16/4/11

Εσπερίδες- Παναθηναϊκός 52-69, στόχος (πλέι οφ) επετεύχθει!

Οι πράσινες κέρδισαν με 69-52 τις Εσπερίδες και εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στα πλέι οφ, στόχο που είχαν θέσει από την αρχή του πρωταθλήματος. Τέσσερις πράσινες με διψήφιο αριθμό πόντων σε έναν αγώνα που έγινε παρουσία 500 περίπου οπαδών του τριφυλλιού.
 
  Με μία εμφάνιση για φίλημα, οι πράσινες ήταν σοβαρές και πειθαρχημένες στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα για να πάρουν τη νίκη με 69-52 στο κλειστό της Καλλιθέας επί των Εσπερίδων και να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Έναν στόχο που είχαν από την αρχή της σεζόν και κατάφεραν να υλοποιήσουν με πολύ καλές εμφανίσεις στο τέλος.
Η Μαρία Χαλιβελάκη ήταν η κορυφαία των πρασίνων που είχαν σε μεγάλη μέρα και τις τρεις ξένες (Μαρτζινεάν, Μέρφι και Ντερέβνιανικ) και κέρδισαν δίκαια, παρουσίας περίπου 500 οπαδών του Παναθηναϊκού που έκαναν το κλειστό της Καλλιθέας να μοιάζει... Λεωφόρος.
 
 Οι Εσπερίδες δεν θα μπορούσαν να αντέξουν σε γρήγορο τέμπο και αυτό επιδίωξε να επιβάλλει ο Παναθηναϊκός στην αρχή του αγώνα. Με πίεση σε όλο το γήπεδο και την Ντερέβνιανικ να τρέχει στον αιφνιδιασμό και να σκοράρει, οι πράσινες πήραν από νωρίς ένα προβάδισμα ασφαλείας (6-14 στο 4'). Με την Μέρφι να σκοράρει από την περιφέρεια και όλες τις πράσινες να συνεισφέρουν στην επίθεση, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 12-26 στο 11', μιας και στην άμυνα είχε κλείσει καλά την Αξιοπούλου και δεν άφηνε να φτιάξει παιχνίδι για τις γηπεδούχες.
Όταν ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και απέναντι στην ζώνη των Εσπερίδων τα σουτ από μακρυά δεν βρήκαν τον στόχο, η διαφορά μειώθηκε, με τις Μίλκοβα και Ντάκερ να πετυχαίνουν συνεχόμενους πόντους και το σκορ να γίνεται 21-26 στο 15'.
Συνολικά οι πράσινες έμειναν για έξι ολόκληρα λεπτά χωρίς να πετύχουν πόντο και οι Εσπερίδες εκμεταλλευόμενες και την κακή διαιτησία που έπαιζε έδρα, ισοφάρισαν σε 26-26 δίνοντας και πάλι στο παιχνίδι τον χαρακτήρα του ντέρμπι.
Το τρίποντο της Χαλιβελάκη στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου έδωσε ανάσες στις πράσινες που πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα πέντε πόντων, αλλά χρειαζόταν σίγουρα να βρουν λύσεις άμεσα απέναντι στην ζώνη 2-3 των Εσπερίδων. Και αυτές ήρθαν από την άμυνα... Ο Παναθηναϊκός δέχθηκε μόνο ένα καλάθι στα πρώτα έξι λεπτά στην δεύτερη περίοδο και με καλή κυκλοφορία της μπάλας και επιθέσεις κοντά στο καλάθι, πήρε και πάλι ένα προβάδισμα ασφαλείας (30-43 στο 26').
Παρά τον τραυματισμό της Ντερέβνιανικ που χρειάστηκε να δέσει το πόδι της στο 28' όταν σε μία προσπάθεια να πιάσει την μπάλα χτύπησε στον προσαγωγό του αριστερού της ποδιού, ο Παναθηναϊκός ήταν ψύχραιμος και κράτησε την διαφορά, με τις Εσπερίδες να παίζουν σκληρά, προσπαθώντας να παραμείνουν στο παιχνίδι.
Καλή άμυνα, λύσεις από όλες τις παίκτριες και ο Παναθηναϊκός θύμισε την ομάδα στο ξεκίνημα που δεν είχε αντίπαλο για να γίνει το σκορ 43-60 στο 35' και ουσιαστικά οι Εσπερίδες να πετάξουν... λευκή πετσέτα.

 Τα δεκάλεπτα: 12-22, 28-33, 41-50, 52-69

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των δύο ομάδων:


 Εσπερίδες: Γκρίτζα, Αξιοπούλου 15(3), Ντάκερ 13, Μίλκοβα 16, Μπόνη 6, Χατζηγιακουμή 2, Μαστρογιαννίδου, Λουκάτου, Καπινιάρη, Τσουκαλά.

 Παναθηναϊκός: Χαλιβελάκη 18(1), Μέρφι 11(2), Μαρτζινεάν 16, Ντερέβνιανικ 11, Ζικυρίδου 4, Βλάνη 7(1), Δάφκου 2, Κορακίτη, Βλάχου.


 Από prasinanea.


 * Ο μεγάλος στόχος επετεύχθει, ο Παναθηναϊκός μπήκε στα πλέι οφ και -αν νικήσει ο Άρης τον τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι που ολοκληρώνει την 22η αγωνιστική- θα παίξει με μειονέκτημα έδρας κόντρα στον Αθηναϊκό, όπου θα πάει για τη μεγάλη νίκη-πρόκριση στους τελικούς του πρωταθλήματος.

14/4/11

Παναθηναϊκός - Καλαμάκι 14-6

Ο Παναθηναϊκός νίκησε εύκολα το Καλαμάκι με 14-6 και διατήρησε την απόσταση ασφαλείας από την Χίο, παραμένοντας στην 4η θέση της βαθμολογίας.
 
  
  Το παιχνίδι ήταν ένας υγιεινός περίπατος για τον Παναθηναϊκό, με τον Φάνη Κουντουδιό να μοιράζει τον χρόνο συμμετοχής, μιας και από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, οι πράσινοι είχαν ξεφύγει στο σκορ.
 Μάλιστα χρόνο συμμετοχής πήρε και ο νεαρός τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, Παρασκευόπουλος, που πήρε τη θέση του Καραμπέτσου και απέκρουσε και πέναλτι.
 Ο Παναθηναϊκός με αυτή τη νίκη παρέμεινε στην 4η θέση και πλέον με μία νίκη επί της ουραγού ΝΕ Πατρών την επόμενη αγωνιστική στο ΟΑΚΑ, θα διατηρήσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και την θέση του.

 Τα οκτάλεπτα: 4-1, 4-1, 2-2, 4-2
 
 Τα γκολ του Παναθηναϊκού: Τσόκας 3, Γ. Αφρουδάκης 3, Ζ. Αφρουδάκης 2,Δερμιτζάκης 2, Φλωρος, Τουμπουρου, Φαναριώτογλου, Δραγώνας.
 
 Από prasinanea

13/4/11

Παναθηναϊκός - Ίκαρος Καλλιθέας 92-70, «προπόνηση» πριν το ντέρμπι πρωτιάς στο ΣΕΦ


 Ο Παναθηναϊκός είχε ένα εύκολο απόγευμα στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Ίκαρο, όπου για την 24η αγωνιστική της Α1 επικράτησε της ομάδας της Καλλιθέας 92-70 και πάει για την πρωτιά το Σάββατο στο ΣΕΦ!

 Το γρήγορο 7-0 για τους γηπεδούχους «έδειξε» το πώς θα πήγαινε το ματς. Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς πάτησαν γκάζι και έκλεισαν εντυπωσιακά το α' δεκάλεπτο προηγούμενοι 32-10!

 Στη συνέχεια όμως ο Παναθηναϊκός έκανε συντήρηση δυνάμεων και πήγε σε χαλαρό τέμπο τον αγώνα, με τον Ζοτς να βάζει μόλις από το β' δεκάλεπτο τους νεαρούς παίκτες που είχε στη διάθεσή του. Στα επόμενα τρία δεκάλεπτα οι δύο ομάδες ήρθαν... ισόπαλες 60-60 και το τελικό 92-70 σφράγισε την εύκολη επικράτηση των πρασίνων, τρία εικοσιτετράωρα πριν το ντέρμπι στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό, όπου νίκη με 5 πόντους και άνω, θα προσφέρει το πλεονέκτημα της έδρας στους πρωταθλητές ενόψει πλέι οφ.

 Τα δεκάλεπτα: 32-10, 53-28, 73-48, 92-70.

 Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 11 (0/1τρίπ., 3λ.), Μάριτς 9, Περπέρογλου 9 (0/1τρίπ., 5ρ., 2ασ., 2κλ., 2κοψ.), Μπατίστ 4, Φώτσης 12 (0/1τρίπ., 4ρ., 3ασ.), Σάτο 6 (0/2τρίπ., 4ρ., 3ασ.), Τσαρτσαρής 9 (1/3τρίπ., 2κοψ.), Διαμαντίδης 9 (3/5τρίπ., 3ασ.), Βουγιούκας 6 (0/1τρίπ.), Καλάθης 7 (0/1τρίπ., 4ρ., 3ασ.), Καϊμακόγλου 8 (0/1τρίπ.), Ζούμπος 2.
 
 Ίκαρος Καλλιθέας (Λυκογιάννης): Χάρις 18 (1/4τρίπ., 5ρ., 3ασ., 2κλ.), Αγαδάκος 2, Καράμπουλας 3, Πολυτάρχου 3 (1/1τρίπ., 5ασ., 3κλ.), Τόμπσον 7 (4λ.), Καλαμπόκης 14 (2/5τρίπ.), Ντζικάνοβιτς 2, ΜακΑλάρνι 11 (3/7τρίπ., 3ασ.), Κερασοβίτης 2, Πετροδημόπουλος 2 (6ρ.), Κράσιτς 4 (1/3τρίπ.), Τουτζιαράκης 2.

 

11/4/11

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 0-3 σετ, ένα ακόμη πρωτάθλημα για τη συνήθεια που έγινε λατρεία!


 Ο ισόβιος πρωταθλητής του γυναικείου βόλεϊ, Παναθηναϊκός έκανε αυτό που ξέρει πολύ καλά. Σε μία συνήθεια που έγινε λατρεία, οι πράσινοι κορίτσαροι έκαναν προπόνηση στο υποτιθέμενο ντέρμπι τίτλου στου Ρέντη και παίρνοντας τα πρώτα 2 σετ σε μόλις 44' κατέκτησαν και το φετινό πρωτάθλημα!

 Από τη στιγμή που το πρωτάθλημα κρίθηκε το υπόλοιπο του παιχνιδιού ήταν εντελώς διαδικαστικό. Ωστόσο ο Σπύρος Χουντουμάδης και οι παίκτριές του αντιμετώπισαν τη συνέχεια ως πρωταθλητές και έφτασαν δια περιπάτου στο 3-0, το οποίο έδωσε διαστάσεις θριάμβου στο πράσινο γλέντι τίτλου!

 Αυτό ήταν το 7ο σερί πρωτάθλημα για τον Παναθηναϊκό και το 24ο συνολικά για τον Αυτοκράτορα του γυναικείου βόλεϊ.

 Από την άλλη οι αιώνιες άτιτλες του Ολυμπιακού έχουν τον τελικό του Κυπέλλου με τις... έτερες άτιτλες, της ΑΕΚ, στις 16/4 στη Σάμο, αφού ο Παναθηναϊκός είχε αποκλειστεί από τις «κιτρινόμαυρες» στον ημιτελικό και απώλεσε τον πρώτο του τίτλο μετά από έξη χρόνια.

 Τα σετ: 15-25, 20-25, 16-25.

 Οι πόντοι και τα στατιστικά των δύο ομάδων:

 Ολυμπιακός (Γιάννης Νικολάκης): Κυριακίδου 9 (7/10 επ., 2 μπλοκ), Καβαθά 1 (1/3 επ.), Γιακουμή 5 (5/8 επ.), Ογκνιένοβιτς 5 (5/7 επ.), Χαντάβα 15 (13/31 επ., 58% υπ., 2 μπλοκ), Κόλεβα 4 (1 άσος, 2/28 επ., 67% υπ., 1 μπλοκ), Μαγγίνα (λ, 53% υπ.), Νικούλη, Μουστάκη, Γκίμπσον 4 (3/9 επ., 1 μπλοκ).

 Παναθηναϊκός (Σπύρος Χουντουμάδης): Χατζηνίκου 5 (2 άσοι, 1/1 επ., 2 μπλοκ), Μαχόν 11 (1 άσος, 9/17 επ., 33% υπ., 1 μπλοκ), Τζανακάκη 5 (2/6 επ., 3 μπλοκ), Χατζηνικολάου 12 (2 άσοι, 4/9 επ., 6 μπλοκ), Μλαντένοβιτς 10 (9/15 επ., 1 μπλοκ), Μόλναρ 10 (9/17 επ., 64% υπ., 1 μπλοκ), Μυλωνά (λ, 53% υπ.), Δηλαβέρη, Χριστοδούλου, Παπαφωτίου, Καρπουζά 4 (4/4 επ.).

 * Είναι φίνα τα κορίτσια!!!

 * Ας παραδειγματιστούν οι άντρες από τους κορίτσαρους, που έχασαν τρεις φορές από τον Ολυμπιακό και μάλιστα προηγούμενοι 2-0 στα σετ.

 * Και ΠΟΥ&ΞΥ και ΤΣΟ&ΛΟ!!!

 * Οι κούπες είναι αμέτρητες Παναθηναϊκέ!!!

 * Η απονομή των πρωταθλητριών δεν έγινε μέσα στου Ρέντη, καθώς υπήρχαν φόβοι για επεισόδια από οπαδούς... που ήταν έξω από το γήπεδο. Έτσι η κούπα του πρωταθλητή θα απονεμηθεί στη γιορτή για τον Ερασιτέχνη, στη συναυλία που θα λάβει χώρα σε 4 μέρες.

10/4/11

Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης 1-0, αγγαρεία, υποβιβασμός του παραρτήματος και δυναμική Θύρα 13!


 Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε ξανά το γνωστό κακό του πρόσωπο, ίδιο και απαράλλαχτο μετά από την κλοπή του Φαλήρου, αλλά τουλάχιστον κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στον Αστέρα με το αυτογκόλ του Πιπίνη στο 81' μετά από κεφαλιά του Σαριέγκι, ρίχνοντας τη σιχαμένη ομάδα της Τρίπολης και του Μποροθρύλου στη Β' Εθνική.

 Πάντως η αλήθεια είναι ότι οι γηπεδούχοι είχαν κάποιες ευκαιρίες να πετύχουν περισσότερα τέρματα (μόνο ο Σισέ είχε δυο τρεις καλές στιγμές), όπως βέβαια και οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να σκοράρουν τουλάχιστον μία φορά.

 Την τελευταία αγωνιστική ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στο Βόλο και με νίκη, αφενός κλείνει με θετικό αποτέλεσμα την κανονική περίοδο, αφετέρου μπαίνει με αβαντάζ στα πλέι οφ και αφετρίτου αφήνει εκτός πλέι οφ τον Ολυμπιακό, που σήμερα ηττήθηκε από τον Άρη, με τους Θεσσαλονικείς να έχουν πλέον το πάνω χέρι για την 5η θέση.

 Με το ματς απόψε να μην έχει ιδιαίτερα ενδιαφέρον, ο λιγοστός κόσμος που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ φέρθηκε κατά των παικτών, των α-μέτοχων, του γαύρου, ενώ για πολλή ώρα ακούστηκαν μπασκετικά συνθήματα σχετικά με το... 6ο αστέρι του Βασιλιά της Ευρώπης, που... ράβεται το Μάιο στη Βαρκελώνη!

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Ιωαννίδης, Σισέ, Λέτο, Ζιλμπέρτο, Χριστοδουλόπουλος (75' Γκοβού), Βύντρα, Καραγκούνης (61' Νίνης), Κατσουράνης (75' Κλέιτον)

 Αστέρας Τρίπολης: Ντεγκρά, Πιπίνης, Ματούσιακ, Ροζέριο (76' Αρσενίεβιτς), Μπαστία, Ρούμπιλ, Αράς, Μπαρτολίνι, Ουντότζι (67' Κερ), Ορόθκο, Λαδάκης.



 * Εκεί εκεί στη Β' Εθνική! Να ξεβρομίζει λίγο ο τόπος από τα παραρτήματα...
 
 * Βάλτε λεφτά δεν είναι αγγαρεία, αλλιώς θα σας γαμήσει η Θύρα 13 και ΠΑΟ θρησκεία Θύρα 13, όλοι είστε υπεύθυνοι για αυτή την ιστορία.

 * Άμα δεν μπορείτε να πά' να γαμηθείτε.

 * ΠΑΟ θρησκεία Θύρα 13, μόνο ενωμένοι γράφουμε ιστορία.

 * ΠΑΟ Θρησκεία Θύρα 13, δώστε εισιτήρια να πάμε Ισπανία.