5/10/07

<<Βρείτε τα όσο είναι νωρίς!>>

Ανοιχτή επίθεση κατά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξαπέλυσε χθες(4/10) η εφημερίδα <<ΠΡΑΣΙΝΗ>>, που είναι γνωστό ότι ανήκει στην οικογένεια Γιαννακόπουλων, εστιάζοντας στην εταιρία διανομής εισιτηρίων <<Ticket Club>> από την οποία θεωρεί ότι εξαπατάται ο Ερασιτέχνης.
Το θέμα είχε απασχολήσει την περασμένη εβδομάδα το διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη, όταν αποφασίστηκε να αποσταλεί εξώδικο στην ΠΑ Ε. Χθες, η εφημερίδα «Πράσινη» έκανε λόγο για «σκάνδαλο» και στο σχετικό ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στον τρόπο με τον οποίο «η ΠΑΕ βυθίζει οικονομικά τον Ερασιτέχνη». Και, ως παράδειγμα, αναφέρεται ότι «από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στο ταμείο του σωματείου μπήκαν μόλις 1.000 ευρώ».
Άμεση ήταν η απάντηση της ΠΑΕ, η οποία σε ανακοίνωσή της υποστήριξε πως «γίνονται όσα έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών» και ότι «από το ντέρμπι της πρεμιέρας ο Ερασιτέχνης εισέπραξε 30.000 ευρώ».

"Δεν γνωρίζουμε τους λόγους για τους οποίους η εφημερίδα η οποία είναι φιλική προς την οικογένεια Γιαννακόπουλου επιχειρεί επανειλημμένως να εκφράσει τις απόψεις του Ερασιτέχνη ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ Α.Ο. υποκαθιστώντας ουσιαστικά την επίσημη, και τυπικά και ηθικά ορθή, σχέση και συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.

Αυτή η μέθοδος επικοινωνίας και η διασπορά ψευδών ειδήσεων έχουν ως μοναδικό στόχο την δημιουργία προβλημάτων στις σχέσεις της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ με τον Ερασιτέχνη ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ Α.Ο. , και εμφανώς αποσκοπούν στην δημιουργία κακού κλίματος στις τάξεις των φιλάθλων της ομάδας", αναφέρονται μεταξύ άλλων στη απάντηση της ΠΑΕ.

Σήμερα πάντως(5/10), "Η ΠΡΑΣΙΝΗ" συνεχίζει τη διαμάχη με "αδιάσειστα" όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στοιχεία να προσπαθεί να αποδείξει την "απάτη" κατά του Ερασιτέχνη.

Ο "πόλεμος" λοιπόν μεταξύ της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και του ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ Α.Ο. συνεχίζεται με τον κόσμο του τριφυλλιού να παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις, που πιθανόν να βάλουν φρένο στις διαδικασίες για το νέο γήπεδο στο Βοτανικό. Κρίμα γιατί για όλους εμάς τους ουδέτερους μια τέτοια διαμάχη μας αφήνει παντελώς αδιάφορους. Βρείτε τα επιτέλους.

Που πήγε ο "ενιαίος και αδιαίρετος" ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ κύριοι; Γιατί τώρα; Σε μια χρονική στιγμή που η ομάδα βρίσκει το δρόμο της, παίρνει αποτελέσματα και βελτιώνει το αγωνιστικό της πρόσωπο; Αφού όλοι σας αγαπάτε τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ μας -και το έχετε αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν- κάντε το ακόμη μια φορά. Βάλτε τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ πάνω από προσωπικές διαμάχες και αγωνιστείτε από κοινού για το καλό της ομάδας.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ

Ποιος θα το φανταζόταν! Και οι 5 Ελληνικές ομάδες θα βρίσκονται το μεσημέρι της Τρίτης στην κλήρωση των ομίλων του κυπέλλου uefa. Το πλέον εντυπωσιακό είναι ότι εκτός από τον Παναθηναϊκό που προκρίθηκε διπλασιάζοντας τις νίκες του απέναντι στην Αρτμέντια Μπρατισλάβας, οι άλλοι τέσσερις προκρίθηκαν με ήττες! Βέβαια η πρόκριση είναι πολύ πιο σημαντική από τους βαθμούς, που από τη μία ήταν πολύ δύσκολο να συλλέξουμε απόψε και από την άλλη θα έχουμε την ευκαιρία να το πράξουμε στους ομίλους(συνολικά θα παίξουμε τουλάχιστον 20 ματς).
Όσον αφορά κάθε εμφάνιση ξεχωριστά για τις ομάδες μας απόψε, η ΑΕΚ με "προίκα" το 3-0 της Αθήνας δεν έκανε κάτι περισσότερο στην Αυστρία παρά περίμενε να λήξει το ματς. Πάντως και πριν το 1-0 αλλά και μετά οι Αυστριακοί είχαν ευκαιρίες για περισσότερα γκολ(Τελικό αποτέλεσμα 1-0). Η Λάρισα έπαιξε καταπληκτικά στο Ίγουντ Παρκ και με την εικόνα των δύο ματς θα ήταν αδικία να αποκλειστεί(Τελικό αποτέλεσμα 2-1). Ο Πανιώνιος "τα χρειάστηκε" στη Νέα Σμύρνη από μία Σοσό πολύ πιο αποφασιστική και επικίνδυνη σε σχέση με το παιχνίδι της Γαλλίας. Τίποτα σπουδαίο μέχρι τη στιγμή του αυτογκόλ στις αρχές του β' ημιχρόνου. Από κει και μετά οι Γάλλοι πίεσαν και έχασαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες στο τέλος για να στείλουν το ματς στη παράταση(Τελικό αποτέλεσμα 0-1). Τέλος, ο Άρης πέρασε ένα δύσκολο βράδυ στη Σαραγόσα. Βρέθηκε πίσω στο σκορ νωρίς όμως οι Ισπανοί δεν ήταν απειλητικοί στο ά μέρος. Στην επανάληψη όμως οι γηπεδούχοι πίεσαν, παρόλα αυτά ο Άρης ισοφάρισε και κατάφερε με νύχια και με δόντια να πάρει την πρόκριση με το εκτός έδρας γκολ(Τελικό αποτέλεσμα 2-1).
Οι συνθέσεις όλων των ομάδων που απόψε μας έκαναν περήφανους:
ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ (Μαρκ Χιούζ): Φρίντελ, Μοκοένα (Πέντερσεν '63), Έμερτον, Όιερ, Γουόρνοκ, Τουγκάι, Κρουζ, Ντέρμπισαιρ (ΜακΚάρθι '70), Μπέντλει, Νταν (Σάβατζ '78), Σαμπά.
ΛΑΡΙΣΑ (Γιώργος Δώνης): Κοτσόλης, Γκαλίτσιος, Νταμπίζας, Φέρστερ, Κατσιαρός, Κυριακίδης, Φωτάκης, Σαρμιέντο, Αλεξάνδρου (Κώτσιος '57), Κλέιτον (Καλαντζής '78), Μπακαγιόκο (Γκίκας '90)

Σαραγόσα (Βίκτορ Μπραούλιο Φερνάντεθ): Θέσαρ, Κουαρτέρο (64' Γκάμπι), Χουανφράν, Σέρχιο, Αγιάλα, Θαπατέρ, Λουσέν, Ντ' Αλεσάντρο, Αϊμάρ, Μιλίτο, Ολιβέιρα (61' Σέρχιο Γκαρθία).
Αρης (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Χαλκιάς, Νέτο, Αουρέλιο, Παπαδόπουλος, Ρονάλντο, Νεμπεγλέρας, Νάτσο Γκαρσία, Σιστόν (87' Βανγκέλι), Κάλβο (59' Χαβίτο), Ιβιτς, Κόκε (82' Κουλουχέρης)


ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Έβαλντ Λίνεν): Κρέσιτς, Σπυρόπουλος, Πλετς, Μαϊστόροβιτς, Μανιάτης, Γουνδουλάκης, Κουμορτζί, Μάκος (Σκούφαλης '83), Φερνάντες (Μπερτέ '89), Κόντης, Τζιμπούρ

ΣΟΣΟ (Φρεντερίκ Αντζ): Ρισέρ, Πισό, Ντο, Αφολαμπί, Περκίς, Πιτό, Ματίς, Μπίρσα, Ιζαμπέ, Νταλμά (Γκερσία '35), Νταγκανό (Έρντινγκ '66)

Σάλτσμπουργκ (Τζιοβάνι Τραπατόνι): Οχς, Μπόντναρ, Ντούντιτς, Καρμπόνι, Βονλάντεν (60' Ράκιτς), Γιέζεκ, Μέιερ, Στέινχοφερ, Λάιτγκεμπ (64' Γιανότσκο), Αουφχάουζερ

ΑΕΚ (Λορένσο Σέρα Φερέρ): Μάχο, Αρουαμπαρένα, Δέλλας, Ζεράλντο, Ράμος, Καφές, Ενσαλίβα, Τόζερ (87' Κονέ), Μαντούκα (50' Μπλάνκο), Ριβάλντο (67' Παπασταθόπουλος), Λυμπερόπουλος

4/10/07

2χ2

2χ2 για την ομάδα βόλλεϋ του Παναθηναϊκού αφού ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της ΕΑ Πατρών, επικρατώντας και πάλι στο κλειστό της Γλυφάδας με 3-0 σετ(25-21, 25-21, 25-21). 250 και πλέον φίλοι του ΠΑΟ παρακολούθησαν την ομάδα τους να πραγματοποιεί καλή εμφάνιση και να φθάνει εύκολα στη νίκη. Ο Μινούτσι ξεχώρισε από τους νικητές ενώ είχε άξιους συμπαραστάτες τους Ντάντε, Αγκάμεζ και Κόβατς.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Μ. Μπερούτο): Μαρσέλο 4π., Αγκάμεζ 11 (8/19), Ντάντε 10 (6/16), Μινούτσι 11 (8/14), Γκιρτζίκης 5 (1/3), Κόβατς 11 (8/12), Στεφάνου (λ.-76% υπ., 1αμ.) / Ψάρρας, Ντονάς.

ΕΑ ΠΑΤΡΩΝ (Χριστόπουλος): Ζέκοφ 1π., Αρμενάκης 13 (10/17), Γκιούρδας 6 (5/14), Καραγκιόζης 2 (2/3), Ντιάζ 3, Γιούρισιτς 5, Δημητρακόπουλος (λ.-69% υπ.)/ Μπέλλος 9, Λαμπρόπουλος, Κιόσσης 2

3/10/07

Συνέχισε με νίκες

Άλλη μια νίκη για την Άρσεναλ. Οι κανονιέρηδες ξεπέρασαν και το εμπόδιο των Ρουμάνων επικρατώντας μέσα στο Βουκουρέστι 1-0 της Στεάουα. Πλέον είναι το απόλυτο φαβορί του ομίλου με 6 βαθμούς σε δύο ματς. Το γκολ που χάρισε τη νίκη στους Λονδρέζους, πέτυχε, όπως και στο παιχνίδι του Πρωταθλήματος το Σάββατο στη νίκη της Άρσεναλ(0-1 επί της Γουέστ Χαμ), ο Ολλανδός Ρόμπιν Φαν Πέρσι.
Ο Αλσατός κόουτς της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ έχει τονίσει πολλές φορές οτι θέλει να κατακτήσει με τους κανονιέρηδες το champions league. Έφθασε στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό όταν έχασε το κύπελλο από την Μπαρτσελόνα. Τότε ήταν κρίμα που έχασε ο Ανρί τον τίτλο. Για φανταστείτε να παίξουν και πάλι στον τελικό Άρσεναλ - Μπάρτσα και να ηττηθεί ξανά ο Γάλλος σούπερ σταρ...

Ευρω-Πανάθα

Άλλη μια ευρωπαϊκή νίκη για τον Παναθηναϊκό, που ζευγαρώνοντας τις νίκες του με τους Σλοβάκους, προκρίνεται στους ομίλους του κυπέλλου uefa για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, όπου βέβαια το μεσημέρι της Τρίτης στη Νιόν της Ελβετίας θα τύχει ευνοϊκής κλήρωσης καθώς θα τεθεί στο γκρουπ των ισχυρών(5η ισχυρότερη ομάδα της διοργάνωσης πίσω από τις Βιγιαρεάλ, Μπάγερν Μονάχου, Άλκμααρ και Άγιαξ). Όσον αφορά στο ματς, χατ-τρικ πέτυχε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, ευστοχώντας σε δύο πέναλτι(43' & 73') και σημειώνοντας ένα τρίτο γκολ με καρφωτή κεφαλιά(45'). Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, έπαιξε γρήγορο, απλό, έξυπνο, στρωτό ποδόσφαιρο, δεν έκανε λάθη και "έπνιξε" τους Σλοβάκους.
Καλή εικόνα για τους "πράσινους" και στο δεύτερο ημίχρονο, που όμως δεν μπορεί να κριθεί, αφού η ήδη μικρής δυναμικότητας αντίπαλος ομάδα της Σλοβακίας έπαιζε με δέκα παίχτες μετά την αποβολή του Μπούρακ για κράτημα στον Εν Ντόι στη φάση του πέναλτι. Εκτός από τον επιθετικό του ΠΑΟ που σημείωσε χατ-τρικ ξεχώρισαν οι...συνήθεις ύποπτοι Καραγκούνης, Δημούτσος. Θετικοί και οι Εν Ντόι, Βύντρα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός (Ζοσέ Πεσέιρο): Μάλαρτζ, Βύντρα, Νίλσον, Μόρις, Σαριέγκι, Τζιόλης, Δημούτσος, Ρομέρο (62' Σέριτς), Καραγκούνης (70' Ιβανσιτς), Παπαδόπουλος, Εντόιγ (62' Μάντζιος).
Αρτμέντια (Βλάντιμιρ Βάις): Χιλ, Μπουράκ, Σισόφσκι, Ντοσούντιλ, Γκουέντε, Πιρόσκα (45' Φάρκας), Ούρμπανεκ, Ομπσερα (64' Μραζ), Φόντρεκ (77' Γκάιντος), Κόζακ, Χάλεναρ.


Για μία ακόμη φορά πάντως τη φετινή περίοδο, μελανό σημείο υπήρξε η μισοάδεια Λεωφόρος(8000 περίπου φίλοι του Παναθηναϊκού στις εξέδρες).
Εν τω μεταξύ, σε ένα μήνα θα επιστρέψει στις προπονήσεις ο Σωτήρης Νίνης, μετά την πετυχημένη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε το πρωί της Τρίτης στη Γερμανία. Ο νεαρός αστέρας των πράσινων αντιμετώπιζε πρόβλημα στους κοιλιακούς.

1/10/07

4η υποψηφιότητα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Και το όνομα αυτού... Δημήτρης Τζιώτης. Αποτελεί την τέταρτη υποψηφιότητα - ΕΚΠΛΗΞΗ για την προεδρία του ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Πρόκειται για τον υποψήφιο των τελευταίων εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τον Δήμο της Βουλιαγμένης.
Ακολουθεί αναλυτικά ολόκληρο το μήνυμα υποψηφιότητας του κ. Τζιώτη προς τους κ.κ. Αθανασάκη, Παπανδρέου, Βενιζέλο:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΙΩΤΗΣ

Προς: κ. Νίκο Αθανασάκη Γραμματέα Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ
Κοιν: κ. Γιώργο Παπανδρέου
Πρόεδρο ΠΑΣΟΚ
κ. Ευάγγελο Βενιζέλο
Υποψήφιο Πρόεδρο ΠΑΣΟΚ
Θέμα: Υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Αθήνα, 27 Σεπτεμβρίου 2007
10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ

Σύντροφοι,
Έχω ένα μήνυμα.
1. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν χρειάζεται ψήφο εμπιστοσύνης.
Μαζί πετύχατε πολλά.
Τη Δημοκρατία, την εθνική συμφιλίωση, το κοινωνικό κράτος,
την ισότητα ανδρών και γυναικών, την εθνική ανεξαρτησία,
τον εκσυγχρονισμό της χώρας, τους Ολυμπιακούς Αγώνες,
μια εποχή ανάπτυξης.
Εσείς αλλάξατε την Ελλάδα ήδη δύο φορές.
2. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν έχει πρόβλημα προσώπων.
Τους θεσμούς, τις πολιτικές και τους ρόλους στο Κίνημα πρέπει να εκσυγχρονίσουμε.
Από το 1996 έπρεπε να το έχουμε κάνει.
Πρώτα από όλα, να αλλάξουμε νοοτροπία.
Στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας φυλακίσθηκε ο Κολοκοτρώνης,
δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας, αφορίσθηκε ο Βενιζέλος,
αυτοεξορίσθηκε ο Καραμανλής, οδηγήθηκε στο δικαστήριο ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Το παραμύθι της αυτοκαταστροφής πρέπει να σταματήσει.
Η ιστορία θα γράψει με κεφαλαία γράμματα τον Κώστα Σημίτη.
3. Τώρα πρέπει να αλλάξουμε ατζέντα.
Να προχωρήσουμε το Κίνημα ένα βήμα πιο μπροστά.
Πρόεδρος του Κινήματος και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς,
με το όραμα, το κύρος και τη διεθνή αναγνώριση, ο Γιώργος Παπανδρέου.
Αρχηγός του κόμματος στη Βουλή και αυριανός Πρωθυπουργός,
με το δυναμισμό, την αποφασιστικότητα και το χαρισματικό λόγο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο Παπανδρέου για τις διεθνείς διοργανώσεις και ο Βενιζέλος για τα ντέρμπι.
Μαζί, στην ίδια ομάδα.
4. Να δώσουμε κίνηση στο Κίνημα.
Να αναγνωρίσουμε τις ιδεολογικές και πολιτικές τάσεις.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει πάνω από δέκα στελέχη
με σεβαστή άποψη στην κοινωνία, ικανά να κυβερνήσουν.
Να δώσουμε αξία στις ιδέες και στους ανθρώπους.
Είμαστε περήφανοι για τα πιστεύω μας.
5. Η ελληνική κοινωνία άλλαξε.
Γιατί αλλάζει ο κόσμος κάθε μέρα, πιο γρήγορα από ποτέ.
Άλλαξαν οι δομές παραγωγής, η κοινωνική διαστρωμάτωση.
Αλλάζουν οι ανάγκες των ανθρώπων.
Κι όμως, η πολιτική ασχολείται με τα προβλήματα του χθες.
Η συντήρηση έχει γίνει υπερκομματική νοοτροπία.
Οι πολίτες ήταν ξεκάθαροι από το 2000. Πρέπει να τα αλλάξουμε όλα.
Γιατί αλλάζει η ζωή τους, αλλάζουν οι συνθήκες, αλλάζουν οι ίδιοι.
Πρέπει να λύσουμε το θέμα των προσώπων για να ασχοληθούμε με την πολιτική.
6. Η κοινωνία απαιτεί να αλλάξουμε την Ελλάδα.
Το κράτος, την οικονομία, την κοινωνική πολιτική, την παιδεία.
Επτά στους δέκα Έλληνες πιστεύουν ότι είναι λάθος η κατεύθυνση της χώρας.
Η αλλαγή είναι αποστολή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Σκοπός μας είναι η πρόοδος.
Η αλλαγή δεν αρκεί να είναι σύνθημα. Πρέπει να γίνει Λόγος.
Καινούργιος, διαφορετικός. Τρόπος σκέψης, ανατρεπτικός.
Κι αν κάποιος μπορεί, είμαστε μόνο εμείς.
Η αλλαγή πρέπει να γίνει και πάλι Κίνημα.
Η πρόοδος να γίνει και πάλι παράταξη.
7. Στο διάλογο για το μέλλον, ακούστε και όσους είναι κάτω από σαράντα.
Πως αλλιώς θα αλλάξουμε; Πως θα αντιπροσωπεύσουμε την πρόοδο;
Είναι σχεδόν οι μισοί Έλληνες.
Συμβολικά καταθέτω την υποψηφιότητά μου για τη θέση του Προέδρου.
Για να μας ακούσετε. Στα όργανα του Κινήματος.
Μην μας κάνετε να νιώσουμε ενοχές γιατί δεν έχουμε αναγνωρισιμότητα.
Η Δημοκρατία δεν έχει ηλικία.
Ηθική μας είναι η ελευθερία.
8. Πολιτική δεν είναι το ξαναζεσταμένο φαγητό.
Πολιτική δεν είναι ο ελάχιστος κοινός παρονομαστής της αντίληψης των Ελλήνων.
Να πάρουμε θέση για τα ναρκωτικά, για τους εξοπλισμούς, το ασφαλιστικό,
για το περιβάλλον, για τη Μακεδονία.
Να φανεί ποιος πιστεύει στη συντήρηση και ποιος πιστεύει στην πρόοδο.
9. Η αριστερά θέλει τόλμη.
Το δικαίωμα της γενιάς μας στην ασφάλιση αμφισβητείται στην πράξη.
Η λογική του πολιτικού κόστους υποθηκεύει το μέλλον μας.
Η αύξηση του Φ.Π.Α. παραβιάζει τις αρχές του Κοινωνικού Συμβολαίου. Την κοινωνική δικαιοσύνη.
Δύο εκατομμύρια συμπολίτες μας ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και εμείς πληρώνουμε προστασία, αγοράζοντας όπλα.
Η χρήση των ναρκωτικών εξαπλώνεται κάθε μέρα. Γιατί δεν τολμάμε να μιλήσουμε ανοικτά;
Οι φωτιές δεν μπήκαν μόνες τους. Οι οικοπεδοφάγοι καίνε τα δάση εδώ και χρόνια. Όλο το σύστημα τους καλύπτει για να τα κάνουν οικόπεδα και σπίτια. Ποιοι τα νομιμοποιούν; Γιατί δεν απαλλοτριώνουμε τα ιδιωτικά δάση;
Παντού αποκαλούν τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία.
Ποιος ευθύνεται που ασχολούμαστε με τους τύπους και όχι με την ουσία; Ποιοι κοροϊδεύουν το λαό;
10. Σύντροφοι,
Σας στέλνουμε ένα μήνυμα.
Οι νέοι βαρέθηκαν την πολιτική.
Και έχουν δίκιο.
Γιατί δεν αγγίζει τα προβλήματά μας,
δεν μας προσφέρει καμία προοπτική.
Δεν μας ενδιαφέρει η εξουσία.
Αυτή είναι η δική μας επανάσταση.
Το μόνο που διεκδικούμε είναι το Λόγο.
Έχουμε ένα μήνυμα.
Αριστερά σημαίνει μπροστά.

Με εκτίμηση,
Δημήτρης Τζιώτης


Πάντως, με δηλώσεις του, ο ίδιος ο κ. Τζιώτης τόνισε πως δεν έχει προσωπικές βλέψεις για την προεδρία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. αλλά θέλει μέσω της υποψηφιότητάς του να δηλώσει πως και η νέα γενιά έχει δικαίωμα στις διαδικασίες.

30/9/07

Παρουσιάσεις ταινιών και προτάσεις

2 μέρες στο Παρίσι(2 days in Paris): Γαλλική κομεντί, διάρκεια 96΄.
Σχόλια: Λίγο ρομαντική, περισσότερο χαλαρή, κωμική ταινία με χιουμοριστική ματιά πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις. Βαθμολόγιση:**

Έχετε κάνει κράτηση;
(no reservation): Αμερικανική κομεντί, διάρκεια 105'.
Σχόλια: Αδιάφορη κομεντί, πολύ κατώτερη του γερμανικού <> του 2001, στο οποίο είναι βασισμένο. "Λίγος" ο παρτενέρ της Κάθριν Ζέτα Τζόουνς. Βαθμολόγιση:*

Ερωτευμένη Τζέιν
(becoming Jane): Αγγλική βιογραφική, διάρκεια 120'.
Σχόλια: Μία αρκετά καλή βιογραφική ταινία πάνω στη ζωή της σπουδαίας Βρετανής συγγραφέως Jane Austen. Με δυνατά συναισθήματα, όμορφα κοστούμια(εποχής), η ταινία επικεντρώνεται στον μεγάλο έρωτα που έζησε η
Jane Austen(την υποδύεται έξοχα η Anne Hathaway) από τον οποίο εμπνεύστηκε το μετέπειτα έργο της. Βαθμολόγιση: ***

Είδωλα στον καθρέφτη: Ελληνικό ντοκυμαντέρ, διάρκεια 115'.
Σχόλια: 'Ενα ντοκυμαντέρ με στοιχεία για τη ζωή και το έργο του ζωγράφου Δημήτρη Μυταρά, ακριβώς όπως ο ίδιος ο καλλιτέχνης τα περιέγραψε στην ιστορικό τέχνης Λίμπερτη Πολύζου. Βαθμολόγιση: **

Ο καινούριος της μαμάς μου
(I could never be your woman): Αμερικανική κωμωδία, διάρκεια 97'.
Σχόλια: Κακόγουστο χιούμορ, άνοστη σάτιρα πάνω στις τηλεοπτικές παραγωγές, για μια ταινία που ήταν γραμμένη εδώ και 6 χρονια(!) αλλά δεν βρισκόταν πρωταγωνίστρια! Όσπου η Michelle Pfeiffer έβαλε τα χεράκια της και έβγαλε τα ματάκια της δηλώνοντας οτι εξεπλάγην με το σενάριο! Κρίμα για την λαμπερή πρωταγωνίστρια. Περιμέναμε πιο δυνατό come back ύστερα από πολύχρονη απουσία... Βαθμολόγιση: *

HANNIBAL - η αρχή(HANNIBAL RISING): Αγγλοαμερικανικό θρίλερ, διάρκεια 122'.
Σχόλια: Η αρπαχτή της χρονιάς! Καθαρή εκμετάλευση του "θρύλου" του Hannibal. Η προχειρότητα διάχυτη, ο Χόπκινς απουσιάζει και γενικά η ταινία δε συγκρίνεται σε καμ
ία περίπτωση με τη "Σιωπή των Αμνών" που <<τράβηξε>> τα φώτα κοινού και κριτικών. Βαθμολόγιση: Άστο καλύτερα...

Τα τρομερά μωρά του Αρσέν Βενγκέρ

Η Άρσεναλ συνέχισε με νίκες στο φετινό μαραθώνιο της Premier League. Οι κανονιέρηδες -που μετά τις αποχωρήσεις των Ανρί, Λιούνγκμπεργκ, Πιρές, Βιεϊρά, μείωσαν εκπληκτικά τον μέσο όρο ηλικίας της ομάδας- μετά από μία κακή περσυνή χρονιά, φέτος οδηγούν τη κούρσα μετά και το πέρας της 8ης αγωνιστικής, παραμένοντας μάλιστα αήττητοι ενώ έχουν και ένα ματς λιγότερο!
Το απόγευμα του Σαββάτου λοιπόν, με γκολ στο 13' ύστερα από όμορφη ενέργεια του Χλεμπ από τα δεξιά και κεφαλιά του Φαν Πέρσι πέρασε νικηφόρα από το Άπτον Παρκ και την έδρα της Γουέστ Χαμ (0-1
). Από μία έδρα όπου η Άρσεναλ είχε να κερδίσει επτά ολόκληρα χρόνια!
Πλέον η ομάδα του Βενγκέρ απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής, εκμεταλευόμενη στο ακέραιο τις συνεχόμενες απώλειες της Τσέλσι(0-0 χθες με Φούλαμ εντός) αλλά και το κακό ξεκίνημα της Γιουνάιτετ(που συνήλθε όμως και ήδη μετρά 5 σερί νίκες, πέρασε χθες απτη Μπέρμιμγχαμ 0-1), ενώ χρωστάει και ένα ματς.