9/4/11

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-3 σετ και αντίο σε μία τραγική χρονιά. Νίκη πλέι οφ για το γυναικείο μπάσκετ, 76-51 τον ΠΑΟΚ, ήττα με σφαγή για το πόλο, 10-9 από ΠΑΟΚ


 Αρχικά ήταν το Κύπελλο, όπου για τα ημιτελικά της διοργάνωσης ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε του Ολυμπιακού με 2-0 σετ μέσα στο Ρέντη αλλά τελικά έχασε με 3-2 σετ και αποκλείστηκε. Λίγες μέρες μετά, ξανά στο ίδιο γήπεδο αλλά για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος αυτήν τη φορά, παρακολουθήσαμε το ίδιο έργο: 0-2 για τους φιλοξενούμενους και 3-2 σετ τελικά για το 1-0 στη σειρά των ημιτελικών. Και απόψε στη Γλυφάδα το κακό τρίτωσε, με τον γηπεδούχο πλέον Παναθηναϊκό να προηγείται εύκολα με 2-0 αλλά να χάνει τελικά με 3-2 σετ από τον Ολυμπιακό, που έκανε πλάκα και εκτός έδρας και προκρίθηκε στον τελικό του πρωταθλήματος, όπου θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τον Ηρακλή, ο οποίος απέκλεισε τον ΠΑΟΚ, επίσης με «sweep».

 Αυτό που έγινε σε διάστημα λίγων ημερών δεν έχει προηγούμενο και δυστυχώς, αποτελεί ακόμη μία αρνητική Παναθηναϊκή επίδοση. Τρεις φορές να προηγείσαι με 2-0 και να χάνεις το ματς με 3-2 δεν γίνεται. Απλά δεν γίνεται...


 Τα σετ: 25-18, 25-20, 17-25, 19-25, 14-16.

 Οι πόντοι και τα στατιστικά των δύο ομάδων:
 
 Παναθηναϊκός (Λάιος): Πετρέας 6, Γιορντάνοφ 25, Γκενς 2, Πανταλέων 7, Λάππας 10, Σάκι 17, Παπαδημητρίου (λ).

 Ολυμπιακός (Καλμαζίδης): Ντεσπέιν 2, Γιαμπλόνσκι 10, Σωτηρίου 1, Φιλίποφ 1, Παπάζογλου 4, Εστράδα 6, Ανδρεάδης 4, Τζούριτς 19, Φράγκος 13, Κουζούνης (λ).

 
 Σημαντική νίκη επί του ΠΑΟΚ με σκορ 76-51 πέτυχε στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός και με ακόμη μία νίκη επί των Εσπερίδων την τελευταία αγωνιστική θα μπει στα πλέι οφ.

 Τα δεκάλεπτα: 25-9,35-18,59-38,76-51.

 Παναθηναϊκός (Γερεουδάκης): Χαλιβελάκη 12, Μέρφι 9 (1), Ζικυρίδου 14, Ντερέβνιανικ 4, Μαρτζινεάν 13 (1), Δάφκου 8, Τζεγιαννάκη 9 (1), Κορακίτη, Βλάνη 7 (1), Βλάχου.
 
 ΠΑΟΚ (Δεμερτζής): Γιαννοπούλου 5, Αυτζή 4 (1), Σταυρίδου 9, Σκιαδοπούλου 4, Γκριν 7 (1), Τσέκνικ 3, Σπανίδου 2, Καζαντζίδου 17 (3).


 Αναλυτικά τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής από τα prasinanea:

Οι πράσινες έφτασαν τους 34 βαθμούς στην βαθμολογία και ισοβαθμούν πλέον με τον την ΦΕΑ που κέρδισε την Αμαρρυλίδα στην δεύτερη θέση και ενώ απομένει το παιχνίδι του Άρη με τον ΔΑΣΑΛ αύριο στην Θεσσαλονίκη, με τις κιτρινόμαυρες να έχουν 33 βαθμούς, όσους και οι Εσπερίδες και ο Πανιώνιος (αν κερδίσει το βράδυ τον Πρωτέα Βούλας). Αντίθετα ο ΔΑΣΑΛ με ήττα μένει μακριά από την τετράδα, ενώ κινδυνεύει και από τον Απόλλωνα Πτολεμαϊδας που έφτασε τους 32 πόντους.
Το άλλο Σάββατο έχουμε τους εξής αγώνες: ΠΑΟΚ- Άρης, ΦΕΑ-Απόλλων Πτ., Εσπερίδες-Παναθηναϊκός, ΔΑΣΑΛ-Πανιώνιος.
Που σημαίνει ότι αν ο Παναθηναϊκός κερδίζει και χάσει η ΦΕΑ από τον Απόλλωνα, αλλά χάσει και τα δύο παιχνίδια ο Άρης και ένα ο ΔΑΣΑΛ (από τον Πανιώνιο), οι πράσινες έρχονται δεύτερες. Σε ισοβαθμία με τον Άρη μόνο ή με την ΦΕΑ μόνο ο Παναθηναϊκός έρχεται τρίτος και αν υπάρχει τριπλή ισοβαθμία τέταρτος.
Αν στα σενάρια μπλεχτεί και ο ΔΑΣΑΛ πάντως (νίκη επί του Άρη και επί του Πανιωνίου) ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει παρά τη νίκη του να μείνει και πέμπτος, αν υπάρξει τετραπλή ισοβαθμία στους 36 βαθμούς.
Τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν... λίγο μετά τον αγώνα αύριο το μεσημέρι του Άρη με τον ΔΑΣΑΛ. Το ζητούμενο είναι ο Παναθηναϊκός να κερδίσει τις Εσπερίδες που αν χάσουν πάντως κινδυνεύουν να μπουν στα μπαράζ για υποβιβασμό!
Μία αγωνιστική πριν το τέλος και επτά από τις 12 ομάδες του πρωταθλήματος την τελευταία αγωνιστική δεν έχουν ξεκαθαρίσει τίποτα...


 
 «Χάσαμε επειδή κάναμε χοντρά λάθη και πάλι, αλλά θεωρώ πως σήμερα έγινε διακωμώδηση του αθλήματος από τους διαιτητές και όλα αυτά κάνουν κακό στο άθλημα, το οποίο ήδη βρίσκεται σε καθοδική πορεία. Κάποιοι πρέπει επιτέλους να πάρουν κάποια μέτρα. Αυτό που έγινε σήμερα ήταν πραγματικά αστείο, τους κοιτάζαμε και παίρναμε αποβολή, ενώ από την αντίθετη μεριά τίποτα. Είχαμε τρεις παίκτες με ποινές και δεν είχαμε άλλους να βάλουμε να παίξουν. Δεν γίνεται ο ΠΑΟΚ να κερδίζει 14-15 ποινές και ενώ εμείς έχουμε φουνταριστό τον Γιώργο Αφρουδάκη να παίρνουμε με το ζόρι 4-5 ποινές. Σε κάποια στιγμή σήμερα κάθε επίθεση δικιά μας σφυριζόταν επιθετικό φάουλ και σε κάθε άμυνά μας παίζαμε με παίκτη λιγότερο...», είπε ο προπονητής του Παναθηναϊκού μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ με 10-9 στο τέλος του αγώνα, εμφανώς εκνευρισμένος από τη διαιτησία, που στέρησε από τους πράσινους τη νίκη και τους έβαλε σε περιπέτειες όσον αφορά την είσοδο στα πλέι οφ.

  Τα οκτάλεπτα: 2-1, 3-2, 0-3, 5-3.

  Τα γκολ των δύο ομάδων:

 ΠΑΟΚ: Παπαγιαννάκης 3, Παυλίδης 3, Βογιατζόγλου 2, Ντούλος, Κατσουλάκης.

 Παναθηναϊκός: Τσόκας 2, Σιώνης 2, Σάριτς 2, Γ. Αφρουδάκης 1, Φαναριώτογλου 1, Καφετζόπουλος 1.

7/4/11

Κάλεσμα του «Ενιαίου Φορέα Θύρας13» για βοήθεια του Ερασιτέχνη


 Κάλεσμα στήριξης προς τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό απηύθυνε με ανακοίνωσή του ο «Ενιαίος Φορέας της Θύρας 13».
Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Από τότε που αρχίσαμε να ακολουθούμε τον Παναθηναϊκό, αυτός ο στίχος από τον ύμνο μας αποτελεί και θα συνεχίσει να αποτελεί ένα διαρκή στόχο και ένα μοναδικό όνειρο για το σύλλογό μας. Τόσα χρόνια σαν κόσμος του Παναθηναϊκού και σαν ΘΥΡΑ 13 ποτέ ξανά δεν είχαμε την ευκαιρία να βοηθήσουμε τόσο άμεσα τον ερασιτέχνη όσο αυτή τη φορά. Οι προσπάθειες της νέας διοίκησης μας βρίσκουν απόλυτα σύμφωνους και από το καλοκαίρι που ελπίζουμε ότι θα επανεκλεγούν, περιμένουμε περισσότερα από αυτούς. Ο ερασιτέχνης έχει πάψει πλέον να αποτελεί μια κλειστή ομάδα ανθρώπων. Η εγγραφή όπως και το δικαίωμα του "εκλέγειν" και "εκλέγεσθαι" είναι πια γεγονός. Όλοι αυτοί οι Παναθηναϊκοί που λένε χρόνια τώρα ότι θέλουν να βοηθήσουν τον σύλλογο ήρθε η ώρα να το κάνουν επιτέλους. Είτε με την εγγραφή τους, είτε με ένα απλό μήνυμα στον αριθμό σωτηρίας για τον ερασιτέχνη, είτε με το να αγοράσουν ένα εισιτήριο για τη συναυλία που θα ενισχύσει οικονομικά τα τμήματα του συλλόγου. Οι ευκαιρίες πολλές, όπως και τρόποι για να βοηθήσουν όποιοι θέλουν. Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ.
Εμείς σαν Ενιαίος Φορέας Συνδέσμων ΘΥΡΑΣ 13 θα στηρίξουμε με πολλούς τρόπους την ενίσχυση του Παναθηναϊκού Α.Ο. θέλοντας να κάνουμε τον αγαπημένο στίχο του ύμνου μας πραγματικότητα. Κατ' αρχάς θα στηρίξουμε την συναυλία στις 15/4 στο Ο.Α.Κ.Α. (από την οποία τα χρήματα πηγαίνουν αποκλειστικά στην ομάδα μας), ενώ θα εντείνουμε και τις προσπάθειες για την αποστολή μηνυμάτων στο 54242 από τους οπαδούς μας. Δεύτερον, όπως έχουμε ήδη ξαναγράψει σε ανακοίνωσή μας, προσφέρουμε για όλα τα μέλη των συνδέσμων μας που επιθυμούν να γραφτούν στο σύλλογο, την εγγραφή του καθώς και όλες τις συνδρομές του πρώτου χρόνου (πληροφορίες σε ΟΛΟΥΣ τους συνδέσμους μας καθώς και στον Κεντρικό Σύνδεσμο στο τμήμα που ασχολείται με τις εγγραφές του ερασιτέχνη). Τρίτον, έχουμε ήδη συμφωνήσει με την παρούσα διοίκηση να αναλάβουμε εξ' ολοκλήρου τα έξοδα για ένα τμήμα που θα μπορούμε να στηρίξουμε οικονομικά, ώστε να το κάνουμε πρωταγωνιστή. Τέλος, είμαστε σε συνεχή επαφή με τη διοίκηση ώστε το βόλεϊ γυναικών να γυρίσει στη Λεωφόρο, όπου θα ξαναζωντανέψει το αγαπημένο μας τμήμα. Όλες μας αυτές οι ενέργειες πιστεύουμε ότι θα συμβάλουν ώστε να φέρουμε τον Παναθηναϊκό μας πιο κοντά στην κορυφή. Περιμένουμε τη συμβολή σας σε αυτή τη νέα αρχή, τη βοήθεια του απλού κόσμου. Γιατί η πραγματική δύναμη του Παναθηναϊκού είναι ΜΟΝΟ ο κόσμος του και κανείς άλλος.
Περιμένουμε την βοήθεια όλων σας . . . »

  * Ο Ε.Φ.Θ13 τα τελευταία χρόνια -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δυναμικής παρέμβασης σε σημαντικά θέματα- ήταν αδρανής και του είχε ασκηθεί έντονη κριτική, για τη μη αντίδρασή του σε ορισμένα γεγονότα, αλλά κυρίως για τη στάση που κρατάει μέχρι σήμερα απέναντι στους "φευγάτους". Όμως ενέργειες σαν κι αυτή, για τη βοήθεια του Ερασιτέχνη, θα αναφέρεται και θα επικροτείται. Πολύ καλή κίνηση και ελπίζω να βρει αντίκρυσμα, γιατί θα πω ακόμη μία φορά ότι το μεγαλείο του Παναθηναϊκού ξεκινάει από τον Ερασιτέχνη. Μετά τα μηνύματα για την οικονομική ενίσχυση ο αγαπημένος μας σύλλογος μας χρειάζεται ΟΛΟΥΣ δίπλα του!!

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 3-2 σετ, ξανά ήττα από 0-2. Έλεος...

 
 
 Σαν να μην πέρασε μια μέρα! Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο από τον Ολυμπιακό, στο τάι μπρέικ, και ενώ βρέθηκε μπροστά με 2-0 σετ.
 
  Και όμως τα κατάφερε! Ο Παναθηναϊκός έχει μάθει ακριβώς τον τρόπο που θα χάνει ένα ματς που έχει... στα χέρια του και μάλιστα με συγκεκριμένο σκορ!
 Οι πράσινοι έχασαν την ευκαιρία να σπάσουν την έδρα του Ολυμπιακού και να πάρουν το προβάδισμα για την πρόκριση στον ημιτελικό, αν και βρέθηκαν ένα σετ μακριά από τη νίκη.
Ψυχολογία... μηδέν για τους παίκτες του Γιάννη Λάιου (όντως έγιναν κάποια λάθη από τη διαιτησία αλλά και πάλι δεν δικαιολογείται αυτή η ηττοπάθεια), οι οποίοι πλέον θα τα παίξουν όλα για όλα το ερχόμενο Σάββατο (9/4) στο κλειστό της Γλυφάδας.   

 Πήρε προβάδισμα αλλά...
 Ο Παναθηναϊκός έκανε αγχωμένο ξεκίνημα που τον οδήγησε σε πολλά λάθη στο μπλοκ αλλά και στο σερβίς, δίνοντας έτσι εύκολους πόντους στον Ολυμπιακό. Οι γηπεδούχοι είχαν προβάδισμα τριών πόντων μέχρι και το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ (16-13), ενώ στη συνέχεια έφτασαν τη διαφορά στο +5 (21-16). Ωστόσο, στο 22-17 μπήκε ο Ντονάς που βοήθησε από τη γραμμή του σερβίς τους πράσινους. Οι παίκτες του Λάιου μπήκαν για τα καλά στη διεκδίκηση του σετ στο 23-20, όταν με ένα μίνι σερί ισοφάρισαν και στην παράταση έκαναν το 0-1 με τον Γιορντάνοφ να κερδίζει τον τελευταίο πόντο. 
 Το δεύτερο σετ άρχισε με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν πόντο πόντο μέχρι το 10-10. Στη συνέχεια, οι πράσινοι πήραν φόρα με τους Λάππα, Πετρέα και Γιορντάνοφ να φτάνουν τη διαφορά στο +4 (12-16 και 16-20). Ο Ολυμπιακός μείωσε στον πόντο 20-21 με τον Παπάζογλου, αλλά η ομάδα του Τριφυλλιού παρέμεινε ψύχραιμη και με όπλο το μπλοκ και τον Γιορντάνοφ να… πυροβολεί, έφτασε στην κατάκτηση και του δεύτερου σετ.
 Στο τρίτο, οι «αιώνιοι» βρίσκονταν πάλι κοντά στο σκορ μέχρι το 11-8. Σε εκείνο το σημείο, ο διαιτητές έδειξαν άουτ σε επίθεση του Γιορντάνοφ που κανονικά ήταν μέσα και στη συνέχεια κίτρινη κάρτα στον Κόβατςς που ήταν στον πάγκο για διαμαρτυρία. Ακολούθησε διακοπή του αγώνα λόγω ρίψης πέτρας, ωστόσο όταν ξανάρχισε το... κακό είχε ήδη γίνει. Με εκνευρισμό και χωρίς ίχνος συγκέντρωσης, ο Παναθηναϊκός αφέθηκε πλήρως και επέτρεψε στον Ολυμπιακό να μειώσει 1-2.
Η συνέχεια ήταν καλύτερη για τους γηπεδούχους, οι οποίοι μετά το 9-9 πήραν προβάδισμα τεσσάρων πόντων, με τον Παναθηναϊκό να κυνηγάει στο σκορ χωρίς όμως να καταφέρει να περάσει μπροστά. Με εξαιρετικό τον Φράγκο, η ομάδα του Πειραιά έστειλε το ματς στο τάι μπρέικ.

 Εκεί, Τζούριτς και Ντεσπέιν δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους πράσινους και έτσι πανηγύρισαν ακόμα μία νίκη στην έδρα τους.
 
 Τα σετ: 25-27, 21-25, 25-15, 25-19, 15-12.
 
 Οι πόντοι και τα στατιστικά των δύο ομάδων:

 Ολυμπιακός (Καλμαζίδης): Ντεσπέιν 21 (16/33 επ., 4 άσοι, 50% υπ. - 50% άριστες), Φιλίποβ 2, Εστράδα 4 (0/2 επ., 4 μπλοκ), Ανδρεάδης 6 (3/4 επ., 3 μπλοκ), Τζούριτς 23 (18/33 επ., 2 άσοι, 3 μπλοκ), Γιαμπλόνσκι 4 (4/9 επ., 57% υπ. - 29% άριστες), Κουζούνης -λ 57% υπ. - 29% άριστες) / Φράγκος 14 (11/14 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ, 62% υπ. - 54% άριστες), Παπάζογλου 7 (5/6 επ., 2 μπλοκ), Χαριτωνίδης, Κοκκινάκης.

 Παναθηναϊκός (Λάιος): Πετρέας 9 (6/9 επ., 2 μπλοκ), Σάκι 13 (11/21 επ., 2 μπλοκ, 61% υπ. - 25% άριστες), Γιορντάνοφ 32 (27/56 επ., 2 άσοι, 3 μπλοκ), Ψάρρας 1, Πανταλέων 6 (6/12 επ.), Λάππας 8 (4/9 επ., 4 μπλοκ, 50% υπ. - 20% άριστες), Παπαδημητρίου -λ (68% υπ. - 35% άριστες)/ Μηνούδης, Ντονάς 2 (2/5 επ.), Κόβατς, Γκενς.
 

6/4/11

Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 6-11, no Afroudakis no party...

 
 
 Η απώλεια του Γιώργου Αφρουδάκη στέρησε από τον Παναθηναϊκό τη μεγάλη δύναμη πυρός του, με αποτέλεσμα να ηττηθεί άνετα 6-11 από τον Πανιώνιο στο κολυμβητήριο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Οριστικά τέταρτος στη βαθμολογία μετά από αυτό το αποτέλεσμα.
 
 Καθοριστική αποδείχτηκε για τον Παναθηναϊκό η απώλεια του Γιώργου Αφρουδάκη, αφού εμφανίστηκε αποδυναμωμένος και χωρίς να παρουσιάσει αντίσταση, ηττήθηκε 6-11 από τον Πανιώνιο στο κολυμβητήριο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Με εξαίρεση το πρώτο οκτάλεπτο, που αντιστάθηκε, στα άλλα τρία δεν μπόρεσε να κοντράρει τον αντίπαλο του και μοιραία, υπέκυψε.
 
 Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, ο Παναθηναϊκός θα καταλάβει οριστικά την τέταρτη θέση της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα και στα ημιτελικά των πλέι οφ, θα διασταυρωθεί με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. 
   
 Τα οκτάλεπτα: 2-2, 0-3, 2-3, 2-3.

 Τα γκολ των δύο ομάδων:

 Παναθηναϊκός: Τσόκας 3, Δερμιτζάκης, Φλώρος, Στελλάτος.
 
 Πανιώνιος: Μουρίκης 3, Χατζηγούλας 2, Μιράλης 1, Παπαδόγκωνας 1, Καπότσης 1, Μάζης 1, Κοκκινάκης 1, Θωμάκος 1.
 
 Από prasinanea.
 
 * Ο Πανιώνιος με αυτήν τη νίκη σφράγισε την 3η θέση της κανονικής περιόδου και θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τη Βουλιαγμένη στα πλέι οφ, ενώ ο Παναθηναϊκός θα τερματίσει 4ος και θα αντιμετωπίσει, επίσης με μειονέκτημα, τον Ολυμπιακό.
 
 * Καλή επιτυχία στον Πανιώνιο, ο οποίος την ερχόμενη Τετάρτη υποδέχεται στη Νέα Σμύρνη τη Σαβόνα, για τον πρώτο τελικό του Len Trophy και μακάρι να κάνει το αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού τροπαίου.

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 111-70



 Ο Παναθηναϊκός δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στην ΑΕΚ. Επιβλήθηκε 111-70 στην εξ’ αναβολής αναμέτρηση της 22ης αγωνιστικής στο κλειστό γυμναστήριο του ΟΑΚΑ.
 Νωρίς «τελείωσε» ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό να παίρνει γρήγορα μια διαφορά και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να έχει χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες του ως το 14’, απόντος του Ντρου Νίκολας (διάστρεμμα). Οι «πράσινοι» με ένα 14-0 έφτασαν από το 9-6 (4’) στο 23-6 (8’30’’), εκμεταλλευόμενοι κάθε ευκαιρία που είχαν να βγουν στον αιφνιδιασμό, φτάνοντας σε συνεχόμενα εύκολα καλάθια και προσφέροντας θέαμα. Στο 16’ καταγράφηκε double score (48-24) δια χειρός Μάικ Μπατίστ. Στο σημείο αυτό η ΑΕΚ έκανε ένα μικρό ξέσπασμα μειώνοντας την απόσταση που τη χώριζε από τους «πράσινους» (48-33, 17’), πριν ο Κώστας Τσαρτσαρής με τρίποντο γράψει το 51-33 (18’) και ο Στράτος Περπέρογλου τον ακολουθήσει (53-33, 18’25’’), με το ημίχρονο να κλείνει 56-38.
 Το δεύτερο μισό της αναμέτρησης άρχισε με ένα… κρεσέντο από τον Ρομέιν Σάτο, ο οποίος βοήθησε να φτάσει το σκορ στο 72-43 (24’50’’) με τον Άλεκς Μάριτς να παίρνει τη σκυτάλη για το +30 (76-46, 26’20’’) και στη συνέχεια το +32 (78-46, 26’50’’). Η διαφορά έφτασε στο +39 (87-48) στο 29’20’’ με ένα επιμέρους 15-3 (72-45 στο 26’) με το τρίτο δεκάλεπτο να κλείνει 87-50. Δύο βολές του Κώστα Τσαρτσαρή οδήγησαν στο +40 (92-52, 32’25’’).  Ο Καϊμακόγλου ήταν αυτός που έσπασε το φράγμα των 100 πόντων (101-65, 37’) με το τελικό 111-70 από τον Μιλένκο Τέπιτς να σφραγίζει την αναμέτρηση. 
 
  Ο 400ος αγώνας
Η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ ήταν η 400η του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο του «τριφυλλιού» στην Α1 Ανδρών. Ο πρώτος του αγώνας στον πάγκο του Παναθηναϊκού ήταν στις 26 Σεπτεμβρίου 1999 εντός έδρας απέναντι στη Νήαρ Ηστ (79-54). Συνολικά ο Ομπράντοβιτς έχει κοουτσάρει τους «πράσινους» σε 704 αγώνες συνολικά σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη.
 
 Από paobc.
 Τα δεκάλεπτα: 31-10, 56-38, 87-50, 111-70.
  
 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των δύο ομάδων:

 Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 9, Μάριτς 15, Περπέρογλου 11(1), Μπατίστ 4, Φώτσης 6, Σάτο 14(2), Τσαρτσαρής 8(2), Διαμαντίδης 6, Βουγιούκας 4, Καλάθης 6, Καϊμακόγλου 22(4), Ζούμπος 6(2).
  
 ΑΕΚ (Κορωνιός): Καστλ 2, Κοχαντάρεβιτς 6, Νικολαϊδης 8(2), Παπανικολάου 10(1), Χαρτ 7(2), Ντικούδης 8, Δορκοφίκης 11(1), Αντωνάκης, Καλλινικίδης 3, Κάρι 10(1), Μάντιτς 5(1), Τζόλος.

4/4/11

Παναθηναϊκός - Ανατόλια 3-0 σετ, εύκολη νίκη για τα κορίτσια που το... ξανασηκώνουν στου Ρέντη!


 Ο ισόβιος πρωταθλητής του γυναικείου βόλεϊ Παναθηναϊκός «καθάρισε» το Ανατόλια με 3-0 σετ στο Μετς και πάει την τελευταία αγωνιστική στου Ρέντη να σηκώσει ακόμη ένα πρωτάθλημα!

 Στο κλειστό του Μετς, για την προτελευταία αγωνιστική της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός με εξαίρεση το πρώτο σετ -στο οποίο παρακολουθήσαμε πραγματική μάχη αλλά εν τέλει κατέληξε «πράσινο»- δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα απέναντι στο αδιάφορο κολέγιο του Ανατόλια, πήρε την «καθαρή» νίκη και πέρασε 1ος στη βαθμολογία αφού την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός γνώριζε ήττα στα Μεσόγεια από το Μαρκόπουλο με 3-0 σετ. Όλα αυτά πριν από την τελευταία αγωνιστική της φετινής Α1 και το μεγάλο ντέρμπι τίτλου στου Ρέντη, με τον Παναθηναϊκό να αρκείται πλέον στην κατάκτηση 2 σετ, για να πανηγυρίσει ακόμη ένα πρωτάθλημα και μάλιστα ξανά μέσα στην έδρα του «αιωνίου» αντιπάλου του!

 Τα σετ: 26-24, 25-17, 25-12.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


 Παναθηναϊκός (Σπύρος Χουντουμάδης): Χατζηνίκου 2 (1 άσος, 1/2 επ.), Μόλναρ 11 (1 άσος, 10/15 επ., 75% υπ.), Τζανακάκη 11 (3 άσοι, 8/10 επ.), Μλαντένοβιτς 13 (2 άσοι, 10/24 επ., 1 μπλοκ), Μαχόν 14 (14/23 επ., 40% υπ.), Χατζηνικολάου 5 (3/8 επ., 2 μπλοκ), Μυλωνά (λ, 71% υπ.), Χριστοδούλου 1 (1 μπλοκ), Βλάχου (λ, 58% υπ.), Παπαφωτίου.

 ΣΑΑΚ Ανατόλια (Ευστρατία Κοκκίνου): Βουτσά 1 (1/1 επ.), Τικταπανίδου 7 (3 άσοι, 4/10 επ., 41% υπ.), Γεωργακοπούλου 2 (2/7 επ.), Κιόση 7 (7/23 επ.), Παρασκευοπούλου 5 (1 άσος, 2/8 επ., 50% υπ., 2 μπλοκ), Γιάνεβα 6 (3/14 επ., 3 μπλοκ), Φούντζηλα 3 (3/11 επ., 43% υπ.), Τζίμου, Γεροβασιλείου.

3/4/11

Πανσερραϊκός - Παναθηναϊκός 1-0, ρε μάγκες πλάκα μας κάνετε; Εύκολη νίκη επί του Πανιωνίου στο μπάσκετ, 61-75


 Ο Παναθηναϊκός δεν εμφανίστηκε ποτέ στο γήπεδο των Σερρών και ηττήθηκε φυσιολογικά από τον  Πανσερραϊκό με 1-0, με το γκολ του Γεωργιάδη στο 44'.
 Στο δεύτερο ημίχρονο ο Φερέιρα πέρασε τον Γκοβού αντί του Σπυρόπουλου αλλά ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν απείλησε καθόλου τους γηπεδούχους αλλά αντίθετα λίγο έλειψε να δεχτεί και δεύτερο γκολ, με τον Κοτσόλη, που ξαναφόρεσε την φανέλα του Τριφυλλιού μετά από 7 χρόνια, να πραγματοποιεί δυο τρεις πολύ καλές αποκρούσεις. Μοναδική καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους η κεφαλιά του Καντέ στο 95', με το Ράντμαν να αποκρούσει και να δίνει τη νίκη γοήτρου στην ομάδα του, η οποία είχε υποβιβαστεί μαθηματικά και επιστρέφει στη Β' εθνική κατηγορία.
 Από την άλλη ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την επόμενη αγωνιστική τον Αστέρα Τρίπολης και τελειώνει το πρωτάθλημα στο Βόλο, πριν ξεκινήσει τα πλέι οφ και τη μάχη για την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Πανσερραϊκός: Ράντμαν, Τριανταφύλλου, Ντιόγκο, Κάστρο, Παπάζογλου, Τσέρλα, Γεωργιάδης, Ανάκογλου, Νταλέ, Μπέλιτς, Πάρκερ.

 Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο, Χριστοδουλόπουλος, Μαρίνος, Λέτο, Πετρόπουλος.

 
 Ο Παναθηναϊκός εμφανώς κουρασμένος από την υπερπροσπάθεια απέναντι στην Μπαρτσελόνα, δυσκολεύτηκε κόντρα σε έναν πολύ μαχητικό Πανιώνιο αλλά τελικά πέρασε από το κλειστό της «Αρτάκης» με 75-61. Στο πρώτο ημίχρονο παρακολουθήσαμε ένα πραγματικό ντέρμπι, αλλά στο δεύτερο σαραντάλεπτο οι πράσινοι πάτησαν γκάζι και με πολύ καλή εμφάνιση από το Σάτο έφτασαν στο ροζ φύλλο αγώνα. Την επόμενη και προτελευταία αγωνιστική (16/4/'11) υπάρχει το ντέρμπι στο ΣΕΦ, που θα κρίνει την πρωτιά στην κανονική περίοδο, ενώ την τελευταία αγωνιστική (20/4) ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Πανελλήνιο.

 Τα δεκάλεπτα: 23-20, 36-41, 50-52, 61-75.

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των δύο ομάδων:

 Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): Άντερσον 16 (4/5τρίπ.), Αθανασούλας 2 (3ασ.), Γιαννόπουλος, Τσιάρας 9 (1/2τρίπ., 5ρ., 3ασ.), Αθηναίου, Μπατής 3 (1/4τρίπ.), Γιάνκοβιτς 2, Ιωάνννου 10 (0/3τρίπ.), Κόβιλ 8 (5λ.), Παραγυιός 7 (3λ.), Μπάρλος 4.

 Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 6 (1/1τρίπ., 3ασ.), Μάριτς (2λ.), Περπέρογλου 8 (92/4τρίπ., 3ασ., 3λ.), Μπατίστ 6 (3ασ.), Φώτσης 7 (0/3τρίπ.), Σάτο 16 (3/5τρίπ., 6ρ., 2κλ.), Τσαρτσαρής 9 (1/1τρίπ., 5ρ., 4κλ., 2λ.), Διαμαντίδης 3 (2ασ., 4λ.), Βουγιούκας 10 (5ρ.), Καλάθης 7  (4ασ.), Καϊμακόγλου 3.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 3-2 σετ, ήττα από 0-2 και ανανέωση του ραντεβού στα πλέι οφ. «Αιώνια» ήττα και στο πόλο


 Το αντρικό βόλεϊ του Παναθηναϊκού αποδεικνύει -δυστυχώς- ότι είναι το πιο loser τμήμα του μεγαλύτερου ελληνικού συλλόγου. Όπως έγινε πριν από λίγες μέρες για τα ημιτελικά του κυπέλλου, έτσι και το Σάββατο, για την 22η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, ο Παναθηναϊκός έχασε μέσα από τα χέρια του τη νίκη επί του Ολυμπιακού, στο κλειστό του Ρέντη.

 Οι πράσινοι προηγήθηκαν με 2-0 σετ και μάλιστα πολύ εύκολα, ενώ έφτασαν σε set ball match ball, καθώς προηγήθηκαν στο τρίτο σετ με 24-23, αλλά το έχασαν τελικά με 32-30 μετά από αρκετές εναλλαγές στο προβάδισμα.

 Στη συνέχεια η ψυχολογία έπαιξε ρόλο, αλλά ο Παναθηναϊκός έδειξε ένα εντελώς διαφορετικό -προς το χειρότερο- πρόσωπο και επέτρεψε στους γηπεδούχους να γυρίσουν τούμπα το ματς και αφού αρχικά ισοφάρισαν εύκολα σε 2-2, να πάρουν τη νίκη στο τάι μπρέικ με 15-12 και να κατακτήσουν έτσι την 2η θέση της κανονικής περιόδου.
 Αντίθετα η ομάδα του Γιάννη Λάιου τερμάτισε 3η μετά την απρόσμενη ήττα του ΠΑΟΚ από την αδιάφορη Κηφισιά (ίσως να έχασε και ηθελημένα για να αποφύγει τους «αιώνιους» και να πέσει πάνω στον Ηρακλή έστω και με μειονέκτημα έδρας), κάτι που σημαίνει ότι θα παίξει στα πλέι οφ με μειονέκτημα έδρας με τον Ολυμπιακό, με την πρόκριση στον τελικό του πρωταθλήματος να κρίνεται στις τρεις νίκες.

 Τα σετ: 14-25, 21-25, 32-30, 25-17, 15-12.

 Οι πόντοι και τα στατιστικά των δύο ομάδων:

 Ολυμπιακός (Καλμαζίδης): Ντεσπέιν 23 (21/43 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 25% υπ. - 0% άριστες), Φράγκος 9 (9/20 επ., 60% υπ. - 25% άριστες), Φιλίποβ, Παπάζογλου 6 (2/3 επ., 2 μπλοκ), Ανδρεάδης 5 (4/10 επ., 1 μπλοκ), Τζούριτς 13 (9/23 επ., 4 μπλοκ), Κουζούνης -λ 48% υπ. - 22% άριστες) / Κοκκινάκης, , Γιαμπλόνσκι 15 (12/15 επ., 2 μπλοκ, 427% υπ. - 21% άριστες), Εστράδα, Χαριτωνίδης 2, Σωτηρίου.
 
 Παναθηναϊκός (Λάιος): Πετρέας 15 (10/15 επ., 3 μπλοκ), Λάππας 11 (8/19 επ., 2 άσοι, 56% υπ. - 31% άριστες), Γιορντάνοφ 21 (17/41 επ., 3 άσοι), Γκενς 3, Πανταλέων 7 (4/6 επ., 3 μπλοκ), Σάκι 12 (9/21 επ., 3 άσοι, 52% υπ. - 22% άριστες), Παπαδημητρίου -λ (67% υπ. - 50% άριστες)/ Κόβατς 7, Ψάρρας, Ντονάς 1, Μηνούδης 1.

 
 Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα με 11-5 από τον Ολυμπιακό στο «Παπαστράτειο» κολυμβητήριο, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Α1 των ανδρών. Η διαφορά δυναμικότητας των «αιωνίων» αλλά και η για πολλοστή φορά εχθρική διαιτησία κατά των πρασίνων (αποβολή Γιώργου Αφρουδάκη από το πρώτο οκτάλεπτο!) έκριναν το ματς, με τους γηπεδούχους να παραμένουν στην 1η θέση και την ομάδα του Φάνη Κουντουδιού στην 4η.
 Την επόμενη αγωνιστική ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Πανιώνιο (τον είχε κερδίσει μέσα στη Νέα Σμύρνη) στο ντέρμπι που θα κρίνει την 3η θέση, στο οποίο δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Γ. Αφρουδάκης.

 Τα οκτάλεπτα: 4-0, 3-3, 3-1, 1-1.

 Τα γκολ των δύο ομάδων:

 Ολυμπιακός: Ντόσκας 5, Φουντούλης 4, Κομάντινα 1, Μπλάνης 1.

 Παναθηναϊκός: Στελάτος 2, Καφετζόπουλος 2, Φαναριώτογλου 1.