29/10/10

Νίκη και μόνο νίκη στο αυριανό ντέρμπι!!!


 Η μεγάλη ώρα για το ντέρμπι των αιωνίων πλησιάζει. Αύριο στις 19:30 στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό, με τη νίκη να αποτελεί μονόδρομο για τους νταμπλούχους!
 Το λέμε απ' το βράδυ της ντροπιαστικής ήττας απ' το ΑΕΚάκι: Νίκη και μόνο νίκη στο ντέρμπι!

 Πάντοτε τα ματς με τον ΟΣΦΠ είναι διαφορετικά από τα υπόλοιπα και πάντοτε ο κόσμος ζητάει σε αυτά τη νίκη απ' τους ποδοσφαιριστές. Όμως στο αυριανό ντέρμπι ο Παναθηναϊκός πρέπει να κερδίσει για πολλούς λόγους πέρα απ' το γόητρο:

 1ον) βαθμοί: Το -4 είναι ήδη σημαντική διαφορά και έστω ισοπαλία αύριο μας αφήνει πίσω στην κούρσα του πρωταθλήματος.
 2ον) Νιόπλιας: τελείωσαν τα ψέμματα. Ακόμη κι ο Πατέρας, που έχει στηρίξει το Νιόπλια όσο δεν πάει, καταλαβαίνει πως αυριανή πιθανή «γκέλα» δεν αφήνει περιθώρια για συνέχεια με τον Κοζανίτη τεχνικό στον πάγκο.
 3) απόδειξη ανωτερότητας: Το ότι και φέτος είμαστε η καλύτερη ομάδα κι έχουμε το καλύτερο ρόστερ είναι δεδομένο. Το θέμα όμως είναι ότι πρέπει να το αποδείξουμε κάποια στιγμή (αύριο) στο γήπεδο, γιατί από λόγια έχουμε βαρεθεί κι οι ίδιοι.
 4) εγωισμός και αντίδραση: καθόλη την τρέχουσα εβδομάδα έχουμε δεχθεί τεράστια λάσπη και επίθεση απ' τους ΑΡΔ και τους δημοσιοκάφρους. Με εμετικά πρωτοσέλιδα και προκλητικές-υβριστικές δηλώσεις στοχοποιήθηκαν από παίχτες (Λουκάς), μέχρι τον ίδιο το Νικόλα Πατέρα. Λίγη τσίπα και εγωισμό να έχουν θα πρέπει να φάνε σίδερα απ' το 1' μέχρι το 90'.
 5) Καραγκούνης-Κατσουράνης: Αυτοί οι δύο τελικά πάνε πακέτο. Οι δύο Έλληνες χαφ έχουν κατηγορηθεί για πολλά, κυρίως για αρχηγιλίκια μες στο γήπεδο. Οφείλουν λοιπόν ένα μεγάλο παιχνίδι και αύριο τους παρουσιάζεται χρυσή ευκαιρία να αποδείξουν την ενδεδειγμένη αγωνιστική τους αξία.
 6) Σισέ-Γκοβού: Οι Γάλλοι παιχταράδες, μετά τα γκολ στην Κοζάνη θα ψάξουν κι άλλα στο ντέρμπι. Ο Νιόπλιας μάλιστα σκέφτεται σύστημα 4-4-2 με τους δύο ως επιθετικό δίδυμο και μακάρι να σκοράρει έστω κι ένας εκ των δύο.
 7) Το τελευταίο σκάνδαλο των γαύρων: Με το έτσι θέλω και μετά την παρέμβαση του «μετεωρολόγου» Μητρόπουλου αναβλήθηκε το παιχνίδι κυπέλλου της Τετάρτης μεταξύ Ηλιούπολης-ΟΣΦΠ και μάλιστα δεν διεξήχθη ούτε την επομένη, όπως ορίζει ο κανονισμός!
 8) ο υπέροχος κόσμος μας: Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει στηρίξει απίστευτα αυτή την ομάδα και δυστυχώς παίρνει πίσω συνεχόμενες πίκρες, με τελευταία την απίθανη ήττα απ' τη μισή ΑΕΚ. Αύριο θα γεμίσει το ΟΑΚΑ για μία ακόμη φορά, με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά προπονητής και ποδοσφαιριστές θα δικαιώσουν τις μεγάλες προσδοκίες του. Είναι κρίμα να απογοητευθεί ξανά!

 * Για όλους αυτούς τους λόγους και για το γεγονός ότι είστε νταμπλούχοι και καλύτεροι ΚΕΡΔΙΣΤΕ αύριο τον Ολυμπιακό. Παίζουμε με την πλάτη στον τοίχο και αυτό παραδοσιακά δεν μας βοηθάει, αλλά για αύριο ΔΕΝ υπάρχουν δικαιολογίες. Μην ξαναπικράνετε τον κόσμο που σας έχει στηρίξει απεριόριστα γιατί ΤΕΡΜΑ η υπομονή και τα χαϊδέματα. Αύριο κρίνεστε ΟΛΟΙ. Παίχτες, προπονητής, πρόεδρος. Τα αστεία τελείωσαν. Είμαστε Παναθηναϊκός, ΠΡΕΠΕΙ να διορθώσουμε την εικόνα μας και να αντιδράσουμε άμεσα, ΠΡΕΠΕΙ όπως και δήποτε να νικήσουμε!!

 * Και φυσικά ο κόσμος που θα κατακλύσει το ΟΑΚΑ οφείλει να σπρώξει την ομάδα στη νίκη και να μην προχωρήσει στο παραμικρό που θα στραφεί εναντίον μας. Υπάρχει άλλωστε διαφορά μεταξύ των οπαδών μας και των γαύρων και θα το αποδείξουμε και αύριο, όπου το ντέρμπι θα διεξαχθεί κάτω από απολύτως ομαλές συνθήκες. Στήριξη και φωνή επί 90 λεπτά, μα κυρίως προστασία στην ομάδα!
 Καλή μας τύχη!

Παναθηναϊκός - ΕΑ Πατρών 3-0, «πράσινο» το πρώτο ντέρμπι της σεζόν!


 Ο Παναθηναϊκός για την 2η αγωνιστική της Α1 των ανδρών, στο άδειο λόγω τιμωρίας «Μάκης Λιούγκας» της Γλυφάδας, κέρδισε εύκολα την ΕΑ Πατρών με 3-0, βάφοντας πράσινο το πρώτο ντέρμπι της σεζόν!

 Οι βολεϊμπολίστες του κυπελλούχου Ελλάδας, που πριν από λίγες μέρες είδαν το χρώμα του χρήματος μετά από αρκετό καιρό, έφτασαν στην άνετη επικράτηση επί της ΕΑΠ και έκαναν το 2χ2 στο πρωτάθλημα. Πρώτος σκόρερ ο Γιορντάνοφ με 18 πόντους. Καλό ματς και απ' τους Πανταλέοντα, Λάππα, Πετρέα.
 Οι φιλοξενούμενοι, που αγωνίστηκαν χωρίς τον Κουρνέτα, δεν αντιστάθηκαν σθεναρά σχεδόν σε κανένα σημείο του αγώνα, με τον Παναθηναϊκό να παίζει ψυχωμένα και να φτάνει άνετα στην καθαρή νίκη. Το πρώτο σετ κατέληξε γρήγορα στους πράσινους με 25-16, το δεύτερο με 25-19, ενώ η Πάτρα «ξύπνησε» στα μέσα του τρίτου σετ, το οποιό απλώς κατάφερε να χάσει αξιοπρεπώς, 25-22.

 Τα σετ: 25-16, 25-19, 25-22.
 Οι πόντοι και τα στατιστικά των δύο ομάδων:

 Παναθηναϊκός (Καζάζης): Πετρέας 10 (7/12 επ., 3 μπλοκ), Καστάρ 6 (5/12 επ., 25% υπ. - 25% άριστες), Γιορντάνοφ 18 (15/23 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ), Ψάρρας 3 (2 άσοι), Πανταλέων 10 (7/7 επ., 2 μπλοκ), Λάππας 12 (10/18 επ., 2 μπλοκ, 70% υπ. - 45% άριστες), Παπαδημητρίου -λ (65% υπ. - 41% άριστες)/ Κόβατς, Γκενς.

 ΕΑΠ Λουξ (Χριστόπουλος): Ντέιβινσον 7 (6/16 επ., 54% υπ. - 27% άριστες), Σουλτανόπουλος 3 (2/5 επ., 1 άσο), Λαμπρόπουλος 1, Ασπιώτης 1 (1/2 επ., 67% υπ. - 17% άριστες), Ντορνέλας 17 (16/20 επ., 1 άσο), Σικέιρα 4 (4/7 επ.), Στεφάνου -λ 67% υπ. - 56% άριστες), Ροντρίγκο 3 (3/6 επ., 71% υπ. - 43% άριστες), Μαντέκας 4 (4/7 επ., 70% υπ. - 20% άριστες).

Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 74-60, ακόμη μία νίκη επί της Ευρωπαίας πελάτισσας!


 Με σούπερ δεύτερο ημίχρονο και πρωταγωνιστές τους Νίκολας και Σάτο (18 και 17 πόντους αντίστοιχα) ο Παναθηναϊκός «πάτησε» την ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ, για την 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκα και ουσιαστικά έκανε το μεγάλο βήμα για την πρωτιά στον 4ο όμιλο!

 Οι πράσινοι πάντως ξεκίνησαν νωθρά το ματς και σε όλο το πρώτο ημίχρονο ήταν εκνευριστικά άστοχοι, τόσο απ' τη γραμμή των 6,75μ. (2.13 τρ.), όσο και απ' τις βολές. Ωστόσο το γεγονός ότι οι Ρώσοι έκαναν πάρα πολλά λάθη (σε αντίθεση με τα ελάχιστα του ΠΑΟ) έδωσε στους γηπεδούχους το προβάδισμα με 13-12 στο 9' και 15-14 στο α' δεκάλεπτο, ενώ το ημίχρονο έληξε ισόπαλο 31-31.

 Στην επανάληψη όμως είδαμε έναν Παναθηναϊκό μεταμορφωμένο προς το καλύτερο. Με ένα εκπληκτικό γ' δεκάλεπτο, όπου κυρίως οι Νίκολας, Σάτο ανέλαβαν το σκοράρισμα αλλά και όλη η ομάδα έπαιξε τρομερή άμυνα, οι γηπεδούχοι ξέφυγαν στο σκορ με 8 (53-45) με τρίποντο του Περπέρογλου στο 28', με τον Γκόρντον να παλεύει μόνος του για την ΤΣΣΚΑ. Η συμπλήρωση του τριανταλέπτου βρήκε τον Παναθηναϊκό προηγούμενο με διψήφια διαφορά (58-47) και το τέταρτο δεκάλεπτο αποδείχθηκε διαδικαστικό, μιας και οι Ρώσοι δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στον αγώνα. Μείωσαν απλώς στους 5 (60-55) στο 34' αλλά μέχρις εκεί. Ένα σερί 9-0 των πρασίνων έφερε το 69-55 και ουσιαστικά το τέλος του αγώνα, με τον κόσμο να ζητά εκστασιασμένος το 6ο Ευρωπαϊκό!
 Το τελικό 74-60 σφράγισε ακόμη μία νίκη του ΠΑΟ επί της Ευρωπαίας πελάτισσας ΤΣΣΚΑ και δίνει τεράστιο αβαντάζ στο Τριφύλλι για κατάκτηση της 1ης θέσης στον όμιλο, μιας και αφενός το +14 μετράει σε περίπτωση ισοβαθμίας, αφετέρου η ΤΣΣΚΑ έχει και την ήττα απ' τη Μιλάνο!

 Τα δεκάλεπτα: 15-14, 31-31, 58-47, 74-60.

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:

 Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Μάριτς 4 , Περπέρογλου 8(1), Μπατίστ 6, Φώτσης 4(1), Σάτο 17(2), Νίκολας 18(4/5 τριπ.), Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 10, Βουγιούκας 3, Καλάθης 2, Καϊμακόγλου 2.

 ΤΣΣΚΑ (Βουγιόσεβιτς): Κουρμπάνοφ, Μπικόφ, Σμόντις 9, Σισκάουσκας 3(1), Χόλντεν 5(1), Βοροντσέβιτς 5, Λάνγκτον 9(1), Μαριάνοβιτς 5, Σβεντ, Σοκολόφ 2, Γκόρντον 20(1).

 * 5 χρόνια συμπληρώσαμε αήττητοι με την Ευρωπαία πελάτισσα!!

 *  Αν και είμαστε ακόμη στην αρχή της σεζόν, ο Παναθηναϊκός έχει δείξει αρκετά καλά δείγματα, τόσο στη Βαλένθια, όσο και στη Ρόδο στο κύπελλο, αλλά και απόψε απέναντι στην ΤΣΣΚΑ.

 * Τρομερός ο κόσμος για μία ακόμη φορά. 12000 οπαδοί κατέκλυσαν το ΟΑΚΑ και δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα, όπως μόνοι αυτοί ξέρουν!

 * Στη Βαρκελώνη θα είναι ωραία με το 6ο για παρέα!!

 * Για να μην ξεχνιόμαστε, Μπάμπεεεεεεργκ!!

27/10/10

Κοζάνη - Παναθηναϊκός 0-5, πράσινο «ξέσπασμα» ενόψη ΟΣΦΠ!


 Ο Παναθηναϊκός πέρασε δια περιπάτου απ' την Κοζάνη, όπου για την 4η φάση του κυπέλλου κέρδισε εύκολα την τοπική ομάδα με 5-0 και προκρίθηκε στους «16» του θεσμού.

 Ο Νίκος Νιόπλιας μπορεί να άφησε εκτός αποστολής αρκετούς βασικούς, αλλά όσοι αγωνίστηκαν δεν αντιμετώπισαν το ματς ως αγγαρεία. Έπαιξαν σοβαρά, τουλάχιστον όσο χρειαζόταν, για να φτάσουν στο άνετο 0-5. Τα γκολ οι Σισέ (7'), Γκοβού (41', στην επιστροφή του), Σαριέγκι (70'), Χριστοδουλόπουλος (74', 76').

 Ο Λάζαρος φαίνεται να βρίσκεται σε καλή κατάσταση μετά την επανεμφάνισή του στα γήπεδα. Καλά τα πήγε κι ο Καρνέζης, που κράτησε το μηδέν σε κάποιες περιπτώσεις. Θετικό το ότι σκόραραν οι δύο Γάλλοι ενόψη ντέρμπι.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Κοζάνη: Βούρας, Τσαπούδης, Τραυλός, Νικρατσιάν, Κάλφας, Ζήφκας (64' Μπάκανος), Πελέκας (79' Πάλλας), Κυριακίδης, Μαρκόπουλος, Παπαδόπουλος, Γκόβας (73' Κωνσταντάρας).

 Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Σαριέγκι, Ιωαννίδης, Πλεσί, Μαρίνος, Δημούτσος, Γκοβού (46' Πετρόπουλος), Γκαρσία (72' Μαυρίας), Σισέ (60' Χριστοδουλόπουλος).

 * Μπράβο στους περίπου 1500 οπαδούς του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν στο γήπεδο της Κοζάνης!

 * Και τώρα ΟΛΟΙ ΟΑΚΑ για νίκη και μόνο νίκη επί του ΟΣΦΠ!!

Σάκοτα: "Είχα λίγες πιθανότητες για να ζήσω"


Ο Ντούσαν Σάκοτα τραυματίστηκε σε αγώνα της Σκαβολίνι όπου αγωνιζόταν με την Τεράμο στις 25 Απριλίου και έμεινε 49 ημέρες στο νοσοκομείο, τις επτά από αυτές σε κώμα.

Σήμερα μιλάει στην εφημερίδα "Πράσινη" για εκείνη του την περιπέτεια και δηλώνει ότι από θαύμα έζησε...

«Σαν χαρακτήρας δεν αλλάζεις, αλλά σίγουρα αλλάζουν οι προτεραιότητες και οι αξίες σου. Αυτά που θεωρούσα δεδομένα θέλω να τα απολαύσω. Πριν σκεφτόμουν μόνο την προπόνηση, ενώ τώρα θέλω να περνάω περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου, τους φίλους μου και να ζω πιο πολύ το σήμερα και λιγότερο το αύριο», τονίζει.

Συμπληρώνει πως... «Έφυγα από τον Παναθηναϊκό λόγω έλλειψης εμπειρίας και ποιότητας.  Όταν έφυγα ήθελα να χτίσω την ιστορία μου. Πιστεύω ότι στα επόμενα χρόνια θα μπορέσω να το καταφέρω για να γυρίσω μια μέρα σπίτι μου, τον Παναθηναϊκό. Βέβαια, με όσα πέρασα, απέκτησα μια άλλη σχέση και με την Σκαβολίνι και αυτή η ομάδα θα είναι μέσα μου για μια ζωή»

Όσο για το τι θυμάται πιο έντονα από την περιπέτειά του λέει πως «Αυτό που μου έχει μείνει πιο πολύ στο μυαλό είναι η περίοδος μεταξύ των δύο χειρουργείων όπου είχα εσωτερική αιμορραγία και οι γιατροί είπαν ότι οι πιθανότητες να ζήσω ήταν 15%. Το άλλο 85% ήταν να μην τα καταφέρω».

Τέλος λέει ότι «Εκείνες τις στιγμές δεν φοβήθηκα. Δεν είχα καν καθαρό μυαλό για να φοβηθώ. Το μόνο που ήθελα ήταν να βγω από την ενταντική. Δεν υπήρχε χώρος ή χρόνος για φόβο», ενώ «Πάρα πολλές φορές έχει περάσει από το μυαλό μου το τελευταίο διάσημα. Ότι είχα βάλει ως στόχο μέχρι τώρα το κατάφερα. Πιστεύω το ίδιο να συμβεί και με την επιστροφή μου. Αυτό θα γίνει χωρίς βιασύνη ή πίεση . Τον χρόνο μου θα τον αφιερώσω στον εαυτό μου, τους φίλους και τους αγαπημένους μου και παράλληλα θα αφοσιωθώ στο σώμα μου για να μπορέσω να επιστρέψω στο επίπεδο που πρέπει και να ασχοληθώ ξανά επαγγελματικά με το μπάσκετ».

 Από εδώ.

* Σιδερένιος Ντούσαν και πάντα δυνατός από 'δω και πέρα!

25/10/10

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 1-0, αφού χάσαμε από αυτή την ΑΕΚ είμαστε άξιοι της μοίρας μας


 Ο Παναθηναϊκός στη χειρότερη όχι μόνο φέτος αλλά εδώ και πολλά χρόνια εμφάνισή του ηττήθηκε με κάτω τα χέρια στο ΟΑΚΑ απ' την ΑΕΚ με 1-0 για την 7η αγωνιστική και έμεινε στο -4 απ' τον πρώτο ΟΣΦΠ, τον οποίο και υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την ερχόμενη Κυριακή, σε έναν αγώνα όπου κανένα αποτέλεσμα πλην της νίκης δεν είναι αποδεκτό.

 Καμία ανάλυση δεν χρειάζεται για το αποψινό ματς παρά μόνο μία τραγικά αληθινή διαπίστωση: αυτό το μπουρδέλο που είδαμε απόψε δεν ήταν Παναθηναϊκός. Παίχτες άνιωθοι, χωρίς πάθος, χωρίς όρεξη, χωρίς την παραμικρή αντίδραση.
 Μόλις στο 4' φάγαμε γκολ από ένα τραγικό λάθος του Σαριέγκι, ο οποίος αντί να διώξει μακρυά την μπάλα έβγαλε ασίστ με κεφαλιά στον Τζεμπούρ και ο τελευταίος πλάσαρε εύστοχα για το 1-0. Ως πότε θα πληρώνουμε τα γαμωλάθη των άσχετων-επικίνδυνων αμυντικών μας;;
 Κάπου εκεί ο αγώνας λες και έληξε... Ο Παναθηναϊκός δεν έκανε το παραμικρό για να δικαιολογήσει την συμμετοχή του στο γήπεδο. Ένα δυο σουτ του Σισέ, από αυτά που κάνει σε κάθε ματς και μια δυο καλές αποκρούσεις απ' το Τζόρβα ήταν τα όποια θετικά του πράσινου ναυαγίου.
 Οι Βύντρα, Σπυρόπουλος τραγικοί (τους έχουμε παραχαϊδέψει και τους δύο), ο Κατσουράνης ανύπαρκτος, ο Ζιλμπέρτο πολύ πεσμένος φέτος, οι Σιμάο, Μπουμσόνγκ μέτριοι, ο Γκαρσία δεν είναι ακόμη έτοιμος, ο Λάζαρος χωρίς πάθος, ο Καραγκούνης μπήκε ως αλλαγή αλλά δεν βοήθησε καθόλου, οι Μαυρίας, Ιωαννίδης δεν κρίνονται..
 Η γενική εικόνα της ομάδας ήταν απαράδεκτη, ο Νιόπλιας σαφώς και φέρει ευθύνη και μάλιστα την μεγαλύτερη. Μπορεί σήμερα να μην είχε στη διάθεσή του τους Νίνη, Γκοβού, Λέτο, αλλά η ΑΕΚ που είναι δύο κλάσεις κάτω από μας δεν είχε τους Μανωλά, Ντιόπ, Σκόκο, Λύμπε. Οπότε για απουσίες ΔΕΝ το συζητώ καν. Από κει και πέρα ο Νιόπλιας είπε περίεργα πράγματα, όπως "στα ντέρμπι όποιος προηγείται έχει την ψυχολογία" -δηλαδή τί; δεν μπορούμε σε 86' να γυρίσουμε παιχνίδι με αυτή την ΑΕΚ;-, "κέρδισε δίκαια η ΑΕΚ" -ε αφού μόνη της έπαιζε!-, "είχαμε απουσίες" -αστείο και να το αναφέρουμε-. Ατυχείς δηλώσεις, που δείχνουν ως ένα βαθμό ανικανότητα. Δυστυχώς ο Νιόπλιας δεν έχει κάνει κάτι που να δικαιολογεί την στήριξη που δείξαμε όλοι στο πρόσωπό του. Δεν κάνει για προπονητής του Παναθηναϊκού, δεν μπορεί, πώς να το κάνουμε...

  Οι συνθέσεις των ομάδων:

 ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Αργυρίου, Νταντόμο (83' Καράμπελας), Νασούτι, Δέλλας, Μάκος (66' Γκέντσογλου), Καφές, Γκερέιρο (74' Λεονάρντο), Μπερνς, Λαγός, Τζιμπούρ.

 Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι (72' Μαυριάς), Μπουμσόνγκ, Σιμάο (46' Καραγκούνης), Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Γκαρσία, Χριστοδουλόπουλος, Σισέ.

 * Δεν υπάρχει θέμα Νιόπλια λέει η διοίκηση, τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή και το κομβικής σημασίας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

 * Η ομάδα είναι τραγική, έχει τα μαύρα της τα χάλια, αλλά την Κυριακή ΠΡΕΠΕΙ να κερδίσει. Το οφείλουν παίχτες και προπονητής σε αυτό τον κόσμο που τόσο έχει σταθεί δίπλα στην ομάδα τα τελευταία χρόνια και παίρνει πίσω πίκρες.

 * Τέρμα τα παραχαϊδέματα και η υπομονή. Οι ανίκανοι, άχρηστοι και αδιάφοροι, είτε είναι παίχτες είτε προπονητές να τελειώσουν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Στον Παναθηναϊκό θα μείνουν μόνο όσοι μπορούν και αντέχουν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας και της ιστορίας της ομάδας.

24/10/10

Πρωτέας Βούλας - Παναθηναϊκός 57-46, τραγικό δ' δεκάλεπτο και αποκλεισμός απ' το Final Four του κυπέλλου...


 Η μεγάλη έκπληξη των προημιτελικών του κυπέλλου είχε δυστυχώς ως θύμα τον Παναθηναϊκό. Το Τριφύλλι με ένα καταστροφικό δ' δεκάλεπτο ηττήθηκε στη Βούλα απ' το νεοφώτιστο Πρωτέα και αποκλείστηκε απ' το Final Four, μένοντας στο ξεκίνημα της σεζόν έξω απ' το βασικό στόχο.
 Το παιχνίδι πήγαινε καλά απ' την αρχή για τα κορίτσια του Γερεουδάκη. Ο Πρωτέας προηγήθηκε 2-0, 4-2 και 6-4 αλλά μόλις ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε αρχικά με τη Χαλιβελάκη και προηγήθηκε 6-8 με τη Μαρτζινεάν δεν ξαναέχασε το προβάδισμα, τουλάχιστον μέχρι τα τελευταία λεπτά όταν και έγινε το "ναυάγιο". Μάλιστα η διαφορά όλο και αυξανόταν και γρήγορα έφτασε σε διψήφια νούμερα, στο 13-24 στις αρχές του β' δεκαλέπτου, για να κλείσει το ημίχρονο στο +10, 21-31.
 Στο γ' δεκάλεπτο υπήρξε αρκετά αφλογιστία και απ' τις δύο ομάδες και πέρασε αρκετός χρόνος μέχρι να συνεχίσουν οι δύο αντίπαλοι να σκοράρουν. Τελικά το 30λεπτο έληξε 29-39, με τον Παναθηναϊκό να δείχνει ότι έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα.
 Το δ' δεκάλεπτο όμως απεδείχθει καταστροφικό. Οι γηπεδούχες με ένα γρήγορο σερί μείωσαν σε 36-39, η Μαρτζινεάν με 1/2 βολές έκανε το 36-40, πριν γίνει το 40-40 και η ισοφάριση μετά από πολλά λεπτά. Οι πράσινες έκαναν το 40-42, αλλά κάπου εκεί ένα ανεξήγητο μπλακ-άουτ και ένα σερί 12-0 και επιμέρους σκορ 23-3 των γηπεδούχων έφεραν το 52-42 και ουσιαστικά το τέλος το αγώνα. Το τελικό 57-46 σφράγισε την μεγάλη πρόκριση του Πρωτέα στους «4» του κυπέλλου και την αποτυχία του Παναθηναϊκού να προκριθεί στο Final Four, όπως και πέρυσι, με θύτη τότε την ΦΕΑ μέσα στη Λεωφόρο...

 Τα δεκάλεπτα: 13-16, 21-31, 29-39, 57-46.

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:
 Πρωτέας (Παπαπέτρου): Γριμπαβιώτη, Βαλέτα 1, Φοξ 22 (1), Μπαρμπερίδου 14 (2), Κασάπογλου 4, Αστραντίνη 3 (1), Τσέρου 1, Νικολοπούλου, Ελις 12, Χατζόγλου, Τσουμάνη, Ισκίογλου.

 Παναθηναϊκός (Γερεουδάκης): Κορακίτη, Βλάνη 5, Χαλιβελάκη 9, Ουίλιαμς, Παντέλη 3, Παπαντώνη, Δάφκου 5 (1), Τζεγιανάκη, Ζικιρίδου 5, Ντερέβγιανικ 6, Βλάχου, Μαρτζινεάν 13.