14/12/13

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 3-0 σετ / νίκη με ανατροπή για τις γυναίκες κόντρα στους Ίωνες

Στο ντεμπούτο του Γιάννη Καλμαζίδη στον πάγκο ο Παναθηναϊκός πάλεψε μόνο για ένα σετ και ηττήθηκε με 3-0 σετ από τον Ολυμπιακό. Επιτακτική η ανάγκη για αλλαγές στην ομάδα.
*Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν από 6 άσσους, 43 επιθέσεις, 7 μπλοκ και 23 λάθη αντιπάλων και του Παναθηναϊκού προήλθαν από 2 άσσους, 26 επιθέσεις, 8 μπλοκ και 18 λάθη αντιπάλων
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καζάζης): Χριστοφιδέλης 8π (4/5 επ, 4 άσσοι, 88% υπ - 63% άριστες), Γιούρισιτς 3 (3/4 επ), Καλντέιρα 16 (15/22 επ, 1 μπλοκ), Γιορντάνοφ 10 (10/18 επ), Σμαραγδής 5 (4/7 επ, 1 άσσος), Κουρνέτας 2 (2 μπλοκ) / Στεφάνου (λ, 43% υπ - 29% άριστες), Μαρούλης, Παπαδόπουλος 5 (2/6 επ, 3 μπλοκ), Κοκκινάκης 5 (3/10 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Σωτηρίου 2 (2/4 επ)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Καλμαζίδης): Γκάλιτς 9π (7/22 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Στιβαχτής 4 (2/2 επ, 2 μπλοκ), Αμορόσο 4 (2/5 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Μούρ 9 (6/7 επ, 3 μπλοκ), Μπέλλος 3 (2/12 επ, 1 μπλοκ), Καριπίδης 4 (4/13 επ) / Κουρούπης (λ, 42% υπ - 42% άριστες), Λιόντας, Καπίρης 2 (2/3 επ), Μανιόπουλος 1 (1/5 επ), Πολυχρονιάδης.

Ίωνες - Παναθηναϊκός 2-3

Τα κορίτσια του Παναθηναϊκού βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 σετ από τους Ίωνες, ωστόσο κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι και να φύγουν από το γήπεδο με τη μικρότερη βαθμολογική απώλεια.
Στο πρώτο σετ οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο, πόντο μέχρι το 20, για να ξεφύγουν σε εκείνο το σημείο οι Ίωνες και να προηγηθούν με 1-0, για να ακολουθήσει μία εντυπωσιακή εκκίνηση στο β’ σετ αφού βρέθηκαν να είναι μπροστά με 7-1! Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να μαζέψει τη διαφορά και το σετ κύλησε πολύ εύκολα για τους Ίωνες.

Το ματς πλέον είχε πάρει φωτιά με τον ΠΑΟ να ξεφεύγει 16-19 στο γ’ σετ, αλλά οι Ίωνες πλησίασαν στον πόντο (21-22) χωρίς όμως να μπορέσουν να κάνουν την ανατροπή καθώς ο ΠΑΟ επικράτησε με 23-25.

Δραματικό σε εξέλιξη ήταν και το δ’ σετ καθώς και πάλι ο ΠΑΟ ξέφυγε μετά το β’ τεχνικό τάιμ άουτ με 16-19, αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν 19-19 και έφτασαν σε ματς μπολ (24-23) για να χαθεί το σερβίς και να απαντήσει ο ΠΑΟ και να προηγηθεί με 24-25. Οι Ίωνες έσπασαν το πρώτο σετ μπολ του ΠΑΟ, αλλά στο 25-26 η Τσίμα με επίθεση έστειλε το ματς στο τάι μπρέικ.

Στο 5ο σετ το ενδιαφέρον κράτησε μέχρι το 4-4, με τον Παναθηναϊκό να ξεφεύγει με 6-10 και να φτάνει τελικά στη νίκη.

Τα σετ: 25-21, 25-16, 23-25, 25-27, 7-15

Ίωνες (Θεοδωρόπουλος): Μαλουσάρη 6 (4/13 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 20% υπ. – 20% άριστες), Σκορδίλη 3 (3/6 επ.), Πρσα 17 (14/44 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ, 29% υπ. - 11% άριστες), Κατσαντώνη 24 (23/48 επ., 1 άσο), Φωτεινού 13 (9/15 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ), Χρήστου 5 (12/42 επ., 3 άσοι, 38% υπ. – 21% άριστες), Μάρκου –λ (53% υπ. – 29% άριστες) / Μεγαρίτη –λ (63% υπ. – 17% άριστες).

Παναθηναϊκός (Ρoύσης): Γκούζου 10 (6/10 επ., 4 μπλοκ), Βασιλαντωνάκη 17 (14/38 επ., 3 μπλοκ), Καββαδία 14 (7/15 επ., 2 άσοι, 5 μπλοκ), Μερτέκη, Τσίμα 21 (20/58 επ., 1 μπλοκ, 49% υπ. – 24% άριστες), Μιλοβάνοβιτς 2 (2 μπλοκ), Κελεσίδου –λ (32% υπ. – 18% άριστες) / Νούσια 11 (9/27 επ., 2 άσοι, 36% υπ. – 23% άριστες).

Από prasinanea

Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 1-2, ταλέντο στο ξενέρωμα...

Ο Παναθηναϊκός παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε με γκολ του Μπεργκ έπαθε αγωνιστική καθίζηση στο δεύτερο ημίχρονο και ο Ατρόμητος με δύο τέρματα του Ιγκλέσιας πήρε τη νίκη.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να ρίχνουν το βάρος περισσότερο στην αμυντική τους διάταξη και στο πως θα κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα και λιγότερο στην επιθετική ανάπτυξη.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα πρώτα 25' να περάσουν ουσιαστικά χωρίς την παραμικρή φάση εκατέρωθεν και η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στους γηπεδούχους. Στο 27' ο Κουτρουμπής έκοψε μια βαθιά μπαλιά προς την εστία του Παναθηναϊκού η μπάλα όμως έφτασε στον Ούμπιδες που έπιασε το απευθείας βολέ αλλά το σουτ έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Κοτσόλη. Η επόμενη φάση άνηκε και πάλι στον Μπρίτο ο οποίος στο 35' έπιασε το σουτ χωρίς όμως να απειλήσει τον γκολκίπερ των πράσινων.
Απάντησε με γκολ ο Παναθηναϊκός
Ο Παναθηναϊκός απάντησε στις φάσεις του Ατρόμητου με την πρώτη καλή στιγμή του στο 38' όταν μετά από κεφαλιά του Καρέλη η μπάλα έφτασε τον Μπεργκ ο οποίος γύρισε και αμέσως έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει δίπλα από την εστία του Τσενάμο.
Στο 40' Ο Σουηδός φορ έκανε ωραία κίνηση, πήρε πάνω του δυο παίκτες, ο Καρέλης βγήκε στην πλάτη του με την μπάλα αλλά τελευταία στιγμή κόπηκε ενώ θα μπορούσε να δώσει την μπάλα στον αφύλακτο Μπεργκ.
Οι πράσινοι άνοιξαν το σκορ στο 42' όταν ο Καρέλης πήρε την κεφαλιά στον κενό χώρο ο Μπεργκ πέρασε τον Φυτανίδη και πλάσαρε προ του Τσενάμο πολύ όμορφα.
Έμεινε στα αποδυτήρια
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Ατρόμητος έκανε μια αλλαγή με τον Πίτου Γκαρσία αντί του Δημούτσου ενώ άλλαξε και το σύστημα του σε 4-4-2 και έγινε πιο επιθετικός.
Η πρώτη καλή στιγμή όμως άνηκε στον Παναθηναϊκό. Ο Καρέλης μπήκε από τα δεξιά έδωσε στον Αμπέντ αυτός έκανε κακό κοντρόλ με την μπάλα να φτάνει στον Κλωναρίδη ο οποίος από τη μικρή περιοχή σούταρε πάνω από τα δοκάρια.
Στο 58' οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση. Ο Σίλντενφελντ έκανε το λάθος, ο Καραμάνος το εκμεταλλεύτηκε, πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Κοτσόλη αλλά σούταρε άστοχα δίπλα από το δοκάρι.
Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό στο 56' όταν ο Πράνιτς μπήκε στην περιοχή η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Τριανταφυλλόπουλο με τον αμυντικό του τριφυλλιού να σουτάρει και τον Τσενάμο να αποκρούει.
Ανατροπή σε πέντε λεπτά
Ο Ατρόμητος ξεκίνησε την ανατροπή στο σκορ όταν αρχικά στο 60' ο Ζέκα έχασε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, ο Καραμάνος την έκλεψε, πάσαρε δεξιά στον Ούμπιδες και αυτός με σέντρα στο πρώτο δοκάρι βρήκε τον Ιγκλέσιας, ο οποίος με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κοτσόλη.
Οι πράσινοι στην επόμενη κιόλας επίθεση είχαν ευκαιρία να πάρουν και πάλι κεφάλι στο σκορ. Ο Καρέλης μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, έδωσε στον Πράνιτς αυτός την γύρισε με τον Γιαννούλη να προλαβαίνει προ του Κλωναρίδη.
Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ολική ανατροπή στο 65' όταν ο Ούμπιδες εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Ιγκλέσιας στον αέρα πήρε την κεφαλιά και πέτυχε το δεύτερο γκολ του.
Πίεσε αλλά μάταια
Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει, πήρε κατοχή και έκανε ευκαιρίες στην εστία του Ατρόμητου χωρίς όμως να φτάσει στην ισοφάριση ελέω και πάλι του Ιγκλέσιας.
Αρχικά στο 74' ο Μαρινάκης βρέθηκε στην περιοχή και έκανε το σουτ αλλά ο μέσος των φιλοξενούμενων έδιωξε με το σώμα. Και εν συνεχεία και πάλι η μπάλα στον Μαρινάκη ο Ιγκλέσιας με σωτήριο τάκλιν έδιωξε.
Στο 76' ο Νάνο από τα αριστερά έβγαλε όμορφη σέντρα ο Ζέκα έκανε την προβολή αλλά ο Τσενάμο με την μπάλα έδιωξε και πάλι.
Ο Παναθηναϊκός στο 77' ζήτησε πέναλτι όταν Ατζαγκούν μέσα στην περιοχή τσίμπησε την μπάλα, ο Καραμάνος που είχε βάλει το πόδι για την διεκδίκηση βρήκε τα πόδια του αλλά ο Παπαπέτρου έδιωξε σε κόρνερ.
Η τελευταία καλή φάση για το τριφύλλι ήρθε στο 81' όταν σουτ από μακριά του Ζέκα έπιασε ο Τσενάμο με επέμβαση στην αριστερή του γωνία.

Από prasinanea

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος (69’ Μαρινάκης), Νάνο, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής, Μέντες, Αμπέιντ (65’ Ατζαγκούν), Ζέκα, Πράνιτς, Μπεργκ (45’+1’ λ.τ. Κλωναρίδης), Καρέλης.

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Τσενάμο, Νάστος, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας (82’ Μπάλλας), Δημούτσος (46’ Πίτου Γκαρσία), Ούμπιντες, Μπρίτο (72’ Φάμπιο), Καραμάνος, Παπαδόπουλος.

* Ταλέντο στο ξενέρωμα έχει αυτή η ομάδα, καθώς μετά την τεσσάρα επί της ΑΕΛΚ, γνώρισε την τρίτη ήττα στην πάλαι ποτέ απόρθητη Λεωφόρο και μάλιστα με ανατροπή...

Αθηναϊκός - Παναθηναϊκός 60-75, περίπατος στο Βύρωνα! Ισοπαλία 9-9 με Βουλιαγμένη στο ντέρμπι του πόλο

Τα κορίτσια του Παναθηναϊκού παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ στο δεύτερο ημίχρονο πέρασαν σαν σίφουνας από τον Βύρωνα επικρατώντας του Αθηναϊκού με 75-60. Στους 23 πόντους σταμάτησε η Ντέλβα, στους 22 η Γέμελος με όλες τις πράσινες να βοηθούν σημαντικά σε όλους τους τομείς.
 
Το ματς:
Η Γιασεμή Σαμαντούρα σε ένα ακόμα παιχνίδι ξεκίνησε με τις Μαγκλάρα, Καλέντζου, Γέμελος, Κοσμά και Ντέλβα.
Το Τριφύλλι μπήκε πιο δυνατά στο μας και είχε ένα μικρό προβάδισμα στα πρώτα λεπτά. Μέχρι τα μισά περίπου του δεκαλέπτου οι παίκτριες της Σαμαντούρα συντηρούσαν ένα προβάδισμα τεσσάρων πόντων με πρωταγωνίστρια επιθετικά την Ντέλβα.
Σε εκείνο σημείο άρχισε το επιθετικό κρεσέντο της Βλάνη. Η γκαρντ του Αθηναϊκού με τρία συνεχόμενα τρίποντα έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα της με τις παίκτριες του Συλλόγου του Βύρωνα να τελειώνουν την πρώτη περίοδο όντας μπροστά με 22-18.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Αθηναϊκός συνέχισε να βρίσκει λύσεις επιθετικά με τον Παναθηναϊκό να κάνει λάθη στις περιστροφές στην άμυνα και να δίνει ορισμένα εύκολα καλάθια στις γηπεδούχες. Το προβάδισμα της ομάδας του Ζευγώλη έφτασε μέχρι το +6 (33-27).
Με ένα ξέσπασμα από τη Γέμελος το Τριφύλλι μείωσε στο καλάθι (33-32), αλλά με τέσσερις πόντους από την Αξιοπούλου ο Αθηναϊκός πήγε στα αποδυτήρια με το +5 (37-32). Η εικόνα του αγώνα όμως έδειχνε ότι εάν οι πράσινες πατούσαν το πόδι στο γκάζι θα τελείωνε και ο αγώνας.
Πράσινος σίφουνας...
Έτσι και έγινε... Μέχρι τα μισά του τρίτου δεκαλέπτου ο Αθηναϊκός κρατούσε με νύχια και δόντια το προβάδισμα, από εκεί και έπειτα όμως τα κορίτσια του Παναθηναϊκού ήταν πραγματικά ασταμάτητα.
Το Τριφύλλι πέρασε μπροστά με 39-41 χάρη σε ένα καλάθι από την Ντέλβα, με τον Αθηναϊκό να απαντά με ένα επί μέρους 9-4 και να κρατιέται μπροστά στο σκορ (48-45). Με καλάθι της Μαγκλάρα ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά με 48-49 και από και έπειτα χάθηκε...
Ντέλβα και Γέμελος εκτελούσαν με κάθε τρόπο, Καλέντζου, Μαγκλάρα, Κοσμά έκαναν όλη την υπόλοιπη δουλειά, ενώ και οι Χριστινάκη και Σλούκα έδωσαν και εκείνες λύσεις. Οι πράσινες με ένα τρίποντο της Γέμελος ανέβασαν τη διαφορά στο +9 (48-57) στο τέλος της τρίτης περιόδου.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο το Τριφύλλι δεν έβγαλε το πόδι από το γκάζι ούτε δευτερόλεπτο, η Γκίβενς βγήκε εκτός παιχνιδιού και οι πράσινες έφτασαν με άνεση στο τελικό 60-75.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 37-32, 48-57, 60-75

Αθηναϊκός: Γκίβενς 21 (1), Αξιοπούλου 11 (1), Κασάπογλου 4, Βλάνη 14 (4), Παπαμιχαήλ 10.

Παναθηναϊκός: Μαγκλάρα 8, Καλέντζου 11 (1), Γέμελος 22 (3), Κοσμά 9 (1), Ντέλβα 23, Χριστινάκη 2, Χρονοπούλου, Καβάσιλα, Σλούκα.
 

Παναθηναϊκός-Βουλιαγμένη 9-9

Ισόπαλο 9-9 έληξε το ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΝΟ Βουλιαγμένης.
Ισόπαλο 9-9 έληξε το ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΝΟ Βουλιαγμένης, στο Ιλίσιο κολυμβητήριο, μέσα σε καυτή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι του τριφυλλιού.
Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός σε εξέλιξη με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ. Ο πρωταγωνιστής για τον ΝΟΒ, Μανώλης Μυλωνάκης, πέτυχε το 8-9 στο 3.55 πριν τη λήξη, αλλά ο Αργύρης Θεοδωρόπουλος ισοφάρισε για τον Παναθηναϊκό στο τελικό 9-9, στο 1.57 πριν το φινάλε.
Μετά το τέλος του αγώνα αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο τερματοφύλακας του ΝΟΒ Κώστας Τσαλκάνης γιατί, όπως αναφέρεται στο φύλλο αγώνα, "ήρθε στη γραμματεία και διαμαρτυρήθηκε έντονα, ενώ κλώτσησε κι ένα μπουκάλι". Επίσης, μετά το τέλος του αγώνα αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο προπονητής της ομάδας της Βουλιαγμένης Τεό Λοράντος για έντονη διαμαρτυρία στη γραμματεία και στον παρατηρητή.
Στο Φ.Α. γράφτηκε επίσης ότι "κολλούσαν τα χρονόμετρα συνεχώς και δημιουργούσαν προβλήματα στη διεξαγωγή του αγώνα", που καθυστέρησε να τελειώσει.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 9-9

ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 2-3, 4-2, 2-3, 1-1

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Κώστας Λούδης): Χρονόπουλος, Κομάντινα 1, Κόχειλας Ν. 1, Στελλάτος, Κουρλιάφτης, Θεοδωρόπουλος 1, Παπαδόγκωνας 1, Χατζηγούλας, Αφρουδάκης Γ. 3, Σιδέρης, Δερμιτζάκης Δ. 2, Τζαβάρας, Παρασκευόπουλος, Γερακούδης, Κονταξής.
ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Τεό Λοράντος): Τσαλκάνης, Μυλωνάκης 5, Γούβης, Βελώνιας, Ελμισιάν, Κουλιεράκης, Αφρουδάκης Χρ., Καρούντζος 4, Χρυσοσπάθης, Μιράλης, Τίγκας, Μασμανίδης, Ζερδεβάς, Ποταμιάνος, Αλβέρτης.

Από prasinanea

13/12/13

Λοκομοτίβ Κουμπάν - Παναθηναϊκός 63-82, επιτέλους... Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ισοπέδωσε τη Λοκομοτίβ Κουμπάν με 82-63 έχοντας έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Πρώτοι σκόρερ οι Φώτσης και Ούκιτς με 17.
Το ματς:
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Ούκιτς, Μπράμο, Διαμαντίδη, Γκιστ και Λάσμε οι οποίοι ξέφυγαν με 6-0, δείχνοντας για πρώτη φορά φέτος την επιθυμία να μην μείνουν από νωρίς πίσω στο σκορ, όπως έχει συμβεί σε πολλά ματς φέτος. Οι "πράσινοι" ήταν καλοί επιθετικά, αλλά αντιμετώπιζαν κάποια προβλήματα στην άμυνα τους. Απόρροια αυτού, ο Γιασάιτις να ευστοχήσει σε δύο διαδοχικά τρίποντα και να μειώσει στον πόντο για την ομάδα του δύο φορές (14-15, 17-18), τιμωρώντας την κακή περιφερειακή άμυνα του Πααναθηναϊκού.
Για ένα δίλεπτο πέρασε στο παρκέ ο Μαυροκεφαλίδης ο οποίος όμως δεν μπορούσε να κοντράρει το Μάριτς κι έτσι ο Πεδουλάκης τον κράτησε και πάλι στον πάγκο. Ο Φώτσης ευστόχησε στο τρίτο τρίποντο του Παναθηναϊκού για το 20-21, ωστόσο ο Γιασάιτις απάντησε από τα 6.75μ. κι έγραψε το 23-21 του α' δεκαλέπτου, φτάνοντας τους 11 πόντους. Είναι χαρακτηριστικό ότι δύο ομάδες τελείωσαν αμφότερες με 6/9 δίποντα και 3/4 τρίποντα, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν 2 περισσότερα ριμπάουντ (5-3).
Εξαιρετικός Παναθηναϊκός και επιμέρους 25-7
Στο ξεκίνημα της β' περιόδου, ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε βελτιωμένος αμυντικά, με τους Φώτση και Γιάνκοβιτς να δίνουν σημαντικές ανάσες. Ειδικά ο πρώτος βοήθησε πολύ και στο επιθετικό κομμάτι (8π.), ενώ με τρίποντο του Διαμαντίδη στο 15', ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με 33-25 τρέχοντας ένα επιμέρους 12-2!
Η μέγιστη τιμή της διαφοράς άγγιξε και τους 16 (!) πόντους (27-43), με τους Φώτση και Διαμαντίδη να ηγούνται επιθετικά και τον Λάσμε να βοηθάει τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, παίζοντας για 12 λεπτά μέχρι το ημίχρονο. Παίζοντας με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση οι παίκτες του Παναθηναϊκού κι έχοντας περιορίσει τον Γιασάιτις που έμεινε στους 11 του α' δεκαλέπτου, κατάφεραν να φύγουν για τα αποδυτήρια με τη διαφορά "καρφωμένη" στους 16 (30-46), χάρη σε τρίποντο του Διαμαντίδη που έφτασε τους 12 πόντους.
Ξέφυγε με 22 πόντους και "καθάρισε"
Αυτό το +16, το επωφελήθηκε ο Παναθηναϊκός ο οποίος συνέχισε να παίζει με μυαλό στο γ' δεκάλεπτο... Με τους Φώτση και Ούκιτς να σηκώνουν το βάρος στην επίθεση, ο Παναθηναϊκός εκτόξευσε τη διαφορά στους 22 πόντους (38-60 στο 26'), παρουσιάζοντας μία εικόνα που ικανοποιούσε. Οι Ρώσοι έτρεξαν ένα γρήγορο 6-0 με ο οποίο κατέβασαν τη διαφορά στους 16 και ο Πεδουλάκης πήρε ένα τάιμ άουτ για να ηρεμήσει τους παίκτες του.
Με τον Ούκιτς να φτάνει τους 15 πόντους και να γράφει το 44-66 του γ' δεκαλέπτου, ο Παναθηναϊκός επανέφερε τη διαφορά στους 22 πόντους, σε ένα παιχνίδι που δέχτηκε 23 πόντους στην α' περίοδο και συνολικά 21(!) στα υπόλοιπα 20 αγωνιστικά λεπτά. Τα 14 λάθη της Λοκομοτίβ δεν της άφηναν και πολλά περιθώρια αντίδρασης, την ίδια στιγμή που ο Παναθηναϊκός σούταρε με 58% έξω από τα 6.75μ.
Η Λοκομοτίβ ευστόχησε στο πρώτο της τρίποντο μετά από 20 αγωνιστικά λεπτά και μείωσε σε 50-69 στο 32' καθώς στο β' και το γ' δεκάλεπτο είχε 0/5 σουτ τριών πόντων. Νωρίτερα ο Φώτσης είχε γράψει το 47-69 με την 4η "βόμβα" του, ενώ μία εξαιρετική συνεργασία ανάμεσα σε Διαμαντίδη και Λάσμε έγραψε το 52-74 στο 34'.
Στα 5.22'' για το τέλος του αγώνα, ο Δημήτρης Διαμαντίδης χτύπησε σε μία διεκδίκηση ριμπάουντ και αποχώρησε από το παρκέ.

Δεκάλεπτα: 23-21, 30-46, 44-66, 63-82

Λοκομοτίβ Κουμπάν (Πασούτιν): Γκριγκόριεφ 8, Μπράουν 8, Ουίλιαμς, Χέντριξ 9, Κάνιγκιν 2, Καλνιέτις 7, Λικοντίεφ 8, Γιασάιτις 13, Ζούμπκοφ 3, Μάριτς 2, Σίμον 3.
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης):Χαραλαμπόπουλος, Μπράμος11, Κάρι 13 , Μπατίστ , Φώτσης 17, Ούκιτς 17, Λάσμε 10, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 12, Γκιστ 2, Γιάνκοβιτς, Αποστολίδης.

Από prasinanea

* Επιτέλους μετά από καιρό είδαμε τον Παναθηναϊκό να παίζει μπάσκετ σαν... Παναθηναϊκός ισοπεδώνοντας την έως πρότινος «αχτύπητη» ομάδα του ομίλου και να κερδίζει κυρίως ψυχολογία ενόψει και του ημιτελικού κυπέλλου με τον Ολυμπιακό!

9/12/13

Παναθηναϊκός - Ίκαρος Χαλκίδας 77-61

Ο Παναθηναϊκός ανέβασε στροφές στο δεύτερο ημίχρονο και καθάρισε εύκολα το παιχνίδι με τον Ίκαρο επικρατώντας με 77-61. Πολλές δοκιμές από τον Πεδουλάκη στο παιχνίδι. Πρώτος σκόρερ ο Φώτσης με 17.
Ο αγώνας:
Νευρικό το ξεκίνημα και πολύ χαμηλά ποσοστά από τις δύο ομάδες, με τον Παναθηναϊκό πάντως να έχει συνεχώς το προβάδισμα (7-2, 12-7). Ωστόσο, ο Ίκαρος πήρε λύσεις από το Μανωλόπουλο ο οποίος ήταν σε καλή μέρα κι έδωσε σημαντικές βοήθειες επιθετικά στην ομάδα του. Από την πλευρά του, ο Αργύρης Πεδουλάκης δοκίμασε τον Γιάνκοβιτς και τον Αποστολίδη στον άσο, ενώ ήταν φανερό πως ήθελε να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής. Στο τέλος του α' δεκαλέπτου, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με το ισχνό 14-11.
Ο Παπανικολόπουλος στο ξεκίνημα του β' δεκαλέπτου έδειξε να μην αισθάνεται καλά. Βγήκε μόνος του από το παρκέ κι έκατσε σε μία καρέκλα, ενώ η διάγνωση στη συνέχεια ήταν σοκαριστική καθώς αποδείχθηκε πως υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα. Ωστόσο, τα χαμηλά ποσοστά των δύο ομάδων συνεχίστηκαν με τον Παναθηναϊκό να έχει ένα μικρό προβάδισμα... Το 20-13 έγινε 25-13 χάρη σε ένα γρήγορο 5-0 από πλευράς "πράσινων" που ήταν καλύτεροι και το μόνο που έμενε ήταν να επιβάλουν πλήρως το ρυθμό τους. Χαρακτηριστικό της αστοχίας των δύο ομάδων, ήταν τα 12/29 εντός παιδιάς του Παναθηναϊκού και τα μόλις 7/26 των φιλοξενούμενων.
Το παιχνίδι εξακολούθησε να είναι πολύ κλειστό μέχρι το 23ο λεπτό, όταν ο Αργύρης Πεδουλάκης πέρασε ξανά στο παρκέ τον Αντώνη Φώτση. Ο Παναθηναϊκός με τον "μπάτμαν" σε εξαιρετική μέρα έτρεξε ένα επιμέρους 19-3 και μετέτρεψε το 33-30 σε 52-33 στο 26', εκτοξεύοντας την υπέρ του διαφορά. Με το σκορ στο 57-37, ο Ίκαρος γύρισε την άμυνα του σε ζώνη με στόχο να περισώσει ό,τι μπορούσε. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 59-39, καθώς πια ήταν δύσκολο ο Ίκαρος να κοντράρει τους "πράσινους".
Στην τέταρτη περίοδο ο Αργύρης Πεδουλάκης έριξε στο παρκέ και τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο. Η διαφορά ήταν σταθερά στους 20 πόντους με τους πράσινους να συνεχίζουν στους ίδιους ρυθμούς.

Τα δεκάλεπτα: 14-11, 30-24, 59-39, 77-61

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος 3, Μπράμος 2, Μπατίστ, Φώτσης 17(4), Ούκιτς 9(1), Λάσμε 12, Μαυροκεφαλίδης 11, Διαμαντίδης 10(2), Γκιστ, Γιάνκοβιτς 10(2), Αποστολίδης 3(1).
Ίκαρος (Λυκογιάννης): Γκόβενς 16(2), Μανωλόπουλος 17(3), Γκαγκαλούδης 11(2), Τολιόπουλος, Βουγιούκας, Μάσιτς 3, Ρίτσαρντς 14, Μπέμπης.

Από prasinanea

8/12/13

Καλλονή - Παναθηναϊκός 0-4, περίπατος μετά από καιρό

Με το καλύτερο φετινό του παιχνίδι και ένα από τα καλύτερα τα τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός σκόρπισε την Καλλονή στο ΟΑΚΑ επικρατώντας με 4-0 χάρη σε γκολ των Πράνιτς (2), Μπεργκ και Αμπεντ. Όλα από τον Λεοζίνιο τα παρέμειναν οι γηπεδούχοι.
Ο Παναθηναϊκός σκόρπισε στους... τέσσερις ανέμους την Καλλονή στο ΟΑΚΑ επικρατώντας με 0-4 στο καλύτερο με διαφορά φετινό του παιχνίδι και ένα από τα καλύτερα των τελευταίων ετών.
Οι πράσινοι που είχαν τρεις διαφορετικούς σκόρερ και πολλούς ποδοσφαιριστές σε πολύ καλή μέρα όπως ο Πράνιτς που πέτυχε 2 γκολ, ο Μπεργκ με 1 γκολ και μια ασίστ αλλά και τον Ζέκα που έτρεχε παντού κυριάρχησαν στο παιχνίδι και αν ο Καρέλης ήταν λίγο πιο προσεχτικός στην τελική ευκαιρία το σκορ θα είχε πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις.
Το τριφύλλι είχε 21 τελικές με 14 εξ' αυτών στην εστία ενώ σε αντίθεση η Καλλονή τα περίμενε όλα από τον Λεοζίνιο που είχε όλες τις φάσεις από πλευράς γηπεδούχων.
Ο Γιάννης Αναστασίου για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι άφησε στον πάγκο τον Καπίνο και ξεκίνησε το ματς με τον Κοτσόλη ενώ στην διατήρησε τον Αμπεντ στο αρχικό σχήμα σε ματς πρωταθλήματος και στην κορυφή της επίθεσης είχε το δίδυμο Καρέλη-Μπεργκ που δείχνει ικανό να κάνει μεγάλες ζημιές καθώς ο ένας συμπληρώνει τον άλλο.
Οι πράσινοι είχαν μόνο ένα κενό διάστημα δέκα λεπτών όπου έδωσαν στην Καλλονή κάποιους χώρους και ο Λεοζίνιο βρήκε την ευκαιρία να απειλήσει χωρίς όμως να παραβιαστεί η εστία του Στέφανου Κοτσόλη.
Ο αγώνας
Ο Παναθηναϊκός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ πολύ δυνατά. Πίεσε την Καλλονή, έκλεισε τους χώρους και προσπαθούσε να γίνει απειλητικός από τα πρώτα λεπτά.
Έχοντας συνεχώς την κατοχή της μπάλας και πολύ καλή κυκλοφορία δεν άφηνε τους τυπικά γηπεδούχους να απειλήσουν τον Στέφανο Κοτσόλη ο οποίος βρέθηκε κάτω από τα γκολπόστ.
Οι πράσινοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 6' με μακρινό σουτ του Καρέλη αλλά η μπάλα έφυγε έξω από την εστία του Χογκ. Το πρώτο σουτ από πλευράς των φιλοξενούμενων ήρθε στο 15' από τον Λεοζίνιο αλλά ήταν άστοχο.
Στο 18' ο Παναθηναϊκός κέρδισε κόρνερ από τα δεξιά η μπάλα πέρασε από τον Χογκ έφτασε στον Αμπεντ ο οποίος προσπάθησε να πλασάρει αλλά ο γκολκίπερ της Καλλονής έπιασε.
Σωρεία χαμένων ευκαιριών  και.... γκολ
Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου έκαναν πιο έντονη την πίεση τους από το 20' και μετά. Αρχικά στο 21' ο Νάνο έβγαλε την σέντρα από τα αριστερά ο Καρέλης πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ζέκα έκανε το σουτ από πλάγια αλλά ο Χογκ με τα ακροδάχτυλα έδιωξε σε κόρνερ.
Ο Παναθηναϊκός προειδοποίησε δις αλλά στην τρίτη ήρθε το γκολ. Στο 29' από βολέ του Κοτσόλη ο Καρέλης βγήκε τετ α τετ με τον Χογκ, προσπάθησε να πλασάρει αλλά ο γκολκίπερ της Καλλονής έπιασε με το δεξί χέρι. Η μπάλα έφτασε στον Μπερκγ, αυτός έχοντας τον Χωριανόπουλο πίσω του γύρισε όμορα και πάσαρε παράλληλα στον επερχόμενο Πράνιτς που άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό.
Καταιγιστικός με Καρέλη
Οι πράσινοι σε αντίθεση με το ματς κόντρα στον Απόλλων Σμύρνης την περασμένη εβδομάδα πίεσαν με στόχο ένα δεύτερο γκολ που θα έδινε σαφές προβάδισμα στο Τριφύλλι. Στο 31' ο Μέντες βρήκε τον Καρέλη μέσα στην περιοχή αυτός σούταρε με το αριστερό ο Χογκ έπιασε και στο δεύτερο σουτ ο επιθετικός των πράσινων έκανε "τσαφ".
Στο 33' ο Ζέκα από τα δεξιά πέρασε πολύ ωραία τους αντίπαλους του και ύψωσε προς τον Καρέλη ο οποίος πήρε την κεφαλιά που έφυγε όμως έξω.
Ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 38' όταν ο Αμπεντ με ωραία τρίπλα ξέφυγε από Λεάντρο και Χωριανόπουλο, βρέθηκε τετ α τετ με τον Χογκ αλλά το τελείωμα του ήταν πολύ άσχημο.
Γκολάρα από Μπεργκ
Το γκολ που έψαξε ο Παναθηναϊκός ήρθε στο 43' όταν ο Μπεργκ κινήθηκε ωραία στον χώρο, ο Ζέκα τον είδε και του πέρασε την κάθετη, ο Σουηδός βγήκε τετ α τετ με τον Χογκ και τον πλάσαρε από πάνω πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο γκολ δείγμα της κλάσης του.
Στους ίδιους ρυθμούς ο Παναθηναϊκός
Ο Παναθηναϊκός μπήκε και στο δεύτερο μέρος έχοντας τον ίδιο ρυθμό και πιέζοντας και για άλλα τέρματα. Στο 51' μάλιστα ο Μπεργκ έβγαλε τετ α τετ τον Καρέλη αλλά ο Χογκ απέκρουσε το σουτ του επιθετικού των πράσινων.
Η Καλλονή σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο προσπάθησε να απειλήσει και αυτή με όλες τις επιθετικές της προσπάθειες να έρχονται από τον Λεοζίνιο ο οποίος είχε τρία καλά σουτ και μια κλασική ευκαιρία.
Αρχικά στο 58' ο Λεοζίνιο βρέθηκε έξω από την περιοχή και σούταρε από το ημικύκλιο αλλά η μπάλα έφυγε σύριζα από το δεξί δοκάρι του Κοτσόλη. Στο 60' νέο σουτ από τον Βραζιλιάνιο έπιασε ο Κοτσόλης.
Ο Παναθηναϊκός απείλησε και πάλι στο 62' όταν ο Καρέλης έφυγε από τα αριστερά μπήκε στην περιοχή αλλά δεν περίμενε να κατέβει ο Πράνιτς που ήταν αρκετά πίσω, σούταρε με την μπάλα να φεύγει αρκετά έξω.
Στο 63' και πάλι ο Λεοζίνιο έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού, ο Βραζιλιάνος σούταρε αλλά άστοχα. Στο 67' και πάλι ο μέσος της Καλλονής έγινε αποδέκτης της μπάλας αλλά ο Κοτσόλης μπλόκαρε.
Δεύτερο γκολ από Πράνιτς
Στο 67' ο Παναθηναϊκός βγήκε στην επίθεση με τον Αμπεντ από τα αριστερά. Ο μέσος του τριφυλλιού έβγαλε παράλληλη μπαλιά στην απέναντι πλευρά στον Πράνιτς, ο οποίος κατέβασε την μπάλα και με έναν αριστερό κεραυνό έκανε το 3-0.
Στο 82' ο Παναθηναϊκός είχε νέα μεγάλη ευκαιρία για να αυξήσει τον δείκτη του σκορ καθώς ο Καρέλης βγήκε πάλι τετ α τετ με τον Χογκ, πλάσαρε αλλά ο γκολκίπερ της Καλλονής αποσόβησε και πάλι το γκολ στερώντας την ευκαιρία από τον νεαρό επιθετικό.
Οι πράσινοι όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και στο 90+ μετά από ωραία ενέργεια του Κλωναρίδη και ασίστ προς τον Αμπεντ ο μέσος του τριφυλλιού πέτυχε το 4ο γκολ του Παναθηναϊκού στην μεγαλύτερη φετινή του νίκη.

Γήπεδο: "ΟΑΚΑ"
Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Α' Βοηθός: Κωνσταντίνος Ποντίκης (Πρέβεζας)
Β' Βοηθός: Γιώργος Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου)
4ος Διαιτητής: Δημήτριος Θάνος (Γρεβενών)
Συνθέσεις
ΑΕΛ Καλλονής (Γιάννης Ματζουράκης): Χογκ, Χωριανόπουλος, Λεάντρο, Αναστασιάδης, Ποντάνι, Μαρσέλο, Γκαρσία, Λεοζίνιο, Καζάκης, Μανούσος (57' Βάλλιος), Φαρία (72' Χουανλού).
Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος (71' Μαρινάκης), Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο (80' Χουχούμης), Μέντες, Πράνιτς, Ζέκα, Αμπεντ, Καρέλης, Μπεργκ (74' Μπεργκ).
Γκολ: 29' Πράνιτς, 43' Μπεργκ, 67' Πράνιτς, 90+ Αμπεντ
Κίτρινες: 16' Μαρσέλο, 28' Λεάντρο/18' Ζέκα
Κόκκινες:  83' Μαρσέλο
 
Από prasinanea

* Μετά από πολύ καιρό ο Παναθηναϊκός έπαιξε σαν Παναθηναϊκός και σκόρπισε τον αντίπαλό του. Η Καλλονή βέβαια είναι ομάδα περιορισμένων δυνατοτήτων όμως η πειστική εμφάνιση των πρασίνων άφησε υποσχέσεις για ακόμη καλύτερη συνέχεια, αρχής γενομένης από το ματς με τον Ατρόμητο εντός έδρας, όπου αν έρθει η νίκη ο Παναθηναϊκός θα προσπεράσει το Περιστέρι και θα μείνει μόνος τρίτος...

Παλαιό Φάληρο - Παναθηναϊκός 7-6, πρώτη ήττα

Η ομάδα πόλο του Παναθηναϊκού δεν παρουσίασε το γνωστό της πρόσωπο και πληρώνοντας την κακή της εμφάνιση στο τέταρτο οκτάλεπτο ηττήθηκε με 7-6 από το Φάληρο.
Σε κακή μέρα βρέθηκαν οι πολίστες του Παναθηναϊκού και γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα.
Το Τριφύλλι ηττήθηκε από Παλαιό Φάληρο με 7-6 με τους γηπεδούχους να έχουν ως καλύτερο παίκτη τους τον τερματοφύλακα τους, Φίλιππο Καραμπέτσο. Οι πράσινοι ήταν μπροστά σε όλο το παιχνίδι με τους γηπεδούχους να φέρνουν το ματς στα ίσα αρκετές φορές χωρίς να μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω.
Όλα αυτά μέχρι την τέταρτη περίοδο. Τότε το Φάληρο με επί μέρους σκορ 3-1 κατάφερε να γυρίσει το ματς, να περάσει για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ και να πάρει τη νίκη με ένα γκολ του Ανδρέα Φλώρου περίπου 1.30 πριν από το τέλος της αναμέτρησης.
Οι πράσινοι παρουσιάστηκαν κακοί, οι διαιτητές σφύριζαν τα γνωστά τους και κάπως έτσι ήρθε η ήττα για τον Παναθηναϊκό έπειτα από πέντε συνεχόμενες νίκες. Οι επόμενες τρεις αγωνιστικές είναι αρκετά δύσκολες για τους παίκτες του Τριφυλλιού οι οποίοι αντιμετωπίζουν διαδοχικά Βουλιαγμένη, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 1-2, 1-1, 3-1

* Παίκτης παραπάνω: 2/6 - 3/8

Π. Φάληρο: Τσαγκάρης 2, Σιώνης 1, Παναγούλης 1, Ξενάκης 2, Φλώρος 1.

Παναθηναϊκός: Παπαδόγκωνας 2, Θεοδωρόπουλος 1, Γ. Αφρουδάκης 2, Δερμιτζάκης 1.

Από prasinanea