26/6/10

Ουρουγουάη - Νότια Κορέα 2-1. Στους "8" οι Νοτιοαμερικανοί και περιμένουν το νικητή του βραδυνού αγώνα, ΗΠΑ - Γκάνα.


 Στο πρώτο ματς για τη φάση των "16", στο "Νέλσον Μαντέλα Μπέι Στέιντιουμ" του Πορτ Ελίζαμπεθ η Ουρουγουάη επιβεβαίωσε τον ρόλο του φαβορί απέναντι στη Νότια Κορέα και, αν και δύσκολα, επικράτησε των πολύ μαχητικών Ασιατών με 2-1 και προκρίθηκε στους "8".

 Η Ουρουγουάη ήταν πολύ καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, αν και προηγήθηκε από λάθος εκτίμηση του Νοτιοκορεάτη τερματοφύλακα. Στο 8' ο Φορλάν έβγαλε παράλληλη  μπαλιά προς την περιοχή της Ν. Κορέας, ο γκολκίπερ των Ασιατών έπεσε αλλά δεν έπιασε την μπάλα, η οποία έφτασε στον Σουάρεζ και ο επιθετικός του Άγιαξ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0.
 Οι Νοτιοκορεάτες έτρεχαν πολύ αλλά δεν δημιουργούσαν φάσεις. Κάτι που άλλαξε στην επανάληψη. Στα πρώτα είκοσι λεπτά του δευτέρου μέρους η Ν. Κορέα έπαιζε μονότερμα την Ουρουγουάη που είχε κλειστεί στην περιοχή της! Ήρθε μάλιστα και το 1-1 με τον Τσουν Γιονγκ στο 67' με κεφαλιά. Γκολ που αφύπνησε την Ουρουγουάη και έκανε τους παίχτες του Όσκαρ Ταβάρες να ξαναβγούν μπροστά. Κι ενώ το ματς είχε ανοίξει, αφού οι Νοτιοκορεάτες δεν κλείστηκαν πίσω, ο Λουίς Σουάρεζ και πάλι, έδωσε τη λύση για τους Νοτιοαμερικάνους με υπέροχο γκολ στο 80'. Το 2-1 δεν άλλαξε παρά την πίεση που άσκησε η Ν. Κορέα και έστειλε την Ουρουγουάη στοτς "8".
 Οι σελέστε, που δέχτηκαν το πρώτο τους γκολ σε αυτό το Μουντιάλ, προκρίθηκαν για πρώτη φορά στα προημιτελικά μετά από 40 χρόνια και μπορούν πλέον να κάνουν όνειρα για την τρίτη κατάκτηση παγκοσμίου κυπέλλου στην ιστορία τους!

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Ουρουγουάη (Οσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Λουγκάνο, Γκοντίν (46' Βικτορίνο), Φουσίλε, Καβάνι, Αλ. Περέιρα 74' Λοντέιρο), Πέρες, Μ. Περέιρα, Ρίος, Σουάρες (84' Φερνάντες), Φορλάν.
 
 Νότια Κορέα (Τζουνγκ Μο): Σουνγκ Ριόνγκ, Γιονγκ-Χιούνγκ, Γι Σουνγκ Παρκ, Τσου Γιούνγκ, Γιουνγκ Πιό, Γιάε Σουνγκ, Γιούνγκ Σου (60' Γιουνγκ Γκο), Σουνγκ Γιένγκ, Τσουνγκ Γιόνγκ, Ντούρι Τσα.

Τα ζευγάρια της φάσης των "16" του Μουντιάλ, τα διασταυρώματα μέχρι και τον τελικό και οι δικές μου εκτιμήσεις

Η καρτέλα της FIFA με το πανόραμα από τη φάση των "16" και τις διασταυρώσεις μέχρι και τον τελικό:



 Με μια πρώτη ματιά βλέπει κανείς ότι η Βραζιλία -από τους μεγάλους- έχει το πιο βατό πρόγραμμα. Στους "16" αντιμετωπίζει τη Χιλή, αν προκριθεί θα παίξει με Ολλανδία και στους "4" με μία εκ των Ουρουγουάη, Ν. Κορέα, ΗΠΑ, Γκάνα. Προσωπικά βλέπω την Ουρουγουάη να περνάει την Ν. Κορέα και τις ΗΠΑ να παίρνουν οριακή πρόκριση επί της Γκάνας (για Ουρουγουάη - ΗΠΑ δεν βλέπω κάτι από τώρα). Οπότε ο δρόμος για τον μεγάλο τελικό είναι ανοιχτός για τον Ζιλμπέρτο Σίλβα και τους υπόλοιπους αστέρες της Σελεσάο. Τουλάχιστον πιο ανοιχτός από τα άλλα φαβορί, αφού Αργεντινή, Γερμανία, Αγγλία, Ισπανία και Πορτογαλία παίζουν μεταξύ τους είτε τώρα είτε αργότερα και δύο εξ αυτών θα αποτελέσουν το πολύ μεγάλο ζευγάρι του άλλου ημιτελικού.

 Και στοιχηματικά λοιπόν ένα ποντάρισμα στη Βραζιλία νομίζω ότι θα άξιζε περισσότερο από ένα αντίστοιχο σε Αργεντινή, Ισπανία ή Αγγλία αφού αυτές θα κοντραριστούν μεταξύ τους με συνέπεια να αντιμετωπίζουν περισσότερες πιθανότητες αποκλεισμού. Εκτός αν κάποιος πιστεύει ότι η φετινή Ολλανδία είναι έτοιμη για μεγάλα πράγματα και άρα μπορεί να αποκλείσει τη Βραζιλία και να φτάσει έως -τουλάχιστον- τα ημιτελικά. Χμμ, δεν ακούγεται απίθανο, ε; Εγώ πάντως λίγα χρήματα θα ρίξω και στους Οράνιε.

 Από την άλλη πλευρά του διαγράμματος, η Αργεντινή ξεκινά τα νοκ-άουτ με το Μεξικό. Εύκολα ή δύσκολα βλέπω να περνάει στους "8", όπου θα παίξει με Γερμανία ή Αγγλία. Έχω πει επανειλημμένως ότι απαγορεύεται να ξεγράφει κανείς τους Γερμανούς, και αυτό ισχύει πάντοτε- αλλά προσωπικά αυτή τη φορά θα επιλέξω Άγγλους. Όχι γιατί τους θεωρώ πολύ ανώτερους, αλλά επειδή από τη Γερμανία απουσιάζει ο παίχτης - ηγέτης, όπως είναι ο Τέρι, ο Τζέραρντ, ο Λάμπαρντ ή ο Ρούνεϊ. Αγγλία λοιπόν στις λεπτομέρεις και στους "8" μεταξύ Αγγλίας και Αργεντινής θα επέλεγα -και θα ήθελα- Αργεντινή. Η οποία, αν τελικά τα καταφέρει, θα παίξει στους "4" με Ισπανία ή Πορτογαλία. Οι δυο τους παίζουν στους "16" και όποιος περάσει δε νομίζω να έχει πρόβλημα να αποκλείσει είτε την Παραγουάη είτε την Ιαπωνία.

 Άρα λοιπόν, όπως τα βλέπω εγώ πάμε για ημιτελικούς: Ουρουγουάη/ΗΠΑ - Βραζιλία/Ολλανδία και Αργεντινή - Ισπανία/Πορτογαλία. 

 Στοιχηματικά, για τη φάση των "16" μόνο θα προτείνω τα εξής:

 Ουρουγουάη - Ν. Κορέα 1, Χ/1 ημίχρονο/τελικό και να σκοράρει ο Φορλάν
 ΗΠΑ - Γκάνα 1Χ
 Ολλανδία - Σλοβακία 1
 Αργεντινή - Μεξικό 1 και Χ/1 ημίχρονο/τελικό
 Γερμανία - Αγγλία Χ2 και παράταση ή/και πέναλτι


 Καλά ματς να δούμε και καλή επιτυχία σε όσους παίξετε στοίχημα!

8ος όμιλος, 3η αγωνιστική: Χιλή - Ισπανία 1-2, Ελβετία - Ονδούρα 0-0. Ισπανία και Χιλή δίκαια στους "16". Με Πορτογαλία η Ισπανία, με Βραζιλία η Χιλή σε δύο από τα πλέον ενδιαφέροντα ματς των "16"!


 Για την τελευταία αγωνιστική του 8ου και τελευταίου ομίλου, στο "Λόφτους Βέρσφελντ Στέιντιουμ" της Πρετόρια η Ισπανία, που ήθελε μόνο τη νίκη για να προκριθεί σίγουρα -και μάλιστα ως 1η- στους "16", επικράτησε δύσκολα της μαχητικής Χιλής, η οποία αγωνιζόταν με 10 παίχτες από το 36' με άδικη αποβολή, και προκρίθηκε ως 1η από το γκρουπ, με τους Λατινοαμερικάνους να παίρνουν την 2η θέση παρά την ήττα, χάρις στην αυτοκτονία των Ελβετών που έμειναν στο 0-0 με την Ονδούρα.
 Ο MVP του αγώνα, Νταβίντ Βίγια έκανε το 0-1 στο 24' με πανέμορφο μακρινό σουτ εκμεταλλευόμενος και το λάθος του Χιλιανού τερματοφύλακα Μπράβο, που βγήκε από την εστία του για να κόψει τον Τόρες αλλά έδωσε ουσιαστικά πάσα στον Βίγια και ο στράικερ της Μπάρτσα πλέον με το αριστερό ευστόχησε από τα 35 μέτρα!
 Ο Βίγια έδωσε και την ασιστ στον Ινιέστα, ο οποίος με όμορφο πλασέ έκανε το 0-2 στο 36'. Στην ίδια φάση ο Μεξικανός διαιτητής απέβαλε με απίθανη δεύτερη κίτρινη τον Εστράδα για τάκλιν στον Τόρες, αλλά το ριπλέι δείχνει καθαρά ότι τα πόδια των δύο παιχτών μπερδεύτηκαν!
 Πάντως με την επανάληψη, στο 47' η μία από τις δύο αλλαγές του Μπιέλσα, ο Μιγιάρ μείωσε σε 1-2 για τη Χιλή με μεκρινό σουτ που βρήκε στον Πικέ και ξεγέλασε τον Κασίγιας. Αυτό που παρακολουθήσαμε στη συνέχεια ήταν μαρτύριο, αφού όσο έμενε το 0-0 στο άλλο ματς, Ισπανία και Χιλή ήταν εξασφαλισμένες μιας και η Ελβετία έπρεπε να πετύχει 2 γκολ για να προκριθεί εκείνη!
 Ο χρόνος κύλησε βασανιστικά για τους θεατές, το ματσάκι τελείωσε 1-2, η Ισπανία πήρε την πρωτιά παρά την αρχική ήττα από τους Ελβετούς και η Χιλή πέρασε ισόβαθμη με τους Ισπανούς ως 2η.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Χιλή (Μαρσέλο Μπιέλσα): Μπράβο, Πόνσε, Ίσλα, Σάντσες (65' Ορεγιάνα), Βιδάλ, Βαλδίβια (46' Παρέδες), Μ.Γκονζάλες (46' Μιγιάρ), Εστράδα, Μποσεζούρ, Μεδέλ, Χάρα.

 Ισπανία (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Πικέ, Πουγιόλ, Ινιέστα, Βίγια, Τσάβι, Τόρες (55' Φάμπρεγας), Αλόνσο (73' Μαρτίνεθ), Καπντεβίγια, Ράμος, Ράμος.



 Στο άλλο ματς του ομίλου, στο "Φρι Στέιτ Στέιντιουμ" του Μπλουμφοντέιν η Ελβετία αν και είχε ξεκινήσει με ανέλπιστη νίκη απέναντι στην Ισπανία κατάφερε τελικά να αποκλειστεί φέρνοντας 0-0 με την πολύ αδύναμη Ονδούρα!
 Το Μουντιάλ αυτό, ξαναλέω έχει χαρακτηριστεί ως το Μουντιάλ των εκπλήξεων. Ήδη έχουν γίνει αρκετές εκπλήξεις και ακόμη κι αν η Ελβετία δεν ήταν ποτέ καμία μεγάλη ομάδα, το γεγονός ότι δεν κέρδισε την Ονδούρα με συνέπεια να αποκλειστεί δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί ως έκπληξη!
 Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς φάσεις. Η Ελβετία έπρεπε να κερδίσει και μάλιστα με δύο γκολ διαφορά για να προκριθεί. Η ομάδα του Ότμαρ Χίτσφελντ βγήκε μπροστά στην επανάληψη για να φτάσει στη νίκη - πρόκριση κι έτσι η Ονδούρα βρήκε πολλούς κενούς χώρους και έβγαλε αρκετές αντεπιθέσεις χάνοντας εκείνη τις σημαντικές ευκαιρίες για να κλέψει και τη νίκη από τους Ελβετούς. Το 0-0 κρίνεται δίκαιο αποτέλεσμα, οι Ελβετοί δεν μπορούν να πιστέψουν την αυτοκτονία τους, ενώ η Ονδούρα πανηγυρίζει τον 1 βαθμό που πήρε στο τελευταίο της παιχνίδι σε αυτό το Μουντιάλ.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Ελβετία (Ότμαρ Χίτζφελντ): Μπενάλιο, Λιχστάινερ, Φον Μπέργκεν, Γκρίχτινγκ, Τσίγκλερ, Μπαρνέτα, Ινλέρ, Χούγκελ (78' Σακίρι), Φερνάντες (46' Γιακίν), Ντερντιγιόκ, Ενκούφο (69' Φράι).

 Ονδούρα (Ρεϊνάλντο Ρουέντα): Βαγιαδάρες, Τσάβες, Φιγκερόα, Μπερνάρντες, Γ. Παλάσιος, Σουάζο (87' Τούρσιος), Τόμας, Νούνιες (67' Μαρτίνεζ), Τ. Παλάσιος (78' Γουέλκαμ), Σαμπιγιόν, Αλβάρες.


 * Ισπανία και Χιλή λοιπόν ολοκλήρωσαν το παλζ των "16". Οι Ελβετοί είναι σίγουρα η αποτυχία του ομίλου αφού ξεκίνησαν με νίκη επί της Ισπανίας και τελικά αποκλείστηκαν. Ευτυχώς όμως, γιατί όπως απεδείχθη στη συνέχεια από όσα είδαμε στα γήπεδα Ισπανία και Χιλή ήταν οι καλύτερες ομάδες του ομίλου και δικαίως περνούν οι δυο τους. 
 Η Ισπανία θα παίξει με την Πορτογαλία στο ντέρμπι της Ιβηρικής χερσονήσου, ενώ η Χιλή με τον Αργεντινό Μαρσέλο Μπιέλσα θα παίξει με τη Βραζιλία!
 Πολύ μεγάλα παιχνίδια και τα δύο με Βραζιλιάνους και Ισπανούς, αν προκριθούν να μην συναντιούνται μέχρι και τον μεγάλο τελικό... 
 Δύσκολα πάντως μπορούν να γίνουν προβλέψεις με όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής στο Μουντιάλ, αλλά τουλάχιστον ο δρόμος της Βραζιλίας στα νοκ-άουτ είναι ανοιχτός για τελικό, αφού ο πιο δύσκολος αντίπαλος της Σελεσάο θα είναι η Ολλανδία στους "8". Αντίθετα, Ισπανία, Πορτογαλία, Αργεντινή, Αγγλία, Γερμανία παίζουν μεταξύ τους, με τα πράγματα εκεί να είναι σαφώς πιο πολύπλοκα!

25/6/10

7ος όμιλος, 3η αγωνιστική: Πορτογαλία - Βραζιλία 0-0, Βόρεια Κορέα - Ακτή Ελεφαντοστού 0-3. Βραζιλιάνοι και Πορτογάλοι στους "16" όπου θα μάθουν τους αντιπάλους τους από τα βραδυνά ματς του 8ου ομίλου.


 Για την 3η αγωνιστική του 7ου ομίλου, στο "Ντούρμπαν Στέιντιουμ" του Ντούρμπαν Πορτογαλία και Βραζιλία σε ένα ματς με πολύ ξύλο ήρθαν ισόπαλες 0-0 και προκρίθηκαν στους "16". Μένει να δούμε ποιος από τους δύο θα παίξει με την Ισπανία, εάν βέβαια οι Ισπανοί δεν πέσουν θύμα έκπληξης από τη Χιλή.
 Σε ένα ματς πολύ σκληρό, όπου ο Μεξικανός διαιτητής Μπενίτο Αρτσούμπια είχε πολύ δουλειά βγάζοντας συνολικά 7 κίτρινες κάρτες, η Βραζιλία ήταν ελαφρώς καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο με τον Νιλμάρ να έχει δοκάρι στη σημαντικότερη φάση. Στο δεύτερο ημίχρονο Νιλμάρ, Φαμπιάνο, Μπαπτίστα ήταν εκτός κλίματος, ο εξαιρετικός Ζιλμπέρτο Σίλβα του πρώτου ημιχρόνου έκανε πολλά λάθη, αλλά ο Ντούνγκα κοιμόταν για ακόμη μία φορά. Η Πορτογαλία πήρε τα ηνία και δημιούργησε κάποιες φάσεις με τους Ντάνι, Ρονάλντο, Τιάγκο, Κοεντράο. Στο τελευταίο τέταρο του αγώνα ο ρυθμός έπεσε και φτάσαμε φυσιολογικά στη λευκή ισοπαλία, την Βραζιλία στην 1η θέση και την Πορτογαλία στη 2η χωρίς μάλιστα να δεχτεί γκολ, με τις δύο ομάδες να περιμένουν με αγωνία τί θα κάνει η Ισπανία..

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Πορτογαλία (Κάρλος Κεϊρός): Εντουάρντο, Ρικάρντο Κόστα, Μπρούνο Αλβες, Κάρβάλιο, Κοεντράο, Πέπε (64' Πέδρο Μέντες), Μεϊρέλες (84' Βελόσο), Τιάγκο, Ντούντα (54' Σιμάο), Ντάνι, Ρονάλντο.

 Βραζιλία (Κάρλος Ντούνγκα): Σέζαρ, Μάικον, Λούσιο, Ζουάν, Μπάστος, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Φελίπε Μέλο (44' Ζόσουε), Ντάνι Αλβες, Μπαπτίστα (82' Ραμίρες), Νιλμάρ, Λουίς Φαμπιάνο (85' Γκραφίτε).


 
 Στο άλλο ματς του ομίλου στο "Μπομπέλα Στέιντιουμ" του Νελσπρούιτ η Ακτή Ελεφαντοστού μπήκε δυνατά στο ματς για να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες που είχε για πρόκριση. Κάτι πάρα πολύ δύσκολο βέβαια, αφού οι Αφρικανοί έπρεπε να κερδίσουν με 8 γκολ τους Βορειοκορεάτες και παράλληλα έπρεπε η Πορτογαλία να ηττηθεί από τη Βραζιλία.
 Πάντως η ιστορία θα μπορούσε να εξελιχθεί σε θρίλερ, μιας και η Ακτή Ελεφαντοστού προηγήθηκε 0-2 στο 20' με γκολ των Γιάγια Τουρέ και Ρομαρίκ, ενώ μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου είχε κι άλλες φάσεις με κυριότερες τα δύο δοκάρια!
 Στην επανάληψη εξακολούθησαν να πιέζουν, με την Β. Κορέα απλώς να παρακολουθεί. Το 0-3 έγινε στο 81' με τον Καλού αλλά πλέον δεν υπήρχε χρόνος. Βέβαια το αστείο της υπόθεσης θα ήταν οι Αφρικανοί να έφταναν στο 8-0 και να αποκλείονταν, καθώς η Πορτογαλία δεν έχασε από τη Βραζιλία...

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Β. Κορέα: Μιόνγκ Γκουκ, Γιουν Ιλ, Γιόνγκ Χιόκ, Κουάνγκ Τσον, Τσολ Γιν, Γιουν Ναμ, Γιόνγκ Χακ, Ναμ Τσολ, Γιόνγκ Τζο, Ιν Γκούκ (67' Κούμ Τσολ), Τάε-Σε.

 Ακτή Ελεφαντοστού: Μπαρί, Έμπουε, Μποκά, Κ. Τουρέ, Ζοκορά, Γ. Τουρέ, Τιοτέ, Ρομαρίκ (79' Ντουμπιά), Κεϊτά (64' Καλού), Ζερβίνιο (64' Ντιντάν), Ντρογκμπά. 


 * Η Βραζιλία προκρίθηκε σαν 1η από τον 7ο όμιλο με 2η την Πορτογαλία. Δίκαια νομίζω αφού η Πορτογαλία είχε προτιμήσει στο πρώτο ματς να διασφαλίσει το "χ" με την Ακτή Ελεφαντοστού από το να παίξει επιθετικά και να πάρει τη νίκη, με την οποία θα διεκδικούσε και την πρωτιά. Κανείς πάντως δεν εντυπωσίασε παρά εκείνο το 7-0 των Πορτογάλων επί της δύσμοιρης Β. Κορέας.
 Μένει να μάθουμε αν θα διασταυρωθεί η Πορτογαλία με την Ισπανία, στο ντέρμπι της Ιβηρικής χερσονήσου, ή η Βραζιλία στον πρόωρο τελικό μεταξύ των δύο μεγάλων φαβορί για το Μουντιάλ.
 Η Ακτή Ελεφαντοστού δεν άξιζε την πρόκριση. Μία καλή ομάδα που τα τελευταία χρόνια ψάχνει την υπέρβαση αλλά κληρώνεται σε δύσκολους ομίλους... 
 Η Βόρεια Κορέα σίγουρα μέσα στις πιο αδύναμες ομάδες της διοργάνωσης.

6ος όμιλος, 3η αγωνιστική: Δανία - Ιαπωνία 1-3, Καμερούν - Ολλανδία 1-2. Ολλανδία και Ιαπωνία στους "16". Με Σλοβακία οι τουλίπες, με Παραγουάη οι σαμουράι.

 Στο Μουντιάλ των εκπλήξεων όπως έχει χαρακτηριστει από πολλούς, η Ιαπωνία είναι μία από αυτές. Για την 3η αγωνιστική του 6ου ομίλου στο "Ρόγιαλ Μπαφόκενγκ Στέιντιουμ" του Ρούστενμπουργκ οι μπλε σαμουράι με επιβλητική εμφάνιση κέρδισαν τη Δανία 1-3 και προκρίθηκαν ως 2οι από το γκρουπ πίσω από την Ολλανδία.
 Με τον Χόντα να κάνει τρομερό ματς (αλήθεια τι παιχτούρα είναι αυτή!) η Ιαπωνία, που περνούσε και με ισοπαλία, έπαιξε ξανά ποδόσφαιρο τακτικής, με σύστημα, τρεξίματα και έφτασε εύκολα στην μεγάλη νίκη - πρόκριση. Με δύο απευθείας εκτελέσεις φάουλ του Χόντα στο 17' και του Έντο στο 30' οι Ασιάτες προηγήθηκαν 0-2 και ουσιαστικά τελείωσαν την πρόκριση.
 Οι Δανοί που ήταν κακοί στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα μείωσαν στο 80' με τον Τόμασον που αστόχησε σε πέναλτι αλλά στην επαναφορά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-2. Οι Ιάπωνες όμως όχι μόνο δεν κλείστηκαν πίσω αλλά συνέχιζαν να παίζουν ανοιχτά και στο 87' μετά από εκπληκτική ενέργεια του MVP του αγώνα, του Χόντα, ο Οκαζάκι έκανε το 1-3 για τον θρίαμβο της Ιαπωνίας!

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Δανία (Μόρτεν Όλσεν): Σόρενσεν, Λαρς Γιάκομπσεν, Άγκερ, Κρόλντρουπ (56' Λάρσεν), Σάιμον Πόουλσεν, Κρίστιαν Πόουλσεν, Γιόργκενσεν (34' Γ.Πόουλσεν), Κάλενμπεργκ (63' Έρικσεν), Τόμασον, Ρόμενταλ, Μπέντνερ.

 Ιαπωνία (Τακέσι Οκάντα): Καβασίμα, Κομάνο, Νακαζάβα, Τούλιο Τανάκα, Ναγκατόμο, Άμπε, Ματσούι (74' Οκαζάκι), Έντο (90'+1 Ιναμότο), Χασέμπε, Οκούμπο (88' Κόνο), Χόντα.



 Στο άλλο ματς του 6ου ομίλου, στο "Γκριν Πόιντ Στέιντιουμ" του Κέιπ Τάουν η Ολλανδία κέρδισε με 2-1 το Καμερούν και κάνοντας το 3χ3 προκρίθηκε σαν 1η του γκρουπ.
 Σε ένα αδιάφορο ματς, αφού το Καμερούν δεν είχε ελπίδες πρόκρισης και η Ολλανδία είχε αγκαλιάσει σχεδόν την πρωτιά, η ομάδα του Φαν Μάαρβικ προηγήθηκε με τον Φαν Πέρσι στο 36' μετά από όμορφο ομαδικό συνδυασμό. Οι Αφρικανοί, που τελείωσαν με 3 ήττες ισοφάρισαν με πέναλτι του Ετό στο 65' (το μοναδικό γκολ που δέχτηκε η Ολλανδία σε αυτή τη φάση), αλλά η Ολλανδία πήρε τη νίκη με γκολ του Χούντελααρ στο 83' με σουτ ύστερα από ριμπάουντ σε σουτ του Ρόμπεν -στην επανεμφάνισή του- που βρήκε στο δοκάρι.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Καμερούν (Πωλ Λεγκέν): Σουλεϊμάνου, Άσου-Εκότο, Ενκούλου (73' Σονγκ), Σονγκ, Ενγκουέμο, Γκέρεμι, Ετό, Μακούν, Μπονγκ (56' Αμπομπακάρ), Τσούπο-Μότινγκ (72' Ιντρίσου), Εμπιά.

 Ολλανδία (Μπερτ Φαν Μάαρβικ): Στεκέλενμπουργκ, Χάιτινχα, Ματάισεν, Φαν Μπρονκχορστ, Φαν Μπόμελ, Κούιτ (66' Ελία), Ντε Γιονγκ, Φαν Πέρσι (59' Χουντελάαρ), Σνάιντερ, Μπουλαρούζ, Φαν Ντερ Φάαρτ (73' Ρόμπεν).


 * Όπως ήταν αναμενόμενο η Ολλανδία πήρε την 1η θέση του ομίλου. Έκανε μάλιστα το 3χ3 και πέτυχε 5 γκολ δεχόμενη μόλις 1. Στους "16" θεωρητικά θα έχει το ευκολότερο έργο από κάθε άλλη ομάδα αφού αντιμετωπίζει τη Σλοβακία. Η οποία μην ξεχνάμε, απέκλεισε την Ιταλία, αλλά προσωπικά δεν τους έχω για άλλο ένα θαύμα...
 Η Ιαπωνία αποτελεί σίγουρα μία από τις εκπλήξεις και μάλιστα ευχάριστη. Με 2 νίκες κόντρα σε Καμερούν και Δανία και μοναδική ήττα από την Ολλανδία σε ένα ματς όπου το "χ" θα ήταν πιο δίκαιο αποτέλεσμα, και γκολ 4-2 οι Ασιάτες έδειξαν μία πολύ καλοδουλεμένη ομάδα και μία αγωνιστική συνέπεια με πλάνο και τακτική σε όλα τα ματς! Ο Χόντα σίγουρα ξεχωρίζει, (αυτός ο παίχτης θα πάρει μεταγραφή, να μου το θυμηθείτε!) αλλά συνολικά η Ιαπωνία ήταν από τις πιο "ομάδες" σε αυτή την φάση. Στους "16" θα παίξει με την Παραγουάη και σίγουρα θα έχει δύσκολο έργο αλλά οι πιθανότητες πρόκρισης είναι αρκετές.
 Η Δανία σίγουρα απογοήτευσε, αφού από το κέντρο και μπροστά είχε μπαλαδόρους αλλά με εξαίρεση την ανατροπή με το Καμερούν δεν έδειξε κάτι καλό. Το Καμερούν πάλι με 0 βαθμούς ήταν η αρνητική έκπληξη του ομίλου. Αφρικανική ομάδα ήταν και μόνο γι' αυτό περίμενες κάτι παραπάνω. Ο Ετό έκανε όνειρα ακόμη και για κατάκτηση του Μουντιάλ, αλλά η ομάδα του αποχωρεί πρόωρα και με σκυμμένο το κεφάλι..

24/6/10

5ος όμιλος, 3η αγωνιστική: Σλοβακία - Ιταλία 3-2, Παραγουάη - Νέα Ζηλανδία 0-0. Μετά τη φιναλίστ του 2006 Γαλλία, αποκλείεται από τους ομίλους και η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά! Πάντως αυτή η Εθνική Ιταλίας πρέπει να είναι η χειρότερη όλων των εποχών!


 Η πρωτάρα σε τελική φάση Μουντιάλ Σλοβακία, για την 3η αγωνιστική του 5ου ομίλου στο "Έλις Παρκ Στέιντιουμ" του Γιοχάνεσμπουργκ πέτυχε επιβλητική νίκη (3-2) επί της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ιταλίας και προκρίθηκε στους "16" στέλνοντας σπίτι τους τους απογοητευτικούς και ντροπιασμένους Ιταλούς.
 Η ομάδα του Μαρτσέλο Λίπι ήταν ακατόρθωτο να υπερασπιστεί το στέμα της. Όμως έχω την αίσθηση ότι ουδείς περίμενε την Ιταλία να αποκλειστεί από όμιλο με Παραγουάη, Σλοβακία, Νέα Ζηλανδία! Χωρίς νίκη, με δύο ισοπαλίες και μία ήττα και 3-4 γκολ η Ιταλία έπιασε πάτο και φεύγει απολύτως ξεφτυλισμένη από τη Ν. Αφρική. Ακόμη πιο αδιανόητο είναι το γεγονός ότι αποκλείστηκε από την πρωτάρα Σλοβακία και ενώ της αρκούσε κι η ισοπαλία για να περάσει! Μιλάμε δηλαδή για ματς - τελειωμένη υπόθεση από την πάλαι ποτέ κραταιά Εθνική Ιταλίας...

 Το ματς έγινε εντυπωσιακό από το 73' μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Οι Σλοβάκοι σε αυτό το λεπτό έκαναν το 2-0 με τον Ρόμπερτ Βίτεκ και αγκάλιασαν την πρόκριση. Είχαν ανοίξει το σκορ στο 25' με τον ίδιο παίχτη και MVP του αγώνα. Οι Ιταλοί δεν αντέδρασαν καθόλου και άφηναν το χρόνο να κυλάει χωρίς την παραμικρή ευκαιρία.
 Το 2-0 πάντως φάνηκε ότι τους αφύπνησε αφού από εκείνο το λεπτό βγήκαν όλοι μπροστά ψάχνοντας πλέον 2 γκολ για την πρόκριση. Λίγο νωρίτερα, στο 67' ο Κουαλιαρέλα είχε σκοράρει (η μπάλα φάνηκε ότι πέρασε τη γραμμή μετά από πολλά ριπλέι) αλλά ο διαιτητής δεν κατοχύρωσε το γκολ. Μικρή σημασία έχει και δε νοείται οι Ιταλοί να σταθούν σε αυτή τη φάση.
 Ο Ντι Νατάλε τελικά μείωσε σε 2-1 στο 81' όμως στο 89' η ιταλική άμυνα δέχτηκε γκολ από... πλάγιο (Κόπουνεκ ο σκόρερ), δείγμα του ότι δεν έχει καμία σχέση με την σπουδαία και ανίκητη άμυνα του παρελθόντος. Πάντως στο 92' ο Κουαλιαρέλα με ψυχραιμία και με ωραία λόμπα έξω από την περιοχή κρέμασε τον Μούχα για το 3-2 και στα τελευταία 3 λεπτά έγινε χαμός. Ο Βάις έκανε και τις άλλες δύο αλλαγές του, ενώ ο Πέπε (ο χειρότερος της Ιταλίας μαζί με τον Ντε Ρόσι) στο 95' έχασε μοναδική ευκαιρία για το 3-3 όταν από πλεονεκτική θέση έκανε στραβοκλωτσιά...

 Η Σλοβακία από τη στιγμή που έριξε 3 στην Ιταλία και την κέρδισε αξίζει την πρόκριση (ασχέτως ότι δεν έδειξε τίποτα άλλο στα προηγούμενα ματς), ενώ η Ιταλία που παραλίγο να περάσει ξανά με 3 ισοπαλίες, όπως το 1982 όταν τελικά κατέκτησε και το Μουντιάλ, απολύτως δίκαια έμεινε εκτός. Χωρίς νίκη σε πανεύκολο όμιλο, με 2 βαθμούς και 3-4 γκολ, μα το κυριότερο με άθλια αγωνιστική εικόνα δεν δικαιούταν τίποτα περισσότερο και δίχως υπερβολή νομίζω ότι πρόκειται για την χειρότερη Εθνική Ιταλίας όλων των εποχών!

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Σλοβακία (Βλάντιμιρ Βάις): Μούχα, Πέκαρικ, Σκρτελ, Ζαμπάβνικ, Στρμπα (87'΄Κόπουνεκ), Βίτεκ (90' + 2' Σέστακ), Στοχ, Ντούριτσα, Χάμσικ, Γέντρισεκ (90' + 4' Πέτρας), Κούτσκα.

 Ιταλία (Μαρτσέλο Λίπι): Μαρκέτι, Κρισίτο (46' Μάτζιο), Κιελίνι, Καναβάρο, Ντε Ρόσι, Πέπε, Γκατούσο (46' Κουαλιαρέλα), Ιακουίντα, Ντι Νατάλε, Τζαμπρότα, Μοντολίβο (56' Πίρλο).



 Στο άλλο ματς του 5ου ομίλου, στο "Πίτερ Μοκάμπα Στέιντιουμ" του Πολοκβάνε Παραγουάη και Νέα Ζηλανδία έφεραν 0-0, αποτέλεσμα που έδωσε την 1η θέση στους Νοτιοαμερικανούς και ένα ακόμη πετυχημένο αποτέλεσμα για τους Νεοζηλανδούς, οι οποίοι μπορεί να αποκλείστηκαν, αλλά τερμάτισαν στην 3η θέση χωρίς ήττα!
 Η Παραγουάη ήταν προσεχτική αλλά δεν ήταν κακή, έχασε κάποιες ευκαιρίες, έμεινε όμως στο 0-0 και σαν 1η του ομίλου θα παίξει με Δανία ή Ιαπωνία. Λογικά οι Ολλανδοί θα τερματίσουν στην 1η θέση του 6ου ομίλου και θα παίξουν με τη Σλοβακία.
 Στο πρώτο ημίχρονο η Παραγουάη είχε την υπεροχή αλλά όχι κάποια πολύ μεγάλη φάση. Στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε ακόμη περισσότερο την πίεση και ο τερματοφύλακας και οι αμυντικοί της Νέας Ζηλανδίας είχαν πολύ δουλειά. Το τελικό 0-0 δίνει στην Παραγουάη την πρωτιά στον όμιλο και επίσης δίνει στη νέα Ζηλανδία μία μεγάλη ικανοποίηση αφού ουδείς περίμενε να τερματίσει αήττητη σε αυτόν τον όμιλο.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Παραγουάη (Χεράρδο Μαρτίνο): Βιγιάρ, Μορέλ, Κανίσα, Χ.Κάσερες, Καρντόσο(66' Μπάριος), Σάντα Κρουζ, Βέρα, Ντα Σίλβα, Β.Κάσερες, Ριβέρος, Βαλντέζ(67' Μπενίτεζ).

 Νέα Ζηλανδία (Ρίκι Χέρμπερτ): Πάστον, Λόκχεντ, Ριντ, Βίσελιτς, Νέλσεν, Έλιοτ, Σμέλτζ, Κίλεν (79' Μπρόκι), Μπέρτος, Φάλον(69' Γουντ), Σμιθ.


 * Αν μία ομάδα ξεχώρισε στον 5ο όμιλο αυτή σίγουρα ήταν η Παραγουάη. Οι Λατινοαμερικάνοι έπαιξαν επιθετικό ποδόσφαιρο, ήταν πολύ καλύτεροι από Σλοβάκους, Ιταλούς, Νεοζηλανδούς και δίκαια παίρνουν την 1η θέση και την πρόκριση στους "16", ενώ φυσικά έχει αρκετές ελπίδες και για τους "8" αντιμετωπίζοντας είτε τη Δανία είτε την Ιαπωνία. 
 Από την άλλη η Σλοβακία, όπως είπα προηγουμένως, από τη στιγμή που κέρδισε την Ιταλία δικαιούται απόλυτα την πρόκριση, όμως απέναντι στην Ολλανδία δεν βλέπω να έχει καμία τύχη.
 Η Νέα Ζηλανδία φεύγει με ψηλά το κεφάλι, ενώ ότι περισσότερο κι αν πούμε για την Ιταλία θα είναι λίγο μπροστά σε αυτή την τεράστια απογοήτευσε της ομάδας (ο θεός να την κάνει) του Μαρτσέλο Λίπι. Κρίμα και για τον Λίπι, κρίμα και για τον Capitano, τον μεγάλο Φάμπιο Καναβάρο, ο οποίος αλίμονο αν φανταζόταν τέτοιο ταπεινωτικό φινάλε με την Squadra Azzura...

4ος όμιλος, 3η αγωνιστική: Γκάνα - Γερμανία 0-1, Αυστραλία - Σερβία 2-1. Γερμανία και Γκάνα στους "16", με Αγγλία τα πάντσερ, με ΗΠΑ οι Αφρικανοί


 Για την 3η αγωνιστική του 4ου ομίλου, στο "Σόκερ Σίτι Στέιντιουμ" του Γιοχάνεσμπουργκ η Γερμανία κέρδισε τη Γκάνα με 0-1 αλλά προκρίθηκαν μαζί στους "16" αφού στο άλλο παιχνίδι η Αυστραλία επικράτησε της Σερβίας με 2-1. Η Γερμανία τερμάτισε 1η και θα παίξει με την Αγγλία, ενώ η Γκάνα που πήρε τη 2η θέση στην ισοβαθμία με την Αυστραλία θα παίξει με τις ΗΠΑ.
 Η νίκη των Γερμανών σε αυτό το ματς ήταν μονόδρομος αφού η "Νασιονάλμανσάφτ" ήθελε μόνο τους 3 βαθμούς για να προκριθεί είτε ως πρώτη είτε ως δεύτερη από το τέταρτο γκρουπ. Και σε κάτι τέτοια ματς οι Γερμανοί είναι μανούλες. Απέναντι τους είχαν τη Γκάνα, μία ομάδα που δυσκολεύεται στο σκοράρισμα. Χαρακτηριστικό ότι στα δύο πρώτα ματς οι Αφρικανοί είχαν σκοράρει μόνο με πέναλτι! Βέβαια υπήρχε και διαφορά δυναμικότητας και όλα έδειχναν ότι η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ θα έπαιρνε τη νίκη - πρόκριση.
 Το ματς δεν ήταν καλό και είχε λίγες φάσεις. Σε μία απ' αυτές στο 60' ο Τουρκικής καταγωγής Εζίλ με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 0-1 για τους Γερμανούς που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

 Οι συνθέσεις των ομάδων:

 Γκάνα (Μίλοβαν Ράγεβατς): Κίνγκσον, Σάρπεϊ, Γκίαν (82' Αμόα), Πάντσιλ, Μενσά, Ανάν, Τζόναθαν Μενσά, Ταγκόε (64' Μουντάρι), Αϊού (90' Αντιά), Ασαμόα, Π. Μπόατενγκ.

 Γερμανία (Γοακίμ Λεβ): Νόιερ, Φρίντριχ, Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ (81' Κρόος), Οζίλ, Ποντόλσκι, Μίλερ (67' Τροχόφσκι), Λαμ, Μερτεσάκερ, Κακάου, Μπόατενγκ (73' Γιάνσεν).



 Στο άλλο ματς του 4ου ομίλου, στο "Μπομπέλα Στέιντιουμ" του Νελσπρούιτ η Αυστραλία κέρδισε με 2-1 την απογοητευτική Σερβία και ουσιαστικά... έστειλε τη Γκάνα στους "16" πίσω από τη Γερμανία!
 Κάποια στιγμή πάντως στο δεύτερο ημίχρονο όταν -και ενώ τον έλεγχο του αγώνα είχε η Σερβία- η Αυστραλία έκανε το 2-0 με τους Κέιχιλ (69'), Χόλμαν (73') βρέθηκε κοντά στο μεγάλο θαύμα της πρόκρισης, καθώς ισοβαθμούσε με τη Γκάνα αλλά υστερούσε στη διαφορά τερμάτων. Έπρεπε να πετύχει ακόμη ένα τέρμα και παράλληλα να φάει ακόμη ένα η Γκάνα. Κάτι που δεν έγινε, αντιθέτως η Αυστραλία ήταν εκείνη που έφαγε γκολ και πλέον η Σερβία ήθελε να φτάσει στην ισοφάριση που θα της έδινε την πρόκριση με 4 βαθμούς και ίδια τέρματα με τη Γκάνα, αλλά με καλύτερη επίθεση!
 Το ματς ήταν καλό στο δεύτερο ημίχρονο. Είχε ρυθμό και η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω. Μετά το 2-1 (Πάντελιτς 84') έγινε ακόμη πιο συναρπαστικό και ο ίδιος παίχτης έχασε μοναδική ευκαιρία στις καθυστερήσεις να γίνει ο ήρωας της ομάδας του. Το τελικό 2-1 δίνει τη νίκη γοήτρου στα "καγκουρώ" και αφήνει μία πίκρα στους Σέρβους, οι οποίοι αν και κέρδισαν τη Γερμανία έμειναν 3οι στον όμιλο. Αυτό κι αν είναι "κατόρθωμα" για μία ομάδα που προσωπικά με απογοήτευσε καθώς την είχα ικανή να φτάσει ψηλά...

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Αυστραλία (Τιμ Φέρμπεεκ): Σβάρτσερ, Γουίλκσιρ (82' Γκαρσία), Μπόσαμπ, Νιλ, Κάρνεϊ, Κούλινα, Βαλέρι (66' Τσίπερφιλντ), Έμερτον, Μπρεσιάνο (66' Χόλμαν), Κέιχιλ, Κένεντι.

 Σερβία (Ράντομιρ Άντιτς): Στoϊκοβιτς, Ιβάνοβιτς, Βίντιτς, Λούκοβιτς, Ομπράντοβιτς, Κουζμάνοβιτς (77' Λάζοβιτς), Στάνκοβιτς, Νίνκοβιτς, Κράσιτς (62' Τόσιτς), Μίλαν Γιοβάνοβιτς, Ζίγκιτς (67' Πάντελιτς).


 * Γερμανία και Γκάνα λοιπόν στους "16". Η Γκάνα κέρδισε χωρίς να αξίζει τη Σερβία, ήρθε "χ" με την Αυστραλία που είχε μείνει από νωρίς με 10 και σκόραρε δύο φορές με πέναλτι, οπότε μάλλον δε νομίζω ότι έδειξε κάτι καλό. Βέβαια αφού η Σερβία με τους τόσους μπαλαδόρους κέρδισε τη Γερμανία και κατάφερε να αποκλειστεί δεν της φταίει κανείς. Ίσως η Αυστραλία να άξιζε κάτι παραπάνω μιας και στα πρώτα δύο ματς έπαιξε με παίχτη λιγότερο...
 Όπως και να 'χει η Γερμανία μπορεί να ήρθε 1η, αλλά έπεσε πάνω στην Αγγλία, ενώ η 2η Γκάνα θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ. Ανοιχτά ματς και τα δύο. Η Αμερική έχω ξαναπεί ότι έχει μία πολύ καλοδουλεμένη ομάδα, με τακτική και καλούς μεσοεπιθετικούς και με δεδομένο ότι η Γκάνα δυσκολεύεται στο σκοράρισμα τότε έχει τον πρώτο λόγο. 
 Σε ένα από τα μεγαλύτερα ματς των "16" με βάση την εικόνα της Αγγλίας στα πρώτα δύο ματς θα επέλεγα Γερμανία. Όμως όπως τόνισε ο Καπέλο τα "λιοντάρια" έπαιξαν μπάλα στο τελευταίο ματς με τη Σλοβενία και ίσως ξύπνησαν... Και υπολογίζοντας στον Φάμπιο Καπέλο αλλά και στο ότι ο Ρούνεϊ χρωστάει ένα μεγάλο ματς θα επέλεγα Αγγλία... Σαφώς και οι Γερμανοί δεν ξεγράφονται ΠΟΤΕ, αυτός είναι ένας από τους πάγιους νόμους στο ποδόσφαιρο, όμως από τη Γερμανία λείπει ο παίχτης - ηγέτης που θα την οδηγήσει στα δύσκολα. Έχουν ταλέντο, πείσμα, καλούς παίχτες αλλά δεν έχουν έναν Τέρι, έναν Τζέραρντ, έναν Λάμπαρντ, έναν Ρούνεϊ...

23/6/10

3ος όμιλος, 3η αγωνιστική: ΗΠΑ - Αλγερία 1-0, Σλοβενία - Αγγλία 0-1. Αμερικανοί και Άγγλοι στους "16" απολύτως δίκαια.


 Με χρυσό σκόρερ τον Λάντον Ντόνοβαν στο 91' οι ΗΠΑ κέρδισαν 1-0 την Αλγερία και προκρίθηκαν στους "16" και μάλιστα παίρνοντας την 1η θέση από την Αγγλία!
 Για την 3η και τελευταία αγωνιστική του 3ου ομίλου στο "Λόφτους Βέρσφελντ Στέιντιουμ" της Πρετόρια η Αμερική ήταν σαφώς καλύτερη από την Αλγερία, αλλά τελικά περίμενε τις καθυστερήσεις του αγώνα για να φτάσει στην πολυπόθητη νίκη και να πάρει την πρόκριση.
 Η Αλγερία πάντως είχε την πρώτη μεγάλη φάση στο ματς με το δοκάρι του Τζιμπούρ στο 6'. Η Αμερική από κει και μετά πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και άρχισε να δημιουργεί ευκαιρίες με τους Ντόνοβαν, Μπράντλεϊ, Άλντιντορ και Ντέμπσεϊ και τον τελευταίο να γίνεται ο τελικός αποδέκτης αρκετών χαμένων φάσεων. Στο 57' μάλιστα είχε δοκάρι, αργότερα πέτυχε γκολ από κοντά που ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ, αλλά οι ΗΠΑ έφτασαν τελικά στη νίκη με το πλασέ του Ντόνοβαν στο 91' και πήραν πανάξια την πρόκριση αποκαθιστώντας δικαιοσύνη μετά την αδικία που υπέστησαν τόσο στο ματς με τη Σλοβενία με το ακυρωθέν γκολ όσο και σήμερα με το επίσης ακυρωθέν τέρμα του Ντέμπσεϊ.
 Η Αμερική μάλιστα πήρε και την 1η θέση τερματίζοντας μαζί με την Αγγλία στους 5 βαθμούς και στα ίδια γκολ αλλά με καλύτερη επίθεση: 4-3 έναντι 2-1 των Άγγλων!

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 ΗΠΑ (Μπομπ Μπράντλεϊ): Χάουαρντ, Μποκανέγκρα, Μπράντλεϊ, Τσερούντολο, Ντέμπσεϊ, Γκόμες (46' Φάιλαμπερ), Ντόνοβαν, Μπόρνσταϊν (80' Μπίσλεϊ), Ντέμεριτ, Αλτιντορ, Εντού (64' Μπαντλ).

 Αλγερία (Ραμπά Σααντάν): Μ' Μπολί, Μπουγκέρα, Μπελχάζ, Γιάχια, Χαλίς, Λάσεν, Τζεμπούρ (64' Γκεζάλ), Ματμούρ (85' Σαϊφί), Ζιανί (69' Γκεντίρα), Γέμπντα, Καντίρ.



 Στο άλλο ματς του 3ου ομίλου, στο "Νέλσον Μαντέλα Μπέι Στέιντιουμ" του Πορτ Ελίζαμπεθ η Αγγλία κέρδισε την Σλοβενία 0-1 με γκολ του Ντεφόε και προκρίθηκε στους "16" ως 2η του ομίλου.
 Η ομάδα του Φάμπιο Καπέλο που ήθελε μόνο νίκη για να καταφέρει να προριθεί έτσι... σκατά όπως τα είχε κάνει στα δύο πρώτα ματς, μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έδειξε από την αρχή διάθεση να τελειώσει όσο νωρίτερα γινόταν την πρόκριση. Το γκολ ήρθε στο 23' από σέντρα του Μίλερ και προβολή του Ντεφόε. Η Σλοβενία ήταν ανύπαρκτη στον αγώνα όμως βρήκε τους χώρους στο β' ημίχρονο που η Αγγλία έριξε ταχύτητα, βγήκε μπροστά κι έχασε μία τριπλή ευκαιρία για την ισοφάριση. Οι Άγγλοι όμως ήταν εκείνοι που είχαν τις περισσότερες ευκαιρίες και αν πετύχαιναν ένα ακόμη γκολ θα έπαιρναν την πρωτιά από τις ΗΠΑ. Πήραν τελικά την νίκη και την πρόκριση σώζωντας τουλάχιστον τα προσχήματα από τις πρώτες δύο κακές εμφανίσεις τους..
 Με το 0-1 πάντως μέχρι το 90' η Σλοβενία ήταν εκείνη που πέρναγε ως 2η πίσω από την Αγγλία, όμως το γκολ του Ντόνοβαν τους απέκλεισε και έστειλε την Αμερική και την Αγγλία στους "16".

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
 
 Σλοβένια (Ματίαζ Κεκ): Χαντάνοβιτς, Μπρέτσκο, Γιόκιτς, Σούλερ, Σέζαρ, Μπίρσα, Κιρμ (79' Μάταβζ), Ραντοσάβλιεβιτς, Κόρεν, Λιούμπιανκιτς (62' Nτέντιτς), Νοβάκοβιτς.

 Αγγλία (Φάμπιο Καπέλο):Τζέιμς, Τζόνσον, Άσλεϊ Κόουλ, Τέρι, Άπσον, Μπάρι, Λάμπαρντ, Τζέραρντ, Μίλνερ, Ρούνεϊ (72' Τζο Κόουλ), Ντεφόε (86' Χέσκεϊ).


 * Αμερική και Αγγλία λοιπόν στους "16" απολύτως δίκαια. Μπορεί πριν τα παιχνίδια να είχαμε την Αγγλία για πρώτη θέση αλλά με την εικόνα των ομάδων στα γήπεδα οι ΗΠΑ το άξιζαν και με το παραπάνω, ειδικά με τις κακές διαιτησίες που αντιμετώπισαν και τα δύο λανθασμένα ακυρωθέντα τέρματα που λίγο έλειψε να τους κλέψουν ουσιαστικά την πρόκριση. 
 Ευχάριστη έκπληξη οι ΗΠΑ, που έχουν καλοδουλεμένη ομάδα, με σύστημα και με τεχνίτες ποδοσφαιριστές από το κέντρο και μπροστά, κυρίως τους Ντόνοβαν, Ντέμπσεϊ. Σλοβενία και Αλγερία ήταν πολύ αδύναμες και δίκαια αποκλείστηκαν.
 Και φυσικά μένει να δούμε τα βραδυνά παιχνίδια για να δούμε ποιος εκ των ΗΠΑ, Αγγλία θα αντιμετωπίσει στους "16" τη Γερμανία.

2ος όμιλος, 3η αγωνιστική: Ελλάδα - Αργεντινή 0-2, Νιγηρία - Νότια Κορέα 2-2. Το πάλεψε όσο μπορούσε η Εθνική μας αλλά λύγισε στο τέλος από την ανωτερότητα της Αργεντινής και αποχαιρέτησε αξιοπρεπώς το Μουντιάλ αφήνονας μονάχα μία πίκρα για εκείνη την εμφάνιση με τη Ν. Κορέα.


 Στον 2ο όμιλο, αυτόν της Εθνικής μας ομάδας η Αργεντινή και η Νότια Κορέα προκρίθηκαν τελικά στους "16", η Ελλάδα ήρθε 3η αφήνοντας 4η τη Νιγηρία αλλά το σημαντικότερο ήταν τα ιστορικά πρώτα γκολ και η πρώτη μας νίκη σε τελική φάση παγκοσμίου κυπέλλου.
 Στο παιχνίδι με την Αργεντινή στο "Πίτερ Μοκάμπα Στέιντιουμ" του Πολοκβάνε ο Ρεχάγκελ παρέταξε την ομάδα ξανά με το 5-4-1 με τη διαφορά ότι απόψε είχαμε 4(!) κεντρικούς αμυντικούς. Βέβαια οι τρεις έπαιζαν στοην άμυνα: Κυριάκος, Μόρας και Αβραάμ Παπαδόπουλος, αριστερό μπακ ο Τοροσίδης και δεξί ο Λουκάς Βύντρα. Ο Τζόρβας φυσικά στο τέρμα. Ο Παπασταθόπουλος έπαιζε μπροστά από τους αμυντικούς σε έναν ειδικό ρόλο man to man πάνω στον Μέσι. Αμυντικοί χαφ οι Κατσουράνης, Τζιόλης, πιο μπροστά ο αρχηγός, ο Γιώργος Καραγκούνης και μοναδικός προωθημένος ο Σαμαράς.
 Με 9 αμυντικογενείς παίχτες ο σαφής στόχος της Ελλάδας ήταν να μην δεχτεί γκολ. Παράλληλα βέβαια περιμέναμε και τα ευχάριστα από το άλλο ματς αφού η Ν. Κορέα δεν έπρεπε να πάρει καλύτερο αποτέλεσμα από εμάς.
 Με τον Παπασταθόπουλο και τον Τζόρβα να κάνουν πολύ μεγάλο παιχνίδι η Εθνική μας κρατούσε το 0-0 και μάλιστα δεχόμενη όχι ιδιαίτερη πίεση. Ο Παπασταθόπουλος ειδικά τα πήγε περίφημα στην αποστολή του αφού στην κυριολεξία εξαφάνισε τον Μέσι. Ο Τζόρβας πραγματοποίησε κάποιες εξαιρετικές αποκρούσεις και εάν βελτιώσει τις εξόδους του θα προσφέρει τερματοφύλακα δεκαετίας για την Ελλάδα.
 Πάντως και ενώ όλα πήγαν καλά στο πρώτο ημίχρονο με την Ελλάδα να μην έχει απειληθεί σοβαρά και οταν αυτό έγινε ο Τζόρβας να έδωσε το παρών, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Καραγκούνης αποχώρησε εξαιτίας ενός τραυματισμού που είχε από το 4'. Τη θέση του πήρε ο Σπυρόπουλος, ο οποίος πέρασε αριστερό μπακ με τον Τοροσίδη να περνάει στα χαφ. Ο Σαμαράς που έκανε κι αυτός μεγάλο ματς έχασε την πολύ μεγάλη φάση στο 48' όταν βρέθηκε τετ α τετ στην περιοχή αλλά πλάσαρε άουτ. Σα να μην έφταναν αυτά λίγο μετά, στο 53' και στο 54' ο Ρεχάγκελ προχώρησε σε ακόμη δύο αναγκαστικές αλλαγές. Τραυματίστηκαν οι Κατσουράνης, Τοροσίδης και μπήκαν οι Νίνης, Πατσατζόγλου.
 Ολοκληρώνοντας λοιπόν τις αλλαγές του τόσο νωρίς ο Ρεχάγκελ ξέμεινε από βοήθειες αργότερα που η Εθνική χρειαζόταν φρέσκα πόδια. Την ίδια ώρα η Ν. Κορέα έκανε το 1-2 και ουσιαστικά ψαλίδιζε τις όποιες ελπίδες μας.
 Η Αργεντινή πίεζε όλο και περισσότερο και στο 78' άνοιξε το σκορ με τον Ντεμιτσέλις. Από εκτέλεση κόρνερ του Βερόν ο Αργεντινός αμυντικός πήρε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στον Μιλίτο, ξαναπήγε στον Ντεμιτσέλις, ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0. Στο 89' έγινε και το 2-0 όταν ο Μέσι έκανε το σλάλομ, ο Τζόρβας απόκρουσε το σουτ αλλά ο Παλέρμο πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 2-0 που ήταν και το τελικό αποτέλσμα.
 Αποτέλεσμα που φέρνει την Αργεντινή 1η στον 2ο όμιλο με 9 βαθμούς και αντίπαλο του Μεξικό στην φάση των "16". Το Μεξικό που θα δυσκολέψει την ομάδα του Μαραντόνα, η οποία μπορεί να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγάλα φαβορί για κατάκτηση του Μουντιάλ, αλλά ως τώρα αντιμετώπισε τρεις πολύ εύκολους αντιπάλους και στη συνέχεια τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Τζόρβας, Βύντρα, Τοροσίδης (55' Πατσατζόγλου), Μόρας, Κυργιάκος, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τζιόλης, Κατσουράνης (54' Νίνης), Καραγκούνης (46' Σπυρόπουλος), Σαμαράς.

 Αργεντινή (Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα): Ρομέρο, Ροντρίγκεζ, Οταμέντι, Μπουρδίσο, Ντεμικέλις, Μπολάτι, Βερόν, Μάξι (63' Ντι Μαρία), Μέσι, Αγουέρο (77' Παστόρε), Μιλίτο (80' Παλέρμο).



 Στο άλλο ματς του 2ου ομίλου που διεξήχθει στο "Ντούρμπαν Στέιντιουμ" του Ντούρμπαν η Ν. Κορέα πήρε την πρόκριση φέρνοντας 2-2 με τη Νιγηρία σε ένα παιχνίδι με εναλλαγές στο σκορ και πάρα πολλές χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν.
 Εικόνα δεν έχω από το παιχνίδι αφού έβλεπα την Εθνική μας αλλά από τις φάσεις που είδα μετά μάλλον δίκαιο κρίνεται το αποτέλεσμα. Η Νιγηρία άνοιξε νωρίς το σκορ με τον Ούτσε στο 12', είχε δοκάρι στο 36' με τον ίδιο παίχτη, η Ν. Κορέα όμως κατάφερε να ισοφαρίσει αρχικά λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου με τον Λι Γιουνγκ-Σου και πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Παρκ Τσου-Γιουνγκ στο 49'. Στη συνέχεια χάθηκαν εκατέρωθεν φάσεις και στο 69' η Νιγηρία έκανε το 2-2 με πέναλτι του Αγιεγκμπένι. Την μεγαλύτερη φάση του αγώνα είχε μετά η Ν. Κορέα, όμως το 2-2 έμεινε μέχρι το τέλος, αποτέλεσμα που στέλνει τους Νοτιοκορεάτες στους "16" και αντίπαλους με την Ουρουγουάη, απέναντι στην οποία θα είναι βέβαια το αουτσάιντερ αλλά με αρκετές πιθανότητες να κάνει ακόμη μία έκπληξη.

 Οι συνθέσεις των ομάδων:

 Νιγηρία (Λαρς Λάγκερμπακ): Ενιεάμα, Αφολάμπι, Γιόμπο (46' Εκιέιλε), Σίτου, Οντια, Ούτσε, Ετούχου, Αγίλα, Ομπάσι, Γιακούμπου (71' Ομπίνα), Κανού (57' Μάρτινς).

 Νότια Κορέα (Χου Γιουνγκ-Μο): Σουνγκ Ριόνγκ Τζουνγκ, Ντου Ρι Τσα, Γιονγκ Χιουνγκ Τσο, Τζουνγκ Σο Λι, Γιουνγκ Πιο Λι, Τσουνγκ Γιονγκ Λι, Σουνγκ Γιονγκ Κι (87' Κιμ Χάε-Σουνγκ), Τζουνγκ Βο Κιμ, Τζι Σουνγκ Παρκ, Τσου Γιουνγκ Παρκ (90' Κιμ Ντονγκ-Γιν), Κι Χουν Γιεόμ (64' Κιμ Ναμ-Ιλ).


 * Η Αργεντινή λοιπόν έκανε το 3χ3 και με 9 βαθμούς και 7-1 τέρματα περνάει εύκολα και δίκαια φυσικά ως 1η από τον 2ο όμιλο. Στους "16" θα παίξει με το Μεξικό και τα πράγματα εκεί θα είναι πιο δύσκολα για την "Αλμπισελέστε". Η Νότια Κορέα πήρε την 2η θέση με 4 βαθμούς και 5-6 τέρματα και θα αντιμετωπίσει την Ουρουγουάη σε ένα αρκετά ενδιαφέρον ζευγάρι.

22/6/10

1ος όμιλος, 3η αγωνιστική: Γαλλία - Νότια Αφρική 1-2, Μεξικό - Ουρουγουάη 0-1. Όπως αναμενόταν Ουρουγουάη και Μεξικό προκρίθηκαν στους "16".


 Ολοκληρώθηκε ο 1ος όμιλος με τα πράγματα να τελειώνουν ως αναμενόταν. Ουρουγουάη και Μεξικό προκρίθηκαν στους "16", ενώ η διοργανώτρια Νότια Αφρική αν και νίκησε τη Γαλλία αποχαιρέτησε το Μουντιάλ καθώς υστερεί κατά πολύ στην ισοβαθμία με το Μεξικό.
 Στο "Φρι Στέιτ Στέιντιουμ" του Μπλουμφοντέιν η Νότια Αφρική κέρδισε εύκολα την άθλια για μία ακόμη φορά Γαλλία και τουλάχιστον πέτυχε την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση. Ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξε διοργανώτρια ομάδα χωρίς νίκη στον όμιλο και φυσικά χωρίς πρόκριση στους "16". Δυστυχώς για αυτούς οι Αφρικανοί δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν την πρόκριση αφού η Ουρουγουάη μπορεί να τους διευκόλυνε κερδίζοντας το Μεξικό όμως οι ίδιοι θα έπρεπε να επικρατήσουν με πολλά γκολ επί των Γάλλων, κάτι που εξ αρχής φάνταζε πάρα πολύ δύσκολο. Κάτι πήγε να γίνει στο 37' με το 0-2 χάρις στα γκολ των Κουμάλο στο 21', Μφέλα στο 37' αλλά και την κόκκινη που είχε δεχτεί από το 25' ο Γκουρκίφ, όμως το 1-2 με το γκολ του Μαλουντά στο 70' έκοψε τα πόδια των Αφρικανών. Οι οποίοι ήθελαν ακόμη δύο γκολ για να φτάσουν στο θαύμα καθώς μάθαιναν ότι η Ουρουγουάη κέρδιζε το Μεξικό. Είχαν δοκάρι στο δεύτερο ημίχρονο για το 3-0, αλλά μετά τη μείωση των Γάλλων εγκατέλειψαν το ματς και τουλάχιστον κράτησαν τη νίκη για να φύγουν από το Μουντιάλ με αν μη τι άλλο ψηλά το κεφάλι.
 Οι Γάλλοι απογοήτευσαν πάρα πολύ και προσωπικά περίμενα μια αντίδραση στο τελευταίο ματς, περίμενα να δω έναν εγωισμό των φιναλίστ του προηγούμενου Μουντιάλ, αλλά οι Τρικολόρ απλά δεν βλέπονταν. Μάλιστα τερμάτισαν 4οι και καταϊδρωμένοι στον όμιλο με 1 βαθμό και 1-4 γκολ...
 Άντε να φύγει ο πανίβλακας ο Ντομενέκ για να ξανασταθεί στα πόδια της μία ομάδα που έχει ταλέντο και μεγάλους παίχτες...

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Γαλλία (Ραϊμόν Ντομενέκ): Γιορίς, Σανιά, Κλισί, Σκιλασί, Γκαλάς, Ντιαρά (82΄Γκοβού), Ντιαμπί, Ριμπερί, Γκουρκίφ, Ζινιάκ (46' Μαλουντά), Σισέ (55' Ανρί).

 Νότια Αφρική (Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα): Τζόσεφς, Μασιλέλα, Μοκοένα, Κουμάλο, Κουμπόνι (78' Μοντίσε), Ενγκονγκά (55' Γκάχα), Σιμπάγια, Τσαμπαλάλα, Πίενααρ, Πάρκερ (68' Νομβέτε), Μφελά.



 Στο άλλο ματς του ομίλου, στο "Ρόγιαλ Μπαφόκενγκ" του Ρούστενμπουργκ κάποιοι έβλεπαν ισοπαλία με την οποία θα περνούσαν και οι δύο. Όμως η αλήθεια ήταν, όπως είχα επισημάνει, ότι και ηττημένος να υπήρχε θα έπρεπε να φάει πολλά γκολ και παράλληλα ο νικητής του Γαλλία - Ν. Αφρική να πετύχει επίσης πολλά τέρματα. Δύσκολα πράγματα δηλαδή...
 Το μόνο... πρόβλημα για Ουρουγουάη και Μεξικό ήταν το γεγονός ότι όποιος τερμάτιζε 2ος θα έπεφτε πάνω στην Αργεντινή. Το ματς δεν ήταν κακό, είχε γρήγορο ρυθμό στα πρώτα λεπτά, με το Μεξικό να πλησιάζει περισσότερο την περιοχή των αντιπάλων. Ο ρυθμός όμως μειωνόταν αισθητά όσο περνούσε ο χρόνος και τελικά οι Ουρουγουανοί κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Ο Λουίς Σουάρες στο 43' με κεφαλιά έκανε το 0-1 που έφερε την Ουρουγουάη πιο κοντά στην πρωτιά του ομίλου.
 Σε συνδυασμό μάλιστα με το 0-2 των Αφρικανών στο ημίχρονο, οι Μεξικανοί είχαν πρόβλημα και γι' αυτό έπαιξαν πιο επιθετικά στο β' ημίχρονο με σκοπό να ισοφαρίσουν και να τελειώσουν την πρόκριση. Δεν τα κατάφεραν αλλά για καλή τους τύχη η Γαλλία πέτυχε το γκολ που ουσιαστικά έβαλε τέλος στα άνειρα των Αφρικανών για πρόκριση.
 Στην ισοβαθμία με τη Ν. Αφρική προκρίθηκε το Μεξικό, που όμως είχε θετικό συντελεστή γκολ +1 (3-2) σε αντίθεση με τον αρνητικό των Αφρικανών -2 (3-5).
 Η Ουρουγουάη από την άλλη τερμάτισε αήττητη και πέτυχε 4 γκολ δίχως να δεχτεί ούτε 1.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Μεξικό (Χαβιέ Αγκίρε): Πέρες, Ροντρίγκες, Σαλσίδο, Μάρκες, Οσόριο, Τοράδο, Φράνκο, Μορένο (57' Μορένο), Ντος Άντος, Γκουαρντάδο (46' Μπαρέρα), Μπλάνκο (63' Ερνάντες).

 Ουρουγουάη (Όσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Λουγκάνο, Φουτσίλε, Βικτορίνο, Καβάνι, Σουάρες (85' Φερνάντες), Φορλάν, Α. Περέιρα (77' Σκότι), Πέρες, Μ. Περέιρα, Αρεβάλο Ρίος.


 * Ουρουγουάη και Μεξικό λοιπόν οι πρώτες ομάδες που προκρίνονται στους "16". Με βάση τη συνολική εικόνα των 4 ομάδων απολύτως δίκαια. Το 2ο Μεξικό θα παίξει με την 1η Αργεντινή του 2ου ομίλου ενώ η 1η Ουρουγουάη θα παίξει με κάποιον από Ν. Κορέα, Ελλάδα, Νιγηρία. Σαφώς πιο εύκολο το έργο της Ουρουγουάης αλλά εάν η Εθνική μας τα καταφέρει και προκριθεί απόψε δε νομίζω ότι η Ουρουγουάη αποτελεί φόβητρο... 
 Βέβαια από την στιγμή που η πρόκριση δεν περνά από το χέρι μας, ας καταφέρουμε να πάρουμε μια ισοπαλία και ότι είναι να γίνει ας γίνει...

Τί έχουμε δει ως τώρα στο Μουντιάλ και κάποιες Στοιχηματικού τύπου εκτιμήσεις για την 3η αγωνιστική και ποιες ομάδες θα προκριθούν στους "16"


 Μετά τις 2 πρώτες αγωνιστικές στη φάση των ομίλων σε αυτό το 19ο Μουντιάλ της Ν. Αφρικής τα όσα έχουμε δει νομίζω ότι απέχουν αρκετά από αυτά που ο μέσος θεατής περίμενε. Λίγο θέαμα, αρκετή σκοπιμότητα από τις περισσότερες ομάδες, κυρίως την 1η αγωνιστική, χάλια μαύρα από μεγάλες δυνάμεις όπως Αγγλία, Ιταλία, Γαλλία και λίγα πράγματα από τα δύο σούπερ φαβορί, Βραζιλία, Ισπανία, κακές διαιτησίες στα τελευταία ματς και ενώ είχαν ξεκινήσει πάρα πολύ καλά, αρκετά λάθη από τους τερματοφύλακες και ο σχετικός ντόρος γύρω από την "περίεργη" επίσημη μουντιαλική μπάλα «Τζιαμπουλάνι».
 Απεναντίας ως θετικά ξεχώρισαν οι δύο πολύ καλές εμφανίσεις της Αργεντινής και οι μέτριες προς καλές της Γερμανίας και της Ολλανδίας. Επίσης ευχάριστη έκπληξη αποτελεί το Μεξικό, ενώ και η Χιλή ξεκίνησε με 2 νίκες, έχοντας όμως αυτοκαταστροφικές τάσεις, αφού και στα δύο νικηφόρα ματς θα μπορούσε να είχε πετύχει περισσότερα τέρματα και να ήταν άνετη στις ισοβαθμίες. Καλά στοιχεία είδαμε και από Ουρουγουάη, ΗΠΑ, ενώ Δανία, Ιαπωνία, Παραγουάη και Σερβία έδειξαν ότι έχουν τις ικανότητες για κάτι καλύτερο στη συνέχεια.
 Και φυσικά η μεγάλη, ιστορική στιγμή για την Ελλάδα μας, η οποία πέτυχε τα πρώτα γκολ και την πρώτη νίκη της σε τελική φάση Παγκοσμίου κυπέλλου και απόψε θα παλέψει απέναντι στην Αργεντινή ακόμη και για πρόκριση στους "16".

 Αντίθετα η Ν. Αφρική απογοήτευσε σαν διοργανώτρια, οι υπόλοιπες Αφρικανικές απεδείχθησαν κατώτερες των προσδοκώμενων: Νιγηρία, Γκάνα, Ακτή Ελεφαντοστού, Καμερούν, Αλγερία. Μικρές ομάδες που όμως την τελευταία αγωνιστική θα κυνηγήσουν την έκπληξη είναι οι: Νότια Κορέα, Αυστραλία, Ελβετία, Σλοβακία. Τέλος πολύ αδύναμες είναι οι: Βόρεια Κορέα, Ονδούρα, Νέα Ζηλανδία (παρά το "χ" με Ιταλία).

 Τρίτη - Παρασκευή θα γίνει το ξεκαθάρισμα, θα ολοκληρωθούν οι όμιλοι και θα βγουν οι ομάδες που θα συνεχίσουν στους "16" καθώς και τα διασταυρώματα.

 Δικές μου εκτιμήσεις:

 1ος όμιλος: Μεξικό και Ουρουγουάη είναι τα ξεκάθαρα φαβορί. Με 4 βαθμούς η κάθε μία και από 1 μόλις η Ν. Αφρική με τη Γαλλία σωστά σκέφτονται οι στοιχηματικές εταιρείες και βάζουν το "χ" τόσο χαμηλά. Όμως μην ξεχνάτε ότι αυτή τη στιγμή, στην ισοβαθμία υπερτερεί η Ουρουγουάη και σαν 1η του ομίλου αποφεύγει την Αργεντινή. Κάτι που -λογικά- θέλει να πετύχει και το Μεξικό. Άρα όσοι θεωρείτε ότι το Μεξικό είναι καλύτερη ομάδα νομίζω ότι ο "άσσος" στο Μεξικό - Ουρουγουάη με απόδοση πάνω από 3,5 μοιάζει εξαιρετικός σε σχέση με το 1,5 που προσφέρεται η ισοπαλία...
 Καλός δείχνει να είναι και ο "άσσος" στο Γαλλία - Ν. Αφρική. Ναι, οι Γάλλοι έχουν τα χάλια τους, πλακώνονται στις προπονήσεις κλπ., αλλά αφενός οι Αφρικανοί δεν έχουν δυνατότητες αφετέρου ίσως στο αποψινό ματς φανεί ο εγωισμός των Γάλλων. Μεγάλο στοιχηματικό ρίσκο φυσικά υπάρχει κι εδώ...

 2ος όμιλος: Η Αργεντινή δεν χάνει την πρωτιά εδώ. Ποιος θα την ακολουθήσει όμως; Η Ελλάδα όπως έχω ξαναπεί χτυπάει το κεφάλι της στον τοίχο για το 0-2 με την Ν. Κορέα. Έστω ένα γκολ τότε και θα ήμασταν το φαβορί για την πρόκριση. Πλέον θα πρέπει να πάρουμε καλύτερο αποτέλεσμα κόντρα στην Αργεντινή από ότι η Ν. Κορέα απέναντι στη Νιγηρία. Αλλά εάν η Νιγηρία κερδίσει, τότε θα πρέπει να μην χάσουμε από την Αργεντινή. Δύσκολα τα πράγματα έτσι κι αλλιώς. Θα παλέψουμε για το "χ" κι ότι βγει.
 Ελλάδα - Αργεντινή Χ2 για κάλυψη, ενώ το Νιγηρία - Ν. Κορέα φαντάζει δύσκολο για προγνωστικά.

 3ος όμιλος: Εδώ θα πάω με τις ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί θα βρίσκονταν μια ανάσα από την πρόκριση αν ο διαιτητής δεν τους ακύρωνε καθαρό γκολ στο τέλος του αγώνα με τη Σλοβενία. Έχουν σαφώς καλύτερη ομάδα από την Αλγερία και ο "άσσος" έχει νομίζω αρκετή τύχη. Με τους Άγγλους δεν ασχολούμαι, έχουν τα χάλια τους αλλά φυσικά μπορούν να κερδίσουν τη Σλοβενία. Ας το κάνουν όμως χωρίς τα δικά μου λεφτά...

 4ος όμιλος: Εδώ πάμε για δύο "2" καρφί. Αυστραλία - Σερβία και Γκάνα - Γερμανία. Κερδίζουν Σερβία και Γερμανία, γλυτώνουν από μπερδέματα με ισοβαθμίες και περνάνε παρέα στους "16".

 5ος όμιλος: Η Παραγουάη λογικά κερδίζει τη Νέα Ζηλανδία, αλλά από τη στιγμή που και με ισοπαλία θα είναι 1η ίσως να αξίζει μία κάλυψη με 1Χ. Η Ιταλία θα κάνει το "2" με τη Σλοβακία αλλά σε τιμές μικρότερες του 1,5 δε νομίζω ότι αξίζει να αγωνιούμε...

 6ος όμιλος: Η Ολλανδία δείχνει ικανή να φτάσει στο 3χ3 κάνοντας το "2" απέναντι στο Καμερούν. Δεδομένου πάντως ότι η Παραγουάη θα έρθει 1η στον 5ο όμιλο, η Ολλανδία σαν 1η θα παίξει με την 2η Ιταλία. Και δεν ξέρω κατά πόσο θα το ήθελαν αυτό οι Ολλανδοί...
 Δανία και Ιαπωνία θα παλέψουν για τη 2η θέση και προσωπικά νομίζω ότι με 1Χ είμαστε καλυμμένοι αφού δεν βλέπω ήττα των Σκανδιναβών. Με ισοπαλία πάντως περνούν οι Ιάπωνες.

 7ος όμιλος: Εδώ τα πράγματα είναι απλά. Αδιάφορο το Βόρεια Κορέα - Ακτή Ελαφαντοστού. Αν θέλει κάποιος μπορεί να κυνηγήσει την έκπληξη κοντράροντας τους απογοητευμένους Ελέφαντες. Ακόμη και στον... κλέφτη ΟΠΑΠ ο "άσσος" της Β. Κορέας έχει απόδοση 8,00 και το "χ" 4,30!
 Η Πορτογαλία με νίκη κόντρα στη Βραζιλία έρχεται 1η ενώ οι Βραζιλιάνοι βολεύονται και με το "χ" το οποίο βρίσκουμε σχετικά χαμηλά. Κι εδώ πάντως είναι το θέμα ότι ο 1ος παίζει με τον 2ο του 8ου ομίλου που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι η Ισπανία. Οπότε...

 8ος όμιλος: Εδώ τα πράγματα είναι δύσκολα. Πάμε ολοταχώς για τριπλή ισοβαθμία στους 6! Η Ελβετία λογικά καθαρίζει την αδύναμη Ονδούρα πληρώνοντας 1,40 τον "άσσο" της, ενώ η Ισπανία θέλει μόνο νίκη απέναντι στη Χιλή για πρόκριση και αν είναι δυνατόν με πολλά γκολ για την πρωτιά. Στην τριπλή ισοβαθμία πάντως η Χιλή είναι αυτή που μένει εκτός, αφού κυριολεκτικά αυτοκτόνησε στα ματς με Ονδούρα και Ελβετία κερδίζοντας μόνο 1-0 αντί 2-0 ή 3-0.
 Αλλά επειδή έδειξε καλά στοιχεία, αλλά και για καθαρά παικτική αξία νομίζω ότι θα άξιζε το ρίσκο στο 1Χ της Χιλής με τη Ισπανία, ειδικά αν αυτό πληρώνει σε τιμές γύρω στο 6 και 3,5!
 Το 1,40 των Ισπανών δεν αξίζει εκτός αν κάποιος προτιμήσει το Over ή τα ειδικά στοιχήματα σε αυτό το ματς...


 Καλή επιτυχία σε ότι παίξετε και καλά κέρδη!

8ος όμιλος, 2η αγωνιστική: Χιλή - Ελβετία 1-0, Ισπανία - Ονδούρα 2-0


 Στο απογευματινό παιχνίδι για την 2η αγωνιστική του 8ου ομίλου στο "Νέλσον Μαντέλα Μπέι Στέιντιουμ" του Πορτ Ελίζαμπεθ η Χιλή κέρδισε με 1-0 και διαιτητική βοήθεια την μαχητικότατη Ελβετία και έφτασε τους 6 βαθμούς στον όμιλο. Παρ' όλα αυτά οι Χιλιανοί κινδυνεύουν να μείνουν εκτός συνέχειας στο εφιαλτικό για αυτούς σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας στους 6 βαθμούς!

 Το ματς είχε ρυθμό και η Χιλή είχε τον έλεγχο από την αρχή. Η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα μάλιστα απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα στο 31' όταν ο Σαουδάραβας διαιτητής απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Μπεχράμι. Μία υπερβολική απόφαση που ανάγκασε τους Ελβετούς να παίξουν πιο αμυντικά στη συνέχεια. Ο Χίτσφελντ ενίσχυσε το κέντρο του περνώντας τον Μπαρνέτα στη θέση του ανέτοιμου έτσι κι αλλιώς Φρέι.
 Η Χιλή πάντως δυσκολευόταν αισθητά να πλησιάσει με αξιώσεις την εστία του Μπενάλιο. Στην επανάληψη ο Μαρτίνο προχώρησε σε διπλή αλλαγή με τους Μαρκ Γκονζάλες και Βαλντίβια να παίρνουν τις θέσεις των Βιδάλ και Σουάζο. Μόλις στο 49' μπήκε το γκολ όμως ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Η Χιλή συνέχισε να πιέζει όμως ευκαιρίες δεν μπορούσε να δημιουργήσει. Τελικά το γκολ ήρθε για τους Νοτινοαμερικανούς στο 75' αλλά ο Παρέδες που σέντραρε για τον σκόρερ Γκονζάλες ήταν καθαρά σε θέση οφσάιντ. Αμέσως μετά το γκολ η Χιλή έχασε ακόμη δύο καλές ευκαιρίες για το 2-0, αλλά η Ελβετία έχασε την πολύ μεγάλη φάση στο τέλος του αγώνα με τον Ντερτιγιόκ που είχε μπει ως αλλαγή. Αν είχε μπει αυτό το γκολ η Ελβετία ουσιαστικά θα είχε κάνει το αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στους "16"..

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Χιλή (Μαρσέλο Μπιέλσα): Μπράβο, Πόνσε, Ισλα, Καρμόνα, Σάντσες, Βιδάλ (46' Γκονζάλες), Σουάζο (46' Βαλντίβια), Φερνάντες (65' Παρέδες), Μποσεζούρ, Μεδέλ, Χάρα.

 Ελβετία (Οτμαρ Χίτσφελντ): Μπενάλιο, Λιχτστάινερ, Φον Μπέργκεν, Χούγκελ, Ινλέρ, Φράι (42' Μπαρνέτα), Ν' Κούφο (68' Ντερτιγιόκ), Μπεχράμι, Γκρίχτινγκ, Φερνάντες (77' Μπουνιάκου), Τσίγκλερ.



 Στο τελευταίο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η 2η αγωνιστική, στο "Έλις Παρκ Στέιντιουμ" του Γιοχάνεσμπουργκ η Ισπανία κέρδισε με 2-0 την Ονδούρα και πλέον θέλει μόνο νίκη με την Χιλή για να προκριθεί στους "16".
 Οι Ισπανοί θεωρητικά είχαν εύκολο έργο απέναντι σε μία από τις 3-4 πιο αδύναμες ομάδες της διοργάνωσης. Μεγάλη μπάλα πάντως δεν έπαιξαν για δεύτερο σερί ματς και το βέβαιο είναι ότι απέναντι στην Χιλή θα δυσκολευτούν να φτάσουν στην πολυπόθητη νίκη που θα τους στείλει στους "16".
 Και τα δύο γκολ των Ισπανών πέτυχε ο MVP του αγώνα, Νταβίντ Βίγια, ο οποίος έχασε και πέναλτι για το χατ-τρικ. Η Ισπανία πλέον θέλει νίκη με 1-0 επί της Χιλής για να περάσει και παράλληλα να μην κερδίσει η Ελβετία με 2 ή περισσότερα γκολ την Ονδούρα ώστε να πάρει και την 1η θέση.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Ισπανία (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Πικέ, Πουγιόλ, Βίγια, Τσάβι (65' Φάμπρεγας), Τόρες (70' Μάτα), Καπντεβίλα, Αλόνσο, Ράμος (76' Αρμπελόα), Μπούσκετς, Νάβας.

 Ονδούρα (Ρεϊνάλντο Ρουέντα): Βαγιαδάρες, Τσάβεζ, Φιγκερόα, Παλάσιος, Σουάζο (83' Τζ. Παλάσιος), Εσπινόζα (46' Γουέλκομ), Μαρτίνεζ, Τούρσιος (63' Νούνιεζ), Γκεβάρα, Ιζαγκίρε, Μεντόζα.

21/6/10

7ος όμιλος, 2η αγωνιστική: Βραζιλία - Ακτή Ελεφαντοστού 3-1, Πορτογαλία - Βόρεια Κορέα 7-0


 Στο χθεσινοβραδυνό ματς του 7ου ομίλου για την 2η αγωνιστική, στο "Σόκερ Σίτι Στέιντιουμ" του Γιοχάνεσμπουργκ η μέτρια Βραζιλία κέρδισε μάλλον εύκολα την κακή Ακτή Ελαφαντοστού με 3-1 και προκρίθηκε στους "16" του Μουντιάλ. Το μόνο που μένει είναι να δούμε αν η Σελεσάο τερματίσει πρώτη στον όμιλο ή αν η Πορτογαλία κερδίσει τον μεγάλο αντίπαλό της την τελευταία αγωνιστική και πάρει εκείνη την πρωτιά.

 Η Βραζιλία πάντως για δεύτερο συνεχόμενο ματς δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή της. Ο Κακά σερνόταν σε όλο το παιχνίδι όμως τουλάχιστον έδωσε τις δύο άσιστ στους Φαμπιάνο και Ελάνο για το πρώτο και το τρίτο γκολ της Βραζιλίας αντίστοιχα. Ο Ρομπίνιο ήταν ίσως ο χειρότερος των Βραζιλιάνων, ενώ κι ο Ελάνο βρέθηκε σε κακή βραδιά αλλά πέτυχε ένα γκολ και πλέον έχει δύο τέρματα σε δύο παιχνίδια στη διοργάνωση. Η άμυνα των Βραζιλιάνων δεν είχε πολύ πίεση και όπως στο ματς με τη Β. Κορέα, έτσι και χθες χαλάρωσε μετά το 3-0 και δέχτηκε το γκολ από τον Ντρογκμπά στο 79'.
 MVP του αγώνα ο Λουίς Φαμπιάνο, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ, το πρώτο στο 25' με τρομερό σουτ μέσα από την περιοχή και πλάγια θέση μετά από ωραία μπαλιά του Κακά στην πλάτη της άμυνας, και το δεύτερο στο 50' όπου ναι μεν έκανε ωραία ατομική ενέργεια περνώντας 3 Βορειοκορεάτες, αλλά χρησιμοποίησε δυο φορές το χέρι του. Κι αν το πρώτο χέρι μπορεί να θεωρηθεί ως ακούσιο, το δεύτερο είναι καθαρό κατέβασμα και στρώσιμο της μπάλας και είναι απαράδεκτη η μη υπόδειξη είτε του διαιτητή είτε του επόπτη. Μάλιστα μετά το γκολ ο Γάλλος διαιτητής που γενικά τα σκάτωσε χθες, πήγε στον Φαμπιάνο και κάτι του είπε για το χέρι με τον Φαμπιάνο να ισχυρίζεται ότι δεν έκανε παράβαση. Μια εικόνα που έχει κάνει τον γύρο του κόσμου και προκαλεί εύλογες απορίες...
 Πέρα από αυτή τη φάση ο διαιτητής ευθύνεται για τα τελευταία λεπτά και την αρνητική τροπή που πήρε το ματς. Οι Ελέφαντες εκτός εαυτού, πολύ εκενευρισμένοι χτυπούσαν διαρκώς τους Βραζιλιάνους. Ο βλάκας ο Γάλλος τους άφηνε ατιμώρητους μέχρι που σε μία φάση ο Κακά αντέδρασε και χτύπησε ελαφρά με τον αγκώνα τον Κεϊτά στο στήθος, ο Αφρικανός έπιασε το κεφάλι του(!) και έπεσε στο έδαφος και ο διαιτητής απέβαλε τον Κακά...
 Φιλοβραζιλιάνος δεν είμαι, το αντίθετο μάλιστα, αλλά δεν μπορώ να βλέπω τέτοια πράγματα. Οι Αφρικανοί στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα έριχναν διαρκώς ξύλο στους Βραζιλιάνους, ο διαιτητής έδινε μόνο φάουλ χωρίς κάρτες, χωρίς καν παρατηρήσεις και όταν αποφάσισε να επέμβει το έκανε με λάθος τρόπο...

 Η Ακτή Ελεφαντοστού δικαίως τα τελευταία χρόνια υπολογίζεται ως μία δυνατή ομάδα, αλλά και σε αυτή τη διοργάνωση, παρά το γεγονός ότι για μία ακόμη φορά είχε δύσκολη κλήρωση, δεν κατάφερε να ανταποδώσει τις προσδοκίες και δίκαια αποκλείεται από τη συνέχεια.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Βραζιλία (Κάρλος Ντούνγκα): Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Μπάστος, Λούσιο, Ζουάν, Μέλο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Ελάνο (67' Ντάνι Άλβες), Κακά, Ρομπίνιο (90' Ραμίρεζ), Φαμπιάνο.

 Ακτή Ελεφαντοστού (Σβεν Γκόραν Έρικσον): Μπάρι, Ντεμέλ, Τιενέ, Κ. Τουρέ, Ζοκορά, Εμπουέ (72' Ρομαρίκ), Τιοτέ, Γ. Τουρέ, Ντιντάν (54' Ζερβίνιο), Καλού (68' Κεϊτά), Ντρογκμπά.



 Στο έτερο παιχνίδι του ομίλου που τελείωσε πριν από λίγο, στο "Γκριν Πόιντ Στέιντιουμ" του Κέιπ Τάουν η Πορτογαλία διέλυσε την Βόρεια Κορέα με 7-0 και ουσιαστικά προκρίθηκε στους "16" μαζί με την Βραζιλία βγάζοντας από το μυαλό των Αφρικανών τις όποιες ελπίδες είχαν να ισοβαθμίσουν με τους Πορτογάλους και να προκριθούν στη διαφορά τερμάτων.
 Σε ένα παιχνίδι που διεξήχθει κάτω από καταρρακτώδη βροχή η ομάδα του Κάρλος Κεϊρός σημείωσε μία από τις μεγαλύτερες σε εύρος νίκες στην ιστορία του Παγκοσμίου κυπέλλου. Οι Πορτογάλοι που ήταν αποφασισμένοι να πετύχουν νίκη με πολλά γκολ σκεφτόμενοι την περίπτωση ισοβαθμίας με τους Ελέφαντες, μπήκαν από νωρίς δυνατά στο ματς. Είχαν δοκάρι μόλις στο 7' και άνοιξαν το σκορ στο 29' με τον Φερνάντο Μεϊρέλες, αυτόν τον εκπληκτικό χαφ της Πόρτο, ο οποίος έκανε τρομερή κίνηση, βγήκε σε θέση φορ και εκμεταλλευόμενος την ωραία μπαλιά του Τιάγκο πλάσαρε εύστοχα για το 1-0. Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, όμως στην επανάληψη σε διάστημα 8' η Πορτογαλία έφτασε στο 4-0. Συγκεκριμένα στο 52' ο Σιμάο μετά από ωραίο συνδυασμό έκανε με πλασέ το 2-0, στο 56' ο Αλμέιντα με κεφαλιά έκανε το 3-0 και στο 60' από πάσα του Ρονάλντο ο Τιάγκο το 4-0.
 Η Βόρεια Κορέα είχε ήδη παραδοθεί στις ορέξεις των Πορτογάλων οι οποίοι μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή έβγαιναν στην επίθεση κυνηγώντας κι άλλα τέρματα.
 Ο Λιέντσον μπήκε ως αλλαγή κι έκανε το 5-0, ο Ρονάλντο σκόραρε επιτέλους μετά από 11 παιχνίδια με την Εθνική του ομάδα για το 6-0 και ο Τιάγκο με το δεύτερο τέρμα του έκλεισε το σκορ στο εκπληκτικό 7-0.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Πορτογαλία (Κάρλος Κεϊρος): Εντουάρντο, Μπρούνο Άλβες, Ρικάρντο Καρβάλιο, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μέντες, Σιμάο (74' Ντούντα), Μιγκέλ, Μεϊρέλες (70' Βελόσο), Αλμέιδα (77' Λιεντσον), Τιάγκο, Κοεντράο.

 Βόρεια Κορέα (Κιμ Γιονγκ Χουν):
Μιόνγκ Γκουκ, Γιόνγκ Χιοκ (75' Σονγκ Τσολ), Γιουν Ιλ, Ναμ Τσολ (58' Κουμ Ιλ), Κουάνγκ Τσον, Γουν Ναμ, Τάε Σε, Γιονγκ Γο, Ιν Γκουκ (Γιόνγκ Γιούν), Τσολ Ζιν, Γιονγκ Χακ.

* Η Πορτογαλία έδειξε ότι διαθέτει μεγάλες ικανότητες και πως αν στο πρώτο ματς με την Ακτή Ελεφαντοστού δεν είχε παίξει τόσο προσεχτικά και επιφυλακτικά για την εξασφάλιση της ισοπαλίας, θα έφτανε σήμερα στο 2χ2.
 Το θέμα είναι αν τελικά η Πορτογαλία ή η Βραζιλία τερματίσει 1η στον 7ο όμιλο, αν και πρέπει πρώτα να δούμε το θα γίνει και στον 8ο όμιλο, όπου βρίσκεται η Ισπανία την οποία νομίζω ότι και οι δύο θα ήθελαν να αποφύγουν...

20/6/10

6ος όμιλος, 2η αγωνιστική: Σλοβακία - Παραγουάη 0-2, Ιταλία - Νέα Ζηλανδία 1-1, σε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στη ιστορία του ποδοσφαίρου!


 Στο μεσημεριανό παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου, που διεξήχθει στο "Φρι Στέιτ Στέιντιουμ" του Μπλουμφοντέιν η Παραγουάη κέρδισε εύκολα τη Σλοβακία με 2-0 και αν δεν αυτοκτονήσει στο τελευταίο ματς με τη Νέα Ζηλανδία θα προκριθεί στους "16".
 Η ομάδα του Χεράρδο Μαρτίνο, που είχε δείξει πολύ καλά στοιχεία στο ματς με την Ιταλία, έπαιξε ακριβώς όσο χρειάστηκε για να επικρατήσει των αδύναμων Σλοβάκων με δύο γκολ των Βέρα και Ριβέρος και πλέον με νίκη απέναντι στη Ν. Ζηλανδία προκρίνονται ως πρώτοι από τον 6ο όμιλο και αποφεύγουν τους Ολλανδούς στο διασταύρωμα.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Σλοβακία (Βλάντιμιρ Βάις): Μούχα, Πέκαρικ, Σκρτελ, Ντούριτσα, Σάλατα (83' Στοτς), Βάις, Χάμσικ, Στρμπα, Κόζακ, Βίτεκ, Σέστακ (70' Χολόσκο).

 Παραγουάη (Χεράρδο Μαρτίνο):
Βιγιάρ, Μπονέτ, Αλκαράζ, Ντα Σίλβα, Μορέλ, Βέρα (88' Μπαρέτο), Κάσερες, Ριβέρος, Βαλντές (68' Τόρες), Μπάριος (82' Καρντόσο), Σάντα Κρουζ.



 Στο έτερο ματς του ομίλου που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, στο "Μπομπέλα Στέιντιουμ" του Νελσπρούιτ η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία συνέχισε τις απογοητευτικές εμφανίσεις και έπεσε θύμα τεράστιας έκπληξης από τους σκληρούς αλλά άπειρους και ημιεπαγγελματίες Νεοζηλανδούς!
 Η ομάδα του Μαρτσέλο Λίπι δεν βλεπόταν, έμεινε στο 1-1 με τη Νέα Ζηλανδία και θα πάει στο ματς με τη Σλοβακία για τη νίκη που θα την στείλει στους "16", πίσω όμως από τους Παραγουανούς, κάτι που σημαίνει ότι σαν 2η από τον 6ο όμιλο θα παίξει με την 1η του 5ου, Ολλανδία...

 Η Ιταλία που σε καμία περίπτωση δεν δείχνει ικανή να υπερασπιστεί τον τίτλο της πρωταθλήτριας κόσμου που κέρδισε στα γήπεδα της Γερμανίας το 2006, παρέμεινε χωρίς νίκη μέσα στο 2010!
 Από την άλλη η Νέα Ζηλανδία πετυχαίνοντας το σημαντικότερο αποτέλεσμα στην ιστορία της, αν και μόλις στην δεύτερη συμμετοχή της σε τελική φάση Μουντιάλ, παραμένει αήττητη μετά από δύο ματς και δικαιούται να κάνει όνειρα πρόκρισης στους "16".
 Προσωπικά βέβαια θέλω να πιστεύω ότι τελικά η Ιταλία θα καταφέρει να... μην γίνει εντελώς ρεζίλι και να προκριθεί σε βάρος των Σλοβάκων και των Νεοζηλανδών κερδίζοντας τους πρώτους στο τελευταίο ματς..

 Το παιχνίδι ήταν κάκιστο και μάλιστα σημαδεύτηκε από δύο διαιτητικά λάθη. Το γκολ των Νεοζηλανδών μόλις στο 7' από τον Σμελτζ ήταν καθαρό οφσάιντ, όμως η αντίδραση της ιταλικής άμυνας ήταν τραγική. Αλλά και η ισοφάριση των Ιταλών με τον Ιακουίντα στο 29' προήλθε από λανθασμένη υπόδειξη πέναλτι. Ο Ντε Ρόσι δέχεται κράτημα στη φανέλα, αλλά ο αμυντικός της Νέας Ζηλανδίας αφήνει το χέρι του και μετά ο αμυντικός χαφ των Ιταλών βουτάει εντυπωσιακά...
 Παρόλο που η Ιταλία ισοφάρισε γρήγορα δεν απείλησε καθόλου μέχρι το τέλος του αγώνα και έφυγε ντροπιασμένη από το γήπεδο παραχωρώντας ισοπαλία στην χειρότερη ομάδα της διοργάνωσης. Πραγματική ξεφτίλα για τους παγκόσμιους πρωταθλητές, και αυτά τα γράφει ένας ένθερμος υποστηρικτής τους...

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Ιταλία (Μαρτσέλο Λίπι): Μαρκέτι, Ζαμπρότα, Καναβάρο, Κιελίνι, Κρισίτο, Ντε Ρόσι, Μοντολίβο, Μαρκίζιο (61' Πατζίνι), Πέπε (46' Καμορανέζι), Ιακουίντα, Τζιλαρντίνο (46' Ντι Νατάλε).
 
 Νέα Ζηλανδία (Ρίκι Χερμπερτ): Πάστον, Ριντ, Νέλσεν, Βίσελιτς (81' Κρίστι), Σμιθ, Λόκχεντ, Μπέρτος, Έλιοτ, Σμελτζ, Κίλεν (93' Μπαρόν), Φάλον (63' Γουντ).

 * Η σημερινή εμφάνιση των Ιταλών μόνο με μία λέξη μπορεί να χαρακτηριστεί:
                                                     ΚΑΤΑΝΤΙΑ.