17, Παππάς 4, Γιάνκοβιτς 4, Σανγκ, Ματσιούλις 14.
Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): ΜακΚόλουμ 16, Σταμάτης, Μοτσενίγος, Ντούβνιακ 3, Κάρτερ 12, Μίλμπουρν 8, Σκορδίλης 6, Καββαδάς 2, Λάνγκφορντ 3, Σίμτσακ, Κυρίτσης 6, Σαλούστρος 9.

Από prasinanea

* Διπρόσωπος σε ακόμη ένα παιχνίδι εμφανίστηκε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος... όπως πάντα φόρτσαρε στο γ' δεκάλεπτο και με επιμ΄ρους σκορ 24-10 ουσιαστικά τελείωσε το ματς κόντρα σε ένα μαχητικό γα ολόκληρο ημίχρονο Πανιώνιο. Ο φαινομενικά σοβαρός τραυματισμός του κορυφαίου μέχρι εκείνο το σημείο Λάσμε, στο 23', επισκίασε την εξαιρετική εμφάνιση της ομάδας μέχρι και το φινάλε του αγώνα, όμως ευτυχώς οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού τιμ ήταν καθησυχαστικές.
Επόμενο ματς για τον Εξάστερο αυτό κόντρα στη Λιέτουβος Ρίτας για το δεύτερο γύρο στην Ευρωλίγκα, την Πέμπτη στις 21:30 στο ΟΑΚΑ, για πρώτη φορά φέτος, μετά τις 2 αγωνιστικές εξορίας, οπότε λογικά αναμένεται πολύς κόσμος δίπλα στην ομάδα!