29/9/11

Φένι - Παναθηναϊκός 70-107



 Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη και στο δεύτερο φιλικό στη Σόφια, καθώς επιβλήθηκε της Φένι Καβαντάρτσι 107-70 στο Πανεπιστημιακό κλειστό της πόλης.
 Μόνο ένα δεκάλεπτο μπόρεσε η Φένι να προβάλλει κάποια αντίσταση στον Παναθηναϊκό. Όσο ο χρόνος κυλούσε και οι «πράσινοι» έβρισκαν ρυθμό, απειλώντας και κοντά στο καλάθι, αλλά και με μακρινά σουτ, η διαφορά αυξανόταν για να κλείσει το πρώτο ημίχρονο 35-59. Η απόσταση αυξήθηκε, πέρασε τους 30 πόντους (51-83), για να φτάσει το «τριφύλλι» στην επικράτηση με το τελικό 107-70.
 
* Η αποστολή της ομάδας θα αναχωρήσει αύριο από τη Σόφια με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να πάρει μέρος στο τουρνουά “Two Nations Cup”. Το τουρνουά θα διεξαχθεί 1 και 2 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή ακόμη της Αναντολού Έφες, της ΦΕνέρμπαχτσε/Ούλκερ και του Ολυμπιακού. Οι αγώνες θα μεταδοθούν από το NovaSports4.
 
 Τα δεκάλεπτα: 23-29, 35-59, 51-83, 70-107.
 
 Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 13, Ζούμπος 4, Λόγκαν 8, Σάτο 8, Καλάθης Π 9, Τσαρτασρής 9, Διαμαντίδης 5, Βουγιούκας 15, Καλάθης Ν 7, Κυρίτσης 8, Σμιθ 12, Καϊμακόγλου 9, Γιασικεβίτσιους.
 Από paobc.

Έκλεισε το ρόστερ στο βόλεϊ ο Παναθηναϊκός

 
Απόλυτα συνεπής με την αρχική ημερομηνία κατάθεσης συμβολαίων της ΕΣΑΠ φάνηκε για άλλη μια χρονιά ο Παναθηναϊκός Α.Ο-ΤΑΑ, που κατέθεσε την Τετάρτη (28/9) και την Πέμπτη (29/9) τα τελευταία συμβόλαιο των πετοσφαιριστών που θα  απαρτίζουν το ρόστερ της νέας σεζόν.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις των μεταγραφών: 

-Σταθερά «πράσινος» παραμένει ο Έλληνας διαγώνιος, Στάθης Ντονάς, ο οποίος ως «παλιός» για ακόμα μια χρονιά θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τον Παναθηναϊκό.  

-Επιπλέον,  ο Παναθηναϊκός ανακοινώνει με χαρά την απόκτηση του ταλαντούχου ακραίου της Εθνικής Παιδών, Θανάση Πρωτοψάλτη, ο οποίος έχει συμβόλαιο τριών χρόνων με το «τριφύλλι» ενώ τα «πράσινα» για ένα χρόνο θα φοράει και ο Έλληνας πασαδόρος, Νίκος Αγγελόπουλος.  

-Από την… άμμο στη σάλα, το δίδυμο των Πρωταθλητών του μπιτς βόλεϊ, Γιώργος Κοτσιλιάνος και Νίκος Ζουπάνης «πρασίνισε» για ένα χρόνο.

-Επιπρόσθετα, ο Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Πολωνού διαγώνιου, Τόμας Γιοζεφάσκι, καθώς επίσης και αυτή του Σέρβου ακραίου, Μίλος Στοίκοβιτς.

Ο πρώην αρχηγός της πολωνικής Ρεζόβια αναμένεται τα ξημερώματα της Παρασκευής στη χώρα μας ενώ το συμβόλαιό του έχει από ήδη κατατεθεί στην ΕΣΑΠ ενώ ο Σέρβος που βρίσκεται από προχτές στη χώρα μας υπέγραψε το πρωί της Πέμπτης μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΟ.

Σαρατσένι… ο 13ος!

Για το τέλος, ο Παναθηναϊκός ανακοινώνει τη συμφωνία με τον Ιταλό ακραίο, Τζιανλούκα Σαρατσένι, ο οποίος θα ενσωματωθεί  με το «τριφύλλι» από τις 18/10/ 2011. 

Όλα τα συμβόλαια και τα απαραίτητα έγγραφα για κάθε αθλητή μας χωριστά, κατατέθηκαν στην ΕΣΑΠ ενώ υπενθυμίζουμε ότι στο ρόστερ του Παναθηναϊκού έχουμε τόσο τους αρχηγούς Σωτήρη Πανταλέων και Σάκη Ψάρρα, όσο και τους Γιάννη Μαδούρα, Θεολόγο Δαρίδη, Ηρακλή Παπαδόπουλο, τα συμβόλαια των οποίων έχουν εδώ και καιρό κατατεθεί στη Λίγκα.

 Από paovolleyball.
 

Λέφσκι Σόφιας - Παναθηναϊκός 76-97


 Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με σχετική ευκολία επί της Λέφσκι Σόφιας με τους Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, Νικ Καλάθη και Κώστα Καϊμακόγλου να παίζουν για πρώτη φορά.
 Με μόνο δύο απουσίες (αυτές των Μπατίστ και Περπέρογλου) ο Παναθηναϊκός δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση της Λέφσκι Σόφιας.
 Ο Εξάστερος έβρισκε ρυθμό κατά διαστήματα με τον Γιασικεβίτσιους να ήταν σαν να μην έφυγε ποτέ. Ο Σάρας πέρασε στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου και έδειξε να είναι σε αρκετά καλή κατάσταση. Μάλιστα έχοντας πάρει φόρα από το Ευρωμπάσκετ ήταν σαν να μη έλειψε μια μέρα.
 Από εκεί και πέρα σε ότι αφορά την εικόνα του παιχνιδιού οι πράσινοι μπήκαν νωθρά στο πρώτο μέρος ενώ στο δεύτερο πάτησαν το πόδι τους στο γκάζι, ανέβασαν στροφές και καθάρισαν εύκολα το παιχνίδι. Το «κλου» της βραδιάς ήταν το τρίποντο του Ιαν Βουγιούκα, ο οποίος πήρε τη… μεγάλη απόφαση στα τελευταία δευτερόλεπτα κι ενώ βεβαίως το αποτέλεσμα είχε ήδη κριθεί.
 Επόμενο φιλικό του Παναθηναϊκού είναι την Πέμπτη κόντρα στην ΜΖΤ Σκοπίων.

 Τα δεκάλεπτα: 16-20, 38-43, 58-74, 76-97.

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των δύο ομάδων:

 Λέφσκι: Χάρπερ 20, Εφθίμοφ 10, Γκεοργκίεφ 4, Ντ. Ανγκέλοφ 6, Γκ. Μλαντένοφ 6, Χολ 12, Ντιμίτροφ 17, Ιβάνοφ 3, Κούνοφ, Πέτκοφ, Σιμεόνοφ.

 Παναθηναϊκός: Διαμαντίδης 13 (4 ριμπάουντ), Λόγκαν 12, Καλάθης Πατ 11, Καλάθης Νικ 10 (5 ασίστ), Καϊμακόγλου 3, Βουγιούκας 7, Μάριτς 10 (4 ριμπάουντ), Σάτο 8, Σμιθ 2, Γιασικεβίτσιους 10 πόντους (5 ασίστ σε 14 λεπτά συμμετοχής), Τσαρτσαρής 10, Κυρίτσης.

 Από prasinanea.

27/9/11

Υπέγραψε ο Σάρας, που επιστρέφει και τυπικά στον Παναθηναϊκό!


 Επέστρεψε και τυπικά στον Παναθηναϊκό ύστερα από απουσία ενός έτους ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους!

 Ο Λιθουανός γκαρντ, αγαπημένος των οπαδών του Τριφυλλιού έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους και θα ενσωματωθεί με την αποστολή στη Σόφια, όπου ο Εξάστερος θα λάβει μέρος στο επόμενο τουρνουά προετοιμασίας.

 Ο Σάρας είχε φορέσει την πράσινη φανέλα με το Τριφύλλι στο στήθος το καλοκαίρι του 2007 έως το 2010, κατά την οποία περίοδο κέρδισε ένα τριπλ κράουν (2009), ένα νταμπλ (2008) αλλά και ισάριθμα πρωταθλήματα, φυσικά.
 Έφυγε από την Ελλάδα μεταγραφόμενος στη λιθουανική Λιέτουβους Ρίτας, πριν μετακομίσει στην Τουρκία και την Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, με την οποία έκανε το νταμπλ.

 Ο 35χρονος πλέον Γιασικεβίτσιους επέστρεψε στον Παναθηναϊκό και αναμένεται να βοηθήσει στην περιφέρεια, όπου μαζί με τις αποκτήσεις των Λόγκαν και Κυρίτση θα καλυφθεί και με το παραπάνω το κενό που άφησε ο Ντρου Νίκολας, αλλά και η απώλεια(;) του Τέπιτς.

 * Εν τω μεταξύ πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του Κυπέλλου μπάσκετ ανδρών, όπου για την Γ' φάση (προημιτελικά) ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει στο ΟΑΚΑ το Μαρούσι.

26/9/11

Το είπε και ο Τέπιτς...



Ο κόσμος το είχε τούμπανο και ο Μιλένκο Τέπιτς απλά τον επιβεβαίωσε παραδεχόμενος κι ο ίδιος τις αμοιβαίες προθέσεις ολοκλήρωσης της συνεργασίας με τον Παναθηναϊκό.

Το εν λόγω πλάνο ήταν λίγο-πολύ γνωστό από το Eurobasket της Λιθουανίας, με τον Σέρβο να ψάχνει από τότε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Το μπάσκετ σίγουρα δε ζει ημέρες άνθισης και το υψηλό συμβόλαιο του 24χρονου πόιντ γκαρντ ανάγκασε τους «πράσινους» να αναζητήσουν μία πιο προσιτή λύση… και τελικά αρκετά δοκιμασμένη από το παρελθόν.

Ο Ομπράντοβιτς στο μπάσκετ παιχνίδια με τέτοια θέματα δεν κάνει. Έτσι, το «αντίο» του Τέπιτς έγραψε το «ξανά-χαίρεται» του παλιού καλού γνωστού Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Ο Λιθουανός περιμένει στο ακουστικό του την επίσημη ανακοίνωση του Παναθηναϊκού, η οποία ίσως και να γίνει μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας, όταν και ο Τέπιτς υπολογίζει ότι θα έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες με την Καχασόλ, όπως δήλωσε στη «Sportski».

«Είμαστε κοντά στο να τελειώσει η ιστορία μου στον Παναθηναϊκό. Μέσα σε 3-4 μέρες θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και θα γνωρίζω τι θα γίνει.

Το πιο έντονο ενδιαφέρον μου το έδειξε η Καχασόλ, και αυτό είναι κάτι που με εντυπωσίασε. Μέσα στις προσεχείς ημέρες θα ξέρω που θα συνεχίσω την καριέρα μου».

Update: Πριν από λίγο υπέγραψε ο Τέπιτς στην Καχασόλ κι έτσι αναμένεται να επισημοποιηθεί η επιστροφή του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στον Παναθηναϊκό, κάτι που έχει ήδη προαναγγείλει ο Ζοτς.

 Κατερίνα Μπιτίτσιου

25/9/11

Παναθηναϊκός - Ζαλγκίρις Κάουνας 80-66



Με πρωταγωνιστή τον Άλεξ Μάριτς, ο Παναθηναϊκός νίκησε 80-66 τη Ζαλγκίρις και κατέκτησε την τρίτη θέση στο "Γκομέλσκι Καπ", που ολοκληρώνεται σήμερα στη Μόσχα.
 
Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα κακό πρώτο δεκάλεπτο, κατά τη διάρκεια του οποίου ήταν άστοχος και έκανε λάθη στην άμυνα, επιτρέποντας έτσι στη Ζαλγκίρις να πάρει από νωρίς προβάδισμα οχτώ πόντων (4-12). Σύντομα, όμως οι πράσινοι ανέβασαν ρυθμούς και μείωσαν τη διαφορά με το τρίποντο του Λόγκαν (16-17) στην εκπνοή της πρώτης περιόδου.


Με την έναρξη του δεύτερου δεκάλεπτου, ήρθε και το... ξέσπασμα της ομάδας του Ομπράντοβιτς, που με ένα εκπληκτικό σερί 14-0 με πρωταγωνιστές τους Μάριτς και Βουγιούκα, πήρε μια διαφορά ασφαλείας και ολοκλήρωσε το ημίχρονο με προβάδισμα 12 πόντων (41-29).


Η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είχε τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού. Με τον Μάριτς να είναι... ασταμάτητος και σαφώς βελτιωμένη την αμυντική λειτουργία του, ο Εξάστερος δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στη Ζαλγκίρις και έφτασε στη νίκη.

 Τα δεκάλεπτα: 16-17, 41-29, 63-43, 80-66

 Από prasinanea.

Καλλιθέα-Παναθηναϊκός 0-2


Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-0 της Καλλιθέας στο Ελ Πάσο, σε ένα φιλικό παιχνίδι που δεν αποδείχτηκε ιδιαίτερα δύσκολο τεστ για την ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα. Βύντρα και Κλέιτον πέτυχαν τα δύο γκολ του Τριφυλλιού.
Αν το φιλικό παιχνίδι με την Καλλιθέα είχε το σκοπό να διατηρήσει σε αγωνιστική ετοιμότητα τον Παναθηναϊκό, τότε είναι αμφίβολο αν τον πέτυχε. Η νίκη ήρθε εύκολα με 0-2 και η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν ζορίστηκε σε κανένα σημείο του αγώνα. Επομένως, οι συνθήκες κάθε άλλο παρά ανταγωνιστικές ήταν, με αποτέλεσμα ναι μεν οι πράσινοι να έδωσαν ένα καλό ξεμούδιασμα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ίδρωσαν...
Πάντως υπήρξαν κέρδη για τον Πορτογάλο προπονητή, αφού πρώτα απ' όλα χρησιμοποίησε το 4-4-2 και πήρε μία γεύση από τη χρηστικότητα του και τα οφέλη που μπορεί να του προσφέρει. Ακόμα, διαπίστωσε την... πρωτόγνωρη σταθερότητα του Κλέιτον, έδωσε χρόνο συμμετοχής στους Σπυρόπουλο, Μαρίνο, Πετρόπουλο και Βιτόλο και είχε τη δυνατότητα να τσεκάρει την πρόοδο και τη διάθεση των "νέων".
Σίγουρα το ματς με την Καλλιθέα δεν είχε ούτε στο ελάχιστο την πίεση και το άγχος ενός αγώνα πρωταθλήματος και από αυτή την άποψη, δεν αναπληρώνει την απραξία των πρασίνων. Ωστόσο δεν ήταν στο χέρι τους να αλλάξουν την κατάσταση και είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν σε φόρμα με το συγκεκριμένο τρόπο. Είναι δεδομένο ότι το ματς του Σαββάτου δεν πρόκειται να μείνει χαραγμένο στη μνήμη κανενός...

Δοκιμή συστήματος
Αποδείχτηκε πως το φιλικό στην Καλλιθέα δεν είχε στόχο μόνο να διατηρηθούν οι πράσινοι σε αγωνιστικό ρυθμό, αλλά και για να κάνει δοκιμή ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος κόουτς άφησε στην άκρη το 4-3-3 και χρησιμοποίησε το 4-4-2, θέλοντας να δει τι... ψάρια πιάνει.
Πρακτικά, έστειλε τον Λέτο δίπλα στον Πετρόπουλο στην κορυφή της επίθεσης, δίνοντας του ελεύθερο ρόλο, ενώ στη μεσαία γραμμή, παρέταξε τον Ζέκα ως δεξιό χαφ, τον Κουίνσι ως αριστερό και τους Σιμάο-Κατσουράνη ως αμυντικούς μέσους.
Το πείραμα... είχε θετικά και αρνητικά, αφού ναι μεν οι δύο πτέρυγες λειτούργησαν και συνδυάστηκαν καλύτερα, όμως οι Σιμάο, Κατσουράνης δεν είχαν χημεία ως δίδυμο. Ο πρώτος είχε ταχύτητα, αλλά όχι τεχνική και δυνατότητα προώθησης της μπάλας, ενώ ο δεύτερος την έβγαζε σωστά μπροστά και έδινε ρυθμό, ωστόσο δεν είχε επιστροφές και συμμετοχή στο ανασταλτικό κομμάτι.
Επιθετικά, από τα πόδια του Λέτο άρχιζαν ή ολοκληρώνονταν οι προσπάθειες του Παναθηναϊκού, με τους Ζέκα και Κουίνσι να τον πλαισιώνουν σχετικά και να είναι κινητικοί και δραστήριοι. Αντίθετα, ο Πετρόπουλος παρέμεινε εκτός κλίματος και σπατάλησε άλλη μία ευκαιρία.
Πάντως ο Παναθηναϊκός είχε ρυθμό, αλλά σε αργό τέμπο με αποτέλεσμα να μην δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες. Βγήκαν κάποιοι συνδυασμοί στην επίθεση, όμως η τελική προσπάθεια δεν ήταν η κατάλληλη. Ωστόσο αξιοποιήθηκε μία στημένη φάση, που έφερε το γκολ του Βύντρα στο 43' και έδειξε ότι θα αποτελέσει μεγάλο όπλο και φέτος.

Το έβαλε αμέσως
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ζεσουάλδο Φερέιρα προχώρησε σε έξι αλλαγές, με σκοπό να δώσει χρόνο στον Βιτόλο και στους νεαρούς πράσινους. Συγκεκριμένα πέρασε στο γήπεδο τους Βιτόλο, Σαριέγκι, Κλέιτον, Μαυρία, Φουρλάνο και Μαρίνο. Επί της ουσίας το σύστημα δεν άλλαξε, απλά υπήρξαν αλλαγές προσώπων.
Αυτός πάντως ο οποίος έκλεψε την παράσταση με το καλημέρα ήταν ο Κλέιτον, ο οποίος έστειλε νέο μήνυμα ότι φέτος σκοπεύει να βοηθήσει. Με μία εξαιρετική εκτέλεση φάουλ στο 49' έγραψε το 0-2 και γενικότερα έδειξε διάθεση. Δέκα λεπτά αργότερα, στο παιχνίδι πέρασαν και οι Ιωαννίδης, Λαγός, Ταμπάκης αντί των Σπυρόπουλου, Σιμάο και Καρνέζη.
Οι πολλές αλλαγές αποσυντόνισαν τον Παναθηναϊκό, δημιούργησαν έλλειμμα ομοιογένειας και χάθηκε κάθε ίχνος ρυθμού. Για να επιτεθεί, η ομάδα του Φερέιρα στηρίχθηκε στην ποιότητα και την ανωτερότητα των ποδοσφαιριστών της, χωρίς οργανωμένο πλάνο. Ως αποτέλεσμα, δεν δημιουργήθηκε ούτε μία ευκαιρία, με εξαίρεση το γκολ και άλλο ένα φάουλ του Κλέιτον.
Στον αντίποδα, η Καλλιθέα κέρδισε μέτρα και σε τρεις περιπτώσεις έφτασε με αξιώσεις στην εστία του Ταμπάκη. Ωστόσο τα δύο σουτ του Καλτσά και το γυριστό του Ντιαλό δεν βρήκαν στόχο και δεν ανησύχησαν τον νεαρό γκολκίπερ. Προς το τέλος ο Παναθηναϊκός απείλησε με μία στημένη φάση, αλλά η κεφαλιά του Καντέ δεν βρήκε το στόχο της.

 Από prasinanea.

Σαβόνα-Παναθηναϊκός 13-6


 Οι πολίστες του Παναθηναϊκού γνώρισαν -όπως αναμενόταν- την ήττα από την περσινή κάτοχο του Λεν Τρόφι, Σαβόνα, με 13-6 στο β' προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.
Η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δυο ομάδες ήταν μεγάλη και έτσι οι πράσινοι προσπάθησαν για το καλύτερο κόντρα στους Ιταλούς.
Το σκορ για τον Παναθηναϊκό άνοιξε ο Κοκκινάκης, ενώ λίγο αργότερα ο Τσόκας είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει 2-2 με πέναλτι, αλλά ο τερματοφύλακας απέκρουσε το σουτ.
Η τύχη δεν ευνόησε τους πράσινους, οι οποίοι είχαν τρία δοκάρια, ενώ από την πλευρά της η Σαβόνα έβρισκε εύκολα τα αντίπαλα δίχτυα και ολοκλήρωσε το δεύτερο οκτάλεπτο έχοντας προβάδισμα τριών γκολ (4-1).
Η διαφορά έφτασε στο +6 (8-2) για την ιταλική ομάδα, που στα τελευταία λεπτά της τέταρτης περιόδου χαλάρωσε, επιτρέποντας στον Παναθηναϊκό να μειώσει με τα γκολ των Στελλάτου και Κόχειλα. Παρόλα αυτά, η Σαβόνα είχε τον πλήρη έλεγχο του ματς και έτσι η ήττα ήρθε φυσιολογικά για τους παίκτες του Φάνη Κουντουδιού.

Τα γκολ του Παναθηναϊκού: Κοκκινάκης 2, Κομάντινα, Αφρουδάκης, Στελλάτος, Κόχειλας.

Οι παίκτες του Φάνη Κουντουδιού θα δώσουν αύριο (Κυριακή 25/9 12.00μ.μ.) το τρίτο και τελευταίο ματς στην Κροατία με αντίπαλο την ουγγρική Βάσας.

 Από prasinanea.