28/6/08

Πάμε Στοίχημα - Προτάσεις

Σάββατο 28 Ιουνίου - Δευτέρα 30 Ιουνίου

115 Γκέτεμποργκ - Λιούνγκσκιλε 1(1,30)
122 Λιν - Βίκινγκ 2(2,50)
124 Στρόμγκοντσετ - Λίλεστρομ 1 χ(2,20 3,40)
142 Σικάγο Σαν Χοσέ 1 2(1,60 4,30)

213 Ελσίνκι - Ροβάνιεμι 1 χ(1,40 3,60)
221 Νάιμπεργκσουντ - Οντ Γκρένλαντ 2(1,50)
222 Νότοντεν - Χοντ 1 2(1,50 4,35)
223 Σάντεφιορντ - Κόνγκσβιγκερ 1(1,50)
231 Ρασίνγκ Κλουμπ - Μπελγράνο 1(1,60)
233 Ατλέτικο Παραναένσε - Κοριτίμπα 1(1,70)
242 Γκρέμιο - Ιντερνασιονάλ 1(1,75)
243 Παλμέιρας - Ναουτίκο 1 χ(1,60 3,30)

312 Ίντερ Τούρκου - Τάμπερε Γιουνάιτετ 2(2,50)
315 Κουόπιο - Χόνχα χ 1(3,20 3,40)
316 Φρέντρικσταντ - Βαλερένγκα 1 χ(2,15 3,25)
323 Κβίντινγκ - Μιάλμπι χ 2(3,00 2,10)

Ταινίες στην TV

Προτεινόμενες ταινίες

Σάββατο 28/6 - Παρασκευή 4/7


ΣΑΒΒΑΤΟ
22:00 ΒΟΥΛΗ <<Χαμόγελα καλοκαιρινής νύχτας>> (SOMMARNATTENS LEENDE), του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν (Σουηδική ταινία, Σινεφίλ): Στη Σουηδία του 1900, ένας δικηγόρος περνάει ένα σαββατοκύριακο στο εξοχικό σπίτι μιας παλιάς ερωμένης του μαζί με την υπερβολικά νεαρή σύζυγό του και τον γιο του από τον πρώτο του γάμο. Ύστερα από ένα αφροδισιακό γεύμα ακολουθεί μια νύχτα τρέλας με πολλά ερωτικά μπερδέματα. Με τους: Ούλα Γιάκομπσον, Εύα Ντάλμπεκ, Γκούναρ Μπιγιέρνστραντ, διάρκειας 108'.

00:15 ΕΤ1 <<Ο Γουίλμπουρ δεν θέλει τη ζωή του>> (WILBUR WANTS TO KILL HIMSELF), της Λόνε Σέρφινγκ (Αγγλο-δανέζικη ταινία, Σινεφίλ): Ο Γουίλμπουρ αποπειράται διαρκώς να αυτοκτονήσει και ο αδερφός του, ο Χάρμπουρ, τον σώζει κάθε φορά. Η 'Αλις, μια ανύπαντρη μητέρα, πουλάει στο βιβλιοπωλείο τους τα βιβλία που βρίσκει στο νοσοκομείο όπου εργάζεται ως καθαρίστρια. Ο Χάρμπουρ την παντρεύεται και η απειλή του θανάτου φεύγει οριστικά από τον Γουίλμπουρ, αλλά όχι από τη ζωή τους. Με τους: Τζέιμι Σάιβς, Έντριαν Ρόλινς, Σίρλεϊ Χέντερσον, διάρκειας 105'.

00:45 ΑΝΤ1 <<Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ>> (GOSFORD RARK), του Ρόμπερτ Άλτμαν (Αγγλική ταινία, Εποχής): Κοινωνικές αντιθέσεις και διαπροσωπικές συγκρούσεις ανάμεσα στους καλεσμένους και το υπηρετικό προσωπικό σ' ένα κυνηγητικό πάρτι στην Αγγλία του 1932, στη διάρκεια του οποίου θα δολοφονηθεί ο οικοδεσπότης.
Λαμπρό καστ: Μάγκι Σμιθ, Έλεν Μίρεν, Κλάιν Όουεν, Έμιλυ Γουάτσον, Άλαν Μπέιτς, Τζέρεμι Νόρθαμ, διάρκειας 137'.

02:00 ALTER <<Σιωπηλός μάρτυς>> (READ WINDOW), του Άλφρεντ Χίτσκοκ (Αμερικανική τανία, Θρίλερ): Ο Τζεφ, καθηλωμένος στο αναπηρικό του καρότσι, παρακολουθεί τα δρώμενα στο φωταγωγό της πολυκατοικίας. Σίγουρος ότι ο απέναντι ένοικος δολοφόνησε τη γυναίκα του, προσπαθεί να βρει ενοχοποιητικά στοιχεία (διαπράττοντας ένα από τα βασικά χιτσκοκικά αμαρτήματα, εκείνο της περιέργειας). Από θεατής θα επιχειρήσει να γίνει ενεργός ήρωας, έτσι όμως θα χάσει την ασφάλεια του να βρίσκεται από την άλλη πλευρά της "οθόνης" και θα δεχτεί την απειλή του δολοφόνου, ο οποίος φυσικά θα εισβάλει στο δωμάτιό του. Με τους: Τζέιμς Στιούαρτ, Γκρέις Κέλι, Θέλμα Ρίτερ, διάρκειας 109'.

ΚΥΡΙΑΚΗ
Δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο, πέραν της ευχάριστης κωμωδίας <<Ανάλυσέ το>> με τον Ρόπμερτ Ντε Νίρο, ΑΝΤ1 23:00, αλλά βέβαια Κυριακή βράδυ ΟΛΟΣ ο πλανήτης θα είναι συντονισμένος με το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού. Ο Τελικός του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, Γερμανία- Ισπανία, 21:45 στη ΝΕΤ.

ΔΕΥΤΕΡΑ
24:00 ΝΕΤ <<Αδέσποτα σκυλιά>> (STRAW DOGS), του Σαμ Πέκινπα (Αμερικανική ταινία, Θρίλερ): Ένας ειρηνιστής Αμερικανός διανοούμενος, που ζει σ' ένα αγγλικό χωριό της Κορνουάλης, μεταβάλλεται σε σκληρό εκδικητή όταν μια παρέα μεθυσμένων χωρικών επιχειρεί να εισβάλει στο σπίτι του. Με τους: Ντάστιν Χόφμαν, Ντέιβιντ Γουόρνερ, Σούζαν Τζορτζ, διάρκειας 113'.

ΤΡΙΤΗ
22:00 ΝΕΤ <<Νίξον>> (NIXON), του Όλιβερ Στόουν (Αμερικανική ταινία, Πολιτική): Το μεγαλείο και η πτώση του Ρίτσαρντ Νίξον και οι διαστάσεις που πήρε το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ. Με: Αντονι Χόπκινς, Τζόαν 'Αλεν, Τζέιμς Γουντς.

ΤΕΤΑΡΤΗ
21:00 ALTER <<Σε τεντωμένο σχοινί>> (TIGHTROPE), του Κλιντ Ίστγουντ (Αμερικανική ταινία, Αστυνομική): Ενας αστυνομικός της Νέας Ορλεάνης ερευνά μια υπόθεση φόνων, με θύματα κυρίως νεαρές πόρνες. Ανακαλύπτει ότι γνώριζε αρκετά από τα θύματα και ότι ο μανιακός δολοφόνος απειλεί τώρα να σκοτώσει αγαπημένα του πρόσωπα, ακόμα και την κόρη του. Με τους: Κλιντ Ίστγουντ, Νταν Χεντάγια, Ζενεβιέβ Μπιζόλντ, διάρκειας 109'.

ΠΕΜΠΤΗ
22:00 ΝΕΤ <<Οικογένεια Τενενμπάουμ>> (The Royal Tenenbaums), του Γουές Άντερσον (Αγγλική ταινία, κωμωδία): Οι περιπέτειες μιας εκκεντρικής οικογένειας, τα μέλη της οποίας αντιμετωπίζουν τα προσωπικά τους αδιέξοδα και προσπαθούν να ισορροπήσουν ξανά, όταν ο πατέρας εμφανίζεται είκοσι χρόνια μετά το χωρισμό του ζεύγους, προφασίζεται ότι είναι ετοιμοθάνατος και ζητά καταφύγιο στην οιγενειακή στέγη. ΜΕ τους: Αντζέλικα Χιούστον, Γκουίνεθ Πάλτροου, Μπεν Στίλερ, Τζήν Χάκμαν, διάρκειας 105'.

22:00 ΒΟΥΛΗ <<Κραυγές και ψίθυροι>> (VISKNINGAR OCH ROP), του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν (Σουηδική ταινία, Σινεφίλ): Η Κάριν και η Μαρία, μαζί με την 'Αννα, μια υπηρέτρια, συμπαραστέκονται στην αδελφή τους 'Αγκνιες που πεθαίνει. Διάφορες τραυματικές μνήμες ξεπηδούν, που αποκαλύπτουν τις προβληματικές σχέσεις των τριών αδελφών. Από τις συγκλονιστικότερες ταινίες του Μπέργκμαν πάνω στο θέμα του θανάτου, τιμήθηκε με Όσκαρ. Με τους: Ίνγκριντ Τούλιν, Λιβ Ούλμαν, Χάριετ 'Αντερσον, , Κάρι Σίλβαν, Έρλαντ Γιόζεφσον, 'Αντερς Εκ, διάρκειας 90'.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
22:00 ΒΟΥΛΗ <<Η έβδομη σφραγίδα>> (DET SJUNDE INSEGLET), του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν (Σουηδική ταινία, Σινεφίλ): Ένας ιππότης και ο ιπποκόμος του, επιστρέφοντας από τις Σταυροφορίες σε μια Σουηδία αφανισμένη από την πανούκλα, συναντούν το Θάνατο. Ο ιππότης τού προτείνει μια παρτίδα σκάκι ως τελευταία προθεσμία για να βρει απάντηση στα μεταφυσικά του προβλήματα και κυρίως αυτό της ύπαρξης του Θεού. Η κορυφαία δημιουργία του Μπέργκμαν συγκαταλέχτηκε συχνά στις 10 καλύτερες ταινίες από καταβολής κινηματογράφου. Με: Μαξ φον Σίντοβ, Μπίμπι 'Αντερσον, Γκούναρ Μπγιέρνστραντ, Γκούνελ Λίντμπλομ, Νιλς Πόπε, διάρκειας 92'.

27/6/08

Πανάξια στον τελικό οι Ισπανοί
















Επικρατώντας κατά κράτος των Ρώσων, οι Ισπανοί πήραν το 2ο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Βιέννης κόντρα στους Γερμανούς. Η ομάδα του Αραγονιές κέρδισε 3-0 την ευχάριστη έκπληξη του Euro, Ρωσία -η οποία όμως απογοήτευσε με την εμφάνιση της- και συνέχισε μόνο με νίκες στο θεσμό.
Το παιχνίδι γενικά ήταν μέτριο, με το πρώτο ημίχρονο να είναι πολύ ήρεμο και από τους δύο. Ισοροπημένο απόλυτα, χωρίς μεγάλες φάσεις, ένα ημίχρονο που δεν είχε κάτι αξιόλογο αναφοράς, εκτός από τον τραυματισμό του Βίγια και την αντικατάσταση του από τον Φάμπρεγκας.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ισπανοί μπήκαν πιο επιθετικά και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 51'. Ο Ινιέστα έκανε ένα γύρισμα στην περιοχή και ο Τσάβι με προβολή έκανε το 0-1. Από εκείνο το σημείο και μετά, η ομάδα του Χίντινγκ εγκατέλειψε το ματς. Χωρίς δυνάμεις, με πολλά λάθη, αλλά και από την άλλη, οι Ισπανοί έκαναν ότι ήθελαν στο γήπεδο και ότι κι αν επιχειρούσαν τους έβγαινε. Και αφού έχασαν κάμποσες ευκαιρίες έφτασαν και στο 0-2 με σκόρερ τον Γκουίθα στο 73'. Ο πρώτος σκόρερ της "Primera Division" με τη φανέλα της Μαγιόρκα, είχε αντικαταστήσει λίγο πριν τον -εκτός τόπου και χρόνου- Τόρες. Οι Ρώσοι που έτσι κι αλλίως είχαν παραδοθεί στην ανωτερώτητα των Ισπανών, είχαν σε πολύ κακή μέρα τον Αρσάβιν και ήταν ακίνδυνοι επιθετικά. Οι αλλαγές του Χίντινγκ δεν βοήθησαν και μοιραία για εκείνους, ήρθε και το 0-3 για την Ισπανία με τον Σίλβα στο 81' για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στους Ίβηρες.





Και αν το 4-1 υπέρ των Ισπανών χωρούσε κάποιες αμφισβητήσεις, με το γκολ οφσάιντ του Φάμπρεγκας ή τα δοκάρια των Ρώσων, η δεύτερη νίκη τους με 3-0 νομίζω ότι διατυπώνει τη διαφορά των δύο ομάδων.

Οι συνθέσεις του 2ου ημιτελικού:

ΡΩΣΙΑ (Γκους Χίντινκ): Ακινφέεφ, Ανιούκοφ, Ζίρκοφ, Μπερεζούτσκι, Ιγκνάσεβιτς, Ζιριάνοφ, Σαένκο (57' Σίτσεφ), Σέμακ, Σεμσόφ (56' Μπιλιαλεντνίτοφ), Αρσάβιν, Παβλιουτσένκο

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Αραγονιές): Κασίγιας, Ράμος, Καπντεβίλα, Πουγιόλ, Μαρτσένα, Ινιέστα, Σίλβα, Τσάβι (68' Τσάμπι Αλόνσο), Σένα, Βίγια (34' Φάμπρεγκας), Τόρες (68' Γκουίθα)

* Μεγάλη νίκη για τους Ισπανούς και πρόκριση στον τελικό μετά το 1964 και το κύπελλο που πήραν στη χώρα τους.

* Εάν το πάρει τελικά η Ισπανία θα είναι μόλις η 2η ομάδα, μετά τη Γαλλία, που θα σηκώει το τρόπαιο μόνο με νίκες!

* Ο Βίγια πάντως, ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 4 γκολ, χάνει το μεγάλο τελικό αφού υπ΄στη διάταση συνδέσμων.

* Ο Χίντινγκ έφτασε τρίτη φορά σε ημιτελικό μεγάλης διοργάνωσης αλλά καμία από τις τρεις δεν προκρίθηκε στον τελικο! Συγκεκριμένα, το 1998 με την Ολλανδία αποκλείστηκε από τη Βραζιλία. Το 2002 με την Ν. Κορέα έμεινε έξω από τη Γερμανία. Και τώρα..

* Σε έναν τελικό Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που συμμετέχει η Γερμανία, αυτομάτως είναι το φαβορί. Φέτος, απέναντι τους έχουν τους Ισπανούς, που έχουν βάλει το μεγάλο στοίχημα: να βγάλουν από πάνω τους την ταμπέλα των "losers". Μεγάλο παιχνίδι, με μικρό φαβορί τους Γερμανούς. Ίδωμεν...

26/6/08

Πωλητήριο σε Μόρις, "Παπ" βάζει ο ΠΑΟ














Ο football manager του Παναθηναϊκού, Κώστας Αντωνίου, ειδοποίησε για λογαριασμό της ΠΑΕ τους ποδοσφαιριστές Νασίφ Μόρις και Δημήτρη Παπαδόπουλο να φέρουν προτάσεις στο σύλλογο και να διαπραγματευτούν τις μετεγγραφές τους αφού δεν υπολογίζονται για τη νέα σεζόν. Εκτός λοιπόν από την έλευση νέων παιχτών, ο Παναθηναϊκός κάνει και εκκαθάριση
Πάντως εάν οι δύο ποδοσφαιριστές δεν φέρουν κάποια πρόταση(δύσκολο) θα μείνουν στην ομάδα.


Στην επίθεση μετά και τη φυγή Παπαδόπουλου, ο Μάντζιος έχουμε πει ότι δεν υπολογίζεται(εκτός αν αρέσει στον Τεν Κάτε), ο Πετρόπουλος -ίσως- ξαναδοθεί δανεικός, επομένως μένουμε με Σαλπιγγίδη, Εντόι. Αλλά ας μην ξεχνάμε τη δέσμευση του Προέδρου για την έλευση ενός πολύ μεγάλου σέντερ φορ.

Όσο για την άμυνα, μετά την αποχώρηση του Μόρις, ο Παναθηναϊκός μένει προσωρινά με Σαριέγκι, Γκούμα(θα ανανεώσει ο αρχηγός), Σιόντη. Αλλά και για το κέντρο της άμυνας αναμένουμε για ένα μεγάλο παίχτη -όνομα-, αλλά και έναν ακόμη για τη θέση του Νοτιοαφρικάνου.

Δεν παίρνει Αϊμάρ, πάει για "μπαμ" στην επίθεση

Ο Αϊμάρ δεν πρόκειται τελικά -τουλάχιστον φέτος- να φορέσει τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος. Και αυτό γιατί ξημερώματα Πέμπτης και ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΟ, Νίκος Πατέρας, συμφώνησε σε όλα με τη Σαραγόσα για τον ΠΑΙΧΤΑΡΑ σε ένα ποσό κοντά στα 7 εκατομμύρια ευρώ, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Κώστα Αντωνίου, αποφασίστηκε ότι ο Αργεντίνος άσος... ΔΕΝ χωράει στην ομάδα, επειδή στη θέση που αγωνίζεται έχουμε τους Καραγκούνη, Ίβανσιτς, Νίνη, Κλέιτον και Χριστοδουλόπουλο.
Είναι να τρελαίνεσαι δηλαδή!

Λίγες ώρες πάντως πριν την αναπάντεχη απόσυρση του ενδιαφέροντως των "πράσινων" για τον παίχτη, ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ισπανικού συλλόγου, Μανουέλ Ντε Μιγκέλ Γκιγιέν, είχε δηλώσει πως ο Αϊμάρ είναι κοντά στον ΠΑΟ!
Συγκεκριμένα, είχε πει: «Μας έχει κάνει πρόταση και η Μπενφίκα μεταξύ άλλων, αλλά το μόνο πράγμα που μπορώ να επιβεβαιώσω σε αυτό το σημείο είναι ότι ο Παναθηναϊκός οδηγεί την κούρσα. Η πρόταση που μας έχει καταθέσει είναι η πιο «δυνατή» από όσες έχουν… πέσει στο τραπέζι».

Πλέον μετά την απόσυρση του ενδιαφέροντος για Αϊμάρ, οι "πράσινοι" θα κινηθούν για έναν μεγάλο σέντερ φορ που θα προκαλέσει αίσθηση, αλλά και έναν παίχτη στην άμυνα.

25/6/08

Έκαναν πλάκα οι Γερμανοί, 3-2 τους Τούρκους













Σε ένα ακόμη καλό παιχνίδι, από τα πολλά που είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στο 13ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, στον 1ο ημιτελικό στο "Σεντ Γιάκομπ" στη Βασιλεία, η Γερμανία κέρδισε 3-2 την Τουρκία και έγινε η πρώτη φιναλίστ του μεγάλου τελικού που θα γίνει την Κυριακή στη Βιέννη. Οι Τούρκοι μπορεί να πίεσαν περισσότερο, να είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας, να προηγήθηκαν νωρίς στο σκορ, αλλά οι Γερμανοί έκαναν πλάκα(όπως και με τους Πορτογάλους) και χωρίς να παίξουν μπάλα, χωρίς πολύ μεγάλες ευκαιρίες, έβγαιναν μπροστά όποτε έπρεπε και έβαζαν γκολ!

Οι παίχτες του Τερίμ μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και στο 13' είχαν δοκάρι με τον Καζίμ, ενώ άνοιξαν το σκορ στο 22' όταν η μπάλα από σουτ του Καζίμ βρήκε πάλι το δοκάρι και με ριμπάουντ και διπλή προσπάθεια ο Μποράλ την έστειλε στα δίχτυα(0-1).
Οι Γερμανοί που μέχρι τότε δεν είχαν πλησιάσει την περιοχή του Ρουστού, λίγα λεπτά μετά το γκολ βγήκαν μπροστά, ο Ποντόλσκι σέντραρε από αριστερά και ο Σβάινσταϊγκερ με προβολή έκανε το 1-1. Έτσι απλά!
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Τούρκοι φανερά πιο συγκρατημένοι περίμεναν τους Γερμανούς, οι οποίοι φαίνονταν ήρεμοι και προσεχτικοί. Χωρίς φάσεις κυλούσε το β΄ μέρος όταν ξαφνικά στο 79' ο Λαμ σέντραρε από τα αριστερά, ο Ρουστού έκανε μία από τις γνωστές αστείες εξόδους του και ο Κλόζε με κεφαλιά έκανε το 1-2. Με το γκολ αυτό οι Τούρκοι αφυπνίστηκαν αφού αρέσκονται φαίνεται να είναι πίσω στο σκορ και να ψάχνουν την ανατροπή! Και τα κατάφεραν για 4η συνεχόμενη φορά στο 86'. Ο Σαμπρί σέντραρε απ΄ τα δεξιά και ο Σεντούρκ με προβολή προ του Γερμανού αμυντικού έκανε το 2-2 με το ματς πια να "μυρίζει" παράταση.









Όμως αν οι Τούρκοι είχαν μιλήσει τελευταίοι 3 φορές μέχρι τώρα, για τους Γερμανούς είναι συνήθεια. Σα να μη συνέβη τίποτα λοιπόν, στο 90' ο Λαμ κατέβηκε από τα αριστερά, άλλαξε με τον Χίτσλζπέργκερ και μέσα από την περιοχή κεραυνοβόλησε το Ρουστού διαμορφώνοντας το τελικό 3-2 για την ομάδα του.

Οι συνθέσεις του 1ου ημιτελικού:

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Λέμαν, Φρίντριχ, Ρόλφες (46' Φρινγκς), Σβαϊνστάιγκερ, Κλόζε (90' Γιάνσεν), Μπάλακ, Χίτσλζπέγκερ, Λαμ, Μερτεζάκερ, Ποντόλσκι, Μέτσελντερ.

Τουρκία (Φατίχ Τερίμ): Ρουστού, Μπαλτά, Ζαν, Τοπάλ, Αουρέλιο, Σεντούρκ, Μποράλ (85' Καραντενίζ), Καζίμ-Καζίμ (90' Μετίν), Αϊχάν (81'Ερντίνγκ), Σαμπρί, Άλτιντοπ.

Διαιτητής: Μάσιμο Μπουζάκα (Ελβετία)


* Η Γερμανία εύκολα με το ίδιο σκορ απέναντι στους Πορτογάλους, 3-2, κέρδισε και τους Τούρκους και είναι η πρώτη φιναλίστ του τελικού. Περιμένει την αποψινή κόντρα Ρωσίας-Ισπανίας για να δει τον αντίπαλό της, με τον οποίο την Κυριακή στο "Ερνστ Χάπελ" της Βιέννης θα διεκδικήσουν το Ευρωπαϊκό κύπελλο.

Στοιχηματικά οι 2 ημιτελικοί του Euro

Αφού αναλύσαμε τους 2 ημιτελικούς του Euro, πάμε να τους δούμε και στοιχηματικά:

214 Γερμανία - Τουρκία: Η Γερμανία όπως είπαμε είναι το ΑΚΛΟΝΗΤΟ φαβορί. Όμως το 1,35 που δίνει ο ΟΠΑΠ και που είναι το χαμηλότερο σε ΟΛΟ τον κόσμο, κρίνεται ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και δεν προτείνεται. Μιλάμε για ημιτελικό Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και οι διαφορές των δύο ομάδων ΔΕΝ γίνεται να είναι αυτές που προκύπτουν από τις αποδόσεις του ΟΠΑΠ! Βέβαια, το γεγονός ότι δε προτείνουμε τον "1" των Γερμανών δε σημαίνει πως θα πάμε στο "χ2"! Είπαμε... Παικτικά το παιχνίδι είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ άσος, αλλά στοιχηματικά δεν αξίζει το 1,35. Και επίσης δε βλέπω το ενδεχόμενο της παράτασης καθόλου πιθανό.
Επομένως κυνηγήστε τον "1" ως αποτέλεσμα του ημιχρόνου(ή το "χ" για έκπληξη). Το 1/1 ημίχρονο-τελικό(ή το χ/1 για έκπληξη) και το 1-0 ή 2-0 για τελικό αποτέλεσμα.

321 Ρωσία - Ισπανία: Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα πάρα πολύ μεγάλο παιχνίδι. Εδώ μπορεί να πονταριστεί και το 1,90 των Ισπανών "παικτικά", αλλά και το 3,30 των Ρώσων "στοιχηματικά". Το όλο θέμα είναι το πώς θα διαβάσει ο καθένας το παιχνίδι. Σύμφωνα με τις προηγούμενες εμφανίσεις των δύο ομάδων, οι Ρώσοι έχουν πείσει περισσότερο. Είναι πιο ομάδα από τους Ισπανούς, οι οποίοι βασίζονται περισσότερο σε κάποιους παίκτες με μεγάλη προσωπικότητα που ανά πάσα στιγμή είναι ικανοί να πάρουν ένα παιχνίδι. Και φυσικά έχουμε το μεταξύ τους παιχνίδι από τη φάση των ομίλων. Εκείνο το "τρελό" 1-4 των Ισπανών, το οποίο αν κάποιος πάρει ως οδηγό για το αυριανό ματς μάλλον θα πέσει αρκετά έξω..

Ξαναλέω πως ο καθένας που θα ποντάρει στο Ρωσία-Ισπανία, να σκεφτεί ένα πράγμα:
Εάν παίξει σύμφωνα με το τί έχουν δείξει οι δύο ομάδες, επομένως παίζει "1" με 3,30 απόδοση, ή εάν παίξει το "2" του 1,90 ποντάροντας στο ότι είναι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η χρονιά των Ισπανών.

Προσωπικά θα πάρω την πρώτη περίπτωση..

Καλή επιτυχία!

Οι 2 ημιτελικοί του Euro: Απόψε Γερμανία-Τουρκία, αύριο Ρωσία-Ισπανία

Φτάσαμε λοιπόν στους "4" του Euro. Σε μία αρκετά καλή διοργάνωση έως τώρα, με όμορφα παιχνίδια, ανατροπές, καλό ποδόσφαιρο, σε ένα από τα πιο συναρπαστικά Ευρωπαϊκά τουρνουά, τέσσερις ομάδες απομείνανε για να διεκδικήσουν -τις πιθανότητες της η καθεμία- να βρεθούν στον τελικό της Βιέννης και βέβαια στην κατάκτηση του κυπέλλου. Γερμανία, Τουρκία, Ρωσία και Ισπανία. Γερμανία - Τουρκία απόψε στο "Σεντ Γιάκομπ" στη Βασιλεία και Ρωσία - Ισπανία αύριο στο "Ερνστ Χάπελ" στη Βιέννη.

Οι Γερμανοί ήταν σίγουρα το μεγάλο φαβορί από την αρχή. Όπως σε κάθε μεγάλη διοργάνωση άλλωστε, οι 3 φορές τροπαιούχοι Γερμανοί σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκονται, με οποιοδήποτε υλικό, είναι ανάμεσα στα 2-3 μεγάλα φαβορί. Στον όμιλο της, τον 2ο μαζί με την συνδιοργανώτρια Αυστρία, τη Κροατία και την Πολωνία, δεν είχε πρόβλημα να προκριθεί στην επόμενη φάση. Είχε όμως προβλήματα και μάλιστα πολλά απέναντι στους Κροάτες από τους οποίους και ηττήθηκαν με 2-1 χάνοντας έτσι την πρωτιά. Παρ΄ όλα αυτά σα δεύτεροι του 2ου ομίλου έπεσαν πάνω στους Πορτογάλους, τους νικητές του 1ου. Κάποιοι -λανθασμένα- έχρισαν ως φαβορί την Πορτογαλία. Ίσως για το καλό θέαμα που προσέφερε στα παιχνίδια του ομίλου σε αντίθεση με τους Γερμανούς. Ίσως πάλι γιατί διαθέτουν τον Ρονάλντο, κατά πολλούς καλύτερο παίκτη αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Στο γήπεδο βέβαια οι Γερμανοί απέδειξαν ότι είναι φτιαγμένοι από σκληρό μέταλλο. Παίζοντας ουσιαστικό ποδόσφαιρο και χωρίς να κινδυνεύσουν από τους αντιπάλους τους κέρδισαν 3-2 και βρέθηκαν στους "4". Με τον Μπάλακ ως μεγάλο ηγέτη, τους Σβάισταϊγκερ και Ποντόλσκι να σκοράρουν και τη βαριά φανέλα που μετράει στα δύσκολα, οι Γερμανοί είναι έτοιμοι να σηκώσουν το Ευρωπαϊκό στην Αυστρία(κοντά στη χώρα τους), δύο χρόνια μετά την απώλεια του Παγκόσμιου μέσα στη Γερμανία.

Οι Τούρκοι σίγουρα αποτελούν την έκπληξη του τουρνουά. Νομίζω ότι πριν την έναρξη του 13ου Euro ουδείς θα είχε στοιχηματίσει ή προβλέψει ότι η Τουρκία θα έφτανε τόσο ψηλά. Στον 2ο όμιλο τερμάτισαν 2οι πίσω από τους Πορτογάλους. Μάλιστα στο μεταξύ τους παιχνίδι(τη πρώτη αγωνιστική), η Πορτογαλία είχε κερδίσει με 2-0 σε ένα παιχνίδι όπου οι Ίβηρες είχαν δοκάρια και πολλές χαμένες ευκαιρίες για να σκορπίσουν τους Τούρκους και ουσιαστικά να τους κόψουν τα φτερά. Στη συνέχεια, η ομάδα του Τερίμ σημείωσε δύο απανωτές ανατροπές. Η πρώτη κόντρα στους Ελβετούς με γκολ στο 92'(1-0 στο ημίχρονο με καταρρακτώδη βροχή, 1-2 στο τέλος και αφού η βροχή είχε σταματήσει!). Η δεύτερη και η πιο εντυπωσιακή με τους Τσέχους. Από 2-0, 2-3 από το 75' μέχρι το 92'! Κάπως έτσι οι Τούρκοι προκρίθηκαν στους "8" όπου αντιμετώπιζαν του πολύ καλούς Κροάτες. Και εκεί έγινε η πιο απίστευτη ανατροπή. Γκολ για την Κροατία και 1-0 στο 119', 1-1 οι Τούρκοι στο 121'!! Τέζα η ομάδα του Μπίλιτς και... παιχνιδάκι για την Τουρκία τα πέναλτι. Χωρίς ψυχολογία, οι Κροάτες πέταγαν τη μπάλα άουτ και η Τουρκία προκρίθηκε στους "4". Βέβαια κόντρα στους Γερμανούς και με τόσες απουσίες δε ξέρω κατά πόσο είναι σε θέση να κάνουν ακόμη ένα θαύμα.

Οι Ρώσοι πολύ απλά εντυπωσίασαν στο ματς με τους Ολλανδούς. Με έναν καταπληκτικό προπονητή, τον -Ολλανδό- Γκους Χίντινγκ, η Ρωσία διέλυσε τους Ολλανδούς του φιλόδοξου Φαν Μπάστεν, οι οποίοι πήγαν να γλιτώσουν προσωρινά, ισοφαρίζοντας στο 87' και στέλνοντας το ματς στην παράταση. Εκεί όμως η παρέα του Αρσάβιν, του Παβλιτσένκο, του Σέμακ, του Ζιρκόφ και των υπολοίπων έκαναν πλάκα στους Ολλανδούς. Για να φτάσουν όμως στους "8", οι Ρώσοι απέκλεισαν Ελλάδα και Σουηδία. Στον δικό μας όμιλο λοιπόν, τον 4ο, η Ρωσία είχε ξεκινήσει με το βαρύ -αλλά σε κάθε περίπτωση πλασματικό- 1-4 από τους Ισπανούς. Μετά όμως αφού ξεπέρασαν το εμπόδιο της Εθνικής μας(έστω και με λάθος του Αντωνάκη) κατατρόπωσαν τους Σουηδούς. Εύκολα και απλά επιβλήθηκαν με 2-0 και προκρίθηκαν στους προημιτελικούς. Κόντρα στους Ισπανούς πλέον και το στοίχημα που είχε βάλει ο Χίντινγκ νομίζω πως έχει κερδιθεί. Φαβορί μπορεί να είναι οι Ισπανοί αλλά οι Ρώσοι έως τώρα στο τουρνουά έχουν δείξει καλύτερα πράγματα.

Τέλος, η Ισπανία αφού πέρασε πανεύκολα από τον όμιλο κάνοντας το 3χ3 με Ρωσία, Ελλάδα, Σουηδία, κλήθηκε να αντιμετωπίσει τους Ιταλούς. Αν η Ιταλία δεν είχε τις τρομερές απουσίες(Καναβάρο, Ματεράτσι, Μπαρτάλι, Πίρλο, Γκατούζο) νομίζω ότι οι Ισπανοί δεν είχαν καμία τύχη. Σε ένα κακό παιχνίδι, που οι δύο ομάδες οδήγησαν στα πέναλτι, ο Κασίγιας επιβλήθηκε του Μπουφόν και αποκρούοντας 2/4 έναντι 1/5 του Ιταλού έστειλε τους Ίβηρες στους "4", σπάζοντας παράλληλα τις κατάρες τόσων χρόνων. Πλέον το στοίχημα των Ισπανών είναι τεράστιο αφού θέλουν οπωσδήποτε πρόκριση επί των Ρώσων για να βγάλουν από πάνω τους την ταμπέλα του "loser" που κουβαλάνε επί δεκαετίες.


Μια συνοπτική άποψη:
Σίγουρα φαβορί για το κύπελλο είναι η Γερμανία, από τη στιγμή που έχει πιο εύκολο έργο απέναντι στους Τούρκους και έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να βρεθεί στον μεγάλο τελικό σε αντίθεση με Ρώσους και Ισπανούς που θα σφαχτούν μεταξύ τους. Πέρα από αυτό είναι η ομάδα με τους περισσότερους τίτλους και επομένως είναι πάντα το φαβορί. Οι Τούρκοι έχουν τρελάνει κόσμο μέχρι σήμερα αλλά νομίζω ότι.. Ως Εδώ. Οι Ρώσοι σύμφωνα με τις εμφανίσεις τους στο τουρνουά έχουν πείσει περισσότερο από τους Ισπανούς και για μένα είναι φαβορί απέναντι στους Ίβηρες, οι οποίοι από την πλευρά τους μένει να αποδείξουν ότι δεν είναι losers και πως φέτος είναι η χρονιά τους..

24/6/08

Ο ΠΑΟ ανακοίνωσε Νίκολας!














"Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την υπογραφή συμφωνίας με τον Ντρου Νίκολας για την επόμενη διετία", είναι η λιτή ανακοίνωση με την οποία ο Παναθηναϊκός έκανε γνωστή τη συμφωνία με τον Αμερικανό γκαρντ της Εφές Πίλσεν.
Ο Αμερικανός(27 ετών, 1μ.93) "μπόμπερ" είναι η δεύτερη μεταγραφή μετά την επιστροφή του Αντώνη Φώτση και ίσως έχει να κάνει με την -ενδεχόμενη- αποχώρηση του Σαρούνας Γιασισκεβίτσιους. Όπως και να χει ο Παναθηναϊκός θα προχωρήσει σε ακόμη μία μεταγραφή στη θέση "3".

Πάμε Στοίχημα - Προτάσεις

Τρίτη 24 Ιουνίου - Παρασκευή 27 Ιουνίου

111 Φάλκενμπεργκ - Ασίρισκα 2(2,25)

212 Χάλμσταντ - Έλφσμποργκ 1(2,40)
213 Λάντσκρονα - Σούντσβαλ 1 χ(2,15 3,15)

311 Γιάρο - Ελσίνκι 2(1,85)
315 Τάμπερε Γιουν. - Κουόπιο 1(1,35)
316 Χόνκα - Βάασα 1(1,55)
322 Χιούστον - Ντάλας 1(1,75)

411 Μπόντο Γκλιμτ - Ρόζενμποργκ 1(2,70)
413 Γκάλγουεϊ - Ντρόχεντα 2(1,75)
414 Ντέρι - Σεντ Πάτρικς 1 χ(2,15 3,10)

23/6/08

Ο Κασίγιας έστειλε την Ισπανία στους "4"













Σε ένα βαρετό παιχνίδι, τον χειρότερο προημιτελικό, Ισπανία και Ιταλία μετά από ένα 90λεπτο με λίγες φάσεις και ένα εξτρά 30 λεπτο με λιγοστές καλές στιγμές, οδηγήθηκαν στα πέναλτι όπου και οι δύο πόνταραν πολλά στους τερματοφύλακες. Νικητής στη μάχη Κασίγιας-Μπουφόν ήταν ο Ισπανός αφού απέκρουσε δύο πέναλτι ενώ ο Ιταλός ένα(4-2 οι Ισπανοί). Πάντως πέραν του καταπληκτικού Κασίγιας ο Ντε Ρόσι απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι δεν ξέρει να χτυπάει πέναλτι!













Οι losers Ισπανοί προκρίθηκαν σε ημιτελικά Euro μετά από 24(!) χρόνια και πλέον κόντρα στους Ρώσους με ενδεχόμενη πρόκριση στον τελικό θα βγάλουν από πάνω τους τη ρετσινιά των αποτυχημένων.
MVP του αγώνα -φυσικά- ο Ίκερ Κασίγιας που εκτός από τα πέναλτι είχε δυο τρεις καλές αποκρούσεις στη κανονική διάρκεια και την παράταση. Από τους νικητές ξεχώρισε -σε ένα ακόμη ματς- ο Σένα, ο οποίος έκανε καταπληκτική δουλειά στο χώρο του κέντρου. Τα μεγάλα ατού πάντως των Ιβήρων δεν έκαναν τίποτα. Βίγια, Τόρες, Τσάβι, Ινιέστα, Φάμπρεγκας, Ράμος, Πουγιόλ ήταν σε κακή μέρα.
Από την άλλη πλευρά, ο Μπουφόν είχε κάποιες καλές επεμβάσεις σε μακρινά συνήθως σουτ των Ισπανών, ο Κιελίνι έκανε ένα φανταστικό ματς, ο Ντε Ρόσι έδωσε πολλές μάχες στο χώρο του κέντρου αλλά από κει και πέρα οι Τόνι, Ακουιλάνι, Κασάνο, Περότα, Τζαμπρότα ήταν σε πολύ κακή βραδιά.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Αραγονιές): 1. Κασίγιας, 15. Σέρχιο Ράμος, 11. Καπντεβίγια, 4. Μαρτσένα, 5. Πουγιόλ, 19. Σένα, 6, Ινιέστα (59' 12. Καθόρλα), 8. Τσάβι (60' 10. Φάμπρεγκας), 21. Σίλβα, 7. Βίγια, 9. Τόρες (85' 17. Γκουίθα)

ΙΤΑΛΙΑ (Ρομπέρτο Ντοναντόνι): 1. Μπουφόν, 19. Τζαμπρότα, 3. Γκρόσο, 2. Πανούτσι, 4. Κιελίνι, 22. Ακουιλάνι (108' 7. Ντελ Πιέρο), 10. Ντε Ρόσι, 13. Αμπροσίνι, 20. Περότα (58' 16. Καμορανέζι), 18. Κασάνο (74' 11. Ντι Νατάλε), 9. Τόνι

* Οι Ισπανοί είναι η μόνη ομάδα που τερμάτισε πρώτη στον όμιλο και πέρασε στους "4". Θυμίζω, Πορτογάλοι, Κροάτες, Ολλανδοί, πρώτοι στους ομίλους αλλά αποκλείστηκαν. Κόντρα στους Ρώσους, η ομάδα του Αραγονιές ψάχνει τη νίκη-πρόκριση στον τελικό για να βγάλει από πάνω της τη ταμπέλα του loser.

* Η Ιταλία πάντως έκανε μεγάλη προσπάθεια. Σε καμία περίπτωση δεν έπαιξε αντιποδόσφαιρο. Είχε φοβερές απουσίες, Καναβάρο, Μπαρτσάλι, Ματεράτσι από την άμυνα, Πίρλο, Γκατούζο από το κέντρο.. Μια ομάδα που στηρίζει πολλά στην αμυντική λειτουργία και δεν έχει βασικούς παίκτες στην άμυνα και στο κέντρο. Και παρ΄ όλα αυτά ηττήθηκε στα πέναλτι, από μία Ισπανία, που ούτε επιθετικά έπαιξε, αλλά και ούτε είχε τις ευκαιρίες της Ιταλίας..

* Ρωσία - Ισπανία λοιπόν στη ρεβάνς του πλασματικού 1-4 των Ισπανών στον 4ο όμιλο. Υπάρχει πάντως μια μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες. Και αυτή βέβαια είναι στον πάγκο. Από τη μία ο Γκους Χίντινγκ -Προπονηταράς- και από την άλλη ο Αραγονιές. Ο παππούς που κοιμάται όρθιος...

* Είναι ξεφτίλα πάντως στο Euro να υπάρχουν προπονητές σαν τον Αραγονιές, τον Ντομενέκ, τον Λεβ...

22/6/08

Η Ρωσία του Χίντινγκ πανάξια στους "4"












Η Ρωσία, ομάδα -αναμενόμενη- έκπληξη του τουρνουά έως τώρα προκρίθηκε στους "4" κερδίζοντας την Ολλανδία του Φαν Μπάστεν. Οι Ολλανδοί που εντυπωσίασαν με τις εμφανίσεις τους στον όμιλο διαλύοντας Ιταλούς και Γάλλους, δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν το ρόλο του φαβορί (ένας ρόλος που κατά τη γνώμη μου είχα πει ότι τους αποδώθηκε λανθασμένα) κόντρα στη άκρως επιθετική, καλά δουλεμένη και με ταχύτατους παίκτες ομάδα του Χίντινγκ.
Οι Ρώσοι ξεκίνησαν πιο δυνατά το παιχνίδι και μόλις στο 8' ο Παβλιτσένκο με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Φαν ντε Σάαρ. Έχοντας μάλιστα κλείσει καλά τους χώρους, η Ρωσία δε άφηνε τους Ολλανδούς να κάνουν το παιχνίδι τους. Οι οποίοι άγγιξαν το γκολ στο 29', όταν ο Φαν ντερ Φάαρτ εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά αλλά ο Φαν Νιστελρόι δεν κατάφερε με προβολή να βρει τη μπάλα. Δύο λεπτά μετά, ο Αρσάβιν έκανε ωραία ατομική ενέργεια και καλό σουτ αλλά ο έμπειρος Ολλανδός τερματοφύλακας έπεσε στη γωνία του και απομάκρυνε. Ακολούθησαν δύο δυνατά μακρινά σουτ του Κολόντιν για τους Ρώσους, το ένα απέκρουσε ο Φαν ντε Σάαρ, το άλλο πέρασε μόλις άουτ. Και στο 44' σουτ του Φαν ντε Φάαρτ από το ύψος της περιοχής για τους Ολλανδούς, στην αγγαλιά του Ακινφέεφ.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ρώσοι χτύπησαν στο 56'. Ο Σέμακ σέντραρε από τα αριστερά και ο Παβλιτσένκο με προβολή μπροστά από τον Ματάισεν έκανε το 0-1. Στο 78' ο αρχηγός, ο Σέμακ σέντραρε από τα αριστερά με τη μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και να βγαίνει εκτός αγωνιστικού χώρου. Και στο 86' σε ένα από τα πολλά φάουλ που κέρδισαν, οι Ολλανδοί έφτασαν στην ισοφάριση. Το φάουλ ο Σνάιντερ, κεφαλιά από κοντά ο Φαν Νίστελροϊ και 1-1.
Το ματς πήγε στην παράταση εκεί όπου οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά θέλοντας προφανώς να αποφύγουν τη διαδικασία των πέναλτι. Εκτός όμως των πρώτων λεπτών όπου η Ολλανδία απείλησε με κάποια μακρινά σουτ των Σνάιντερ και Φαν Πέρσι, η Ρωσία με κύριο επιθετικό εκφραστή τον Αρσάβιν φαινόταν πιο επικίνδυνη. Στο 97' μάλιστα είχε δοκάρι με τον Παβλιτσένκο.
Στο δεύτερο ημίχρονο του εξτρά χρόνου μόνο μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο. Και αυτή βέβαια ήταν η Ρωσία. Με μεγάλα αποθέματα αντοχής κυνηγούσαν το γκολ που θα τους έδινε τη νίκη - πρόκριση. Και στο 2ο μόλις λεπτό ο Ζιρκόφ ανατράπηκε καθαρά μέσα στην περιοχή από τον Χάιτινγκα, ο Μίχελ όμως έδειξε "παίζεται"!




Οι Ρώσοι όμως δεν το έβαλαν κάτω και λίγα λεπτά μετά, συγκεκριμένα στο 112' ο Αρσάβιν έκανε εκπληκτική ενέργεια από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε πάνω από τον Ολλανδό γκολκίπερ και ο Τορμπίνσκι την έστειλε στα δίχτυα για το 1-2. Και πριν καν συνέλθουν οι Ολλανδοί, ο Αρσάβιν επεφύλασε προσωπικό φινάλε.. Αφού πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή από το πλάγιο του Ανιούκοφ, μπροστά στον Όιερ πλάσαρε σωστά τον Φαν ντε Σάαρ γράφοντας το 1-3 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα!
Ο Χίντινγκ έκανε το θαύμα του "σκοτώνοντας" τη χώρα του, οδηγώντας παράλληλα για πρώτη φορά του Ρώσους, αρχικά σε προημιτελική φάση μετά τον όμιλο και έπειτα στους "4"! Εκεί που πλέον περιμένει το νικητή του 4ου προημιτελικού Ισπανία - Ιταλία.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Μάρκο Φαν Μπάστεν): Φαν ντερ Σαρ, Μπουλαρούζ (54' 3. Χάιτινγκα), Φαν Μπρόνκχορστ, Όιερ, Ματάισεν, Ντε Γιονγκ, Ενγκελάαρ (62' 20. Αφελάι), Κάιτ (46' 7. Φαν Πέρσι), Φαν ντερ Φάαρτ, Σνάιντερ, Φαν Νίστελροϊ

ΡΩΣΙΑ (Γκους Χίντινγκ): Ακινφέεφ, Ανιούκοφ, Ζιρκόφ, Ιγκνάσεβιτς, Κολόντιν, Σέμακ, Ζιριάνοφ, Σεμσόφ (69' 15. Μπιλιαλετντίνοφ), Σαένκο (81' 7. Τορμπίνσκι), Αρσάβιν, Παβλιντσένκο (114' 21. Σίτσεφ)

* Λέγαμε για τον Γκους Χίντινγκ πως είναι ο καλύτερος προπονητής του Euro. Νομίζω ότι μετά την εντυπωσιακή πρόκριση επί των Ολλανδών και τα ρεκόρ που έσπασε, όντως δε χωράει αμφιβολία πια. Απλά να συμπληρώσουμε ότι ο Ολλανδός κοουτσάρει μια ιστορικά μικρομεσαία ομάδα, σε αντίθεση με τον ηττημένο της βραδιάς για παράδειγμα ή και όλους του υπόλοιπους των μεγάλων ομάδων, με ακόμη ίσως μια εξαίρεση. Τον Φατίχ Τερίμ της Τουρκίας που επίσης δείχνει τα διαπιστευτήρια του.

* Από την Ολλανδία, που ηττήθηκε δίκαια, μπορεί τα μεγάλα αστέρια να μην φάνηκαν στο ματς με τους Ρώσους, δηλαδή οι Σνάιντερ, Φαν ντε Φάαρτ, Κάιτ, Φαν Νίστελρόι(παρά το γκολ). Ωστόσο αυτός που έκλεψε την παράσταση ήταν ο Νίτζελ ντε Γιονγκ. Ο αμυντικός χαφ που βρισκόταν παντού, έκοψε ουκ ολίγες μπαλιές, έβγαζε την ομάδα μπρστά, κέρδισε προσωπικές μάχες, γενικά έκανε ένα φανταστικό ματς και ένα συνολικά πολύ καλό τουρνουά. Προσωπικά πιστεύω ότι έχει ήδη μια θέση στην καλύτερη ενδεκάδα του Euro, όπως έχει και ο Σίμουνιτς της Κροατίας που αποκλείστηκε, όπως θα έχει σίγουρα ο Αρσάβιν από τη Ρωσία μαζί με τους Ζίρκοφ, Ανιούκοφ (τα πλάγια μπακ).