21/6/08

Πάμε Στοίχημα - Προτάσεις

Σαββ/κο 21-22/6

213 Μποέμιαν - Ριλ 1(1,30)
215 Μαρόκο - Ρουάντα 1χ(1,28 4,00)
221 Τορόντο - Κάνσας 1(1,55)
225 Κρουζέιρο - Φιγκεϊρένσε 1(1,45)
235 Σολτ Λέικ - Νιου Ίνγκλαντ 2χ(2,15 3,20)

311 Αυστραλία - Κίνα 1(1,33)
316 Ακτή Ελεφαντοστού - Μποτσουάνα 1χ(1,08 6,25)
321 Η.Α.Ε. - Συρία 1(1,50)
324 Γκάνα - Γκαμπόν 1(1,15)
331 Ουάσινγκτον - Σαν Χοσέ 12(1,60 4,00)
341 Χιμνάσια Χουχούι - Σαν Λορέντζο 2(2,60)
345 Μπόκα Τζούνιορς - Τίγκρε 1(1,40)

Στους "4" η Τουρκία













Στο πιο συναρπαστικό όσον αφορά στην δραματική εξέλιξή του παιχνίδι του Euro έως τώρα, η Τουρκία επικράτησε της Κροατίας σα πέναλτι 3-1(κ.α. 0-0, παράτ. 1-1) και προκρίθηκε στους "4" για πρώτη φορά στην ιστορία της. Παράλληλα σημείωσε τη τρίτη συνεχόμενη ανατροπή της και μάλιστα την πιο "τρελή" αφού οι Κροάτες άνοιξαν το σκορ στο 119' και η ομάδα του Τερίμ ισοφάρισε στο 121'!!
Ο κανονικός αγώνας κύλισε όπως τον περιμέναμε, θυμίζοντας περισσότερο σκάκι και όχο ποδόσφαιρο. Καθαρό παιχνίδι τακτικής από Μπίλιτς και Τερίμ, με τους Κροάτες να φτάνουν μια ανάσα από το 1-0 όταν στο 18' ο Μόντριτς έκανε ωραία κούρσα από τα δεξιά, σέντραρε και ο επερχόμενος Όλιτς με προβολή έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Ρουστού! Οι Τούρκοι απ΄ την πλευρά τους δεν απείλησαν αν εξαιρέσει κανείς ένα δυο σουτ μακρινά που πέρασαν άουτ. Παράλληλα, με διπλή ζώνη άμυνας δυσκόλευαν την ανάπτυξη των Κροατών που δεν πλησίαζαν εύκολα στη περιοχή του Ρουστού.
Στο δεύτερο ημίχρονο, η Κροατία έγινε πιο επιθετική, με τον Όλιτς να χαρακτηρίζεται μοιραίος παίχτης για την ομάδα του, αφού είχε 4-5 καλές ευκαιρίες αλλά δεν κατάφερε να τις μετουσιώσει σε κάποιο τέρμα(πιθανόν και το νικητήριο!).
Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση και ξαφνικά άλλαξε εικόνα. Οι Κροάτες κουρασμένοι ή απογοητευμένοι οπισθοχώρησαν και οι Τούρκοι έγιναν απειλητικοί χάνοντας 2-3 καλές φάσεις για γκολ μέσα σε λίγα λεπτά. Ο χρόνος όμως κυλούσε και το ματς "έδειχνε" πέναλτι. Όμως, σε μία αντεπίθεση στο 119' από δεξιά, οι Κροάτες άνοιξαν το σκορ. Ο Ρουστού κυνήγησε τη μπάλα αλλά... Νικοπολίδης, ο Μόντριτς κατάφερε να γυρίσει και να σεντράρει και ο Κλάσνιτς με κεφαλιά έκανε το 1-0! Χαρά και πανηγύρια οι Κροάτες εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου, με τους Τούρκους όχι μόνο να μη ξαπλώνουν στο χόρτο ή να σέρνουν τα πόδια τους και να στέκονται αποσβολωμένοι στον αγωνιστικό χώρο του "Ερνστ Χάπελ" αλλά να έχουν τις δυνάμεις, την όρεξη, την αποφασιστικότητα και την πίστη να φέρουν το ματς στα ίσα. Πράγματι, δύο λεπτά μετά, ο Ρουστού κάνει βολέ, ο Σεντούρκ παίρνει τη μπάλα, γυρίζει ανάμεσα σε δύο Κροάτες και τη στέλνει στο παραθυράκι του Πλετίκοσα. Απίστευτο...














Για κάτι στιγμές σα κι αυτές γουστάρουμε να βλέπουμε ποδόσφαιρο(αρκεί να μην το παθαίνει η ομάδα μας!) και από κάτι στιγμές σα κι αυτές αυτό το άθλημα ονομάστηκε "Βασιλιάς των Σπορ".
Πέναλτι λοιπόν και δε νομίζω να υπήρξε ΕΝΑΣ άνθρωπος στο πλανήτη που να πίστεψε ότι οι Κροάτες θα κέρδιζαν. Δύο στοιχεία υπέρ των Τούρκων:
1ον) Τα πέναλτι θα εκτελούνταν μπροστά στους Τούρκους οπαδούς.
2ον) Το πλέον σημαντικό. Η ψυχολογία. Στα ύψη αυτή των Τούρκων, στα τάρταρα εκείνη των Κροατών. Και... άουτ ο Μόντριτς, άουτ ο Ράκιτιτς. Απολύτως φυσιολογική εξέλιξη.

Αναλυτικά τα πέναλτι:

Μόντριτς... άουτ 0-0
Αρντά... εύστοχος 0-1
Σρνα... εύστοχος 1-1
Σεντούρκ ... εύστοχος 1-2
Ράκιτιτς... άουτ 1-2
Άλντιντοπ... εύστοχος 1-3
Πέτριτς... αποκρούει ο Ρουστού 1-3

Οι συνθέσεις του αγώνα:

ΚΡΟΑΤΙΑ (Σλάβεν Μπίλιτς): Πλετίκοσα, Σίμουνιτς, Ρ. Κόβατς, Τσόρλουκα, Ράκιτιτς, Ν. Κόβατς, Σρνα, Μόντριτς, Όλιτς (97΄ Κλάσνιτς), Κράνιτσαρ (65΄ Πέτριτς), Πράνιτς

ΤΟΥΡΚΙΑ (Φατίχ Τερίμ): Ρουστού, Μπαλτά, Ζαν, Τοπάλ (76΄ Σεντούρκ), Νιχάτ (117΄ Καραντενίζ), Τουράν, Ασίκ, Σανλί, Καζίμ (60΄ Μποράλ), Σαμπρί, Αλτιντόπ





* Οι Τούρκοι, που έπαιξαν χωρίς Βολκάν, Αουρέλιο(τιμωρημένοι), Σερβέτ, Μπελόζογλου, Γκουνγκόρ και με συνολικά 17 παίχτες στην αποστολή πήραν την πρόκριση για τους ημιτελικούς κόντρα στους φιλόδοξους Κροάτες για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Με τη τρίτη συνεχόμενη ανατροπή που αν μη τι άλλο δείχνει πάθος και ψυχή. Σίγουρα και τύχη, αλλά νομίζω εν τέλει δε μπορεί κανείς να πει ότι είναι άδικο για τους Τσέχους ή ειδικά τους Κροάτες που αποκλείστηκαν.
Συγγνώμη αλλά όταν βάζεις γκολ στο 119' και δέχεσαι την ισοφάριση στο 121' μάλλον δε φταίει καμία κωλοφαρδία του αντιπάλου αλλά αποκλειστικά εσύ. Και προσωπικά υποστήριζα τους Κροάτες και μάλιστα νομίζω ότι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, Ρόμπερτ Κόβατς και Σίμουνιτς πως είναι το καλύτερο από κάθε άλλη ομάδα του τουρνουά, αλλά και γενικά έχουν θέση στην καλύτερη εντεκάδα του Euro.

* Έκαναν το θαύμα τους οι Τούρκοι και έδειξαν για μία ακόμη φορά πως δεν τα παρατάνε αλλά πλέον νομίζω ότι ΔΕΝ έχουν τύχη απέναντι στους Γερμανούς. Όπως δύσκολα θα κάναν κάτι και οι Κροάτες επαναλαμβάνοντας το θρίαμβο του 2-1 από το ματς του ομίλου.

"Σεισμός" στον ΠΑΟ με Χριστοδουλόπουλο, επικείμενος μετασεισμός με Αϊμάρ!!

Στα πράσινα αναμένεται να ντυθεί ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος! Ο νεαρός άσσος του ΠΑΟΚ για τον οποίο ενδιαφέρθηκαν έντονα ΠΑΟ & ΟΣΦΠ προσγειώθηκε στις 22:40 στο Ελ. Βενιζέλος στην Αθήνα και αυτή την ώρα βρίσκεται στα γραφεία του ΠΑΟ για να συζητήσει τους όρους του συμβολαίου του. Ο Παναθηναϊκός δίνει 2,2 εκατομμύρια Ευρώ στον ΠΑΟΚ +1,8 εκατομ. Ευρώ από την χορηγία εταιρίας συμφερόντων του Βγενόπουλου (900.000 Ευρώ το χρόνο για 2 χρόνια). Συνολικά δηλαδή η πρόταση των "πράσινων" ανέρχεται στα 4 εκατομ. Ευρώ! Και μάλιστα μόνο για το Χριστοδουλόπουλο χωρίς το Μελίσση -όπως είχε ακουστεί-. Εννοείται πως δε θα δοθούν και έμψυχα ανταλλάγματα. Και ας είμαστε ειλικρινείς. Είναι ήδη πολλά τα λεφτά...
Ο Χριστοδουλόπουλος είναι ο δεύτερος παίχτης που έρχεται στον ΠΑΟ μετά τον Κλέιτον. Λογικά σήμερα θα ανακοινωθεί και ο Ίβανσιτς. Ενώ τελικά φαίνεται να "πρασινίζει" και ο αμυντικός της Βελέζ, Πεγεράνο μετά τη προσωρινή ανατροπή που πήγε να γίνει με την εμπλοκή της Αλμερία! Κολλάει του αρχηγού Γιάννη Γκούμα, αλλά λογικά θα ανανεώσει. Ίσως γίνει το μεγάλο "μπαμ" με Αϊμάρ. Και έπεται συνέχεια!

20/6/08

Ο Παναθηναϊκός κρατάει Ίβανσιτς, πάει για "βόμβα" με Αϊμάρ, εξελίξεις στα άλλα αθλήματα

Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να ανακοινωθεί η συμφωνία Παναθηναϊκού-Σάλτσμουργκ για την απόκτηση του Αντρέας Ίβανσιτς. Οι δύο ομάδες τα βρήκαν σε όλα και απομένει η ανακοίνωση με την οποία η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα οριστικοποιήσει την αγορά του αρχηγού της Εθνικής Αυστρίας για τα επόμενα τρία χρόνια.

* Δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιο του Γιάννη Γκούμα στην χθεσινή συνάντηση του Έλληνα διεθνή με τον Κώστα Αντωνίου. Η χρονική διάρκεια του συμβολαίου στάθηκε εμπόδιο, με τον παίχτη να θέλει να υπογράψει για 2 χρόνια ενώ από την πλευρά της η ομάδα για 1. Πάντως λογικά θα επέλθει συμφωνία και ο Γιάννης Γκούμας θα ανανεώσει για ακόμη 2 ή έστω για 1+1 χρόνια.

* Θετικός στο να φορέσει την πράσινη φανέλα είναι ο Αϊμάρ σύμφωνα με όσα δηλώνει ο πατέρας του παίχτη στην εφημερίδα "Goal". Για την ώρα πάντως ο Αργεντίνος άσσος απολαμβάνει τις διακοπές του στη πατρίδα του, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα για το θέμα, με τα ΜΜΕ της Αργεντινής να επιμένουν για συμφωνία Παναθηναϊκού-Αϊμάρ.

* Χριστοδουλόπουλος και Μελίσσης(δευτερευόντως) παίζουν για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος όμως δεν είναι διαθετιμένος να χρυσοπληρώσει τον ΠΑΟΚ και αν οι οριστικές προτάσεις που καταθέσει στο Ζαγοράκη αποριφθούν, δεν πρόκειται να ασχοληθεί περαιτέρω.

* Ο Θανάσης Τσίγκας υπέγραψε συμβόλαιο με τη Λάρισα.

* Πολύ γρήγορα πουλήθηκαν την πρώτη μέρα κυκλοφορίας 1.500 εισιτήρια διαρκείας του ΠΑΟ, ενώ με ανάλογους ρυθμούς αναμένεται η κίνηση των οπαδών και τις επόμενες μέρες!


* Στο μπάσκετ, ο Πέκοβιτς ανακοινώθηκε ως παίχτης του ΠΑΟ από... την εταιρία management του! Ο νεαρός σέντερ έχει υπογράψει για 3 χρόνια έναντι 1,3 εκατομ. το χρόνο. Ο Αντώνης Φώτσης επέστρεψε στον ΠΑΟ για τρίτη φορά, υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο ύψους σχεδόν 5 εκατομμυρίων Ευρώ. Ο Βεργίνης του ΠΑΟΚ αναμένεται να υπογράψει τις επόμενες μέρες. Και από κει και πέρα ο Παναθηναϊκός φέρεται να ενδιαφέρεται για τους ΜακΙνταϊρ της Σιένα και Ντελφίνο των Τορόντο Ράπτορς! Δύσκολες περιπτώσεις πάντως και οι δύο, ιδιαίτερα του Αργεντίου.


* Στο βόλεϊ, μετά τα "κόλπα" του Ιταλού Τσερνιότι, Ο Παναθηναϊκός δεν έχασε χρόνο και έκλεισε τον Αλέκο Λεώνη, ο οποίος αφήνει την Εθνική για χάρη του τριφυλλιού υπογράφοντας συμβόλαιο διάρκειας 2 ετών.

Deutschland ist hier!













Το είχαμε πει ότι η Γερμανία δεν είχε εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις της στη φάση των ομίλων. Όμως επίσης είχαμε πει ότι είναι φαβορί απέναντι στην Πορτογαλία που κατά πολλούς θα έφτανε στον τελικό. Οι Γερμανοί για μία ακόμη φορά απέδειξαν ότι σε προημιτελικές και ημιτελικές φάσεις έχουν τον πρώτο λόγο. Γιατί έχουν αυτό το μέταλλο της ομάδας που κυνηγάει τέτοιου είδους παιχνίδια μέχρι το τέλος. Πάντως εχτές κόντρα στους Πορτογάλους ούτε αυτό χρειάστηκε να κάνει αφού δε βρέθηκε πίσω στο σκορ. Αντιθέτως κατάφερε να προηγηθεί με 0-2 και 1-3, με την ομάδα του Σκολάρι να είναι εκείνη που έπρεπε να ανατρέψει το σκορ. Και βέβαια όταν έχεις απέναντι σου Γερμανούς μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή η αποστολή.


























Με γκολ των Σβάινσταϊγκερ και Κλόζε η ομάδα του Λεβ -που λόγω τιμωρίας παρακολουθούσε τις προσπάθειες των παικτών του από σουίτα του γηπέδου- προηγήθηκε με 2-0 στο 26' και έδειχνε να έχει τον απόλυτο έλεγχο. Γιατί οι Πορτογάλοι μπορεί να είχαν την κατοχή αλλά δεν απείλησαν μέχρι εκείνο το σημείο το Λέμαν, ο οποίος ήταν σταθερός σε όλο τον αγώνα. Στο 40' πάντως ο Νούνο Γκόμεζ ξαναέβαλε την ομάδα του στο ματς για να κλείσει με 1-2 το ημίχρονο. Η ροή όμως του αγώνα δεν έδειχνε ότι η Πορτογαλία θα έφτανε στην ισοφάριση. Μετά το 1-3 μάλιστα με τον Μπάλακ στο 61' τα πάντα τελείωσαν. Οι Πορτογάλοι εξακολουθούσαν να έχουν την κατοχή, να κερδίζουν κόρνερ, αλλά μεγάλες ευκαιρίες δεν έχαναν. Ο Σκολάρι, που έκατσε για τελευταίο παιχνίδι στον πάγκο των Πορτογάλων, έριξε σαν τελευταίο χαρτί τον Πόστιγκα στο 73' και ο πρώην παίχτης του Παναθηναϊκού (δεν αναφέρθηκε ΠΟΤΕ, σε κανένα ματς της Πορτογαλίας από τους σχολιαστές της ΝΕΤ!) έκανε τη δουλειά του μειώνοντας σε 2-3 στο 87'.
Ένα σκορ που δεν άλλαξε και έδωσε την καθ΄όλα δίκαιη πρόκριση στη "Nationalmannschaft".














Οι συνθέσεις:

Πορτογαλία (Λουίς Φελίπε Σκολάρι): Ρικάρντο, Μποσίνγκουα, Πέπε, Καρβάλιο, Φερέιρα, Μουτίνιο (31΄ Ραούλ Μεϊρέλες), Πετίτ (73΄ Ποστίγκα), Ντέκο, Ρονάλντο, Νούνο Γκόμες (67΄ Νάνι), Σιμάο.

Γερμανία (Χανς Ντίτερ Φλικ): Λέμαν, Φρίντριχ, Μερτεζάκερ, Μετσέλντερ, Λαμ, Σβαϊνστάιγκερ (83΄ Φριτζ), Ρόλφες, Μπάλακ, Χίτζλσπεργκερ (73΄ Μπορόφσκι), Κλόζε (89΄ Γιάνσεν), Ποντόλσκι.

* Ο Κριστιάνο Ρονάλντο που πραγματοποίησε μετριότατες εμφανίσεις με την Εθνική του ομάδα, μετά τον αποκλεισμό της Πορτογαλίας, δήλωσε πως θέλει να αγωνιστεί με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.

* Εάν οι Κροάτες επιβεβαιώσουν την ανωτερότητα τους και προκριθούν απόψε σε βάρος των Τούρκων θα έχουμε ένα σπουδαίο πρώτο ημιτελικό Γερμανίας - Κροατίας στη ρεβάνς του 2-1 των Κροατών από το ματς του 2ου ομίλου!

19/6/08

Πάμε Στοίχημα - Euro - Προημιτελικοί

Φτάσαμε αισίως στους "8" της διοργάνωσης. Τις 8 καλύτερες ομάδες σύμφωνα με ότι έχουν δείξει στο γήπεδο όπως έχω ξαναγράψει. Μπροστά μας λοιπόν έχουμε τέσσερα πολύ μεγάλα παιχνίδια τα οποία θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε παιχτικά αλλά και στοιχηματικά.

Απόψε, ξεκινάνε οι προημιτελικοί με την Πορτογαλία να υποδέχεται τη Γερμανία στη Βασιλεία. Τυπικά γηπεδούχοι βέβαια οι Πορτογάλοι μιας και τερμάτισαν πρώτοι στον 1ο όμιλο, ενώ οι Γερμανοί δεύτεροι στο 2ο.
Προσωπικά βλέπω Γερμανία. Εντάξει σύμφωνοι, οι Γερμανοί δεν έπεισαν με τις εμφανίσεις τους στον όμιλο όπου και έχασαν την πρωτιά από τους Κροάτες χάνοντας το μεταξύ τους ματς στα ίσια. Οι Πορτογάλοι απ' την άλλη έχοντας εξασφαλίσει τη πρωτιά κερδίζοντας Τούρκους και Τσέχους, κατέβηκαν με πολλές αλλαγές και ηττήθηκαν από τους διοργανωτές Ελβετούς. Και οι δύο ομάδες διαθέτουν πολύ καλούς παίχτες, με τον Ρονάλντο απ΄τη μία και τον Μπάλακ από την άλλη να είναι εκείνοι που στα δύσκολα μπορούν να πάρουν την ομάδα στις πλάτες του. Όμως σε τέτοιου είδους παιχνίδια η Γερμανία ανεξαρτήτως κατάστασης κι αν βρίσκεται έχει πάντα τον πρώτο λόγο.
Πιστεύω ότι ειδικά αν σκοράρει η ομάδα του Λεβ δε χάνει με τίποτα το ματς. Οπωσδήποτε έντονα παίζει και η ισοπαλία, με το Under να φαίνεται εξίσου καλό αλλά στο 1,45 δεν αξίζει το ρίσκο.

Πρόταση: "χ2".

Αύριο στη Γενεύη είναι ο 2ος προημιτελικός Κροατία - Τουρκία.
Οι Κροάτες εντυπωσίασαν καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση του 2ου ομίλου, όχι τόσο με τη νίκη τους επί των Γερμανών όσο για το άκρως ρεαλιστικό ποδόσφαιρο που έπαιξαν. Νομίζω ότι με αυτό ως άξονα θα αντιμετωπίσουν τους Τούρκους που με τη σειρά τους εντυπωσίασαν με τις δύο ανατροπές που πέτυχαν. Κι αν αυτή κόντρα στους Ελβετούς στο περίφημο ματς που με την καταρρακτώδη βροχή ήταν 1-0 και όταν η βροχή σταμάτησε γύρισε σε 1-2(!), εκείνο κόντρα στους Τσέχους ήταν πραγματικά απίστευτο! 3 γκολ από το 75' μέχρι το 90', με το δεύτερο στο 88' και το τρίτο στο 92' να "ξαπλώνουν" τους Τσέχους στο χορτάρι και να δείχνουν ότι η Τουρκία είναι η μόνη ομάδα -σε αντίθεση με εμάς για παράδειγμα- που παλεύει με ψυχή μέχρι το τέλος. Βέβαια, στη παρέα του Ρονάλντο, η ομάδα του Τερίμ παραδόθηκε άνευ όρων, αλλά εκεί μιλάμε για μεγάλη διαφορά δυναμικότητος.
Όλο το μυστικό για τους Κροάτες θα είναι να μη δεχτούν γκολ. Από κει και πέρα θα βρει τρόπο ο Μπίλιτς(καλός ανερχόμενος προπονητής) να ξεκλειδώσει την άμυνα της Τουρκίας και να πάρει την πρόκριση. Με αυτή τη λογική θα πάμε στη νίκη των Κροατών με λίγα γκολ.

Πρόταση: 1 & Under.

Το Σάββατο στη Βασιλεία είναι ο 3ος προημιτελικός και ο πλέον σπουδαίος καθώς αναμετρώνται οι δύο πιο εντυπωσιακές ομάδες του τουρνουά. Η λογική και ο γρήγορος ρυθμός της Ολλανδίας και της Ρωσίας ενδείκνυνται για πολλά γκολ και συναρπαστική εξέλιξη. Ειδικά τα πολλά γκολ και το ποντάρισμα στο Over πρέπι να θεωρείται άχαστο. Δε νομίζω κάποια από τις δύο ομάδες να παίξει αμυντικά ή κλειστά γιατί πολύ απλά δε το συνηθίζει! Μοναδική περίπτωση να βγει Under το παιχνίδι είναι αυτή η "αλεπού των πάγκων" που λέγεται Γκους Χίντινγκ να έχει ετοιμάσει κάτι τρομερό για να σταματήσει την ομάδα του Φαν Μπάστεν!

Πρόταση: Over και 2.

Την Κυριακή τέλος, είναι ο 4ος ημιτελικός ανάμεσα σε Ισπανία και Ιταλία στη Γενεύη.
Οι Ισπανοί από τη μία με το 3χ3 στον όμιλο που βρέθηκε και η Εθνική μας και οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Ιταλοί από την άλλη που κατάφεραν τελευταία αγωνιστική με μία μόλις νίκη κόντρα στου Γάλλους να προκριθούν! Είναι πραγματικά κάτι το αξιοθαύμαστο για μία ομάδα να προκρίνεται πολλάκις με 3 ή 4 βαθμούς!
Σημαντικότατες απουσίες για τους Ιταλούς αυτές των Γκατούζο, Πίρλο. Νομίζω ότι το παιχνίδι έχει πάρα πολύ "χ" και λογικά λίγα τέρματα. Αν ξεφύγει πάντως από την ισοπαλία μάλλον κλείνει προς τους "μάστορες" σε τέτοια ματς Ιταλούς.

Πρόταση: χ2 & Under.


Στοιχηματικά οι προτάσεις:

132 Πορτογαλία - Γερμανία χ2(2,95 2,70)
141 Κροατία - Τουρκία 1(1,75) & Under(1,60)
151 Ολλανδία - Ρωσία 2(4,40) & Over(1,80)
161 Ισπανία - Ιταλία χ2(2,85 2,80) & Under(1,40).


Κάποια άλλα στοιχεία για τα παιχνίδια:

* Νομίζω ότι η Γερμανία θα ήταν άχαστη οποιαδήποτε άλλη στιγμή. Θέλει όμως προσοχή ο Σκολάρι τη στιγμή που στον πάγκο της Γερμανίας κάθεται "κάποιος" Λεβ.

* Τα ίδια ισχύουν και με τον Χίντινγκ απέναντι στον "άπειρο" Φαν Μπάστεν, εκτός του ότι αξίζει στοιχηματικά το 4,40 της Ρωσίας συγκρίσει με το 1,60 της Ολλανδίας όταν έχουμε να κάνουμε με προημιτελικούς!

* Ίσως να αξίζει στοιχηματικά και το 4,00 της Τουρκίας αλλά δε νομίζω ότι θα την πατήσει ο Μπίλιτς.

* Όσον αφορά στην Ιταλία σαφώς και δεν εμπιστεύομαι το Ντοναντόνι, αλλά τη βαριά φανέλα των Ιταλών που ξέρουν πως να μεταχειρίζονται τέτοια παιχνίδια. Και παρά τις απουσίες αξίζουν το ποντάρισμά μας από τη στιγμή που απέναντι τους έχουν τους losers Ισπανούς!

Αυτά και καλή επιτυχία!

Έκλεισε με γκολ η Εθνική, δίχως όμως βαθμό ή βαθμούς






Η Εθνική μας ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο Euro και αφήνει το Σάλτσμπουργκ για να επιστρέψει στην Ελλάδα και να ξεκινήσει την προετοιμασία, για τα προκριματικά(ξεκινούν τον Σεπτέμβρη) πια του Παγκοσμίου κυπέλλου 2010 στα γήπεδα της Ν. Αφρικής.
Στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου, η Ελλάδα ίσως να πραγματοποίησε την πιο αξιόλογη εμφάνιση, όσον αφορά στο στήσιμο μέσα στον αγωνιστικό χώρο, τις επιθετικές προσπάθειες, την αμυντική λειτουργία. Απέναντι μας η Ισπανία, το μεγάλο φαβορί του ομίλου που είχε ήδη κλειδώσει τη πρόκριση αλλά και τη πρώτη θέση μετά τις δύο νίκες. Μια Ισπανία όμως που κατέβηκε με την δεύτερη ομάδα εκτός του Ινιέστα που είναι στα βασικά πλάνα του Αραγονιές. Ο άσσος της Μπαρτσελόνα λοιπόν και δέκα άλλοι δέκα παίκτες που δεν είχαν παίξει ποτέ μαζί. Κι αν εξαιρεθεί ο Αλμπιόλ, ο Φαμπρέγκας(κατά την άποψη μου είναι έγκλημα που μένει στον πάγκο) και ο Αλόνσο όλοι οι υπόλοιποι δεν αποτελούσαν φόβητρο.
Αυτό το ήξερε η Εθνική και προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί, κυνηγώντας ένα γρήγορο γκολ για να αιφνιδιάσει τους Ισπανούς που ήταν φανερό πως έψαχναν τα πατήματα τους στο γήπεδο. Οι Ισπανοί πάντως, όταν άρχισαν να βρίσκονται μεταξύ τους και να κυκλοφορούν πολύ καλά τη μπάλα, έφτασαν κοντά στο γκολ με ένα σουτ του Αλόνσο που προσπάθησε από τη σέντρα(!) να κρεμάσει το Νικοπολίδη, αλλά και ένα τετ α τετ του Σέρχιο Γκαρσία που πρόλαβε τελευταία στιγμή ο Σπυρόπουλος και έκοψε. Ωστόσο, εμείς πανηγυρίσαμε πριν το ημίχρονο. Ο Καραγκούνης εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Χαριστέας σηκώθηκε μέσα στην περιοχή και με κεφαλιά έκανε το 1-0, θυμίζοντας παλιές όμορφες μέρες..
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Ισπανοί ξεκίνησαν με δοκάρι σε κεραυνό του Αλόνσο στο 54', ενώ στο 61' ισοφάρισαν με φοβερό, δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή του Ντε λα Ρεντ. Ο Γκουίθα, που με κεφαλιά έδωσε την ασίστ στο νεαρό άσσο της Ρεάλ, προειδοποίησε δύο φορές το Νικοπολίδη πριν τον εκτελέσει στο 88' με κεφαλιά από κοντά γράφοντας το τελικό 1-2.
Νίκη με ανατροπή λοιπόν για την Ισπανία που και αυτή έφτασε στο απόλυτο των 3 νικών σε 3 ματς, μετά τους Κροάτες και τους Ολλανδούς και προετοιμασία πλέον για τον μεγάλο προημιτελικό με την Γερμανία. Ήττα στον αντίποδα για εμάς που το παλέψαμε κόντρα σε μια ανώτερη ομάδα, δεν καταφέραμε να πάρουμε κάποιον βαθμό και πλέον θα προετοιμαστούμε για την πρόκριση στο Μουντιάλ, με αρκετές αλλαγές σε πρόσωπα να κρίνονται πλέον ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΕΣ.

Οι συνθέσεις του τελευταίου αγώνα:

Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Κυργιάκος (62’Άντζας), Δέλλας, Μπασινάς, Κατσουράνης, Καραγκούνης (74’ Τζιόλης), Χαριστέας, Σαλπιγγίδης (86’ Γιαννακόπουλος), Αμανατίδης.

Ισπανία (Λουίς Αραγονιές): Ρέινα, Αλμπιόλ, Ναβάρο, Ινιέστα (58’ Καθόρλα), Φάμπρεγκας, Αλόνσο, Σέρχιο Γκαρσία, Γκουίθα, Αρμπελόα, Χουανίτο, Ντε Λα Ρεντ.


Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, με το μεγάλο ενδιαφέρον για την πρόκριση, η Ρωσία επικράτησε της Σουηδίας με 2-0, έχοντας την κατοχή, ένα δοκάρι και μερικές καλές στιγμές για να πετύχει και περισσότερα τέρματα. Οι Σουηδοί απ' την άλλη είχαν ένα δοκάρι και ένα δυο σουτ, ενώ κυρίως στο πρώτο ημίχρονο ΔΕΝ υπήρχαν στο γήπεδο. Η ομάδα του Λάγκερμπακ που πέρναγε είτε με νίκη είτε με ισοπαλία δεν κατάφερε να χτυπήσει τη Ρωσία, από την οποία ο Αρσάβιν στην επιστροφή του(απουσίαζε στα πρώτα δύο ματς λόγω καρτών) έκανε τη διαφορά. Πολύ δραστήριος, ήταν ο κινητήριος μοχλός της ομάδας του Χίντινγκ και μάλιστα πέτυχε και το δεύτερο γκολ της ομάδας του(Ο Παβλιντσέκο είχε ανοίξει το σκορ).




Με το δίκιο τους οι Ρώσοι μπορούν να λένε ότι εάν είχαν τον Αρσάβιν από την αρχή ίσως να ήταν εκείνοι πρώτοι. Μικρή σημασία έχει, πλέον στους "8" δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι, αλίμονο. Και η Ρωσία καλείται να αντιμετωπίσει την Ολλανδία, στο ματς που θα κοντραριστούν οι δύο πιο εντυπωσιακές ομάδες του τουρνουά!

Η τελική βαθμολογία και τα αποτελέσματα του 4ου και τελευταίου ομίλου:

1. Ισπανία 9 8-3
2. Ρωσία 6 4-4
3. Σουηδία 3 3-4
4. Ελλάδα 0 1-5

1η αγωνιστική:

Ισπανία - Ρωσία 4-1 Ίνσμπρουγκ - Νέο Τίβολι
Ελλάδα - Σουηδία 0-2 Σάλτσμπουργκ - Βαλς Σίτζενχαϊμ

2η αγωνιστική:

Σουηδία - Ισπανία 1-2 Ίνσμπρουγκ - Νέο Τίβολι
Ελλάδα - Ρωσία 0-1 Σάλτσμπουργκ - Βαλς Σίτζενχαϊμ

3η αγωνιστική:

Ελλάδα - Ισπανία 1-2 Σάλτσμπουργκ - Βαλς Σίτζενχαϊμ
Ρωσία - Σουηδία 2-0 Ίνσμπρουγκ - Νέο Τίβολι

* Η Ελλάδα με 0 βαθμούς και 1-5 τέρματα ήταν η χειρότερη ομάδα του τουρνουά.

* Τρεις ομάδες τελικά κατάφεραν το 3χ3(Κροατία, Ολλανδία, Ισπανία). Προσωπικά δεν το περίμενα... Εάν το πάρει πάντως εις εκ των τριών θα το πάρει αήττητος.

* Η Ολλανδία νομίζω ότι έχει την πιο δύσκολη αποστολή. Μπορεί να εντυπωσίασε στους ομίλους και σε κάποιους να θύμισε Ολλανδία παλαιότερων χρόνων, αλλά η Ρωσία έχει... Χίντινγκ. Ίσως ο καλύτερος προπονητής του Euro!

* Οι 4 μεγάλοι προημιτελικοί:
Πέμπτη: Πορτογαλία-Γερμανία (Βασιλεία)
Παρασκευή: Κροατία-Τουρκία (Βιέννη)
Σάββατο: Ολλανδία-Ρωσία (Βασιλεία)
Κυριακή: Ισπανία-Ιταλία (Βιέννη)

Ας δούμε τέσσερα σπουδαία παιχνίδια αντάξια των ομάδων που προκρίθηκαν στους "8" και που νομίζω πως ήταν οι 8 καλύτερες.

18/6/08

Οι Celtics ξανά στο θρόνο του NBA!

Πράσινη λαίλαπα έπνιξε τους λιμνανθρώπους!











Στον 6ο και -όπως αποδείχτηκε- τελευταίο τελικό του NBA, οι Boston Celtics διέλυσαν τους Los Angeles Lakers με 131-92 και στέφθηκαν ΠΑΝΑΞΙΑ Πρωταθλητές για το 2008 έπειτα από 22 ολόκληρα χρόνια και για 17η φορά συνολικά! Με συνολικό 4-2 στη σειρά των τελικών, ένα break της Βοστωνέζικης ομάδας μέσα στο Λ.Α.(4ος τελικός), η "μυθική" ανατροπή του -24 σε εκείνο το παιχνίδι και το +39 διαφορά πόντων στο νικητήριο ματς νομίζω ότι δεν επιτρέπουν ΚΑΜΙΑ αμφισβήτηση για την υπεροχή του Doc Rivers, των "Big 3" και της υπόλοιπης παρέας του ιστορικού συλλόγου προς τον φετινό τίτλο.
Ο τελευταίος τελικός δε νομίζω ότι χρίζει μεγαλύτερης ανάλυσης, αφού οι Λέικερς υπήρχαν στο παρκέ μόνο για 12 λεπτά. Το σκορ στο 1ο δωδεκάλεπτο ήταν 24-20 υπέρ των γηπεδούχων, με τον Kobe Bryand να κρατά την ομάδα του στο παιχνίδι. Όμως αυτό δε συνεχίστηκε καθώς στο δεύτερο δωδεκάλεπτο οι Σέλτικς πάτησαν κυριολεκτικά γκάζι και από τη στιγμή που έφτασαν τη διαφορά σε διψήφια νούμερα, ούτε ο Μπράιαντ ούτε καείς από τους συμπαίκτες του δεν είχε τις δυνάμεις, την ικανότητα, τα κότσια, να ρίξουν τη διαφορά ξανά σε μονοψήφιο νούμερο και να παλέψουν για την ανατροπή.



















































Οι Kevin Garnett, Paul Pierce, Ray Allen(Big three) οργίαζαν, οι Rajon Rondo, Eddie House, Kendrick Perkins, James Posey, Glen Davis, έκαναν τη δική τους δουλειά και βέβαια η ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ άμυνα της ομάδας σε συνδυασμό πάντα με την απόρθητη έδρα(μόνο μία ήττα είχαν στην Αρένα "TD Banknorth Garden, Boston, MA" συνολικά σε όλες τις σειρές των τελικών από τους Detroit Pistons και μόλις 6 στη κανονική περίοδο!), ήταν οι λόγοι για τους οποίους οι Σέλτικς "καθάρισαν" τους Λέικερς πανεύκολα.

Τα δωδεκάλεπτα: 24-20, 58-35, 89-60, 131-92

Οι συνθέσεις του 6ου τελικού:

Boston Celtics: R.Allen 26, R.Rondo 21, K.Garnett 26, P.Pierce 17, K.Perkins 2, J.Posey 11, P.Brown 6, E.House 9, G.Davis 3, L.Powe 8, T.Allen 2.

Los Angeles Lakers: K.Bryant 22, D.Fisher 7, P.Gasol 11, L.Odom 14, V.Radmanovic 6, J.Farmar 12, S.Vujacic 7, L.Walton 8, R.Turiaf 2, T.Ariza 3.

Ολόκληρη η σειρά των τελικών:
1ο παιχνίδι: Σέλτικς-Λέικερς 98-88
2ο παιχνίδι: Σέλτικς-Λέικερς 108-102
3ο παιχνίδι: Λέικερς-Σέλτικς 87-81
4ο παιχνίδι: Λέικερς-Σέλτικς 91-97
5ο παιχνίδι: Λέικερς-Σέλτικς 103-98
6ο παιχνίδι: Σέλτικς-Λέικερς 131-92

* Με νίκες 4-2 Πρωταθλητές οι Celtics.



* Πολυτιμότερος παίχτης της σειράς των τελικών ο Paul Pierce.

* Αυτή είναι μια παραδοσιακή σειρά τελικών, με τη φετινή να είναι η ενδέκατη αναμέτρηση των δυο τους για το δαχτυλίδι του Πρωταθλητή. Οι Σέλτικς πάντως από τις 11 κόντρες βγήκαν νικητές στις 9 αφήνοντας μόλις 2 φορές τους Λέικερς να πανηγυρίσουν!

* Aυτό πάντως ήταν το πρώτο δαχτυλίδι Πρωταθλητή για την "Αγία Τριάδα", αφού οι Γκαρνέτ, Πιρς, Άλλεν δεν είχαν κατακτήσει άλλο τίτλο.

* Ας ελπίσουμε εμείς οι οπαδοί των Σέλτικς να μη χρειαστεί να ξαναπεράσουν 22 χρόνια για να πανηγυρίσουμε ένα ακόμη πρωτάθλημα!

Forza Italia!!



Η Ιταλία έκανε για μία ακόμη φορά το θαύμα της! Οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές βρέθηκαν με την πλάτη στο τοίχο μετά τον διασυρμό από την Ολλανδία στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος αλλά και την ισοπαλία κόντρα στη Ρουμανία. Την τρίτη και τελευταία αγωνιστική έψαχναν τη νίκη κόντρα στη Γαλλία σε ένα ματς "ο θάνατος σου-η ζωή μου" και την ίδια στιγμή περίμεναν να ακούσουν τα ευχάριστα νέα από το άλλο ματς(μη νίκη των Ρουμάνων κατά των αδιάφορων Ολλανδών). Εξ' αρχής λοιπόν η αποστολή της "squadra azzura" μόνο εύκολη δεν μπορούσε να χαρακτηριστεί, αφού αφ' ενός η υπόθεση-πρόκριση δεν εξαρτώταν από την ίδια, αφ' εταίρου θα έπρεπε να προκριθούν σε βάρος της Γαλλίας, σε μια κόντρα που έχει παραδοσιακά πολλές και συγκλονιστικές αναμετρήσεις!
Ο Ντοναντόνι παρέταξε την ίδια ομάδα με αυτή κόντρα στους Ρουμάνους, με μόνη διαφορά τον Κασάνο αντί του "capitano" Ντελ Πιέρο. Από την άλλη ο Ντομενέκ έκανε μια φανταστική(για την Ιταλία!) κίνηση, βάζοντας τον Αμπιντάλ στο κέντρο της άμυνας(θα του το είχαν πει τα άστρα, δεν εξηγείται αλλιώς!!). Ήθελε τόσο πολύ φαίνεται, να βάλει στους πρώτους "11" Εβρά και Αμπιντάλ και προχώρησε έτσι σε αυτή την απίθανη κίνηση. Απλά να θυμίσω ότι υπήρχαν κεντρικοί αμυντικοί στον πάγκο: Τουράμ, Σκιλασί, Μπουμσόνγκ. Πραγματικά είναι απορίας άξιο το σκεπτικό του Γάλλου προπονητή..
Οι Ιταλοί ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι και στο 4' ο Τόνι έχασε την πρώτη από τις πολλές ευκαιρίες που του δόθηκαν στο ματς. Στο 24' ο υψηλόσωμος στράικερ κέρδισε πέναλτι από τον.. Αμπιντάλ(ποιον άλλον;;!) και την αποβολή του Γάλλου και ο Πίρλο δεν αστόχησε 0-1. Και αφού δεν πέτυχε ο Γκρόσο το 0-2 με τη λήξη του ημιχρόνου(υπέροχη εκτέλεση φάουλ, εξίσου εντυπωσιακή απόκρουση του Κουπέ με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι) και ενώ οι Γάλλοι δεν απειλούσαν καθόλου, ήρθε ο Ντε Ρόσι στο 62' με δικό του φάουλ να κάνει το 0-2 και να σφραγίσει τη νίκη των Ιταλών. Μια φανταστική απόκρουση του Μπουφόν σε σουτ του Μπενζεμά στο 74' και ένα δοκάρι του Τόνι στο 92' σφράγισαν τις προσπάθειες των δύο ομάδων, με τους Ιταλούς να πανηγυρίζουν τη σπουδαία πρόκριση.



Βέβαια λίγα λεπτά πριν το 2ο γκολ της Ιταλίας και συγκεκριμένα στο 54' ο Χούντελαρ έβαζε μπροστά στο σκορ τους Ολλανδούς με τους Ιταλούς στις κερκίδες να πανηγυρίζουν έξαλα -και λογικά άλλωστε. Η ομάδα του Φαν Μπάστεν έκλεισε τα στόματα στις Κασσάνδρες και κέρδισε τους Ρουμάνους με 2-0 κάνοντας το 3χ3. Οι Ρουμάνοι από την πλευρά τους έχυσαν την καρδάρα με το γάλα, μιας και μετά τις ισοπαλίες με Γαλλία, Ιταλία, στο ματς κόντρα στην αδιάφορη Ολλανδία ΔΕΝ υπήρχαν στο γήπεδο και σε κανένα σημείο του αγώνα δεν έπεισαν ότι τελικά ήταν εκείνοι που δικαιούταν την πρόκριση.

* Τα κατάφερε λοιπόν η Ιταλία και πλέον στους "8" θα αντιμετωπίσει την Ισπανία με δύο πολύ σημαντικές απουσίες. Τους Πίρλο και Γκατούζο που συμπλήρωσαν κάρτες. Και βέβαια είναι έναμεγάλο ερώτημα το κατά πόσο θα μπορέσει η Ιταλία να αντιμετωπίσει το κατά γενική ομολογία καλύτερο κέντρο των Ισπανών(Τσάβι, Φαμπρέγκας, Σένα, Αλόνσο, Ινιέστα) δίχως τα δικά της "εργαλεία", Πίρλο, Γκατούζο αλλά και τα γνωστά προβλήματα στην άμυνα με την απουσία του Καναβάρο. Ίδωμεν...

Τελική βαθμολογία και συνολικά οι αγώνες του 3ου ομίλου

1. Ολλανδία 9 9-1
2. Ιταλία 4 3-4
3. Ρουμανία 2 1-3
4. Γαλλία 1 1-6

1η αγωνιστική
Ρουμανία - Γαλλία 0-0 Ζυρίχη - Λέτζιγκρουντ
Ολλανδία - Ιταλία 3-0 Βέρνη - Στάδιο Σουίς

2η αγωνιστική
Ιταλία - Ρουμανία 1-1 Ζυρίχη - Λέτζιγκρουντ
Ολλανδία - Γαλλία 4-1 Βέρνη - Στάδιο Σουίς

3η αγωνιστική
Ολλανδία - Ρουμανία 2-0 Βέρνη - Στάδιο Σουίς
Γαλλία - Ιταλία 0-2 Ζυρίχη - Λέτζιγκρουντ




* Τα κατάφερε λοιπόν η Ιταλία, πέρασε τον όμιλο με ήττα, ισοπαλία, νίκη και 4 πόντους. Πλέον βρίσκεται μπροστά σε μία μεγάλη πρόκληση: Να προκριθεί σε βάρος των Ισπανών χωρίς Πίρλο, Γκατούζο και με τα προβλήματα της άμυνας.. Και μετά στους "4", εάν προκριθεί βέβαια, θα γίνει ίσως το μεγαλύτερο παιχνίδι της διοργάνωσης. Ολλανδία - Ιταλία στη ρεβάνς του 3-0 της ομάδας του Φαν Μπάστεν...

17/6/08

Ολοκληρώνεται απόψε ο "όμιλος του θανάτου"

Ως "όμιλος του θανάτου" είχε χαρακτηριστεί από τον διεθνή τύπο ο 3ος όμιλος του Euro με Ολλανδία, Ιταλία, Γαλλία, Ρουμανία. Και όχι άδικα. Βέβαια ίσως κανείς να μην πίστευε πως μετά το πέρας της 2ης αγωνιστικής, η Ολλανδία θα έχει κατατροπώσει Ιταλούς και Γάλλους -κατά σειρά- και θα είχε καπαρώσει την 1η θέση, ενώ παράλληλα και η Ρουμανία θα είχε φρενάρει τα δύο μεγάλα φαβορί του ομίλου με ισάριθμες ισοπαλίες.
Πολλά έχουν ειπωθεί και γραφτεί για την "3η πράξη" αυτού του "έργου" και συγκεκριμένα για το ματς των Ολλανδών με τους Ρουμάνους, αφού οι όποιες ελπίδες Ιταλών και Γάλλων, που την ίδια ώρα θα σφάζονται μεταξύ τους, εναπόκεινται στις ορέξεις της ομάδας του Φαν Μπάστεν.
Προσωπικά, αφού δηλώσω φανατικός οπαδός της Ιταλίας (και πικραμένος από τις δύο προηγούμενες εμφανίσεις), θα ήθελα να προχωρήσω στο ακόλουθο σχόλιο:
Ειλικρινά ΔΕΝ με ενδιαφέρει εάν οι "Οράνιε" κάτσουν να χάσουν από την ομάδα του Πιτούρκα. Τουναντίον, θα έχουν κάθε δικαίωμα να το κάνουν από τη στιγμή που ΠΑΝΑΞΙΑ βρίσκονται στην 1η θέση του ομίλου μπροστά από τα δύο εκ των τριών φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου(σ.σ. η Γερμανία συμπληρώνει την τριάδα) τη στιγμή μάλιστα που έριξαν 3 στους παγκόσμιους πρωταθλητές και 4 στην "ομαδούλα" του Ντομενέκ! (τόσο ο Ντοναντόνι όσο και ο Ντομενέκ δε νομίζω ότι είναι άξιοι να κάθονται στους πάγκους τέτοιων ομάδων). Επομένως, σε περίπτωση που βγει κάποιος νικητής από τη μεγάλη μάχη και δεν αυτοκτονήσουν ξανά φέρνοντας ισοπαλία(!) και παράλληλα η Ρουμανία επικρατήσει της Ολλανδίας, ας μην βγει ο νικητής να διαμαρτυρηθεί για το τί και πώς. Ας κοιτάξει το γιατί και πώς η δική του ομάδα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο την τελευταία αγωνιστική και ενώ είχε ξεκινήσει ως φαβορί για την πρόκριση...

16/6/08

Φινάλε και στο 2ο όμιλο του Euro



Ως αναμενόταν έκλεισε και ο 2ος όμιλος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Οι Γερμανοί, αν και απογοήτευσαν με την εμφάνιση τους κατάφεραν να προκριθούν κόντρα στους διοργανωτές Αυστριακούς νικώντας τους με 1-0 με απευθείας εκτέλεση φάουλ του αρχηγού, Μίκαελ Μπάλακ. Το πρώτο ημίχρονο κύλισε χωρίς φάσεις, με την Αυστρία μάλιστα να "φαίνεται" περισσότερο στο γήπεδο. Η Γερμανία ξεκίνησε με τον ίδιο υποτονικό ρυθμό και στην επανάληψη, ευτύχησε όμως να ανοίξει το σκορ με την κλάση του Μπάλακ. Από κει και πέρα οι φιλόδοξοι πρωταθλητές έκαναν συντήρηση αφού και εάν ισοφαρίζονταν θα έπαιρναν και πάλι την πρόκριση! Η Αυστρία, που πλέον ήθελε 2 γκολ για να κάνει την έκπληξη, έδειχνε να θέλει αλλά να μη μπορεί. Χλιαρή υπεροχή και λίγες φάσεις σημάδεψαν το δεύτερο ημίχρονο και εύκολα και απλά οι Γερμανοί κράτησαν τη νίκη-πρόκριση και πλέον θα συναντήσουν τους Πορτογάλους στους "8". Από την άλλη, η Αυστρία τελείωσε τις υποχρεώσεις της με 1 πόντο και 1 γκολ, ενώ δέχτηκε μόλις 3.
Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου (διαιτήτευσε ο Βασσάρας) οι Κροάτες που είχαν ήδη προκριθεί ως 1οι, έκαναν το 3χ3 απέναντι στους Πολωνούς που έψαχναν ένα θαύμα. Δηλαδή, νίκη δική τους και παράλληλα ήττα των Γερμανών! Και ενώ τα δύο ημίχρονα έληξαν 0-0 (περίεργο...), μόλις στο δεύτερο 45λεπτο οι Γερμανοί άνοιξαν το σκορ, οι Πολωνοί δέχτηκαν γκολ από τους Κροάτες, οι οποίοι πέτυχαν το απόλυτο. Κάτι που ακόμα μπορεί να πετύχει η Ισπανία κερδίζοντας την Εθνική μας τη Τετάρτη και η Ολλανδία κερδίζοντας τους Ρουμάνους.




Συγκεντρωτικά η βαθμολογία και τα αποτελέσματα του 2ου ομίλου

1. Κροατία 9 4-1
2. Γερμανία 6 4-2
3. Αυστρία 1 1-3
4. Πολωνία 1 1-4

1η αγωνιστική:
Αυστρία - Κροατία 0-1 Βιέννη - Ερνστ Χάπελ
Γερμανία - Πολωνία 2-0 Κλάνκεφουρτ - Βορτέρσε

2η αγωνιστική:
Κροατία - Γερμανία 2-1 Κλάνκεφουρτ - Βορτέρσε
Αυστρία - Πολωνία 1-1 Βιέννη - Ερνστ Χάπελ

3η αγωνιστική:
Αυστρία - Γερμανία 0-1 Βιέννη - Ερνστ Χάπελ
Πολωνία - Κροατία 0-1 Κλάνκεφουρτ - Βορτέρσε



* Η Κροατία δικαίως καταλαμβάνει την πρώτη θέση αφού κέρδισε εύκολα το μεγάλο φαβορί, Γερμανία. Τελειώνοντας μάλιστα με 3 νίκες στον όμιλο, εάν καταφέρει και πάρει το Euro θα το κάνει μόνο με νίκες μέχρι το τέλος. Στους "8" θα παίξει με την Τουρκία των δύο ανατροπών στα παιχνίδια του ομίλου και στους "4" εφόσον προκριθεί θα κληθεί να αντιμετωπίσει ξανά τη Γερμανία, εάν βέβαια και οι Γερμανοί με τη σειρά τους προκριθούν σε βάρος των Πορτογάλων. Όπως και να χει μιλάμε ήδη για 2 πολύ μεγάλους προημιτελικούς. Η Γερμανία πάντως έως τώρα δεν έχει δείξει κάτι εξαιρετικό.
Η Αυστρία νομίζω ότι αδικείται από τον 1 πόντο και το 1 γκολ. Χωρίς να εντυπωσίασε(δεν μπορούσε άλλωστε!) θα μπορούσε να είχε πάρει από 1 έως 3 βαθμούς ακόμη, ή έστω να σημειώσει κανα δυο γκολ ακόμη. Τέλος οι Πολωνοί απογοήτευσαν στην παρθενική τους(!) συμμετοχή σε τελικά Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

15/6/08

Ολοκληρώθηκε ο 1ος όμιλος του Euro

Ένα συναρπαστικό φινάλε επιφύλασσε ο 1ος όμιλος για Τσέχους και Τούρκους αλλά και το σπουδαιότερο εξ όλων, όσα έχουμε παρακολουθήσει μέχρι σήμερα. Με τις δύο ομάδες να ισοβαθμούν ακόμη και στη διαφορά τερμάτων, μία πιθανή μεταξύ τους ισοπαλία θα έστελνε το ματς στα πέναλτι. Κανείς δεν επιθυμούσε τη "ρώσικη ρουλέτα" και αυτό φάνηκε από τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών από την αρχή του αγώνα. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι Τσέχοι προηγήθηκαν στο σκορ μόλις στο 34' με κεφαλιά του Κόλερ και κράτησαν το υπέρ τους σκορ μέχρι το ημίχρονο. Με την εικόνα του 2ου ημιχρόνου που είχε το παιχνίδι φαινόταν ότι οι Τσέχοι εύκολα ή δύσκολα θα κρατούσαν το 0-1 και την πρόκριση. Μάλιστα, όταν στο 62' ο Πλασίλ με όμορφο πλασέ έκανε το 0-2 όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι "τελείωσε" και πως η ομάδα του Μπρύκνερ σκεφτόταν τον προημιτελικό με τους Κροάτες. Όμως οι Τούρκοι δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα και έφτασαν στην τεράστια ανατροπή μέσα σε 15 λεπτά! Αρχικά, ο Τουράν στο 75' μείωσε για την ομάδα του Τερίμ, η οποία έφτασε στο 2-2 με τον αρχηγό της, το Νιχάτ στο 87'. Και σα να μην έφτανε αυτό, προτού οι Τσέχοι καταλάβουν τί τους "χτύπησε" ήρθε το 3-2 και πάλι με το Νιχάτ στο 90' για να στείλει τους Τούρκους στους "8". Μάλιστα στο 91' αποβλήθηκε ο Βολκάν για χτύπημα στον Κόλερ και για τα 3 τελευταία λεπτά ντύθηκε τερματοφύλακας ο Τουντσάι. Πάντως η Τσεχία δεν απείλησε και το σφύριγμα της λήξης από τον Φρόιντφελντ βρήκε τους Τσέχους ξαπλωμένους στο χορτάρι μη μπορώντας να καταλάβουν πως έχασαν τη πρόκριση, ουσιαστικά μέσα από τα χέρια τους.

Στο άλλο ματς του ομίλου, το αδιάφορο βαθμολογικά, οι Ελβετοί αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση με το κεφάλι ψηλά. Κέρδισαν τους Πορτογάλους με 2-0 και πέτυχαν την παρθενική τους νίκη μετά από δύο ήττες. Ο Σκολάρι που παρέταξε την ομάδα του με πολλές αλλαγές και αρκετά νέα πρόσωπα στο βασικό σχήμα, είδε τους παίχτες του να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες, με αποκορύφωμα τα δύο δοκάρια και τελικά να τιμωρούνται από τους διοργανωτές, οι οποίοι με τον Γιακίν(2 γκολ) έφτασαν σε αυτή τη νίκη γοήτρου.

Συγκεντρωτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία του 1ου ομίλου:


1. Πορτογαλία 6 5-3
2. Τουρκία 6 5-5
3. Τσεχία 3 4-6
4. Ελβετία 3 3-3


1η αγωνιστική: Ελβετία - Τσεχία 0-1 Βασιλεία - Σεντ Γιάκομπ
Πορτογαλία - Τουρκία 2-0 Γενεύη - Στάδιο Γενεύης

2η αγωνιστική: Τσεχία - Πορτογαλία 1-3 Γενεύη - Στάδιο Γενεύης
Ελβετία - Τουρκία 1-2 Βασιλεία - Σεντ Γιάκομπ

3η αγωνιστική: Ελβετία - Πορτογαλία 2-0 Βασιλεία - Σεντ Γιάκομπ
Τουρκία - Τσεχία 3-2 Γενεύη - Στάδιο Γενεύης


* Οι Πορτογάλοι επιβεβαίωσαν το ρόλο του φαβορί και προκρίθηκαν καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση του 1ου ομίλου. Οι Τούρκοι "έφαγαν" στο νήμα τους Τσέχους, οι οποίοι χωρίς τον Ροζίτσκι απογοήτευσαν. Οι διοργανωτές Ελβετοί δεν έκαναν την υπέρβαση αλλά τουλάχιστον πήραν 3 πόντους έστω και κόντρα στους αδιάφορους Πορτογάλους.
Άρα, ο 1ος όμιλος θα μπορούσαμε να πούμε ότι κύλισε ομαλά, με τους Πορτογάλους να αντιμετωπίζουν τους Γερμανούς(εκτός αν τα "πάντσερ" αποκλειστούν από τους Αυστριακούς!) στους "8" σε έναν πάρα πολύ δυνατό προημιτελικό. Στον άλλο προημιτελικό, των δύο πρώτων ομίλων, οι Τούρκοι θα αντιμετωπίσουν τους πολύ φιλόδοξους Κροάτες.

Πάμε Στοίχημα, Euro - 3η αγωνιστική ομίλων

Κυριακή 15/6 - Τετάρτη 18/6

1ος όμιλος

226 Ελβετία - Πορτογαλία χ(3,00) & Under(1,70)
231 Τουρκία - Τσεχία 2χ(2,00 3,00) & Under(1,45)

2ος όμιλος

245 Αυστρία - Γερμανία 2χ(1,25 4,10)
246 Πολωνία - Κροατία 1χ(2,30 3,00)

3ος όμιλος

261 Γαλλία - Ιταλία 2(2,25)
262 Ολλανδία - Ρουμανία 2 1 (1,85 2,85)

4ος όμιλος

263 Ελλάδα - Ισπανία 2χ(1,55 3,15)
264 Ρωσία - Σουηδία 1(2,25)



Άντε να γεμίσει κι αυτός για να τον αδειάσουμε για τη συνέχεια...

Πάμε Στοίχημα - Προτάσεις

Κυριακή 15 Ιουνίου - Δευτέρα 16 Ιουνίου

164 Μπρομαποϊκάρνα - Μπούνκεφλο 1χ(1,75 3,25)
212 Μάλαγα - Τενερίφη 1(1,25)
222 Σπόρτινγκ Χιχόν - Εϊμπάρ 1(1,25)
224 Χέρεθ - Έλτσε 1(1,35)
225 Χέρκουλες - Κάντιθ 1χ(4,00 3,40)
232 Λέτσε - Αλμπινολέφε 1χ(1,70 3,05)
233 Ντάλας - Σικάγο 2(2,20)
235 Αργεντινή- Ισημερινός 1(1,12), Over(1,50)

243 Λαντσκρόνα - Φάλκενμπεργκ 1(1,55)
244 Χάκεν - Ντέγκερφορς χ2(3,60 5,00)

Νωρίς αποχαιρέτησαν το Euro οι πρωταθλητές



Με δεύτερη ήττα στους 2 πρώτους αγώνες του ομίλους της, η Εθνική Ελλάδος αποχαιρετά το Euro και μετά τον διαδικαστικού χαρακτήρα αγώνα με την Ισπανία την Τετάρτη, αφήνει το Σάλτσμουργκ και επιστρέφει στην Αθήνα για να παρακολουθήσει τη συνέχεια από την τηλεόραση. Μετά την απαράδεκτη εμφάνιση στην πρεμιέρα κόντρα στους Σουηδούς, η Ελληνική ομάδα έδωσε όρκο μάχης για τη συνέχεια. Στο ματς με τους Ρώσους, οι ποδοσφαιριστές του Ρεχάγκελ μπήκαν στο γήπεδο με σκοπό να διεκδικήσουν τις τελευταίες πιθανότητες για πρόκριση. Από την αρχή του αγώνα, το πάθος δεν έλειπε από την ομάδα, που όμως δεν ήταν αρκετό για να λυγίσει την -ελλειπή- ομάδα του Χίντινγκ. Κανείς δεν μπορεί να κακολογήσει τα παιδιά αφού όσο μπορούσαν τόσο έπαιξαν. Η εικόνα της Εθνικής Ελλάδος και των πραγματικών δυνατοτήτων της (ξανά)φάνηκε στα δύο παιχνίδια του Σάλτσμουργκ, για να τονίσει για μία ακόμη φορά ότι η κατάκτηση του Euro το 2004 ήταν ένα αποτέλεσμα απίστευτων συγκυριών και συμπτώσεων.
Πολλά ειπώθηκαν και γράφτηκαν για κακή εμφάνιση στην πρεμιέρα κόντρα στη Σουηδία και καλή εχτές κόντρα στη Ρωσία. Το μόνο που ξεχώρισε ανάμεσα στα δύο παιχνίδια ήταν -όπως αναφέρθηκε παραπάνω- το πάθος και η θέληση που έδειξαν εχτές οι διεθνείς, κάτι που έλειπε εμφανώς στο πρώτο ματς. Αλλά ακόμη κι αυτό δεν αρκούσε για να βγούμε θριαμβευτές από το γήπεδο. Μπορεί να τιμωρηθήκαμε από ένα -ακόμη- τραγικό λάθος του Νικοπολίδη, αλλά από κει και πέρα όσες φάσεις ή υποψίες ευκαιριών είχαμε, στον ίδιο βαθμό κινδυνεύσαμε από τους Ρώσους. Κόντρα στους Ισπανούς την τρίτη και τελευταία αγωνιστική πέφτει η αυλαία για την Εθνική μας. Ίσως πέσει με ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στους αδιάφορους Ίβηρες. Δεν έχει όμως μεγάλη σημασία. Μεγαλύτερη σημασία έχουν δύο πράγματα που εμένα προσωπικά θα μου μείνουν από αυτό το Euro όσον αφορά στην Εθνική μας ομάδα.

1ον) ΜΗΝ ξεχάσουμε ΠΟΤΕ την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 2004. Όπως και να ήρθε αυτή, αποτελεί τον μεγαλύτερο άθλο των ομάδων μας είτε σε συλλογικό είτε σε Εθνικό επίπεδο σε όλα τα σπορ.

2ον) Προσγειωθήκαμε -ίσως λίγο απότομα βέβαια- στην πραγματικότητα. Η οποία είναι η εξής: Η Ελλάδα στο ποδόσφαιρο ανήκε στις μικρές ομάδες στην "προ Ρεχάγκελ εποχή" και πλέον ανήκει στις μεσαίες. Ποτέ δεν γίναμε μεγάλη ομάδα και ποτέ, ακόμη και μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος δεν δικαιούμαστε να ισχυριζόμαστε πως ανήκουμε στην Ελίτ του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όπου εξέχουσες θέσεις κατέχουν οι: Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία, ΕΣΣΔ(και όχι η σημερινή Ρωσία) και μετά οι: Ισπανία, Τσεχία, Κροατία, Πορτογαλία, Αγγλία.

Οι συνθέσεις του 2ου αγώνα:

Γήπεδο: Βαλς-Σίζενχαϊμ Στάντιον - Σάλτσμπουργκ
Διαιτητής: Ρομπέρτο Ροσέτι (Ιταλία)

Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): 1. Νικοπολίδης, 2. Σεϊταρίδης (40' 10. Καραγκούνης), 5. Δέλλας, 16. Κυργιάκος, 15. Τοροσίδης, 3. Πατσατζόγλου, 21. Κατσουράνης, 6. Μπασινάς, 9. Χαριστέας, 20. Αμανατίδης (79' 8. Γιαννακόπουλος), 23. Λυμπερόπουλος (60' 17. Γκέκας).
Ρωσία (Γκους Χίντινκ): 1. Ακινφέεφ, 4. Ιγκνάσεβιτς, 7. Τορμπίνσκι, 8. Κολόντιν, 11. Σέμακ, 15. Μπιλιάτέντινοφ (70' 9. Σαένκο), 17. Ζιριάνοφ, 18. Ζιριάνοφ (87' 2. Β. Μπερεσούτσκι), 19. Παβλιτσένκο, 20. Σέμσοφ, 22. Ανιούκοφ.


* Για τον κόσμο ότι και να πούμε θα ήταν λίγο. Για μία ακόμη φορά έδωσε βροντερό παρών στο πλευρό της Εθνικής που την βοήθησε όσο μπορούσε. Αλλά είπαμε, αν δεν υπάρχουν δυνατότητες...





* Ο Νικοπολίδης ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την Εθνική(καιρός δεν ήτανε;) και το ίδιο έκανε και ο Άντζας.

* Επόμενος στόχος (θα δείξει κατά πόσο είναι εφικτός) της Εθνικής μας είναι η πρόκριση στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής το 2010...